![]() |
#2431 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Właśnie sobie czytam artykuł na blogu mataja.pl i tam taki tekst:
Cytat:
Padłam ![]() A jeszcze wcześniej, jakieś badania o tym, że matce kupy jej dziecka autentycznie nie śmierdzą ufff... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zadomowienie
|
mojej siostry syn to Adam z grzecznością to on nie ma nic wspólnego
![]() Maciejka ja nic nie wiem poczekam na opinie ekspertów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zadomowienie
|
lui_89 bo może go do Stanów trzeba wysłać, bo chyba badania tamtejsze są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę na spacerek. Mężul musi kaca przewietrzyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihi Cytat:
![]() Idę się myć ![]() ![]()
![]() |
#2436 |
Wtajemniczenie
|
Maciejka dla Ciebie specjalnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Wtajemniczenie
|
I nie wkleiło
![]() Może teraz |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
ja jeszcze w piżamie
![]() mój prawy cycek znowu pracuje jak szalony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zadomowienie
|
maciejka1987 a o co chodzi z tym sklejaniem warg? Ja tylko kojarzę, że u dziewczynek należy pamiętać o podcieraniu tylko w jednym kierunku - od sromu do odbytu, żeby nie przenosić zarazków na te wrażliwsze części. Z kolei sama mam zagwostkę, co robić z napletkiem - odciągać czy nie? Już zapowiedziałam mężowi, że osprzętowaniem męskim, to on ma się zajmować
![]() Miłego dnia, dziewczyny! Dziś się wybieramy na Hobbita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Wtajemniczenie
|
Dalej nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
wszystkie nasze dzieciaczki będą z 2015 roku superrrr że wszystkim nam się udało i się wcześniej nie rozpakowałyśmy ![]() Kurcze już 14- sta jest a my z tż alej w piżamach leniuchujemy, nawet na obiad do rodziców nam się nie chce jechać ![]() ![]() Pozdrawiam Was ciepło w 2015 roku!!!! Ollllciaaa- Stachurski to jakaś masakra w ogóle chodząca jest, też się śmiałam z jego występu sylwestrowego. A na żywo prezentuje się jeszcze gorzej, mieszkamy w jednej miejscowości także często go widuję i szału nie robi chłopina. Taki chłopek roztropek z niego jest ![]() odowska- oooo i moja Alicja znalazła się w tym artykule, zobaczymy czy faktycznie taka grzeczna będzie.
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
Wiecie ja jestem szczególnym przypadkiem bo jak rodziłam córkę w lipcu to tez miałam mega gruby puchaty szlafrok
![]() ![]() Co do dzidziusiow to zobaczycie kochane ze to łatwiejsze niż sie wydaje. Przy przebieraniu pieluszki podnosimy za pupkę, ale nie ma przy tym naprawde najmniejszego kłopotu. Ręka pod spod i leciutko w gore, druga ręka wsuwamy pampersa, poprawiamy, układamy, zawijamy ![]() Ja córci specjalnie nie gmeralam myjąc ja, ale tez patrzyłam czy nie ma tam bialawej wydzieliny bo lubi sie zbierać, także od kremów. Zawsze delikatnie i raczej z wierzchu ja wycieralam niż w środku, ale oczywiście jeśli bedzie tam duuuuzo wydzieliny, a jeszcze zauważycie ze okolica jest zacZerwieniona warto, przetrzeć głębiej i dokładniej miedzy wargami sromowymi. Ja to nie wiem jak dam radę z synkiem. Położna nam mowila, ze u chlopcow kończy sie wycieranie pod workiem mosznowym, czyli kończymy jadąc do góry, bo u dziewczynek zawsze od góry do dołu. Ubieranie tez nie jest trudne. Warto rolowac ciuszki w harmonijkę np. Rękawek czy bodziaka jak przekładamy przez głowę. Wtedy to jest jeden ruch, nakładamy i naciagamy, przeciągamy, szkoda, ze nie mogę Wam pokazać. To naprawde żadna sztuka. Szybko sie wyrobimy. Ja sama juz nie pamietam jak to z takim maluszkiem, ale wierze ze instynkt tu zadziała ![]()
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Wtajemniczenie
|
O! Pojawiło się, ale jak zwykle bokiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z narządami kazano nam bardzo delikatnie przemywać wata i wodą ale tylko na zewnątrz nie w środku , jak się zabrudzi tam kupka to wtedy delikatnie wata lub chusteczka tam wycierasz No może teraz jest troszkę inaczej wiesz u mnie to już 15 lat minęło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nam na SR mówili, ze u nas nie można mieć własnych laktatorów. W razie czego jakies pompy maja...
A osłonki to babka zachwalała modeli M lub L podobno większość kobiet ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zadomowienie
|
hehe nie stresujcie sie laski ubieraniem maluszkow - to tak jak lalke-bobaska ubierac, sama przyjemnosc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
witam w 2015
![]() wszystkim Mamusiom życze wszystkiego co naj ![]() ![]() ja wczoraj narobiłam sałatek ale sama poległam bo jakiś bóli dostałam i po 21 wylądowałam w łóżku ![]() ![]() Dziewczynki wózeczki pierwsza klasa ![]() ![]() czytając o waszych wczorajszych smakołykach zaśliniłam klawiature ![]() co do picolo mężuś kupił jakiś z etykietką z kubusiem puchatkiem i był meeega pyszny (chyba winogronowy) normalnie smakował jak taki zwykły slodziutki tylko bez % ![]() no i pokazałam mężowi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do opieką nad kruszynkami...zawsze zastanawiało mnie to jak to jest że do swoich to się wie co i jak tzn że się takiej odwagi dostaje ![]() ![]()
#2450 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Maciejka ja tam też tego wszystkiego nie wiem, ale dużo rzeczy powiedzą już położne w szpitalu. Bo na pewno powiedzą jak trzeba uważać na kikuta, jak przebierać czy wycierać maleństwo. Ja tam pamiętam też z tych warsztatów że właśnie u dziewczynki trzeba delikatnie przemywać, nic tam nie wkładać, nie rozdzielać itp. Ja się też cieszę że jednak na początku będę z mamą ![]() ![]() Spałam jeszcze teraz ponad godz ![]() ![]() I brzuch cały czas mam taki twardy... może Młoda mi się tak ułożyla ? ;/
![]() |
#2451 |
Rozeznanie
|
maciejkaja tez sie troche boje tej pielegnacji ale z drugiej strony mysle ze jakos intuicyjnie dam rade zjadlam nalesniki I lenie sie na kanapie. 18 stycznia idziemy na sesje brzuszkowa,mam nadzieje ze nie bede opuchnieta dot ego czasu
Edytowane przez martu_la Czas edycji: 2015-01-01 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
ale super <3
#2453 |
Zakorzenienie
|
Babki, sorry że przynudzam, już chyba 2 raz pytam o to samo, ale właśnie korzystam z dnia na chilloucie i robię jeszcze dzieciakowe zakupy.
Podeślijcie jeszcze raz link do tego materaca za 49 bodaj złotych. Z góry dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Madzieńka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
a ja jak głupia odświeżam stronę z ofertami z ikei... bo widzę, że w styczniu z kartą te wkłady półkowe i pudełka są ciut taniej do kallax i czekam czy dołożą też sam regał ...
zbieramy się zaraz w gości
#2457 |
Zakorzenienie
|
tekst mojego smsa w Polsacie to
Wszystkiego dobrego dla mamus lutowych 2015 z wizażu zyczy maladT z rodzina
![]() |
#2458 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() trochę późno się dołączam ![]() ![]() ![]() Poczytałam trochę na jaki temat teraz rozmawiacie i widzę że większość z was już ma spakowane torby do szpitala, chyba muszę w końcu też zacząć kompletować torbę ![]() Pozdrawiam wszystkie lutowe mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie jesteśmy spakowane. Ja np, nie
![]() Witaj! |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
kurde cos wizaz swiruje chyba,nie moge kliknac na odpowiedz
maciejka bo to sie wydaje wszystko takie trudne,sama zobaczysz jak urodzisz-mam nadzieje,ze to nic trudnego ja pamietam jak moj maz w szoku patrzyl jak dziecko przebieralam pierwszy raz -tak,nie powinno sie za nozki ciagnac,tylko wlasnie delikatnie reka podniesc za pupe zeby wsunac pieluszke -rolowac ubranka i wtedy jest raz dwa i zalozone,najlepiej zeby byly z luzem te ubranka a nie ciasne -kikut to tu juz nie pamietam,chyba sie tylko dookola pepka pielegnuje odbijanie,alunia fajnie wszystko wstawila,po prostu bierzesz dzidziusia na ramie -z pielegnacja krocza dziewczynki -tu wlasnie odowska o to pytala-mi np tez mowili zeby dziewczynce nic tam nie ruszac,i na forum wtedy wyczytalam o synechi czyli sklejeniu warg sromowych,wtedy zajrzalam malej pod ogon i szok bo byla cala tam sklejona ![]() trzeba wiec dopytac jak prawidlowo pielegnowac okolice krocza,napewno delikatnie przeywac Cytat:
![]() odowska milego seansu ![]() ja juz bylam ![]() iva_b mam nadzieje ze lepiej sie juz czujesz ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- anielka witaj ![]() zostaniesz z nami? ja tez nie jestem spakowana ![]() ![]() mala ojj szkoda ze nie wyswietlili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.