Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-01, 07:22   #4561
sjero
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

To moja jedzie na mm, dzis rano pierwszy raz zechciala pociumkac cyca, na razie nie mam pokarmu, ale bede walczyc o to, zeby miec. Mysle ze glowna walka bedzie juz w domu (jutro powinnam wyjsc).

wysłane z mojej xperii T3
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 07:29   #4562
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Minka na sali mam dziewczynę która na przedporodowej była 5 minut i potem mw porodówki parte 20 minut a ja chciałam zagryzc męża i położną i myślałam ze będę chodzić po ścianach.
Po ważeniu zobaczymy czy muszę malutką dokarmiać butlą. Cała noc na cycu ale wydaje mi się ze ona głodna. Liczę na to ze pokarm będzie bo dobrze nam szło. Gabrysia ssie jak odkurzacz
No właśnie, a ja przez ostatnie 3 godziny przed cc tak krzyczałam, zer aż się dziwię że szyby nie popękały
Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
MINKA ja przystawiała cały dzień. W ogóle po porodzie żadna położna się nie zainteresowała czy umiem karmić itp, dopiero w nocy przyszła jedna i powiedziałam jej ze mam problem z prawa piersią, że ciężko mi dostawić małą. Ale i tak było tylko jedno podejście kobieta chyba stwierdziła, ze się nie wyspi i dała małej mm
No właśnie, u nas niby wszyscy pro KP, ale wiedzy to nie mają żadnej nauczyć kobiety nie potrafią tylko głupie uwagi strzelają.
Możesz nie zgodzić się na podawanie mm. Pielęgniarki nie mają prawa karmić mm wbrew twojej woli.
Masz małą ciągle przy sobie?
Stary 2015-01-01, 08:21   #4563
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
No właśnie, a ja przez ostatnie 3 godziny przed cc tak krzyczałam, zer aż się dziwię że szyby nie popękały

No właśnie, u nas niby wszyscy pro KP, ale wiedzy to nie mają żadnej nauczyć kobiety nie potrafią tylko głupie uwagi strzelają.
Możesz nie zgodzić się na podawanie mm. Pielęgniarki nie mają prawa karmić mm wbrew twojej woli.
Masz małą ciągle przy sobie?
Tak, Mała jest ciągle przy mnie. Położna stwierdziła, że czegoś Jej brak (czyt. masz zły pokarm) najeść się nie może i będzie co jakiś czas płakać. A Ona "biedna" spac chciała próbuje ją dostawić do prawej piersi ale złapać dobrze nie może
Wokół sutka zostaje mi czasami taki biały nalot to chyba znak ze jest tam mleko?

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 08:29   #4564
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Tak, Mała jest ciągle przy mnie. Położna stwierdziła, że czegoś Jej brak (czyt. masz zły pokarm) najeść się nie może i będzie co jakiś czas płakać. A Ona "biedna" spac chciała próbuje ją dostawić do prawej piersi ale złapać dobrze nie może
Wokół sutka zostaje mi czasami taki biały nalot to chyba znak ze jest tam mleko?
To bardzo dobry znak, na 3 dobę mi się tak robiło, a potem ruszyło. Życzę powodzenia

My dziś rano od 6 walczyliśmy z brzuchem, poszła mała kupa i parę bąków - Jano właśnie zasnął

Śmiać mi się chce z mego męża - dostaliśmy od położnej taki kalendarz Pierwszy Roczek i każdy dzień tam opisuje - jaka kupa, ile spał, co się ciekawego wydarzyło itp. Zobaczymy na jak długo zapału mu starczy
Stary 2015-01-01, 09:06   #4565
sasia25
Rozeznanie

Dziewczyny które mają reczny laktator Ja nie umiem go uzyc albo nie wiem co. On w ogole nie zasysa i nic nie leci. Pjawilo sie kilka kropel, ale zeby cos zlecialo do butelki, to chyba musialabym pompowac caly dzien Jak Wy odciągacie nim mleko??

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Sasia ja daje butle 2 razy dziennie a tak to przystawiam ile tylko mały chce ,smoczka właściwie nie daje a zobaczymy ile przybierze
ja tak przystawiałam ile chciała, to mi spadła do 2900. Życze, zeby u Ciebie było lepiej, bo my z tą wagą walczymy już 2 tyg.
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 09:14   #4566
basiabasia989
Rozeznanie

Dzień dobry przywitajcie się z gabrysia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150101_100152.jpg (73,3 KB, 87 załadowań)
Stary 2015-01-01, 10:40   #4567
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają reczny laktator Ja nie umiem go uzyc albo nie wiem co. On w ogole nie zasysa i nic nie leci. Pjawilo sie kilka kropel, ale zeby cos zlecialo do butelki, to chyba musialabym pompowac caly dzien Jak Wy odciągacie nim mleko??

ja tak przystawiałam ile chciała, to mi spadła do 2900. Życze, zeby u Ciebie było lepiej, bo my z tą wagą walczymy już 2 tyg.
Sprawdź czy gumy wszędzie dobrze dolegają. Upewnij się, że nie dochodzi powietrze koło piersi. Zasssij kilka razy tak szybko, a potem zwolnij tempo, i przytrzymuj raczke ok 3 sek. Powodzenia

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cześć Gabrysiu

Mam nawal pokarmu. Piję trochę mniej, odciągam po karmieniu, coś jeszcze nam robić?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-01, 10:48   #4568
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
przystaw tak sutka w środek, żeby nie było "luzu" od otoczki.
usiądź prosto i rozluźnij ramiona głupie ale pomaga. Ja jeszcze jak odciągam to jak np. z lewej piersi prawą ręką, i odwrotnie, żeby to ramię pozostawić luźne, nie spinać się.
druga sprawa, laktator lubi nie wyciągać za dużo pokarmu. powoli, powoli co raz więcej odciągniesz.
ja na początku odciągałam raptem z 10 kropel, a potem już się udawało po 50-60 ml, ale to jak rozkręcałam laktacje jak mała była w szpitalu, teraz nie odciągam więc nie wiem ile bym odciągnęła.
Możesz jeszcze zrobić ciepły okład na piersi, żeby rozszerzyły się kanaliki.

Cytat:
cześć!!!

dzień dobry!
W nowym roku! Dziewczyny wszystkiego dobrego dla Was

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 11:04   #4569
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkiego co najlepsze w nowym roku :-* Gabi śpi obok, dostałam ochrzanił od noworodkowej za karmienie a nikt mi nie powiedział.co i jak... Ciężko nam z tym kp idzie... Ścisnęła sutka i powiedziała ze pokarmu nie mam ale mam karmić ma

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Mała chyba głodna nie wiem strasznie niespokojnie śpi... A mnie tak wszystko boli ze się ruszyć nie mogę... Eh ciężkie to wszystko było i jest ale liczę ze będzie coraz lepiej. Takiego porodu jak moj nikomu nie życzę. 14 godzin skurczów, końcówka na oksytocynie i parte w połowie porodu padły...chyba nie nadaje się do rodzenia dzieci
Oj Basia, współczuje Wiem że początki są ciężkie zwłaszcza po porodzie który tak długo trwał, musisz trochę odpocząć i będzie wszystko dobrze. Wzywaj doradce laktacyjnego niech Ci pomoże od tego jest
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 11:15   #4570
jojla
Zakorzenienie

Hej Kochane, wpadłam życzyć Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

Wszystkim nowym Mamusiom gratuluję, nierozpakowanym życzę szczęśliwych rozwiązań

Ja powoli chyba w końcu zaczynam ogarniać. Jesteśmy w domu od 29.12 pierwsze dni były ogromnie ciężkie, mnie dopadł jakis baby blues ale jest już lepiej. Dziś pierwsza w miarę przyzwoita noc już tylko kp, walczę z nawałem ale jest coraz lepiej Mam nadzieję, że to znak iż ogarniać zaczynam nową rzeczywistość

Całuję Was wszystkie

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 11:16   #4571
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Śliczna
Stary 2015-01-01, 11:43   #4572
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Iwona, dzidzia pewnie wyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie, trzymam kciuki, żeby jak najszybciej
No jak dzisiaj się nic nie wydarzy, to jutro mam się do szpitala zgłosić, bo do jutra mam L4.

Basia Gabrysia jest śliczna, jeszcze raz gratulacje
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 12:25   #4573
antosia5
Rozeznanie

Mamuśki, wszystkiego co najlepsze dla Was i maluszków w nowym roku

Cytat:
Mała chyba głodna nie wiem strasznie niespokojnie śpi... A mnie tak wszystko boli ze się ruszyć nie mogę... Eh ciężkie to wszystko było i jest ale liczę ze będzie coraz lepiej. Takiego porodu jak moj nikomu nie życzę. 14 godzin skurczów, końcówka na oksytocynie i parte w połowie porodu padły...chyba nie nadaje się do rodzenia dzieci
Basiu, najpierw moje gratulacje

Widzę ze troche podobnie przeszliśmy U mnie 15 godzin skurczów (wcześniej bóle kręgosłupa tłumiły), z czego 5h po oxy bez żadnego znieczulenia (wlasne przy tych po oxy to pikuś), wiec sporo razy zdarzyło mi sie odlecieć Potem 1,5godziny partych, które były na marnie i też ciągle odlatywałam, aż wreszcie wpadł ordynator z innymi lekarzami, odstronił połozną od porodu i pomógł mojemu dziecku przyjśc na świat

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2015-01-01 o 12:38
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 13:06   #4574
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

basia wielke gratulacje

Jak czytam te Wasze opisy porodów sn to matko jedyna
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 14:33   #4575
karooka
Raczkowanie

No i mnie dziś dopadła jakas deprecha, ze maly na swiat nie chce wyjsc... jestem 4dni po terminie dopiero a czuje sie jakbym byla miesiąc po. Wszyscy dookoła życzliwi, pytaja a ja sie wsciekam i chyba przestane odbierac telefon
Tak bardzo chciałabym juz urodzic...
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-01, 14:35   #4576
sjero
Raczkowanie

Ehh ale wam zazdroszcze tego kp walcze laktatorem elektrycznym, ale jedyny efekt to 3 kropelki na jednej piersi i 1 na drugiej

Stary 2015-01-01, 14:54   #4577
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
No i mnie dziś dopadła jakas deprecha, ze maly na swiat nie chce wyjsc... jestem 4dni po terminie dopiero a czuje sie jakbym byla miesiąc po. Wszyscy dookoła życzliwi, pytaja a ja sie wsciekam i chyba przestane odbierac telefon
Cały czas pamietam jakie to beznadziejne uczucie... Wiem, że tak naprawdę tylko maluch przy Twoim boku jest w stanie Cię pocieszyć, ale uwierz, że to juz naprawdę niedługo i na zawsze

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
Ehh ale wam zazdroszcze tego kp walcze laktatorem elektrycznym, ale jedyny efekt to 3 kropelki na jednej piersi i 1 na drugiej

Postaraj sie troche zrelaksować, pokarm przyjdzie... Która to doba?
Stary 2015-01-01, 15:13   #4578
antosia5
Rozeznanie

Pokaze Wam jak mąż przygotował fotelik dla malucha- wszyscy w szpitalu do nas sie usmiechali (tylko troche słonia mi ucieło)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaaaaaaaaa.jpg (76,2 KB, 73 załadowań)
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 15:29   #4579
Justyssia87
Rozeznanie

Sasia- ja mam laktator ręczny z aventu i ejst super, ale sam nic nie odciagnie. Za każdym razem musze uciskac pierś czyli przykładam laktator do lewego cyca i prawom anciskam laktator a lewą naciskam cyca za kazdym razem jak anciskam laktator- równoczesnie i leci dużo ale jak tylko laktator to same kropeleki, a jak jzu nacisne ręką z laktatorem to super. moze tak spróbuj.

Basiabasia- ja nie mialam pokarmu 3dni i dawałam małęgo do cyca tak jak kaząły i sobie po prostu ssał, a dostawął od nich mm i nie było problemu, po3dniach jak ciagnął zaczelo lecieć wiec odstawilismy mm. A przysatwiac kaząły dlatego zeby zaczeło lecieć mleko bo dzieccko to stymuluje. wiec uszy do góry no igratulacje, mała kochana!

Ja w sylwestra poszłam spac o 22 jak zwykle i nawet fajerwerek nie widziałam tylko mnie o 24 hałas obudził i dopiero potem sie zorientowałam ze nowy rok i nakryłam sie kołdra zeby spac dalej
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-01, 15:47   #4580
karooka
Raczkowanie

Antosia ja to bym się poryczala ze szczęścia
Stary 2015-01-01, 16:24   #4581
Basjenia
Zadomowienie

JAK ZWIEKSZYC ILOSC MLEKA
[POWER PUMPING]
czyli odrobine czasochlonny, ale bardzo efektywny sposob na podniesienie mlecznej produkcji bez suplementow. Wyglada to tak: 10min odciagania, 10min przerwy, 10min odciagania, 10min przerwy....i tak przez godzine, najlepiej 3dni z rzedu (mozna raz dziennie, mozna czesciej- im czesciej tym szybciej zadziala). takie odciaganie imituje dziecko, ktore "wisi" caly czas na piersi, chcac wytworzyc sobie wiecej pokarmu. Wzrost gwarantowany u mnie osobiscie dzialalo NAWET kiedy stres blokowal wyplyw i przez godzine nie wyplynela ani jedna kropla!

[ZIOLA]

kozieradka: 3 łyżki stołowe dziennie zmielonych ziaren - paskudne ale pomaga. na sucho dziala lepiej, efekt jest po kilku dniach, kiedy pot zaczyna pachniec kozieradka.

Kozieradkę w kapsułkach można nabyć w różnych dawkach: - 400mg/kaps (Herbapol Kraków, A-Z Medica - nazwa: Trigonella) - 500mg/kaps (Now Foods) - 610 mg/kps (Swanson, Puritan's Pride, Nature'a Way, Vitacost) Większość można nabyć np. na allegro. Część w innych internetowych sklepach zielarskich albo aptekach. W aptekach stacjonarnych raczej kozieradke Herbapola albo Trigonelli. Dawkowanie (na podstawie http://kellymom.com/bf/can-i-breastfeed/herbs/fenugreek/): - 400mg/kaps - 9 - 18 kapsułek na dzień - 500mg/kaps - 7 -14 kpsułek na dzień - 580-610mg/kaps - 6 -12kapsułek na dzień Z doświadczenia Ewy Werner-Malento najlepiej brać największą dawkę (18, 14, 12 w zalezności od mg/kaps) kozieradki przez conajmniej pierwszy tydzień, a na pewno do momentu uzyskania słodko-klonowego zapachu potu i pierwszych efektów działania kozieradki.

drapacz lekarski: 3 kapsulki 3razy dziennie, 3 filiżanki dziennie (1-2 łyżeczki suszonego zioła na szklankę wrzątku)

*drapacz i kozieradka dobrze dzialaja razem

ziele rutwicy: poltorej lyzeczki zaparzyc 15min i pic 2-3 razy dziennie.

koper wloski

lucerna

liscie malin

spirulina

pokrzywa

shatavari

brewer’s yeast

anyzek

kmin rzymski

chmiel (rozszerza kanaliki)

zrodlo: http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=doc-HRMS

[INNE SUPLEMENTY]

slod jeczmienny np. femaltiker lub w niektorych piwach (ciechan, karmi...)

[LEKI] - pod okiem doradcy laktacyjnego, lekarza lub lidera LLL

Domperidone (inne nazwy: Motilium, Motillium, Motinorm Costi, Nomit, Molax) : srodek przeciwwymiotny, jego ubocznym skutkiem jest podniesienie poziomu prolaktyny, ktora jest odpowiedzialna za ilosc mleka.

Domperydon: 3-4x dziennie po 10-20mg. nie podawać dłużej niż 3-4tyg. Kategoria L1-bezpieczny do stosowania w laktacji.
skutki uboczne: suchość ust, wysypka, świąd, bóle głowy, zaburzenia żołądkowo-jelitowe.

Metoclopramid: 3xdziennie po 10-15mg, nie podawać dłużej niż 3-4tyg. Można też wprowadzając lek, powoli zwiększać dawkę.
Przy braniu od razu pełnej dawki, po tygodniu, dwóch powinno zacząć się zmniejszać przez następny tydzień.
Kategoria L2.. czyli niestety nie ma ale zawsze..
Skutki uboczne są silniejsze- biegunka, depresja, senność, spowolnienie, bóle glowy, dezorientacja, stany lękowe, pobudzenie, drżenie
I jednak wg literatury mniej udowodnione działanie

[JEDZENIE]

owsianka
migdaly
czosnek
imbir
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 17:32   #4582
sjero
Raczkowanie

Maczuma, nie wiem jak sie to liczy, mala urodzila sie 30.12, to chyba 2?

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Basjenia, dzieki za teksty, w domu mysle bedzie lepiej.

Stary 2015-01-01, 17:37   #4583
Basjenia
Zadomowienie

a odśwież mi pamięć karmisz małą?w sensie przystawiasz? a laktatora używasz bo?
w drugiej dobie byłam w stanie uciągnąć jakies 8ml...ledwo na dnie kieliszka takiego na leki...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 17:56   #4584
karooka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a odśwież mi pamięć karmisz małą?w sensie przystawiasz? a laktatora używasz bo?
w drugiej dobie byłam w stanie uciągnąć jakies 8ml...ledwo na dnie kieliszka takiego na leki...
Basjenia ale na początku żołądek malucha ma pojemność 5ml... więc to może fizjologia?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Iwona i jak tam? U nas cisza jutro wizyta u lekarza i będziemy 5dni po terminie. Zobaczymy co powie.
Stary 2015-01-01, 18:13   #4585
Chemisette
Rozeznanie

Hej Ja mam pytanie z innej bajki, czy szwy po nacięciu mogą się rozejść? bo niby było już ok nic nie czułam a od wczoraj mnie szczypie i bardziej to odczuwam w tym miejscu, a szew był taki że sam się rozpuszczał
Stary 2015-01-01, 18:40   #4586
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Mysza miałam tak samo z pierwszym dzieckiem dałam mm i starsze wyrzuty miałam a on spał 3h także rozumiem Cię. Z perspektywy czasu widzę że wyszłam na tym dobrze.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Moje dziecko było najedzone, ja dalej karmiłam piersią i miałam trochę czasu by odpocząć czy popracowac nad laktacja.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Pamiętam co w szpitalu powiedziała świetna pediatra -mm zrobione jest po to, by.troszkę życie ułatwić mamom. Dokarmianie gdy dziecko tego potrzebuje nie jest niczym złym według mnie. Z Kubą.miałam straszna spine na.kp tylko i wyłącznie. Teraz wiem że da się to połączyć ale ważne żeby piersi do wytwarzania poststymulować co te 3h
dokładnie zgadzam się z Tobą

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Sprawdź czy gumy wszędzie dobrze dolegają. Upewnij się, że nie dochodzi powietrze koło piersi. Zasssij kilka razy tak szybko, a potem zwolnij tempo, i przytrzymuj raczke ok 3 sek. Powodzenia

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cześć Gabrysiu

Mam nawal pokarmu. Piję trochę mniej, odciągam po karmieniu, coś jeszcze nam robić?
mi jak miałam nawał i bolały mnie bardzo piersi i były nabrzmiałe pomogły okłady z liści kapusty wiem może to śmieszne ale położna mi poradziła i serio pomogło

Cytat:
wiem, że łatwo mówić ale maczuma ma rację już coraz bliżej i na zawsze więc jeszcze odrobina cierpliwości i będziesz miala swoje maleństwo
pomyśl że Twojemu dziecku jest tam w brzuszku najlepiej jak tylko może mu być

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość

spokojnie, u mnie dwa tyg po porodzie i jeszcze nie jest tak jakbym chciała... idzie coraz lepiej ale kp to ciężka sprawa której musimy się nauczyć u was też będzie coraz lepiej z każdym dniem

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Hej Ja mam pytanie z innej bajki, czy szwy po nacięciu mogą się rozejść? bo niby było już ok nic nie czułam a od wczoraj mnie szczypie i bardziej to odczuwam w tym miejscu, a szew był taki że sam się rozpuszczał
trusia chyba miała podobny problem ze szwami...

justysia pytałaś o dupny problem? ja mam... stosuje masc ale całe g.. daje...
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 18:55   #4587
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość

Mi sie rozeszly tydzien po porodzie i otworzyla sie rana. Podobnie jak u Ciebie zaczelo sie od szczypania. Pytanie czy Ci sie nic nie saczy?
Stary 2015-01-01, 19:20   #4588
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
Iwona i jak tam? U nas cisza jutro wizyta u lekarza i będziemy 5dni po terminie. Zobaczymy co powie.
U nas też cisza
Ja już nie mam wizyty u lekarza bo moja gin ma dyżur dopiero 6.01, kazała mi jutro zgłosić się na IP i zobaczymy czy mnie zostawią i będą wywoływać czy jak Teoretycznie już tydzień temu miałam rozwarcie na 1 palec więc jak mnie pocisną to może pójdzie i urodzę, już bym bardzo chciała
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 19:31   #4589
Roksape
Zadomowienie

Karooka- Macieje to straszne uparciuchy i w dodatku potrafią być leniwi mój Maciek siedział dopóki go oksy nie wykurzyła

A tak na poważnie to już bardzo niedługo do Waszego spotkania i jak pisze maczuma będziesz go miała na zawsze
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 19:38   #4590
maczuma
Rozeznanie

Sjero, to spokojnie, przystawiaj i się rozbuja. Zobaczysz, już jutro będzie lepiej trzymam kciuki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości