|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#61 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 156
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
Dla mnie wci±¿ o wiele za krótkie
![]() Ca³kiem fajne te fryzury Cytat:
Witaj Trzymam kciuki za Twoje zapuszczanie ![]() A Twoje w³osy lubi± proteiny? Pytam, bo w jedwabiu CHI jest ich ca³kiem sporo. I ³atwo o przeproteinowanie. Cytat:
Cytat:
A jak chcesz trochê wyp³ukaæ farbê, to mo¿e olejem kokosowym, albo szamponem przeciw³upie¿owym. S± chyba jeszcze inne sposoby.Eirin fajnie, ¿e wróci³a¶ I czekam na fotki Twoich w³osów
Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2015-01-03 o 19:36 |
|||
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
Cytat:
Nie masz takiego sprawdzonego fryzjera, którego jeste¶ pewna, ¿e Ci nie spartaczy? |
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Cytat:
glownie dlatego zapuszczam, nie chce juz tych suchych farbowancow, a naturalki sa lsniace.Nie mam, bo nie chodze do fryzjerow musze poszukac, najwyzej uciekne z krzesla fryzjerskiego
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
|
|
|
|
#65 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
Cytat:
S³ysza³am o oleju kokosowym i chyba musze sobie go zakupic w koncu. Jestem w³a¶nie na etapie testowania olei ktore mi sluza i nie, a troche mi sie ich juz nazbieralo. Najlepiej olejuje mi sie metoda na odzywkê, w³osy nie s± tak obci±¿one co mi siê czêsto zdarza³o przy olejowaniu na sucho. Cytat:
|
|
|
#66 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bardzo lubiê olejowanie na sucho, i teraz tylko tak robiê
|
||
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Swan Ale masz d³ugie w³osy
teraz dopiero widaæ ich d³ugo¶æ ![]() iwonsia Twoje w³osy to dopiero zasuwaj± jak szalone, tego to Ci najbardziej zazdroszczê Animale Ale Isana kakaowa w sensie szampon czy od¿ywka czy jeszcze co¶ innego ?? Mam tyle szamponów i masek i od¿ywek do w³osów , ze juz nie mam ochoty nic wiêcej kupowaæ ale je¶li ma mi to pomóc, to chyba jednak siê skuszê. Póki co prym u mnie wiedzie szampon na kwiatowym propolisie nr4 (do objêto¶ci, w³osy nie s± obci±¿one po nim i s± bardzo puszyste co mi odpowiada akurat) i Kerastase Cristalist (do w³osów naturalnych wiêc nie obci±¿aj±cy ) od¿ywka do objêto¶ci co drugie mycie na samiutkie koñcówki dla zabezpieczenia i przed suszeniem na samiuteñskie koñcóweczki Cement termiczny z Kerastase albo olbo Elixir ró¿owy - równie¿ na same koñcówki koñcówek ¿eby nie obci±¿y³y reszty. Lullaby Trzymam kciuki za wytrwa³o¶æ i czekam z niecierpliwo¶ci± na moje ukochane zdjêcia ;D Eda wydaje mi sie , ¿e odrost jest takiej samej d³ugo¶ci na górze jak i pod spodem JUZ NIED£UGO ZAWALÊ WAS ZDJÊCIAMI MOICH W£OSÓW trzeba nadrobiæ miesi±c bez aktualizacji,
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet do zapiêcia od stanika jeszcze nie siêgaj± ![]() Wyprostowa³am i czasami bêdê robiæ takie aktualizacje ![]() A ja zdenkowa³am wczoraj olej z orzechów w³oskich, a w tym miesi±cu powinno byæ jeszcze 4-5 denek. CZEKAM NA TE FOTY NIECIERPLIWIE! |
|
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale do szarego materia³u juz siêgaj±... pu³ap koronki na bluzeczce osi±gniêty Ja wiem, ¿e moje w³osy po wyprostowaniu w pe³ni nie zas³aniaj± napisu, widzia³am w tylnym lustrze
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maj± na to 6 dni ![]() Du¿o podcinasz??
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Mo¿e bêd± zasuwaæ jak b³yskawica
![]() Te farbowane koñce mnie tak wnerwiaj±, ¿e chcê podci±æ 3-5cm, ale mo¿e zetnê tak by zosta³y tylko naturalki. Nie wiem jeszcze. |
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Tak, ¿eby zosta³y tylko naturalki czyli ile ??
Kiedy podcinasz?
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojêcia ile to dok³adnie, ale farbowanych jest jeszcze trochê. Ale w±tpiê czy zdecydujê siê na wiêksze ciêcie. Planujê w pierwszej po³owie marca.
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
My¶lisz, ¿e jakby¶ ¶ciê³a ca³e farbowañce, to mia³aby¶ wtedy takie w³osy jak mia³a¶ w maju albo marcu ?? ( i teraz wszyscy zagl±daj± do Twojego albumu, ¿eby zobaczyæ jakie mia³a¶ w maju i marcu ;P )
|
#76 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Dziewczyny ja siê niestety z wami ¿egnam. Wracam do ciemnych farb, na sam odrost raz na 2 miesi±ce. Da³am odpocz±æ w³osom 8 miesiêcy, ale brakuje mi tych mo¿liwo¶ci zmian. Mo¿e wcale siê jeszcze "w³osowo" nie wyszala³am i potrzebujê jeszcze nieco poszukaæ. Z pewno¶ci± pewnego dnia wrócê do naturalek, bo widzê masê plusów, ale na chwilê obecn± biorê zawrotke na bardziej racjonalnie u¿ywane farby.
|
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przemy¶l jeszcz mo¿e t± decyzjê ( Akurat chcesz odej¶æ od nas w momencie, kiedy najgorszy okres masz ju¿ za sob±
|
|
#78 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Babci wysyp siwych te¿ dopiero od 60 siê pojawi³ Wiem, ¿e najgorsze ju¿ za mn±, ale zaczynam siê mêczyæ i marze o mo¿liwo¶ci wybrania innego koloru i uzyskania go w godzinê, ¿eby siê przekonaæ jak wygl±dam. No i jak zrobi³am br±zow± szamponetke - wszyscy, których spotykam w zachwycie, ¿e w koñcu znowu jestem wyrazista i bardzo ³adnie wygl±dam. Co przekonuje mnie, ¿e moje nijakie naturalki nie s± mi pisane. |
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 923
|
Hej wszystkim
przysz³am sie przywitaæ od dzi¶ postanowi³am wróciæ do naturalnego koloru wlosow, choæby po to, by je trochê odbudowaæ. Na razie s± pofarbowane na ciemny braz, moj naturalny to ch³odny ¶redni braz. Jednak moje w³osy maj± tendencje do sp³ukiwania z siebie farby, wiêc czekam a¿ farba sama zejdzie, ju¿ widzê lekkie refleksy, jest te¿ ma³y odrost ¿eby tak na pusto nie pisaæ mam do Was pytanie: co poradzicie na krusz±ce sie w³osy? Krusza mi sie okropnie, pod prysznicem znajduje po³amane koncówki, w umywalce, na pod³odze. Po ka¿dym przeczesaniu sie krusz±. Zabezpieczam codziennie koncówki. Myje szamponami L'occitane i Alterra granat i aloes (moje w³osy go pokocha³y), u¿ywam odzywki Bani Agafii (balsam na brzozowym propolisie) i Alterra, je¶li chodzi o maski to tradycyjnie Alterra (moje w³osy pokocha³y te serie, u¿ywam od niedawna), i biovax maska proteinowa. Do tego olejuje, olejkiem arganowym, z rzepaku i aml± (Dabur). No i nie wiem co jest nie tak zauwa¿y³am ze cie¿ko mi je rozczesaæ, przesta³am czesaæ na mokro, ale na sucho tez cie¿ko wiec zaczê³am od kilku dni po prostu spaæ w turbanie na g³owie... I jakos z rana trochê lepiej te w³osy mi sie rozczesuje. Nie suszê ich, nie prostuje zbyt czesto, w³a¶ciwie od wielkiego dzwonu. Ale one mi sie krusz± nawet podczas mycia a koncówki podcinalam 1,5 Mca temu, to nie bede znowu sz³a bo moje zapuszczanie bedzie bez sensu... Pomó¿cie...
|
|
|
|
#80 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Mam nadziejê tylko, ¿e nie bêdziesz ¿a³owaæ swojej decyzji ![]() Nie bêdê Ciê na si³ê przekonywaæ do naturalek, je¶li lepiej Ci w innym kolorze to farbuj ![]() Cytat:
![]() Na krusz±ce w³osy pomaga tylko ¶ciêcie. Zniszczenia tylko id± w górê w³osów. Lepiej ¶ci±æ i dopiero potem zabezpieczanie koñcówek co¶ da. |
|||
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Wszyscy tak mówi± a po Branzoletce ani ¶ladu. Sandrika te¿ przepad³a jak kamieñ w wodê
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszt± i tak pewnie nie ciachnê, a¿ tyle, bo szkoda mi d³ugo¶ci. Do talii jeszcze tyyyle mi brakuje...
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ju¿ mi lepiej Ja mia³am postanowienie, ¿e nie zetnê a¿ do urodzin które by³y w listopadzie, ale teraz zmieni³am postanowienie, ¿e nie zetnê co najmniej do majówki.. wtedy to, bêdzie rok od ostatniego ciêcia
nie farbujê w³osów od 9 grudnia 2013 r. Ostatnie ciêcie w³osów 13 maja 2014 r, 16 stycznia 2015r, 29kwietnia 2015r .. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r Edytowane przez Eirin Czas edycji: 2015-01-03 o 22:45 |
|
|
|
|
#86 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 4 900
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Unlike, kocie, a moze pomoze farbowanie farbowancow? Widzialam na innym watku, ladny kolor. Moze nie farbuj odrostu, ale baw sie kolorami farbowanych? Ja tak robie i mam sie dobrze.
Najwyzej potem zaczniesz uzywac tonerow (nie plukanek) na odrost. Bedziesz mogla zmieniac odcien, ale nie na stale, bo tonery z naturalych schodza. Co ty na to? A mowia ci, ze ladnie w farbowanych, bo nie widzieli i nie pamietaja cie w dlugich naturalkach. Pomysl, cala dlugosc, lsniace, zdrowe wlosy? Farbowanie niszczy, pojawiaja sie odrosty. Chcialas przeciez miec naturalki? Ile to zapuszczalas? A potem co? Znowu od nowa? Wiem, namawiam, ale moze zastanow sie kilka dni. Zafarbowac zawsze zdazysz ![]() Chyba ze juz zdecydowalas na 100%. Pomysl o tych tonerach ![]() Mam nadzieje, ze moj post nie jest spozniony. Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2015-01-03 o 23:06 |
|
|
|
#88 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
My¶la³am o farbowaniu farbowañców, tylko jak to zrobiæ? W sensie fryzjer sobie krzyczy 120z³ za same farbowañce, a mama, która farbowa³a mi w domu, powiedzia³a, ¿e ona siê tak nie tknie, bo nie ma pojêcia jak to zrobiæ, ¿eby mi tego odrostu ca³ego nie zafarbowaæ |
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
eirin, to krem do cia³a, ale ma sk³ad odpowiedni dla niskoporowatych w³osów, ³atwiej dostêpny i tañszy ni¿ olej kokosowy
.
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

Ale kondycja moich w³osów poprawia siê z miesi±ca na miesi±c, ju¿ zaczê³am zauwa¿aæ du¿e zmiany wiec to jest dla mnie ogromna motywacja ZDROWE W£OSY

bardzo ³adny masz ju¿ ten odrost
.. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r