Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 08:24   #691
kika555
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu!

Dzien dobry

kruella_de_mon ja mialam.do.tej pory tylko dwa sny zwiazne ze.slubem ale.dosc dramatyczne pierwszy to taki,.ze.echodze na sale.i goscie juz sa, wszystko.super, a my wodki zapomnielismy kupic:/ a drugi, ze zostala godzina do slubu i wpada moja swiadkowa ze sukienki nie ma... wszystkie sklepy zapmniete i mowie jej ze zalozy cos mojej mamy, a pote okazuje sie, ze ja tez nie mam sukni
Stary 2015-01-03, 08:25   #692
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że przy ślubie o 15 umówienie się z fryzjerką na 8 to za wcześnie? Mam do wyboru właśnie 8 i 11 i nie wiem kompletnie co robić
a wizażystkę bierzesz? Przed czy po fryzjerce? Bo to też ważne.
Ale w sumie myślę, że i tak o 11 spokojnie zdążycie. Ile fryzjerka mniej więcej czasu czesze?
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 08:26   #693
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Mój sen związany ze ślubem też był nieciekawy. Snilo mi się ze suknia nie pasowała,była za wielka ,bylo mało jedzenia,kilka osób nie przyszło a miejsce bylo opłacone... Tyle stresu we snie:-D a co to będzie w lipcu.
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 08:33   #694
Kelpie
Zakorzenienie

Ja właśnie nie wiem na którą fryzjera i makijaż. Ślub mam na 17. No i mama też będzie się czesała i malowała.

My dzisiaj w planach mamy gruntowne sprzatanie mieszkania i kino.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 08:33   #695
joasia-a
Zakorzenienie

A my strzelnice mieliśmy dodatkowo i nie nadawalam sie bo nie umiałam mrużyć oczu haha :P

Ex ja to jestem wstydliwe dziewczę :P ale czasami chciałabym miec mniej oporów :P moja mama potrafi większy dekold i krotsza spodnice ode mnie ubrac haha :P

Z pierścionkiem nie mam problemu bo noszę go od poczatku na środkowym tak sobie wymarzyłam chociaż teoche zaluje bo z obraczka cudnie wygląda :P ale jest docelowo,kupiony ma środkowy, wiec za duży żeby z obraczka nosić wiec zostaje jak jest

Mój Pan G dzis rano powiedzial ze troche w panije wpadł jak się obudził, zobaczył w lewo a mnie nie bylo obok heh.. Dopiero po chwili glupek sie opamietal ze jest w domu rodzinnym :P swija droga tez ma dzis kolędę heh..

Asica, jak to sam wam powiedzial o kasie? :P ale na kolędzie czy jak zapisywaliscie się w kościele?

Jal w kościele to ups zbita bo ja bylam tak zestresowana kontaktem z proboszczem ze pomyliłam numer telefonu i podalam pól mojego a pól Tzta.. Na szczęście nasza Magda byla później w kościele i prosila o poprawke mojego numeru heh.. Gdzie ja bym się tam o kasę zapytala :P
Stary 2015-01-03, 08:36   #696
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
A my strzelnice mieliśmy dodatkowo i nie nadawalam sie bo nie umiałam mrużyć oczu haha :P
a my nie mieliśmy ani strzelnicy ani paintballa

Cytat:
Asica, jak to sam wam powiedzial o kasie? :P ale na kolędzie czy jak zapisywaliscie się w kościele?
Jak się zapisywaliśmy w kościele. Mówi, że to już wszystko, my chcemy wychodzić, a on: "aha, jeszcze koszty... cena za ślub 600 zł, za strojenie kościoła 300zł, chyba że będzie jeszcze jedna para, to po 250zł, a jak jeszcze 2, to po 200. Z Panem Bogiem"
Stary 2015-01-03, 08:37   #697
aga99792
Zakorzenienie

Hej. Brzuszek mnie boli ;( chyba za dużo cukierków zjadłam wczoraj
Groszek a makijaż? Czas dojazdu do.domu? Słyszałam że makijaz powinien być po fryzurze żeby zamalowac lakier czy cos tam coś tam. Bralabym 8.
u mnie slub o 16 i tez tak na 9 bym chciala fryz i później makijaż
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 08:38   #698
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Groszek ja bym wzięła chyba 11
Dzięki za odpowiedź
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja mam ślub o 16 i chcę fryzjerkę na 9/9.30 więc w sumie na to samo wychodzi
Czyli to tak jakbym ja wzięła na 8
Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Ale w sumie myślę, że i tak o 11 spokojnie zdążycie. Ile fryzjerka mniej więcej czasu czesze?
Biorę wizażystkę i jeśli wezmę 8 to wiadomo maluję się później, ale jeśli 11 to makijaż muszę mieć przed fryzjerem żeby ze wszystkim zdążyć. Z domu rodzinnego do kościoła mam jakieś 30-40 min dojazdu, także wolałabym mieć zapas czasu

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 08:41   #699
existence
Zakorzenienie

Cytat:

Ex ja to jestem wstydliwe dziewczę :P ale czasami chciałabym miec mniej oporów :P moja mama potrafi większy dekold i krotsza spodnice ode mnie ubrac haha :P

Z pierścionkiem nie mam problemu bo noszę go od poczatku na środkowym tak sobie wymarzyłam chociaż teoche zaluje bo z obraczka cudnie wygląda :P ale jest docelowo,kupiony ma środkowy, wiec za duży żeby z obraczka nosić wiec zostaje jak jest

Mój Pan G dzis rano powiedzial ze troche w panije wpadł jak się obudził, zobaczył w lewo a mnie nie bylo obok heh.. Dopiero po chwili glupek sie opamietal ze jest w domu rodzinnym :P swija droga tez ma dzis kolędę heh..

Jal w kościele to ups zbita bo ja bylam tak zestresowana kontaktem z proboszczem ze pomyliłam numer telefonu i podalam pól mojego a pól Tzta.. Na szczęście nasza Magda byla później w kościele i prosila o poprawke mojego numeru heh.. Gdzie ja bym się tam o kasę zapytala :P
jak to nie umiesz mrużyć oczu? tęsknię za Tobą hahahah za pieczeniem na światło, za połączonym nr telefonu trzeba się spotkać
moja mama rok temu na kolędzie się zapytała o cenę ślubu bo ją poprosiłam ale dostała "wykładzik", że to sakrament i co łaska
Stary 2015-01-03, 08:43   #700
_groooszek_
Zakorzenienie

Zapisałam się na 8, nie pośpię w dniu ślubu

A taka ładna miłość...

Stary 2015-01-03, 08:43   #701
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

hej hej!
nam się wczoraj plany pozmieniały i poradni nie było. z koleżanką też się nie spotkaliśmy, ale za to poszliśmy do wuja TŻ.
jak on mnie wkur.wił wczoraj. kazał TŻ zapisać naszą listę gości i zaczął wykreślać i dopisywać osoby. jego argument: jak zaprosisz tą i tą osobę to pomyślą, że liczysz na dużą kasę. (ale jak jego synek się w 2012 żenił to zachwalał kuzynkę, bo ładny prezent dała i żebyśmy i my ją zaprosili, a teraz taka zmiana frontu ). ręce mi wczoraj opadły. tłumaczę, że mamy w umowie 120 osób, a zapraszamy 108 i nie możemy sobie od tak zmniejszać liczby gości, bo będziemy dopłacać do pustych miejsc. nie dociera. brak mi słów. a TŻ? a TŻ potulnie się słucha i całą drogę powrotną mi tłumaczył, że to jest dobry pomysł. no trzymajcie mnie

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 08:45   #702
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Hej. Brzuszek mnie boli ;( chyba za dużo cukierków zjadłam wczoraj
Groszek a makijaż? Czas dojazdu do.domu? Słyszałam że makijaz powinien być po fryzurze żeby zamalowac lakier czy cos tam coś tam. Bralabym 8.
u mnie slub o 16 i tez tak na 9 bym chciala fryz i później makijaż
lakier zamalować jest bardzo ciężko to zależy jaką masz fryzurę, np. jak masz z woalką na pół twarzy i fryzjerka Ci ją wpina, to lepiej makijaż zrobić wcześniej. Jak fryzjerka będzie Ci myć głowę, to wiadomo, że wtedy makijaż lepiej później.

Edytowane przez 201711281030
Czas edycji: 2015-01-03 o 08:46
Stary 2015-01-03, 08:52   #703
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Dobry :róża:
Jak mi się nie chce iść do pracy :gry:
Dziewczyny co robocie z pierscionkiem zareczynowym w dniu ślubu ?Będziecie nosi go razem z obrączką ,czy przekladacie na inny palec ?
Ja chcicialabym pierscionek nosic z obrączką, ale nie wiem czy mi bedzie pasowac bo jeszcze nie mamy obrączek poza tym ja bede nosic i obraczke i pierscionek na lewej ręce na prawej nie jestem w stanie niczego znieść do tego stopnia, ze nie wiem jak wytrzymam ten czas od nalozenia obrączek w kościele do wyjścia, zebym mogła zmienic sobie po swojemu

A teraz lece do roboty

Ja przy zapisywaniu w kościele zapytałam na ile trzeba byc przygotowanym finansowo to powiedzieli mi co łaska...ale nikt nie daje mniej niż 300 i ze musze sie dogadac sama z organistą

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 08:52   #704
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
hej hej!
nam się wczoraj plany pozmieniały i poradni nie było. z koleżanką też się nie spotkaliśmy, ale za to poszliśmy do wuja TŻ.
jak on mnie wkur.wił wczoraj. kazał TŻ zapisać naszą listę gości i zaczął wykreślać i dopisywać osoby. jego argument: jak zaprosisz tą i tą osobę to pomyślą, że liczysz na dużą kasę. (ale jak jego synek się w 2012 żenił to zachwalał kuzynkę, bo ładny prezent dała i żebyśmy i my ją zaprosili, a teraz taka zmiana frontu ). ręce mi wczoraj opadły. tłumaczę, że mamy w umowie 120 osób, a zapraszamy 108 i nie możemy sobie od tak zmniejszać liczby gości, bo będziemy dopłacać do pustych miejsc. nie dociera. brak mi słów. a TŻ? a TŻ potulnie się słucha i całą drogę powrotną mi tłumaczył, że to jest dobry pomysł. no trzymajcie mnie
no chyba by mnie pokręciło
Stary 2015-01-03, 08:53   #705
joasia-a
Zakorzenienie

A no to Asica, u mnie nic nie wspomniał, ale wtedy też deoga krzyzowa juz trwala.. Usluszalam tylko ze mamy w lutym sie pojawić

Ex :P to wpadaj kiedys!! Tylko w weekend a nie w tygodniu

A do tych moich przygód można dodać ostatnia z 26.12 xD robiłam sobie loki na lokow e.. Tak na szybko bo zaraz do kościoła trzeba wyjechać :P i nagle klnę ze mama sobie wymyśliła żebym sobie włosy kręciła a tu mi się nie kręcą, nie wiem co się dzieje :P przyszedł Pan G mi pomoc i co się okazało? :P przez przypadek wyłączyłam lokówkę i juz nie grzala a ja chciałam na zimnej lokowce loki robic :P

Ej wgl to się przeraziłam :| lezalam na brzuchu i cos mnie kolano, to co dwa razy zwichnęło sie, boli.. Wstalam i tak naciskam.. Kurde, wszystko nad rzepka mam takie napięte jakby jakiś obrzęk mi się zrobil, a boli jakby nie wiem co tam sie dzialo.. Ostatnio zero ruchu u mnie wiec nawet nie wiem co by sie mogli stać i zaczynam sie bać! A jak mi znowu sie zwichnie przed ślubem? To nie będę wcale sie bawić

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2015-01-03 o 09:07
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 08:54   #706
aga99792
Zakorzenienie

No pewnie też
a ja pierścionek teraz noszę na środkowym prawej ręki w dniu ślubu przełoże na lewa a później na prawa. Tak na jednym palcu obrączka i pierścionek u mnie źle wygląda
Stary 2015-01-03, 09:03   #707
_groooszek_
Zakorzenienie

Ja planuję pierścionek i obrączkę na jednym palcu. Pierścionek jest na tyle delikatny, że pięknie wygląda razem z obrączką

A taka ładna miłość...

Stary 2015-01-03, 09:07   #708
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Dziewczyny co robocie z pierscionkiem zareczynowym w dniu ślubu ?Będziecie nosi go razem z obrączką ,czy przekladacie na inny palec ?
Ja przełożyłam na inny palec. Nie chcę nosić razem, zloto się wtedy niszczy.

Cytat:
Dziewczyny myślicie, że przy ślubie o 15 umówienie się z fryzjerką na 8 to za wcześnie? Mam do wyboru właśnie 8 i 11 i nie wiem kompletnie co robić
Moim zdaniem 8 lepsza. Lepiej mieć zapas czasu.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 09:09   #709
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Odkad jestem na forum, nie mialam chyba ani jednego koszmaru slubnego.

Ja w dniu slubu od razu bede miala pierscionek na lewej rece, potem pewnie bede go zakladac tylko na wieksze okazje. Juz teraz czasem sobie zakladam na lewa reke, ale czuje sie z tym dziwnie, bo jestem praworeczna i palcami lewej dloni nie umiem sie nim bawic tak, jak lubie.

Mi strzelanie w LO poszlo tak dobrze, ze mnie zabrali na zawody strzeleckie. Na zawodach nie poszlo nam zle, no ale byli tacy, co mieli 100/100 i do nich jednak nam sporo brakowalo.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 09:11   #710
aga99792
Zakorzenienie

Lipstick no chyba śnie... Jakie durne pomysły chłopy mają....
Stary 2015-01-03, 09:14   #711
existence
Zakorzenienie

Cytat:
A no to Asica, u mnie nic nie wspomniał, ale wtedy też deoga krzyzowa juz trwala.. Usluszalam tylko ze mamy w lutym sie pojawić

Ex :P to wpadaj kiedys!! Tylko w weekend a nie w tygodniu

A do tych moich przygód można dodać ostatnia z 26.12 xD robiłam sobie loki na lokow e.. Tak na szybko bo zaraz do kościoła trzeba wyjechać :P i nagle klnę ze mama sobie wymyśliła żebym sobie włosy kręciła a tu mi się nie kręcą, nie wiem co się dzieje :P przyszedł Pan G mi pomoc i co się okazało? :P przez przypadek wyłączyłam lokówkę i juz nie grzala a ja chciałam na zimnej lokowce loki robic :P

Ej wgl to się przeraziłam :| lezalam na brzuchu i cos mnie kolano, to co dwa razy zwichnęło sie, boli.. Wstalam i tak naciskam.. Kurde, wszystko nad rzepka mam takie napięte jakby jakiś obrzęk mi się zrobil, a boli jakby nie wiem co tam sie dzialo.. Ostatnio zero ruchu u mnie wiec nawet nie wiem co by sie mogli stać i zaczynam sie bać! A jak mi znowu sie zwichnie przed ślubem? To nie będę wcale sie bawić
umarłam Ty jesteś mistrzem w takich akcjach
z kolanem będzie okej może je odczuwasz np. na zmiany pogody?
a u mnie z weekendami właśnie krucho remont dzieje sie praktycznie tylko w weekendy teraz i studia...chyba że wcześnie w miarę będę kończyć zajęcia to kiedyś możemy się umówić po ale moja koleżanka na innej uczelni ma od rana do 18/20 :/
Cytat:
Ja planuję pierścionek i obrączkę na jednym palcu. Pierścionek jest na tyle delikatny, że pięknie wygląda razem z obrączką
mnie też tak bardzo się podoba to połączenie u mnie nie mogę się doczekać już, aż za chwilę znowu przymierzę chyba
Stary 2015-01-03, 09:20   #712
joasia-a
Zakorzenienie

Lip, matko jaki pomyśl Tz heh :P mój to tylko by dokładał ludzi ;P

Ex to może sie uda faktycznie po zajęciach, może nie będzie tak zle ja niestety godz pracy zmienić nie mogę a chciałabym bardzo :P

A kolana tak, czuje na zmianę ale tu jest taki jakoby guzek ale posmaruje to czymś później i mam nadzieje ze zejdzie i eh.. Nie stać mnie na zastrzyki w kolano i ja nie wiem..

U was tez tak strasznie wieje? :P
Stary 2015-01-03, 09:21   #713
aga99792
Zakorzenienie

Ja nie moge doczekać się przymiarki sukni i co jakiś czas na zdjecia sobie patrzę xD

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 09:21   #714
starry_eyes
Wtajemniczenie

Dzień dobry
TŻ mnie wczoraj z zaskoczenia wyciągnął do jubilera i chyba upatrzyliśmy obrączki i w poniedziałek zamówimy
Czy któraś z Was mogłaby mi przypomnieć ile mniej więcej powinny ważyć dwie obrączki? Dawniej chyba Majsterka kilka razy o tym pisała, ale teraz jak mi trzeba to się nie dokopię do tych wiadomości

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 09:22   #715
aga99792
Zakorzenienie

Wieje strasznie tak bardzo od wczoraj. Ale na szczęście nie mmuszę z domu wychodzić
Stary 2015-01-03, 09:24   #716
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Ja nie moge doczekać się przymiarki sukni i co jakiś czas na zdjecia sobie patrzę xD

Ja tez ja tez nawet wczoraj pisałam to samo na innym wątku ale musze schudnąć jeszcze ;P

Starry hm.. Zalezy od rozmiaru i grubości.. Ale u nas będzie 14 i 23 rozmiar, 4 i 5 mm, powinny ok 10-11 g ważyć
Stary 2015-01-03, 09:26   #717
existence
Zakorzenienie

wczoraj bardzo mocno wiało, dziś jeszcze nie wychodziłam to nie wiem.

z obrączkami to było tak, że dwie szerokie na 5mm i rozmiary te takie standardowe, które mają do pokazywania w sieciówce (nie pamiętam jakie to są ale chyba damska 15 a męska 20 coś) powinny ważyć 10g.
Nasze np. ważą ponad 6g bo ja mam 9, tż 15 i moja ma 3mm a jego 4mm
Stary 2015-01-03, 09:30   #718
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Jeszcze wam przesyłam podgląd na czeską modę ślubną part 2 żałuję że wszystkich sklepów nie pstryknelam
Czad!
Cytat:
Ja chcę nosić razem.
Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Wizażystkę powinno się brać po fryzurze.

Co do godziny, ja zdecydowanie wzielabym 8. Nigdy nie wiesz, jaką obsuwa może być.

Dzień dobry!
Stary 2015-01-03, 09:31   #719
_groooszek_
Zakorzenienie

U mnie też przeraźliwie wieje

A w ogóle to jesteśmy w czarnej dupie ze wszystkimi przygotowaniami. I zaczyna mnie to wkurzać

A taka ładna miłość...

Stary 2015-01-03, 09:33   #720
Vivienne
... choć nie Westwood

Oto mój sylwester Nawet mnie zacytowali

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości