Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-31, 09:49   #2041
emdzik
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
No gdzieeeee, jak nawet stół jest w igłach i parapet
Ojoj dylemat teraz mam
To tak jeszcze niby świątecznie

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 09:51   #2042
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek.
Jak zwykle podczytuję a nie mam jak pisać.
Piękne rzeczy wklejacie Asia, Tuli

Co do szycia, to mnie szyli pod znieczuleniem dożylnym i teraz położna w sr mówiła że też podają. Czułam kłucie i przeciąganie nici ale nie bolał6. Nie dają miejscowego bo to bez sensu takie dodatkowe kłucie. Mówiła że czasem się zdarza, że ta dawka nie starcza i ostatni szew trzeba założyć "na żywca" ale w tedy lekarz mówi żeby wytrzymać ten ostatni.

Ewek super, że dziś już w domku Tylko leż i nie szalej!

Wiecie, udało mi się wczoraj wyciągnąć teściową na krótki spacer. Jest postęp. Ale przez nią zapowiada nam się średni sylwester, bo nawet nikt do nas przyjść nie może Lekka lipa. Idę was ponadrabiać, bo widziałam, temat szczepień.
A i jeszcze wczoraj uszyłam kocyk z wkładem dla mojej żabci
Strasznie mi doskwiera jakiś zespół niespokojnych nóg, ale tylko popołudniu i wieczorem jak się spać kładę. Nie mogę się normalnie położyć i poleżeć z mężem to jest okropne. Spotkałyście się z czymś takim?
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 09:53   #2043
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
To tak jeszcze niby świątecznie
Taaaaak, powiem Tż, na pewno się ze mną zgodzi

Alunia zespół niespokojnych nóg to nasza codzienność
Stary 2014-12-31, 09:55   #2044
ewccik
Zadomowienie

Ja bardzo czesto miewam zespol niespokojnych nog. poki siedze jest ok. najgorzej jak chce polezec-masakra jakas.
Asia gratuluje zakupu wozka - dawaj fotki
A ja znowu wstalam z katarem- mam dosc
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 09:59   #2045
martu_la
Rozeznanie

Aga super, ze jest wozek

Ilonaja tez musze posprzatac, bo kolega do nas przychodzi, wiec troche trzeba ogarnac
Niezle przeboje macie z tym kotem nasze odpukac jeszcze nic nie zniszczyly, ale w sumie chyba nie bardzo maja co, bo wiekszosc mebli i tak jest nasza.
No i gratki z okazji 37 tygodnia, to brzmi powaznie

darianie lubie tego typu snow ;/ a ja zauwazyłam, ze tak mniej wiecej od czasu gdy sie dowiedzialam, ze bedziemy mieli córe, to nie pamietam zadnych snow... dziwne.

buu007 to niezle Ci sie Twoja mala ustawila, dobrze, ze juz przeszlo. Ja kurde zanim sie dzis w lozku ulozylam to chyba z 15 minut sie kulałam, bo kazdej pozycji bylo mi nie wygodnie. No ale ostatecznie spałam jakies 7 godzin z przerwami wiec nie jest zle.
co do wyjscia z kolezanka, to czasem ludzie serio przeginaja i zapominaja, ze to jest male dziecko, ktore sygnalizuje swoje potrzeby placzem i czesto traktuja to jako objaw zlego wychowania...
powiem Wam, ze jest jednak duza roznica w codziennym zyciu tu a w Polsce, moze i czasem ludzie usmiechaja sie na sile, ale jednak rzadko kiedy zdarza sie, zeby ktos jawnie krzywo na Ciebie patrzyl.

odowskadzieki za zyczonka, piekne, oby sie wszystkie spełniły
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:01   #2046
Asia1105
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ale pospałam

Aga dawaj foty
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:04   #2047
maladT
Zakorzenienie

Witam i ja juz po grzebaniu w Bozenie.
W tym roku nie urodzę. Z mala ok. Glowa do dołu nadal.w zasadzie się nie zmieniła jej pozycja. Udało się trochę ja podejrzeć i ma nos mojego męża... Zaraz mi się kawal przypomniał ze nosisz 9miesiecy, rodzisz parę godzin a ona i tak podobna do ojca. Maz urósł o parę metrów jak mu fotę pokazałam.
Serduszko też ok, łożysko nie jest stare.
Kolejna wizyta 28.01 wg ginekolog moge dotrwać. Gbs też pobrany ale na szczęście kolo odbytu tylko porobiła a nie wewnątrz,ale zapowiedziała co robi. wynik do odebrania u ginki za tydzień. Chwala ze nie muszę z tym jeździć nigdzie. No i w miesiąc kolejne 2kg do przodu... Istnieje szansa ze bedzie mniej niż 110kg.

Odowska piękne zyczenia

Aga dawaj fotę wózka i relacje a nie

Oliwka 07.02.2015

Edytowane przez maladT
Czas edycji: 2014-12-31 o 10:07
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:07   #2048
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Tak w ogóle, to wpadłam życzyć Wam wszystkiego najlepszego na Nowy Rok! Chociaż mam poczucie, że "nowe" zacznie się nam tak naprawdę dopiero wraz z porodami. W każdym razie: umiarkowanie bolesnych porodów sn (trochę musi boleć, żebyśmy się zorientowały, że rodzimy ) bez nacinania, braku bólu po cesarskich cięciach i samych blizn bikini, przyjaznych położnych, udanej drogi mlecznej albo obniżek cen MM, udanego powrotu do po połogu... I najważniejsze: zdrowych, zadowolonych noworodków i radości z obserwowania ich rozwoju przez cały 2015 i wszystkie następne lata!
- dziękujemy za przepiękne życzenia

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
daria kurczę nie lubię takich snów.

co do lamy, to ja nie wiem z której strony to lama... dla mnie to ewidentnie pindolek

a i jeszcze co do atmosfery na wątkach to ja też się cieszę, że tu jestem bo jak czytam inne wątki to czasami mi witki opadają hitem dla mnie była sytuacja jak laski się poobrażały na siebie bo nikt ich nie cytował i doszły do wniosku, że nie są mile widziane...

także proszę cytować, bo jak nie to foch

nie mogłam spać w nocy, Młoda sobie już dzisiaj sylwestra urządziła...
i niedobrze mi było, bo wczoraj wieczorem robiłam ciasto na sylwestra i zjadłam połowę kremu bo dużo wyszło...

i mam konkretny wyciek z prawego cyca...

dzień dobry tak wogóle
prosisz i masz zacytowałam
Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się w 37 tygodniu
Do porodu 28 dni

A teraz idę Was poczytać
gratulacje

maladt- kciuki za wizytę
Aga dawaj te zdjęcia

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

maladt- właśnie doczytałam, super że z małą ok, ale późno dał ci termin kolejnej wizyty. A z tz tak jest, mój ma to samo córunia tatusia
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:08   #2049
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Alunia my też w domu z tatą siedzimy. Śmiejemy sie że 22 i idziemy spać Bo rano jedziemy.
Super ze jest postęp u T A kocykiem się pochwal jestem bardzo ciekawa

A ja też od rana sprzątam i jeszcze dalej będę sprzątać tyle na ile sił mi wystarczy Właśnie mam chwile przerwy bo już sapie

Wiecie że moje nogi to nawet są niespokojne jak siedzę, wieczorami jest masakrycznie Pamiętam jak Tż się śmiał jak mu o tym powiedziałam oj jakie to było zabawne dla niego. Oczywiście myślał że to mój wymysł.

A moja sis ma to samo i nie miała pojęcia że to ma nawet swoją nazwę i jak kiedyś się żaliła jak jej z tym ciężko to mówię masz zespół niespokojnych nóg a ona zaczęła na mnie krzyczeć że się z niej śmieje a nie wiem jak to jest
Stary 2014-12-31, 10:10   #2050
maladT
Zakorzenienie

Zawsze jak coś się bedzie dziać to moge do niej podejść predzej

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Dziwne tylko ze nic o ktg nie powiedziała ale co tam jakby się coś działo to by mnie wysłała pewnie

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-12-31, 10:14   #2051
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Mała to ja Cie pocieszę dziś zaczynam 38 tydzień a ktg mam za 2 tygodnie :/
Ciesze się że z małą dobrze.

Jak mnie to wkurza że Tż tak się nie cieszy że będzie miał dwie córunie tatunia.
Dobrze że ja nadrabiam za niego.
On nadal ma cichą nadzieję ze może jednak Krzyś się urodzi.

Ewa niedługo do domku?
Stary 2014-12-31, 10:16   #2052
martu_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
W tym roku nie urodzę. Z mala ok. Glowa do dołu nadal.w zasadzie się nie zmieniła jej pozycja. Udało się trochę ja podejrzeć i ma nos mojego męża... Zaraz mi się kawal przypomniał ze nosisz 9miesiecy, rodzisz parę godzin a ona i tak podobna do ojca. Maz urósł o parę metrów jak mu fotę pokazałam.
Kolejna wizyta 28.01 wg ginekolog moge dotrwać. Gbs też pobrany ale na szczęście kolo odbytu tylko porobiła a nie wewnątrz,ale zapowiedziała co robi. wynik do odebrania u ginki za tydzień. Chwala ze nie muszę z tym jeździć nigdzie. No i w miesiąc kolejne 2kg do przodu... Istnieje szansa ze bedzie mniej niż 110kg.

super, ze wizyta udana
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:17   #2053
201704210903
Konto usunięte

mała super że wszystko dobrze
ja już wybrałam szpital i tam można na ktg się umawiac od 35 tyg

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:18   #2054
ewek000
Zadomowienie

Paulina około 12 mam wyjść bo jeszcze kroplówka i ktg mnie czeka, w domku dzieci sprzataja, mąż ma po mnie przyjechać o 12 jak się zwolni z pracy i znajomi maja wpaść do nas na sylwestra z przygotowanym jedzonkiem, bo oni tak jak my jeszcze żałobę mają więc ja tylko wpadnę na gotowe
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:25   #2055
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
Paulina około 12 mam wyjść bo jeszcze kroplówka i ktg mnie czeka, w domku dzieci sprzataja, mąż ma po mnie przyjechać o 12 jak się zwolni z pracy i znajomi maja wpaść do nas na sylwestra z przygotowanym jedzonkiem, bo oni tak jak my jeszcze żałobę mają więc ja tylko wpadnę na gotowe
No tak to można się bawić

A ja nic nie szykuje bo nie ma nawet dla kogo.
Na tą chwile to nawet nie myślę o obiedzie
Stary 2014-12-31, 10:30   #2056
maladT
Zakorzenienie

Idę zaraz chyba do biedronki zrobić zakupy bo jutro wszystko zamknięte a dzis nie wiem moze do 15 bedzie sklep otwarty także trzeba iść. Mężowi zostawię do niesienie tego ze sklepu.
U nas prywatnie ktg można robić też od 35 ale skoro mi nie kazała to po co mam wydawać niepotrzebnie kase. Jeszcze ostatnie badania krwi mnie czekają i kila po raz drugi.

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-12-31, 10:36   #2057
Asia1105
Wtajemniczenie

My też Sylwester we dwoje, yyyy troje w domu.
Mi to się nawet głowy myć dzisiaj nie chce :P
Mąż ma upiec sernik królewski
Ma zrobić szynkę z chrAnem i pomidory faszerowane.
Mamy Picolo, Kubusia, słodycze paluszki, ale będzie impra
A i namawiam Rodziców, żeby przyjechali do nas z chrustami Uwielbiam, ale nie chce mi się robić, bo śmierdoli przy smażeniu, a we frytownicy to jakoś tak chyba średnio by wyszło...

Zaraz idę wieszać pranie Niuni

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

MaladT gratuluję wizyty
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:37   #2058
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:

Odowska piękne zyczenia

Super, że wszystko ok to chyba będziesz normalnie mamusią lutowa
No i z tym gbs też fajnie..
Wizyta fakt późno.. ale skoro nie ma potrzeby to tylko sie cieszyć

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-31, 10:38   #2059
meire
Zakorzenienie

Hej dziewczyny..

Padlam z lamy... jestescie niemozliwe... ja to juz ostatnio wszedzie pindolki widze, bo zyje bez seksu od maja... mam nadzieje, ze po pologu nadrobimy braki.. nie zejde z lamy..

MaladT, cudownie ze z Malutka wszystko dobrze... ale wizyte faktycznie masz pozno.. no ale skoro wszystko dobrze, to ona juz pewnie wie co robi.. a na ktg mozesz sobie podjechac do szpitala.. 35zl kosztuje.. ja dostalam skierowanie na ktg 10 stycznia..

Aga.. koniecznie pokaz wozek..

Odowska, piekne zyczenia... dzieki..

Nasz sylwester tez dzis w domu.. ja nadal czuje sie fatalnie i juz zaczynam sie zastanawiac czy ten antybiotyk nie jest za slaby na moje zatoki.. dzis wzielam 4 tabse, wiec chyba cos powinno pomoc... a tu dalej leci ze mna jak z kranu..
Maz zrobi cos do jedzenia.. kupi dla mnie i Zuzki piccolo i bedziemy swietowac... a po 24 do lozka...
I nawet dzis nie sprzatam bo nie mam sily... czyli wg Waszej teorii to dobrze... bedziemy miec szczescie w Nowym Roku..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:41   #2060
201704210903
Konto usunięte

u mnie na darmo to ktg
nie widziałam że może być płatne

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

myślałam że w szpitalu zawsze za darmo

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:44   #2061
maladT
Zakorzenienie

Meire zdrowia

co do ktg... skoro ja mam gina prywatnie to płace za ktg w szpitalu

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-12-31, 10:46   #2062
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
i myślisz, że taka krótka relacja nas zadowala? Gdzie wybuch radości? No i gdzie foty ?? No nie wiem obijasz się :P
hahaha juz jechalam autem, na telefonie wam napisalam,ale juz jestem w domu i nadrabiam
Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
Aga wrzucaj foty
)
juz
Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
A i jeszcze wczoraj uszyłam kocyk z wkładem dla mojej żabci
Pokazzz

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Aga dawaj foty
eheheh

Cytat:

Odowska piękne zyczenia

No to trzymamy kciuki bys dotarla , w miesiac 2kg super malutko
Fajnie ,ze wynik u ginki, nie trzeba nigdzie lazic
my odbierzemy w sobote przed SR w szpitalu bo on tam zawiozl
Super wiesci

Cytat:
Idę zaraz chyba do biedronki zrobić zakupy bo jutro wszystko zamknięte a dzis nie wiem moze do 15 bedzie sklep otwarty także trzeba iść. Mężowi zostawię do niesienie tego ze sklepu.
U nas prywatnie ktg można robić też od 35 ale skoro mi nie kazała to po co mam wydawać niepotrzebnie kase. Jeszcze ostatnie badania krwi mnie czekają i kila po raz drugi.
Biedrona chyba do 18 czy 19 dzis
pewnie wszystko bedzie wykupione jak my pojdziemy :/

No wiec relacja jest taka,ze wozek super, ten bialy stelaz moim zdaniem idealnie pasuje, nawet nie przykladalismy czarnego :P od razu weszlam i love

jestem zachwycona wymiarami tego wózia, gondola jest taaaaaaaka duza, bedzie wygodnie ladnie jezdzi, jechalam dumna z garazu do windy

Fotelik pod kolor wozka, bo tez z Jedo wzielismy , choc caly czas myslelismy,ze na Maxi Cosi sie zatrzymamy,ale jednak poczytalismy i mamy Avionauta z Jedo do kompletu Piekny jest

Wklejam zdjecia
ale brzydkie sa :/ takie swiatlo w pokoju u małego, ze przeswietla kazda czesc :/

duzo mial wozkow na stanie roznych Ale tez polecal Jedo mowil,ze nie wracaja na gwarancji, a Xlandery co chwile cos :P wiec fajnie
W ogole X lander przy naszym taki maly sie wydawal i plastikowy jak dla lalek ten taki masywny, w sam raz na nasze tereny :P

A kiedys tylko Xlandery mi sie podobaly

Spacerowke potem moge pstryknac,bo na razie maz ja obłożył tymi materialami,ponaciagal i lezy na kanapie,co nie wyglada dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141231_103114.jpg (73,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141231_103133.jpg (108,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141231_103155.jpg (85,2 KB, 17 załadowań)

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:47   #2063
1141655
Zakorzenienie

Mlebi zapomnialam,ze Ty na zmniejszaczu zosbaczysz dopiero: wiec for U

Stary 2014-12-31, 10:47   #2064
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

No to ja chyba też muszę się zebrać do kupy i coś przygotować, może jakąś sałatkę chociaż zrobię. Picolo też będzie Zuzia już balony dmucha i mówi że będziemy tańczyć. Już sobie wyobrażam jak da nam w kość tymi tańcami. A rano jedziemy.
Stary 2014-12-31, 10:50   #2065
maladT
Zakorzenienie

no dobra ide do tej biedry... ale mi sie nie chce

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-12-31, 10:53   #2066
emdzik
Zakorzenienie

Aga super wózek faktycznie biały stelaż ladnie wygląda.. czarny to juz by mogło być takie za ciemne :P

A mój mąz poszedł do pracy
w ogóle poszedł szybko do sklepu żeby kupić mi piccolo i nigdzie nie dostał a że się już spieszył to juz nie latal wszedzie jak ja spedze sylwestra bez piccolo ?

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-31, 10:54   #2067
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Aga super ta Wasza Tymiankowa bryka
Stary 2014-12-31, 10:55   #2068
monnnia80
Zadomowienie

Dzień doberek

staram sie Was nadrobić ale padłam przy lamie - rogal nie schodzi mi z twarzy, jesteście jedyne w swoim rodzaju

Mala za wizyte

Aga piękny wózek ja wklejam moj przy okazji bo w końcu sie doczekalam zlozenia

Odowska piękne zyczenia, dziękujemy ja tez sie dokladam, oby ten 2015 był najpiękniejszy z naszymi dzieciątkami

Od rana tez juz mialam jedno wku... wyobraźcie sobie ze w mojej przychodni nie mozna w piatek zrobić badań, laboratorium nie działa a w poniedziałek nie wiadomo czy w ogóle bedzie czynna przychodnia noż to skandal po prostu na szczęście jest jeszcze szpital i tam mogę zrobić badania ale już mi ciśnienie podnieśli...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141228_154739_resized.jpg (57,9 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez monnnia80
Czas edycji: 2014-12-31 o 10:56
monnnia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:55   #2069
logoasia
Zakorzenienie

hejo!!
my juz w domku od rana delektuję się swoimi dziećmi, Marcin nie może się nadziwić wszystkiemu. właśnie połozyłam go na drzemkę, to mam chwilę dla siebie.
nie chcę zapeszać, moje dziecko je za dwóch od kilku dni, troszkę jest bladziutki, ale najważniejsze ze zdrowy wypis nas przeraził: posocznica e-coli, bakteryjne zapalenie płuc, bakteryjne zapalenie jelit, rota, i szkarlatyna ze znakiem "?". zachodzimy z mężem w głowę jak mogliśmy do tego dopuścić, normalnie czuję się złą matką. a wszystko zaczęło się od niepozornej biegunki a teraz 1,5 miesiąca rekonwalescencji.
macie jakieś pomysły jak odkazić zabawki które mieliśmy w szpitalu ze sobą? czym przetrzeć? może alkoholem?
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:55   #2070
1141655
Zakorzenienie

Ja sobie chyba cole strzele na dzis, a co Piccolo nie lubie :P:P
W ogole czuje,ze jak pojdziemy ok 15 do Biedronki to juz nic nie bedzie ani chipsow ani nic
jednak nie robimy sushi, tylko pizze sylwestrowa
wiec skladnikow troche tez musze kupic
mam nadzieje,ze beda pieczarki

Jej kocham nasz wozek
chce juz wkład do wózka na świecieeeeeeeeeeeee
chce chodzic z wózeczkiem i robic zdjecia bejbikowi jak bedzie w nim słodko spałlllll

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości