|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
monnnia80
|
|
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia kciuki
![]() Dzień dobry ![]() Ja lecę do lekarza z tym uchem i odrazu do labu przed wizytą, która za tydzień ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
monia kciuki trzymam, daj znać co i jak
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś od 5 nie śpię. Od paru dni mam takie mdłości, że szok... na początku ciąży czułam się super, a teraz to jakaś masakra.
Zaczęłam dziś 35 tydzień, jeszcze 42 dni i tak się licho czuję, że te 42 dni to wieczność mi się wydaje ... muszę sobie trochę ponarzekać
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
maciejka
już niedługo.Ja mam jakiś humor do kitu, mogłabym leżeć cały dzień w łóżku, płakać mi się chce bo tak i w ogóle jest mi źle dzisiaj... cudowne są te ciążowe hormony. |
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia cudowne są takie wieści
A u Was, wszystko zależy od tego czy będziecie chcieli taki cud Mała tak jak dziewczyny piszą 37+0 Monia trzymajcie się i daj znać jak będziesz coś wiedziała aaa Zaczyna się dziać Maciejka, Lui przytulam Was mocno Ja wstrzymuje chęć rodzenia na już Nie mogę oddychać przez katar, wydzielinę czuje w gardle jak ja w takim stanie dała bym radę urodzić? Jeszcze Madziulkę od razu bym zaraziła
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Monnia trzymaj się tam kochana
A ja zjadłam śniadanie i wracam do łóżka. Wczoraj tez cały dzień praktycznie przespałam i dzisiaj chyba to powtórzę
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczyny
![]() Podziwiam was z tym kinem. Ja bym już nie dała rady wysiedzieć, zwłaszcza z tymi moimi niespokojnymi nogami.. Eh.. W domu na knapie ciężko mi wysiedzieć a co dopiero w kinie. Odowska, to już nie chodzi o ilość dzieci, bo tak, chciałabym Tylko o sam fakt, że lekarze mówią, że szans brak a tu takie bum! ![]() Tylko pytanie, czy ciąża może udrożnić jajowody? Monia |
|
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po lekarzu i labie
![]() Dostałam krople do uszu Dicortineff... chyba zapuszczę, bo boję się, że się rozchula.. Zrobiłam sobie oprócz mocu i morfologii jeszcze jakieś alaty apaty i inne, bo coś mnie brzuch swędzi i nogi więc lepiej sprawdzić. Dziś kolejny dzień z mężem ![]() Po drodze z przychodni kupiliśmy w barze pierogi, więc obiad z głowy ![]() Po wczorajszym prasowaniu cuszków Niuni jest tyle jakiś kłaczków białych na meblach i podłodze, że dzisiaj czeka męża wielkie sprzątanie, bo jutro przyjeżdżają moi Rodzice z Siostrą i chrustami ![]() Teraz śniadanko i chyba kimono, bo jak wstałam o 7 to teraz to już środek dnia i mi się należy |
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia Monia
Teraz to strach wszystkich obleci...
|
|
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia czy może udrożnić, ale przecież to jest taki koktajl hormonalny, że wszystko jest możliwe a lekarze nie wiedzą wszystkiego
|
|
|
|
#2532 |
|
Konto usunięte
|
a ja byłam u diabetologa i usłyszałam, że teraz mam cukry wręcz idealne
że być może już mi się normują no zobaczymy - insulinę dalej mam |
|
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Na razie zostajemy w dwupaku ale to jest kwestia dni a może nawet godzin... mam rozwarcie na 4cm, główka już wyczuwalna, krazek wyciągnięty, luteina odstawiona więc może się zacząć lada moment
usłyszałam jeszcze ze bez dzidziusia mnie nie wypuszcza wiec maz juz jedzie z walizka porodowa
|
|
|
|
#2534 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
trzymaj się ważne że ola już w 36 tygodniu jest ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Monia zazdroszcze Ci kobietki.ja juz chce by było po tej ciąży.jestem mega wymeczona. Nie miejsca które by nie bolało. Jeszcze mloda tak strasznie się wkreca plecami w jeden bok a nogami odpycha się z drugiej strony. No i glowa obija mi bozene i często jak to robi mam uczucie ze chce mi się na 2. Aż się trzymam z bólu za tyłek
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no ogólnie fajny film, mogło być, chociaż naprawdę to zakończenie było głupie i dziwne :P
nicki najważniejsze, że sylwester udany ![]() Ja dzisiaj wstawałam 2 razy siku czyli tak jeszcze w normie...Mala tak, 37+0 jest donoszona Moooniaaaa aaaaa masakra.. jaki to musiał też być ból że Cię obudził... Mnie wieczorem bolała strasznie glowa przed spaniem to od razu zmierzyłam... mialam 140/80... no ale to jeszcze niby nie tragedia, wiec poszłam spać i mówie sobie że ból głowy to ja mam od pogody... Ale Kochana z Twoim ciśnieniem to naprawdę nie żarty... Ciekawe czy dzisiaj już będziesz tulić córcie... trzymam ![]() Aga tak 2 styczeń... za miesiąc termin ahhh masakra :P teraz już mogę powiedzieć śmiało że zaczynam 9 miesiąc Maciejka Lui kochane Was ![]() Asia to dobrze, że byłaś u lekarza.. oby krople pomogły ![]() Monia ajjj teraz jeszcze doczytałam że 4cm... nic nie czułaś ? aua :P
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
odowska film mi sie podobal,bo lubie takie klimaty ale tez uwazam ze przesadzony,momentami taki przeciagany ale poszla bym drugi raz mezowi podobal sie tez hihi,a mala o dziwo nie kopala,i nawet wlasnie na pecherz nie uciskala potem mnie tylko kregoslup bolal,a obok mnie tez siedziala babeczka w ciazy ![]() monnnia ooooo rany ![]() kciuki kochana to sie zaczyna u nas juz,o rany rany i rozwarcie na 4cm juz,aaa powodzenia kochana,niech wszystko bez problemu przebiega ![]() Cytat:
Asia Ty nie dobra Ty,robisz mi taka ochote na ten chrust,a mi sie nie chce robic,a skonczy sie tak ze zrobie ![]() oby krople pomogly,a mnie kurcze tez cos ucho pobolewa od tej akcji nocnej u tsciow,ale tylko czasem i delikatnie maciejka kochana juz blizej niz dalej,to moze bedziemy jakos w podobnym czasie rodzic,Ty ja i martula ![]() mi koncowka tez daje w kosc,niestety MaamaaZuzi ojj zdroweczka kochana,kuruj sie co za dzidostwo Cie dopadlo?Cytat:
wytrzymasz,jeszcze tylko troche
|
||
|
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
Monia, trzymaj się! Dobrze, że to już mocno zaawansowana ciąża. Będziesz pewnie pierwsza z nas. Hmmm... nie pomyślałyśmy o nagrodzie dla pierwszej rodzącej :P
Mlebi - super info o cukrach! Moje się też ostatnio zupełnie ładnie prezentują. Ciekawe jak Kasiulki, Emdzika i Asi. |
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MalaDT- u mnie to samo. Też już zaczynam być zmęczona i ta końcówka wcale mi się nie podoba, a tyle jest jeszcze do ogarnięcia. Na szczęście jest internet i nie trzeba się ruszać. Wczoraj zamówiłam sobie kolejne rzeczy, ale to ciągle nie wszystko. Pokój jeszcze nie zrobiony, głównym jego elementem obecnie jest rower męża...który ma być wyniesiony na balkon dopiero jak już będziemy z Klarką w domu. No ja nie wiem... Mój zaraz wróci ze spaceru z psiakiem i też przyniesie coś słodkiego... już się nie moge doczekać. Dobrego dzionka babeczki. Ja dziś trochę ogarnę chatę, bo messsssssssss. |
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Inco ... jak mam być szczera to ostatnio nie mierze cukrów
![]() Mój lekarz też to jakby olał nic już się nawet nie pyta czy coś z tym robię..Na święta stwierdziłam, że nie będę się denerwować... Bo to tylko jeszcze rosną.. Poza tym wykończyłam mamie wszystkie paski i nawet nie zapytałam czy może już ma nowe :P Staram się jeść co te 2-3 godz. Niestety jest czasem tak, ze wiem że przesadziłam.. i jest mi z tym źle...
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu mnie też tak tylko trochę pobolewa, nie cały czas. To przychodzi takimi falami. Ale jak złapie to konkretne kilka sekund bólu. Więc wolałam pójść, wziąć krople, bo już wiem jaki był by ból gdyby się rozchulało...
Inco moje cukry ok. Jem praktycznie wszystko. No w Święta, po cieście nie mierzyłam :P Staram się trzymać dietę, głównie też dlatego, że przez to waga dobra :P Ale pozwalam sobie na różne pyszne rzeczy i jest ok
|
|
|
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
Pospalam jeszcze troszkę
Cały czas teraz myślę o Moni ehh będziemy mialy 1 dzidziusia forumowego ![]() A wogole wstalam z czerwonym swedzacym placem na brzuchu na wysokości pępka.. Skora jest az gorąca...ale jeszcze nie pękła... Leże i smaruje...zaraz sie popruje mały musiał przypakowac w nocy...a mojej skórze skończyła się wydolność... Trochę dol tak walczylam cala ciąże zeby nie mieć rozstepow...
|
|
|
|
#2544 |
|
Konto usunięte
|
emdzik za granicą jeśli normą do 140 nie wiem czemu u nas 120
nie martw się. ważne że mała dobrze rośnie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Asia, fajnie, że u Ciebie też cukry OK
Ja sobie teraz też na więcej pozwalam ![]() Emdzik - skoro nam się poprawiło, to może Tobie też tylko nawet o tym nie wiesz ![]() Mlebi - a jak Twoja waga? Lepiej troszkę? Poszło coś w górę? |
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój ginekolog też podaje normę do 140, więc bez paniki, mówi, że nawet jak się zdarzy powyżej to luz!
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Ejjjjjjj mnie też Monia nastraszyła ![]() U mnie dzisiaj 44 dni do porodu!!!!! Wiecie chyba pójdę przepakować torbę. Tzn. muszę moje rzeczy powkładać do osobnych woreczków, tak jak radziła położna ze SR I naszykuję rzeczy dla mnie i dla Niuni na wyjście
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się dzieje a ja spałam!!!
Ale się obudziłam, podbrzusze mnie z wrażenia juz cmi haha tez cały Czas śniło mi się ze jestem w szpitalu i rodze haha masakra można oszalec
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
hej
Monia już lada moment i bedziesz tulić niunie na mnie się chyba mści to że ginkowi powiedziałam że dobrze się czuje co mnie lędźwie napiep.....i brzuchol boli jak na @. masakra jakaś jeszcze dzisiaj 5ta rocznica ślubu kościelnego...ale nie ma co świętować już życzylam mężowi lepszej nowej żony
|
#2549 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chce jeszcze 2 kg przytyc chyba najgorszy miałam 33 tydzień jeśli chodzi o cukry Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- iva a ty chodzisz do pracy? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Iva ale to tak na żarty mężowi zyczylas, czy naprawdę???
Jej ale jestem zaspana. U mnie się sprawdza, że III trymestr mam jak I pod względem właśnie zmęczenia hehe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

już niedługo.
Nie mogę oddychać przez katar, wydzielinę czuje w gardle jak ja w takim stanie dała bym radę urodzić? Jeszcze Madziulkę od razu bym zaraziła 

o 3 nad ranem obudził mnie potworny ból głowy, zmierzylismy ciśnienie 150/110 więc od razu do szpitala a tu 180/110 masakra. Jestem juz po badaniu i ktg, leżę z kroplowka i już po lekach, mam być na czczo bo dopiero po wynikach badań będzie wiadomo czy dziś cc czy jeszcze czekamy... najlepsze jest to ze juz wszystkie dane i wyniki zebrali do porodu, nawet mi miednice zmierzyli i plan porodu zabrali, no i założyli książeczkę Oli
potem mnie tylko kregoslup bolal,a obok mnie tez siedziala babeczka w ciazy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)