Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 21:32   #3931
siobhan1
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Sa jakies siatki centylowe on line w ktorych wpisuje wage dziecka z jaka sie urodzil? Bo wszystkie sa takie ze zakladaja ze dziecko urodzilo sie 3kg+
My korzystamy z http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
Ale zaznaczam wcześniaka bo my z 35tyg. Wypróbuj.

Jutro mamy chrzciny i jestem zestresowana na maxa. Teściowa i tż wyperswadowali mi catering i co, i teraz to ja się męczę i zaiwaniam. Tort miałam zamówiony śliczny i mi się kobita połamała. Zamówiłam gdzie indziej na szybko i mam takiego koszmarka, że pała świszczy.

Obrus już wyprasowany, teraz jeszcze jakoś go przystroję, świece, zastawa i może być. Padam na ryjek.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 21:34   #3932
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
aleksantrettaa ja tylko na 15 min bylam i nie zdazyl sie zgrzac...to moze rozbierac z kombinezonu? Ja chcialam na poczatku ale spal i nie chcialam wybudzac
Aplikacja wizaz tez szwankuje co jakis czas
No moja też zasypia w aucie więc nie chciałam jej budzić wyciąganiem z kombinezonu bo z marudą to nic bym nie załatwiła.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 21:34   #3933
Keithlyn
Zadomowienie

U nas też chyba skok....mała od chyba 3 dni wierzga mi przy cycku i sie wkurza.mleko jest a ona po pare minutek ssie i płacz...
Też mi zasypoa na brzuchu
Ile to moze trwac

Anuszka zdrówka dla małego!! Oby jak najszyciej przeszło...

Ja wczoraj zrobiłam pulpeciki z indyka gotowane w sosie jarzynowym.Taki mój wymysł bo juz nie miałam pomysłu co ugotowac.. no a jutro znowu trza cos wymyslic

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 21:35   #3934
karola19
Raczkowanie

Jak zwykle coś popierniczylam
dzięki za uwagę
masz rację przecieżchodzi o bbiałko, tylko skąd mi się w głowie ta laktoza ubzdurala? ??
28.07.2010 - Kisiel
karola19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 21:36   #3935
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość

Jutro mamy chrzciny i jestem zestresowana na maxa. Teściowa i tż wyperswadowali mi catering i co, i teraz to ja się męczę i zaiwaniam. Tort miałam zamówiony śliczny i mi się kobita połamała. Zamówiłam gdzie indziej na szybko i mam takiego koszmarka, że pała świszczy.

Obrus już wyprasowany, teraz jeszcze jakoś go przystroję, świece, zastawa i może być. Padam na ryjek.
Było tż zagonić do roboty. Razem z teściową skoro tacy mądrzy.

Stary 2015-01-03, 21:46   #3936
karola19
Raczkowanie

Cytat:

Powodzenia !
28.07.2010 - Kisiel
Stary 2015-01-03, 21:57   #3937
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Od 4 dni jestem na diecie bezmlecznej i jednoczę podaję delicol. Zauważyłam ze mlodemu zmieniły się kupy. Nie są już takie półpłynne, pieniste, strzelające, tylko już bardziej stałe.

To może być od delicolu lub od rezygnacji z nabiału?
może być od jednego i od drugego... pieniste, strzelające kupska mogą być objawem zarówno nietolerancji laktozy (na to delicol) jak i alergii pokarmowej (na to dieta bezmleczna)...

