![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: słoneczna -> świeża -> glamour BLONDYNKA
![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
i moje ulubione
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się czy nie zostać blondynką
![]() Oglądając te zdjęcia i ogólnie uważam że blondynki powinny mieć przede wszystkim ładną, gładką cerę, bo każdą niedoskonałość myślę że widać u nich wyraźniej, a także trudniej im chyba ją zamaskować, oczywiście to zależy od wielu czynników, ale tak mi się wydaje.
Mężczyzna nie musi być piękny, Wystarczy, że wdzięczny ma gest, Gdy głos ma milusi, być piękny nie musi, Chociaż wcale nie szkodzi, gdy jest ![]() Edytowane przez activ61 Czas edycji: 2007-07-24 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
dzieki, a co do fotek to te szczegolnie mi sie podobaja a najbardziej lima na foto z buziakiem, swietnie kolorystycznie polaczony kolor wlosow i makijaz
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
Jess ladnie tu wyglada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Hmmm ale adrianna lima i alessandra ambrosio nie sa blondynkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że nie wszystko to kwestia wyglądu. Można nie mieć ani grama makijażu, nie opalać się na solarium i nie nosić dziesięciocentymetrowych tipsów, a być mentalną "tapeciarą".
I wtedy to już jest prawdziwa katastrofa, bo to co na głowie można zmienić, a tego co w niej - nie bardzo ![]() A tak a propos głównego tematu - Scarlett Johansson - przykład blondynki zaprzeczający wszelkim złym, negatywnym stereotypom. Choć.... w "What goes round" JT wygląda hm.... mało subtelnie ![]()
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio stwierdziłam, ze jestem zbyt jasną blondynką.. bardzo jasne bezowe blondy , to juz nie dla mnie! Postanowiłam zafundować sobie złocisty blond, mysle , ze taki odcień znacznie lepiej wspólgra z opaloną skóra!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
![]()
ja jestem blondynka od jakichs dwoch lat i bardzo lubie kolor moich wlosow
![]() ![]() ![]() blondynki gora!! hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Dla mnie aby wyglądać fajnie , świeżo i sexy tak naprawde wystarczy zachowywać sie naturalnie i byc soba ale nie zaszkodzi nigdy pomoc sobie troszke np. rozswietlajacą bazą pod podklad lub balsamem do ciala z poświatą i oczywiscie trzeba zawsze pamietac o zadbanych wlosach nie koniecznie mocno rozjasnianymi i paznokciach .
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Według mnie zamiast na Hiltonównach etc. lepiej wzorować się na prawdziwych, kultowych już blondynach XX wieku, seksownych, a jednocześnie z klasą, której teraz brakuje niejednej kobiecie - Marilyn Monroe i Brigitte Bardot. Ze współczesnych blondynek lubię Umę Thurman i Scarlett Johansson, tak samo zaprzeczają wizerunkowi "głupiutkiej blondie".
![]() Żeby blondynka była świeża nie może być mocno opalona, conajwyżej muśnięta słońcem, lekko złocista, ale to jak ma nieco ciemniejszy odcień włosów. Ciemna opalenizna i przysłowiowa już "tapeta" odbierają blondynkom całą świeżość, a to główna cecha jasnych włosów... To też odbiera im naturalność, bo tak już natura stworzyła, że dziewczyny o śniadej karnacji Mulatki nie rodzą się blondynkami ![]() Niżej wklejam Brigitte... a Marilyn nie mogłam znaleźć wiele w kolorze, a tego, co znalazłam nie dało mi się wkleić w drugim poście, błąd wyskoczył, więc nie wkleję ![]()
Niewidzialny jak skała, skała Przybywa z otchłani światła, światła Człowiek widmo! Edytowane przez Agatin-K Czas edycji: 2007-07-23 o 23:48 Powód: cos dodac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
oto przyklad:
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Tak, dawna Aquilera też straszyła pomarańczową skórą i biało-czarnymi włosami...
![]() ![]()
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Cóż blondynki musza się starać, żeby nie wyglądać łagodnie mówiąc źle.
Sama jestem naturalną blondynką a w lato to już nie mówie, moje włosy sa bardzo jasne. Nigdy nie przeginam, mocniejszy mkijaż robie tylko na imprezy, nie wydziwiam z fryzurami, opalona jestem tylko w lato, zreszta moja skóra nie pozwala na mocne opalenie się. A wiecie co mnie najbardziej wnerwia, że dla większości kobiet jestem głupia tylko dlatego, że mój kolor włosów jest taki a nie inny, a faceci to już nie powiem jakie mają myśli. Niestety przykra prawda. Myśle, że blondynka powinna być jak najbardziej naturalna, mocna tapeta, opalenizna, kolorowe tipsy, to nie dla mnie. Buziaki
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
fajny ten watek
![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Justyna - rozumiem Cię dobrze, w tych czasach trudno być blondynką... symbol seksu stał się też symbolem głupoty (bo przecież niby na jedno wychodzi) a teraz została tylko głupota, bo to breunetki są rzekomo bardziej zmysłowe... tylko od kiedy seksapil jest we włosach?
![]()
![]() |
#78 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a teraz zaszaleje i skoro mam juz te krotkie i zdrowe wlosy po ostatniej wizycie u fryzologa to zrobie sobie kolor a la victoria beckham, tak na jakis krotki czas a pozniej znow przygasze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
fajny wątek
![]() gratuluję córeczki Czekolada83 ![]()
![]() piękna z daleka - ale daleka od piękna Edytowane przez kendy Czas edycji: 2007-08-08 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
znalazłam kilka zdjęć MM
![]() piękna z daleka - ale daleka od piękna Edytowane przez kendy Czas edycji: 2007-08-08 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do wątku, bo sama jestem glam blond
![]() Lubię to, ze jako blondynka jestem dość wyraźna bez makijażu(co też ma swoje minusy, bo łatwo przesadzić z makijażem, chociaż to może kwestia przyzwyczajenia). Jedynie latem muszę bardzo uważać na słońce, mimo wysokich filtrów opalam sie na brąz i niestety włosy przy takiej opaleniźnie wyglądają na jeszcze jaśniejsze, co razem nie podoba mi się. Podoba mi się lekko wyzłocona skóra, ale nie przepadam za połączeniem mocna opalenizna +jasne włosy.
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Kolejne glamour blondynki
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Bardzo podoba mi się jako słoneczna blondynka D.Kroes w reklamie Nutri Bronze L'Oreal do twarzy, ale nie znalazłam zdjęcia.
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie trafiłam jednak nigdy na jej zdjęcia z jasnymi wlosami (?), wszystkie które widziałam to był brąz/ciemny blond. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
bardzo fajny wątek:P hihi
przede wszystkim precz z tapeta!...trzeba podkreslic naturalne piekna a nie zakładac maske ja jestem raczej jasną blondynka tyle ze teraz farbuje na sredni blon i znudził mi się juz w sumie zastanawiam się nad miodowym blondem(bardziej zblizonym do naturalnego koloru lub blond w odcieniu orzecha laskowego)
![]() |
#87 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja czekam już prawie pół roku aż mi zejdą te ciemne odrosty(pozostałości po farbowaniu na czarno) i muszę podciąć włosy i zrobię sobie jasny balejaż, tak żeby wyglądał jak najbardziej naturalnie
![]() Matko jak ja dawno nie miałam blond włosów ![]()
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
ja jakis rok temu zrezygnowałam z granatowej czerni na rzecz platynowego blondu i nie żałuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
nie powiem, wciągnął mnie ten watek
![]() mamusi gratuluję córci, a mój typ blondynki glamour to Charlize Theron - 100% kobiecości... (choć na 1 fotce widać tez jak rasowo wyglądała w ciemnych włosach) Edytowane przez kate25 Czas edycji: 2007-08-07 o 21:20 Powód: błąd ortogaficzny ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.