|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28
Właśnie z tarczycą okej.
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Mi też.
#452 |
Zakorzenienie
|
jabłko jest owocem rzekomym, myślę, że o to chodzi
#453 |
Konto usunięte
|
Słuchacie muzyki na siłowni?
--- Czy nie sądzicie, że to jest fake: poszukiwani są wolontariusze do przeprowadzenia zbiórki pieniężnej na terenie miast X i Y, "organizator" nie podaje żadnych danych do siebie oprócz maila (po wyszukiwaniu w google wyniki prowadzą tylko do ogłoszeń o poszukiwaniu wolontariuszy), informacja o celu zbiórki jest lakoniczna, chodzi o realizację projektu AAA, nie ma żadnych danych organizacji. W dodatku mają swój fanpage, na którym niemal nic się nie dzieje, również nie ma żadnych danych. |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Znacie jakieś zagraniczne strony (amerykańskie, brytyjskie) do oglądania filmów online bez rejestracji?
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
Chcę zwrócić buty w Deichmannie, nie dostałam paragonu, mam tylko potwierdzenie transakcji kartowej. Czy mogę zwrotu dokonać w każdym sklepie czy tylko w tym, w którym kupiłam?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Okazało się, że pomidor to owoc ![]()
![]() |
#459 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogóle ostatnio to jakaś plaga. Na facebooku jest jakiś taki profil, chyba Kochamy podróże. "Organizator" robi konkurs, w którym do wygrania jest wycieczka - 1 do Grecji, kolejna do Chorwacji i chyba 3 jeszcze gdzieś. Trzeba wziąć udział w wydarzeniu, udostępnić informację + zaprosić do wydarzenia znajomych (minimum 50 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
prawo pracy:
znajomy opowiedział mi taką historię: kilka dni temu, podczas ostatnich minut w pracy, powiedział do przełożonego, że od razu jedzie do lekarza, bo ma gorączkę, lamie go w kościach, głowa, gardło bolą - no ogólnie takie symptomy na grypę. Na co usłyszał od przełozonego, żeby nawet nie myślał brać zwolnienia, bo na jego stanowisku (awansował jakieś 2 miesiące temu) nie istnieje coś takiego jak L4. Znajomy zapytał, co się stanie, jesli faktycznie zgłosi/przyniesie zwolnienie lekarskie - odpowiedź całkowicie na poważnie i bez żartów - że zostanie zdegradowany na poprzednie stanowisko. Czy to jest zgodne z prawem? gdzie szukać podstawy prawnej? (wiem, że kodeks pracy, ale który dział, ktroe miejsce?) bo znajomy ledwo stoi na nogach, jutro pracuje, a w takim stanie to raczej nie da rady..
![]() |
#462 |
szeryfcio
|
Wiesz, na wszelki wypadek zadzwoń, może co bank to inne zwyczaje.
![]() Ja miałam taką sytuację, że terminal jakby nie widział mojej karty, po wbiciu pinu wracało do kwoty, było podejrzenie, że coś z chipem, ale facet uparcie kombinował, że "może spróbujemy jeszcze to i to", coś tam zmieniał, pin musiałam zmieniać, żeby tej karty nowej nie wysyłać. ![]() Dynia. Reszta to owoce. (wiem, wiem, pomidor jest uważany za warzywo, a według jakiejś tam klasyfikacji jest owocem). |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
Wczoraj ok. 12 wyciagnelam piersi z kurczaka z zamrazarki i stały one do 20 w misce w wodą. Okazało sie ze nie zdążę ich przyrządzić wiec wrzuciłam je do lodówki. Będą jeszcze dobre czy lepiej wyrzucić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
<quote>Możliwe są dwa scenariusze. Pierwszy to aneks do umowy zmieniający jej warunki. Koniczne będzie uzyskanie Pani zgody na taką zmianę. Drugi to wypowiedzenie zmieniające. Pracodawca składa Pani wypowiedzenie warunków płacy i pracy tak jak wypowiedzenie o pracę (chodzi o terminy). Instruuje Panią, że przysługuje Pani prawo odmowy przyjęcia nowych warunków. Takie oświadczenia ma Pani obowiązek złożyć do połowy okresu wypowiedzenia. Jeśli oświadczenie o odmowie zostanie złożone, to umowa rozwiązuje się definitywnie z ostatnim dniem okresu wypowiedzenia, jeśli nie złoży Pani oświadczenia, to uważa się że nowe warunki zostały zaakceptowane. W zasadzie odmowa przyjęcia nowych warunków i definitywne wypowiedzenie umowy o pracę może rodzić konsekwencje wypłaty odprawy, jednak wszystko będzie zależało od uzasadnienia wypowiedzenia zmieniającego, jeśli pracodawca wpisze utratę zaufania i niższe niż zakładane realizacje planów sprzedaży, to źle to wróży wygranej w sądzie w przypadku sporu o wypłatę odprawy. Pani subiektywne odczucia w materii poziomu obsługi, realizacji planów sprzedaży mogą być niewystarczające, pracodawca może twierdzić, że skupiła się Pani na ich realizacji i nie przekraczaniu, a potencjał punktu był znacznie wyższy. Pracodawca nie ma obowiązku uzasadniać wypowiedzenia umów terminowych (art 33 KP). Trudno będzie w takim przypadku skutecznie domagać się wypłaty odprawy, ponieważ jednym z warunków jej wypłaty jest istnienie wyłącznych powodów wypowiedzenia po stronie pracodawcy, a skoro powody nie zostały podane, to nie wiadomo co było przyczyną rozwiązania umowy.</quote> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
now or never
|
Cytat:
albo jak nie L4 to na jutro urlop na żądanie, pochoruje przez weekend - to pewnie jakaś chwilówka a nie grypa szkoda mi gościa ![]()
![]() |
#466 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Wtajemniczenie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4955341 0]Cytuję z forum prawnego - tam był przypadek, że zagrozili facetowi degradacją, bo za dużo powiedział na zebraniu kierowników.
<quote>Możliwe są dwa scenariusze. Pierwszy to aneks do umowy zmieniający jej warunki. Koniczne będzie uzyskanie Pani zgody na taką zmianę. Drugi to wypowiedzenie zmieniające. Pracodawca składa Pani wypowiedzenie warunków płacy i pracy tak jak wypowiedzenie o pracę (chodzi o terminy). Instruuje Panią, że przysługuje Pani prawo odmowy przyjęcia nowych warunków. Takie oświadczenia ma Pani obowiązek złożyć do połowy okresu wypowiedzenia. Jeśli oświadczenie o odmowie zostanie złożone, to umowa rozwiązuje się definitywnie z ostatnim dniem okresu wypowiedzenia, jeśli nie złoży Pani oświadczenia, to uważa się że nowe warunki zostały zaakceptowane. W zasadzie odmowa przyjęcia nowych warunków i definitywne wypowiedzenie umowy o pracę może rodzić konsekwencje wypłaty odprawy, jednak wszystko będzie zależało od uzasadnienia wypowiedzenia zmieniającego, jeśli pracodawca wpisze utratę zaufania i niższe niż zakładane realizacje planów sprzedaży, to źle to wróży wygranej w sądzie w przypadku sporu o wypłatę odprawy. Pani subiektywne odczucia w materii poziomu obsługi, realizacji planów sprzedaży mogą być niewystarczające, pracodawca może twierdzić, że skupiła się Pani na ich realizacji i nie przekraczaniu, a potencjał punktu był znacznie wyższy. Pracodawca nie ma obowiązku uzasadniać wypowiedzenia umów terminowych (art 33 KP). Trudno będzie w takim przypadku skutecznie domagać się wypłaty odprawy, ponieważ jednym z warunków jej wypłaty jest istnienie wyłącznych powodów wypowiedzenia po stronie pracodawcy, a skoro powody nie zostały podane, to nie wiadomo co było przyczyną rozwiązania umowy.</quote>[/QUOTE] dzięki.. czyli jednak to jest możliwe.. Cytat:
niestety, nie może tej pracy wykonywać z domu
![]() |
#468 |
Konto usunięte
|
O to też zapewne
![]() Natomiast nie przemyśleli sprawy, bo większość osób nie polubiła profilu, a bierze udział w wydarzeniu (w 1 ok. 17 tys. osób). Ludzi biorących udział w wydarzeniu chyba nie da się w żaden konkretny sposób wykorzystać? |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Konto usunięte
|
Dubel, przepraszam.
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Możliwe, ale muszą podać powód. Nie wiem jak wygląda sytuacja finansowa Twojego kolegi. Ja pewnie bym szła na L4 i potem przekonała się, czy to nie było tylko kłapanie dziobem o degradacji. Degradacja nieuzasadniona/źle uzasadniona -> sąd pracy. Edytowane przez 4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 Czas edycji: 2015-01-01 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Konto usunięte
|
Telefon w Play
Chcę przenieść numer do Play i patrzę na abonamenty, które mają bez limitu rozmowy i SMS-y, ale mają z limitem internet. Co się dzieje po przekroczeniu limitu? Internet zwalnia? Przestaje całkowicie działać? Dopłacam? |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Wtajemniczenie
|
założyłam grupę z ciuchami na fb . czy jest jakis sposób aby zaprosić do niej inne osoby które należą do podobnej grupy? czy musze kazdemu z osobna wysyłam info na priv .. ? pomocy !
![]()
![]() |
#472 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Priv można poza tym wysłać do wielu osób jednocześnie. Możesz dodać wszystkich* do listy, nadać nazwę konwersacji taką jak Twojej grupy i wysłać jedną wiadomość. * nie wiem czy jest jakiś limit, ale chętnie się dowiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale gdzie jest opcja dodania wszystkich na jedną listę. jestem w czyjejś grupie która powiedzmy ma 100 członków .. no i .. klikam do wszystkich po koleji .. dajce radę bo padnę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
1. Jak na fb robi się takie info np. "Anna Kowalska "w szampańskim nastroju ogląda "Gwiazd naszych wina"
![]() 2. Czy jest na forum ktoś, kto zna się na prawie rozwodowym i okołorozwodowym? Okazuje się, że taka wiedza ma mi się w tym cudownym nowym roku przydać. ![]() ![]() 3. http://www.philips.pl/c-p/HP8650_00/suszarko-lokowka miał ktoś może to urządzonko? Od jutra ma być w Carrefour za 39,99zł zastanawiam się czy warto, mocno ciągnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | ||
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- W okienku, w którym wpisujesz status, pojawia się "ikonka" buźki uśmiechniętej. Jak na to najedziesz myszką, rozwinie Ci się menu, z którego będziesz mogła wybrać nastroje, czynności itepe.
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
2.Co do rozwodow to sie nie znam ale z tego.co sie orietuje to sa przerozne forum prawnicze gdzie napewno znajdziesz odpowiedz na swoje pyrania sa tez stronki na ktorych mozesz osobiscie
zapyttac osobe ktora zajmuje sie tym zawodowo wiem bo moja mama wchodzila ta taka strone i.udzielono jej odpowiedzi pnline ale niestety.nie wiem jak ta stronka sie nazywa ![]() Trzymaj sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Zwalnia.
#479 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Mam problem. Reklamowałam buty : przetarcia z tyłu butów i rozklejenie z przodu. Rozklejenie uznali, a otarcie nie . W żądaniach dałam-naprawa/ wymiana na nowe. Czy tą naprawę muszę przyjąć, a od tej decyzji negatywnej mogę się odwołać czy jak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
now or never
|
ale taki urlop reguluje prawo pracy - każdy (z umową o pracę) może 4 dni w ciągu roku wziąć. --> musi istnieć ważna przyczyna żeby takiego nie dostać
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.