|
|
#2431 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Właśnie sobie czytam artykuł na blogu mataja.pl i tam taki tekst:
Cytat:
Padłam A jeszcze wcześniej, jakieś badania o tym, że matce kupy jej dziecka autentycznie nie śmierdzą ufff... |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
mojej siostry syn to Adam z grzecznością to on nie ma nic wspólnego
Maciejka ja nic nie wiem poczekam na opinie ekspertów
|
|
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
lui_89 bo może go do Stanów trzeba wysłać, bo chyba badania tamtejsze są
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę na spacerek. Mężul musi kaca przewietrzyc
|
|
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi Cytat:
Idę się myć nie chce mi się jechać do T. Ale potem machniemy sobie spacer noworoczny może nad morzem i będzie fajnie
|
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka dla Ciebie specjalnie
Nie panikuk!
|
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
I nie wkleiło
![]() Może teraz |
|
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
ja jeszcze w piżamie
![]() mój prawy cycek znowu pracuje jak szalony
|
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
maciejka1987 a o co chodzi z tym sklejaniem warg? Ja tylko kojarzę, że u dziewczynek należy pamiętać o podcieraniu tylko w jednym kierunku - od sromu do odbytu, żeby nie przenosić zarazków na te wrażliwsze części. Z kolei sama mam zagwostkę, co robić z napletkiem - odciągać czy nie? Już zapowiedziałam mężowi, że osprzętowaniem męskim, to on ma się zajmować
Miłego dnia, dziewczyny! Dziś się wybieramy na Hobbita |
|
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalej nic
wejdź na www.szkolakarmienia.pl tam jest wsio o karmieniu i odbijaniu
|
|
|
|
#2441 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
wszystkie nasze dzieciaczki będą z 2015 roku superrrr że wszystkim nam się udało i się wcześniej nie rozpakowałyśmy Kurcze już 14- sta jest a my z tż alej w piżamach leniuchujemy, nawet na obiad do rodziców nam się nie chce jechać A jutro kierunek IKEA i dzieciaczkowe zakupy hurrrrrrrra Pozdrawiam Was ciepło w 2015 roku!!!! Ollllciaaa- Stachurski to jakaś masakra w ogóle chodząca jest, też się śmiałam z jego występu sylwestrowego. A na żywo prezentuje się jeszcze gorzej, mieszkamy w jednej miejscowości także często go widuję i szału nie robi chłopina. Taki chłopek roztropek z niego jest ![]() odowska- oooo i moja Alicja znalazła się w tym artykule, zobaczymy czy faktycznie taka grzeczna będzie.
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ja jestem szczególnym przypadkiem bo jak rodziłam córkę w lipcu to tez miałam mega gruby puchaty szlafrok
Co do dzidziusiow to zobaczycie kochane ze to łatwiejsze niż sie wydaje. Przy przebieraniu pieluszki podnosimy za pupkę, ale nie ma przy tym naprawde najmniejszego kłopotu. Ręka pod spod i leciutko w gore, druga ręka wsuwamy pampersa, poprawiamy, układamy, zawijamy raz dwa gotowe naprawde. Ja córci specjalnie nie gmeralam myjąc ja, ale tez patrzyłam czy nie ma tam bialawej wydzieliny bo lubi sie zbierać, także od kremów. Zawsze delikatnie i raczej z wierzchu ja wycieralam niż w środku, ale oczywiście jeśli bedzie tam duuuuzo wydzieliny, a jeszcze zauważycie ze okolica jest zacZerwieniona warto, przetrzeć głębiej i dokładniej miedzy wargami sromowymi. Ja to nie wiem jak dam radę z synkiem. Położna nam mowila, ze u chlopcow kończy sie wycieranie pod workiem mosznowym, czyli kończymy jadąc do góry, bo u dziewczynek zawsze od góry do dołu. Ubieranie tez nie jest trudne. Warto rolowac ciuszki w harmonijkę np. Rękawek czy bodziaka jak przekładamy przez głowę. Wtedy to jest jeden ruch, nakładamy i naciagamy, przeciągamy, szkoda, ze nie mogę Wam pokazać. To naprawde żadna sztuka. Szybko sie wyrobimy. Ja sama juz nie pamietam jak to z takim maluszkiem, ale wierze ze instynkt tu zadziała
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
O! Pojawiło się, ale jak zwykle bokiem
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z narządami kazano nam bardzo delikatnie przemywać wata i wodą ale tylko na zewnątrz nie w środku , jak się zabrudzi tam kupka to wtedy delikatnie wata lub chusteczka tam wycierasz No może teraz jest troszkę inaczej wiesz u mnie to już 15 lat minęło |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nam na SR mówili, ze u nas nie można mieć własnych laktatorów. W razie czego jakies pompy maja...
A osłonki to babka zachwalała modeli M lub L podobno większość kobiet ma. |
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
hehe nie stresujcie sie laski ubieraniem maluszkow - to tak jak lalke-bobaska ubierac, sama przyjemnosc
trzeba szybko i zdecydowanie bo takie noworodki to i tak tego nie lubia wiec trzeba sie uwijac... Jak za pierwszym razem cos nie wyjdzie to drugi raz inaczej zrobicie i bedzie lepiej... a i wazne zeby sie nie stresowac samemu (wiem wiem latwo powiedziec) tlyko mowic do maluchow caly czas bo ich glos uspokaja i im sie ten spokoj udziela. jak tlyko mi dali anie to ja zaraz z tz ubralam bo sie tak cieszylam ze moge jej zalozyc te naszykowane cudne ciuszki, normalnie jak lalke przyszla polozna to sie zdziwila ze bobo juz ubrane i skad wiedzialam jak to zrobic
|
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
witam w 2015
wszystkim Mamusiom życze wszystkiego co naj i dużooo uśmiechu na co dzień ja wczoraj narobiłam sałatek ale sama poległam bo jakiś bóli dostałam i po 21 wylądowałam w łóżku dzisiaj dalej pobolewa więc prawie cały dzień w łóżeczku ![]() Dziewczynki wózeczki pierwsza klasa będę wzdychać pchając mojego wiekowego adamexa ![]() czytając o waszych wczorajszych smakołykach zaśliniłam klawiature ![]() co do picolo mężuś kupił jakiś z etykietką z kubusiem puchatkiem i był meeega pyszny (chyba winogronowy) normalnie smakował jak taki zwykły slodziutki tylko bez % ![]() no i pokazałam mężowi ![]() co do opieką nad kruszynkami...zawsze zastanawiało mnie to jak to jest że do swoich to się wie co i jak tzn że się takiej odwagi dostaje a np od sis czy koleżanki to czasem nawet na ręce człowiek się boi wziąść
|
#2450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłam iść i Wam pomachać do kamery Cytat:
aparat się przyda i w takiej cenie... ![]() Cytat:
Maciejka ja tam też tego wszystkiego nie wiem, ale dużo rzeczy powiedzą już położne w szpitalu. Bo na pewno powiedzą jak trzeba uważać na kikuta, jak przebierać czy wycierać maleństwo. Ja tam pamiętam też z tych warsztatów że właśnie u dziewczynki trzeba delikatnie przemywać, nic tam nie wkładać, nie rozdzielać itp. Ja się też cieszę że jednak na początku będę z mamą moja mama też swoim czasem dużo pracowała w szpitalu czy noworodkach więc będzie mnie "pouczać" ale ja się tak cieszę ![]() Spałam jeszcze teraz ponad godz obudził mnie znowu straszny ból lewej ręki :/ koszmar, pogoda mi też potęguje w te stawy ![]() I brzuch cały czas mam taki twardy... może Młoda mi się tak ułożyla ? ;/
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
maciejkaja tez sie troche boje tej pielegnacji ale z drugiej strony mysle ze jakos intuicyjnie dam rade zjadlam nalesniki I lenie sie na kanapie. 18 stycznia idziemy na sesje brzuszkowa,mam nadzieje ze nie bede opuchnieta dot ego czasu
Edytowane przez martu_la Czas edycji: 2015-01-01 o 15:43 |
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
ale super <3
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Babki, sorry że przynudzam, już chyba 2 raz pytam o to samo, ale właśnie korzystam z dnia na chilloucie i robię jeszcze dzieciakowe zakupy.
Podeślijcie jeszcze raz link do tego materaca za 49 bodaj złotych. Z góry dzięki! |
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Madzieńka
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak głupia odświeżam stronę z ofertami z ikei... bo widzę, że w styczniu z kartą te wkłady półkowe i pudełka są ciut taniej do kallax i czekam czy dołożą też sam regał ...
zbieramy się zaraz w gości
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
tekst mojego smsa w Polsacie to
Wszystkiego dobrego dla mamus lutowych 2015 z wizażu zyczy maladT z rodzina
|
#2458 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() trochę późno się dołączam Termin porodu mam na 24 luty 2015, spodziewam sie synka Moje pierwsze dziecko ![]() Poczytałam trochę na jaki temat teraz rozmawiacie i widzę że większość z was już ma spakowane torby do szpitala, chyba muszę w końcu też zacząć kompletować torbę Pozdrawiam wszystkie lutowe mamuśki |
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie jesteśmy spakowane. Ja np, nie
![]() Witaj! |
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde cos wizaz swiruje chyba,nie moge kliknac na odpowiedz
maciejka bo to sie wydaje wszystko takie trudne,sama zobaczysz jak urodzisz-mam nadzieje,ze to nic trudnego ja pamietam jak moj maz w szoku patrzyl jak dziecko przebieralam pierwszy raz -tak,nie powinno sie za nozki ciagnac,tylko wlasnie delikatnie reka podniesc za pupe zeby wsunac pieluszke -rolowac ubranka i wtedy jest raz dwa i zalozone,najlepiej zeby byly z luzem te ubranka a nie ciasne -kikut to tu juz nie pamietam,chyba sie tylko dookola pepka pielegnuje odbijanie,alunia fajnie wszystko wstawila,po prostu bierzesz dzidziusia na ramie -z pielegnacja krocza dziewczynki -tu wlasnie odowska o to pytala-mi np tez mowili zeby dziewczynce nic tam nie ruszac,i na forum wtedy wyczytalam o synechi czyli sklejeniu warg sromowych,wtedy zajrzalam malej pod ogon i szok bo byla cala tam sklejona nikt tego nie zauwazyl wczesniej,nikt nic nie mowil na zadnej kontroli,a ona miala juz ponad 6miesiecy wtedy-pomogl nam gin dzieciecy,przepisal masc,miejscowy steryd,po smarowaniu tygodniowym i delikatnym rozchylaniu warg rozeszlo sie,ale ostatnio lekarz pediatra zauwazyl ze nie do konca,dlatego znow mam isc do gina dzieciecego,bo to sklejene moze sie do chorob przyczynic miedzy innymi ukladu moczowego,tego nie powinno sie zostawiac-bo gdzie niegdzie w necie pisze ze jak dziewczynki zaczynaja dojrzewac to sie samo rozkleja pod wyplywem wytwarzania wikszej ilosci hormonow,ale tez nie powinno sie na sile tego rozklejac! bo pamietam ze na jakims watku dziewczyny pisaly ze lekaze na sile dziecku te sklejone wargi rozchylali,wiec ja bylam cala w stresie idac na wizyte ale wiedzialam ze na zadne silowe rozwiazanie sie nie zgodzetrzeba wiec dopytac jak prawidlowo pielegnowac okolice krocza,napewno delikatnie przeywac Cytat:
![]() odowska milego seansu ![]() ja juz bylam ![]() iva_b mam nadzieje ze lepiej sie juz czujesz ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- anielka witaj ![]() zostaniesz z nami? ja tez nie jestem spakowana mam czas mala ojj szkoda ze nie wyswietlili
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A jutro kierunek IKEA i dzieciaczkowe zakupy hurrrrrrrra 

dzisiaj dalej pobolewa więc prawie cały dzień w łóżeczku
będę wzdychać pchając mojego wiekowego adamexa 

nikt tego nie zauwazyl wczesniej,nikt nic nie mowil na zadnej kontroli,a ona miala juz ponad 6miesiecy wtedy-pomogl nam gin dzieciecy,przepisal masc,miejscowy steryd,po smarowaniu tygodniowym i delikatnym rozchylaniu warg rozeszlo sie,ale ostatnio lekarz pediatra zauwazyl ze nie do konca,dlatego znow mam isc do gina dzieciecego,bo to sklejene moze sie do chorob przyczynic miedzy innymi ukladu moczowego,tego nie powinno sie zostawiac-bo gdzie niegdzie w necie pisze ze jak dziewczynki zaczynaja dojrzewac to sie samo rozkleja pod wyplywem wytwarzania wikszej ilosci hormonow,ale tez nie powinno sie na sile tego rozklejac! bo pamietam ze na jakims watku dziewczyny pisaly ze lekaze na sile dziecku te sklejone wargi rozchylali,wiec ja bylam cala w stresie idac na wizyte ale wiedzialam ze na zadne silowe rozwiazanie sie nie zgodze