![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
Będą w biedrze takie pachnące kredki mazaki myślicie ze to dobre dla naszych szkrabów czy za wcześnie ?? Pisałam Wam ze Julo puzzli nie umie zmieniam zdanie dostał pod choinkę puzzle maluszka i układamy je jakieś 5 razy dziennie wszystkie wzory minimum 4 kolejki pod rząd już maja poobrywane rogi ![]()
![]() |
#2852 |
Zakorzenienie
|
Gojka ty pamiętasz jaki ja mam odkurzacz?
![]() ![]() Sylwia dobra jestes ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
ja kupilam odkurzaz przemyslowy dwa dni temu do kominka i tak do domu do kurzu... du.py nie urywa ale jest ok.
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2854 | |||||
Zakorzenienie
|
O kurde. Co za matoł
![]() My czasem w sklepie urywamy Darii kawałek bułki, ale to tylko wtedy jak jest już bardzo marudna. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ----------- Daria śpi już od 19.50. A to dlatego, że dziś nie miała drzemki. Pierwszy raz od urodzenia nie miała drzemki w dzień. Teściu jej nie położył.Przyszłam z pracy po 14. Zanim się ogarnęłam to musiałabym ją kłaść po 15, a wg mnie to za późno bo pewnie do 17 by spała. Jeszcze dziś pieszo bez wózka do biedry szłyśmy i się nieźle zmęczyła.
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
Pamietam, bo tez takimam. Czasem zdarzy mi sie zapamietac ktora o czym pisala. Choc najczesciej wiem ze ktos pisal czy pytal ale nie wiem kto
#2856 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |||
Zakorzenienie
|
Bartusiu Kochany wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pogrubionego to mamy tak samo od kilku dni, wczoraj od 10 Kuba prawie zasypiał na stojąco, tarł oczy, kładł się na łóżku itd a usnął dopiero przed 15 :/ Cytat:
![]() ![]() Ewik nie zacytowało mi, zdecydowanie zainwestuj w chustę, ja miałam elastyczną pentelkę i byłam baaaardzo zadowolona ![]() hope a może Ty się po prostu spodobałaś temu ochroniarzowi? Tak mu zależało na Twoich danych... ![]() Byłam dziś z CH, tyle ludzi, że szok :/ a ja miałam tyle planów, co to sobie nie kupię a zaszalałam jedynie w hebe ![]() ![]() Dziewczyny, czy Wasze dzieci też Was tak "ustawiają" ze wszystkim? Macie siedzieć tu i tu, rano przypominają Wam, żeby rolety odsłonić, wieczorem, żeby zasłonić i zaświecić światło, ubranie nie w tym miejscu, to od razu krzyk, skarpetka na podłodze tak samo. Już nie wyrabiam normalnie. Kuba jest większym pedantem niż mój tż :/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bartusiu Wszystkiego co najlepsze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Konto usunięte
|
Nancy, to nie pedantyzm, tylko etap rozwojowy
![]() Dzieci w tym wieku kochają rytuały i swój uporządkowany świat - jeśli jednego dnia lampka jest wieczorem zapalona, drugiego oczywiście też ma tak być. Jeśli ubranko ma wisieć na oparciu łózka, to nie ma zmiłuj ![]() ALe wiecie co? wszędzie w rozwoju 2latka piszą, że nie potrafi się dzielić - to Dorotka potrafi, i to jak! nie dość, że jak tylko dostaje coś (mandarynkę, biszkopta, picie - cokolwiek) to od razu wyciąga drugą rękę i woła "Agaka!", to jeszcze jak coś ma, to jesteśmy w stanie wytłumaczyć jej, że np. trzeba część dać komuś (np zabawki). Szok! A, i pisalam ostatnio, że nie układa sortera? No to zmiana, mając prawie 2 lata zaczęła korzystać z sortera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49581153]Nancy, to nie pedantyzm, tylko etap rozwojowy
![]() Dzieci w tym wieku kochają rytuały i swój uporządkowany świat - jeśli jednego dnia lampka jest wieczorem zapalona, drugiego oczywiście też ma tak być. Jeśli ubranko ma wisieć na oparciu łózka, to nie ma zmiłuj ![]() ALe wiecie co? wszędzie w rozwoju 2latka piszą, że nie potrafi się dzielić - to Dorotka potrafi, i to jak! nie dość, że jak tylko dostaje coś (mandarynkę, biszkopta, picie - cokolwiek) to od razu wyciąga drugą rękę i woła "Agaka!", to jeszcze jak coś ma, to jesteśmy w stanie wytłumaczyć jej, że np. trzeba część dać komuś (np zabawki). Szok! A, i pisalam ostatnio, że nie układa sortera? No to zmiana, mając prawie 2 lata zaczęła korzystać z sortera ![]() uffff ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49581153]Nancy, to nie pedantyzm, tylko etap rozwojowy
![]() Dzieci w tym wieku kochają rytuały i swój uporządkowany świat - jeśli jednego dnia lampka jest wieczorem zapalona, drugiego oczywiście też ma tak być. Jeśli ubranko ma wisieć na oparciu łózka, to nie ma zmiłuj ![]() ALe wiecie co? wszędzie w rozwoju 2latka piszą, że nie potrafi się dzielić - to Dorotka potrafi, i to jak! nie dość, że jak tylko dostaje coś (mandarynkę, biszkopta, picie - cokolwiek) to od razu wyciąga drugą rękę i woła "Agaka!", to jeszcze jak coś ma, to jesteśmy w stanie wytłumaczyć jej, że np. trzeba część dać komuś (np zabawki). Szok! A, i pisalam ostatnio, że nie układa sortera? No to zmiana, mając prawie 2 lata zaczęła korzystać z sortera ![]() czyli minie? ![]() Gojka przepis: Składniki: 1/2 kg mąki 2 jajka 5 dag drożdży szklanka mleka - używam z nutelli 2 łyżki cukru 5dag masła- roztopić i schłodzić szczypta soli 12 szt truskawek Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, dodajemy cukier i szczyptę soli. Mąkę przesiewamy, wbijamy jajka i wlewamy roztopione masło i rozczyn drożdżowy. Dokładnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnieciu ciasto dzielimy na 12 porcji ( można więcej, kluski będą mniejsze). i gotujemy na parze ok 10 min ( jeżeli robimy mniejsze wystarczy 8 min) i smacznego! A gotuję albo na gazie, albo na przykrywce do patelni (takiej żeby tłuszcz nie chlapał) w ostateczności na sitku. Oczywiście pod przykryciem aby były na parze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Bartusiu!!!!! sto lat
![]() ![]() ![]() apropo ciastoliny to ja ostatnio macalam piasek kinetyczny! ekstra jest ![]()
#2865 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49579612]Pyza na polskich dróżkach
![]() Ja kupuję w lildu najczęściej (one leżą w lodówkach przyściennych, mniej więcej obok sałatek różnych), czasem w biedrze, ale nie w każdej są. no właśnie??? Co z HJE? ciekaw, kto w tym czasie sklepu pilnował ![]() ![]() Agatka to doskonale rozumie, ale niestety Dorka nie ![]() ![]() No ale powiedz mi - załóżmy, że dziadkowie puszczają bajkę. Ty zakazujesz, to nic nie daje, po czym awantura na 100 fajerek, zabierasz dzieci, odwracasz się od rodziny... Faktycznie to lepsze wyjście? Czasem NIE jest możliwy złoty środek. Patrz - moja mama. My 1 piętro, ona 3. Ma 69 lat, cukrzyca, nadciśnienie, jest na lekach i insulinie. ŻRE słodycze. I.... mimo mojego gadania, mimo próśb, by nie jadła - je nadal. Moim dziewczynkom też daje - to już nawet Agatka wie, że babcia nie może, upomina ją, wie, że sama nie powinna jeść, i od razu naskarży na babcię, że dała ![]() I... jedynym wyjściem jest maksymalnie ograniczyć kontakty. Miałabyś sumienie? Ja nie mam. Ona prócz nas praktycznie nikogo nie ma. Nie wiem, ile jeszcze pożyje, ale nie zamierzam przed nią ukrywać wnuczek, bo daje słodkie. Trudno. no właśnie elastika nie trzeba ciągle ![]() EWIK, popatrz: http://polekont.pl/wp-content/upload...tkana-str2.jpg to naprawdę proste, jeśli nadal nie, to wklep "wiązanie chusty kieszonka" w YT, masa filmików moje dziewczyny w deszcz wyjdą, ale w deszcz + mega wiatr - zapomnij ![]() Dzisiaj było ok, ale stwierdziliśmy, że... robimy młodym frajdę ![]() ![]() A potem pojechaliśmy do Decathlonu... i niestety, mój pomysł na prezent chyba będzie klapą, Dorka za mała na hulajnogę... W sensie, że ona jednak ruchowo gapcia ![]() chyba tak, natomiast wiesz - i PlayDoh się wyrobi ![]() po jakimś czasie stanie się mniej elastyczna, gladka Mąż w tym siedzi, już spytałam - samsungi np. taki: http://www.mediaexpert.pl/odkurzacze...54f5,id-241953 Sami samsunga mamy, ale z serii eco wave, już nie produkowanej, od 5 lat dziala i bardzo go lubię ![]() dzięki Kochana, właśnie też go oglądałam ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
edit. Moje dziecko nadal nie spi ![]()
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2015-01-03 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Konto usunięte
|
Prezent od babci (mojej mamy) na urodziny kupiony
![]() http://siglo.pl/dla_dzieci/zabawki/p...uttle_bug.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Wtajemniczenie
|
#2870 |
Zakorzenienie
|
Fewciu baaaardzo dziekuje za przepis
#2871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze jak inne dziewczyny napisaly, ze one/TZ tez to poleglam! Cytat:
Co do Twojego pytania - nie, upomina mnie tylko, zebym choinke wlaczyla ![]() Zreszta moj nie ma po kim byc pedantem ![]() Kurcze, moj Kuba wywala wszystko co znajdzie na swojej drodze, a Wy tu piszecie, ze porzadkowanie to norma rozwojowa... To sobie jeszcze poczekamy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49581153] ALe wiecie co? wszędzie w rozwoju 2latka piszą, że nie potrafi się dzielić - to Dorotka potrafi, i to jak! nie dość, że jak tylko dostaje coś (mandarynkę, biszkopta, picie - cokolwiek) to od razu wyciąga drugą rękę i woła "Agaka!", to jeszcze jak coś ma, to jesteśmy w stanie wytłumaczyć jej, że np. trzeba część dać komuś (np zabawki). Szok! A, i pisalam ostatnio, że nie układa sortera? No to zmiana, mając prawie 2 lata zaczęła korzystać z sortera ![]() Ooo, u nas to samo. Co prawda siostry nie ma, ale dzieli sie z kazdym tym, co ma ![]() ![]() ![]() fewcia sie ze mnie smiala, ze gadulę to poszlam obejrzec film ("Dwoje do poprawki" - uroczy!) i w miedzyczasie krotkie spa zaliczone ![]() Maseczka na twarz, wlosy az sie swieca od oleju ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Ooooo, to sie dogadamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzis przyniosla ze swojego pokoju taboret z mamuta i na lozko z nim wlazla. Postawila, po czym na niego usiadla. Zabralismy to poszla po krzeselko. To samo. Skad ona czerpie pomysly to ja nie wiem. Wogle daje nam popalic ostro ostatnio.
![]() |
#2874 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas puzle tez sa hitem. ukladamy po kilka razy dziennie. my mamy puzle maluszka wlasnie maszyny, rybki i zwierzatka. i u nas mlody wyrzuca wszytkie na raz, miesza i wtedy uklada ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49581153] ALe wiecie co? wszędzie w rozwoju 2latka piszą, że nie potrafi się dzielić - to Dorotka potrafi A, i pisalam ostatnio, że nie układa sortera? No to zmiana, mając prawie 2 lata zaczęła korzystać z sortera ![]() bylismy dzis u mojej kolezanki. ma coreczke z marca 2012. Kuba generalnie nie ma czestego kontaktu z dziecmi a dzis dawal jej batonika, picie i to jeszcze tak ladnie - Prosze Laura, batonik. Prosze Laura, piciu. ![]() moj do tej pory soret ma w nosie i pewnie juz tak zostanie ![]() Cytat:
![]() zobacz co sie dzieje na swiecie http://pogoda.interia.pl/wiadomosci/...cts_news_small ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
mika - zdrowka dla Was! Ewik - sciskam! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://www.dzieciologia.blogspot.com...e-dziecko.html --------------------- Nauka nocnika u nas kiepsko, kilka razy poszło na nocnik (doskonale wie, po co to - woła sama, pokazuje na pieluchę, ze chce - ale... najczęściej nic nie leci), kilka razy na podłogę. Kupa TYLKO do pieluchy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
![]() Dzieci w tym wieku kochają rytuały i swój uporządkowany świat - jeśli jednego dnia lampka jest wieczorem zapalona, drugiego oczywiście też ma tak być. Jeśli ubranko ma wisieć na oparciu łózka, to nie ma zmiłuj ![]() ALe wiecie co? wszędzie w rozwoju 2latka piszą, że nie potrafi się dzielić - to Dorotka potrafi, i to jak! nie dość, że jak tylko dostaje coś (mandarynkę, biszkopta, picie - cokolwiek) to od razu wyciąga drugą rękę i woła "Agaka!", to jeszcze jak coś ma, to jesteśmy w stanie wytłumaczyć jej, że np. trzeba część dać komuś (np zabawki). Szok! A, i pisalam ostatnio, że nie układa sortera? No to zmiana, mając prawie 2 lata zaczęła korzystać z sortera ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() B. padł o 22,56 ![]() ![]() ![]() Nie cierpie 4 wesel i pogrzebu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
Internet zaciąga mnie w swoje czeluscie
![]() https://www.facebook.com/video.php?v=10152562588831006 |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49581996]Po raz kolejny dochodzę do wnioski (serio!), że jestem bardzo męska. NIE TRAWIĘ hugh granta, jest obrzydliwy dla mnie, toteż 4 wesela -0 fuj! za to Pulp Fiction rozbawił mnie bardzo
![]() ![]() ojj mi tez Huhg się w ogóle nie podoba, jest taki odrzucający dla mnie ![]() a 4 pokoje Taratntino genialny! Tim Roth za rolę lokaja powinien oscara zgarnac ![]()
#2880 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49581996]Po raz kolejny dochodzę do wnioski (serio!), że jestem bardzo męska. NIE TRAWIĘ hugh granta, jest obrzydliwy dla mnie, toteż 4 wesela -0 fuj! za to Pulp Fiction rozbawił mnie bardzo
![]() ![]() Ejj, ale ja tez jestem podobno meska, nawet TZ tak gada ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Toż mnie film kreci, a nie jakis Grant ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.