Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 22:04   #4441
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Roksi dzięki!
Kp to piękna sprawa dlatego walczymy <3

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 22:23   #4442
Basjenia
Zadomowienie

kopytka smażone po raz pierwszy

zobaczymy kto się jutro bardziej posra:P
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 22:40   #4443
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość

zobaczymy kto się jutro bardziej posra
Eeee ja kopytka jadłam niedługo po wyjściu ze szpitala. W ogóle to jem dużo smażonego kurcze :/ powinnam się wziąć za zdrowsze odżywianie...

Kupiłam sobie wczoraj patelnie ceramiczną i fajna jest, dzisiaj usmażyłam sobie jajka bez tłuszczu

Tz i dzieci śpią, a ja siedzę zamiast spać, a mała tak po północy się budzi. Wtedy dopiero kładę się i wstaję 8-9

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Roksi dzięki!
Kp to piękna sprawa dlatego walczymy <3
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 22:43   #4444
Basjenia
Zadomowienie

Roksi to ja nie kopytek się boje:P tylko wszyscy tak krzyczą że smażonego nie i nie...no to się przekonamy...na skwarkach i tłuszczyku gęsim..i do tego kiełbaska też podsmażana....pyyycha
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 22:52   #4445
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Roksi to ja nie kopytek się boje:P tylko wszyscy tak krzyczą że smażonego nie i nie...no to się przekonamy...na skwarkach i tłuszczyku gęsim..i do tego kiełbaska też podsmażana....pyyycha

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Ja dzisiaj cały dzień na kp padam na twarz do tego Tz w delegacji i jutro wraca no i werandowalam Julka. U nas -12 brr
Mam nadzieję ze syn mi nie padnie na tym cycu.. a w piątek jak przyjdzie położna z wagą to się chyba posikam ze strachu będę paść na cycu młodego ile wlezie i zobaczymy

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-30, 23:02   #4446
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
Hej, nikt by sie nie spodziewal, o 13:50 przez cc urodzila sie Natalka, 3550g i 51cm. Decyzja byla blyskawiczna, poszlam na ktg i dopadl mnie doktor, przy badaniu moczu pojawilo sie bialko, powtorzyli badania i poziom wzrosl, do tego cisnienie skoczylo na 170/110 i pojechalam w ciagu godziny na ciecie.

wysłane z mojej xperii T3
Gratulacje!! Ważne, że wszystko jest ok

Cytat:
Minka sama nie wiem jak nam idzie
Dzisiaj jadę tylko na kp i kupę zrobił, siuski są, pospal trochę a jak się budzi to jest wrzask i pierś possa i śpi
Po mału dzisiaj się już chyba poddaje..boję się ze głodny..chyba zrobię mm

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Suqub ja na 20 min przed odejściem wód też miałam 1 palec rozwarcia
Czemu myślisz, że się nie najada? Moja je, śpi, robi kupę, budzi się z krzykiem, wtedy biegiem zmieniamy pieluche bo jest straszny wrzask, znów je, zasypia i tak cały dzień, tylko wieczorem mamy przerwy krótsze, bo śpi np. 10-15 minut i ciągle cyca i cyca
Np. Teraz

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość

trusia wiem co czujesz u mnie niby tez tylko kp ale mala dziś wydawała się ciągle bardzo głodna i dałam butle ze swoim, poza tym moje cycki są ciągle miekkie jakby mleko nie nabierało i już się boje nocy...
Cycki mogą być miękkie jak laktacja się ustabilizuje, za bardzo się wkręcasz, to cię stresuje i działa na niekorzyść
Przestan o tym myśleć, jak o oddychaniu, niech się samo dzieje.
Jak przystawiasz dziecko to nie ma opcji, żeby mleko zanikało.
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja też, w sumie najlepiej jakby jutro w nocy się zaczęło i z akcją porodową 1.01 na IP. Takie tam moje małe życzenie. Zaczynam się cykać wywoływania, przeraża mnie to już. Synuś jak każdy facet w tej rodzinie (tz) uparty i robi po swojemu, nie pytając nikogo o zdanie

Niedługo koniec wątku, może się wyrobimy? Bo następny już chyba na odchowalni?

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

A wgl to mojego tz zaczyna coś rozkładać wyjdzie na to że go wywalą z porodówki i nie wpuszczą do mnie potem na oddziałala: ala: ala:
Lind jak chcesz w sylwestra na porodówke wjechać to bierz alkomat
Cytat:
Mysza no właśnie ja już sama nie wiem narazie nie dałam mm. A cycki ja też mam miękkie i jak naciskam to parę kropel popłynie także coś w nich jest
Ja mam miękkie cały czas
Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
trace pokarm próbowałam coś odciągnac żeby miec na noc i jak zawsze z jednej piersi min 50 ml leciało bez problemu w 6-7 min tak teraz 10 ml
trusi masz laktator? bo tak można sprawdzić czy jest mleko...

własnie będę musiała też jatak zawinąć i położyć żeby się wietrzyła...

dziewczyny co na rozbujanie laktacji? bo u mnie chyba zanika...
Laktator nie jest miernikiem! Ja wczoraj po karmieniu z lewej piersi z prawej odciągnęlam tylko 40ml w 20 minut! Mi laktatorem ciężko idzie, a muszę zbierać na styczeń, więc już zaczęłam.

Cytat:
Mysza ale laktator nigdy nie wyciągnie tyle co dziecko. I nigdy laktatorem nie mierzy się ilości pokarmu w piersiach tak wyczytalam i tego się trzymam!

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Sjero, gratulacje

Martwi mnie skóra małego. Nie dość, że brzuszek na zaczerwieniony to jeszcze czoło takie szorstkie się zrobiło... Kąpie w oillan, a do pupy bepanthen, może coś mu nie pasuje...
Odstaw oillan, kąp w krochmalu albo płatkach owsianych. Zastosuj coś bardziej naturalnego, malutki jeszcze jest, może skóra dopiero oswaja się za światem. Daj mu trochę czasu
Cytat:
Właśnie nie wiem... Oliwką taką zwykłą go smaruje po myciu. Położna coś wspomniała o skazie bialkowej a propo tego na czole, ale mam obserwować i ewentualnie do niej dzwonić gdyby die pogorszyło
Oliwka może wbrew pozorom wysuszac. Sama kiedyś używałam dużo.oliwki na sobie i skóra.mi się sypała. Zresztą te wszystkie oliwki to o kant du... posłuc, przeczytaj skład
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
To z fisher price ta co ma te misie- motylki,projektor na ścianę, lampkę i pilot, można ją składać i postawić na stole np. Na all w używkach powinny być ja kupiłam za 100 zł z kw a jest jak nowa. Na pewno znajdziesz, ja piszę z tel więc nie bardzo jak wstawić link.

Oj mi też było przykro jak moja w wieku 9 m-cy odrzucił pierś i nie chciała ssać... płakałam, ale i tak walczyłam o to przez ostatnie dwa miesiące kp.
No i dziecko karmione mm kocha się bardzo mocno, ale jak się kp to jest taka "cyckowa więź" nie karmiłam Maćka długo, bo chodziłam do szkoły, a Basię tak widzę jak Basia jest bardzo za mną a Maciek już mniej, chociaż i tak ze mną większość dnia spędza.

A z tymi kolejkami niestety to tak jest. Szwagier jak ze swoją córką wcześniakiem zaczął jeździć i zapisywać na nfz to i tak połowę prywatnie jeździł,bo termin odległy a kontrola powinna być w określonym czasie.

Lolcia niby kp nie jest proste, ale daje też dużo przyjemności i jest to bardzo wygodne i nie kosztowne no nic szkoda,że nie mogłaś kp
Roksi jak twój tz albo teść ogarnęty w temacie to wiem że na innym wątku dziewczyny przerabiały karuzele z zasilania bateriami na kabel do kontaktu

Ja też uwielbiam te chwile kiedy.mała wtulona jest w piersi, nie umialabym jej i sobie tego odebrać. Wiem zresztą, że dostaje to co najlepsze, bo jak by nie było to mm jednak chemia i z.kobiecym mlekiem ma mało wspólnego.

Jak starsza przestała jeść z piersi to dwie.noce przepłakałam, wydawało mi się że już jestem jej niepotrzebna i kazdy może mnie zastąpić.
Cytat:

zobaczymy kto się jutro bardziej posra
Wrzuć na luz,nią jem smażone. Co prawda smażę na maśle klarowanym albo oleju kokosowym, ale smażone

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
że lepiej jeżeli dziecko jest od początku na MM niż miałoby być 2 tyg na cycku, a później nagle przejść na MM
Nie wiem skąd ta pani czerpie wiedzę, ale powinna wrócić do szkoły! Zna się na kp jak ja na fizyce jądrowej
Dla dziecka każdy dzień kp jest.na wagę złota.
A leków jest naprawde niewiele, których przy kp nie można, zresztą te których nie.można, da się zastąpić innymi, ale lekarze i pielęgniarki mają to w du...szy i nic kobiecie nie.podpowiedzą

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Roksi to ja nie kopytek się boje tylko wszyscy tak krzyczą że smażonego nie i nie...no to się przekonamy...na skwarkach i tłuszczyku gęsim..i do tego kiełbaska też podsmażana....pyyycha
Ej no kurna! Głodna się zrobiłam ! Jak tu dbać o linię jak 23 a ja idę coś szamać
Stary 2014-12-31, 00:31   #4447
Paulinkus
Zadomowienie

