|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Cytat:
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek.
Jak zwykle podczytuję a nie mam jak pisać. Piękne rzeczy wklejacie Asia, Tuli ![]() Co do szycia, to mnie szyli pod znieczuleniem dożylnym i teraz położna w sr mówiła że też podają. Czułam kłucie i przeciąganie nici ale nie bolał6. Nie dają miejscowego bo to bez sensu takie dodatkowe kłucie. Mówiła że czasem się zdarza, że ta dawka nie starcza i ostatni szew trzeba założyć "na żywca" ale w tedy lekarz mówi żeby wytrzymać ten ostatni. Ewek super, że dziś już w domku Tylko leż i nie szalej!Wiecie, udało mi się wczoraj wyciągnąć teściową na krótki spacer. Lekka lipa. Idę was ponadrabiać, bo widziałam, temat szczepień.A i jeszcze wczoraj uszyłam kocyk z wkładem dla mojej żabci ![]() Strasznie mi doskwiera jakiś zespół niespokojnych nóg, ale tylko popołudniu i wieczorem jak się spać kładę. Nie mogę się normalnie położyć i poleżeć z mężem |
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaak, powiem Tż, na pewno się ze mną zgodzi
Alunia zespół niespokojnych nóg to nasza codzienność
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Ja bardzo czesto miewam zespol niespokojnych nog. poki siedze jest ok. najgorzej jak chce polezec-masakra jakas.
Asia gratuluje zakupu wozka - dawaj fotki A ja znowu wstalam z katarem- mam dosc
|
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
Aga super, ze jest wozek
![]() Ilonaja tez musze posprzatac, bo kolega do nas przychodzi, wiec troche trzeba ogarnac ![]() Niezle przeboje macie z tym kotem nasze odpukac jeszcze nic nie zniszczyly, ale w sumie chyba nie bardzo maja co, bo wiekszosc mebli i tak jest nasza.No i gratki z okazji 37 tygodnia, to brzmi powaznie darianie lubie tego typu snow ;/ a ja zauwazyłam, ze tak mniej wiecej od czasu gdy sie dowiedzialam, ze bedziemy mieli córe, to nie pamietam zadnych snow... dziwne. buu007 to niezle Ci sie Twoja mala ustawila, dobrze, ze juz przeszlo. Ja kurde zanim sie dzis w lozku ulozylam to chyba z 15 minut sie kulałam, bo kazdej pozycji bylo mi nie wygodnie. No ale ostatecznie spałam jakies 7 godzin z przerwami wiec nie jest zle. co do wyjscia z kolezanka, to czasem ludzie serio przeginaja i zapominaja, ze to jest male dziecko, ktore sygnalizuje swoje potrzeby placzem i czesto traktuja to jako objaw zlego wychowania... powiem Wam, ze jest jednak duza roznica w codziennym zyciu tu a w Polsce, moze i czasem ludzie usmiechaja sie na sile, ale jednak rzadko kiedy zdarza sie, zeby ktos jawnie krzywo na Ciebie patrzyl. odowskadzieki za zyczonka, piekne, oby sie wszystkie spełniły
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale pospałam ![]() Aga dawaj foty
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja juz po grzebaniu w Bozenie.
W tym roku nie urodzę. Z mala ok. Glowa do dołu nadal.w zasadzie się nie zmieniła jej pozycja. Udało się trochę ja podejrzeć i ma nos mojego męża... Zaraz mi się kawal przypomniał ze nosisz 9miesiecy, rodzisz parę godzin a ona i tak podobna do ojca. Maz urósł o parę metrów jak mu fotę pokazałam. Serduszko też ok, łożysko nie jest stare. Kolejna wizyta 28.01 wg ginekolog moge dotrwać. Gbs też pobrany ale na szczęście kolo odbytu tylko porobiła a nie wewnątrz,ale zapowiedziała co robi. wynik do odebrania u ginki za tydzień. Chwala ze nie muszę z tym jeździć nigdzie. No i w miesiąc kolejne 2kg do przodu... Istnieje szansa ze bedzie mniej niż 110kg. Odowska piękne zyczenia Aga dawaj fotę wózka i relacje a nie
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-12-31 o 10:07 |
|
|
|
#2048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() maladt- kciuki za wizytę ![]() Aga dawaj te zdjęcia ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- maladt- właśnie doczytałam, super że z małą ok, ale późno dał ci termin kolejnej wizyty. A z tz tak jest, mój ma to samo córunia tatusia |
|||
|
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia my też w domu z tatą siedzimy. Śmiejemy sie że 22 i idziemy spać
Bo rano jedziemy. Super ze jest postęp u T A kocykiem się pochwal jestem bardzo ciekawa A ja też od rana sprzątam i jeszcze dalej będę sprzątać tyle na ile sił mi wystarczy Właśnie mam chwile przerwy bo już sapie Wiecie że moje nogi to nawet są niespokojne jak siedzę, wieczorami jest masakrycznie Pamiętam jak Tż się śmiał jak mu o tym powiedziałam oj jakie to było zabawne dla niego. Oczywiście myślał że to mój wymysł. A moja sis ma to samo i nie miała pojęcia że to ma nawet swoją nazwę i jak kiedyś się żaliła jak jej z tym ciężko to mówię masz zespół niespokojnych nóg a ona zaczęła na mnie krzyczeć że się z niej śmieje a nie wiem jak to jest
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze jak coś się bedzie dziać to moge do niej podejść predzej
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Dziwne tylko ze nic o ktg nie powiedziała ale co tam jakby się coś działo to by mnie wysłała pewnie
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała to ja Cie pocieszę dziś zaczynam 38 tydzień a ktg mam za 2 tygodnie :/
Ciesze się że z małą dobrze. Jak mnie to wkurza że Tż tak się nie cieszy że będzie miał dwie córunie tatunia. Dobrze że ja nadrabiam za niego. On nadal ma cichą nadzieję ze może jednak Krzyś się urodzi. Ewa niedługo do domku?
|
#2052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super, ze wizyta udana
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Konto usunięte
|
mała super że wszystko dobrze
ja już wybrałam szpital i tam można na ktg się umawiac od 35 tyg Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Paulina około 12 mam wyjść bo jeszcze kroplówka i ktg mnie czeka, w domku dzieci sprzataja, mąż ma po mnie przyjechać o 12 jak się zwolni z pracy i znajomi maja wpaść do nas na sylwestra z przygotowanym jedzonkiem, bo oni tak jak my jeszcze żałobę mają więc ja tylko wpadnę na gotowe
|
|
|
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja nic nie szykuje bo nie ma nawet dla kogo. Na tą chwile to nawet nie myślę o obiedzie
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zaraz chyba do biedronki zrobić zakupy bo jutro wszystko zamknięte a dzis nie wiem moze do 15 bedzie sklep otwarty także trzeba iść. Mężowi zostawię do niesienie tego ze sklepu.
U nas prywatnie ktg można robić też od 35 ale skoro mi nie kazała to po co mam wydawać niepotrzebnie kase. Jeszcze ostatnie badania krwi mnie czekają i kila po raz drugi.
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
My też Sylwester we dwoje, yyyy troje
w domu. Mi to się nawet głowy myć dzisiaj nie chce :P Mąż ma upiec sernik królewski Ma zrobić szynkę z chrAnem i pomidory faszerowane. Mamy Picolo, Kubusia, słodycze paluszki, ale będzie impra ![]() A i namawiam Rodziców, żeby przyjechali do nas z chrustami Uwielbiam, ale nie chce mi się robić, bo śmierdoli przy smażeniu, a we frytownicy to jakoś tak chyba średnio by wyszło...Zaraz idę wieszać pranie Niuni ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- MaladT gratuluję wizyty
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba będziesz normalnie mamusią lutowa ![]() No i z tym gbs też fajnie.. Wizyta fakt późno.. ale skoro nie ma potrzeby to tylko sie cieszyć
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny..
![]() Padlam z lamy... nie zejde z lamy.. ![]() MaladT, cudownie ze z Malutka wszystko dobrze... ale wizyte faktycznie masz pozno.. no ale skoro wszystko dobrze, to ona juz pewnie wie co robi.. a na ktg mozesz sobie podjechac do szpitala.. 35zl kosztuje.. ja dostalam skierowanie na ktg 10 stycznia..Aga.. koniecznie pokaz wozek.. Odowska, piekne zyczenia... dzieki.. Nasz sylwester tez dzis w domu.. ja nadal czuje sie fatalnie i juz zaczynam sie zastanawiac czy ten antybiotyk nie jest za slaby na moje zatoki.. dzis wzielam 4 tabse, wiec chyba cos powinno pomoc... a tu dalej leci ze mna jak z kranu.. ![]() Maz zrobi cos do jedzenia.. kupi dla mnie i Zuzki piccolo i bedziemy swietowac... a po 24 do lozka... I nawet dzis nie sprzatam bo nie mam sily... czyli wg Waszej teorii to dobrze... bedziemy miec szczescie w Nowym Roku..
|
|
#2060 |
|
Konto usunięte
|
u mnie na darmo to ktg
nie widziałam że może być płatne ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- myślałam że w szpitalu zawsze za darmo Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Meire zdrowia
co do ktg... skoro ja mam gina prywatnie to płace za ktg w szpitalu
|
#2062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jechalam autem, na telefonie wam napisalam,ale juz jestem w domu i nadrabiam ![]() juz ![]() Pokazzz ![]() eheheh ![]() Cytat:
malutko![]() Fajnie ,ze wynik u ginki, nie trzeba nigdzie lazic my odbierzemy w sobote przed SR w szpitalu bo on tam zawiozl![]() Super wiesci ![]() Cytat:
![]() pewnie wszystko bedzie wykupione jak my pojdziemy :/ No wiec relacja jest taka,ze wozek super, ten bialy stelaz moim zdaniem idealnie pasuje, nawet nie przykladalismy czarnego :P od razu weszlam i love jestem zachwycona wymiarami tego wózia, gondola jest taaaaaaaka duza, bedzie wygodnie ladnie jezdzi, jechalam dumna z garazu do windy Fotelik pod kolor wozka, bo tez z Jedo wzielismy , choc caly czas myslelismy,ze na Maxi Cosi sie zatrzymamy,ale jednak poczytalismy i mamy Avionauta z Jedo do kompletu Piekny jest Wklejam zdjecia ale brzydkie sa :/ takie swiatlo w pokoju u małego, ze przeswietla kazda czesc :/ duzo mial wozkow na stanie roznych Ale tez polecal Jedo mowil,ze nie wracaja na gwarancji, a Xlandery co chwile cos :P wiec fajnie ![]() W ogole X lander przy naszym taki maly sie wydawal i plastikowy jak dla lalek ten taki masywny, w sam raz na nasze tereny :PA kiedys tylko Xlandery mi sie podobaly Spacerowke potem moge pstryknac,bo na razie maz ja obłożył tymi materialami,ponaciagal i lezy na kanapie,co nie wyglada dobrze
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi zapomnialam,ze Ty na zmniejszaczu zosbaczysz dopiero: wiec for U
![]() ![]() ![]()
|
|
#2064 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja chyba też muszę się zebrać do kupy i coś przygotować, może jakąś sałatkę chociaż zrobię. Picolo też będzie Zuzia już balony dmucha i mówi że będziemy tańczyć. Już sobie wyobrażam jak da nam w kość tymi tańcami. A rano jedziemy.
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra ide do tej biedry... ale mi sie nie chce
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Aga super wózek
faktycznie biały stelaż ladnie wygląda.. czarny to juz by mogło być takie za ciemne :PA mój mąz poszedł do pracy ![]() w ogóle poszedł szybko do sklepu żeby kupić mi piccolo i nigdzie nie dostał a że się już spieszył to juz nie latal wszedzie jak ja spedze sylwestra bez piccolo ?
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga super ta Wasza Tymiankowa bryka
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() staram sie Was nadrobić ale padłam przy lamie - rogal nie schodzi mi z twarzy, jesteście jedyne w swoim rodzaju ![]() ![]() ![]() Mala za wizyte Aga piękny wózek ja wklejam moj przy okazji bo w końcu sie doczekalam zlozenia Odowska piękne zyczenia, dziękujemy ![]() Od rana tez juz mialam jedno wku... wyobraźcie sobie ze w mojej przychodni nie mozna w piatek zrobić badań, laboratorium nie działa a w poniedziałek nie wiadomo czy w ogóle bedzie czynna przychodnia na szczęście jest jeszcze szpital i tam mogę zrobić badania ale już mi ciśnienie podnieśli...
Edytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2014-12-31 o 10:56 |
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
hejo!!
my juz w domku od rana delektuję się swoimi dziećmi, Marcin nie może się nadziwić wszystkiemu. właśnie połozyłam go na drzemkę, to mam chwilę dla siebie.nie chcę zapeszać, moje dziecko je za dwóch od kilku dni, troszkę jest bladziutki, ale najważniejsze ze zdrowy wypis nas przeraził: posocznica e-coli, bakteryjne zapalenie płuc, bakteryjne zapalenie jelit, rota, i szkarlatyna ze znakiem "?". zachodzimy z mężem w głowę jak mogliśmy do tego dopuścić, normalnie czuję się złą matką. a wszystko zaczęło się od niepozornej biegunki a teraz 1,5 miesiąca rekonwalescencji. macie jakieś pomysły jak odkazić zabawki które mieliśmy w szpitalu ze sobą? czym przetrzeć? może alkoholem? |
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie chyba cole strzele na dzis, a co
W ogole czuje,ze jak pojdziemy ok 15 do Biedronki to juz nic nie bedzie ani chipsow ani nic jednak nie robimy sushi, tylko pizze sylwestrowa ![]() wiec skladnikow troche tez musze kupic mam nadzieje,ze beda pieczarki Jej kocham nasz wozek chce juz wkład do wózka na świecieeeeeeeeeeeee chce chodzic z wózeczkiem i robic zdjecia bejbikowi jak bedzie w nim słodko spałlllll
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

Lekka lipa. Idę was ponadrabiać, bo widziałam, temat szczepień.

) bez nacinania, braku bólu po cesarskich cięciach i samych blizn bikini, przyjaznych położnych, udanej drogi mlecznej albo obniżek cen MM, udanego powrotu do
bo dużo wyszło...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na szczęście jest jeszcze szpital i tam mogę zrobić badania ale już mi ciśnienie podnieśli...
a teraz 1,5 miesiąca rekonwalescencji.