|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Szklanko dzięki ze pytasz
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i po powrocie nie mam problemów z położeniem Oli spać, a bez spaceru to się jakoś przeciąąąga i przeciąga.Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- ode mnie i Oleńki również najlepsze życzenia |
||
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak się w tym wszystkim odnajduje? Tress u mnie się zawsze mówiło buchty na takie kluski na parze i wg mnie to jest to z linka. Moja Mama robiła z owocami zawsze, przepyszne to było
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
O ubezpieczenie tez mialam Was pytac ostatnio
glownie Dawida
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja swoim też nie wyłączam, a mój tata to nawet jak robi 3 inne rzeczy to uchem słucha tego nieszczęsnego tv , ale oni nawet jak tv włączony to zajmują Olę zabawą więc mam z nimi naprawdę dobrze, a jak nie oni to ja albo tż się nią zajmujemy, żeby nie przykuwała wzroku do tv. Szklanko, a Ty przypadkiem nie masz w planach wizyty w Tychach?
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2015-01-03 o 19:48 |
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzis tak strasznie wieje (w tv mowili o tym nawet), ze i mi bylo nieprzyjemnie jak na chwile wyskoczylam po zakupy :/ ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Dlatego napisalam wczesniej, ze mi jest latwiej olewac, bo Kuba widzi dziadkow raz w tygodniu, a nie codziennie jak u Lenovy ![]() U nas tez tesciowie zajmuja Kube zabawą wlasciwie prawie caly czas, tyle ze tv musi byc wlaczony I mimo wszystko on baaardzo lubi zerkac.
|
||
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Muszę pogadać z mężem czy nie ma tam czegoś do załatwienia
A i jeszcze jedno, czy Play Doh ma najlepsze jakościowo ciastoliny? Bo kupiłam Ewie kiedyś w Biedronce taki zestaw farma i niestety już nam się "wyrobiła" to chcę coś w zamian do robienia zwierzątek. |
|
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Bartusiu Kochany wszystkiego co najlepsze! i oszczędź troszkę tą swoją Mamusie ![]() my w końcu na swoim;p Hania jak zobaczyła swoje zabawki to aż piszczała ![]() Dziewczyny polecicie jakiś odkurzacz workowy tak do 350zł? Ewik mam nadzieję, że uda Ci się to wszystko jakoś pogodzić ![]() hope Ty złodziejaszku! a serio to chyba ochroniarzowi się nudziło;p
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale jak siąpie deszcz, szaro i buro to też słaba przyjemność, ale ponieważ wiem, że idzie za tym późniejsza spokojna drzemka to wolę iść![]() U moich rodziców też własnie w tle gra tv, głównie wiadomości albo sport, może dlatego Ola nie jest za bardzo zainteresowana Musi usłyszeć muzykę albo reklamę, żeby od razu zaczęła zerkać
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2015-01-03 o 20:07 |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(twarda sie zrobila).Ewa robi zwierzatka? ![]() My sie zatrzymalismy na odrywaniu kawalkow i wrzucaniu ich do pojemnikow po ciastolinie ![]() My mamy: https://www.mall.pl/odkurzacze-podlo...302sp?v=507282 Tani, niewielki, dobrze zbiera, wygodny, worki tanie Obejrzalabym jakis film...Ale nie wiem gdzie :/ Co sie dzieje z hje? |
|
|
|
|
#2833 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak najadłybyśmy się Cytat:
![]() Cytat:
Zapraszam do mnie Nawijko na pampuchy! Gdzie mi tam do Twojej babci, ale smak dzieciństwa gwarantuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale trzeba jej zrobić kulkę na początku bo sama nie ma tyle siły. No właśnie co z tą Hje ![]() Cytat:
O matko, cóż za "apetyczna" nazwa
|
||
|
|
|
#2835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nawijko ale się dzisiaj rozgadałaś :P |
||
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie? Spamuje jak za starych dobrych czasow :P |
|
|
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo dzięki Kochana my oglądamy właśnie Pulp Fiction a potem Cztrey wesela i pogrzeb na tvnie taki mam plan
|
|
#2838 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Pyza na polskich dróżkach
![]() Ja kupuję w lildu najczęściej (one leżą w lodówkach przyściennych, mniej więcej obok sałatek różnych), czasem w biedrze, ale nie w każdej są. no właśnie??? Co z HJE? Cytat:
olej, pewnie miał mieć wykrywalność lepszą ![]() Cytat:
natomiast ja zawsze robię tak, że urwę kawałeczek rogala czy bułki. No tyle, że tam, gdzie kupujemy to nas cała obsługa od lat zna i zwyczajnie albo mówię, ile bułek, albo sama się kasjerka pyta. Cytat:
Faktycznie to lepsze wyjście? Czasem NIE jest możliwy złoty środek. Patrz - moja mama. My 1 piętro, ona 3. Ma 69 lat, cukrzyca, nadciśnienie, jest na lekach i insulinie. ŻRE słodycze. I.... mimo mojego gadania, mimo próśb, by nie jadła - je nadal. Moim dziewczynkom też daje - to już nawet Agatka wie, że babcia nie może, upomina ją, wie, że sama nie powinna jeść, i od razu naskarży na babcię, że dała I... jedynym wyjściem jest maksymalnie ograniczyć kontakty. Miałabyś sumienie? Ja nie mam. Ona prócz nas praktycznie nikogo nie ma. Nie wiem, ile jeszcze pożyje, ale nie zamierzam przed nią ukrywać wnuczek, bo daje słodkie. Trudno. Cytat:
EWIK, popatrz: http://polekont.pl/wp-content/upload...tkana-str2.jpg to naprawdę proste, jeśli nadal nie, to wklep "wiązanie chusty kieszonka" w YT, masa filmików Cytat:
![]() Dzisiaj było ok, ale stwierdziliśmy, że... robimy młodym frajdę pojechaliśmy do CH tylko po to, by im wykupić na godzinę autka do jeżdżenia A potem pojechaliśmy do Decathlonu... i niestety, mój pomysł na prezent chyba będzie klapą, Dorka za mała na hulajnogę... W sensie, że ona jednak ruchowo gapcia ![]() Cytat:
po jakimś czasie stanie się mniej elastyczna, gladka Mąż w tym siedzi, już spytałam - samsungi np. taki: http://www.mediaexpert.pl/odkurzacze...54f5,id-241953 Sami samsunga mamy, ale z serii eco wave, już nie produkowanej, od 5 lat dziala i bardzo go lubię |
||||||
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Misia nie wiem czy o takiego chodzi- ja mam zelmer elf, nie narzekam
Bartolini wlasnie szaleje na dole z dziadkami, az podloga łomocze wlasnie słysze, jak kaze dziadkowi wczołgac sie pod stół no bo "leje ,budy ić" Młody spał 16-17,30 dłuuuugi wieczór przede mną podejmowałam 3próby obudzenia go i ni hu hu odwracał sie pupą i miał mnie gdzies ![]() z tych nudów ugotowałam rosół na jutro ![]() a ja kabaretobranie oglądam Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2015-01-03 o 20:36 |
|
|
|
#2840 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia, jeden ze slabszych odkurzaczy teraz. Moja mama ma elfa, no owszem, zależy co nim zbierasz - sierści z kota nie jest w stanie. Z dywanu. MASAKRA.
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49579812]Sylwia, jeden ze slabszych odkurzaczy teraz. Moja mama ma elfa, no owszem, zależy co nim zbierasz - sierści z kota nie jest w stanie. Z dywanu. MASAKRA.[/QUOTE]
nie mam kota
|
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49579612] chyba tak, natomiast wiesz - i PlayDoh się wyrobi po jakimś czasie stanie się mniej elastyczna, gladka [/QUOTE] Byle była dłużej w użyciu niż ta biedronkowa Sylwia u nas też zero oznak senności. Aktualnie Ewa pakuje "dary jesieni" do pudełka po herbatnikach... A wcześniej ułożyła sama 5 razy pod rząd puzzle z 9 elementów |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Wam hita zapodam: ja nie umiem odkurzac z rurami,w sensie na stojąco, zebym tylko rekami machała w te i we wte
jade zawsze na kolanach, z samą giętką częscią i koncówke tylko doczepiamTym wyznaniem chyba wlasnie przebiłam Pstryczka, który po 3 latach nadal wielocytuje na zasadzie kopiuj-wklej |
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49579612]No ale powiedz mi - załóżmy, że dziadkowie puszczają bajkę. Ty zakazujesz, to nic nie daje, po czym awantura na 100 fajerek, zabierasz dzieci, odwracasz się od rodziny...
Faktycznie to lepsze wyjście? Czasem NIE jest możliwy złoty środek. Patrz - moja mama. My 1 piętro, ona 3. Ma 69 lat, cukrzyca, nadciśnienie, jest na lekach i insulinie. ŻRE słodycze. I.... mimo mojego gadania, mimo próśb, by nie jadła - je nadal. Moim dziewczynkom też daje - to już nawet Agatka wie, że babcia nie może, upomina ją, wie, że sama nie powinna jeść, i od razu naskarży na babcię, że dała I... jedynym wyjściem jest maksymalnie ograniczyć kontakty. Miałabyś sumienie? Ja nie mam. Ona prócz nas praktycznie nikogo nie ma. Nie wiem, ile jeszcze pożyje, ale nie zamierzam przed nią ukrywać wnuczek, bo daje słodkie. Trudno. [/QUOTE]jeżeli babcia/dziadek puszcza bajkę to zabieram do domu, albo zajmuję inną zabawą, może babcia/dziadek będą chcieli dołączyć Natomiast nie krzyczę i się nie obrażam, myślę, że konsekwencja dużo by zdziałała. A co do słodyczy to ja powiedziałam, co Ola może jeść i żdnych czekoladek nie przepuszczam. No i teraz nawet prababcia daje Oli jakieś owoce, zabawkę a słodycze dla Nas My mamy syriussa zelmera, ale nie wiem czy polecać bo coś przycisk startu zaczyna się buntować (ma ponad 3 lata)
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2015-01-03 o 20:49 |
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moejgo dziecka nie interesują takie ☠☠☠☠☠☠☠esci zadnych puzzli, malowan kredkami tudziez naklejek, pizga nimi po całym pokoju woli sie wsciekac az tchu brakuje,wlasnie przegania dziadka i babke z pokoju do pokoju i krzyczy "Ypciej" |
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
szaja Yae w wichure nie wyjdzie, tzn wyjdzie, ale od razu na rece chce.
szklanko polecam pucholine, nie twardnieje. |
|
|
|
#2847 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i owszem, kurz zżera Cytat:
ale ona jeszcze lepiej, bo zamontowala sobie JEDNĄ tylko, schylona w pół z tym łazi, ani klęknąć, ani wyprostować...
|
||
|
|
|
#2848 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko Ewa teraz ma nową zabawę ulubioną. Bierzemy brystol na podłogę i rysujemy na nim dom, tzn. co powinno być w domu. Na pewno musi być okno, krzesło, miś, kot, pies i ciumel Ewa lata po mieszkaniu i szuka co mam narysować (np. tapetę ), a potem sama rysuje. Fajnie to wychodzi Cytat:
|
||
|
|
|
#2849 |
|
Konto usunięte
|
http://sklep.moje bambino.pl/fasolka-40-cm.html teraz to na urodziny oglądam (usunąć spację po MOJE)
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2015-01-03 o 21:14 |
|
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jaknto sie gotuje? Myslalam, ze w garnku do gotowania na parze, ale mama mi mowi ze na gaze na garnku umieszczala. Tetra sie nada? Nie mam gazy w domu.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

) i po powrocie nie mam problemów z położeniem Oli spać, a bez spaceru to się jakoś przeciąąąga i przeciąga.
a jak się w tym wszystkim odnajduje?
i wg mnie to jest to z linka. Moja Mama robiła z owocami zawsze, przepyszne to było

olej, pewnie miał mieć wykrywalność lepszą
i nie robią problemów, a ja się nie stresuję. T. muszę tylko upominać bo im właśnie bułki w sklepie daje.
jade zawsze na kolanach, z samą giętką częscią i koncówke tylko doczepiam
rosi: