Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-03, 19:35   #61
swan999
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 156
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez nysiak1910 Poka¿ wiadomo¶æ
Swan d³ugie masz ju¿ te w³osiska
Dla mnie wci±¿ o wiele za krótkie

Cytat:
Napisane przez kaguya Poka¿ wiadomo¶æ
Prosty, raczej krótszy bob (boki mam za krótkie), co¶ takiego
Ca³kiem fajne te fryzury

Cytat:
Napisane przez Deadly_Lullaby Poka¿ wiadomo¶æ
Do³±czam do was. Od kiedy fryzjerka ¶ciê³a mi w³osy zupe³nie inaczej ni¿ o to prosi³am ("proszê nie cieniowaæ" *chlast* górna warstwa skrócona do jaki¶ 8cm, co przy moich cieniutkich w³osach jest katastrof±... ca³e cieniowanie mia³o mniej wiêcej taki kszta³t ~~~ zanim da³o je siê ogarn±æ) postanowi³am wróciæ do naturalnego koloru i przy okazji je zapu¶ciæ. Trwam w tym od miesi±ca i jest ok, choæ odrosty mnie denerwuj±! No i w³osy zaczê³y mi siê przet³uszczaæ (choæ to raczej przez czapki ) + metoda OMO nie jest dla nich najlepsza, zwykle zostaje samo OM lub tradycyjne mycie.
Moje w³osy bardzo lubi± siê z SLS, ale ograniczam to do minimum - co drugie/trzecie mycie, zmywam przy okazji silikony (zabezpieczam koñcówki jedwabiem chi).

Mój naturalny kolor to jasno-ciemny blond - czyli, jasne na d³ugo¶ci, dosyæ ciemny odrost, który stopniowo ja¶nieje (choæ zim± zwykle by³y dosyæ ciemne) . Przynajmniej takie by³y ostatnio w gimnazjum zanim je pofarbowa³am pierwszy raz. Ostatni raz farbowa³am je na rozja¶niane w³osy (farbowane na bardzo jasny blond) henn± khadi jasny br±z. Henna siê ju¿ w du¿ym stopniu wyp³uka³a, s± rudawo-blond. Postaram siê zamie¶ciæ zdjêcie w najbli¿szym czasie.
Mam nadziejê, ¿e jako¶ przetrwam odrastanie moich w³osów.

~~
Co do wypadania i wzrostu to bardzo pomóg³ mi suplement który stosujê od kiedy æwiczê na si³owni, zawiera baaaaardzo du¿o witaminy b6. Ale równie dobrze mog³a pomóc zwiêkszona aktywno¶æ fizyczna

Witaj

Trzymam kciuki za Twoje zapuszczanie
A Twoje w³osy lubi± proteiny? Pytam, bo w jedwabiu CHI jest ich ca³kiem sporo. I ³atwo o przeproteinowanie.

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak jak my¶la³am. Mój odrost odrós³ w równy miesi±c do 1,8 cm. Ca³kiem sporo. Du¿o te¿ siê go wizualnie wyklu³o. Szkoda tylko, ¿e jest taki mega szary brzyda¶ny. Dziwi mnie, ¿e nie gryzie mnie ró¿nica kolorystyczna. Aktualnie mam 3 kolory w³osów :|
Kolor zawsze na pocz±tku wydaje siê szary i nijaki, potem dopiero nabiera charakteru.

Cytat:
Napisane przez Eda87 Poka¿ wiadomo¶æ
Dobra jak obieca³am to wstawiam. Rano zrobi³am zdjêcia po umyciu w³osów. Jak widaæ z tylu super rosn± ale z przodu jakby sta³y w miejscu Ca³y czas mam nadzieje ze w lato wyp³owieje mi ta farba od s³oñca, mimo ze wiele osob mi mowi ze odrost nie zuca sie tak w oczy ja i tak ¼le siê z nim czuje i chodzê w spiêtych w³osach tylko Ale kondycja moich w³osów poprawia siê z miesi±ca na miesi±c, ju¿ zaczê³am zauwa¿aæ du¿e zmiany wiec to jest dla mnie ogromna motywacja ZDROWE W£OSY
Bardzo ³adne! I super, ¿e w³osy s± w coraz lepszym stanie A jak chcesz trochê wyp³ukaæ farbê, to mo¿e olejem kokosowym, albo szamponem przeciw³upie¿owym. S± chyba jeszcze inne sposoby.

Eirin fajnie, ¿e wróci³a¶
I czekam na fotki Twoich w³osów

http://DKMS.pl

Edytowane przez swan999
Czas edycji: 2015-01-03 o 19:36
swan999 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:37   #62
I ona
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 490

Cytat:
Moze te z przodu sie krusza? Ja tak mam.
Moje po samodzielnym scieciu, marzy mi sie jeszcze wyrownanie do tej dolnej warstwy przy szyi, ale z tym tylko do fryzjera, a ja sie boje, ze wycieniuje za mocno. Koncowki mi sie wywijaja po podcieciu, wiec potrzebuja lekkiego cieniowania.
Cholera, dziewczyny, boje sie, a wlosy potrzebuja zmiany...
masz bardzo du¿± ró¿nicê w stanie w³osów naturalnych w stosunku do farbowañców
Nie masz takiego sprawdzonego fryzjera, którego jeste¶ pewna, ¿e Ci nie spartaczy?
I ona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:52   #63
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Cytat:
Napisane przez I ona Poka¿ wiadomo¶æ
masz bardzo du¿± ró¿nicê w stanie w³osów naturalnych w stosunku do farbowañców
Nie masz takiego sprawdzonego fryzjera, którego jeste¶ pewna, ¿e Ci nie spartaczy?
To chyba dobrze? glownie dlatego zapuszczam, nie chce juz tych suchych farbowancow, a naturalki sa lsniace.
Nie mam, bo nie chodze do fryzjerow musze poszukac, najwyzej uciekne z krzesla fryzjerskiego
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:00   #64
I ona
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 490

Cytat:
To chyba dobrze? glownie dlatego zapuszczam, nie chce juz tych suchych farbowancow, a naturalki sa lsniace.
Nie mam, bo nie chodze do fryzjerow musze poszukac, najwyzej uciekne z krzesla fryzjerskiego
No dobrze nawet bardzo o to mi chodzi³o
I ona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:07   #65
Eda87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

Cytat:
Napisane przez swan999 Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo ³adne! I super, ¿e w³osy s± w coraz lepszym stanie A jak chcesz trochê wyp³ukaæ farbê, to mo¿e olejem kokosowym, albo szamponem przeciw³upie¿owym. S± chyba jeszcze inne sposoby.
Dziêkuje S³ysza³am o oleju kokosowym i chyba musze sobie go zakupic w koncu. Jestem w³a¶nie na etapie testowania olei ktore mi sluza i nie, a troche mi sie ich juz nazbieralo. Najlepiej olejuje mi sie metoda na odzywkê, w³osy nie s± tak obci±¿one co mi siê czêsto zdarza³o przy olejowaniu na sucho.

Cytat:
Napisane przez I ona Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo ³adny masz ju¿ ten odrost
nie przejmuj siê nierówno¶ciami w poro¶cie, chyba nikomu w³osy nie rosn± równo
dziekuje
Stary 2015-01-03, 20:25   #66
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Ja te¿ nie chodzê. Jako¶ bojê siê, ¿e moje w³osy potem bêd± do niczego, a zapuszczanie pójdzie na marne. Moje w³osy oddajê w rêce mamy, mam do niej zaufanie, i umie zrobiæ to o co mi chodzi.

Cytat:
Napisane przez Eda87 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkuje S³ysza³am o oleju kokosowym i chyba musze sobie go zakupic w koncu. Jestem w³a¶nie na etapie testowania olei ktore mi sluza i nie, a troche mi sie ich juz nazbieralo. Najlepiej olejuje mi sie metoda na odzywkê, w³osy nie s± tak obci±¿one co mi siê czêsto zdarza³o przy olejowaniu na sucho.
Olej kokosowy wypra³ z moich w³osów czerwon± farbê. Od siebie bardzo polecam.
Ja bardzo lubiê olejowanie na sucho, i teraz tylko tak robiê

Stary 2015-01-03, 20:31   #67
Eirin
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 888

Swan Ale masz d³ugie w³osy w koñcu wyprostowane do zdjêcia teraz dopiero widaæ ich d³ugo¶æ . Dasz wiarê, ¿e nadal nie zrobi³am kolejnego denka ??

iwonsia Twoje w³osy to dopiero zasuwaj± jak szalone, tego to Ci najbardziej zazdroszczê

Animale Ale Isana kakaowa w sensie szampon czy od¿ywka czy jeszcze co¶ innego ?? Mam tyle szamponów i masek i od¿ywek do w³osów , ze juz nie mam ochoty nic wiêcej kupowaæ ale je¶li ma mi to pomóc, to chyba jednak siê skuszê. Póki co prym u mnie wiedzie szampon na kwiatowym propolisie nr4 (do objêto¶ci, w³osy nie s± obci±¿one po nim i s± bardzo puszyste co mi odpowiada akurat) i Kerastase Cristalist (do w³osów naturalnych wiêc nie obci±¿aj±cy ) od¿ywka do objêto¶ci co drugie mycie na samiutkie koñcówki dla zabezpieczenia i przed suszeniem na samiuteñskie koñcóweczki Cement termiczny z Kerastase albo olbo Elixir ró¿owy - równie¿ na same koñcówki koñcówek ¿eby nie obci±¿y³y reszty.

Lullaby Trzymam kciuki za wytrwa³o¶æ i czekam z niecierpliwo¶ci± na moje ukochane zdjêcia ;D

Eda wydaje mi sie , ¿e odrost jest takiej samej d³ugo¶ci na górze jak i pod spodem

JUZ NIED£UGO ZAWALÊ WAS ZDJÊCIAMI MOICH W£OSÓW trzeba nadrobiæ miesi±c bez aktualizacji,

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 20:51   #68
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirin Poka¿ wiadomo¶æ
Swan Ale masz d³ugie w³osy w koñcu wyprostowane do zdjêcia teraz dopiero widaæ ich d³ugo¶æ . Dasz wiarê, ¿e nadal nie zrobi³am kolejnego denka ??

JUZ NIED£UGO ZAWALÊ WAS ZDJÊCIAMI MOICH W£OSÓW trzeba nadrobiæ miesi±c bez aktualizacji,
Jakie d³ugie? Krótkie! Nawet do zapiêcia od stanika jeszcze nie siêgaj±
Wyprostowa³am i czasami bêdê robiæ takie aktualizacje
A ja zdenkowa³am wczoraj olej z orzechów w³oskich, a w tym miesi±cu powinno byæ jeszcze 4-5 denek.

CZEKAM NA TE FOTY NIECIERPLIWIE!

Stary 2015-01-03, 21:04   #69
Eirin
Rozeznanie

Cytat:
Jakie d³ugie? Krótkie! Nawet do zapiêcia od stanika jeszcze nie siêgaj±
Wyprostowa³am i czasami bêdê robiæ takie aktualizacje
A ja zdenkowa³am wczoraj olej z orzechów w³oskich, a w tym miesi±cu powinno byæ jeszcze 4-5 denek.

CZEKAM NA TE FOTY NIECIERPLIWIE!

Ale do szarego materia³u juz siêgaj±... pu³ap koronki na bluzeczce osi±gniêty Ja wiem, ¿e moje w³osy po wyprostowaniu w pe³ni nie zas³aniaj± napisu, widzia³am w tylnym lustrze
Stary 2015-01-03, 21:07   #70
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Ale do szarego materia³u juz siêgaj±... pu³ap koronki na bluzeczce osi±gniêty Ja wiem, ¿e moje w³osy po wyprostowaniu w pe³ni nie zas³aniaj± napisu, widzia³am w tylnym lustrze
Niby siegaj±, ale i tak czeka mnie ciêcie, wiêc bêdê musia³a znowu zapu¶ciæ do tej d³ugo¶ci... Mo¿e jeszcze Twoje w³osy siê rozpêdz± z przyrostem i zas³oni± ten napis

Stary 2015-01-03, 21:12   #71
Eirin
Rozeznanie

Cytat:
Niby siegaj±, ale i tak czeka mnie ciêcie, wiêc bêdê musia³a znowu zapu¶ciæ do tej d³ugo¶ci... Mo¿e jeszcze Twoje w³osy siê rozpêdz± z przyrostem i zas³oni± ten napis

Maj± na to 6 dni
Du¿o podcinasz??
Stary 2015-01-03, 21:15   #72
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Maj± na to 6 dni
Du¿o podcinasz??
Mo¿e bêd± zasuwaæ jak b³yskawica
Te farbowane koñce mnie tak wnerwiaj±, ¿e chcê podci±æ 3-5cm, ale mo¿e zetnê tak by zosta³y tylko naturalki. Nie wiem jeszcze.

Stary 2015-01-03, 21:17   #73
Eirin
Rozeznanie

Tak, ¿eby zosta³y tylko naturalki czyli ile ??
Kiedy podcinasz?
Stary 2015-01-03, 21:24   #74
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ¿eby zosta³y tylko naturalki czyli ile ??
Kiedy podcinasz?
Nie mam pojêcia ile to dok³adnie, ale farbowanych jest jeszcze trochê. Ale w±tpiê czy zdecydujê siê na wiêksze ciêcie. Planujê w pierwszej po³owie marca.

Stary 2015-01-03, 21:29   #75
Eirin
Rozeznanie

My¶lisz, ¿e jakby¶ ¶ciê³a ca³e farbowañce, to mia³aby¶ wtedy takie w³osy jak mia³a¶ w maju albo marcu ?? ( i teraz wszyscy zagl±daj± do Twojego albumu, ¿eby zobaczyæ jakie mia³a¶ w maju i marcu ;P )
Stary 2015-01-03, 21:35   #76
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Dziewczyny ja siê niestety z wami ¿egnam. Wracam do ciemnych farb, na sam odrost raz na 2 miesi±ce. Da³am odpocz±æ w³osom 8 miesiêcy, ale brakuje mi tych mo¿liwo¶ci zmian. Mo¿e wcale siê jeszcze "w³osowo" nie wyszala³am i potrzebujê jeszcze nieco poszukaæ. Z pewno¶ci± pewnego dnia wrócê do naturalek, bo widzê masê plusów, ale na chwilê obecn± biorê zawrotke na bardziej racjonalnie u¿ywane farby.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 21:46   #77
Eirin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny ja siê niestety z wami ¿egnam. Wracam do ciemnych farb, na sam odrost raz na 2 miesi±ce. Da³am odpocz±æ w³osom 8 miesiêcy, ale brakuje mi tych mo¿liwo¶ci zmian. Mo¿e wcale siê jeszcze "w³osowo" nie wyszala³am i potrzebujê jeszcze nieco poszukaæ. Z pewno¶ci± pewnego dnia wrócê do naturalek, bo widzê masê plusów, ale na chwilê obecn± biorê zawrotke na bardziej racjonalnie u¿ywane farby.
No co Ty ??? Serio ?? A jak bêdziesz pewnego dnia chcia³a wróciæ do natury i nie bêdziesz mog³a bo bêdziesz mia³a ju¿ pe³no siwych ?? I ju¿ nigdy nie zobaczysz siebie w naturalnym kolorze ???
Przemy¶l jeszcz mo¿e t± decyzjê ( Akurat chcesz odej¶æ od nas w momencie, kiedy najgorszy okres masz ju¿ za sob±
Stary 2015-01-03, 21:50   #78
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
No co Ty ??? Serio ?? A jak bêdziesz pewnego dnia chcia³a wróciæ do natury i nie bêdziesz mog³a bo bêdziesz mia³a ju¿ pe³no siwych ?? I ju¿ nigdy nie zobaczysz siebie w naturalnym kolorze ???
Przemy¶l jeszcz mo¿e t± decyzjê ( Akurat chcesz odej¶æ od nas w momencie, kiedy najgorszy okres masz ju¿ za sob±
Siwych siê nie boje, moja mama lat 50, ma kilka siwych w³osków, u taty te¿ siwizny nie widaæ poza brod± Babci wysyp siwych te¿ dopiero od 60 siê pojawi³
Wiem, ¿e najgorsze ju¿ za mn±, ale zaczynam siê mêczyæ i marze o mo¿liwo¶ci wybrania innego koloru i uzyskania go w godzinê, ¿eby siê przekonaæ jak wygl±dam. No i jak zrobi³am br±zow± szamponetke - wszyscy, których spotykam w zachwycie, ¿e w koñcu znowu jestem wyrazista i bardzo ³adnie wygl±dam. Co przekonuje mnie, ¿e moje nijakie naturalki nie s± mi pisane.
Stary 2015-01-03, 21:51   #79
sledziczeek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 923

Hej wszystkim przysz³am sie przywitaæ od dzi¶ postanowi³am wróciæ do naturalnego koloru wlosow, choæby po to, by je trochê odbudowaæ. Na razie s± pofarbowane na ciemny braz, moj naturalny to ch³odny ¶redni braz. Jednak moje w³osy maj± tendencje do sp³ukiwania z siebie farby, wiêc czekam a¿ farba sama zejdzie, ju¿ widzê lekkie refleksy, jest te¿ ma³y odrost ¿eby tak na pusto nie pisaæ mam do Was pytanie: co poradzicie na krusz±ce sie w³osy? Krusza mi sie okropnie, pod prysznicem znajduje po³amane koncówki, w umywalce, na pod³odze. Po ka¿dym przeczesaniu sie krusz±. Zabezpieczam codziennie koncówki. Myje szamponami L'occitane i Alterra granat i aloes (moje w³osy go pokocha³y), u¿ywam odzywki Bani Agafii (balsam na brzozowym propolisie) i Alterra, je¶li chodzi o maski to tradycyjnie Alterra (moje w³osy pokocha³y te serie, u¿ywam od niedawna), i biovax maska proteinowa. Do tego olejuje, olejkiem arganowym, z rzepaku i aml± (Dabur). No i nie wiem co jest nie tak zauwa¿y³am ze cie¿ko mi je rozczesaæ, przesta³am czesaæ na mokro, ale na sucho tez cie¿ko wiec zaczê³am od kilku dni po prostu spaæ w turbanie na g³owie... I jakos z rana trochê lepiej te w³osy mi sie rozczesuje. Nie suszê ich, nie prostuje zbyt czesto, w³a¶ciwie od wielkiego dzwonu. Ale one mi sie krusz± nawet podczas mycia a koncówki podcinalam 1,5 Mca temu, to nie bede znowu sz³a bo moje zapuszczanie bedzie bez sensu... Pomó¿cie...
sledziczeek jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 22:00   #80
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
My¶lisz, ¿e jakby¶ ¶ciê³a ca³e farbowañce, to mia³aby¶ wtedy takie w³osy jak mia³a¶ w maju albo marcu ?? ( i teraz wszyscy zagl±daj± do Twojego albumu, ¿eby zobaczyæ jakie mia³a¶ w maju i marcu ;P )
Chyba mniej wiêcej takie by³yby po ¶ciêciu. (sama musia³am sprawdziæ w albumie, bo mnie pamiêta³am )

Cytat:
Szkoda Mam nadziejê tylko, ¿e nie bêdziesz ¿a³owaæ swojej decyzji
Nie bêdê Ciê na si³ê przekonywaæ do naturalek, je¶li lepiej Ci w innym kolorze to farbuj

Cytat:
Napisane przez sledziczeek Poka¿ wiadomo¶æ
Hej wszystkim przysz³am sie przywitaæ od dzi¶ postanowi³am wróciæ do naturalnego koloru wlosow, choæby po to, by je trochê odbudowaæ. Na razie s± pofarbowane na ciemny braz, moj naturalny to ch³odny ¶redni braz. Jednak moje w³osy maj± tendencje do sp³ukiwania z siebie farby, wiêc czekam a¿ farba sama zejdzie, ju¿ widzê lekkie refleksy, jest te¿ ma³y odrost ¿eby tak na pusto nie pisaæ mam do Was pytanie: co poradzicie na krusz±ce sie w³osy? Krusza mi sie okropnie, pod prysznicem znajduje po³amane koncówki, w umywalce, na pod³odze. Po ka¿dym przeczesaniu sie krusz±. Zabezpieczam codziennie koncówki. Myje szamponami L'occitane i Alterra granat i aloes (moje w³osy go pokocha³y), u¿ywam odzywki Bani Agafii (balsam na brzozowym propolisie) i Alterra, je¶li chodzi o maski to tradycyjnie Alterra (moje w³osy pokocha³y te serie, u¿ywam od niedawna), i biovax maska proteinowa. Do tego olejuje, olejkiem arganowym, z rzepaku i aml± (Dabur). No i nie wiem co jest nie tak zauwa¿y³am ze cie¿ko mi je rozczesaæ, przesta³am czesaæ na mokro, ale na sucho tez cie¿ko wiec zaczê³am od kilku dni po prostu spaæ w turbanie na g³owie... I jakos z rana trochê lepiej te w³osy mi sie rozczesuje. Nie suszê ich, nie prostuje zbyt czesto, w³a¶ciwie od wielkiego dzwonu. Ale one mi sie krusz± nawet podczas mycia a koncówki podcinalam 1,5 Mca temu, to nie bede znowu sz³a bo moje zapuszczanie bedzie bez sensu... Pomó¿cie...
Witaj

Na krusz±ce w³osy pomaga tylko ¶ciêcie. Zniszczenia tylko id± w górê w³osów.
Lepiej ¶ci±æ i dopiero potem zabezpieczanie koñcówek co¶ da.

Stary 2015-01-03, 22:20   #81
Eirin
Rozeznanie

no tak, zostawcie mnie sam±, najlepiej ... przyjació³ku Theunlike idzie siê farbowaæ, Kaguya i Swan chc± ¶ci±æ swoje farbowañce ...no tak, idzcie sobie ....
Stary 2015-01-03, 22:34   #82
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, zostawcie mnie sam±, najlepiej ... przyjació³ku Theunlike idzie siê farbowaæ, Kaguya i Swan chc± ¶ci±æ swoje farbowañce ...no tak, idzcie sobie ....
Spokojnie, je¶li chodzi i mnie to nawet je¶li zetnê wszystkie farbowane, to i tak bêdê regularnie odwiedzaæ ten w±tek

Stary 2015-01-03, 22:36   #83
Eirin
Rozeznanie

Wszyscy tak mówi± a po Branzoletce ani ¶ladu. Sandrika te¿ przepad³a jak kamieñ w wodê

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 22:39   #84
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Wszyscy tak mówi± a po Branzoletce ani ¶ladu. Sandrika te¿ przepad³a jak kamieñ w wodê
Ja nie jestem wszyscy, i nie robiê tak jak wszyscy Zreszt± i tak pewnie nie ciachnê, a¿ tyle, bo szkoda mi d³ugo¶ci. Do talii jeszcze tyyyle mi brakuje...

Stary 2015-01-03, 22:43   #85
Eirin
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie jestem wszyscy, i nie robiê tak jak wszyscy Zreszt± i tak pewnie nie ciachnê, a¿ tyle, bo szkoda mi d³ugo¶ci. Do talii jeszcze tyyyle mi brakuje...
No to dobrze ju¿ mi lepiej Ja mia³am postanowienie, ¿e nie zetnê a¿ do urodzin które by³y w listopadzie, ale teraz zmieni³am postanowienie, ¿e nie zetnê co najmniej do majówki.. wtedy to, bêdzie rok od ostatniego ciêcia

Edytowane przez Eirin
Czas edycji: 2015-01-03 o 22:45
Eirin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 22:52   #86
teQiba
Moderator

Wiadomo¶ci: 4 900

Cytat:
Bêdziemy Ciê dopingowaæ
Stary 2015-01-03, 23:04   #87
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Unlike, kocie, a moze pomoze farbowanie farbowancow? Widzialam na innym watku, ladny kolor. Moze nie farbuj odrostu, ale baw sie kolorami farbowanych? Ja tak robie i mam sie dobrze.
Najwyzej potem zaczniesz uzywac tonerow (nie plukanek) na odrost. Bedziesz mogla zmieniac odcien, ale nie na stale, bo tonery z naturalych schodza.
Co ty na to? A mowia ci, ze ladnie w farbowanych, bo nie widzieli i nie pamietaja cie w dlugich naturalkach. Pomysl, cala dlugosc, lsniace, zdrowe wlosy?
Farbowanie niszczy, pojawiaja sie odrosty. Chcialas przeciez miec naturalki? Ile to zapuszczalas? A potem co? Znowu od nowa?
Wiem, namawiam, ale moze zastanow sie kilka dni. Zafarbowac zawsze zdazysz
Chyba ze juz zdecydowalas na 100%.
Pomysl o tych tonerach

Mam nadzieje, ze moj post nie jest spozniony.

Edytowane przez 201607040946
Czas edycji: 2015-01-03 o 23:06
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:18   #88
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Unlike, kocie, a moze pomoze farbowanie farbowancow? Widzialam na innym watku, ladny kolor. Moze nie farbuj odrostu, ale baw sie kolorami farbowanych? Ja tak robie i mam sie dobrze.
Najwyzej potem zaczniesz uzywac tonerow (nie plukanek) na odrost. Bedziesz mogla zmieniac odcien, ale nie na stale, bo tonery z naturalych schodza.
Co ty na to? A mowia ci, ze ladnie w farbowanych, bo nie widzieli i nie pamietaja cie w dlugich naturalkach. Pomysl, cala dlugosc, lsniace, zdrowe wlosy?
Farbowanie niszczy, pojawiaja sie odrosty. Chcialas przeciez miec naturalki? Ile to zapuszczalas? A potem co? Znowu od nowa?
Wiem, namawiam, ale moze zastanow sie kilka dni. Zafarbowac zawsze zdazysz
Chyba ze juz zdecydowalas na 100%.
Pomysl o tych tonerach

Mam nadzieje, ze moj post nie jest spozniony.
Spó¼niony nie, bo farba le¿y dopóki siê szamponetka nie sp³ucze, dopiero wtedy planuje na³o¿yæ, ¿eby nie nadbudowywaæ warstw.
My¶la³am o farbowaniu farbowañców, tylko jak to zrobiæ? W sensie fryzjer sobie krzyczy 120z³ za same farbowañce, a mama, która farbowa³a mi w domu, powiedzia³a, ¿e ona siê tak nie tknie, bo nie ma pojêcia jak to zrobiæ, ¿eby mi tego odrostu ca³ego nie zafarbowaæ O tonerach gada³am ostatnio w sklepie fryzjerskim i babeczka powiedzia³a, ¿e nie poleca, bo mia³a ju¿ mnóstwo pañ, które przychodzi³y z p³aczem, ¿e zosta³y na sta³e. W³a¶nie powiem Wam, ¿e dosta³am mega do³a, jak rzuci³am niewinne: my¶lê o powrocie do farby, a wszyscy mi chóralnie obwie¶cili, ¿e to super pomys³, bo nie chcieli mi mówiæ, ale jestem taka mega nijaka ostatnio w naturalkach I teraz ilekroæ patrzê na zdjêcia tych naturalek to mi siê chcê ryczec, ¿e s± takie brzydko nijakie.
Stary 2015-01-03, 23:25   #89
201604291140
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 444

eirin, to krem do cia³a, ale ma sk³ad odpowiedni dla niskoporowatych w³osów, ³atwiej dostêpny i tañszy ni¿ olej kokosowy .
201604291140 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:33   #90
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Spó¼niony nie, bo farba le¿y dopóki siê szamponetka nie sp³ucze, dopiero wtedy planuje na³o¿yæ, ¿eby nie nadbudowywaæ warstw.
My¶la³am o farbowaniu farbowañców, tylko jak to zrobiæ? W sensie fryzjer sobie krzyczy 120z³ za same farbowañce, a mama, która farbowa³a mi w domu, powiedzia³a, ¿e ona siê tak nie tknie, bo nie ma pojêcia jak to zrobiæ, ¿eby mi tego odrostu ca³ego nie zafarbowaæ O tonerach gada³am ostatnio w sklepie fryzjerskim i babeczka powiedzia³a, ¿e nie poleca, bo mia³a ju¿ mnóstwo pañ, które przychodzi³y z p³aczem, ¿e zosta³y na sta³e. W³a¶nie powiem Wam, ¿e dosta³am mega do³a, jak rzuci³am niewinne: my¶lê o powrocie do farby, a wszyscy mi chóralnie obwie¶cili, ¿e to super pomys³, bo nie chcieli mi mówiæ, ale jestem taka mega nijaka ostatnio w naturalkach I teraz ilekroæ patrzê na zdjêcia tych naturalek to mi siê chcê ryczec, ¿e s± takie brzydko nijakie.
Powiem tak, nie skupiaj siê na tym co mówi±/my¶l± inne osoby, tylko na tym z czym Ty bêdziesz czu³a siê najlepiej. Z farb± czy naturalkami bêdzie dobrze tylko wtedy je¶li Ty bêdziesz tego naprawdê chcia³a. Przemy¶l to sobie jeszcze na spokojnie i podejmij s³uszn± dla Ciebie decyzjê

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-09-01 14:28:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.