Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-02, 11:25   #2551
iva_b
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

Mlebi nieee ja na l4, ale nie wiem czy w pracy nie miałabym więcej spokoju niż obecnie w domciu

Aguś wiesz smutne to że po tak krótkim czasie żyjemy obok siebie.nawet wczoraj rozmawialiśmy o terapii.ehhh szkoda gadać...musiałabym chyba osobny wątek założyć
Stary 2015-01-02, 11:25   #2552
Alunia79
Wtajemniczenie

Iva nie myśl tak nawet! Każda z nas m prawo do gorszych dni i nastrojów.. A dom i bałagan nie zając. Odpoczywaj.

Teraz to wszystkie będziemy odczówać coraz więcej dolegliwości.
Ja mam dziś w brzuchu taką dyskotekę od 2 godzin non stop..
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 11:25   #2553
emdzik
Zakorzenienie

Dlatego nie chciałabym się tym aż tak przejmować...
Cukry powyżej 140 miałam jak już naprawdę przesadziłam... zjadłam pół pizzy czy maca... albo 3 naleśniki na słodko haha

Teraz mnie ciśnienie denerwuje. Od rana mierze i ciągle coś koło 140/80...
A myślałam że tylko tak wieczorem było.

W ogóle wstawić zdjęcie piccolo na fb i wszyscy się okazuje są w ciąży ze mną

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 11:27   #2554
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iva_b Pokaż wiadomość
Mlebi nieee ja na l4, ale nie wiem czy w pracy nie miałabym więcej spokoju niż obecnie w domciu

Aguś wiesz smutne to że po tak krótkim czasie żyjemy obok siebie.nawet wczoraj rozmawialiśmy o terapii.ehhh szkoda gadać...musiałabym chyba osobny wątek założyć
Ivcia to tule mocno.. 5 lat i taka sytuacja :-( I dzidziuś za chwile :-(
Ale dobrze ze o tym rozmawiacie i może faktycznie coś razem zaradzicie. Macie dla kogo o was walczyć :-* i dla siebie i dzieci nie?? buziaki tulaki

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 11:27   #2555
maladT
Zakorzenienie

Aga ja mam to samo ze spaniem... tyle ze przed ciaza ja tez byłam wiecznie spiaca ze wzgledu na depreche... takze 3/4 zycia przespałam

byłam na spacerze z psem i zjadłam 2 śniadanie... ide chyba jeszcze pospac troche

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 11:28   #2556
emdzik
Zakorzenienie

Iva to smutne... ale może jednak dzisiejszy dzień będzie piękny i coś się poprawi ? tego Wam życzę

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-02, 11:28   #2557
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Dlatego nie chciałabym się tym aż tak przejmować...
Cukry powyżej 140 miałam jak już naprawdę przesadziłam... zjadłam pół pizzy czy maca... albo 3 naleśniki na słodko haha

Teraz mnie ciśnienie denerwuje. Od rana mierze i ciągle coś koło 140/80...
A myślałam że tylko tak wieczorem było.

W ogóle wstawić zdjęcie piccolo na fb i wszyscy się okazuje są w ciąży ze mną
A ty się mnie pytałas skąd mam tyle ciężarówek dookoła haha to już znasz sekret po pierwszym zdjęciu co z Agatka moja wjkeilam... Poszło i się same do mnie odzywają haha

Stary 2015-01-02, 11:30   #2558
201704210903
Konto usunięte

iva mam nadzieję że się poprawi

a tak w ogóle to podobno wraz z 1 dzieckiem wiele par przeżywa kryzys

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 11:32   #2559
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Aga ja mam to samo ze spaniem... tyle ze przed ciaza ja tez byłam wiecznie spiaca ze wzgledu na depreche... takze 3/4 zycia przespałam

byłam na spacerze z psem i zjadłam 2 śniadanie... ide chyba jeszcze pospac troche
<tuli>
Ja zwalam tez na pogodę...

Q ogóle umawialam się na dziś z koleżanką,ale nie dogadalysmy szczegółów o o której i nie potwierdzilysmy przez święta, że ma do mnie wpaść. A teraz już 12 niedługo hmm i zastanawiałam się czy przyjedzie o nie wiadomo której hihi nie chce mi się z jednej strony, bo mam bałagan trochę a ja w pieleszach i pizamie i tylko spać się chce.... Wiec chyba nie dzwonie do niej

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
iva mam nadzieję że się poprawi

a tak w ogóle to podobno wraz z 1 dzieckiem wiele par przeżywa kryzys

Tez tak słyszałam i nawet znam kilka par co miała zgrzyt...
Jej oby nas to omijalo :-(

Stary 2015-01-02, 11:33   #2560
201704210903
Konto usunięte

no też się tego boję bo nie wiem ile taki kryzys trwa

Stary 2015-01-02, 11:38   #2561
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
<tuli>
Ja zwalam tez na pogodę...

Q ogóle umawialam się na dziś z koleżanką,ale nie dogadalysmy szczegółów o o której i nie potwierdzilysmy przez święta, że ma do mnie wpaść. A teraz już 12 niedługo hmm i zastanawiałam się czy przyjedzie o nie wiadomo której hihi nie chce mi się z jednej strony, bo mam bałagan trochę a ja w pieleszach i pizamie i tylko spać się chce.... Wiec chyba nie dzwonie do niej
wiesz co jakby chciała przyjsc to powinna zadzwonic... ja bym poszła spac.wyciszyła telefon i jakby przyszła to bym nie otwierała a potem jej powiedziała ze mnie nie było. ale to ja... bardzo goscinna osoba

ja to sie boje co bedzie niedługo u mnie w małżeństwie sie dziac... nie wiem tylko jak pogadac z mezem na temat % by sie nie obrazał i mnie posłuchał, ale to temat na inne miejsce jak juz

Oliwka 07.02.2015
Stary 2015-01-02, 11:43   #2562
iva_b
Raczkowanie

mi też Nadia ostatnimi czasy daje popalic zastanawiam sie kiedy te moje dziecie odpoczywa
a tak wogole to mężo dalej obstawał przy Alicji a ostatnio sam mówi że Nadia szaleje...a ja takie oczy i że jednak sie przekonał.ale zmieszał się i stwierdził że będzie Ania (???skąd mu się to wzięło???)

dzieki kochane za słowa pociechy ja już przywykłam na poprawe się nie zanosi ale dam rade bo mam dziewczynki moje

aaa u mnie jeszcze butelka brzoskwiniowego została i Wercia już chodzi i ciągle pyta kiedy bedziemy konsumowały
Stary 2015-01-02, 11:43   #2563
1141655
Zakorzenienie

tez mysle,ze jakby jednak mialo dojsc do spotkania dzis, to by sie wczoraj odezwala
nalotu z nienacka nie lubie, a zaniedbalam wczoraj by zadzwonic i sie dowiedziec, co robimy :P

a wczoraj mojego M wzielo na rozmowy w lozku o dziecku:P
w ogole znow jets zly,ze nie mam listy co jeszcze kupic dla mnie do szpitala

zaczal przezywac
z Nowym Rokiem i po tej wizycie u gin
i pyta mnie:
"skad wiadomo,ze poród sie zaczyna ?" to mu mowie,ze moze chlusna wody, moze wyjdzie czop, moze skurcze

i on takie przerazenie w oczach - stwierdzil,ze ja na pewno znajac nasze szczescie bede miala wszystko na raz

a potem mowi do mnie: musimy jeszcze nad lozeczko karuzelke kupic,zeby sie maly mial na co patrzec

to mowie mu,ze spokojnie, za 2 miesiace najwczesniej,bo chce powiesic jak Maly juz troche pobedzie z nami i bedzie starszy

a on takie oczy i pyta czemu: to mu tlumacze,ze nie chce go przestymulowac

na to zdanie- maz nakryl sie koldra , stwierdzil,ze odbija mi zawodowo , ze karuzelki sa super, i ze juz sie boi o mlodego i zapowiedzial do brzucha, ze obiecuje mu bronic go przede mna

Stary 2015-01-02, 11:48   #2564
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Cytat:
hej
Monia już lada moment i bedziesz tulić niunie

na mnie się chyba mści to że ginkowi powiedziałam że dobrze się czuje
co mnie lędźwie napiep.....i brzuchol boli jak na @. masakra jakaś Wercia w domu więc wieczne wojny w domu między dziewczynkami,pokój jak po tajfunie a ja wysiadam.chyba znowu mnie gorsze dni złapały...

jeszcze dzisiaj 5ta rocznica ślubu kościelnego...ale nie ma co świętować już życzylam mężowi lepszej nowej żony
najwazniejsze ze o tym rozmawiacie, w każdej sytuacji nawet najgorszej można znaleźć porozumienie tylko trzeba walczyc
Zycze Wam aby kazdne następne 5 lat było co raz lepsze

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
no też się tego boję bo nie wiem ile taki kryzys trwa

Właśnie u wszystkich naszych znajomych wraz z dzieckiem przychodziły kryzysy... Zmęczenie robi swoje.. Faceci często uciekają od problemów... Ja mam nadzieje ze damy rade..juz teraz często o tym gadamy i obiecujemy sobie ze nie wiem by co będziemy walczyć o nas..zobaczymy...
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 11:52   #2565
iva_b
Raczkowanie

spokojnie...kryzysy się czasem zdarzają ale zobaczcie ile tu cudownych mężusiów i partnerów jest faktycznie pierwsze dzieciątko zmienia wiele ale powinno zbliżać także nie przejmujcie się moim smęceniem
Stary 2015-01-02, 11:53   #2566
maladT
Zakorzenienie

ja mam wrażenie ze moj maż dzisiaj przede mna uciekł... bo tak to musiał słuchac ze boli tu i tam, i musiał troche w domu porobic... miał jechac po 6 stycznia i tak tez wrzeszczac na szefa 24grudnia mowił, a wczoraj co... to ja pojade i w poniedziałek tez jedzie
dodam ze prawie 2 dni 31 i 1 siedział i dłubał w swoim samochodzie. jest mi przykro. tym bardziej ze jak mowiłam by pod koniec stycznia wział tydzień wolnego to mowi ze jak bede czuła ze sie zaczyna porod to on zadzwoni do szefa by go ściagał w strone domu... niedobrze mi z tym ale nie umiem mu tego powiedziec

ehhh znowu poleciały mi łzy

Oliwka 07.02.2015
Stary 2015-01-02, 11:53   #2567
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Monia trzymajcie się Pierwsza zostaniesz rozpakowana
Buu przeziębienie mnie złapało.

I tętno mam 120 cholera kiepskawo się czuje Tż sprząta a ja leże siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić
Wiecie mój Tż od 3 dni jakiś odmieniony jest? A właściwie to całkowicie jak nie on.
Jak by mi ktoś w święta powiedział że Tż się tak odmieni to bym się tylko zaśmiała.

Iva pewnie Ci bardzo ciężko Ja jedyne czego w święta Tż życzyłam to żeby znalazł kogoś z kim będzie szczęśliwy. Ale serducho mi pękało przy tym
Wasza rozmowa stanęła na tym że warto iść na taką terapię? Mój Tż by sie nigdy nie zgodził wiem to.
A jutro mamy 6 rocznicę ślubu.

A 2 dni temu co od mamy usłyszałam? Że moja siostra tak nieodpowiedzialnie postąpiła jak ja że najpierw dziecko sobie zrobiłyśmy a później chłopaków poznajemy.
Tylko jaka jest gwarancja chodzenia z kimś kilka lat i udanego związku po ślubie? Moja mama to zawsze wyskoczy.

Chciała bym żeby mój Tż zawsze był taki jak przez te dni. Szybko bym zregenerowała siły na miłość dla nas
Stary 2015-01-02, 11:56   #2568
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monnnia80 Pokaż wiadomość
Na razie zostajemy w dwupaku ale to jest kwestia dni a może nawet godzin... mam rozwarcie na 4cm, główka już wyczuwalna, krazek wyciągnięty, luteina odstawiona więc może się zacząć lada moment usłyszałam jeszcze ze bez dzidziusia mnie nie wypuszcza wiec maz juz jedzie z walizka porodowa
4 cm no to się dzieje , ale moniczka ty masz mieć cc czy będą chcieli żebyś rodziła sn
Cytat:
hej
Monia już lada moment i bedziesz tulić niunie

na mnie się chyba mści to że ginkowi powiedziałam że dobrze się czuje
co mnie lędźwie napiep.....i brzuchol boli jak na @. masakra jakaś Wercia w domu więc wieczne wojny w domu między dziewczynkami,pokój jak po tajfunie a ja wysiadam.chyba znowu mnie gorsze dni złapały...

jeszcze dzisiaj 5ta rocznica ślubu kościelnego...ale nie ma co świętować już życzyłam mężowi lepszej nowej żony
= pomimo wszystko iva życzę ci wszystkiego najlepszego , i kochanie nie powinnaś takich życzeń składać bo jeszcze się spełnią, skoro widzicie że macie problemu to już połowa sukcesu, tylko teraz coś z tym trzeba zrobić bo maleństwo w domu też przysporzy zarówno radości jak i trosk i nieporozumień. Trzymam kciuki za ciebie i pomimo wszystko życzę ci aby ten dzień był dla was wyjątkowy
Mlebi super że cukry ok
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 11:59   #2569
IncognitoNick
Zadomowienie

Mlebi - oj jak fajnie, że i z wagą wszystko zaczyna grać

Wiecie, mnie tam teraz ta rwa (boli tak, że w zasadzie jedynie kuśtykam po domu), ani zgaga tak nie przeszkadzają jak ten stres co miałam o cukry, o ciśnieniu. A wychodzi na to, że wszystko to mi właśnie przez stres skakało. Jak ja bym chciała być mniej nerwowa! O ile życie byłoby prostsze i przyjemniejsze

Aga - ja Małego będę musiała bronić przed M. On już mu do brzucha tłumaczy całki i pochodne. No i dopytuje się, kiedy jest czas na I komputer... .

Jutro mam wizytę u giną. Proszę o kciuki! Odebrałam już większość wyników (toxo nie ma, hemoglobina OK, nawet hematokryt w normie, próby wątrobowe też gut, wr to w zasadzie byłam pewna, że będzie ok i jest ). Tylko sanepid oczywiście sie leni i hbs i hcv jeszcze nie ma. Lekko przekraczam nadal TSH, więc endo zwiększyła mi euthoryx do 37,5, ale wizytę badanie kolejne mam mieć już miesiąc po porodzie, bo to drobne odchylenie podobno. Tylko teraz nie wiem, czy po porodzie mam nadal brać ten euthyrox?

Edytowane przez IncognitoNick
Czas edycji: 2015-01-02 o 12:02
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 12:01   #2570
emdzik
Zakorzenienie

Jej okropni Ci mężowie...

Ja mam wrażenie, że my się nawet zbliżyliśmy teraz do siebie...
Mamy te swoje gorsze dni ale ogólnie jest dobrze
Nawet powiedziałam wczoraj żeby częściej do brzucha gadał bo go zaniedbuje :P i dzisiaj już tyle gadał że go dosyć miałam ha

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-02, 12:05   #2571
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Mała przykro mi

Tż mój ma ciężki charakter ale ciesze się że jest cały czas na miejscu.
Chociaż szef chciał go dziś wysłać do Wawy znowu ale się wymiksował
Tylko nie pomyślał dobrze i jutro mieliśmy sobie zrobić wychodne a będzie zakneblowani w domu ale nie szkodzi. Udawałam obrażoną troszkę ale po wczorajszym dniu dobrze mi zrobi wylegiwanie.
Babcia nawet dzwoniła jak się czuje po gościach.
Stary 2015-01-02, 12:05   #2572
emdzik
Zakorzenienie

Inco za ładne wyniki trzymam już za wizytę

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-02, 12:06   #2573
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Cytat:
ja mam wrażenie ze moj maż dzisiaj przede mna uciekł... bo tak to musiał słuchac ze boli tu i tam, i musiał troche w domu porobic... miał jechac po 6 stycznia i tak tez wrzeszczac na szefa 24grudnia mowił, a wczoraj co... to ja pojade i w poniedziałek tez jedzie
dodam ze prawie 2 dni 31 i 1 siedział i dłubał w swoim samochodzie. jest mi przykro. tym bardziej ze jak mowiłam by pod koniec stycznia wział tydzień wolnego to mowi ze jak bede czuła ze sie zaczyna porod to on zadzwoni do szefa by go ściagał w strone domu... niedobrze mi z tym ale nie umiem mu tego powiedziec

Mala ja tez mam często takie myśli.. ale mama moja mi tłumaczy, że po pierwsze to przez hormony trochę wszystko widzę przejaskrawione.. a po 2 to dla niego nie ucieczka tylko mała odskocznia jak on tak na okrągło jest w pracy i prawie nie ma wolnego, na pewno też boi się jak to będzie jak pojawi się mały i po 3 ma chłopak stres bo musi na to wszystko teraz sam zarobić bo to co ja dostaje z zusu nawet na rate za mieszkanie nie starcza..

Więc staram się o tym wszystkim myśleć i nie płakać... może rzeczywiście tak jest, że gdyby nie hormony widziałbyśmy wszystko inaczej ten Twój też ciągle w samochodzie.. nie ma czasu dla siebie..i może te siedzenie w garażu to dla niego odskocznia żeby myśli oczyścić a kocha Cię mocno i nie wie że w Twojej głowie lęgną się takie myśli

Edytowane przez d_a_r_i_a
Czas edycji: 2015-01-02 o 12:08
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 12:12   #2574
iva_b
Raczkowanie

Paulina on stwierdził że po takiej wizycie to mi by się oczy otworzyły jaki on jest wspanialy i cudowny i tylko z tego względu taki chętny...ale u nas to dluuuga historia i faktycznie nie miejsce na moje żale

Inco kciuki za jutrzejszą wizyte

Madzia oby poprawa była już na stałe
Stary 2015-01-02, 12:13   #2575
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Na razie zostajemy w dwupaku ale to jest kwestia dni a może nawet godzin... mam rozwarcie na 4cm, główka już wyczuwalna, krazek wyciągnięty, luteina odstawiona więc może się zacząć lada moment usłyszałam jeszcze ze bez dzidziusia mnie nie wypuszcza wiec maz juz jedzie z walizka porodowa
Monnia trzymaj się ciepło Będziesz podejmować próbę urodzenia sn czy raczej od razu cc? I czułaś jak robi ci się to rozwarcie czy raczej bezobjawowo?

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Właśnie u wszystkich naszych znajomych wraz z dzieckiem przychodziły kryzysy... Zmęczenie robi swoje.. Faceci często uciekają od problemów... Ja mam nadzieje ze damy rade..juz teraz często o tym gadamy i obiecujemy sobie ze nie wiem by co będziemy walczyć o nas..zobaczymy...
Też słyszałam że pierwsze dziecko to największa zmiana i trzeba jakoś na nowo sobie to poukładać, co najczęściej skutkuje kryzysem Ale nic, trzeba rozmawiać i walczyć, bo jest o co

Cytat:
Napisane przez anielkaaa75 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie

trochę późno się dołączam Termin porodu mam na 24 luty 2015, spodziewam sie synka Moje pierwsze dziecko

Poczytałam trochę na jaki temat teraz rozmawiacie i widzę że większość z was już ma spakowane torby do szpitala, chyba muszę w końcu też zacząć kompletować torbę
Pozdrawiam wszystkie lutowe mamuśki
Napisałam wczoraj posta, ale mi zjadło, wiec witam jeszcze raz
I na pocieszenie napisze, że moja torba też w rozsypce przez ten pożar, ale obiecuje sobie że w tym tygodniu na pewno się spakuje

Pytałam wczoraj, ale widzę że się post nie wyświetlił - czy czujecie, że opadły wam już brzuchy?
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 12:15   #2576
201704210903
Konto usunięte

mała a może mu to powiedz? przykro że go tak cały czas nie ma w domu

Stary 2015-01-02, 12:18   #2577
emdzik
Zakorzenienie

Mi brzuch raczej nie opada.. nic takiego nie widzę, i cały czas mi cycki leżą całkiem na brzuchu
Zreszta ciężko mi się nieraz oddycha... i wczoraj tż mnie co chwile budził,że chrapie... to mu krzyknęłam że to teraz normalne i dał mi spokój

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-02, 12:19   #2578
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry
My mamy dzisiaj dzien leniuchowania w łóżku z męzem
Kobietki jaki sen miałam! Śniło mi się, ze u nas na podwórku, zamiast drzew owocowych, rosły wieelkie butle Pepsi, Fanty i Sprite i u każdej butli był kranik, ze mogłam podchodzić z kubkiem i sobie nalewać. jej, co za sen
Ale ogólnie noc nie zaliczam do udanych. Non stop latałam siku, bolałay mnie biodra, jeszcze mały dziwnie się kręcił, jakby juz mu naprawdę ciasno było

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Ale numer dziewczyny Jestem na jeszcze jednym forum związanym z moją chorobą i tam mam znajomą, która bardzo długo się starała o dzidzię i niestety pomogło tylko ivf ale przed tym musiała brać takie szczepionki robione z osocza krwi jej męża bo miała bardzo silne przeciwciała i żeby jej organizm nie odrzucił ciąży jako ciała obcego, żeay nie zwalczał jako infekcji,brała jeszcze całą masę różnych leków i się udało ivf za 1 razem Miłoszek urodził się 1,5 m-ca wcześniej ale na szczęście bez większych problemów. A lekarze nawet tylko małą szansę powodzenia dawali i co? Mały właśnie skończył 5 m-cy a ona zaszła w ciążę zupełnie naturalnie. Coś, o czym mówili, żdm niemożliwe.

Teraz się zastanawiam co ze mną będzie? Też mi mówią, że u mnie permanentna antykoncepcja bo mam niedrożne jajowody..
Stosować antykoncepcję po porodzie czy nie? O to jest pytanie
wow! czyli trzeba wierzyć, wierzyć i mieć nadzieję
Alunia, moze u Ciebie też tak będzie Spróbuj!

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja znowu w szpitalu o 3 nad ranem obudził mnie potworny ból głowy, zmierzylismy ciśnienie 150/110 więc od razu do szpitala a tu 180/110 masakra. Jestem juz po badaniu i ktg, leżę z kroplowka i już po lekach, mam być na czczo bo dopiero po wynikach badań będzie wiadomo czy dziś cc czy jeszcze czekamy... najlepsze jest to ze juz wszystkie dane i wyniki zebrali do porodu, nawet mi miednice zmierzyli i plan porodu zabrali, no i założyli książeczkę Oli oj chyba będę pierwsza
ale ciśnienie wysokie. Dobrze, ze jesteś pod dobrą opieką.
Też czuję, ze będziesz pierwsza

Cytat:

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
A wogole wstalam z czerwonym swedzacym placem na brzuchu na wysokości pępka.. Skora jest az gorąca...ale jeszcze nie pękła... Leże i smaruje...zaraz sie popruje mały musiał przypakowac w nocy...a mojej skórze skończyła się wydolność... Trochę dol tak walczylam cala ciąże zeby nie mieć rozstepow...
Mnie też swędzi brzuch, ponizej pępka :/. Ale chyba muszę czymś to posmarować, bo dawno sie nie smarowałam.

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
a wczoraj mojego M wzielo na rozmowy w lozku o dziecku:P
w ogole znow jets zly,ze nie mam listy co jeszcze kupic dla mnie do szpitala

zaczal przezywac
z Nowym Rokiem i po tej wizycie u gin
i pyta mnie:
"skad wiadomo,ze poród sie zaczyna ?" to mu mowie,ze moze chlusna wody, moze wyjdzie czop, moze skurcze

i on takie przerazenie w oczach - stwierdzil,ze ja na pewno znajac nasze szczescie bede miala wszystko na raz

a potem mowi do mnie: musimy jeszcze nad lozeczko karuzelke kupic,zeby sie maly mial na co patrzec

to mowie mu,ze spokojnie, za 2 miesiace najwczesniej,bo chce powiesic jak Maly juz troche pobedzie z nami i bedzie starszy

a on takie oczy i pyta czemu: to mu tlumacze,ze nie chce go przestymulowac

na to zdanie- maz nakryl sie koldra , stwierdzil,ze odbija mi zawodowo , ze karuzelki sa super, i ze juz sie boi o mlodego i zapowiedzial do brzucha, ze obiecuje mu bronic go przede mna
dobry Twój maż

Cytat:

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę u giną. Proszę o kciuki! Odebrałam już większość wyników (toxo nie ma, hemoglobina OK, nawet hematokryt w normie, próby wątrobowe też gut, wr to w zasadzie byłam pewna, że będzie ok i jest ). Tylko sanepid oczywiście sie leni i hbs i hcv jeszcze nie ma. Lekko przekraczam nadal TSH, więc endo zwiększyła mi euthoryx do 37,5, ale wizytę badanie kolejne mam mieć już miesiąc po porodzie, bo to drobne odchylenie podobno. Tylko teraz nie wiem, czy po porodzie mam nadal brać ten euthyrox?
gratuluję dobrych wyników

Edytowane przez Ollllciaaa
Czas edycji: 2015-01-02 o 12:23
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 12:19   #2579
Kasiulka22
Zakorzenienie

Monia jesteśmy z Tobą!!! Trzymaj sie i chwal dzidziusiem gdy tylko zechce wyjść

Ja dzis zmieniłam nam pościel i prawie ducha wyzionelam strasznie jestem sapiaca.

Teraz jedno pranko powieszę a drugie jeszcze nastawie.

U mnie cukier po śniadaniu 134... No cudnie a zjadłam dwie małe kromki zytniego chleba z plasterkiem sera żółtego a ten plasterek podzieliłam na pół na dwie kromki i odrobina pieczarek, ale takich postnych bez tłuszczu. Chciałam sobie takie zapiekanki zrobić bo wczoraj zjadłam tak z kawałka sztangla pszennego i z całym plastrem sera + zupa pomidorowa i było 112 a dzisiaj z żytnim takie kwiatki.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 12:19   #2580
201704210903
Konto usunięte

inco kciuki za wizytę
co do tarczycy to po porodzie mam wrócić do starej dawki a po 6 tygodniach zrobić badania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości