|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zochan przekręcił się głową w dół, ale lekarz powiedział, że jeszcze może się obrócić i znów znajdować się w położeniu miednicowym. Generalnie do 37 tygodnia mam się w ogóle nie przejmować tym ja bym chciała rodzić sn ![]() Cytat:
jak tak dalej pójdzie, to mam nadzieję nie przytyć w tej ciąży więcej niż 10 kg Ja wczoraj aktualizowałam swoją listę do Ikei. I najpierw z kwoty 1600 zł zeszłam do ok. 500zł, a potem wskoczyło 2800 zł na szczęście spora część z listy to kilka podobnych przedmiotów, które muszę obejrzeć na żywo i wybrać jeden z nich![]() W ogóle tż wpadł na pomysł, że wywalimy nasze łóżko podwójne i wstawimy zamiast tego rozkładany narożnik z pojemnikami na pościel Wtedy będziemy mogli przyjmować naszych gości w naszej prywatnej części domu, a nie na środkowym piętrze, wspólnym z rodzicami![]() Nawet byliśmy już się rozejrzeć za takimi narożnikami ![]() I teraz moje pytanie: kojarzycie jakieś meblowe sieciówki, gdzie mogą mieć takie narożniki do maks. 2500 zł? Celujemy w raczej niską półkę cenową- byliśmy w brw, abra i jeszcze jakimś niesieciowym. Niestety Agata meble w naszych rejonach nie ma. Chyba najfajniejsze w brw były ![]() W Ikei dosyć fajne są, ale nie mam możliwości przewiezienia tego z Gdańska
|
||
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz racje kochana trzeba to zaakceptowac, ale tak ciezko ![]() Mam nadzieje ze chociaz nie zrobia sie wielkie i nie bede wygladac jak zebra Mi to nigdy u kogos cos nie przeszkadza, ale jak u siebie... to zawsze cos wynajde i bede jeczec jak szalona..... Ja za 4 dni wizyte mam ciekawe jak moje sie ulozylo Nie mialam w planie zakupu tej niani bo cena jest nie mala ale jak mama znalazla to oczywiscie wykorzystam ja bardzo chetnie a pozniej w przyszlosci tez sie komus ona przyda
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-01-03 o 20:20 |
|
|
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
My nie wybraliśmy jeszcze imienia dla naszego synka, nie możemy dojść do porozumienia. W poprzedniej ciazy Tesciowa rzucała ciagle pomysłami ale nie brałam ich pod uwagę, bo nasze gusta sie bardzo różnią, poza tym ona swoje szanse na wybór imion juz miała.
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana jest, dzis specialnie wstala o 8 rano zeby jechac 10 km w dwa lumpeksy i to rowerkiem, i specialnie zeby popatrzec czy cos sie znajdzie dla jej wnuczka Moje wydatki na styczen do wyprawki to ok. 200 euro jakies 800 zl i koniec z zakupami tylko czekac na malenstwo ![]() To napewno hormony, ja w tym tygodniu jestem jakas zblokowana do TZ, duzo rzeczy przestalam robic, z nadzieja ze sie obudzi i sam cos zrobi, a on to widzi ale nie spytal sie nic jeszcze tylko grzecznie robi sam to co ja zazwyczaj robilam.
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-01-03 o 20:19 |
|
|
|
|
#3817 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja ginka nie praucje i tak z czystej ciekawości chciałam sie dowiedzieć, jak to jest. Dostaje dajmy na to skierowanie od mojej dr, ze ułożenie miednicowe w którym gdzieś tygodniu ?? i jak to jest w szpitalu. idę na izbę przyjęć i tak z tym skierowaniem wbijam do gabinetu i mówię, helloł chciałam umówić się na ciecie cesarskie o to zaświadczenie ?? i wtedy na jakiego trafi lekarza na dyżurze, otwiera swój kejecik i mnie zapisuje.Czy CC są wykonywane wcześniej niz TP ?? ale ja dzisiaj ciekawska ![]() Cytat:
Cytat:
i zadowolona zarazem byłam Moja gin jeszcze o tym nie wie. dowie się jak pójdę do niej 27 stycznia. a będzie to już 35 tc.
|
|
|
#3818 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Fajnie się Was czyta, piszecie tak z poczuciem humoru aż człowiekowi się sama paszcza śmieje ![]() Co do CC, starszak się tak rodził- nie miałam żadnego skurczu (czytaj brak postępów porodu) i teraz (minie 2lata 8 miesięcy) mam zielone światło na SN (i tak też bym chciała urodzić..) Któraś się pytała o kanapę z ikea/agata meble.... oni mają też dowóz Pytanie jak daleko mieszkasz od Gdańska? Ogólnie w tym przedziale cenowym- Agata Meble by się super sprawdziło ![]() Zrobiłam listę rzeczy potrzebnych.... takich dosłownie od A do Z (choć zapewne coś tam się jeszcze znajdzie do zapisania) i... myślałam że dużo rzeczy mam, a tu ponad połowy brakuje.... niby pierdołki, ale trochę kaski poleci....
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z agaty to jest koszt 115zł + stawka kilometrowa (4zł za każdy km w jedną stronę), więc zupełnie się nie opłaca. A widziałam na stronce, że mają dość spory wybór tych narożników, no ale niestety...
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
oj faktycznie... 200 to sporo... a gdzie mieszkasz jak mogę się spytać??
oto moja wyprawka wiem, wiem nie wszystko jest na "musi być", ale tyle optymalnie bym chciała :P
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3822 | |||
|
Zadomowienie
|
Meganka- śliczny masz ten brzuszek, taki zgrabniutki
Cytat:
![]() Cytat:
Może wpływ miał scena z 'Seksu w wielkim mieście' kiedy to sąsiadka przyniosła Mirandzie taki wibrujący leżaczek kiedy młody nie przestawał płakać Crystal25- mi też dziady wyszły już pierwsze smaruję się od lat oliwką po kąpieli, a od kilku miesięcy dodatkowo kremikiem, ale jak widać nic nie pomoże jesli mają się pojawić ![]() Czytam też o Waszych wyprawkach i przerażenie mnie ogarnia My mamy niewiele poza wózkiem, przewijakiem, ochraniaczdm do łóżeczka i niekompletnym zestawem ubranek A czas leci! Cytat:
![]() Ewka5891- mam pytanie do Ciebie konkretnie O te wszystko porodowe podkłady, wkłady itp Gdzie Ty je będziesz je kupowała kochana? W necie spotkałam się z takimi majtasami poporodowymi, ale podkładów nie widzę I jeszcze dziewczyny jak mówicie o wkładach do majciochów, to chodzi Wam o podpaski poporodowe, tak? Jakoś nie jestem kumata w tej kwestii, jeszcze nie doszłam do tego punktu mojej list wyprawkowej ![]() Wiecie co? Do tej pory szukam informacji o tym, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo w kolejkach w Anglii, do tej pory nie spotkałam się z żadną!!! Nie raz widzę też dziewczyny w zaawansowanej ciąży stojące w ogromnych kolejkach i jakoś nikt sie nie kwapi coby je przepuścić Dziwi mnie to trochę, rozumiem, że ciąża to nie choroba, ale w pewnym momencie naprawdę odechciewa się już takiego czekania kiedy ledwo możemy iść z tymi bólami jakbysmy szpagat ćwiczyły od tygodnia ![]() Nouvelle- mogłabys dopisać też imię naszej córeczki? Alexandra Crystal25- super znalezisko ta niania!!!
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2015-01-03 o 21:37 |
|||
|
|
|
#3823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E300180_S4.JPG wstępnie coś takiego ale kolory pooglądam na miejscu no i sprawdzę czy wygodne.
|
|
#3824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zrobiłam sobie kisiel, pożarłam ogromną michę i teraz mam zgagę ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nouvelle ja też polecam prywatną osobę/firmę. My też tak zamawialiśmy, czekamy teraz na efekt ale można normalnie pokazać co się chce, dać zdjęcie, a oni zrobią wszystko idealnie jak chcesz i to za lepszą kasę ![]() Wy cały dzień o wyprawkach, więc siedzę na allegro i staram się kompletować to, czego mi brakuje... okazało się, że łóżeczko może też dostaniemy, więc kolejny wydatek byłby z głowy ![]() jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie, czytam cały czas, ale nie mam siły odpisywać jeszcze 2 miesiące...dam radę...
|
|
|
#3826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja szukam takiego coby do sypialni koło łóżeczka postawić. W ogóle to już teraz nie mogę sobie wygodnego miejsca znaleźć ani do siedzenia ani do spania i przez to nerwowa jestem. Ja właśnie milkę z ryżem otworzyłam i już ponad połowy nie ma
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co spodobał nam się jeden w brw, za 2299 zł, ale wolałabym troszkę takiej gdyby dało radę ![]() ładna i tania koszula do karmienia: http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...942387522.html tylko nie jestem pewna czy to odgięcie będzie takie wygodne przy karmieniu i śmieszna bluza do karmienia u tego samego sprzedawcy, podoba mi się ta ciemna http://allegro.pl/bluza-z-kapturem-c...925403539.html---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pomyśl sobie ,ze za dwa miesiące będziesz tulić małego szkraba do siebie -już bliżej niż dalej-szybko zleci ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy zwykla, plus takie siedzonko do wanienki, ze malego sie polozy i mozna go myc wtedy i nie stresowac sie mam nadzieje ze to sie sprawdzi dziekuje powiedzialam mamie ze jest mega mega genialna ze takie rzeczy potrafi znalesc U mnie, to jedni mnie przepuszcza a drudzy beda udawac ze nie widza ze jestem w ciazy, a wrecz przy kasie dla ciezarnych beda sie wgapiac w moj brzuch czy napewno jestem w ciazy ![]() Moj znow dzis caly dzien sie wiecej wypinal, i patrzalam jak mi brzuch faluje, niz kopniecia dziwne to dla mnie, duza zmiana wiec spytam lekarza czy to napewno jest ok ![]() Ja odkad jestem w ciazy to kazda kapiel jesli nie pod prysznicem to zaliczam z uzyciem oliwki do wanny, chociaz wanne musze pozniej szorowac ale co tam... robie peelingi w miejscach gdzie moga sie pojawiac rozstepy, kremuje, znow kupilam jakis apteczny polecany tutaj cos jak mustella, i d..... i tak wychodza, a widze juz na calym brzuchu ze mi powychodza, jakis taki napiety jest i czerwony troche..... ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
ja obiecalam wstawic swoja, ale za choler*** nie moge jej znalesc a to dlatego ze wiekszosc juz z niej mam, a reszte znam na pamiec Przyznaje ze wielu rzeczy nie mam z twojej listy, i takie rzeczy jak lekarstwa np. to zaczekam az pediatra powie co dokladnie kupic i wtedy pojde do apteki i kupie to co trzeba Mialam sporo na liscie, a przyszedl czas ze pozmniejszalam razem z TZ, bo nie musi to byc na juz teraz, jak malutki sie urodzi, a mozna to kupic na spokojnie w czasie
|
||
|
|
|
#3830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobno medela swing jest jeszcze lepszy Cytat:
Brawo za okazyjny zakup. Niania sie przyda na pewno na jakimś wyjezdzie, wakacjach itp
|
|||
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj w ikei i oglądaliśmy łóżeczka, świetne sa.
I tez narożnik z funkcja spania chcemy kupic i tez znaleźliśmy ładny za 1500, jeszcze w Agata meble popatrzymy ale moze ten z ikei weźmiemy taki szaryImageUploadedByWizaz Forum1420320903.923917.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1420320968.944356.jpg |
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Anyolek ja wiekszosc rzeczy kupowalam w asdzie i tesco - Majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, duże podpaski zwykle i te poporodowe. Podklady na łóżko miałam z poundlandu 3 szt za funta. Dodatkowo miałam zwykle majtki z primarka z wyższym stanem, tak aby zakryly te wielkie podpaski.
Na chwile obecną jeszcze nie mam nic dla siebie. Przy okazji następnych zakupów spożywczych nadrobie chyba.
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
anyolek Ja z tego co zrozumialam, to kupilam podklady i podpaski po porodowe. te podklady to jakis material grubszy bialy, mysle ze jak sie bede wietrzyc, to podloze pod moja sexi d....i w szpitalu sie przydadza jesli bede bardzo mocno krwawic...
i podpaski poporodowe to zamowilam paczke, to z tego co sie dopatrzalam to wielkie grube podpaski i paczke normalnych sklepowych alwaysow, na pozniej jak juz bede mniej krwawic, alwaysy i te inne sie chowaja do tych aptecznych podpasek.....no i do tego plyn do higieny intymnej z ziol w aptece, bo nic innego nie znalazlam u mnie.... majtki siateczkowe ktore zamierzam wyrzucac a nie przepierac, a jak sie skoncza lub beda nie wygodne, to majtki bawelniane kilka sztuk takie babciowe jakies A jakie ubrania zamierzacie zabrac ze soba dla siebie do szpitala ![]() Nie wiem ile koszul kupic jedna czy dwie? Mam dwie zwykle bez otwarcia, wiec tez je zabiore, bede sama w pokoju wiec bede mogla sie wystawic do karmienia ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() Chcielismy z TZ podobny naroznik, albo i taki sam on byl, nie pamietam juz :P no ale tesciu zmienia meble i kanape, wiec nam chce oddac to co ma, a to co ma wyglada jak ze sklepu, bo on jest chory jesli chodzi o dbanie o wszystko. wiec bardzo sie ciesze, wydatki nam troche odejda bo narazie spimy na materacu a w kuchni brakuje mebli jadalnianych wiec akorat
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja planuje zabrać 3 koszule do szpitala-dwie sztuki takie szmaty z allegro za grosze i jedna lepsiejsza. Do tego szlafrok bawełniany, jakieś skarpetuchy. Majtki siateczkowe jednorazowe mam. Obuwie to klapki pod prysznic i balerinki takie materiałowe . Doświadczone koleżanki doradzają by zabrać większą ilosć przekąsek,ich zapasy zostały zjedzone przez TŻtów
Edytowane przez nusiekowa Czas edycji: 2015-01-03 o 22:50 |
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny oglądam ręczniki/nakrycia kąpielowe dla małej, jakie rozmiary brałyście? bo są tak różne, że nie wiem, które wybrać
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę znaleźć tego konkretnego modelu z brw, co nam się podobał, ale jeszcze ten jest spoko. I właśnie czegoś w tym stylu szukamyGdybym miała Ikeę bliżej, to pewnie wzięłabym któryś z Ikei, bo jak ja tam wchodzę, to podoba mi się wszystko Cytat:
|
||
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie miałam nic do jedzenia dla siebie, nie miałam na nic ochoty tylko na wodę. Ale na miejscu okazało sie, że jest kuchnia do dyspozycji, gdzie ojcowie mogą sobie zrobic kawę/ herbatę (szpital miał), no i dostałam nawet tosty od poloznej które chyba Tz zjadł
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szlafrok jest, skarpeciuchy sa, te wszystkie duperele sa, klapkow nie ma tylko kapcie pluszowe w serduszka to chyba glupio w nich bedzie chodzic co ;P no myslalam ze wezme zelkow TZ jak nie wyjedzie jednak, on to kocha zelki a w pol godziny nie urodze to chyba sie mu przydadza ze stresu to zje wszystko Gorzej bedzie z kosmetykami moimi jakie wziasc, bo zawsze pakuje cala kosmetyczke bo nigdy nie wiem czego uzyje hihihihi a bez niej to bede sie czula jakos lyso ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
widzialam tez takie male, ale TZ powiedzial ze one to tylko na poczatek a pozniej trzeba byloby zmieniac |
||
|
|
|
#3840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

choć mogłam dalej trzymać focha. ale co mi z tego.... by było. tylko bym siedziała jak mumia przed TV. a kto mnie po pleckach podrapałby 
na szczęście spora część z listy to kilka podobnych przedmiotów, które muszę obejrzeć na żywo i wybrać jeden z nich
?? i wtedy na jakiego trafi lekarza na dyżurze, otwiera swój kejecik i mnie zapisuje.

i z agaty to jest koszt 115zł + stawka kilometrowa (4zł za każdy km w jedną stronę), więc zupełnie się nie opłaca. A widziałam na stronce, że mają dość spory wybór tych narożników, no ale niestety... 

A czas leci! 
I jeszcze dziewczyny jak mówicie o wkładach do majciochów, to chodzi Wam o podpaski poporodowe, tak? Jakoś nie jestem kumata w tej kwestii, jeszcze nie doszłam do tego punktu mojej list wyprawkowej