|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe wyprzedaże 2014/2015
Cytat:
![]() Ja podobnie jak nieliczne z Was nie odważyłabym się zwracać jakiejś rzeczy po to, żeby potem od razu kupić ją z niższą ceną |
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
A ja robię tak, że jak coś mi się bardzo podoba, to nie czekam na obniżkę, tylko kupuję, ale nie odrywam metek i oczywiście nie noszę
Leży to sobie ładnie w reklamówce, żeby nie przeszło nawet zapachem moich ubrań i szafy. A jak widzę później w sklepie, że ta rzecz jest przeceniona bardziej i w moim rozmiarze, to kupuję i dopiero wtedy oddaję tamtą rzecz. Nie w tym samym dniu, bo nie noszę tego przy sobie ![]() Raz mi się zdarzyło, że kupiłam sweter w Bershce w rozmiarze M, S nie było, ale tak mi się podobał, że wzięłam nawet większy. Poszłam w tym samym dniu do drugiej Bershki i tam znalazłam S! I od razu dałam Pani do wymiany tamten sweter, a ona pyta "a co to, dwa takie same?". A druga do niej "pewnie wymiana na niższą cenę". Ale mnie posądziły
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakies doswiadczenia z tym sklepem http://eccoshop.pl/
|
|
|
|
|
#365 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze mnie dziwią a jednocześnie śmieszą te "dzikie tłumy" w H&M i Zarze...pomijając już wcześniej opisane praktyki ich towary są często niskiej jakości...a w Zarze to już stosunek jakości do ceny jest powalający ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
bo jak kupuje to już chcę to nosić
|
||
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
w Zarze opłaca się kupować na wyprzedażach, bo ceny są wtedy przystępne, a marynarki, sukienki, koszule mają na prawdę fajne kroje
poza wyprzedażami te ciuchy są zdecydowanie za drogie, marynarka ze sztucznych materiałów za 499zł
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka robiła tak z płaszczem,kupiła go za początkową cenę,nie nosiła bo było za ciepło,a za tydzień były kupony -30%,więc zwróciła i znowu kupiła. Wyszła prawie stówę do przodu,też bym tak zrobiła,ale z bluzką tak bym nie zrobiła,bo to mała różnica cenowa.
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale też często zdarza się tak, że zanim założę daną rzecz mija bardzo dużo czasu, ostatnio doszłam nawet do wniosku, że mam za dużo ubrań Niemożliwe, prawda? ![]() Ale znalazłam w szafie sukienkę z metką, którą kupiłam we wrześniu na wyprzedaży w Zarze. Do tego sweter z metką, chyba kupiony w maju... Edytowane przez Oktawiaaa Czas edycji: 2014-12-31 o 14:30 |
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A też mam kiecke z Zary której jeszcze ani razu nie miałam na sobie i spodnie z River Island
|
|
|
|
|
|
#372 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Czasami kilkukrotnie zwracam jedną rzecz np. żakiet za 399 zł mam ostatecznie za 99 zł a różnicę przeznaczam na zakup innych potrzebnych rzeczy. Mamy prawo do zwrotu w ciągu 30 dni więc z tego korzystajmy ![]() Komentarze pań przy kasie, na sklepie i managerek już dawno mnie "nie ruszają" więc ze stoickim spokojem robię zwroty, wymiany i git!
|
||
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
plus dodam coś od siebie - skoro firmy oszukują na wyprzedażach, sztucznie zawyżając pierwotną cenę ( standardowa strategia w Cubusie, ostatnio też w Mango), to nie widzę powodu by też pokombinować. Skoro rzeczy są nienoszone z metkami, nie widzę powodu by ich nie zwrócić
|
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;49548195][B]
Komentarze pań przy kasie, na sklepie i managerek już dawno mnie "nie ruszają" więc ze stoickim spokojem robię zwroty, wymiany i git![/QUOTE]A w każdym sklepie nie ma z tym problemów? Można kupić daną rzecz od razu po zwrocie?
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Calzedonia i Intimissimi zawsze ruszają 2 stycznia. Pytanie tylko czy zaczną od -30% czy dadzą od razu -50%
|
|
|
#376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zazwyczaj na początku wyprzedaży rzeczy leżakują albo są kupowane przez sprzedawczynie więc nie zawsze trafiają na sklep.Co do mnie to zanim zwrócę droższą rzecz to tańszą mam już wcześniej kupioną (stacjonarnie) lub odebraną on-line
|
|
|
|
|
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;49548195][B]
Też tak robię i nie widzę nic w tym złego bo po prostu te rzeczy nie są warte pierwszych cen, zazwyczaj koszt wytworzenia (głównie szyją w Chinach) i koszt materiału rzeczy nie przekracza 20% ceny którą widzimy na metkach przed rozpoczęciem wyprzedaży Czasami kilkukrotnie zwracam jedną rzecz np. żakiet za 399 zł mam ostatecznie za 99 zł a różnicę przeznaczam na zakup innych potrzebnych rzeczy. Mamy prawo do zwrotu w ciągu 30 dni więc z tego korzystajmy [/QUOTE]Zgadzam się,że 1wsze ceny są często znacznie zawyżone,niewspółmierne do jakości... Jeśli chodzi o zwroty...nie ma w tym nic złego,pod warunkiem oczywiście,że rzeczy nie były noszone...a 30 dniowe prawo zwrotu daje taką możliwość...i ja głównie pisałam właśnie o takich cwaniarach,które niestety ale przeginają i nadużywają go. A wątpię, żeby któraś przyznała się tutaj do stosowania takich praktyk....oczywiście nikogo nie oskarżam więc proszę nie linczować ![]() Poza tym nie każdej się chce lub zwyczajnie nie ma czasu na -jak słusznie wspomniałaś-bieganinę w tę i z powrotem ze zwrotami ![]() A jeszcze apropo tych nieszczęsnych metek...kilka z Was pisało,że kupiło ciuchy bez nich...i albo kasjer zaznaczył ich brak na paragonie albo nie bo np Wy nie zauważyłyście..i później bywały problemy ze zwrotami...więc to też różnie bywa. Ja np kiedyś kupiłam białe szorty,nie pamiętam już w jakiej sieciówce,byłam z mamą a ta mnie poganiała,więc dobrze nie przyjrzałam się im.Dopiero w domu,po oderwaniu już metki (machinalnie bo nie mam w zwyczaju zwrotów zauważyłam zieloną plamkę na tyłku na drugi dzień pojechałam je oddać i pewnie miałabym z tym kłopot,gdyby nie dziewczyna u której je kupowałam i która pamiętała moje pośpieszne zakupy z mamą
Edytowane przez donatellaaa Czas edycji: 2015-01-01 o 15:26 |
|
|
|
|
#378 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To już kwestia naszego wychowania i szacunku do tych rzeczy i pieniędzy które inni na te rzeczy wydają ![]() Szczerze mówiąc nie zawsze mi się chce jeździć ze zwrotami ale perspektywa zaoszczędzenia w ostateczności kilku stówek robi swoje
|
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie moze kiedy intimissimi i Calzedonia rusza? Bo nie znalazlam odp.
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
5 postów wyżej jest odpowiedź.
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam mieszane uczucia co do tej marki. Z jednej strony to dość drogie buty, więc klient spodziewa się, że idzie za tym jakość. Tymczasem ja mam takie doświadczenia: od jakichś 5 lat noszę buty Ecco kupione w Irlandii - ja mam jedną parę, mąż dwie. Nic się z nimi nie dzieje, są nie do zarąbania. Mój brat kupił kilka lat temu w Polsce buty ze skóry jaka, które miały przetrwać wszystko. Przetrwały kilka tygodni sporadycznego noszenia po mieście, bo nie zdążył w nich nawet nigdzie wyjechać żeby przetestować je w plenerze, a do tego podobno zostały stworzone. Buty przedarły się pośrodku płata skóry, nawet nie na szwie, w obu butach tak samo, jeśli dobrze pamiętam. Oddał do reklamacji, po dłuższym czasie otrzymał odpowiedź, uwaga: "reklamacja nie jest możliwa, obuwie nosi ślady użytkowania". Myśleliśmy, że to żart, bo buty kosztowały jakieś 700 złotych i nie miały służyć do postawienia na półce. Ostatecznie buty naprawił szewc, a od tego czasu trzymam się z daleka od tej marki właśnie przez wzgląd na podejście do klienta i przez podejrzenie, że na polski rynek trafiają jakieś trefne egzemplarze i wadliwe partie. Czytałam w internecie podobne opinie, kilka osób dostało taką samą odpowiedź od rzeczoznawcy Ecco, więc to nie jest jednorazowy przypadek. Ja od tego czasu ich bojkotuję i zniechęcam znajomych do zakupów w Ecco. |
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
Ja również bym walczyła
tym bardziej,że odp rzeczoznawcy jest co najmniej śmieszna i niepoważna...bo niby kiedy miałyby się popsuć? leżąc w domu na półce? Potraszyłabym rzecznikiem praw konsumenta a gdyby to nie podziałało to zgłosiłabym się do niego Nie dajmy się oszukiwać i zbywać!Jako konsumenci też mamy swoje prawa
|
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, rzecznik praw konsumenta niewiele pomógł w tej sprawie, bo miał marne uprawnienia. Mógł co najwyżej zadzwonić do takiego sklepu i ładnie poprosić sprzedawcę-złodzieja, żeby był grzeczny. Albo napisać pismo. Nie wiem czy jest tak do teraz, ale kiedyś na pewno tak było, bo przy okazji jakiejś reklamacji ktoś z rodziny został w ten sposób uświadomiony o niemocy rzecznika. Być może zmieniło się prawo od tego czasu, nie wiem, nie śledzę przepisów. Jeśli teraz jest inaczej, to pewnie coś się w międzyczasie zmieniło. Wtedy walka z wielką sieciówką była z góry skazana na niepowodzenie.
|
|
|
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
Mojej znajomej akurat rzecznik pomógł, podobnie jak u Ciebie, w sprawie odrzuconej reklamacji...a chodziło też o buty..zdaje się,że Prima mody o ile mnie pamięć nie myli
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę liczyć na to,że jutro będzie więcej rzeczy objętych wyprzedarzą niż 27 grudnia?
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ich odpowiedz na rekl faktycznie śmieszna Ps w Kazarze tez słyszałam że odrzucili babeczce reklamacje bo wg nich buty nie były przeznaczone do chodzenia(baleriny)
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podłączam się do pytania bo może uda mi się wyrwać do jakieś sklepu :P Edytowane przez Haggat Czas edycji: 2015-01-01 o 22:00 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

,które właśnie tak traktują sieciówki...jak własne garderoby... głównie pracownicy lub ich znajomi
.Dla mnie to dno dna i aż się cisną nieprzyzwoite epitety.

A też mam kiecke z Zary której jeszcze ani razu nie miałam na sobie i spodnie z River Island