|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Korzystając z konta siostry, chciałabym zadać pytanie : ) dwa dni temu pieściłam się z swoim chłopakiem. Dotykałam dłonią jego męskości (była ona z płynu z jego przyrodzenia, ale nie sperma), a następnie zapomniałam się po kilku minutach i przejechałam wzdłuż swoim palcem od łechtaczki aż do wejścia do pochwy. Mam dni płodne i chciałam się zapytać czy ten płyn zawiera plemniki i czy to co zrobiłam w jakiejś mierze zagraża ciążą? W sumie nie wkładałam w siebie palców ani nic z tych rzeczy, ale mam obawy, bo kilka minut wcześniej dotykałam jego "mokrego" członka tymi palcami.. Powinnam się obawiać? Jak myślicie?
Edytowane przez zdravo Czas edycji: 2015-01-02 o 21:29 |
|
|
|
#3483 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Mam 34-35 dniowe cykle. Współżyliśmy z narzeczonym w 8, z 21 na 22 i 25 dniu cyklu bez żadnego zabezpieczenia, do końca. Myślicie, że trafiliśmy w dzien ? Dzisiaj mam 28 dzień cyklu czyli jeszcze jakieś 6-7 dni do okresu, pewnie nie ma co testu jeszcze robić?
|
|
|
|
#3485 | |
|
BAN stały
|
Dot.: starania o dzidziusia
Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Dziewczyny dzisiaj mija dokładnie miesiąc i 5 dni od stosunku bez zabezpieczenia i tu moje pytanie czy mogę zrobić test jeszcze dziś czy czekać do jutra rana? Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
a myślisz że w teście po 8 dniach coś wyjdzie?
|
|
|
|
#3487 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Raczkowanie
|
No tak, ale sama byłam podniecona, a więc sama miałam śluz.. a plemniki są w tym preejakulacie i boję się, że pod wpływem mojego śluzu one mogły się dostać do środka.. nie wiem sama co myśleć..
|
|
|
|
#3489 |
|
Raczkowanie
|
Biorę tabletki antykoncepcyjne od 3 lat. Ostatnio często i długo chorowałam i działanie tabletek mogło być przez to osłabione. Co więcej, współżyliśmy w dniu przyjęcia ostatniej tabletki z poprzedniego opakowania, teoretycznie tabletki w czasie 7 dniowej przerwy działają, ale może przez grypę działały słabiej... Jednak w trakcie 7 dniowej przerwy miałam normalną miesiączkę.
Zaczęłam drugie opakowanie tabletek w trakcie którego również współżyliśmy, jednak w połowie opakowania dostałam plamienia, co nigdy się nie zdarzało. Wzięłam do końca blister jednak w 7 dniowej przerwie okresu nie było. Poszłam do ginekologa, jednak nie badał mnie, przepisał mi jedynie mocniejsze tabletki. Zaczęłam je brać właśnie po tej 7 dniowej przerwie kiedy okres nie wystąpił. Dopiero olśniło mnie, że skoro ten okres nie wystąpił to może to jest ciąża? Nie mam w tej chwili złotówki w portfelu żeby zrobić test ciążowy a do ginekologa udało mi się zapisać dopiero na 9.01 dlatego piszę tutaj, żeby rozwiać wątpliwości, a może potwierdzić moje podejrzenia...
|
|
|
|
#3490 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3491 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- [1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;49560449]Brałaś w tym czasie antybiotyki, wymiotowałaś po przyjęciu tabletek lub wystąpiła inna rzecz obniżająca anty? Bo sama choroba nie obniża ich skuteczności.[/QUOTE] Tak, brałam antybiotyk na bazie penicyliny. |
|
|
|
|
#3493 |
|
ma zielone pojęcie
|
Rozumiem, ale i tak żadna z nas tutaj nie wie, czy jesteś w ciąży, czy nie. Do ginekologa możesz iść w wyznaczonym terminie, ale według mnie lepiej byłoby zrobić test z krwi, bo ginekolog niekoniecznie zobaczy wczesną ciążę. Lepiej o tym wiedzieć niż po wizycie ginekologa dalej się stresować, że „może ginekolog ciąży nie zobaczył, ale ona jest”.
|
#3494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego napisałam tutaj, może ktoś miał podobną sytuację. Nie liczę na diagnozę.
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
Mam problem. Uprawiałam ostatnio z chłopakiem seks. Biorę tabletki już przez 2 miesiące codziennie i nie zapomniałam ani razu, stosujemy również prezerwatywy. Chłopak nie miał wytrysku podczas seksu(był to mój pierwszy raz). Ale od 3 dni mam straszne bóle żołądka, nudności i jestem strasznie osłabiona. Nie jadłam nic od dwóch dni(same sucharki). Powiedzcie mi czy jest się czym martwić ? Chodzi mi o zajście w ciążę. Po stosunku prezerwatywa nie była przerwana więc myślę, że po prostu panikuję ale już sama nie wiem... Odpowiedzcie mi proszę. PS. Dodam że nudności pojawiły się po wymieszaniu kanapki z rosołem(ok. godzinę po spożyciu) ale normalnie powinny już minąć a ja nie mogę nic zjeść bo zaraz to zwrócę. |
|
|
|
#3496 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3497 | |
|
Ante Pante
|
Cytat:
|
|
#3498 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3499 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nie wiem co sie dzieje !! Ciąża ?? Choroba??
A ja niedawno zrobiłam test i powiem wam, że brak dni płodnych, biały obfity śluz i rozpulchniona, twarda, zamknięta szyjka nie muszą chyba świadczyć o ciąży bo test po prawie 5 tygodniach wyszedł negatywny :P
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę tabletki, więc miesiączka jest jak w zegarku bo występuje w skutek odstawienia tabsów. Tym razem plamienie pojawiło sięjeszcze w trakcie brania tabletek, a po wzięciu 21 tabletki okres nie wystąpił.
|
|
|
|
#3502 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś długo brałam tabletki i czasami zdarzyło się tak, że dostawałam okres w ostatnim siódmym dniu przerwy, także powinien on być choćby nie wiem co. Chyba że jesteś w tym jednym procencie, gdzie coś zawiodło. Pożycz może kase od przyjaciółki czy chłopaka i zrób test, bo jesli to nie ciąża to może jakies zaburzenia hormonalne. A co do mojej sprawy mierzę temperaturę i teraz jestem 6-7 dni przed okresem a ona dalej 37.2, kiedy powinna opaść jeśli ciąży nie ma?
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem już przy 8 tabletce z nowego opakowania, okresu nie było i nie będzie, dopiero będzie jak skończę ten blister.
14.02.2011 04.10.2014 ![]() 2017 09.09.2013 - Pajdka Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat. Edytowane przez B l a i r Czas edycji: 2015-01-02 o 15:50 |
|
|
|
|
#3505 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Miałaś już skok temperatury? Jesteś teraz w fazie wyższych temperatur, tak? Jak było we wcześniejszych cyklach? Kiedy opadała temperatura?
|
|
#3506 | |
|
Ante Pante
|
Cytat:
|
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli nie dostałaś okresu wcale to na Twoim miejscu nie zaczynałabym kolejnego opakowania... ja miałam mocne okresy przy tabletkach, ale czasami u niektórych kobiet są to tylko plamienia i trzeba je traktowac jak okres pod warunkiem, że występują one w przerwie. Mierzyłam temperature od połowy cyklu i skok był od 36.9 po 4 minutach mierzenia a dzisiaj aż 37.1 też po 4 minutach w pochwie. Jestem 6-7 dni przed okresem i nie wiem czy już powinna opadać, zawsze mirzyłam orientacyjnie nie zapisywałam niestety
i teraz nie pamiętam kiedy opadała. Stosunek był w 21 i 26 dniu cyklu przy cyklach 34-35 dni
|
|
|
|
#3508 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A dzień skoku temperatury, to dzień, w którym pojawia się pierwsza wyższa temperatura, czyli temperatura wyższa o minimum 0,2°C od najwyższej z poprzednich sześciu. Masz 6 niższych temperatur? A potem skok temperatury i temperatury utrzymujące się na wyższym poziomie? Cytat:
|
|
#3509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 |
|
ma zielone pojęcie
|
No tak, opadanie jest zwykle w okolicach miesiączki, bo temperatura zależy od poziomu progesteronu. Najwyższy poziom progesteronu (i, siłą rzeczy, najwyższa temperatura od razu po obudzeniu się) jest w III fazie cyklu, po owulacji, kiedy ciało żółte wydziela progesteron. Jeśli nie doszło do zapłodnienia, to ciałko żółte zanika, znika źródło progesteronu, więc spada jego poziom w organizmie i zarazem obniża się temperatura oraz dochodzi do miesiączki. Jeśli z kolei dojdzie do zapłodnienia, to poziom progesteronu nie spada, więc utrzymuje się wyższa temperatura. Jeśli wyższa temperatura utrzymuje się dłużej niż zwykle, można podejrzewać ciążę.
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

2017

Dlatego napisałam tutaj, może ktoś miał podobną sytuację. Nie liczę na diagnozę.
i teraz nie pamiętam kiedy opadała. Stosunek był w 21 i 26 dniu cyklu przy cyklach 34-35 dni