![]() |
#3901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Najpierw dowolne czesci kurczaka (najlepiej jednak duze kawalki piersi) podsmazamy na malej ilosci oleju i wyciagamy z garnka/patelni, nie wylewamy oleju,ktory tam pozostal i dolewamy troche wody do tego wrzucamy marchewki pokrjone w kosteczke. Chwile dusomy i ponownie wrzucamy kurczaka (do na wpol miekkiej marchewki). Wszystko doprawiamy jedynie sola i pieprzem oraz dusimy az marchewka zmieknie i ooo...jemy
![]() Edytowane przez mgds Czas edycji: 2015-01-03 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Tez sie ostatnio karmi racze
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Tez takego robie, ale ja daje kawalki kurczaka z koscia (udka, podudzia) doprawiam sola, pieprzem, papryka wedzona i curry posmazam, i do tego daje marchewke starta na grubej tarce, dolewam troche wody i dusze w tym kurczaka do miekkosci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Rozeznanie
|
Kurde nigdy tak kuraka nie robilam chyba musze wyprobowac.
Mili umyta, dalam butle i sie usypiala ale slysze placz wchodze a tu bodziak caly mokry musiala duzo ulac i kupa poza pampersem. Ale przebralam szybko i tz sam z siebie wzial i polozyl sie z nia
#3904 |
Zadomowienie
|
Anuszka zdrówka dla małego.
Ja nie wiem jak wy się tak bez zabezpieczenia nie boicie, bo ja bym chyba przed tż uciekła jakby mnie chciał bez niczego dorwać ![]()
#3905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Wtajemniczenie
|
O tez zrobię tak kuraka
![]() Tez bym uciekła przed tz ![]() Moja ma kiepski dzien.... marudzi nie spi. Raz zasnela na moim brzuchu a tak to placze. Teraz probuje ja uśpić ale ciezko jest....
#3907 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Smarujecie czymś cycki przy kp? Zrobiły mi się rozstępy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zadomowienie
|
ja tez juz mam dosc marchewki
![]() ![]() ale niedługo zapomnimy o tych dietach ![]() ja tez codziennie pije karmi tak by se humor poprawić a córka mówi ze piwo pije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Wtajemniczenie
|
No tak....
5 tydzien skończony Witaj nasz pierwszy skoku rozwojowy... Dziswszystko jest beee Dama zasnela na moim brzuchu.... i co teraz? Przeciez nie bedziemy tak spac w nocy... eh.... Zaraz bedzie dym jak bede chciala ja odlozyc....
#3910 |
Raczkowanie
|
Aleska
![]() Anuszkazdrowka dla synka ![]() ela Clara tez wlasnie skok przechodzi, noc nie przespana, jesc nie chce,spi tylko na mnie albo na Tz, ciekawe jak dzisiejsza noc bedzie wygladac ![]()
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tyle dobrze, ze maz na diecie to razem jemy kurczaka z marchewka. Jedynie w święta strasznie zazdrościłam mu pierogów z kapusta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rosalie Wy już ten drugi skok, bo to już 8 tyg macie nie? my pierwszy.... nagroda za niego to świadomy uśmiech ![]()
![]() |
#3914 |
Rozeznanie
|
Moje dziecko wypiło 79 ml koperku i pierdzi jak szalone
![]() Anuszka dużo zdrowia dla Synka ![]() My już z mężem kilka razy ten teges, ale gumki poszły w ruch ![]()
![]() |
#3915 | |
Zadomowienie
|
Anuszka, dużo zdrówka dla Synka! paskudne choróbska
![]() Cytat:
Aleksandretta, ja to rozumiem, że strzelające to z pierdkiem idą ![]() ![]()
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog ![]() You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2015-01-03 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Silesianna bo mi sie przypomnialo, pisalas, ze zmniejszasz ilosc karmien na dobe, to co ile karmisz Jerza. 5 karmien to 4 w dzien i 1 w nocy czy jak? Bo tak mysle to u mnie nierealne...
W nocy dwa karmienia mam a wdzien 4-5...w sumie i tak staram sie co trzy godziny go dociagnac, rano da sie wydluzyc ale po poludniu przymiera glodem... Mam pytanie, jaki macie pomysl na plan dnia, w sensie jak to staracie sie ustalic...?? Karmienie zabawa i potem usypiacie, jakie godziny, jak to robicie, musze to zaczac porzadkowac mniej wiecej godzinowo bo mamy bajzel w ciagu dnia niezly... u nas tylko kapiel zawsze juz o 19 i mlody zasypia kolo 20 po jedzeniu i tyle nam wychodzi narazie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Rozeznanie
|
No my tez mamy strzelajace jak trzymam ja i mam reke pid jej dupka to jakby bombardowali.. ale np dzis jedna kupe zrobila mi na przewijaku i wyszla z niej wolno i spokojnie jak pasta do zebow.m z tubki.
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to u nas tez są strzelające. Zawsze słychać jak robi i jak nie ma pieluchy to kupę ścieram z połowy pokoju. Ech wychodzi na to, ze i u nas alergia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się ze jak jestem sama z synem w domu a mąż w pracy to rytm dnia się stabilizuje nam jakoś tak naturalnie, a jak mój stary ma wolne to już☠karuzela normalnie.☠
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Aleksandretta ja mam 6tyg i tez nie do konca db tam sie czuje...ja do galerii ubieram tak jak napisalas i rozpinam kominezon po prostu. Ale my dlugo nie chodzilismy a raz tylko bylismy
Anuszka zdrowka dla dziecka. Alekaz i dla Ciebie zdrowia Kostka u nas tez jakos tak na stale tych godzin nie mamy, bo staramy sie karmic w dzien co 4 h i to wszystko zalezy jak budzi sie w nocy i jak te godziny wypadna. Tylko kapiel mdzy 19 a 20 jest ![]() A kupki nasz mial zielone plastelinowe, po zmianie mleka na bebilon pepti sa zolte, twarozkowe i rzadsze to chyba ok?
#3921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam o twoich problemach z karmieniem i powiem ci ze miałam podobnie. Syn w ogóle nie chciał mi jeść z piersi. Zawsze kończyło się płaczem. W szpitalu wpisali mi w kartę dokarmianie bo tracił na wadze. I jak wróciłam do domu chciałam byc tylko na kp. kupiłam laktator by pobudzic laktacje, piłam wode, herbatki na laktacje i nie bylo zadnej poprawy. Zaczynałam karmienie od cyca a potem mm. Bo chcialam zebyjadl jak najwiecej mojego mleka. Ale po cycku zawsze płakał i byl bardziej wygłodniały. ja się męczylam i on takze. Laktatorem sciagalam z obu piersi marne 30ml. wstawalam w nocy i sciagalam potem on wstawał, karmienie najpierw moim mlekiem potem mm, potem wyparzanie wszystkiego i długo tak nie pociągnełam. Potem mialam coraz mniej pokarmu on juz nie chcial ssac mojej piersi i dalam sobie spokój. Przez 5 tygodni tak się męczyliśmy.Mialam moralniaka ze nie daje mu piersi ale jak widzialam jak płacze i potem z jakim apetytem je mm to odpuścialam sobie. Wiec nie katuj się sie dajesz mm. Przeciez ile dzieci je tylko mm i są zdrowe jak konie. Rób tak zeby dziecko było szczęsliwe a ty miała zdrową psychikę ![]()
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Anuszka zdrowka dla maluszka
![]() Jak by u nas zabawa byla po karmieniu to nie ma mowy potem o spaniu ![]() ![]() Co do spania w dzien, nie wiem czy starac sie usypiac na sile? Nadia malo spi w dzien... Z tym ze ja raczej nie lulam, sporadycznie, bo i tak jesli jej sie usnie to 15 min i sie budzi heh czy to zle ze tak malo spi w dzien? Zdarzy jej sie czasem jak polozymy w wozku i jest z nami w pokoju\kuchni.. Czy lepiej ja lulac? Znow dzis na ramieniu pod wieczor miala ta sucha skore... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Rozeznanie
|
Sa jakies siatki centylowe on line w ktorych wpisuje wage dziecka z jaka sie urodzil? Bo wszystkie sa takie ze zakladaja ze dziecko urodzilo sie 3kg+
#3924 |
Zakorzenienie
|
Zanet nasz spi troche w dzien. Ale u nas to wyglada tak, ze musze go lulac bo inaczej placze i wtedy zasypia. Jak nie placze to lezy w lozeczku czy bujaku i jest czas na zabawe. Mamy karmienia co 4 h i tak mdzy nimi spi moze po godzince
#3925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja też rozpiełam kombinezon a zgrzała się. Potem w galerii kupiłam taki cieńszy misiowy w H&M, przebrałam a i tak zgrzana była jak wróciliśmy do domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |||
Zakorzenienie
|
cały dzień mi tapatalk wariował, nie mogłam odpowiedzieć na 2/3 postów :/ młody teraz zasnął więc odpaliłam kompa...
Cytat:
ale też mam wrażenie że odstawienie karmienia piersią dobrze Ci zrobi. oczywiscie to tylko moje wrażenie. przytulam! Cytat:
jeśli tak to laktoza w tabsach w żaden sposób Ci nie zaszkodzi ![]() Cytat:
![]() mocz chyba po to żeby zobaczyć czy nie ma szerszego zakażenia? poza drogami oddechowymi. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
aleksantrettaa ja tylko na 15 min bylam i nie zdazyl sie zgrzac...to moze rozbierac z kombinezonu? Ja chcialam na poczatku ale spal i nie chcialam wybudzac
![]() Aplikacja wizaz tez szwankuje co jakis czas
#3928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj ominelam jedno karmienie i Mili nie byla przy cycu jakies 7h przez ten czas ladnie sie napelnily i do dzis do wieczora karmilam naprzemiennie raz jednym raz drugim i ladnie spala nie marudzila i nawet pierdki tak nie meczyly ale czym blizej wieczora tym czulam ze coraz bardziej puste nie nadazaja sie napelniac i karmienie po 19 to juz bylo z dwoch cycow a tak sobie mysle ze moglam dac mm i znow cyce by mialy przerwe by sie napelnic a tak w nocy chyba trzeba bedzie mm dorobic
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Mamulunda bardzo ladnie napisalas
![]()
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedz mu że Ty chcesz się czuć bezpiecznie i bez gumy to sobie może użyć... prawej ręki. ewentualnie lewej, jak da radę ![]() może nawet nie tyle po 6 miesiącu, ale jak dziecko samo stabilnie siedzi bez podparcia. statystycznie nie wcześniej, niż po 6 miesiącu. Żanet - co do tej suchej plamy - a nie było tam jakiejś metki czy czegoś drapiącego w tej okolicy? bo to nietypowe miejsce dla alergii pokarmowej. częściej takie się pojawiają od jakiegoś czynnika drażniącego... krostki na szyjce i okolicach najczęściej się pojawiają od.. ulewania. mleko włazi w zakamarki i od wilgoci się robią. alergia pokarmowa daje znaki najczęściej na buzi, w zgięciach łokci i kolan, na piszczelach, stopach, dłoniach, i na tyłku / cipce / jajkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.