Cytat:
Napisane przez karola19 Pokaż wiadomość
I to jak

Ale zamiast słodkiego znalazłam inna przyjemność - Lech bezalkoholowy lub karmi tiramisu. W prawdzie składu nie czytałam ale modlę się żeby nie zawierały laktozy. Pije co wieczór od kilku dni i małemu na razie nic nie jest. Mąż się ze mnie śmieje ze pogadam w bezalkoholizm

W rossmann są takie baloniki mussli w wielopaku (kilka sztuk w kartonikach) i są słodkie. Tyko te z orzechami nie zawierają laktozy ale mojemu małemu nic po orzechami się nie dzieje, wiec czasem je jem. Są słodkie.
z "bezpiecznych" słodyczy polecam sezamki i chałwę najfajniejsze, jak się samemu zrobi

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Silesianna bo mi sie przypomnialo, pisalas, ze zmniejszasz ilosc karmien na dobe, to co ile karmisz Jerza. 5 karmien to 4 w dzien i 1 w nocy czy jak? Bo tak mysle to u mnie nierealne...
W nocy dwa karmienia mam a wdzien 4-5...w sumie i tak staram sie co trzy godziny go dociagnac, rano da sie wydluzyc ale po poludniu przymiera glodem...

Mam pytanie, jaki macie pomysl na plan dnia, w sensie jak to staracie sie ustalic...?? Karmienie zabawa i potem usypiacie, jakie godziny, jak to robicie, musze to zaczac porzadkowac mniej wiecej godzinowo bo mamy bajzel w ciagu dnia niezly...
u nas tylko kapiel zawsze juz o 19 i mlody zasypia kolo 20 po jedzeniu i tyle nam wychodzi narazie...
obecnie Jerz jest ustabilizowany na 6 karmieniach. 5 to się zrobi jak zacznie spać ciurkiem z 8h w nocy... póki co to mało realne
no ale tak - obecnie jest kąpiel, po kąpieli zjada o 20:00; potem budzi się około 2:00, 6:00 i 10:00; potem 13:45 i 17:00. plus minus 15 minut. kąpiel czasami wypada później - wtedy też się wszystko przesuwa.
ale on jest na mm. niemniej jednak 2 tygodnie temu jadł jeszcze 8 a czasem nawet 9 razy na dobę. w nocy zaczą przesypiać tych 6h dopiero kilka dni temu - dzięki temu udało sie zejść do 6 karmień.

plan dnia - staram sie trzymać.
kąpiel o 20; uspypianie (przy zgaszonym świetle), sen; o 2 w nocy pobudka na żarcie; przewijanie i karmienie po ciemku, odkładam do łóżeczka półprzytomnego albo w ogóle nieśpiącego i idę spać :P zasypia. kolejna pobudka o 6 i ten sam schemat - cisza, ciemno - zasypia.
budzi się koło 9 rano - tu zabawa, o 10 szama, potem zabawa, koło 11:30 woda, koło 12 zaczynam usypiać bo robi się marudny; zasypia na godzinkę, czasem mniej - niezależnie od tego kiedy się obudzi dotrzymuję go do tej 13:45; szama, usypianie na "najważniejszą drzemkę dnia", jak dobrze pójdzie to śpi do 16:45. o 17 szama, zabawa do wieczora (tu pilnuję, żeby nie usnął; w międzyczasie woda, bo mu się pić chce. przed 20 kąpiel i tak w koło macieju.

wiem wiem, brak tu spaceru spacery zacznę wdrażać jak TZ wróci do pracy i pogoda będzie sprzyjać oraz jeśli dam radę, bo szczerze ich nienawidzę. ale mam postanowienie noworoczne wychodzić na spacer przynajmniej co drugi dzień :P spacer zamierzam wcisnąć po szamie o 10:00; jak jest wyspany i jest szansa, że nie będzie na spacerze usypiać.

to jest schemat do którego dążę. dziś udało się w 100%, młodemu chyba kończy się skok, bo dziś był do zjedzenia cały dzien a tak ogólnie udaje mi się go trzymać od tygodnia, choc wszystk zależy od humorów dziecka.
w sumie to z Malwą schemat miałam bardzo podobny, jak nie identyczny.
ale to wszystko zależy od konkretnego dziecka...

