|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Ewek ale fajne słowa męża <3
Madzia ja kupiłam juz z myślą o skutkowej masakrze jakby się w szpitalu miała zrobić... Nie chce bolacych sutkow Alaaaaa na samą myśl. Mój M by nie ogarnął tego chyba jakby się go babka o rozmiar suta zapytała hahaha
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Mlebi - ja już od dłuższego czasu stosuje krem z serii AA i pomimo 40 nie mam zmarszczek, poza tym mają dobrą cerę i są bardzo fajne i nie drażnią zapachem
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowałam, że na początek spróbuję pupę linomagiem tym zielonym smarować, ale moja Angela mówi, że ma jakieś chody i ktoś jej ze szpitala załatwia maść robiona tam specjalnie na oddział z łożysk... Brzmi strasznie, ale mówi ze jest świetna. Duża ponoć. Ważność miesiąc,trzyma się q lodówce i mi odda trochę jak urodze
ciekawa jestem ci to za cudo... Ale też chyba nie zamierzam co pieluche smarować mu pupy.. Będę obserwować czy tego wymaga... Na noc,na spacer to wiadomo,ale w domu jak będę miała kontrolę nad pielucha to chyba dam dupce odpocząć Mój mąż jeździ wózkiem po domu wariat
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-01 o 12:15 |
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Ja bywam nałogowym podczytywaczem
zwłaszcza porodów i opisów jak się zajmować takim noworodkiem, bo w tym temacie mam zero doświadczenia praktycznego.U mnie na liczniku 34+1, więc jeszcze dwa tygodnie i trochę odetchnę, bo komplikacje wcześniakowe będą już mało prawdopodobne. Jak myślę o porodzie, to jakiś dziwny spokój mnie ogarnia - mam trochę wątpliwości, ale jakby nieuchronność rozwiązania pozytywnie mnie nastraja. Chciałabym Wam przesłać trochę tego pozytywnego nastawienia (póki je mam, bo nie wykluczam nagłej paniki, która może się rozwinąć jeszcze do połowy lutego ).
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa mąż Kochany
prawdziwy Skarb ![]() A ja własnie jak mówiłam , że od stycznia mogę rodzić , tak przez to wczorajsze mówie, że ja nie chce jeszcze ![]() Ja się nastawiam że kp to będzie istna przyjemność , córa będzie umiała ssać a sutki będą współpracowały
|
#2406 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2408 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
mi się zrobiły chyba od tego że tak mało przytyłam nogi i twarz mi schudly i bardzo to na cerze widać Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
1141655 to możesz mieć tak, że jak Ci się poród zacznie, to spłynie na Ciebie ten spokój, będziesz wiedziała, że tak ma być i będziesz spokojna. (Matko, brzmię jak jakaś nawiedzona
ewek000 ale jesteście cudną rodzinką |
|
|
|
#2410 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie znow pospalam po noworocznej
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I teraz z perspektywy czasu, cieszę się że z Ola mi się udało, mam nadzieję że z Agatą też dam radę tym bardziej jak patrzę na ceny mleka to maskara mlebi ja mam ten na dzień, noc i pod oczy a wcześniej używałam tego
|
|
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam nie kumam czemu styczniówki tak się burzą?? Przecież u nas nikt nikogo nawet z nicków nie wymienia, nie wyzywa itp. Więc bez sensu, a że się obrażają na siebie i sobie docinają to sama prawda, nikt nikogo nie oczernia a poczytać każdy ma prawo o!
Od nas nikt nikogo nie wyałtuje! ![]() Ja też biorę laktator w razie w. Nakładek na cycory nie kupuję, jak będą potrzebne to Tadzika wyślę do apteki
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pielęgnacji dzieciątka i wszystkich problemów z tym związanych nie martw się od czego my doświadczone mamusie na tym fantastycznym wątku jesteśmy, pomożemy nie martw się No nie mamusie |
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa dlatego wierzę, że będzie dobrze
i chciałabym mieć takie samo nastawienie z porodem.. ale z tym trochę gorzej bo tu strach zwycięża ![]() Marta ojj ciekawa noc była ... a wstawać mi się też nie chce i nie wiem czy mi się dzisiaj uda podnieść z tego łóżka
|
#2415 |
|
Konto usunięte
|
ewa dzięki
![]() zobacze sobie jak będę w rossm Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewek no wspaniałości Ci mąż mówi
Ja też jakoś specjalnie się nie boję porodu. Jakiś taki dziwny spokój mam tylko mam wątpliwości co do szpitala. Logoasia super, że szczęśliwie spędziliście rodzinnego sylwka
|
|
|
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
No nie ukrywam, że na Was liczę w kwestii porad
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko kup sobie na razie np na dzień i sprawdz czy ci pasuje, jeśli tak do dopiero dokup resztę. Ja wcześniej kupowałam rożne, eksperymentowałam a to z Nivea, Garnier, lorealem, ale jakoś ta seria AA mi najbardziej pod pasowała, jeszcze te kremy z dr. I. Eris stosuje na zmianę z AA bo co jakiś powinno się zmienić krem ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
Same polecane na wątku rzeczy
Podkłady, majty wielorazowe, termometr, nawet maść majerankową... dalej mam wątpliwości co do laktatora, ale jak zobaczyłam, że ten najprostszy z Medeli w sklepie dziecięcym kosztował ponad 80 zł, to kliknęłam online za 57 na wszelki wypadek.
|
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
laktator raczej się przyda , ja korzystałam w obu przypadkach jeśli chodzi o moje bejbiki
Wiecie co weszłam na ten wątek styczniowy przeczytałam i stwierdziłam, że nie ma się czym przejmować, ważne że u nas można mieć inne zdanie w różnych sprawach i nikt na silę nie stara się przekonać do swoich racji. Olać to co tam piszą
|
|
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne Agus, chyba lepsze jak z Aventu bo i z Aventu mam, ale to sie okaże przy używaniu. Z Aventu są bardziej prostokątne i tu wybierałam rozmiar - wzięłam standardowy czyli dwójkę. Z Tommee są okrągłe i mega, mega cienkie. Cytat:
Zastanawiałam sie chwile nad tym szlafrokiem bo po domu chodzę w takim grubszym puchatym. W szpitalu jednak myśle, ze bedzie ciepło i wystarczy mi taki zwykły bawełniany, on poza tym dużo mniej miejsca mi zajmie. Mały wlasnie miał mega czkawkę czuje ta jego twarda czache tuż pod żebrami, oczywiście jeszcze sie oszukuje ze to pupka... Ale... a ćwiczenia robię... No nic. Wizyta za tydzien to obczaimy...
|
|
#2422 |
|
Konto usunięte
|
tak mały jest i nawet do torebki na ramie się zmieści
ja biorę cienki szlafrok bo w szpitalu jest bardzo gorąco Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej.
Wspaniały dzień. Ja już po spacerku z psem, ale wróciłam do łóżka z laptopem a zaraz pewnie utnę sobie jakąś przedobiednią drzemkę ![]() Odowska- ja też przedwczoraj wydałam 300 zł i same najpotrzebniejsze rzeczy tylko wzięłam, nawet bez laktatora. Pomyślałam też o sobie i od razu kupiłam sobie swój ulubiony podkład do twarzy. A co! Mama musi ładną być. Z laktatorem i nakładkami na razie czekam. Moje cyce suche jak wióry, nic się nie dzieje. Jeśli laktacja jest genetyczna, to raczej niespecjalnie będę miała co ściągać, oby starczyło chociaż na trochę. Mama i siostra prawie w ogóle nie miały pokarmu, więc.. no zobaczymy. Strasznie wczoraj po Sylwestrze spuchłam ze zmęczenia. Nogi balony, dłonie i nawet buzia jak księżyc w pełni. Dziś mój mąż stwierdził, że w sumie fajnie, bo ja raczej dobrze znoszę ciążę. Ja mu na to, że no niekoniecznie. Są kobiety, które nie puchną, nie mają hemoroidów, nie drętwieją im kończyny itd, więc ja raczej mam kupię nieporządanych objawów. Nie wiem, z czego on się cieszy, ale widać widzi to inaczej. |
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w Nowy Rok
Martula za kolejny tydzieńLui, też sie śmiałam ze Stachurskiego i Krawczyka Jak oglądałam Sylwester w Gdyni, myslałam o naszej Madzi
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
My w tle mieliśmy na TVN z Krakowa, głównie przeze mnie, bo czekałam na Kayah, którą uwielbiam, ale był fajny.
A i chciałam Wam powiedzieć, że Nowy Rok jakoś zaczął się pozytywnie. Rozmawialiśmy na imprezie ze znajomymi, że zepsuł się nam aparat, no i się zastanawiamy nad czymś nowym, ale może lepiej kupić telefon z jakimiś dobrymi parametrami kamery i aparatu foto. Oni na to, że w zasadzie, oni tylko w ten sposób ostatnio korzystają z fotografowania i kręcą filmiki, więc mogą nam za symboliczną kwotę odpalić swój aparat cyfrowy. I tak za 100 zł staliśmy się posiadaczami dosyć fajnej małpki Canona Zawsze to 1200 zł w kieszeni
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet wysłałam smsa z pozdrowieniami dla Was ale go nie wyświetliło.chamy jedne
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też biorę cienki szlafrok, bo tam gorąco jak w piekle nawet jak we wrześniu byłam to mie dało rady wytrzymać.
Zielona, faceci wszystko inaczej widzą bo tego nie odczówają. Dopiero jak ich zaczxna coś dotykać np.jak nie mogą spać przez nas w nocy, to w tedy zauważają. |
|
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebi ja id kilku lat używam mosmetyków z Bandi, zerknij sobie na ich stronę. Poleciła mi je moja kosmetyczka i jqk dla mnie nie ma lepszych.
Sorry za brak aktywności, ale jestem jakaś osłabiona. Chyba od tego ucha, niby nie boli, ale nieraz poboloewa. Jakaś zakręcona, zamotana jestem. Na nic nie mam siły. Przepraszam. Mąż prasuje resztę ciuszków Niuni i cieszy się jak murzyn blaszką |
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym roku
![]() To która pierwsza w kolejce do porodu ?? Ja zaczynam być przerażona opieką nad noworodkiem.przecież ja tak mało wiem.. np: - jak jest kikut to pielęgnuje się to dyndające, czy tylko wokoł pępka dzieciaowego ? - czy takiego noworodka też się odklepuje po jedzeniu ? jeśli tak to jak takie maleństwo ułożyć ? - nie można z tym odklepywaniem poczekać aż trochę podrośnie ![]() - jak trzymać dziecko to dla mnie czarna magia, np ubieranie dziecka i zmienianie pieluszki..gdziekolwiek nie czytam to rożne sposoby są i skąd mam wiedzieć jak? Bo np. jak ubieramy dziecko to podobno bioderka przekręcamy a nie za rączki. O pieluszkach to raz czytam, że za pupkę innym razem, że za nóżki ...wariuję - i jak z tym przebieraniem jest ? gdzieś wyczytałam, że dzieciaczki kupkają małe zaraz po jedzeniu to co dopiero po jedzeniu przebierać czy jak ?? - no i jak to jest z tymi narządami rodnymi u dziewczynek..w szpitalu oprócz chusteczek potrzebujemy wacików i jakiegoś pojemniczka, żeby przez chusteczki nie skleić warg?
|
#2430 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bandi mnie uczuliło ale wiem że są dobre Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zwłaszcza porodów i opisów jak się zajmować takim noworodkiem, bo w tym temacie mam zero doświadczenia praktycznego.
).

i nie wiem czy mi się dzisiaj uda podnieść z tego łóżka
a ćwiczenia robię... No nic. Wizyta za tydzien to obczaimy...
za kolejny tydzień