|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Now is good widziałam i taki średni :/ Straaasznie nie podobało mi się zachowanie głównej bohaterki, jednak i tak się poryczałam.
|
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przypomniało mi się to http://www.filmweb.pl/film/Charlie-2012-572639 polecam!
|
|
|
|
|
#2914 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nowszy model To tylko seks
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
zaliczyłam stuck in love
- nooo uryczałam się parę razy bardzo, bardzo lubię taki klimat - 8/10furia - nie spodziewałam się, ale 8/10 ocalony - po furii naszła mnie ochota na kino wojenne, ale dosyć słabo niestety. 6,5/10 tylko i wyłącznie ze względu na dobra końcówkę Edytowane przez peach_passion Czas edycji: 2015-01-03 o 13:30 |
|
|
|
#2916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze przed Nowym Rokiem w święta obejrzałam animację "Artur ratuje Gwiazdkę". Bardzo przypadła mi do gustu
Idealna na święta i nie tylko, świetni bohaterowie moim zdaniem, trochę niezłych gagów też się jak dla mnie znalazło. Oprócz tego prosta, ale ciekawa fabuła, dobrze zrealizowana, bardzo przyjemnie mi się oglądało. Postacie nie są też można powiedzieć czarno- białe, mają swoje słabości, a święty Mikołaj nie jest przesłodzony jak to bywa, że zawsze dobry i wspaniały, bez skazy, wiecie pewnie o co chodzi. Z wiary w św. Mikołaja wyrosłam jako dziecko, ale na takie animacje moim zdaniem nie będzie się za starym, dla mnie to taka świetna bajka zarówno i dla dzieci, i dla dorosłych Ciepła, pozytywna, ale taka nieprzesłodzona mimo wszystko dla mnie, bardzo dobra moim zdaniem. Moja ocena 8/10, polecam, ja pewnie obejrzę ją jeszcze nie raz, bardzo fajna ![]() W Sylwestra z chłopakiem zaś obejrzałam "Głupi i głupszy bardziej", czyli nowa część "Głupiego i głupszego". No i tak, pierwsza część, już dość stara, wiadomo podobała mi się bardzo, ta jednak mniej. Są dobre sceny, zabawne momenty, jednak całość aż tak mnie nie powaliła, mniej ciekawa i jednak mniej zabawna tak całościowo. Niemniej dla fanów tego duetu warto obejrzeć i nie żałuję, że obejrzałam, 1 część dla mnie lepsza, ale ta ogólnie nawet niezła też. Jednak śmiechu dla mnie już trochę mniej. Moja ocena 6/10. W Nowy Rok już obejrzałam komedię też z 2014 roku - "Sąsiedzi". No i spodziewałam się właśnie i tu prostego, ale bardzo zabawnego humoru. Tymczasem komedia nie za bardzo spełniła moje oczekiwania, żarty dla mnie były jakby wstawione na siłę, drętwo, wstawione inaczej jak najbardziej mogłyby mnie śmieszyć, a tak raczej budziły skrzywienie i moją myśl "ech, jakieś to drętwe". A szkoda, bo potencjał na taką świetną komedię był, fabuła ciekawa i mogło być świetnie. Do tego postacie dla mnie takie jakby te role nie były dla nich do końca, tak jakby trafiły tam przez przypadek. Jako zwykły film nie komedię może dla mnie być, ale też niezbyt przekonywujący. Moja ocena to 5/10, myślałam nawet nad 4, bo sama nie wiem czy jest dla mnie nawet średni, bo może nawet trochę mniej niż średni dla mnie, ale nie no, niech będzie 5, może być i tak. Średnio, mało śmiesznie dla mnie po prostu, nie oglądałam ze zbyt dużym zainteresowaniem, ale nie zasnęłam :P No, ale może komuś przypadnie do gustu, bo czasem i zbiera dobre recenzje, wiadomo, mnie nie podobało się za bardzo, ale komuś może tak. |
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
Ida- hm... trudno mi coś o nim napisać... klimatem przypominał mi Rewers. Ogólnie oceniam go bardzo dobrze. Świetna gra Agaty Kuleszy, która pokazuje, że można grać w serialach i jednocześnie mieć świetne role na dużym ekranie. Nie dziwi mnie także wysyp nagród, ale czy zasługuje na Oscara? 6,5/10.
|
|
|
|
#2919 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
2 - Mam w planach obejrzeć tą komedie, bo aż ciekawi mnie czy jest też tak fajna jak poprzednia część ![]() 3 - Akurat dla mnie to była świetna komedia 9/10 Nawet o dziwo lepsze niż Jump Sreet'y :P ----- U mnie dzisiaj 4 krótkometrażowe filmiki Miałam w planach jeszcze " " Alicja w Krainie Czarów " 2010 r ale jak zwykle, za późno tv włączyłam i połowa filmu przeleciała... ![]() Brain Divided - 2013 r - 5/10 Bajeczka o tym jak nasz mózg funkcjonuje akurat w tym wypadku podczas randki To " przysłowie " mówi za całą bajkę : " Serce swoje a mózg swoje " ![]() Banana Day - 2010 r - 8/10 Orientation Day - 2010 r - 3/10 Home Makeover - 2010 r- 5/10 A te 3 powyższe to są " dodatki " jak ja to mówię do bajeczki " Jak ukraść księżyc " ale o samych Minionkach One są boooskie |
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Ok rozumiem Kamila
![]() Nie chodzi mi o tego Artura, "Artur i miminki" kiedyś oglądałam, nawet ok, ale ta animacja co ja oglądałam to zupełnie co innego z innym Arturem, to nie jest kolejna część tego co piszesz
|
|
|
|
#2921 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czytałam jakiś komentarz, że przez to film doceniony za granicą bo tam oglądali go z napisami.
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
"Annabelle" (2014) - horror
http://www.filmweb.pl/film/Annabelle-2014-700711 Rozczarowanie. Film jest zlepkiem wszystkiego, co się da i co już było. Przewidywalny, dłużył mi się. Owszem, było kilka dobrych momentów (np. ten jak biegnie mała dziewczynka i nagle zmienia się w dorosłą kobietę), ale jednak film taki sobie. "Obecność" była dużo lepsza, ten się jakoś kupy nie trzyma. 5/10
|
#2925 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2926 |
|
Rozeznanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49582555]Jak dla mnie ten film jest skopany przez dźwiękowców. Przy najgłośniejszym ustawieniu głosu na kompie, nie byłam w stanie usłyszeć wszystkiego co mówili. Przez to nie zbyt podobał mi się ten film, choć historia ciekawa. Jestem ciekawa czy w kinie też takie problemy z dźwiękiem były.
Czytałam jakiś komentarz, że przez to film doceniony za granicą bo tam oglądali go z napisami. [/QUOTE]Ja nie miałam żadnych problemów z dźwiękiem :p |
|
|
|
#2927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) albo zwariowany dziadek Artura ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Sa jeszcze jakieś filmy o Śnieżce oprócz tego z Lilly Collins i Królewna Śnieżka i Łowca z Kristen? :p
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
To jest inspirowane baśnią o Śnieżce
http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Anie...ka-2012-631575 Tutaj Baśń http://www.filmweb.pl/film/Kr%C3%B3l...Cka-2001-64944 I jeszcze http://www.filmweb.pl/7.Krasnoludkow...ze.Prawdziwsza (wg. mnie to beznadzieja)
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-01-04 o 10:56 |
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Hobbit: Bitwa pięciu armii 7/10 - źle się nie oglądało, choć przyznam, że poetyka Jacksona nie do końca mi odpowiada tzn. on tak to pompatycznie nakręcił (jak i Władcę pierścieni zresztą), miejscami są nudnawe momenty, niepotrzebnie dodane miłostki i bohaterowie, których nie było w książce, ale jako całość w porządku - na plus trochę humoru, fabuła dość sprawie się rozwija. W sumie nawet mi się podobało. Byłam na normalnej wersji nie 3d, efekty specjalne bardzo dobrze zrobione. Świetnie zagrał Luke Evans i wykreował postać Barda.
Zaginiona dziewczyna 8/10 - świetny film, trzyma w napięciu, ciekawa fabuła, bardzo dobrze zagrany, wierna ekranizacja książki, niewielkie kosmetyczne zmiany, wyszło na prawdę dobrze Czas na miłość (About time) 7/10 - przyjemny, inteligentny film, o miłości i o tym co w życiu ważne, początek troszkę nudny, ale potem robi się ciekawie, podobał mi się Na skraju jutra 6/10 - lubię sci-fi i historie modyfikacji czasem, jednakże w tym filmie nieco przekombinowali fabułę, były nieścisłości i oklepany już temat walki z kosmitami, na plus gra aktorska i tempo akcji. Strażnicy galaktyki 6/10 - film dla dużych i małych chłopców faceci (bez względu na wiek) świetnie się na tym bawią, na plus, że twórcy z humorem podeszli do tematu i nie jest to film na poważnie, trochę kpi z konwencji, dlatego idzie to jeszcze wytrzymać. Troszkę za długi.Wróg 4/10 - najdziwniejszy film jaki oglądałam, nie wiem o co chodziło, co, jak i dlaczego, jaka puenta, całość niezrozumiała, zbyt filozoficzny. Bez litości 6/10 - typowy film sensacyjny, z nieco ogranymi motywami, miejscami zbyt brutalny, jednak trzyma w napięciu plus jak zwykle dobra gra aktorska Denzela Washingtona Lucy 3/10 - słabiutki film, nieco bez treści, bieg, akcja, akcja i głupi koniec - Luc Besson nie ma ostatnio nic ciekawego do zaoferowania
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Gość- Pierwsza połowa bardzo dobra,a później ostra jazda w dół. Na wielki plus aktor grający główną rolę,bardzo,bardzo hipnotyzujący
Wiele osób porównuje The Guest z Drive,więc postanowiłam pójść za ciosem i po raz trzeci Drive-Dla mnie ten film,jak to dzisiejsza młodzież mówi , jest epicki. Cudowny pod względem realizacji,klimatu,gry aktorskiej,soundtracku:lo ve: i emocji. Jeden z moich ulubieńców. 10/10 |
|
|
|
#2932 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Ja parę dni temu odświeżyłam sobie The Avengers, w kinie średnio mi ten film podszedł, w trakcie pierwszej połowy prawie usnęłam Teraz włączyłam sobie w domu, bez żadnych napisów, skupiłam się na dialogach i podobało mi się o wiele bardziej, zmieniłam ocenę z 5/10 na naciągane 7/10 Przy scenie z Szekspirem w parku popłakałam się ze śmiechu
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2934 |
|
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49582555]Jak dla mnie ten film jest skopany przez dźwiękowców. Przy najgłośniejszym ustawieniu głosu na kompie, nie byłam w stanie usłyszeć wszystkiego co mówili. Przez to nie zbyt podobał mi się ten film, choć historia ciekawa. Jestem ciekawa czy w kinie też takie problemy z dźwiękiem były.
Czytałam jakiś komentarz, że przez to film doceniony za granicą bo tam oglądali go z napisami. [/QUOTE]Raczej strata jakości filmu przy pakowaniu pliku. Byłam w kinie i dźwięk był ok. Co do napisów - no wiadomo, że główny argument to nie jest, ale nie ma niczego lepszego niż oglądanie kina rosyjskiego czy irańskiego z napisami - wtedy człowiek dopiero jest na 100% wczuć się w klimat. Dla mnie jest to istotne, ale oczywiście nie najbardziej znaczące ![]() Byłam na Love, Rosie - oj, będę długo wspominać ten seans. Przede wszystkim dlatego, że wybrałam się do kinokawiarnii Stacja Falenica - to było jedno z miejsc, które bardzo chciałam odwiedzić, a które zawsze było zbyt daleko - w jedną stronę jechałam ponad godzinę :P Jak jesteście ze stolicy albo bywacie - to polecam, czuć tam filmową duszę miejsca, mimo że nie wszystko mi się do końca podobało, ale jestem wybredna, jeśli chodzi o kino :P A sam film, zgodnie z oczekiwaniami - o miłości , lekki, romantyczny, optymistyczny, świetnie zagrany, dający nadzieję - jednocześnie nieco wtórny i przewidywalny, ale to zakładałam już na początku, tym bardziej, że znałam historię z książki. Nie jest mi żal straconego czasu na dojazd :P Polecam, 9/10
|
|
|
|
#2935 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj moi rodzice byli na tym w kinie i pytam mamy jak film, a ona: "Ciężko się oglądało, prawie cały czas się bili". ;P Z pierwszej części zapamiętałam dokładnie to samo. :P
|
|
#2938 |
|
Konto usunięte
|
"Broken" Film wciąga od pierwszych minut. Niemal do końca oglądałam z wypiekami na twarzy. Największe plusy: świetne aktorstwo dzieciaków, film nie znudził mnie ani przez moment, opowiada o losach kilku postaci, ale mieszanie wątków w ogóle mnie nie dezorientowało, bohaterowie nie są tendencyjni i przewidywalni. Minus to niestety ostatnie minuty. Aż do finału sądziłam, że mam do czynienia z kolejnym udanym, bezkompromisowym brytyjskim filmem w duchu świetnego "Fish Tank". Z tym, że "Fish Tank" był konsekwentnie zrealizowany aż do ostatniej klatki,a tutaj niestety zbyt ckliwie polecieli pod koniec... Ale i tak mocne 7/10. Łatwo o tym filmie nie zapomnę.
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że Władca Pierścieni wypada lepiej od Hobbita, ale jednak w obu przypadkach reżyser nadał bardzo poważny i pompatyczny ton i może o ile do Władcy Pierścieni trochę bardziej to pasuje o tyle do Hobbita mniej. 1 część Hobbita była najsłabsza i rzeczywiście troszkę nudna, 2 i 3 część są pod tym względem o wiele lepsze.
Mimo to ja lubię i Trylogię i Hobbita, choć Trylogię troszkę bardziej.
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2015-01-04 o 17:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

) filmów skojarzyło mi się now is good i walk to remember

Now is good widziałam i taki średni :/ Straaasznie nie podobało mi się zachowanie głównej bohaterki, jednak i tak się poryczałam.

- nooo uryczałam się parę razy 

Nawet o dziwo lepsze niż Jump Sreet'y :P 

Teraz włączyłam sobie w domu, bez żadnych napisów, skupiłam się na dialogach i podobało mi się o wiele bardziej, zmieniłam ocenę z 5/10 na naciągane 7/10