Winko, wódka no i plotki, tak przetrwamy zimy psotki- rocznik 94, cz. XIII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-02, 01:08   #4321
meeow
Lwiątko z Cintry

Dot.: Winko, wódka no i plotki, tak przetrwamy zimy psotki- rocznik 94, cz. XIII

witam się w Nowym Roku, dziewczyny dobijmy ten wątek w końcu

no iiiii.. 1 stycznia zostałam dumną ciocią

meeow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 01:09   #4322
justine333
Zakorzenienie

Dot.: Winko, wódka no i plotki, tak przetrwamy zimy psotki- rocznik 94, cz. XIII

Cytat:
Napisane przez meeow Pokaż wiadomość
Justynku, wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia, miłości, jeszcze raz pieniążków, zrealizowania wszystkich marzeń, jak najwięcej świetnych imprez, no i czego tam sobie zapragniesz stoooo laaat, stooooo laaaaat, nieech żyje, żyyyyyje naaaaam
Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
Dołączam się do życzeń, spełnienia marzeń i stooo laaaat
Cytat:
Napisane przez thePhantom Pokaż wiadomość

przyłączam się
Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Ja też dołączam się do życzeń, dużo dużo dobrego i radosnego just
Dziękuję wam bardzo !
Miałam tutaj wpaść wcześniej i podziękować, ale mam problemy z internetem. Za grudzień przyszło mi do zapłaty 190 zł. Kochany LTE Nie mam pojęcia skąd ta kosmiczna kwota, ale wiem jedno... ojciec będzie skakał z radości jak ta lama
Cytat:
Sory, ta lama wygląda jak skaczący penis
Dokładnie ! to samo pomyślałam

Jak tam dziewczyny po sylwestrze ? Kac męczył ?
Stary 2015-01-02, 01:12   #4323
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
Napisane przez justine333 Pokaż wiadomość
Miałam tutaj wpaść wcześniej i podziękować, ale mam problemy z internetem. Za grudzień przyszło mi do zapłaty 190 zł. Kochany LTE Nie mam pojęcia skąd ta kosmiczna kwota, ale wiem jedno... ojciec będzie skakał z radości jak ta lama

oł, skąd u Ciebie te problemy z netem?

nie męczył, na szczęście jak wstałam to otworzyłam butlę Carlo Rossi i tak ją sączyłam cały dzień

Stary 2015-01-02, 07:08   #4324
201606011622
Konto usunięte

hej

ja tam jestem całkiem w...a z zycia, coraz gorzej ze mną.. Sylwester to była jedna wielka porazka..

meeow gratuluję

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

a ja witam w 6 miesiącu. i coraz bardziej spanikowana jak sobie pomyślę, ze zostały 4 miesiące w zasadzie to masakra. nie wiedziałam, ze czas bd tak szybko leciał
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 09:25   #4325
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej nie sprawdzaj, bo się zdołujesz
Chętnie sprawdzę jak zacznę sobie dorabiać na inwentaryzacjach Taki jest plan przynajmniej.
Cytat:

Witam również

GRATULACJE! 1 stycznia, ciekawa data I jak? Jak dzieciorek, podobny do cioci?
Cytat:
Napisane przez justine333 Pokaż wiadomość
Robiłam wszystko żeby nie męczył, w sumie wypiłam całą butelkę wina (jednak nie Kadarka po taniości bo jak się w końcu mój laluś ogarnął i poszliśmy do sklepu to były wszystkie wykupione aż cud że Michela zgarnęliśmy, musieli spory zapas mieć bo w zeszłym roku ludzie zgrzewkami wynosili) i dwie lampki szampana, po każdym kieliszku każdego trunku piłam kieliszek wody, przed spaniem wypiłam całą butelkę wody a przed piciem wodę z sokiem z cytryny, zjadłam kilka kawałków parówek w cieście filo, kilka takich roladek z tortilli z tuńczykiem (polecam Wyszło pyszne, tortille posmarowane puszystym serkiem takim jak almette, o smaku suszonych pomidorów, z roszponką i dla mnie z tuńczykiem i ogórkiem zielonym, dla M z szynką i ogórkiem kwaszonym, no i całość pokrojona właśnie w poprzek w takie mini roladki, jezu jakie dobre) i trochę chipsów a rano, standardowo ból głowy cały dzień i trochę się taka nieświeża czułam (nie rozumiem tego ale po imprezie zawsze, wykąpałam się cała, wybalsamowałam, umyłam zęby, twarz, włosy a i tak czuję się jak menel). Ale było spoko, mogło być gorzej

Ostatecznie obejrzeliśmy drugą część Bourne'a, ja piłam to wino, M piwa, graliśmy w Crash Team Racing Tekkena 6 i się tak kręciliśmy na tym łóżku, zeszliśmy do rodziców na odliczanie, wypiliśmy szampana, pooglądaliśmy fajerwerki i poszliśmy do M na chyba 2 godzinki. Jak wróciliśmy to jeszcze na dobranoc rundka w Wormsy, haha I było bardzo miło i fajnie poza małym incydentem poza domem
Cytat:
nie męczył, na szczęście jak wstałam to otworzyłam butlę Carlo Rossi i tak ją sączyłam cały dzień
Ale w sylwestra czy w Nowy Rok?
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
hej

ja tam jestem całkiem w...a z zycia, coraz gorzej ze mną.. Sylwester to była jedna wielka porazka..
Czemu?

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 10:09   #4326
201606011622
Konto usunięte

a bo mój tz się zachowuje jak dziecko rozwydrzone...
Stary 2015-01-02, 10:24   #4327
minthema
Zakorzenienie

Cóż, niektórzy faceci przestają dojrzewać i tylko rosną

Coś się stało konkretnego czy tak ogółem?

Stary 2015-01-02, 10:30   #4328
201606011622
Konto usunięte

konkretnego tez, bo kazdy nam się próbuje wtracac, a on tak to wyszczekany a teraz do mnie mówi, zebym odpuściła..
w rezultacie przez jego przemądrzałą siostrunie musimy slub przekładac
Stary 2015-01-02, 10:36   #4329
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
konkretnego tez, bo kazdy nam się próbuje wtracac, a on tak to wyszczekany a teraz do mnie mówi, zebym odpuściła..
w rezultacie przez jego przemądrzałą siostrunie musimy slub przekładac
Dlaczego?

Stary 2015-01-02, 10:46   #4330
201606011622
Konto usunięte

bo ona akurat wtedy ma wyjazd do Wawy na badania na które niby 8 miesięcy czekała
tylko jak mówilismy kiedy co i jak to jakos nie mówiła ze akurat wtedy ma wyjazd
a teraz wielkie pretensje. tz mówi do niej trudno najwyzej Cie nie bd
to teściowie krzyk bo jak on moze własnej siostry nie zaprosić
z kolei jego 2 siostra mówi zeby nie przekładac bo w koncu wszystko załatwione itp.

i on jak to facet, bidny, nie wie co robić i do mnie z tekstami zebym odpuściła.. jasne, juz lece przekładac bo księżna A. nie raczyła powiedziec ze ma wtedy wazne badania. nie wierzę ze nie znała dokładnego terminu wczesniej..

i on do mnie ze przeciez nic sie nie stanie jak przełozymy. i ze mi nie ucieknie. no ku...a poczułam sie jakbym go zmuszała. wkurzył mnie niesamowicie. no i nie zdaje sobie sprawy ze im bardziej zaawansowana ciąza tym ciezej kobiecie. weź idź jak słonica do ślubu, to jednak swojego rodzaju przyjęcie, tez bd męczące..,

o kant dupy to wszystko potłuc
Stary 2015-01-02, 13:28   #4331
minthema
Zakorzenienie

A to w sumie nie możecie poczekać do porodu w takim razie?
Szczerze mówiąc ja wolała mieć moją siostrę na swoim ślubie, ale skoro mówisz że twojemu TŻ to nie robi...
Ale rozumiem, że to wkurzające jak facet stoi między młotem a kowadłem i nie wie co zrobić, nie może się postawić czy podjąć męskiej decyzji...

Stary 2015-01-02, 13:32   #4332
201606011622
Konto usunięte

ja wolę miec przed porodem wszystko pozałatwiane, no i zeby dokumenty juz były wymienione do maja.
no i ustalalismy na ten termin .
a nagle wyszło ze tamta nie moze
podejrzewam ze specjalnie to zrobiła, bo była awantura ze nie chcemy koscielnego. i moze myślą ze jak ten termin nie wypali to juz weźmiemy koscielny. niedoczekanie. znaczy teściowie odpuścili jak im pow ze i tak weźmiemy cywilny nawet we dwoje skoro tak. i odpuścili. ale oczywiście szwagiereczka musiała dalej się wtrącac. jak dla mnie totalna ściema, jakoś wczesniej nie mówiła ze ma wtedy badania. tylko miesiac przed slubem nagle wyskoczyła.
Stary 2015-01-02, 14:44   #4333
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
GRATULACJE! 1 stycznia, ciekawa data I jak? Jak dzieciorek, podobny do cioci?

Ale w sylwestra czy w Nowy Rok?
no ciekawa, wszyscy się cieszymy, że do Nowego Roku wytrzymała ale nie bylo Sylwestra na porodowce, w NR o 18 do szpitala i przed 23 bylo po wszystkim
dzidzia podobna do mojego brata zdrowa i silna dziewczynka

w Nowy Rok się winem raczyłam, w Sylwestra wódka

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ola, nieciekawa sytuacja.. ja na swoim ślubie chciałabym mieć swojego brata. a o takich badaniach z reguły wie się dużo wcześniej
a co do kościelnego.. nie rozumiem tej presji, co to cywilny gorszy?

Stary 2015-01-02, 14:48   #4334
201606011622
Konto usunięte

wgl oni się srają, ze koscielny, ze jak dziecko ochrzcic itp.
jak usłyszeli ze nie wierzę to mało zawału nie dostali..

i na siłe chca zebysmy koscielny brali bo co za ta slub cywilny...
jak dla mnie taki sam jak i koscielny. a nawet lepszy.

nie ma opcji ja na siłe nie bd brała koscielnego bo im sie tak podoba.

on tez by chciał zeby ona u nas była no ale sama problemy tworzy...
i dla świetego spokoju on chce im ulec, ale zmienic date
a oni chyba liczą ze jak z tego zrezygnujemy to koscielny wezmiemy.
ni ch..a
Stary 2015-01-02, 14:56   #4335
meeow
Lwiątko z Cintry

znam pary, które bez kościelnego dziecko ochrzciły, za przeproszeniem.. pie*dolą głupoty
ja jeśli będę się chajtać to tylko cywilny, bo jestem niewierząca dziecka najchętniej bym w ogóle nie ochrzciła, tylko dała mu wybór

nie uginaj się, bo będą to wykorzystywać później i najlepiej jak najszybciej się wyprowadźcie, bo mieszkanie z teściami/rodzicami to przekichana opcja.

Stary 2015-01-02, 15:00   #4336
201606011622
Konto usunięte

no w zasadzie zostało tam sprzatanie i na szczęscie się wyprowadzamy do siebie
cieszy mnie to niesamowicie bo ciągle wszystko widzą wszystko słysza
a po co tam jedziecie potem a co tak długo , jak tz nieraz podpity przyszedł ze mną od znajomych to tez a bo na co tyle pije, a bo do roboty wstaje to czego tak późno... ehh pełna reporterka

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

ja mam dokładnie takie samo zdanie.
jak mi nie ochrzci ksiadz u niego w parafii to inny ochrzci, prosty rachunek.. tez bym dała dziecku prawo wyboru, ale w sumie przyjdzie do komunii i nie wierzę, ze powie ze nie chce..
no i jakbysmy do komunii dziecka nie ochrzcili to chyba by nas zjedli
Stary 2015-01-02, 23:57   #4337
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
no ciekawa, wszyscy się cieszymy, że do Nowego Roku wytrzymała ale nie bylo Sylwestra na porodowce, w NR o 18 do szpitala i przed 23 bylo po wszystkim
dzidzia podobna do mojego brata zdrowa i silna dziewczynka

w Nowy Rok się winem raczyłam, w Sylwestra wódka
To szybko wyskoczyła Ja jak na fb widzę, że ktoś ma urodziny 1 stycznia to nie wiem czy faktycznie ma, czy wpisał pierwszą datę bo nie chciał się dzielić prawdziwą
Jak do brata to o ile wy jesteście podobni to i do ciotki będzie

To klin widzę Mi się w ogóle pić ostatnio nie chce, ani pić, ani palić, jak sobie myślę jak się potem czuję to mi się odechciewa M tak samo, jacy my będziemy cudownie fit zdrowi i w ogóle Strasznie się cieszę, że nie będzie typem który po powrocie z pracy do domu tylko piwko i daj mi spokój, z kumplami do baru też raczej nie będzie chodził, nawet jak rodzeństwo pije to często nie ma ochoty, super Totalnie mi się tryb imprezowicza znudził.
Cytat:
wgl oni się srają, ze koscielny, ze jak dziecko ochrzcic itp.
jak usłyszeli ze nie wierzę to mało zawału nie dostali..

i na siłe chca zebysmy koscielny brali bo co za ta slub cywilny...
jak dla mnie taki sam jak i koscielny. a nawet lepszy.

nie ma opcji ja na siłe nie bd brała koscielnego bo im sie tak podoba.

on tez by chciał zeby ona u nas była no ale sama problemy tworzy...
i dla świetego spokoju on chce im ulec, ale zmienic date
a oni chyba liczą ze jak z tego zrezygnujemy to koscielny wezmiemy.
ni ch..a
lol a od kiedy to ich sprawa? Chyba bym fiknęła z takimi teściami Co wszystko chcą pod siebie, coś czuję, że do życia też Wam będą z buciorami włazić, przekichane.
Jasne, że nie ulegaj, w ogóle ja bym się poczuła urażona, że ktoś chce na siłę mnie na inną wiarę nawracać, nie wierzę - nie biorę udziału w żadnych sakramentach i tyle. No jazda totalna...

No mówię, w takim razie kompromisem by było, żebyście przeczekali ciążę i na spokojnie po porodzie żeby się faktycznie nie męczyć no ale skoro nie chcesz... W sumie nie rozumiem, ja bym totalnie, za nic nie chciała być w ciąży na swoim ślubie
Cytat:
ja jeśli będę się chajtać to tylko cywilny, bo jestem niewierząca dziecka najchętniej bym w ogóle nie ochrzciła, tylko dała mu wybór
Ja tak samo Cywilny, żadnych kościółków i hucznych, wsiurskich wesel. W ogóle to mi się marzy taki ślub hamerykański cywilny w jakimś ładnym ogrodzie, z krzesełkami, trawa, śliczna pogoda, kwiaty Ale to chyba na florydzie by musiało być żebym nie osiwiała ze stresu, że mi deszczem je*bnie

Co do chrztu - dokładnie taki mam plan. Nie mam zamiaru chrzcić, dorośnie, będzie wiedziało czego chce, jak będzie chciało to się samo ochrzci i tyle I nikt mi się nie będzie do decyzji wtrącał, jedyną osobą mógłby być M ale on nie ma na to presji, też nie praktykuje, bierzmowania nie ma, wisi mu to. A ja sobie nie wyobrażam - ja nie mam chrztu a moje dziecko tak bo teściowie chcą, hahah
Cytat:

ja mam dokładnie takie samo zdanie.
jak mi nie ochrzci ksiadz u niego w parafii to inny ochrzci, prosty rachunek.. tez bym dała dziecku prawo wyboru, ale w sumie przyjdzie do komunii i nie wierzę, ze powie ze nie chce..
no i jakbysmy do komunii dziecka nie ochrzcili to chyba by nas zjedli
Ale to nie o to chodzi Dziecko w drugiej klasie nie do końca wie co jest pięć w tej kwestii, tu chodzi o to, że jak będzie w miarę ogarniętym nastolatkiem a najlepiej dorosłym, zainteresuje się tą kwestią i wtedy zdecyduje. Dzieciak z podstawówki chce komunię bo dostanie hajsy i prezenty, dżizas przecież to nie o to chodzi Chociaż w sumie ja nie miałam komunii, nawet mnie to do końca nie interesowało i nie czułam się jakoś pokrzywdzona, że nie dostanę prezentów, chyba byłam dobrym i mądrym dzieckiem Chociaż jak rok młodszy ode mnie kuzyn miał komunię to mi babcia wtedy dała kopertę większą niż zwykle, haha Chyba jej się mnie żal zrobiło

Tak serio to Cię nie rozumiem. Decydujesz o życiu swojego dziecka nie ze względu na własne przekonania a patrząc na teściów Twój TŻ też tak bardzo chce tego chrztu, wisi mu to czy jak?

Edytowane przez minthema
Czas edycji: 2015-01-02 o 23:58
Stary 2015-01-03, 00:53   #4338
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
Jak do brata to o ile wy jesteście podobni to i do ciotki będzie

To klin widzę Mi się w ogóle pić ostatnio nie chce, ani pić, ani palić, jak sobie myślę jak się potem czuję to mi się odechciewa M tak samo, jacy my będziemy cudownie fit zdrowi i w ogóle Strasznie się cieszę, że nie będzie typem który po powrocie z pracy do domu tylko piwko i daj mi spokój, z kumplami do baru też raczej nie będzie chodził, nawet jak rodzeństwo pije to często nie ma ochoty, super Totalnie mi się tryb imprezowicza znudził.

Ja tak samo Cywilny, żadnych kościółków i hucznych, wsiurskich wesel. W ogóle to mi się marzy taki ślub hamerykański cywilny w jakimś ładnym ogrodzie, z krzesełkami, trawa, śliczna pogoda, kwiaty Ale to chyba na florydzie by musiało być żebym nie osiwiała ze stresu, że mi deszczem je*bnie

Co do chrztu - dokładnie taki mam plan. Nie mam zamiaru chrzcić, dorośnie, będzie wiedziało czego chce, jak będzie chciało to się samo ochrzci i tyle I nikt mi się nie będzie do decyzji wtrącał, jedyną osobą mógłby być M ale on nie ma na to presji, też nie praktykuje, bierzmowania nie ma, wisi mu to. A ja sobie nie wyobrażam - ja nie mam chrztu a moje dziecko tak bo teściowie chcą, hahah

no właśnie w czerwcu usłyszałam od żony znajomego, że ja i M. nie jesteśmy w ogóle do siebie podobni ale to chyba dlatego, że ja mam ciemne oczy i włosy, a mój brat ma jasne włosy i niebieskie oczy ale mała się jeszcze zmieni, na noworodku to tak ciężko oceniać. jak mam być szczera, to zawsze mnie dziwią ludzie, którzy tak ćwierkają nad dzieckiem 'jakie podobne do taty! nosek to po mamusi, tak samo zadarty'.. a ja się patrzę i.. i.. no zupełnie do nikogo niepodobne
jednak w przypadku Miśki, jak zobaczyłam w mmsie zdjęcie to tatuś, jak nic, nawet identycznie ułożyła usteczka podczas snu

powiem Ci, że mi to się ciąg włączył (jakkolwiek to brzmi ) - 3 dni po kolei powiedzmy, że była okazja do świętowania
ale będzie detoks i raczej do swoich urodzin na alko nie spojrzę no chyba, że brat postawi pępkowe.. nie odmówię

w sumie będąc małą dziewczynką marzyłam o kościelnym, dużym weselu, itp., bo chyba się za dużo filmów naooglądałam z wiekiem mi to przeszło i teraz tylko cywilny, a jakby facet próbował mnie namówić na kościelny to bym chyba spieprzała jak najdalej w sumie mój były próbował mnie nawracać, to było całkiem zabawne

zamierzam dać dziecku wybór, którego nie dano mi sama co prawda sakramenty przyjęłam i nie wspominam najlepiej tej całej presji związanym z każdym z nich. nie dam się wtrącać swoim rodzicom i ani tym bardziej przyszłym teściom.

Stary 2015-01-03, 12:01   #4339
201606011622
Konto usunięte

nie no nie o to chodzi. po prostu skoro juz oboje jestesmy tej wiary to dziecko tez ochrzcimy. i macie racje, dziecko w 2 klasie i tak nie rozumie jeszcze co i jak. jak podrośnie to wtedy nie bd ingerować w decyzję co do wiary.. zrobi jak chce. będzie chciało to zmieni, bd niewierzące - nic mi do tego.
po prostu wiem jak to było jak moja siostra nie była ochrzczona przed komunią i ksiadz jej wypominał ze do komunii nie pójdzie jak mama nie pojdzie z nia na chrzest. codziennie z bekiem przychodziła.. no ale fakt, nie rozumiała, liczyła na prezenty itp. no i chrzczona była tydzien przed komunia... jak była niemowlakiem to było niemozliwe bo w szpitalach była.
teraz jak jest starsza chodzi do koscioła, bardzo jej nie mozna nic powiedziec na temat wiary bo oburzona, ze robi jak chce i nikt jej nie bd rządził. takze noo.
wole to zrobić tak, jak mówię. a później jak moje dziecko uzna ze mu to niepotrzebne, nie bd się wcinać

rozwazałam opcję niechrzczenia, ale wtedy muszę się liczyć, ze zmuszam tza do odrwócenia się i zerwania kontaktów z rodziną - to takie typy, ze nie tyle co mi, ale jemu by nie darowali. sam nieraz mówił ze jemu lata kościół itp. ale jak ma miec wojnę z nimi to juz woli nie. i ze dziecko zdecyduje jak bd starsze jak to jest z jego wiarą.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

co do slubu, nie zamierzam odpuszczac, nie wezmę koscielnego który dla mnie byłby niczym, skoro mam przysięgac przed kims , w kogo nie wierzę... i nie wezmę tego slubu tylko dlatego, bo co ludzie powiedzą...
oni wgl uwazaja ze cywilny to tylko papier, ze równie dobrze mozemy przed nimi sobie przysięgac..
starzy ludzie, trochę mają dziwne poglądy...
co do chrztu to naprawdę to pogmatwane, no ale nie wiadomo jak to zrobić zeby było dobrze.
ja bym najchętniej nie chrzciła. no ale cóż, nie tylko ja decyduję.. tz tez. a on woli spokojniejszą drogę, nie dziwię mu się w sumie, znam dobrze jego rodzinę..
wiec to bd na zasadzie, ze jak bd starsze i postanowi zmienic wiarę to nie bd się wżynać.
Stary 2015-01-03, 12:57   #4340
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
oni wgl uwazaja ze cywilny to tylko papier, ze równie dobrze mozemy przed nimi sobie przysięgac..
Tak, papier który zmienia większość prawnych kwestii. Ludzie chyba nie czają, że to o to chodzi...

Szczerze to współczuję Ci teściów. Taki trochę jeszcze zaścianek w tych kwestiach. Cieszę się, że u mnie nie będzie takich problemów, ani z mojej strony ani M

Stary 2015-01-03, 17:32   #4341
Paseczkowa
Zakorzenienie

Witam się w nowym roku
Cytat:

Super Kiedy maluszka zobaczysz?
Cytat:
Mam to samo, wolę np. posiedzieć z koleżankami przy winku, pogadać, pograć Starość

Cytat:

Szczerze to współczuję Ci teściów. Taki trochę jeszcze zaścianek w tych kwestiach.
Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś w tej kwestii Zwłaszcza że takie wymuszanie chrztu to jednak trochę bezczeszczenie sakramentu, do którego ludzie uważający się za wierzących powinni podchodzić z szacunkiem
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 17:43   #4342
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
Witam się w nowym roku

Super Kiedy maluszka zobaczysz?

Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś w tej kwestii Zwłaszcza że takie wymuszanie chrztu to jednak trochę bezczeszczenie sakramentu, do którego ludzie uważający się za wierzących powinni podchodzić z szacunkiem

pewnie w przyszłym tygodniu, na spokojnie, jak już wrócą do domu

dokładnie, lepiej bym tego nie ujęła

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Mam to samo, wolę np. posiedzieć z koleżankami przy winku, pogadać, pograć Starość

mam identycznie
ale ja to w ogóle jestem mało rozrywkowa i zamiast w sobotni wieczór iść do klubu, wolę pójść do koleżanki, zjeść trochę niezdrowego żarcia wypić piwo/wino, obejrzeć film i pogadać

Stary 2015-01-03, 18:08   #4343
minthema
Zakorzenienie

Cytat:

No to samo, haha Dzisiaj przy śniadaniu akurat z rodzicami o tym rozmawiałam, tata właśnie powiedział, że za szybko się starzejemy a mama, że po prostu ten etap wcześniej zaczęliśmy - ja zaczęłam imprezować tak od 14-15 roku życia, oczywiście nie zaczynałam od klubów ale jakieś alkoholowe domówki/plenery ze znajomymi już tak (takie bardzo skitrane i na przypale, ach te czasy ) i teraz już nam się to znudziło. I że oni dopiero w moim wieku zaczynali imprezować

O to to, dokładnie w samo sedno Tak jakby nie rozumieli na czym to polega tylko uważali, że leży w naturze człowieka. Tak jak wkraczająca w dojrzewanie nastolatka dostaje pierwszą miesiączkę, tak nowo narodzone dziecko chrzci się
Cytat:
pewnie w przyszłym tygodniu, na spokojnie, jak już wrócą do domu

mam identycznie
ale ja to w ogóle jestem mało rozrywkowa i zamiast w sobotni wieczór iść do klubu, wolę pójść do koleżanki, zjeść trochę niezdrowego żarcia wypić piwo/wino, obejrzeć film i pogadać
czekamy na relację, może, mooooooże przemycisz do klubu jakieś zdjątko jak się rodzice zgodzą?

Ja teraz też, esencja rozrywkowego wieczoru, niezdrowe żarełko (oczywiście w cheat day ), winko i film/gry plus ploty Chociaż teraz to nawet do koleżanek mi się nie chce chodzić i wolę to wszystko robić z TŻ No-life totalnie

Stary 2015-01-03, 18:21   #4344
Inspire
Kuźnia inspiracji

Hmm, ja chyba nie do końca się zgodzę z Wami w kwestii rozrywkowości, ale to może dlatego, że "za młodu" nie szalałam za bardzo, to teraz lubię sobie wyskoczyć do klubu czy coś (chociaż od początku studiów nie byłyśmy w żadnym, joł ). Co nie zmienia faktu, że takie babskie wieczory też są super i też je lubię w trakcie semestru nie było na to czasu, teraz w sumie lepiej nie będzie, więc wyczuwam, że skapcanieję w mieszkaniu zawalona wykładami i książkami

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:22   #4345
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
czekamy na relację, może, mooooooże przemycisz do klubu jakieś zdjątko jak się rodzice zgodzą?

Ja teraz też, esencja rozrywkowego wieczoru, niezdrowe żarełko (oczywiście w cheat day ), winko i film/gry plus ploty Chociaż teraz to nawet do koleżanek mi się nie chce chodzić i wolę to wszystko robić z TŻ No-life totalnie

rodzice dzisiaj pojechali do szpitala, moja mama trzymała ją na rękach, mówi że śliczna, że włosków na głowie ma mnóstwo, a jak płacze to miauczy jak mały kociak
myślałam nad wstawieniem zdjęcia, ale mam na uwadze to, że nie każda może przepadać za takimi zdjęciami czy dziećmi w ogóle na razie mam tylko jedno zdjęcie, jakoś godzinę po porodzie zrobione, ale jak już ich odwiedzę to narobię sobie zdjęć, żebym mogła ją oglądać cały czas (no dobra, przyznam się od kiedy 1 stycznia dostałam foto to ciągle na nie patrzę ) i wstawię do klubu

w pewnym wieku po prostu niektóre przyzwyczajenia się zmieniają, tak jak napisałaś wcześniej (to co akurat wykasowałam ), że macie za sobą etap szalonych imprez i teraz wolicie zalegać w domu ja w sumie nigdy taka szalona nie byłam, to nie pasuje do mojego usposobienia, ale jak chyba każdy przeżyłam niejedną imprezę na przypale. teraz miło coś takiego powspominać

Stary 2015-01-03, 18:36   #4346
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Hmm, ja chyba nie do końca się zgodzę z Wami w kwestii rozrywkowości, ale to może dlatego, że "za młodu" nie szalałam za bardzo, to teraz lubię sobie wyskoczyć do klubu czy coś (chociaż od początku studiów nie byłyśmy w żadnym, joł ). Co nie zmienia faktu, że takie babskie wieczory też są super i też je lubię w trakcie semestru nie było na to czasu, teraz w sumie lepiej nie będzie, więc wyczuwam, że skapcanieję w mieszkaniu zawalona wykładami i książkami
No widzisz - to pewnie kwestia tego "wyszalenia się", ja już się sporo naimprezowałam i teraz zwyczajnie mi się nie chce. Ba, jak widzę 25, 26, 27 latki w klubach na imprezach to moim zdaniem wyglądają... żałośnie No nie wiem no.. Jakoś od momentu gdzie do niektórych klubów wpuszczają nawet od 16 roku życia nie wyobrażam sobie takiej imprezy, tylko bym się zażenowana czuła
Cytat:
rodzice dzisiaj pojechali do szpitala, moja mama trzymała ją na rękach, mówi że śliczna, że włosków na głowie ma mnóstwo, a jak płacze to miauczy jak mały kociak
myślałam nad wstawieniem zdjęcia, ale mam na uwadze to, że nie każda może przepadać za takimi zdjęciami czy dziećmi w ogóle na razie mam tylko jedno zdjęcie, jakoś godzinę po porodzie zrobione, ale jak już ich odwiedzę to narobię sobie zdjęć, żebym mogła ją oglądać cały czas (no dobra, przyznam się od kiedy 1 stycznia dostałam foto to ciągle na nie patrzę ) i wstawię do klubu

w pewnym wieku po prostu niektóre przyzwyczajenia się zmieniają, tak jak napisałaś wcześniej (to co akurat wykasowałam ), że macie za sobą etap szalonych imprez i teraz wolicie zalegać w domu ja w sumie nigdy taka szalona nie byłam, to nie pasuje do mojego usposobienia, ale jak chyba każdy przeżyłam niejedną imprezę na przypale. teraz miło coś takiego powspominać
Oj tam, nikomu oczu nie wypali od zdjęcia dziecka Ja może nie mam jaranka na dzieci i tak dalej to chętnie zobaczyłabym Twoją bratanicę Możesz przypomnieć jak ma na imię? Bo jak już o tej starości mówimy to wiecie, skleroza i tak dalej...

No dokładnie, zawsze fajnie się wspomina i ostatnio zauważyłam, że połowa babskich wieczorów u mnie opiera się właśnie na wspominaniu i podjarce, że "trzeba ogarnąć taki melanż:" itp itd. A jak przychodzi co do czego to albo nikomu się nie chce organizować, albo nie jest tak fajnie jak było, to już nie to Pamiętam 18-tki, osiemnastki były super, teraz zwykłe urodziny to już nie to samo

Stary 2015-01-03, 18:46   #4347
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
Oj tam, nikomu oczu nie wypali od zdjęcia dziecka Ja może nie mam jaranka na dzieci i tak dalej to chętnie zobaczyłabym Twoją bratanicę Możesz przypomnieć jak ma na imię? Bo jak już o tej starości mówimy to wiecie, skleroza i tak dalej...

No dokładnie, zawsze fajnie się wspomina i ostatnio zauważyłam, że połowa babskich wieczorów u mnie opiera się właśnie na wspominaniu i podjarce, że "trzeba ogarnąć taki melanż:" itp itd. A jak przychodzi co do czego to albo nikomu się nie chce organizować, albo nie jest tak fajnie jak było, to już nie to Pamiętam 18-tki, osiemnastki były super, teraz zwykłe urodziny to już nie to samo

oj wiesz, znam ludzi baardzo uczulonych na dzieci, że sam widok zdjęcia powoduje, że się wykręcają
Michalina, ale wszyscy mówią Misia albo Miśka

no u mnie identycznie 'ale grubo było, musimy to powtórzyć', a jak przychodzi co do czego to zarzucamy te plany, bo nikt się nie rwie do organizacji albo zapominamy o temacie 18 lat to chyba były takie przełomowe urodziny, każdy się tym jarał, chyba nie było nikogo, kto by się tym rajcował, a teraz jak sobie pomyślę, że w tym roku 21 urodziny to mi się odechciewa wszystkiego

Stary 2015-01-03, 20:55   #4348
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
oj wiesz, znam ludzi baardzo uczulonych na dzieci, że sam widok zdjęcia powoduje, że się wykręcają
Michalina, ale wszyscy mówią Misia albo Miśka

no u mnie identycznie 'ale grubo było, musimy to powtórzyć', a jak przychodzi co do czego to zarzucamy te plany, bo nikt się nie rwie do organizacji albo zapominamy o temacie 18 lat to chyba były takie przełomowe urodziny, każdy się tym jarał, chyba nie było nikogo, kto by się tym rajcował, a teraz jak sobie pomyślę, że w tym roku 21 urodziny to mi się odechciewa wszystkiego
słodko

a weź idź, ja tam ledwo 20 skończyłam

Stary 2015-01-03, 21:00   #4349
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
a weź idź, ja tam ledwo 20 skończyłam

niektóre z nas niedługo skończą 21

właśnie skończyłam oglądać Lekko Stronniczych na żywo już zaczynam tęsknić

Stary 2015-01-03, 21:04   #4350
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
niektóre z nas niedługo skończą 21

właśnie skończyłam oglądać Lekko Stronniczych na żywo już zaczynam tęsknić
wieeeem

no co za gówno, wiedziałam że zapomnę

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

DLACZEGO TEGO NIE MA NA KANALE??!!!11!!oneone!!1O one11!!one!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości