|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Migotka, zaraz sobie go ściągnę
![]() Aga, dzięki! mojemu tż się na pewno spodoba Alunia, współczuję Ci noc z tymi nogami jak nie refluks, to nogi....ajjj, jeszcze dwa miesiące Paulina, mój co roku zapomina o rocznicy Rano zawsze dzwoni teściu do nas, to wtedy sobie przypomina ;/ (a ma na obrączce wygrawerowaną datę ślubu) . Ale zawsze coś kupi, albo kwiatka, albo czekoladki, albo mnie gdzieś zabierze...Tulę Cię mocno, wiem,z ę jest Ci strasznie smutno :/. Kasiulka, ściskam Cię |
|
|
|
#2912 |
|
Konto usunięte
|
kasia nie wiem czemu takie cukry masz. może za długą przerwą między 2 śniadaniem a obiadem? jak na 2 śniadanie było coś tłustego to może być opóźnioną glikemia i wywala cukier w następnym posiłku.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- z filmów to oglądałam ostatnio snowpiercer i mi się bardzo podobało Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotka chyba chwilowy ale w duszy.
Olcia strasznie przykro to nieee :P Zła jestem ale jakoś tak mnie to nie zwaliło bardzo z nóg. Chciał zabrać do kina to mu daruje. Zaraz się umyje i może na komputerze coś obejrzymy. Poszedł ze mną po sernik rocznicowy ale mógł się postarać chociaż trochę. Ja to jestem szalona czekam na poród Miałam kilka skurczy dzisiaj i byłam pełna nadziei ze się rozkręci i to mi jakoś tak przysłoniło całą rocznicę, a się uspokoiło wszystko
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
Złożone łóżeczko i pomalowany i złożony przewijak (oraz ogólny rozgardiasz w pokoju Małego)
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka, to dobrze
Zobaczysz, jeszcze trochę i zacznie się akcja porodowa
|
|
|
|
#2916 |
|
Konto usunięte
|
my też mamy rocznicę teraz
nie mogliśmy sobie przypomniec która ale doszliśmy do wniosku że to 8 w każdym razie tz niespodzianki będzie robić na 10 a i tak nie mogę iść do kina ani na jedzenie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
my właśnie obejrzeliśmy łowcę, fajny, muszę spisać resztę waszych propozycji.
Wogóle brzuchol mnie boli, pipka kłuje, idę pod prysznic i się położę ![]() a wózek mamy szaro-granatowy, ale nie ma go w tym katalogu
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Inco, fajne sa białe łóżeczka
takie delikatne udane zakupy
|
|
|
|
#2919 |
|
Konto usunięte
|
i jeszcze furie z b pittem oglądaliśmy ale mi się nie podobało
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Mel , już 8 wow! W takim razie Paulina i Melbi wszystkiego dobrego Wam życzę
Lui, odpoczywaj |
|
|
|
#2921 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Apropos filmów - bardzo fajny jest też "The Maze Runner" (Więzień labiryntu)
tylko taki trochę thriller z elementami sci-fi jest ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- śliczne! |
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Meire ja biorę 10pieluch w razie w. Wole to niż lecieć do położnej jak zabraknie a dziec bedzie ryczal. Moja mloda w 1dobie zwaliła się smulka 5razy także z racji ze ja się prosić nie lubię,a po 2nie wiem w jakim stanie bede to wole mieć własne.
Inco fajne to łóżeczko i przewijak. A ja z mężem oglądam rewident evila 2czesc... Ale ostrzegalam ze jak bede mieć koszmary w nocy to go udusze
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
aaa widziałyście styczniówka z terminem 28.1-2.2 urodziła dziś aaaaaaa czyli mam jeszcze 2 tyg spokoju
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Paulina, Twoja corcia ma fantazje AZna sercu się robi jak czytamco ona wymyśla, a zaraz bedzieszmiala taka druga fantastyczna
Ilona, ja miałam CC wiec przed z rana przyszła do mnie położna i zabrała komplet ciuszkow, pampki i chusteczki malej. A co karmienia, puki cycki się nie przyzwyczaja to jest masakra także trzeba się nastawić, ze na poczatku trzeba zacisnac zęby i przetrwać a później to lajt, ja potrafilam spać karmiąc Aga a możesz podać te 12 pozycji do szpitala? Ja nawet torby jeszcze nie mam.. Anielka znam dwa przypadki ze przy porodzie chłopcom conieco odpadło i zostały dziewczynkami wiec to takie oczywiste nie jest choć pewnie rzadsze niż w druga stronę. Olcia mój nie marzył o synku Ja przeziebiona i ledwo gadam, ale prócz kataru i zawalonego gardła się trzymam. Dziś spedzilam 3godziny w bajkolandzie dla dzieci i moja mała nie chciała jeszcze wychodzić a było stado dzieci dracych się bo były jakieś urodziny i muzyka dawała na full, AZ Elena w brzuchu się rozszalala strasznie i kopala choć ostatnio tylko się rozpychala a tu pokazała na co ja stać Ewek piękny ten materiał w kotki, szkoda ze mam lenia i mój materiał lezy i czeka na wene... Meire cieszę się ze noc lepsza była, a ja Nicolasa cage uwielbiam za film ciemna strona miasta, mam dość ograniczone poczucie humoru i dość specyficzne a przy tym filmie się nasmialam ze maz się na mnie dziwnie AZ patrzyl ![]() Zielona oj ciecz się mężem i korzystaj
|
|
|
|
#2926 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka ja jestem już spóźniona hahah
Nicki tak Zuzka jest fantastyczna Madzia też na pewno taka będzie Wiecie ja już się tak nastawiłam ze będę bardzo rozczarowana jak mi cc zrobią. To musi być niesamowite jak dzidziola takiego od razu z brzucha na brzuch mamy kładą. Zuzkę zobaczyłam na sekundkę już umytą i ubraną
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia
55dni ![]() MamaZuzi weź tak nie mów, że moja Młoda miałaby się okazać chłopczykiem... bo mi sie co chwile takie coś sni ;/ meire dobrze, że czujesz się lepiej ![]() Ewa szkoda, że się tak czujesz za dni do porodu ![]() Inco cieszę się, że wizyta ok, ładna waga a ciśnienie to na pewno nerwowe ja też ostatnio mialam jakos 148/100 ale moj to jakos olewa, tzn mowi ze to pewnie wina stresu. Ale moim zdaniem to dobrze, że Cię sprawdzą ![]() i gratulacje łóżeczka ![]() Ewa co za koty Migotka ładny staniczek Ja w h&m nie moge staników bo za małe były ![]() Aga dziękuje za wiadomości, później sie jeszcze mamy podpytam o te szczepionki ![]() A co do toreb to mówisz jak będę miała dwie to mnie nie wypędzą? ![]() Ty miałaś 5 koszul ? ja mam 2 tylko ![]() Pisałam więcej - ale później mi odpowiedziałaś na pytanie A ogólnie jeszcze coś takiego ważnego było ? Albo własnie co pakować/nie pakować ? Bo muszę w końcu ogarnąć tą torbę... Tak samo w końcu musi być i rożek i kocyk czy to lub to ? MamaZuzi aj aj faceci naprawdę nieraz nie myślą... jedną róze by kupił a jak miło by było! Ahh ja Wam życzę wszystkiego co najlepsze ![]() i Tobie, żeby tż się trochę ogarnął :P Inco śliczne łóżeczko!!! Ooo Mlebi gratulacje również wszystkiego najlepszego ![]() Maciejka nie strasz... ja mam termin na 2 luty ![]() Aj mnie cały dzień nie było znowu bo rano mnie jeszcze muliło, później prosiłam męża żeby odkurzył, a ja poszłam ogarnąć pazury i obcięłam nawet u nóg a później tż mi pomógł w pillingach i się umyłam do końca i o 15 byliśmy umówieni z jego znajomymi.. mieliśmy iść do kawiarni czy gdzieś ale oni stwierdzili że woleli by do nich jechać bo ich córeczka 10msc tak słabo w kawiarni wytrzyma tyle czasu ... ahh bylam załamana na początku bo już miałam wizje że będzie mi źle, niewygodnie i w ogóle... ale ona pracuje na centrum też więc podeszliśmy pod jej prace, okazało się że oni i tak chcą iść coś zjeść, wiec poszlismy na pizze, i siedzielismy tak z 1,5h (wtedy mnie w ogóle ogarnęło przerażenie że jeszcze mamy do nich jechać to ja ledwo dam radę), mniam pizza była dobra pojechaliśmy do nich i wytrzymałam do 20 byłam sama w szoku że daje tak radę, bo tż mnie co chwile pytał ale ja o dziwo czułam się spoko, nawet mnie dzisiaj brzuch nie bolał, więc w sumie mogłam siedzieć, albo kanape mieli wygodną i kręgosłup mnie nie bolał No i sobie siedzieliśmy, plotkowalismy, podjadaliśmy słodycze ![]() I wróciliśmy do domu po 20 bo i tak mi już głupio tam było siedzieć i powiedzieliśmy że i tak już jedziemy bo oni będą chcieli Małą myć i kłaść czy coś... A jak wróciłam do domu to dopiero mnie zmęczenie wzięło hehe, ale sie połozyłam i już mi dobrze ![]() W ogóle oni pokazywali nam zdjęcie jak ta koleżanka w ciąży była... brzuch z miesiąc przed terminem... jak ja zobaczyłam to zdjęcie to mi oczy dosłownie przekręciło!! ona miała ten brzuch olbrzymi ![]() :brzyda l: ona mówiła że ona rękoma już teo brzucha nie potrafiła objąć.... ale jej dosłownie w brzuch wszystko poszło... bo ona nóżki , rączki to drobniutkie... chyba z połowa mnie ![]() Naprawdę aż ją podziwiam że chodziła z takim brzuchem, mój to przy jej wygląda jak w 5 miesiącu Opowiadała że jak jej opadł później to jak siedziała to dosłownie miała go między nogami .. masakra :P A przez całą ciąże 24kg na plusie miała, w samym ostatnim miesiącu 7kg przybrała... hah ale naprawdę.. wszystko w brzuch.A i Aga ona też polecała Redłowo.. naprawdę mówiła że położne miłe i w ogóle, że trzeba po prostu słuchać co one mówią i je słuchać :P A jej córeczka jak się urodziła miała 3950g więc aua :P I jeszcze mówiła że stażystów miała przy porodzie i ją stażystka szyła aaa
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Nicki, zdrówka dla Ciebie
Paulina, będzie dobrze. za sn Madzia, to dzień miałaś udany A tak się wczoraj martwiłaś, ze nie dasz rady ![]() też zjadłabym pizzę
|
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo Madzia ale wiadomości
na liście mam rożek, kocyk. Ja nie dopytalam. Zrobię to.. Nie pomyślałam... Na szycie przez stażystke nie zgodziłabym się i na pewno to w planie porodu zawre. Polecała napisać plan. Mówi ze jak jest czas to wszystko jest omawiane, chyba że szybka akcja się dzieje.. Ale i tak przed każdym zabiegiem, tym co robią pytają i proszą o zgodę o ile to nie jest sytuacja zagrażająca... Obejrzeliśmy ten Equalizer Ok film. Wczorajszy lepszy ale spoko. Trochę brutalny
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
A nie mają jakiegoś swojego planu do wydruku ? :P
I czy te położne się zgodziły żebyś miała 3 torby ?
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a plan będziemy pisać dopiero ale na koniec. Ja chyba zrobię tak,że jedna porodowa mała,a potem nie wiem haha No i dla osoby towarzyszącej nie trzeba żadnych ochronnych fartuchow itd. Kapcie ma mąż wziąć co by mu się nogi w butach nie zmeczyly Jak sobie przypomnę co jeszcze mówiłt to będę ci dopisywać
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nie wiem jak ogarne te torby naprawdę :P
Nie no na pewno nie zmieszczę się w jednej.. wystarczy że do swojej włoże koszule, ręcznik, klapki, kapcie, szlafrok i torba będzie pełna.. a gdzie kosmetyki czy podkłady :P
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktator tez wole swój... Ehhh ciężko,ale popracuje nad kompresja torby
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze wszystko wyłożyc i zobaczyc ile tego w ogole jest ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Aga tak w ogóle to dziękuje za te wszystkie wieści bo wiadomo, że mi się to przyda ![]() Ok a teraz pora myć się i spać bo znowu ta godzina i będę spała do 11 ahh Dobranoc
|
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wszyscy śpią!! Szok!! Tzn wszyscy oprócz mnie,standard ![]() Ostatnio często zauwazalam, ze co wejde na wizaz to mam ostatnia aktywność o jakiejś dziwnej godzinie... Ktoś mi się włamuje na wizaxowy profil |
|
|
|
#2937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- ja jem 2 śniadanie ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2938 |
|
Rozeznanie
|
Moze ![]() Ale juz go przechytrzylam i zmienilam haslo Chyba ze z niego taki haker ze i z tym da rade |
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Haha dobre
ja też już nie śpię, ale nie pisałam sama do siebie zresztą ciemno w pokoju i nie chce świecić telefonem bo jeszcze zamierzam spać
|
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
Śpij Aga
mi ciągle wszyscy powtarzają ze to ostatni moment na odpoczynek tylko ze ja musialabym chyba wziąć cos na sen bo mój organizm nie chce korzystać...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

jak nie refluks, to nogi....ajjj, jeszcze dwa miesiące 
Miałam kilka skurczy dzisiaj i byłam pełna nadziei ze się rozkręci i to mi jakoś tak przysłoniło całą rocznicę, a się uspokoiło wszystko

55dni
ale moj to jakos olewa, tzn mowi ze to pewnie wina stresu. Ale moim zdaniem to dobrze, że Cię sprawdzą
co za koty 
byłam sama w szoku że daje tak radę, bo tż mnie co chwile pytał ale ja o dziwo czułam się spoko, nawet mnie dzisiaj brzuch nie bolał, więc w sumie mogłam siedzieć, albo kanape mieli wygodną i kręgosłup mnie nie bolał
za sn
czyli już powinnam zaczynać się bać?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)