![]() |
#4561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
To moja jedzie na mm, dzis rano pierwszy raz zechciala pociumkac cyca, na razie nie mam pokarmu, ale bede walczyc o to, zeby miec. Mysle ze glowna walka bedzie juz w domu (jutro powinnam wyjsc).
wysłane z mojej xperii T3 |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Możesz nie zgodzić się na podawanie mm. Pielęgniarki nie mają prawa karmić mm wbrew twojej woli. Masz małą ciągle przy sobie?
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wokół sutka zostaje mi czasami taki biały nalot to chyba znak ze jest tam mleko?
![]() |
#4564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My dziś rano od 6 walczyliśmy z brzuchem, poszła mała kupa i parę bąków - Jano właśnie zasnął ![]() Śmiać mi się chce z mego męża - dostaliśmy od położnej taki kalendarz Pierwszy Roczek i każdy dzień tam opisuje - jaka kupa, ile spał, co się ciekawego wydarzyło itp. Zobaczymy na jak długo zapału mu starczy ![]()
![]() |
#4565 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny które mają reczny laktator Ja nie umiem go uzyc albo nie wiem co. On w ogole nie zasysa i nic nie leci. Pjawilo sie kilka kropel, ale zeby cos zlecialo do butelki, to chyba musialabym pompowac caly dzien
![]() ![]() ja tak przystawiałam ile chciała, to mi spadła do 2900. Życze, zeby u Ciebie było lepiej, bo my z tą wagą walczymy już 2 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#4567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cześć Gabrysiu ![]() Mam nawal pokarmu. Piję trochę mniej, odciągam po karmieniu, coś jeszcze nam robić?
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
usiądź prosto i rozluźnij ramiona ![]() druga sprawa, laktator lubi nie wyciągać za dużo pokarmu. powoli, powoli co raz więcej odciągniesz. ja na początku odciągałam raptem z 10 kropel, a potem już się udawało po 50-60 ml, ale to jak rozkręcałam laktacje jak mała była w szpitalu, teraz nie odciągam więc nie wiem ile bym odciągnęła. Możesz jeszcze zrobić ciepły okład na piersi, żeby rozszerzyły się kanaliki. ![]() ![]() dzień dobry! W nowym roku! Dziewczyny wszystkiego dobrego dla Was ![]()
![]() |
#4569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane, wpadłam życzyć Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
![]() Wszystkim nowym Mamusiom gratuluję, nierozpakowanym życzę szczęśliwych rozwiązań ![]() Ja powoli chyba w końcu zaczynam ogarniać. Jesteśmy w domu od 29.12 pierwsze dni były ogromnie ciężkie, mnie dopadł jakis baby blues ale jest już lepiej. Dziś pierwsza w miarę przyzwoita noc ![]() ![]() ![]() Całuję Was wszystkie ![]()
#4571 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Basia Gabrysia jest śliczna, jeszcze raz gratulacje ![]()
![]() |
#4573 | |
Rozeznanie
|
Mamuśki, wszystkiego co najlepsze dla Was i maluszków w nowym roku
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Widzę ze troche podobnie przeszliśmy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2015-01-01 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
basia wielke gratulacje
![]() Jak czytam te Wasze opisy porodów sn to matko jedyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Raczkowanie
|
No i mnie dziś dopadła jakas deprecha, ze maly na swiat nie chce wyjsc... jestem 4dni po terminie dopiero a czuje sie jakbym byla miesiąc po. Wszyscy dookoła życzliwi, pytaja a ja sie wsciekam i chyba przestane odbierac telefon
![]() Tak bardzo chciałabym juz urodzic... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Raczkowanie
|
Ehh ale wam zazdroszcze tego kp
![]() ![]() wysłane z mojej xperii T3 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Postaraj sie troche zrelaksować, pokarm przyjdzie... Która to doba?
![]() |
#4578 |
Rozeznanie
|
Pokaze Wam jak mąż przygotował fotelik dla malucha- wszyscy w szpitalu do nas sie usmiechali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Rozeznanie
|
Sasia- ja mam laktator ręczny z aventu i ejst super, ale sam nic nie odciagnie. Za każdym razem musze uciskac pierś czyli przykładam laktator do lewego cyca i prawom anciskam laktator a lewą naciskam cyca za kazdym razem jak anciskam laktator- równoczesnie i leci dużo
![]() Basiabasia- ja nie mialam pokarmu 3dni i dawałam małęgo do cyca tak jak kaząły i sobie po prostu ssał, a dostawął od nich mm i nie było problemu, po3dniach jak ciagnął zaczelo lecieć wiec odstawilismy mm. A przysatwiac kaząły dlatego zeby zaczeło lecieć mleko bo dzieccko to stymuluje. wiec uszy do góry ![]() ![]() Ja w sylwestra poszłam spac o 22 jak zwykle i nawet fajerwerek nie widziałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Raczkowanie
|
Antosia ja to bym się poryczala ze szczęścia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zadomowienie
|
JAK ZWIEKSZYC ILOSC MLEKA
[POWER PUMPING] czyli odrobine czasochlonny, ale bardzo efektywny sposob na podniesienie mlecznej produkcji bez suplementow. Wyglada to tak: 10min odciagania, 10min przerwy, 10min odciagania, 10min przerwy....i tak przez godzine, najlepiej 3dni z rzedu (mozna raz dziennie, mozna czesciej- im czesciej tym szybciej zadziala). takie odciaganie imituje dziecko, ktore "wisi" caly czas na piersi, chcac wytworzyc sobie wiecej pokarmu. Wzrost gwarantowany u mnie osobiscie dzialalo NAWET kiedy stres blokowal wyplyw i przez godzine nie wyplynela ani jedna kropla! [ZIOLA] kozieradka: 3 łyżki stołowe dziennie zmielonych ziaren - paskudne ale pomaga. na sucho dziala lepiej, efekt jest po kilku dniach, kiedy pot zaczyna pachniec kozieradka. Kozieradkę w kapsułkach można nabyć w różnych dawkach: - 400mg/kaps (Herbapol Kraków, A-Z Medica - nazwa: Trigonella) - 500mg/kaps (Now Foods) - 610 mg/kps (Swanson, Puritan's Pride, Nature'a Way, Vitacost) Większość można nabyć np. na allegro. Część w innych internetowych sklepach zielarskich albo aptekach. W aptekach stacjonarnych raczej kozieradke Herbapola albo Trigonelli. Dawkowanie (na podstawie http://kellymom.com/bf/can-i-breastfeed/herbs/fenugreek/): - 400mg/kaps - 9 - 18 kapsułek na dzień - 500mg/kaps - 7 -14 kpsułek na dzień - 580-610mg/kaps - 6 -12kapsułek na dzień Z doświadczenia Ewy Werner-Malento najlepiej brać największą dawkę (18, 14, 12 w zalezności od mg/kaps) kozieradki przez conajmniej pierwszy tydzień, a na pewno do momentu uzyskania słodko-klonowego zapachu potu i pierwszych efektów działania kozieradki. drapacz lekarski: 3 kapsulki 3razy dziennie, 3 filiżanki dziennie (1-2 łyżeczki suszonego zioła na szklankę wrzątku) *drapacz i kozieradka dobrze dzialaja razem ziele rutwicy: poltorej lyzeczki zaparzyc 15min i pic 2-3 razy dziennie. koper wloski lucerna liscie malin spirulina pokrzywa shatavari brewer’s yeast anyzek kmin rzymski chmiel (rozszerza kanaliki) zrodlo: http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=doc-HRMS [INNE SUPLEMENTY] slod jeczmienny np. femaltiker lub w niektorych piwach (ciechan, karmi...) [LEKI] - pod okiem doradcy laktacyjnego, lekarza lub lidera LLL Domperidone (inne nazwy: Motilium, Motillium, Motinorm Costi, Nomit, Molax) : srodek przeciwwymiotny, jego ubocznym skutkiem jest podniesienie poziomu prolaktyny, ktora jest odpowiedzialna za ilosc mleka. Domperydon: 3-4x dziennie po 10-20mg. nie podawać dłużej niż 3-4tyg. Kategoria L1-bezpieczny do stosowania w laktacji. skutki uboczne: suchość ust, wysypka, świąd, bóle głowy, zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Metoclopramid: 3xdziennie po 10-15mg, nie podawać dłużej niż 3-4tyg. Można też wprowadzając lek, powoli zwiększać dawkę. Przy braniu od razu pełnej dawki, po tygodniu, dwóch powinno zacząć się zmniejszać przez następny tydzień. Kategoria L2.. czyli niestety nie ma ale zawsze.. Skutki uboczne są silniejsze- biegunka, depresja, senność, spowolnienie, bóle glowy, dezorientacja, stany lękowe, pobudzenie, drżenie I jednak wg literatury mniej udowodnione działanie [JEDZENIE] owsianka migdaly czosnek imbir |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Raczkowanie
|
Maczuma, nie wiem jak sie to liczy, mala urodzila sie 30.12, to chyba 2?
wysłane z mojej xperii T3 ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Basjenia, dzieki za teksty, w domu mysle bedzie lepiej. wysłane z mojej xperii T3 |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zadomowienie
|
a odśwież mi pamięć karmisz małą?w sensie przystawiasz? a laktatora używasz bo?
w drugiej dobie byłam w stanie uciągnąć jakies 8ml...ledwo na dnie kieliszka takiego na leki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Iwona i jak tam? U nas cisza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pomyśl że Twojemu dziecku jest tam w brzuszku najlepiej jak tylko może mu być ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
justysia pytałaś o dupny problem? ja mam... stosuje masc ale całe g.. daje... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi sie rozeszly tydzien po porodzie i otworzyla sie rana. Podobnie jak u Ciebie zaczelo sie od szczypania. Pytanie czy Ci sie nic nie saczy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie mam wizyty u lekarza bo moja gin ma dyżur dopiero 6.01, kazała mi jutro zgłosić się na IP i zobaczymy czy mnie zostawią i będą wywoływać czy jak ![]() ![]()
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Karooka- Macieje to straszne uparciuchy i w dodatku potrafią być leniwi
![]() ![]() A tak na poważnie to już bardzo niedługo do Waszego spotkania i jak pisze maczuma będziesz go miała na zawsze ![]()
![]() |
#4590 |
Rozeznanie
|
Sjero, to spokojnie, przystawiaj i się rozbuja. Zobaczysz, już jutro będzie lepiej
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.