|
|
#2551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Mlebi nieee ja na l4, ale nie wiem czy w pracy nie miałabym więcej spokoju niż obecnie w domciu
![]() Aguś wiesz smutne to że po tak krótkim czasie żyjemy obok siebie.nawet wczoraj rozmawialiśmy o terapii.ehhh szkoda gadać...musiałabym chyba osobny wątek założyć
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Iva
Teraz to wszystkie będziemy odczówać coraz więcej dolegliwości. Ja mam dziś w brzuchu taką dyskotekę |
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego nie chciałabym się tym aż tak przejmować...
Cukry powyżej 140 miałam jak już naprawdę przesadziłam... zjadłam pół pizzy czy maca... albo 3 naleśniki na słodko haha Teraz mnie ciśnienie denerwuje. Od rana mierze i ciągle coś koło 140/80... A myślałam że tylko tak wieczorem było. W ogóle wstawić zdjęcie piccolo na fb i wszyscy się okazuje są w ciąży ze mną
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze ze o tym rozmawiacie i może faktycznie coś razem zaradzicie. Macie dla kogo o was walczyć :-* i dla siebie i dzieci nie?? buziaki tulaki
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja mam to samo ze spaniem... tyle ze przed ciaza ja tez byłam wiecznie spiaca ze wzgledu na depreche... takze 3/4 zycia przespałam
byłam na spacerze z psem i zjadłam 2 śniadanie... ide chyba jeszcze pospac troche
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Iva to smutne... ale może jednak dzisiejszy dzień będzie piękny i coś się poprawi ?
tego Wam życzę
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwszym zdjęciu co z Agatka moja wjkeilam... Poszło i się same do mnie odzywają haha
|
|
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
iva mam nadzieję że się poprawi
a tak w ogóle to podobno wraz z 1 dzieckiem wiele par przeżywa kryzys Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zwalam tez na pogodę... Q ogóle umawialam się na dziś z koleżanką,ale nie dogadalysmy szczegółów o o której i nie potwierdzilysmy przez święta, że ma do mnie wpaść. A teraz już 12 niedługo hmm i zastanawiałam się czy przyjedzie o nie wiadomo której hihi nie chce mi się z jednej strony, bo mam bałagan trochę a ja w pieleszach i pizamie i tylko spać się chce.... Wiec chyba nie dzwonie do niej ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Jej oby nas to omijalo :-(
|
|
|
#2560 |
|
Konto usunięte
|
no też się tego boję bo nie wiem ile taki kryzys trwa
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo goscinna osobaja to sie boje co bedzie niedługo u mnie w małżeństwie sie dziac... nie wiem tylko jak pogadac z mezem na temat % by sie nie obrazał i mnie posłuchał, ale to temat na inne miejsce jak juz
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
mi też Nadia ostatnimi czasy daje popalic
zastanawiam sie kiedy te moje dziecie odpoczywa ![]() a tak wogole to mężo dalej obstawał przy Alicji a ostatnio sam mówi że Nadia szaleje...a ja takie oczy i że jednak sie przekonał.ale zmieszał się i stwierdził że będzie Ania (???skąd mu się to wzięło???) dzieki kochane za słowa pociechy na poprawe się nie zanosi ale dam rade bo mam dziewczynki moje ![]() aaa u mnie jeszcze butelka brzoskwiniowego została i Wercia już chodzi i ciągle pyta kiedy bedziemy konsumowały
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
tez mysle,ze jakby jednak mialo dojsc do spotkania dzis, to by sie wczoraj odezwala
nalotu z nienacka nie lubie, a zaniedbalam wczoraj by zadzwonic i sie dowiedziec, co robimy :Pa wczoraj mojego M wzielo na rozmowy w lozku o dziecku:P w ogole znow jets zly,ze nie mam listy co jeszcze kupic dla mnie do szpitala ![]() zaczal przezywac z Nowym Rokiem i po tej wizycie u gin i pyta mnie: "skad wiadomo,ze poród sie zaczyna ?" to mu mowie,ze moze chlusna wody, moze wyjdzie czop, moze skurcze i on takie przerazenie w oczach - stwierdzil,ze ja na pewno znajac nasze szczescie bede miala wszystko na raz a potem mowi do mnie: musimy jeszcze nad lozeczko karuzelke kupic,zeby sie maly mial na co patrzec to mowie mu,ze spokojnie, za 2 miesiace najwczesniej,bo chce powiesic jak Maly juz troche pobedzie z nami i bedzie starszy a on takie oczy i pyta czemu: to mu tlumacze,ze nie chce go przestymulowac na to zdanie- maz nakryl sie koldra , stwierdzil,ze odbija mi zawodowo , ze karuzelki sa super, i ze juz sie boi o mlodego i zapowiedzial do brzucha, ze obiecuje mu bronic go przede mna
|
|
#2564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwazniejsze ze o tym rozmawiacie, w każdej sytuacji nawet najgorszej można znaleźć porozumienie tylko trzeba walczyc Zycze Wam aby kazdne następne 5 lat było co raz lepsze Właśnie u wszystkich naszych znajomych wraz z dzieckiem przychodziły kryzysy... Zmęczenie robi swoje.. Faceci często uciekają od problemów... Ja mam nadzieje ze damy rade..juz teraz często o tym gadamy i obiecujemy sobie ze nie wiem by co będziemy walczyć o nas..zobaczymy... |
|
|
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
spokojnie...kryzysy się czasem zdarzają ale zobaczcie ile tu cudownych mężusiów i partnerów jest
faktycznie pierwsze dzieciątko zmienia wiele ale powinno zbliżać także nie przejmujcie się moim smęceniem
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wrażenie ze moj maż dzisiaj przede mna uciekł... bo tak to musiał słuchac ze boli tu i tam, i musiał troche w domu porobic... miał jechac po 6 stycznia i tak tez wrzeszczac na szefa 24grudnia mowił, a wczoraj co... to ja pojade i w poniedziałek tez jedzie
dodam ze prawie 2 dni 31 i 1 siedział i dłubał w swoim samochodzie. jest mi przykro. tym bardziej ze jak mowiłam by pod koniec stycznia wział tydzień wolnego to mowi ze jak bede czuła ze sie zaczyna porod to on zadzwoni do szefa by go ściagał w strone domu... niedobrze mi z tym ale nie umiem mu tego powiedziec ehhh znowu poleciały mi łzy
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia trzymajcie się
Pierwsza zostaniesz rozpakowana Buu przeziębienie mnie złapało. I tętno mam 120 cholera kiepskawo się czuje Tż sprząta a ja leże siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić Wiecie mój Tż od 3 dni jakiś odmieniony jest? A właściwie to całkowicie jak nie on. Jak by mi ktoś w święta powiedział że Tż się tak odmieni to bym się tylko zaśmiała. Iva pewnie Ci bardzo ciężko Ja jedyne czego w święta Tż życzyłam to żeby znalazł kogoś z kim będzie szczęśliwy. Ale serducho mi pękało przy tym Wasza rozmowa stanęła na tym że warto iść na taką terapię? Mój Tż by sie nigdy nie zgodził wiem to. A jutro mamy 6 rocznicę ślubu. A 2 dni temu co od mamy usłyszałam? Że moja siostra tak nieodpowiedzialnie postąpiła jak ja że najpierw dziecko sobie zrobiłyśmy a później chłopaków poznajemy. Tylko jaka jest gwarancja chodzenia z kimś kilka lat i udanego związku po ślubie? Moja mama to zawsze wyskoczy. Chciała bym żeby mój Tż zawsze był taki jak przez te dni. Szybko bym zregenerowała siły na miłość dla nas
|
#2568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mlebi super że cukry ok |
||
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Mlebi - oj jak fajnie, że i z wagą wszystko zaczyna grać
![]() Wiecie, mnie tam teraz ta rwa (boli tak, że w zasadzie jedynie kuśtykam po domu), ani zgaga tak nie przeszkadzają jak ten stres co miałam o cukry, o ciśnieniu. A wychodzi na to, że wszystko to mi właśnie przez stres skakało. Jak ja bym chciała być mniej nerwowa! O ile życie byłoby prostsze i przyjemniejsze ![]() Aga - ja Małego będę musiała bronić przed M. On już mu do brzucha tłumaczy całki i pochodne. No i dopytuje się, kiedy jest czas na I komputer... . Jutro mam wizytę u giną. Proszę o kciuki! Odebrałam już większość wyników (toxo nie ma, hemoglobina OK, nawet hematokryt w normie, próby wątrobowe też gut, wr to w zasadzie byłam pewna, że będzie ok i jest ). Tylko sanepid oczywiście sie leni i hbs i hcv jeszcze nie ma. Lekko przekraczam nadal TSH, więc endo zwiększyła mi euthoryx do 37,5, ale wizytę badanie kolejne mam mieć już miesiąc po porodzie, bo to drobne odchylenie podobno. Tylko teraz nie wiem, czy po porodzie mam nadal brać ten euthyrox?
Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2015-01-02 o 12:02 |
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Jej
okropni Ci mężowie...Ja mam wrażenie, że my się nawet zbliżyliśmy teraz do siebie... Mamy te swoje gorsze dni ale ogólnie jest dobrze ![]() Nawet powiedziałam wczoraj żeby częściej do brzucha gadał bo go zaniedbuje :P i dzisiaj już tyle gadał że go dosyć miałam ha
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała przykro mi
Tż mój ma ciężki charakter ale ciesze się że jest cały czas na miejscu. Chociaż szef chciał go dziś wysłać do Wawy znowu ale się wymiksował Tylko nie pomyślał dobrze i jutro mieliśmy sobie zrobić wychodne a będzie zakneblowani w domu ale nie szkodzi. Udawałam obrażoną troszkę ale po wczorajszym dniu dobrze mi zrobi wylegiwanie. Babcia nawet dzwoniła jak się czuje po gościach.
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Inco za ładne wyniki
trzymam już za wizytę
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc staram się o tym wszystkim myśleć i nie płakać... może rzeczywiście tak jest, że gdyby nie hormony widziałbyśmy wszystko inaczej Edytowane przez d_a_r_i_a Czas edycji: 2015-01-02 o 12:08 |
|
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Paulina on stwierdził że po takiej wizycie to mi by się oczy otworzyły jaki on jest wspanialy i cudowny
![]() Inco kciuki za jutrzejszą wizyte ![]() Madzia oby poprawa była już na stałe
|
#2575 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I na pocieszenie napisze, że moja torba też w rozsypce przez ten pożar, ale obiecuje sobie że w tym tygodniu na pewno się spakuje Pytałam wczoraj, ale widzę że się post nie wyświetlił - czy czujecie, że opadły wam już brzuchy? |
|||
|
|
|
#2576 |
|
Konto usunięte
|
mała a może mu to powiedz? przykro że go tak cały czas nie ma w domu
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Mi brzuch raczej nie opada.. nic takiego nie widzę, i cały czas mi cycki leżą całkiem na brzuchu
![]() Zreszta ciężko mi się nieraz oddycha... i wczoraj tż mnie co chwile budził,że chrapie... to mu krzyknęłam że to teraz normalne i dał mi spokój
|
#2578 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My mamy dzisiaj dzien leniuchowania w łóżku z męzem ![]() Kobietki jaki sen miałam! Śniło mi się, ze u nas na podwórku, zamiast drzew owocowych, rosły wieelkie butle Pepsi, Fanty i Sprite i u każdej butli był kranik, ze mogłam podchodzić z kubkiem i sobie nalewać. jej, co za sen ![]() Ale ogólnie noc nie zaliczam do udanych. Non stop latałam siku, bolałay mnie biodra, jeszcze mały dziwnie się kręcił, jakby juz mu naprawdę ciasno było Cytat:
Alunia, moze u Ciebie też tak będzie Spróbuj! Cytat:
Też czuję, ze będziesz pierwsza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję dobrych wyników
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-01-02 o 12:23 |
|||||||
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Monia jesteśmy z Tobą!!! Trzymaj sie i chwal dzidziusiem gdy tylko zechce wyjść
![]() Ja dzis zmieniłam nam pościel i prawie ducha wyzionelam strasznie jestem sapiaca. Teraz jedno pranko powieszę a drugie jeszcze nastawie. U mnie cukier po śniadaniu 134... No cudnie a zjadłam dwie małe kromki zytniego chleba z plasterkiem sera żółtego a ten plasterek podzieliłam na pół na dwie kromki i odrobina pieczarek, ale takich postnych bez tłuszczu. Chciałam sobie takie zapiekanki zrobić bo wczoraj zjadłam tak z kawałka sztangla pszennego i z całym plastrem sera + zupa pomidorowa i było 112 a dzisiaj z żytnim takie kwiatki.
|
#2580 |
|
Konto usunięte
|
inco kciuki za wizytę
co do tarczycy to po porodzie mam wrócić do starej dawki a po 6 tygodniach zrobić badania Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

buziaki tulaki
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tego Wam życzę 

już lada moment i bedziesz tulić niunie
Tż sprząta a ja leże siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić
Moja mama to zawsze wyskoczy.