![]() |
#3991 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część Iu
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj mała kolejny raz pobiła swój rekord spania i spała w nocy 9,5 godz! Ale wczoraj za to tylko 6,5 od wieczornego karmienia 😛 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Tiera spi od 20 do 7 bez pobudki?? I jestescie na kp??
Moja wlasnie tez jakos czesciej kaszle ale to chyba slina sie krztusi bo to przewaznie jak cos gaworzy.. to by chyba tez kaszlala jak spi. Noc co dwie h pobudka i cyc.. a teraz od 8 cycek co godzina.
#3993 |
Zakorzenienie
|
Jak maz jest w domu faktycznie jakos gorzej z organizacja....ale przynajmniej moge spokojnie zasiasc na tronie ....jak mam potrzebe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Raczkowanie
|
tak śpi bez pobudki
![]() Zanet ja też sobie zazdroszczę, tym bardziej ze zawsze chciałam swojego konia, teraz wiem że to nie realne, może na emeryturze. Edytowane przez tiera Czas edycji: 2015-01-04 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Zakorzenienie
|
Tiera, ja nigdy nie jezdzilam konno tak sama. Pare razy za dziecka w stadninie nad morzem, ale ktos prowadzil konia. Zawsze mi sie podobaly konie. Jak bym miala w miescie stadnine to bym sprobowala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Musze cos wkoncu tu napisac. Probuje podczytywac wizaz, ale latwiej mi na fb. Tu mam do przeczytania z dobre 10stron albo wiecej...
Wiem tylko, ze dzis chrzciny, wiec trzymam kciuki!!! Co do ubierania to u mnie body plus spiochy albo paja i skarpetki i kombinezon na polarku i H`nce wystarcza ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3998 |
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy z Jasiem z kościoła, mała śpi, uff
![]() Tż pojechał do kościoła, a ja chciałam obiad przygotować i co? chciałam zrobić mielone - mięso mi się zaśmierdziało :/ chciałam obrać ziemniaki - skończyły się :/ więc gotuję buraczki i czekam na Tża ![]()
#3999 |
Rozeznanie
|
Tiera jeszcze jedno pytanie sciagasz z cyckow jak czujesz ze pelne czy reguralnie co iles godzin?
Ja od dzis wprowadzam jakis system bo trzeba zaczac fubkcjonowac albo chociaz sprobowac czy sie da.
#4000 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część
Cytat:
Cytat:
![]() A wlasnie u Ciebie widzialam zdjecie zrobione z domu chyba na druga strone ulicy i stoi tam kon pod drzewem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszcze stadniny pod domem, zawsze to mozesz tam trzymac konia a odpada stajnia i wybieg ale trzeba miec sporo czasu dla konia.... Cytat:
Co sie zbieram zeby wyjsc na plac to zaczyna sie zawierucha ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A wlasnie u Ciebie widzialam zdjecie zrobione z domu chyba na druga ulicy i stoi tam kon pod drzewem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszcze stadniny pod domem, zawsze to mozesz tam trzymac konia a odpada stajnia i wybieg ale trzeba miec sporo czasu dla konia.... Cytat:
Co sie zbieram zeby wyjsc na plac to zaczyna sie zawierucha ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Wizaz sie cos pitoli...i dubluje posty... Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2015-01-04 o 11:33 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko tez jakis skok przechodzi, do buzi pcha łapy nawet jak ma butelke w ustach
![]() Za to w nocy spi super, codziennie o 22 zasypia obojętne czy kąpana o 18 czy 21 i spi uwaga do 10 ![]() ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2015-01-04 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko tez lapki do buzi pcha i sie slini
![]() Tzzachcialo sie chleba cieplego, mam automat do chleba tylko gdzies mi wcielo fajne przepisy musze szukac nowych jakis.
#4003 | |
Raczkowanie
|
Mi coś wizaż ciężko chodzi dzisiaj.
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko się dzisiaj drze i ciągle jest głodna, syn znowu ryczy i twierdzi że ma doła bo pies w filmie umarł. Mówiłam mu żeby nie oglądał lessie bo znowu będzie ryk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie zakupy i wydałam w UJ kasy ;/ głupie jogurty sojowe 13zl za 4 sztuki, puszka mleka 10. Te pasztety Tez drogie ;/ dużo taniej chyba wyjdzie karmić go pepti które kosztuje 34. Za 450 g ;/ zalamka
Makaronu tez nie możemy jesc nie? Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2015-01-04 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Raczkowanie
|
Mi coś wizaż ciężko chodzi dzisiaj.
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko się dzisiaj drze i ciągle jest głodna, syn znowu ryczy i twierdzi że ma doła bo pies w filmie umarł. Mówiłam mu żeby nie oglądał lessie bo znowu będzie ryk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Rozeznanie
|
Tz bym wolala smoka jak kciuka ale smokiem pluje na odległość i teraz musze pilnować i wyciagac go jej z buzki. Jaki wtedy krzyk to masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Raczkowanie
|
Chyba dopada mnie kryzys laktacyjny. Jak jeszcze niedawno pisałam, że mam full pokarmu i mały zawsze najdalej się z jednego cyca tak dziś juz od rana daje dwa i mam wrażenie, że po jedzeniu nie jest takidopchany jak zawsze. Dziś wola o cyca praktycznie co 2 h od rana a już było co 3 h. I chce takie miękkie flaki nawet po nocce jak zawsze miałam twarde tak dziś jakaś lipa.
poczytałam i pisze, żeby jak najczęściej dostawać dziecko do piersi, tyle że mój nie chce częściej i jak go ppróbowałam co godzinę chociaż na chwilę do stawić to wypluwal cyca i nie chciał już. Zaczęłam wiec parzyć mocniejsze herbatki laktacyjne, tzn z 2 saszetek żeby chociaż tym się ratować. Kurcze, już mnie nieraz szlak trafiał przy kp, ale jak już przychodzi co do czego to stwierdzam że muszę te kryzys przejść bo chce dalej kp. ciekawe cóż tego wyjdzie.... co do koni ... moja teściowa chciałam i kiedyś konia kupić i trzymać u siebie na wiosce, ale jakoś wybiłam jej ten pomysł z głowy końcu mnie tam nie ma a ktoś by się musiał nim odpowiednio zajmować, a teście i tak mają full innej roboty związanej z gospodarstwem
#4008 |
Raczkowanie
|
Nie. Chyba ze taki chiński biało- przezroczysty , bo on chyba nie ma jajek
#4009 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
O tez wtedy go doceniam. Kurde hemoroid mi dokucza zanim dojde do lazienki to juz mi krew leci przed a po to juz w ogole masakra |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Dobrze widzę ze masz 3synow? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Raczkowanie
|
Jak mi zalezało na kp to sciagałam co 3h po 15 min z każdej piersi. Teraz sciagam może 3 razy dziennie, a przed wczoraj w ogóle nie ściągałam. Ja chce powoli konczyc przygode z kp jednak jeszcze to mleko mam wiec coś tam zawsze ściągnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Rozeznanie
|
Karola pisala cgyba ze to jej pierwsze dziecko
Moze ma neza i slub jeszxze w opisie i kurde nie wiem co jeszxze. Albo cos pomieszalam :p Wspolczuje Wam ja na diecie cukrzycowej nic z nabialu nie jadlam bo mi cukier wybijalo kasze i ryz do obuadu mnie ratowaly |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Michał to mój mąż a Kisiel to mój kocur ![]() Jak przetrwać kryzys laktacyjny i później kolejne to chciałabym do roku. U mojego juz zeszły krostki (tak 2 tyg po odstawieniu, może trochę dłużej). W środę idę do pediatry wiec zapytam się czy powoli mogę wprowadzać nabiał żeby sprawdzić czy to ze czy w iście alergia. Położna radziła wprowadzać codziennie po małym jogurty naturalnym do diety i obserwować. Jeśli krostki wrócą to odstawić i wtedy to pewna alergią a jeśli nie wrócą to powoli dodawać nabiał tylko nie przesadzić. Zobaczymy czy lekarz powie to samo, czy będzie miał inna wizję ![]()
![]() |
#4014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez rycze na lessie nielubie tych filmow bo to wyciskacze lez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Zakorzenienie
|
Mleko kokosowe jest zdecydowanie lepsze! A nawet całkiem dobre ale strasznie tluste...
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Zastanawiam się też czy orzechy nie są winowajca bo jem dużo orzechow od początku. Ale to by chyba była wysypka na ciele a nie takie zmiany? ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Jakie pijecie herbatki laktacyjne? Szałwii nakupilam a teraz przyjdzie przejść na drugą stronę mocy ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
Kostka ja mieszkam w dabrowie gorniczej, ww samym centrum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu nie było...tzn. byłam, bo czytałam i jestem na bieżąco, ale nie udzielałam się. Mam nadzieję, że teraz na dobre wrócę.
![]() Co u Wiktora: Rozwija się świetnie. ![]() ![]() Co u mnie: Ja po szpitalu psychicznie bardzo się rozjechałam, a cała laktacja ze mną. Mimo moich usilnych prób powrotu do pełni sił laktacji (wypożyczenie ze szpitala fachowego laktatora, porada doradcy laktacyjnego) niestety nie udało się. ![]() ![]() ![]() Jakie Wy mleka dajecie swoim maluchom? Jak zmieniałyście mleko to z jakich powodów? Gdzie najtaniej poza Gemini dostać można Bebilon? Doradźcie mi...Mały je od tych dwóch dni tylko modyfikowane i mieliśmy problem z kupą. Jak często powinna być kupa na modyfikowanym? Czy powinnam go przepajać? Jak tak, to czym? Jak to włączyć do dnia? A może powinnam zmienić mleko? Wybaczcie, że zasypuje Was pytaniami, ale internet internetem, a Wasze doświadczenia ważniejsze. Z góry dziękuję za pomoc.
#4019 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2/3 makaronow w sklepach to makarony bezjajeczne, w ich sklad wchodzi mąka i woda. Bezjajeczne sa np. Penne, spaghetti, chyba tez kokardki, muszelki i swiderki. Jajeczne makarony to te bardziej "mleczne" w kolorze i są bardziej miekkie po ugotiwaniu. Tagiatelle, taka "krajanka" rosolowa - to makarony jajeczne. I spokojnie kupujcie makarony, ktore maja np.sklad "semolina, woda", czy "mąka pszenna, woda" i zastrzezenie ze "moze zawierac sladowe ilosci jaj". Oni musza to napisac jesli na tej samej linii produkcyjnej robia makarony jajeczne. Natomiast linie są / powinny byc czyszcsone przy kazdej zmianie produktu, takze ryzyko ze jakakolwiek sladowa ilosc jaj trafi do makaronu jest minimalna. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() W gemini bebilon jest najtanszy. W tych duzych kartonowych opakowaniach po 1200g - jakos za 56-57zl. Taniej nie znajdziesz. Kupsko na mm powinno byc codziennie. Zdecydowanie przepajaj. Najlepiej w polowie czasu miedzy dwoma karmieniami, dwa razy dziennie i bedzie git. Moj sie taki zlopij zrobil, ze wypija 2x po 120ml, a jak ma focha na zycie to i trzecia taka butle wychla w ciagu dnia. Pieluchy potem waza tone ![]() Nie zrazaj sie jak nie bedzie chcial pic wody. Konsekwentnie wpycjaj mu butelke z woda do paszczy. Jak ryczy fo najwieksza szansa ze sie zassie mimo wszystko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Raczkowanie
|
I ja się podpisuję pod tym! W ciązy myślałam, że kp to ozywistaoczywistość, rzeczywistość okazała się inna i też jest fajnie
![]() Cytat:
Ja piłam Bocianka na laktację i polecam, wydaje mi się, że pomogła |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.