|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Dzień dobry
![]() My dopiero wstaliśmy ![]() Lecę się ogarniać, bo moi Rodzice z Siostrą przyjeżdżają, a ja od 3 dni z nieumytą czupryną :P Miłej soboty
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dobry
Ja dopiero się obudziłam dobrze,że udało mi się zasnąć jeszcze Inco jak się dorwe do kompa to wkleję ci link jak znajdę, ale pod hasłem ala i as na pewno byś znalazła Ala i as miękki przewijak jakoś tak hihi Uciekam wstawać i jakieś śniadanie zrobić A mąż z psem dopiero ![]() Iuuu mąż zazyczyl sobie tosty z pieczarkami, szynka,cebulką, serem sosem czosnkowym, i innymi gadżetami... Ide działać
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-03 o 11:10 |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Konto usunięte
|
ja też chce tosta
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
Nie usnelam juz
Chce mi się wyc... Jestem zmęczona i wściekła... Mam juz dosyć.. Nawet długi prysznic mi nie pomógł bo patrzylam na swój wielki tyłek..cellulitis jak materac ![]() Pekam... Czuje ze ta ciąża trwa juz z rok... |
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Daria, jeszcze trochę
musimy wytrzymać Ja już tez powoli wymiękam, kręgosłup daje mi się we znaki, ale jak czuję i widzę ruchy mojego synka to juz inaczej patrzę |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teeeeż!
Monia, bardzo się cieszę, że jesteś jeszcze w dwupaku. Niech sobie rośnie jeszcze Olcia, bezpiecznie, u mamci w brzuchu. Gdzie jej będzie tak dobrze jak tam. Mąż dalej postanowił mnie uszczęśliwiać.... Rzecze do mnie tak: Kochanie, jak ty nie dasz rady ani do kina ani w teatrze wysiedzieć, to może pójdziemy sobie dziś na kolację do Twojej ulubionej indyjskiej knajpki, tu za rogiem? A ja na to, jak na lato! Uwieeelbiam A ananas- świeży, nie z puszki! Jezuuuuu jaki pyszny. Buziaki! |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
mi belly pokazuje 55 dni do porodu
a pamiętam jak jeszcze studniówka była
|
|
|
|
#2829 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
olcia coraz bliżej
|
|
|
|
#2831 |
|
Przyczajenie
|
A macie już ciuszki poprane i poprasowane dla maluszków? Ja może dziś zrobię segregację które pierwsze wyprać, te większe może narazie zostawie.
Dalej poszukuje wózka dla maluszka i już nie mam pomysłu. Może coś pomożecie dziewczyny? Jakie kupiłyście wózeczki?
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2832 |
|
Konto usunięte
|
najwięcej dziewczyn ma jedo fyn memo
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo z nas ma poprane i poprasowane
chyba żadna tu nie ma xlandera, mutsy czy takich co najwięcej reklamują jest adamex, Jedo fyn memo, tako chyba ktoś ma? Ale się najadlam
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka może to kawałek czopu odszedł, a reszta na razie się trzyma?
Anielka ja mam już wszystko poprane, poprasowane ułożone w kosteczkę Logoasia a jak Marcinek ogólnie się czuje? Wiecie że ja dopiero z łóżka wstałam? Obejrzeliśmy z Tż kolejny odcinek porodów Ale coś czuje że jak przyjdzie czas na rozpakowanie to zabronią rodzinnych porodów bo każdy dookoła chory, ale to było do przewidzenia I tak rozmyślałam dzisiaj ile dziewczynek okaże się chłopcami, a chłopców dziewczynkami :P Co pitrasicie dzisiaj na obiad?
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki..
Dziekuje Wam za wszystkie cieple slowa... chyba pomogly, bo udalo mi sie przespac noc (nie liczac dwoch wypraw na siku)... jakie to jest szczescie jak czlowiek moze spac... Dzis juz sie czuje ciut lepiej.. wzielam sie za pranie, bo juz sie kosze nie domykaja... ![]() MaladT, pytalas jaki mam antybiotyk... oczywiscie duomox, bo lekarz twierdzil, ze nic innego brac nie moge... a ten lek to akurat mocno sredni jest... na moje zatoki to pomagaly jedynie konskie dawki tych najmocniejszych... ehhh... a ten amotaks co Ty dostalas, to moja Zuza teraz ma... i uwielbia jego smak... ![]() Monia, trzymajcie sie jeszcze troche w dwupaku.. MamaZuzi, jak tam sytuacja na froncie?... ![]() Zielona.. widze, ze masz taki sam stosunek do Nicolasa jak ja.. mam wrazenie, jakbym ciagle ogladala ten sam film jak na niego patrze... Inco, biedna jestes z tymi krwotokami... dobrze, ze wyniki krwi masz w porzadku... I usciski dla waszyskich, ktore pominelam...
|
|
#2836 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=MaamaaZuzi;49572933
Wiecie że ja dopiero z łóżka wstałam? Obejrzeliśmy z Tż kolejny odcinek porodów Ale coś czuje że jak przyjdzie czas na rozpakowanie to zabronią rodzinnych porodów bo każdy dookoła chory, ale to było do przewidzenia I tak rozmyślałam dzisiaj ile dziewczynek okaże się chłopcami, a chłopców dziewczynkami :P Co pitrasicie dzisiaj na obiad?[/QUOTE] Też oglądam porody hehe szczególnie Porodówkę i Młodzi rodzice na TLC. Mąż nie chce ze mną oglądać mówi że już przesadzam. I za każdym razem się wzruszam jak rodzą się dziciaki oj co to będzie jak mój wyjdzie ;p a na obiadek dziś zaplanowałam krem pomidorowy
|
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Witam
i witam nowa mamusie lutowa. Prawie was nadrobiłam. Fatalnie sie dziś czuje, młoda jakoś sie dziwnie ułożyła, jak tylko sie kłade to mam wrażenie że żołądek mam w gardle, jakoś tak dziwnie, najchętniej to bym poszła spac ale nijak sie nie moge ułożyć |
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
ja ciuszków jeszcze nie prałam ani nie prasowałam... dziś robię nasze pranie, także następne będą dzieciowe prane .
Mąż się wziął za ogarnianie pokoju...ale jeszcze sporo zostało roboty ;/ nie wiem kiedy my to skończymy. ALe ale już bliżej niż dalej
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Posprzatalam kuchnie i teraz walcze z lazienka. Umywalka i wanna czyste.nawet rdzy z koszyczka nad wanna się pozbyłam. Bref do kibla jest super.dziekuje tej która mi go poleciła. W kibelku też juz kamień od niego zniknął ku mojej uciesze. Został właśnie kibelek do wyszorowania i pralka,a potem pokoje. Umylam nawet włosy,wypachnilam się,umalowalam co by mniej męża straszyć.nawet w dresie moge chyba być ładna nie? Najgorsze ze mnie jakieś skurcze łapią i myje w pozycji pol schylinej. Do mycia wanny idealne ale jak chodzę tak po domu to dziwnie to wygląda..... Męża nadal w domu nie ma. Może za. Jakieś pol godziny bedzie...
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
Meire ciesze się że czujesz się lepiej
A u mnie nijak Nic się nie dzieje a ja czekam i czekam. Już mówiłam Madzi rano żeby wychodziła bo będę ją w pośladek szczypać No nie jest dziewczynka gotowa i co zrobię Anielka mój Tż też nie chciał oglądać i ja go nie zmuszałam ale wytłumaczyłam żeby obejrzał 1 czy 2 odcinki żeby zobaczył jak panowie się zachowują i jak na to zachowanie reagują panie. Wiem każdy ma inaczej ale Tż dał sie przekonać i sobie trochę inaczej to wyobrażał. np, był pewny że przy jednym partym dziecko się rodzi. A w ogóle to śniło mi się dzisiaj że Madzia w pierwszej dobie była tak ruchliwa że mi z łóżka spadła a w szpitalu to zlekceważyli!!!
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
inco:
1. ja najpierw umyłam wodą z płynem do mycia uniwersalnym, a potem przetarłam jeszcze czymś typu pronto. 2. wrzątek ![]() Paulina u mnie na obiad ziemniaki, nugettsy i ogórki z koperkiem. Nugettsy zostały z sylwestra więc zamroziłam. anielka: my mamy wózek baby design sprint: http://www.babydesign.eu/online-catalog/#/23 a wogóle u nas już 35 tc
Edytowane przez lui_89 Czas edycji: 2015-01-03 o 12:32 |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a z tymi plastikowymi rzeczami nic się nie dzieje jak sie je wrzątkiem zalewa? chodzi mi właśnie o pojemniki / łyżeczki/smoczki i inne?
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
I ja
.A wogole babencje to ja z ta zadyszka to juz sie kończę. Dzis strasznie mnie wzięło, teraz juz trochę lepiej, ale rano hardkor.
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam zawsze sterylizowalam butelki i smoczki po prostu gotujac je w garze... U mnie zostalo 26 dni do porodu..
|
|
|
#2846 |
|
Konto usunięte
|
a ja nie wytrzymałam i pojechałam do ross
teraz tylko czarnego rzecznika z ikei mi brakuje i walizka już spakowana ![]() ręcznik tz kupi jutro to wypiore i dorzuce na wierzch leki b to są leki które testowano na zwierzętach w ciąży i nie było skutków ubocznych Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2847 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zastanawiam się nad Babydesign Husky i ABC design Mamba (ten ma świetne kolory w kolekcji 2015)
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Konto usunięte
|
mój tz poszedł do kec kupić mi sałatke cezar z kurczakiem bez panierki:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2849 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zastanawiam się nad Babydesign Husky i ABC design Mamba (ten ma świetne kolory w kolekcji 2015)
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
hej
anielka ja juz czesc mam poprasowane i wyprane,bo tego tyle,ja sily nie mam,wiec juz wolalam na raty zaczac w razie co mamazuzi tez myslalam ostatnio o tym,zwlaszcza jak u mnie wszyscy by chcieli zeby mala okazala sie malym ![]() jak rodzilam corcie no to dziewczyna obok urodzila synka a cala ciaze mowili ze coreczka,wiec wszyscy mi o tym przypominaja u mnie na obiad jakies resztki,zur,spaghetti zupa pieczarkowa,trzeba to pozjadac meire dobrze ze lepiej sie czujesz ja wtedy na zapalenie oskrzeli dostalam amotkas chyba inco biedna jestes z tymi krwotokami ![]() ja jeszcze komody nie przecieralam,a szafy maz czyms czyscil wanienke tez potraktuje wrzatkiem,albo przynajmniej bardzo ciepla woda,butelek,smoczkow ani takich innych jeszcze nie mam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

musimy wytrzymać 

.