Minka a co na zajechane sutki? Maly dzisiaj nie mial litosci i jak sie rozkrecil to albo jadl co godzine po kilka kilkanascie minut albo co kilka godzin ok. godzine to normalne? Niby to nasza 2 doba ale ja bym nie liczyla tej wczorajszej ze wzgledu na moj stan. Mam nadzieje ze to wszystko jakos sie unormuje nie jest latwo ale walcze patrze na malego i nie umiem odpuscic
Stary 2014-12-31, 00:45   #4448
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Minka a co na zajechane sutki? Maly dzisiaj nie mial litosci i jak sie rozkrecil to albo jadl co godzine po kilka kilkanascie minut albo co kilka godzin ok. godzine to normalne? Niby to nasza 2 doba ale ja bym nie liczyla tej wczorajszej ze wzgledu na moj stan. Mam nadzieje ze to wszystko jakos sie unormuje rosi: nie jest latwo ale walcze patrze na malego i nie umiem odpuscic
Na sutki najlepiej swoje mleko i pozostawiać do wyschnięcia. Ja w szpitalu jak nie dawalam rady to smarowałam raz-dwa dziennie jakąś próbką kremu, którą nam dali, bo.musiałam chociaż trochę natłuscic. Nie będzie pocieszajace to co napiszę, ale sutki swoje muszą przejść. Ja już w domu miałam kilka razy taką akcję, że się poplakałam. Były chile gdy bałam się ją przystawiac bo tak mnie bolało, ale.wszystko da się wytrzymać po tygodniu będzie lepiej.
Ja nawet nie pamiętam jak.mi mała w szpitalu jadła, ale nie było to jakoś usystematyzowane. Do tej pory nie jest są chwile że je co 2h, czasem nawet 2,5 wytrzyma, a czasem po 30 minutach zaczyna płakać i ssac piąstki, więc znów karmienie

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

I normalne też jest to że na początku dziecko ssie godzinę. To dobry znak, mleko będzie
Stary 2014-12-31, 00:46   #4449
minka26
Wtajemniczenie

Wrzucam obiecaną pozycję odbijania
Przepraszam, ale już nie pamiętam która z was prosiła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1419983141634.jpg (71,1 KB, 33 załadowań)
Stary 2014-12-31, 00:53   #4450
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Na sutki najlepiej swoje mleko i pozostawiać do wyschnięcia. Ja w szpitalu jak nie dawalam rady to smarowałam raz-dwa dziennie jakąś próbką kremu, którą nam dali, bo.musiałam chociaż trochę natłuscic. Nie będzie pocieszajace to co napiszę, ale sutki swoje muszą przejść. Ja już w domu miałam kilka razy taką akcję, że się poplakałam. Były chile gdy bałam się ją przystawiac bo tak mnie bolało, ale.wszystko da się wytrzymać po tygodniu będzie lepiej.
Ja nawet nie pamiętam jak.mi mała w szpitalu jadła, ale nie było to jakoś usystematyzowane. Do tej pory nie jest są chwile że je co 2h, czasem nawet 2,5 wytrzyma, a czasem po 30 minutach zaczyna płakać i ssac piąstki, więc znów karmienie

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

I normalne też jest to że na początku dziecko ssie godzinę. To dobry znak, mleko będzie
Dzieki za rady dla mnie jest pocieszajace to co napisalas bo oznacza ze to wszystko jest normalne a nie ze ja robie cos zle. Dam rade z tymi sutkami a pokarm jest na bank bo jak malego dluzej przystawiam to od razu przychodzawi sprawdzaja stresuje mnie to lekko bo jak chce zeby przyszly i doradzily to ich nie ma a jak nie chce zeby przyszly i dokarmialy mm to niektore po 5 min juz sa
Stary 2014-12-31, 00:59   #4451
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecaną pozycję odbijania
Przepraszam, ale już nie pamiętam która z was prosiła
Ja! Dzięki

A ten krochmal to taki jak do tkanin? Ile go użyć?
Stary 2014-12-31, 01:46   #4452
Roksape
Zadomowienie

Maczuma nie krochmal do tkanin się nie nadaje jest taki specjalny i chyba można zrobić samemu ( spytaj wuja google) tak mi się wydaje. Jest też gotowy do kupienia nazywa się Ninio BIOlife
Stary 2014-12-31, 02:26   #4453
basiabasia989
Rozeznanie

Odeszły mi wody. Jedziemy do szpitala
Stary 2014-12-31, 02:27   #4454
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-31, 03:09   #4455
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiedziałam że nie urodzisz po Nowym Roku
Jak żeś pięknie się wbiła w termin

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 03:40   #4456
maczuma
Rozeznanie

Roksape, jeszcze wiele się muszę nauczyć

Basiabasia, trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie

A mój dziś postanowił nie spać, dobrze, że chociaż nie płacze...
Stary 2014-12-31, 03:45   #4457
lindsley
Zakorzenienie

Basia kciuki za szybka akcjeMnie obudzily skurcz wiec moze dzi hurtowo rodzic bedziemy poki co w lozku leze...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 03:47   #4458
maczuma
Rozeznanie

W końcu wątek GRUDNIOWE mamusie do czegos zobowiązuje :-D
Stary 2014-12-31, 04:01   #4459
lindsley
Zakorzenienie

Heh uparte dzieck..chyba nie chce do stycznia zaczekac. lece pod prysznic i zobaczymy bo skurcze coraz mocniejszei co 7 min od razu...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 04:26   #4460
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh uparte dzieck..chyba nie chce do stycznia zaczekac. lece pod prysznic i zobaczymy bo skurcze coraz mocniejszei co 7 min od razu...
Lindsley

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 05:05   #4461
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za rady dla mnie jest pocieszajace to co napisalas bo oznacza ze to wszystko jest normalne a nie ze ja robie cos zle. Dam rade z tymi sutkami a pokarm jest na bank bo jak malego dluzej przystawiam to od razu przychodzawi sprawdzaja stresuje mnie to lekko bo jak chce zeby przyszly i doradzily to ich nie ma a jak nie chce zeby przyszly i dokarmialy mm to niektore po 5 min juz sa
Te panie nie dobiegają zachowaniem od swoich koleżanek z innych miast. Czasem mam wrażenie, że one mają płacone ze każdą butelkę wcisniętego mm
Cytat:
Ja! Dzięki

A ten krochmal to taki jak do tkanin? Ile go użyć?
Miałam na myśli mąkę ziemniaczaną. Ugotuj wodę, dodaj łyżkę lub dwie mąki, zagituj, powstanie z tego taki kisielvi później to wlej do wanienki, dokładne proporcje sprawdź w google.

Cytat:
Powodzenia
Stary 2014-12-31, 05:18   #4462
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia
Cytat:
Trzymam kciuki no i nie ma co planować, bo jak to bywa wychodzi z planowania
Stary 2014-12-31, 06:04   #4463
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Basia kciuki za szybka akcjeMnie obudzily skurcz wiec moze dzi hurtowo rodzic bedziemy poki co w lozku leze...

Jak bede juz w domu to bede robic po swojemu. Maly otwiera szeroko usta tylko jak placze wiec budzenie go na jedzenie co 3h jest bezsensowne. W domu uzyje laktatora a nakarmie jak sam sie obudzi. Moge tak czy lepiej na sile budzic?
Stary 2014-12-31, 07:13   #4464
maczuma
Rozeznanie

Minka, właśnie doczytałam o tym krochmalu. Człowiek się całe życie uczy...
Stary 2014-12-31, 07:15   #4465
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak bede juz w domu to bede robic po swojemu. Maly otwiera szeroko usta tylko jak placze wiec budzenie go na jedzenie co 3h jest bezsensowne. W domu uzyje laktatora a nakarmie jak sam sie obudzi. Moge tak czy lepiej na sile budzic?
A jak nie obudzisz to ile śpi?
Cytat:
Minka, właśnie doczytałam o tym krochmalu. Człowiek się całe życie uczy...
Stary 2014-12-31, 08:46   #4466
karooka
Raczkowanie

Suqub, Iwona - w takim razie zostajemy we trzy
ktora ostatnia?
Ja zaciskam nogi do jutra!

Edytowane przez karooka
Czas edycji: 2014-12-31 o 08:49
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 08:50   #4467
basiabasia989
Rozeznanie

Mam rowarcie 3-4 cm dopiero a już boli jak diabli. Jak ją to mam przeżyć skurcze co 5 minut. Coś wolno to u mnie idzie ...
Stary 2014-12-31, 08:57   #4468
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Mam rowarcie 3-4 cm dopiero a już boli jak diabli. Jak ją to mam przeżyć skurcze co 5 minut. Coś wolno to u mnie idzie ...
Jak możesz to dużo spaceruj i idź pod prysznic.
Stary 2014-12-31, 08:59   #4469
Justyssia87
Rozeznanie

dziewczyny wlasnie zauwazylam ze kubus ma guzka pod skóra na cycuszku!!!!!!!! co to moze byc?ma wielkosc centymetra ;( probuje sie dodzwonic do lekarza
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 08:59   #4470
basiabasia989
Rozeznanie

Chyba nie obejdę się bez znoeczulenia... Ile ono działa? Bo jak wezmę teraz żeby potem nie było gorzej...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości