|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X
Bardzo dziękuje Ci za odpowiedz.
Zostaje mi mierzenie temperatury jeszcze przez 6 dni jeśli ani drgnie w dół, to zrobię test
|
|
|
|
#3512 |
|
Przyczajenie
|
Prejakulant a ciąża
Witam
CHciałbym się czegoś od was dowiedzieć. CHodzi o to, że zacząłem z dziewczyną uprawiać seks od niedawna i nie mam wiele doświadczenia i wiedzy. Otóż przeważnie używamy prezerwatywy, ale ostatnio trochę wypiliśmy i wpadł nam do głowy, że będziemy uprawiać seks bez gumki. Od razu powiem, że nie miałem wytrysku kiedy byłem jeszcze w dziewczynie, ale poczytałem o prejakulnacie. Podobno 30 na 100 kobiet zachodzi w ciąże po fakcie uprawiania takiego seksu i dużą ilością prejakulantu w niej. U mnie było jeszcze tak, że jak ona doszła to zrobiliśmy przerwe chwilową i po 5 minutach zaczęła się nim zabawiać, ale już mi nie chciał stanąć tak jak po wytrysku. Tylko tak jak mówię na pewno nie doszedłem wtedy. Czy jest to spowodowane tym że duża ilość plemników była zawarta w tej mazi i nie chciał już działać czy może dlatego, że byłem pijany? I chciałem się dowiedzieć czy to prawda że aż 30 procent kobiet tak zachodzi w ciąże? Proszę o odpowiedzi, bo się ostatnio cholernie tym stresuje. Pozdrawiam |
|
|
|
#3513 |
|
Przyczajenie
|
potrzebna szybka pomoc:)
Witam. Mój cykl był między 30 a 32 dni jednak w ostatnich miesiącach był nieregularny i jest między 29 a 32. Ostatnia miesiączka była 13.12 do 18.12, zbliżenie było 24.12 czy jest możliwość ciąży? Mówiąc szczerze to marze o dziecku.Proszę o odpowiedzi
pozdrawiam![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- ?
|
|
|
|
#3514 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Prejakulant a ciąża
kupuj wózek
|
|
|
|
#3515 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nie wiem co sie dzieje !! Ciąża ?? Choroba??
idź jeszcze raz do gina. Ale spoko, ja też kiedyś musiałam dostać luteinę... może stres, zmiana klimatu, różne błahe rzeczy mogą na to wpłynać
|
|
|
|
#3516 |
|
Przyczajenie
|
Mówisz serio czy się tylko droczysz?
|
|
|
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
Czasami Internet to zła rzecz, bo troszkę poszperałam i dużo rzeczy się naczytałam. Zadzwoniłam do swojego ginekologa i pomimo że sam powiedział mi, że na 99% wydaje mu się, że nie ma ryzyka ciąży to stwierdziłam, że mam dość domysłów i ginekolog przepisał mi escapelle, bo z moich wyliczeń było 36 h po tych pieszczotach (wole raz zbombardować się hormonami, aby mieć pewność, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy, aby naprawić swój głupi błąd) . Cholernie się boję pomimo wszystko..w internecie tyle różnych przypadków przeczytałam..
|
|
|
|
#3518 |
|
Addicted of makeup.
|
Dot.: potrzebna szybka pomoc:)
Najlepsza odpowiedź: zrób test jak przyjdzie czas.
|
|
|
|
#3519 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, ze stosunkiem przerywanym to jest tak, że niektóre pary stosują przez lata i nie wpadają, a niektóre spróbują raz i już wpadka, bo tutaj to trzeba mieć po prostu szczęście. W preejakulacie mogą być plemniki, czy były, i ile ich było w Twoim przypadku niestety nie wiadomo, ale trzeba zakładać, że mogły być i mogły być zdolne do zapłodnienia. Jeśli dziewczyna nie miała wtedy dni płodnych, to w ciąży nie będzie, ale podejrzewam, że nie prowadzi obserwacji, więc nie da się tego stwierdzić. Jeśli była mniej niż 5 dni po okresie, albo mniej niż 7 dni przed (o ile oczywiście miesiączkuje regularnie i jest w stanie mniej więcej określić kiedy powinna mieć następny okres), to są mniejsze szanse na ciążę, ale, znowu, 100% pewności nikt nie da.
Więc cóż można powiedzieć - 14 dni od stosunku niech zrobi test, jeśli okres się nie pojawi, a na przyszłość bądźcie mądrzejsi. |
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poklocilas sie z facetem->przestalas brac tabletki?? ->pomacaliscie sie a ty bierzesz tabletke po.
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
Masakra... wiesz, że hormony to nic dobrego... a tym bardziej w takiej dawce... przede wszystkim to nie było takiej potrzeby
wiatropylna nie jestes...
Edytowane przez marti020 Czas edycji: 2015-01-02 o 22:57 |
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co dziwnego widzisz w tym ciągu wydarzeń : ) ja jestem osobą,która zawsze woli być zabezpieczona pod każdym względem, a że nie brałam już anty to trochę zaczęłam panikować.. Niby to nie możliwe, ale tyle się naczytałam w necie, że sama zgłupiałam (że niby plemniki nawet z preejakulatu mogą wraz z moim śluzem przedostać się do pochwy) ... Wiem, że dla mnie ta tabletka to nic dobrego, ale chyba bym zwariowała jej nie biorąc. Mam 22 lata, sesja na głowie a nie ciąża..
Edytowane przez zdravo Czas edycji: 2015-01-02 o 23:08 |
|
|
|
#3525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważam, że nie nam to oceniać i wnikać w to dlaczego taki był ciąg zdarzeń. Wizaż jak zwykle pomocny Wszystko inne jest ważniejsze niż sama istota rzeczy
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
A przestalac brac booo poklocilas sie z chlopakiem?
Dla mnie to escapelle to glupota. Moze kiedys to pojmiesz.
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
Wzięłaś, możesz byc spokojna już...
|
|
|
|
#3528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszystkim bardzo dziękuję za opinie ; ) mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.. |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Escapelle to nie jest głupota, to dobre rozwiązanie żeby uniknąć niechcianej ciąży i "farmakologicznego przywracania cyklu". Nikt (przynajmniej ja nie znam!) nie chce czekać ze współżyciem do momentu gotowości na dziecko. Bez przesady, nie bądźmy raptem tacy poprawni ![]() A dorośli, dojrzali też się kłócą, rozstają, godzą
14.02.2011 04.10.2014 ![]() 2017 09.09.2013 - Pajdka Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat. Edytowane przez B l a i r Czas edycji: 2015-01-02 o 23:31 |
|
|
|
|
#3531 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Dowiedz sie skad sie biorą dzieci, to nie bedziesz musiala pytac na tym zlym forum czy mozesz byc w ciazy po smyrnieciu.
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze nie dotarly do ciebie komunikaty 'nie jestes w ciazy'
|
|
#3535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: potrzebna szybka pomoc:)
Malina, a mierzysz temperaturę lub obserwujesz śluz czy są dni płodne? Jeżeli miesiączkę miałaś 13 grudnia a cykle masz przypuśćmy 29 dni, to dni płodne według teorii miałaś 27 grudnia, plus minus 3 dni. No, całkiem możliwe tym bardziej, że wspomniałaś, że cykle czasami masz 32 dni nawet. Pewnie około 10 stycznia masz mieć okres? To zrób test w dniu spodziewanej miesiączki.
Edytowane przez marti020 Czas edycji: 2015-01-03 o 01:49 |
|
|
|
#3538 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tylko już może nie z internetu bo z niego wartościowych informacji brać nie umiesz... Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 03:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
||
|
|
|
#3539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może przestańmy offtopować.
14.02.2011 04.10.2014 ![]() 2017 09.09.2013 - Pajdka Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat. Edytowane przez B l a i r Czas edycji: 2015-01-03 o 10:59 |
|
|
|
|
#3540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikt nie odpowiedział dlaczego jest to nie możliwe, tylko od razu że nie jestem wiatropylna i że stosunku przecież nie odbyłam, a więc nie ma ryzyka ciąży. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

Zostaje mi mierzenie temperatury jeszcze przez 6 dni jeśli ani drgnie w dół, to zrobię test

Uważam, że nie nam to oceniać i wnikać w to dlaczego taki był ciąg zdarzeń. Wizaż jak zwykle pomocny
Wszystko inne jest ważniejsze niż sama istota rzeczy 
2017