|
|
#631 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu!
Temat księży - uwielbiam
Uważam, że nie powinien zwrócić mi uwagi, suknia z ramiączkami to nie tragedia. Trochę pokory, a co powiecie na wypominanie na Pierwszej komunii świętej tego kto nie zapłacił na kwiaty albo nie dał na coś innego kasy? Autentyk z Komunii mojego kuzyna... Nikt mnie nie będzie pouczał w czym mam iść do ślubu, sama rozum mam że w miniówce i dekolcie do pępka nie pójdę. |
|
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). xDCytat:
|
||
|
|
|
#633 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#634 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#635 |
|
na przekór do celu
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;49568433]Temat księży - uwielbiam
Uważam, że nie powinien zwrócić mi uwagi, suknia z ramiączkami to nie tragedia. Trochę pokory, a co powiecie na wypominanie na Pierwszej komunii świętej tego kto nie zapłacił na kwiaty albo nie dał na coś innego kasy? Autentyk z Komunii mojego kuzyna... Nikt mnie nie będzie pouczał w czym mam iść do ślubu, sama rozum mam że w miniówce i dekolcie do pępka nie pójdę.[/QUOTE] Trochę złe porównanie. Bo wypominanie kto ile dał pieniędzy na kościół jest oficjalnie potępiane przez wszystkich księży (nawet jak większość z nich myśli inaczej), natomiast zasłonięte ramiona to też postulat większości, jak nie wszystkich księży. Po prostu tak się przyjęło, że to co nie wzbudza niesmaku na spacerze w parku, wzbudza go w kościele.
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-01-02 o 22:28 |
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;49568433]Temat księży - uwielbiam
Uważam, że nie powinien zwrócić mi uwagi, suknia z ramiączkami to nie tragedia. Trochę pokory, a co powiecie na wypominanie na Pierwszej komunii świętej tego kto nie zapłacił na kwiaty albo nie dał na coś innego kasy? Autentyk z Komunii mojego kuzyna... Nikt mnie nie będzie pouczał w czym mam iść do ślubu, sama rozum mam że w miniówce i dekolcie do pępka nie pójdę.[/QUOTE] Ja sie z Toba zgadzam.Pewnie gdyby nie było by tak,ze rodzice TŻ przywiązują do kościoła duża wagę ,może twardo bym stala przy swoim. Nie czaruje ,ze wszyscy ksieża są cacy bo sama znam historię od których włos jeży się na głowie ,ze ksiądz tak mógł. Niemniej jednak szukam kompromisu w tej sytuacji i jeśli go znajdę bolerko nie będzie dla Mnie problemem. |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Suknia Liszowskiej długo rządziła w sieci xD
|
#638 |
|
na przekór do celu
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;49568577]o żesz pomidor, skąd takie zdjęcia masz?
Cała galeria https://www.google.pl/search?q=cycki...ed=0CAYQ_AUoAQ
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm ja uważam, że ramiona powinny być zakryte w kościele. To taka zasada od zawsze
ale wiecie moja siostra miała właśnie super rozwiązanie bo miała w kościele sukienkę na takiej zasadzie:http://www.dreamwedding.com.pl/sukni...-rekawem-2013/ abla lub agnes a na sali dosłownie to odpięła i została w samej spódnicy i gorsecie... wyglądało to elegancko, cudownie i na miejscu ja planuję coś identycznego
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;49568214]Wstawiałam tu kiedyś zdjęcie siostry mojej koleżanki z podstawówki (córki nauczycielki matematyki jeśli ma to jakieś znaczenie
) i miała dekolt serduszko w kościele, nie wygladało to tragicznie. Kto co woli, ja też nie chcę mieć gołych ramion (raczej nawet na weselu też nie będę mieć bo po prostu niekomfortowo bym się czuła) ale nie uważam tego za nietakt.[/QUOTE] to nie jest nietakt tylko takie są zasady, jak wchodzisz w Krk do katedry to Ci dają chustę na ramiona na przykład. i nawet nie o cyckach tu gadamy tylko o ramionach - ramiona się zakrywa, nogi do kolan też
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w lato czesto chodziłam np w sukience przed kolano, która była bez ramiączek. I tak tego widać nie było, bo jesli tak sie ubieram to zawsze rozpuszczam włosy,wiec nawet nie widać. Poza tym zawsze stoję przy drzwiach bo w upały zdarzaja mi sie omdlenia. Mam nadzieje ze na slubie nie zemdleje
![]() O ile jeszcze ryczki i sandałki jak dla mnie dobry ubior do kosciola - zwlaszcza przy upalach - to siatkowana bluzka neonowa, z czerwonym stanikiem i mini dzinsowa+ koturny u 35letniej kobiety to juz.. ale to byla taka solarka, wiec no.:P |
|
|
|
#643 | |
|
na przekór do celu
|
Ale mam fajną liczbę wiadomości w skrzynce
![]() Cytat:
|
|
|
#644 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czemu tak mi się skojarzyło, nawet nie w temacie
-a Maryja nie chodziła do fryzjera -a Jezus nie jeździł mercedesem Idę spać, o dziwo weszłam do Was pogadać troszeczkę... Ale spoko, jeszcze 2 miesiące |
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie dziwię, że mamy najbliższych 75 osób na weselu (licząc z osobami towarzyszącymi). Teraz liczyłam bez +1 i wyszło jakby nie patrzeć 55 osób. Masakra jakaś ale jest nadzieja, że się uda. Już się dowiedziałam na forum ślubnym mojego miasta, że taka impreza, czyli wynajęcie sali w takim klubie osiedlowym to 50zł za godzinę. Pasowałoby nam ![]() Jutro jedziemy po garnitur TŻ kupił dzisiaj koszulę za 25zł czerwoną, coby miał pod kolor sukienki i kupił za małą Jutro ja z nim kupię dobrą na niego... Szafa się nie domyka a on mi zwozi rzeczy mi niepotrzebne... Byliśmy dzisiaj u naszego świadka, obejrzeliśmy durną komedię i pojechaliśmy do maca na szamkę fajnie było A w tym samym czasie z siostrą przyjechała moja siostrzenica. Strasznie mi przykro, że mnie nie zastała
|
|
#646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aaaaa bo chłop się zatrzymał bo skręcał gościu przed nim. Tylko jak skręcał to zjechał tak ze miał cały pas wolny. A ten się i tak zatrzymał do zera. No to my kierunkowskaz i go ładnie z lewej wyprzedzamy. A ten trąbi, długimi po nas. No i się na skrzyżowaniu spotkaliśmy. Tż otwiera szybę i pyta:"czemu pan na mnie trąbi na prostej drodze?" A gościu (no to jest najlepsze... ): " a czemu pan mnie wyprzedza jak przyspieszam i wali po mnie długimi?". No chłop od zera rusza i nie można go wyprzedzić bo on przyspiesza ze w druga stronę to działa to wiedziałam -nie można przyspieszać jak ktos Cie wyprzedza... Ale ma chłop swoja teorię a długich nie użyliśmy co widac na filmiku idealnie za to widac jak on używa |
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Środkowe zdjęcie wymiata Aaa, no i potwierdzam: TŻ wygląda świetnie w "uratowanej" fryzurce No aż niemożliwe jak odpowiednia fryzura optycznie wysmukliła mu twarz-pod wrażeniem jestem Tak że no już wiemy gdzie TŻ się piękni na ślub
|
|
#649 |
|
na przekór do celu
|
Ciężki
Szukam bibliografii... Fajnych tytułów jest masa, ale nie wiem jak będzie ze środkiem...
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od przyjaciółki i czuje się lekko wstawiona
![]() fajnie dawno niemaiłyśmy tyle czasu tylko dla siebie Cytat:
lubię "swojszczyznę" u mnie problem nie mam koloru przewodniego jeszcze jutro w drodze do krakowa wymyślimy
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;49568877]Aaaaa bo chłop się zatrzymał bo skręcał gościu przed nim. Tylko jak skręcał to zjechał tak ze miał cały pas wolny. A ten się i tak zatrzymał do zera. No to my kierunkowskaz i go ładnie z lewej wyprzedzamy. A ten trąbi, długimi po nas. No i się na skrzyżowaniu spotkaliśmy. Tż otwiera szybę i pyta:"czemu pan na mnie trąbi na prostej drodze?"
A gościu (no to jest najlepsze... ): " a czemu pan mnie wyprzedza jak przyspieszam i wali po mnie długimi?". No chłop od zera rusza i nie można go wyprzedzić bo on przyspiesza ze w druga stronę to działa to wiedziałam -nie można przyspieszać jak ktos Cie wyprzedza... Ale ma chłop swoja teorię a długich nie użyliśmy co widac na filmiku idealnie za to widac jak on używa no tro mnie rozbawiłaś lubie takie perełki
|
|
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane a powiedzcie mi macie już pomysł na kwiaty w wiązance? bo mi się podobają kalie ale... właśnie pokazałam narzeczonemu to powiedział mi, że jak na cmentarz
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
jaka dyskusja o zakrytych ramionach
ja mam zakryte w prawdzie, za to plecy mam odkryte i nie zamierzam nic z tym robić ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Tz też rodziny .. no moja tak u Tż to tak różnie ale pochodza wszyscy ze wsi. generalnie wsszyscy lubią swojkie mięsko wędliny i nie wyborażam żeby tego u nas nie było. nasi ojcowie pewnie zreszta też nie ... baaa rodzice Tż dają świniaka bo mają a mój bedzie robił wyroby na nasze i pewnie na brata Tż wesele ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- ja tam mam wszystko zakryte w sumie tak jak Ex tylko bez dziury na plecach ale ona akurat jest piekna |
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie na tym wątku dowiedziałam, że kalie się ludziom kojarzą z cmentarzem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaż
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Tylko, jest to koszulka do sukni z 2014, poprzedniczki mojej sukni, stąd wszelkie zdobienia, czy jakieś zawijasy niby koronkowe są dokładnie takie, jak na mojej sukni. I fajnie wygląda . Ale jak mierzyłam koszulki z ozdobami innymi to był to kiepski widok :P.
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kalie sa śliczne ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- aa saa też koszulki zakładane pod suknie i to nawet mi się bardziej podoba ale mi to nie potrzebne. jak już to jakieś cos z długim rękawem
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuję zasnąć
![]() u Tż bym już chrapała od 3 godzin pewnie. a u siebie no nie mogę... tak że jak na razie Dobranoc
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą, ale mnie wkurzył właściciel mieszkania. Dalej mamy problem z wodą. W sensie początkowo jest gorąca, a za chwile letnia. Da się kąpać, ale nie jest to super komfortowe. W każdym razie koleś jest nie poważny. Pisze do współlokatorki, że we wtorek wysłał inżyniera do tego, zapłacił KUPĘ kasy, a my nie sprawdziliśmy. Z tym, że tylko ja byłam wtedy w domu i sprawdzałam długo. Woda leciała gorąca przed dobre 5 minut, a jak kołek godzinami nie będę warować pod kranem. A wieczorem bach, to samo, zaraz letnia woda :/ Tylko gość mi ani słowa nie napisał, a współlokatorce. Mi potem napisał grzecznego maila, że jutro ma przyjść znowu ktoś, ale żeby tym razem SPRAWDZIĆ PÓKI INŻYNIER JEST W MIESZKANIU. W zasadzie olał, że mówiłam, że sprawdzałam i było ok. I w zasadzie olał, że to ON jest właścicielem i to JEGO psi obowiązek mieć pewność, że w JEGO mieszkaniu jest wszystko ok. A nie nas rozstawia po kątach i ma pretensje, jak dla mnie za plecami, że kasę wydaje, a problem dalej jest. I to już kolejny raz taka sytuacja. Swego czasu były problemy z netem. Miał przyjść spec i zrobić coś na polepszenie sygnału. Oczywiście tylko ja byłam w domu. Koleś był, coś z ustawieniami neta przez mojego lapa zrobił, podał mi wszelkie nowe dane i poszedł. Napisałam właścicielowi, że gość był, ale nie wydaje nam się, żeby lepiej net działa i nie wiem co miał zrobić, ale sądziliśmy, że jakieś urządzenie miało być u nas w mieszkaniu zamontowane, a nie na samym dole. Kolejnego dnia była tutaj żona właściciela i z mordą, że tyle kasy wydali na wzmacniacz sygnału, że miał być U NAS w pokoju zamontowany, a my nic im nie powiedzieliśmy! i co teraz? spec nie zostawił, a kasa poszła :/. Normalnie grrrrrrrrr jak przyjdzie problem to tak mi ci ludzie działają na nerwy, że masakra.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

). xD

ale jest nadzieja, że się uda. Już się dowiedziałam na forum ślubnym mojego miasta, że taka impreza, czyli wynajęcie sali w takim klubie osiedlowym to 50zł za godzinę. Pasowałoby nam

Szukam bibliografii... Fajnych tytułów jest masa, ale nie wiem jak będzie ze środkiem...