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Sa jakies siatki centylowe on line w ktorych wpisuje wage dziecka z jaka sie urodzil? Bo wszystkie sa takie ze zakladaja ze dziecko urodzilo sie 3kg+
siatki są ogólnie opracowane od 3kg wzwyż, niższych danych nie ma. ale to jest 3kg w wielu 1 miesiąca (skończonego) dziecka urodzonego o czasie. jeśli dziecko w tym wieku ma mniej, to po prostu jest poniżej 3 centyla.
ja korzystam z tych siatek: http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ mam wykres Malwi od urodzenia

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
Czytałam o twoich problemach z karmieniem i powiem ci ze miałam podobnie. Syn w ogóle nie chciał mi jeść z piersi. Zawsze kończyło się płaczem. W szpitalu wpisali mi w kartę dokarmianie bo tracił na wadze. I jak wróciłam do domu chciałam byc tylko na kp. kupiłam laktator by pobudzic laktacje, piłam wode, herbatki na laktacje i nie bylo zadnej poprawy. Zaczynałam karmienie od cyca a potem mm. Bo chcialam zebyjadl jak najwiecej mojego mleka. Ale po cycku zawsze płakał i byl bardziej wygłodniały. ja się męczylam i on takze. Laktatorem sciagalam z obu piersi marne 30ml. wstawalam w nocy i sciagalam potem on wstawał, karmienie najpierw moim mlekiem potem mm, potem wyparzanie wszystkiego i długo tak nie pociągnełam. Potem mialam coraz mniej pokarmu on juz nie chcial ssac mojej piersi i dalam sobie spokój. Przez 5 tygodni tak się męczyliśmy.Mialam moralniaka ze nie daje mu piersi ale jak widzialam jak płacze i potem z jakim apetytem je mm to odpuścialam sobie. Wiec nie katuj się sie dajesz mm. Przeciez ile dzieci je tylko mm i są zdrowe jak konie. Rób tak zeby dziecko było szczęsliwe a ty miała zdrową psychikę
jakbym czytała siebie z czasów pierwszego dziecka. ogólnie to: AMEN!

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Jak zwykle coś popierniczylam
dzięki za uwagę
masz rację przecieżchodzi o bbiałko, tylko skąd mi się w głowie ta laktoza ubzdurala? ??
bo jedno i drugie dotyczy mleka, to łatwo pomylić
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:43   #3938
paulina119a
Zadomowienie

Hejka.

Nadrobiłam uffff
ale nie odniosę się do wszystkiego bo mi zaraz łeb eksploduje

Anuszka zdrowia dla małego

dziewczyny powodzenia przy skokach

ja zmykam póki mój mały zasraniec spi... dziś po 4 dniach walneła takie 2 mega kupy ze obsrana była ona od pasa w dół i ja nawet w skarpetkach było
Stary 2015-01-04, 02:07   #3939
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
tiera - mam nadzieje, że bedzie zima jeszcze ja tam lubie
aleska - przytulam mocno oby leki pomogły, teraz musisz mysleć o sobie, żeby byc zdrowa dla swojego dziecka, kp tutaj chyba jest mniej wazne niz twoje zdrowie trzymam kciuki

kurcze ale tego wam sie nazbieralo...zdrowia:cmok :

Jerz cały dzień prawie nie spi teraz zasnal na chwilę znowu na tzecie a tak to tylko na spacerze 1,5 h co z nim zrobić?? dlaczego nie chce spać...
U nas podobnie. Pilnuję tego Day booka i wyszło, że do piątku włącznie spała po 15-16 godzin a wczoraj 11. Skok jak nic ;-)

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
O tez zrobię tak kuraka

Tez bym uciekła przed tz
Moja ma kiepski dzien.... marudzi nie spi. Raz zasnela na moim brzuchu a tak to placze. Teraz probuje ja uśpić ale ciezko jest....

Klara też niespokojna. Odrywa się od piersi i taaaak się skarży, że hej!

Cytat:
Silesianna bo mi sie przypomnialo, pisalas, ze zmniejszasz ilosc karmien na dobe, to co ile karmisz Jerza. 5 karmien to 4 w dzien i 1 w nocy czy jak? Bo tak mysle to u mnie nierealne...
W nocy dwa karmienia mam a wdzien 4-5...w sumie i tak staram sie co trzy godziny go dociagnac, rano da sie wydluzyc ale po poludniu przymiera glodem...

Mam pytanie, jaki macie pomysl na plan dnia, w sensie jak to staracie sie ustalic...?? Karmienie zabawa i potem usypiacie, jakie godziny, jak to robicie, musze to zaczac porzadkowac mniej wiecej godzinowo bo mamy bajzel w ciagu dnia niezly...
u nas tylko kapiel zawsze juz o 19 i mlody zasypia kolo 20 po jedzeniu i tyle nam wychodzi narazie...
Klara.średnio pije osiem -dziewięć razy na dobę. Do poludnia po jedzeniu spacer, zakupy, wyjście, tu zazwyczaj drzemka ok 3 h.po południu druga drzemka tez czasem z wyjściem. Zabawa uzależniona od humoru. Kąpiel ok.20.

Cytat:
Ooo u nas tak samo. Kąpiel o 19 i między 20 a 21 zasypianie. No jeszcze spacer między 12 a 14. A reszta to kompletna jazda bez trzymanki normalnie. Wszystko zależne od tego czy młody budzi ssię koło 3-4 czy kolo 5-6 rano.
Wydaje mi się ze jak jestem sama z synem w domu a mąż w pracy to rytm dnia się stabilizuje nam jakoś tak naturalnie, a jak mój stary ma wolne to już☠karuzela normalnie.☠

Ototo! U nas też obecność taty przed południem nieco nam reorganiuje funkcjonowanie :-P

Cytat:

Powodzenia! Tz niech jutro razem z mamusią skacze koło gości a Ty idź co chwilę karmić. Niech Danusia ma spokój przy jedzeniu .

Dacie wiarę, że moje gardło dalej mnie tak boli, że głowa mała? W boże narodzenie skończyłam antybiotyk a od soboty znów mnie boli i wciąż orofar i amol i szalik i juz nawet do lekarza nie idę i zero poprawy
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 05:13   #3940
magdula87
Rozeznanie

Moje dziecko przespało 7 godz 40 minut szok zmiana pieluchy, wszamało butlę i przysypia
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 05:39   #3941
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
to mu bez gumy po prostu nie daj. tylko kup jakieś na wszelki wypadek, żeby były w domu
powiedz mu że Ty chcesz się czuć bezpiecznie i bez gumy to sobie może użyć... prawej ręki. ewentualnie lewej, jak da radę

może nawet nie tyle po 6 miesiącu, ale jak dziecko samo stabilnie siedzi bez podparcia. statystycznie nie wcześniej, niż po 6 miesiącu.

Żanet - co do tej suchej plamy - a nie było tam jakiejś metki czy czegoś drapiącego w tej okolicy? bo to nietypowe miejsce dla alergii pokarmowej. częściej takie się pojawiają od jakiegoś czynnika drażniącego...
krostki na szyjce i okolicach najczęściej się pojawiają od.. ulewania. mleko włazi w zakamarki i od wilgoci się robią. alergia pokarmowa daje znaki najczęściej na buzi, w zgięciach łokci i kolan, na piszczelach, stopach, dłoniach, i na tyłku / cipce / jajkach.
Raczej nie bylo w tym miejscu metki... Ale dla pewnosci sprawdze w dzien, bo wiem w czym byla w piatek
Dziwne jest to ze wczoraj w dzien ledwie to bylo widoczne, a wyszlo wieczorem.....nie wiem, moze kapiel?

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:

Powodzenia !

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:

Powodzenia !
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 05:45   #3942
ela_86
Wtajemniczenie

Oooo ladnie spala do 1 na brzuchu potem pobudki o 4 i o 6 i teraz tradycyjne jeczenie.... jeszcze teraz pierwszy raz tak dlugo kupy nie bylo czyli id wczoraj rana... moze rumianku jej dam...

A w ogole to sie wczoraj dowiedzialam ze syn siostry ma swinke.... a tydzien temu sie widzielismy... ciekawe czy nam sprEdal wirucha...

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Powodzenia na chrzcinach!!
Tez bym chcialA już ochrzcic no ale co... trzeba poczekac
Stary 2015-01-04, 06:38   #3943
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Naszego dzis rano baczki wybudzily i zasnac nie mogl...mleko zmienione, sab daje, herbatki koperkowej za bardzo nie chce...nie wiem co jeszcze moge poczac, bo widac, ze bidulek sie rano meczyl, chcial spac a nie mogl.
Powodzenia na chrzcinach, zdrowka dla wszystki h chorowitych dzieci, mam i tatusiow.
Zanet po kapieli takie zmiany, krostki itp sa zawsze bardziej widoczne.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 06:39   #3944
karola19
Raczkowanie

Dziewczyny,
czy to, że dziecko ładuje sobie do buzi całe piąstki a później otwiera rączki i w buzi nagle znajdują się palce jest również oznaką, zże odkrył i poznaje swoje ręce czy raczej to sygnał, który powinien mnie zaniepokoic? Od kilku dni Milan tak robi. Na początku myślałam, że może jest głodny, ale nie jest. Robi tak i się cieszy, a ja nie dokonca wiem czy mu je wyjmować czy pozwalać poznawać ciało.
Gdzieś właśnie kiedyś czytała , że dzieci poprzez buzię poznają świat.
Co myślicie?
28.07.2010 - Kisiel
Stary 2015-01-04, 06:45   #3945
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część Iu

Cytat:

To Cie kochana niezle zalatwili... Powodzenia i napisz co robilas do jedzenia bo mnie to tez czeka niedlugo i caly czas mysle czy cetering czy obiad samemu i catering taki zakaskowy...
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
No moja też zasypia w aucie więc nie chciałam jej budzić wyciąganiem z kombinezonu bo z marudą to nic bym nie załatwiła.
my jak bylismy raz w ikei to mlodego wpakowalismy w gondole w wozku, rozpielam kombinezon - misiowy i zdjelam czape i tak spal caly czas, pod kombinezonem ma body, pajaca bawelnianego na to bluza/sweterek i polspiochy. W galerii bylismy raz dwa dni temu to tez zdjelam czape i rozpielam kombinezon ale bylismy tylko ok. 40 minut, nie byl zgrzany, ale ja nie zakladam grubego kombinezona tylko ten miskowy.

Silesianna - szacun, ze tak jestes wstanie co do godziny trzymac sie godzin karmienia - szczegolnie w nocy, ze ci sie budzi tak samo

U nas wygląda to tak: kąpiel o 19 czasem 15 minut wczesniej lub pozniej, po kapieli jedzonko i spanie tez gasze swiatla i przymykam drzwi, zasypia kolo 20 najczesciej przy cycu i odkladam do lozeczka. Budzi sie roznie najczesciej kolo 24-1 ale zdarza sie, ze o 2, zjada odkladam spi, potem budzi sie najczesciej kolo 5 przewijanie, zjada spi i spi do okolo 7, budzi sie zabawa przewijanie o 8.00 zjada, zabawa i czasem zasnie na godzine a czasem tylko przysnie na 15 minut. 11-12 jedzenie i spacer i spi na spacerze - czesto tez jak wroce to jeszcze spi. 15-16 jedzenie, zabawa i czasem spanie ale najczesciej krotkie i potem to juz walczymy do 19 zeby z nim wytrzymac niestety czesto miedzy 9-10 i 17-18 musze mu dac dojesc wiec tych posilkow wtedy wypada 8
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 06:46   #3946
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
A w ogole to sie wczoraj dowiedzialam ze syn siostry ma swinke.... a tydzien temu sie widzielismy... ciekawe czy nam sprEdal wirucha...[COLOR="Silver"]

Mam nadzieje ze wam nie sprzedał i ze będziecie w domy zdrowi !!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 06:46   #3947
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny,
czy to, że dziecko ładuje sobie do buzi całe piąstki a później otwiera rączki i w buzi nagle znajdują się palce jest również oznaką, zże odkrył i poznaje swoje ręce czy raczej to sygnał, który powinien mnie zaniepokoic? Od kilku dni Milan tak robi. Na początku myślałam, że może jest głodny, ale nie jest. Robi tak i się cieszy, a ja nie dokonca wiem czy mu je wyjmować czy pozwalać poznawać ciało.
Co myślicie?
Tak, najpierw przez zmysł smaku doświadczają ;-) też momentami boję się czy to głód. Smoka jej nie dawałam więc to też ewentualnie jako uspokajacz takie mymlanie rąk
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 06:47   #3948
fiorella22
Zadomowienie

hej

piszecie o tych skokach... moj w takim razie ma niekonczacy sie skok :banghead:

siobhan, to Cie zalatwili z tym jedzeniem ehh... powodzenia! wszystko super sie uda!

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 06:47   #3949
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
A w ogole to sie wczoraj dowiedzialam ze syn siostry ma swinke.... a tydzien temu sie widzielismy... ciekawe czy nam sprEdal wirucha...

Mam nadzieje ze wam nie sprzedał i ze będziecie w domy zdrowi !!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 06:49   #3950
manieczka1
Zakorzenienie

Tak czytam jak ubieracie dzieci to ja chyba prowadze zimny chow ja pod kombinezon zakladam np.samego pajaca albo np. Body na dlugi i polspiochy ale zimno mu nigdy chyba nie jest.
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2015-01-04, 06:50   #3951
justynaw1982
Zadomowienie

Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Hej! Naszego dzis rano baczki wybudzily i zasnac nie mogl...mleko zmienione, sab daje, herbatki koperkowej za bardzo nie chce...nie wiem co jeszcze moge poczac, bo widac, ze bidulek sie rano meczyl, chcial spac a nie mogl.

Jak mały ne chce koperkowej to ty pij 2-3 razy dziennie to mały z mlekiem dostanie ... Jak kp oczywiście bo ja sie juz gubie które kp a które mm

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2015-01-04 o 06:52
Stary 2015-01-04, 06:51   #3952
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Jak mały ne chce koperkowej to ty pij 2-3 razy dziennie to mały z Ełkiem dostanie
Ale moj na mm tylko
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2015-01-04, 06:53   #3953
justynaw1982
Zadomowienie

No wlasnie to dopisalam wyżej a ta słodzona rumiankowa w granulkach??

Stary 2015-01-04, 06:55   #3954
karola19
Raczkowanie

Cytat:
Tak czytam jak ubieracie dzieci to ja chyba prowadze zimny chow ja pod kombinezon zakladam np.samego pajaca albo np. Body na dlugi i polspiochy ale zimno mu nigdy chyba nie jest.
Mój tez tak: albo tylko pajacyk albo body na długi rękaw +polspiochy/spodenki i skarpetki
28.07.2010 - Kisiel
Stary 2015-01-04, 06:56   #3955
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,

Co myślicie?

Tak kochana wszystko ok jak pan Freud nazwał jest to Faza Oralna .....co do ręki to do buzi

Stary 2015-01-04, 06:58   #3956
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
No wlasnie to dopisalam wyżej a ta słodzona rumiankowa w granulkach??
Nie chcialam wlasnie tej z cukrem. Czasem na raty troche tej rumiankowej wypije. Ale czasem az szkoda herbatki bo wezmie lyka i koniec

Cytat:
Mój tez tak: albo tylko pajacyk albo body na długi rękaw +polspiochy/spodenki i skarpetki
Uffff bo juz myslalam, ze jakas wyrodna matka ze mnie
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2015-01-04, 07:02   #3957
karola19
Raczkowanie

Manieczka i jak sprawdzam mojemu karczek to ma zawsze cieply/gorący.
W domu jak śpi to nagrywam go w dzien kocykiem a na noc kołdra.

Dzięki za uspokojenie z tymi łapkami

Moje dziecko właśnie gada sobie. Co rano ma fazę gadania przez 10-15 min
28.07.2010 - Kisiel
Stary 2015-01-04, 07:05   #3958
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Nie chcialam wlasnie tej z cukrem. Czasem na raty troche tej rumiankowej wypije. Ale czasem az szkoda herbatki bo wezmie lyka i koniec

Uffff bo juz myslalam, ze jakas wyrodna matka ze mnie

A wiesz dziewczyny w ross znalazły ta z tej rossmanowskiej firmy i oba nie jest słodzona cukrem tylko czymś innym chyba silesiana cos pisała

A co do ubierania to ha tez bidzuaki skarpety zazwyczaj polarkowy pajacyk i kombinezon i chyba jest ok bo miś cieplutki jak kurczaczek

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Moje dziecko właśnie gada sobie. Co rano ma fazę gadania przez 10-15 min

Moj to najlepiej nadaje jak na gola pupę....

Stary 2015-01-04, 07:09   #3959
justynaw1982
Zadomowienie

Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:

Ale cie wkopali!!!POWODZENIA mam nadzieje ze wszystko uda sie super [COLOR="Silver"]

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2015-01-04 o 07:10
Stary 2015-01-04, 07:18   #3960
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część Iu

Cytat:
To Cie kochana niezle zalatwili... Powodzenia i napisz co robilas do jedzenia bo mnie to tez czeka niedlugo i caly czas mysle czy cetering czy obiad samemu i catering taki zakaskowy...

my jak bylismy raz w ikei to mlodego wpakowalismy w gondole w wozku, rozpielam kombinezon - misiowy i zdjelam czape i tak spal caly czas, pod kombinezonem ma body, pajaca bawelnianego na to bluza/sweterek i polspiochy. W galerii bylismy raz dwa dni temu to tez zdjelam czape i rozpielam kombinezon ale bylismy tylko ok. 40 minut, nie byl zgrzany, ale ja nie zakladam grubego kombinezona tylko ten miskowy.

Silesianna - szacun, ze tak jestes wstanie co do godziny trzymac sie godzin karmienia - szczegolnie w nocy, ze ci sie budzi tak samo

U nas wygląda to tak: kąpiel o 19 czasem 15 minut wczesniej lub pozniej, po kapieli jedzonko i spanie tez gasze swiatla i przymykam drzwi, zasypia kolo 20 najczesciej przy cycu i odkladam do lozeczka. Budzi sie roznie najczesciej kolo 24-1 ale zdarza sie, ze o 2, zjada odkladam spi, potem budzi sie najczesciej kolo 5 przewijanie, zjada spi i spi do okolo 7, budzi sie zabawa przewijanie o 8.00 zjada, zabawa i czasem zasnie na godzine a czasem tylko przysnie na 15 minut. 11-12 jedzenie i spacer i spi na spacerze - czesto tez jak wroce to jeszcze spi. 15-16 jedzenie, zabawa i czasem spanie ale najczesciej krotkie i potem to juz walczymy do 19 zeby z nim wytrzymac niestety czesto miedzy 9-10 i 17-18 musze mu dac dojesc wiec tych posilkow wtedy wypada 8

Moja w misiowym kombinezonie się zgrzala. Jakbym ubrała tyle warstw co ty to chyba by się ugotowała. Może to kwestia fotelika? Tylko, ze do naszego mini auta to gondoli nie zapakuje

Manieczka ja ubieram tak samo. Sweterek miała na sobie raz a body pod pajacem to na początku w szpitalu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości