Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 12:46   #511
GgochaA
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Jasne, z tym nie dyskutuję, bo uważam, że każdy ma święte prawo do swoich spostrzeżeń i oceny innych ludzi i to rozumiem, natomiast jak wspomniałam wcześniej - nie rozumiem, dlaczego niektórym osobom przeszkadzają, na przykład, jej ekologiczne płyny do mycia sedesu - przecież to brzmi komicznie
I ja oczywiście rozumiem, że komuś może nie pasować to, jaka Nissiax jest w odbiorze tej osoby - sztuczna, nudna, wyniosła; ale że zdrowo się odżywia, biega, uprawia jogę? A takie argumenty też padały i wyłącznie do nich się odnoszę.
Przecież nikomu nie przeszkadza że biega i uprawia jogę. Po prostu dziewczyna nie robi ABSOLUTNIE nic niezdrowego, nie stosuje ABSOLUTNIE niczego nieekologicznego, nie je ABSOLUTNIE niczego co nie jest wartościowe dla jej organizmu, nie ma ANI JEDNEGO zbędnego kadru w filmikach, ANI JEDNEJ zbędnej rzeczy w tle, no po prostu aż dziw że taka osoba żyje w realnym świecie a jej stopa dotyka brudnego chodnika. Swoją drogą nawet jej buty do biegania są czyste od spodu . Jezu, ona nawet nie jest spocona po biegu
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:52   #512
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Salix - kupiłam ten eyeliner matowy Lovely <3 piękny efekt, śliczne kreski mi wyszły Ale fakt - pęka już po chwili
ja mam go na sobie dzisiaj trzeci raz, póki co nic mu się nie stało, ale obawiam się, że wieczorem kreska będzie uszkodzona tu i tam. Kolor ma przecudny i dzięki temu, mimo wszystko, sięgam po niego chętnie. Nie wiem, czy kiedykolwiek wrócę do eyelinerów żelowych.

https://www.facebook.com/karolinazma...type=1&theater

Karolina Zientek chyba tu trochę przesadziła z fotoszopką, jej cera wygląda sztucznie, jak z wosku.

201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:58   #513
Adamantium01
Karo

Mam ten liner szary matowy i mi nie pęka nic

Edytowane przez Adamantium01
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:28
Adamantium01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:03   #514
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Przecież nikomu nie przeszkadza że biega i uprawia jogę. Po prostu dziewczyna nie robi ABSOLUTNIE nic niezdrowego, nie stosuje ABSOLUTNIE niczego nieekologicznego, nie je ABSOLUTNIE niczego co nie jest wartościowe dla jej organizmu, nie ma ANI JEDNEGO zbędnego kadru w filmikach, ANI JEDNEJ zbędnej rzeczy w tle, no po prostu aż dziw że taka osoba żyje w realnym świecie a jej stopa dotyka brudnego chodnika. Swoją drogą nawet jej buty do biegania są czyste od spodu . Jezu, ona nawet nie jest spocona po biegu
jak pisałam wcześniej - dla mnie jest fałszywa i przesadzona.
Ale teraz to Ty przesadzasz. Zdarzało jej się wrzucić banany z tabliczką białej czekolady czy foty z niemieckiej restauracji , gdzie jadła tłuste kiełbaski. Niektórym to chyba szybciej czas leci albo nie pamiętają. ale nissiax jeszcze w lutym zeszłego roku pisała o miesiącu bez mięsa (a nie wegańskim) i wrzucała też czasem foty w stylu nic mi nie chce, jestem chora itd. faktycznie może nastąpiła w tym temacie zmiana.

I serio nie wiem co obcym kobietom przeszkadza porządek i tego typu perfekcjonizm sam w sobie?

@kustraczek

wiele dziewczyn już chyba taka jest i nic nie poradzisz. Mnie też się zdarzało czepianie ze strony znajomych mojej diety mimo, że NIKOMU nie zajrzałam do talerza i NIGDY nie skomentowałam co ktoś je. A słyszę na ten temat ciągłe komentarze jak to nie mam życia, bo nie zjem choćby odrobinki, jaka jestem biedna. Tak samo jak z wagą - chętnie odpowiem na pytanie co robiłam, że aż tyle schudłam (choć wiem, ze to bez sensu), ale straszliwie mnie drażni jak ktoś mówi "nooo trzeba mniej jeść i się poruszać,co?" albo teksty jak to wszyscy otyli są sami sobie winni więc pewnie wystarczyło, że mniej jadłam.

Tak samo nigdy nie miałam syndromu xski (nie wrzucam nigdzie zdjęć, rozmiar ubrań omawiam ewentualnie z przyjaciółką), a w kółko słyszę jaką mam grubą dupę, wielkie uda, a moja talia jest karykaturalna. Najśmieszniejsze są komentarze dziewczyn nieszczupłych/z nadwagą, które mówią, że wolą swoje fałdki i brzuszek i wolą być kuleczkami niż mieć figurę jak ja
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:05   #515
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie jakieś blogerki/youtuberki polskie które specjalizują się w pielegnacji włosów (oprócz anwen). Najlepiej specjalizujące się w pielegnacji blond włosów?

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:07   #516
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
Niektórym to chyba szybciej czas leci albo nie pamiętają. [/COLOR]
Raczej nie przywiązują do tego aż takiej wagi.

Ja ją tak odbieram jak napisałam. Nie przeszkadza mi to w oglądaniu jej filmików, ale widzę dozę sztuczności.

Jeżeli ktoś nie widzi - tym lepiej dla niego.
Stary 2015-01-04, 13:08   #517
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Adamantium01 Pokaż wiadomość
Mam ten liner szary matowy i mi nie pęka nic

a wiesz może, czy linery z Wibo to to samo co Lovely tylko w innym opakowaniu? bo w końcu to ta sama firma, bibułki matujące różnią się np. tylko kolorem kartonika.
Stary 2015-01-04, 13:09   #518
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez KlatkaNaPtaszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie jakieś blogerki/youtuberki polskie które specjalizują się w pielegnacji włosów (oprócz anwen). Najlepiej specjalizujące się w pielegnacji blond włosów?
Blondhaircare?

I MsMelevis - jak dla mnie czołówka w kategoriach sympatyczność, komunikatywność i uroda na polskim juciubie
Stary 2015-01-04, 13:14   #519
Adamantium01
Karo

@ Salix
Kochana nie wiem, bo mam tylko ten jeden

Stary 2015-01-04, 13:15   #520
anjia
Zadomowienie

dziewczyny! Pytanie "od czapy". Czytam książkę, coś mnie w niej zbulwersowało (tak, zbulwersowało. Strasznie!) i chcę napisać maila coby autorzy przeczytali moje żale to mam pisać do wydawnictwa czy szukać bezpośredniego kontaktu z autorami? Jak myślicie?
Stary 2015-01-04, 13:15   #521
noisette25
Raczkowanie

Nie jestem fanką Nissiax, jak pisałam - niektóre jej filmik wręcz mnie nudzą. Jednak uważam jak Kustraczek, że niektóre "przytyki" są absurdalne
A najlepiej będzie jak już zakończymy dyskusję na jej temat, każdy ma swoje zdanie, nikt nikogo nie przegada i tego się trzymajmy
noisette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:17   #522
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Adamantium01 Pokaż wiadomość
@ Salix
Kochana nie wiem, bo mam tylko ten jeden
acha no nic, chyba jeszcze przetestuję czarny Wibo, z tego co kojarzę, jest dość mocno chwalony. Czarny żelowy Maybelline leży mi w szufladzie, bez Duraline nie da się go użyć a nie mam zamiaru kupować tego płynu tylko i wyłącznie do zakrapiania tego 'cuda'.
Stary 2015-01-04, 13:17   #523
noisette25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anjia Pokaż wiadomość
dziewczyny! Pytanie "od czapy". Czytam książkę, coś mnie w niej zbulwersowało (tak, zbulwersowało. Strasznie!) i chcę napisać maila coby autorzy przeczytali moje żale to mam pisać do wydawnictwa czy szukać bezpośredniego kontaktu z autorami? Jak myślicie?
A co Cię tak bardzo zbulwersowało, że aż chcesz się skontaktować z autorami? (pytam serio, bez żadnej ironii )
Stary 2015-01-04, 13:18   #524
Ciemna163
Kociara

Cytat:
hłę hłe jak dobrze, że moge mieć swoje zdanie. tak mam - po prostu. uważam, że jest przesadzona i tyle. i mogę. i serio - musisz się z tym pogodzić bo tego nie zmienisz.
anjia - przestań pisać jak rozkapryszona 13-latka Nikt Ci nie broni mieć swojego zdania na temat Nissiax, więc wyluzuj.

Cytat:
Napisane przez KlatkaNaPtaszka Pokaż wiadomość

Piękny makijaż u Jaclyn Hill czy ktoś wie gdzie dostanę taki fiolet jak na dolnej powiece?
fiolet piękny, choć ogólnie makijaż jak dla draq queen

Cytat:
serio? i to Ci przeszkadza? Że żyje zdrowo? Spoko, mi przeszkadza syf i patologia u Kobry i Tigera, ale w końcu kazdy lubi co innego

A tak zmieniając temat, ładnie tu wyszła CMB: http://instagram.com/p/w_x45-pdjw/?modal=true
chociaż brwi są za mocne, ale fryzurka ładnie się układa

Edytowane przez Ciemna163
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:20
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:29   #525
Adamantium01
Karo

a tak btw wczoraj w cosmo widziałam, że jest joybox, tez za 49 zeta

http://www.joy.pl/joybox

Edytowane przez Adamantium01
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:30
Stary 2015-01-04, 13:31   #526
anjia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noisette25 Pokaż wiadomość
A co Cię tak bardzo zbulwersowało, że aż chcesz się skontaktować z autorami? (pytam serio, bez żadnej ironii )

w takim skrócie mega bo na ten temat to ja mogę godzinami książka o polskiej wyprawie na pewną górę; książka która pisana jest przez ludzi ze środowiska, rozdział poświęcony historii polskiego himalaizmu a o kobietach dwa krótkie zdania (przecież kobiety odwaliły kawał dobrej roboty w zdobywaniu ośmiotysięczników w Himalajach i nie tylko). no ja jakąś feministką to nie jestem, ale akurat w tej dziedzinie jestem wyczulona na pomijanie/pomniejszanie sukcesów pań bo taki człowiek nie interesujący się tematem zbyt bardzo przeczyta książke i będzie przekonany że to tylko panowie, tylko "lodowi wojownicy".

Edytowane przez anjia
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:32
anjia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:31   #527
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

serio? i to Ci przeszkadza? Że żyje zdrowo? Spoko, mi przeszkadza syf i patologia u Kobry i Tigera, ale w końcu kazdy lubi co innego
Nic, i pisałam to już sto razy. Sto razy też pisałam że po prostu rozumiem że niektórych drażni brak jakiejkolwiek skazy na jej wizerunku.

Nie wiem kto to Kobra i Tiger więc się nie odnoszę.
Stary 2015-01-04, 13:35   #528
noisette25
Raczkowanie

Cytat:

w takim skrócie mega bo na ten temat to ja mogę godzinami książka o polskiej wyprawie na pewną górę; książka która pisana jest przez ludzi ze środowiska, rozdział poświęcony historii polskiego himalaizmu a o kobietach dwa krótkie zdania (przecież kobiety odwaliły kawał dobrej roboty w zdobywaniu ośmiotysięczników w Himalajach i nie tylko). no ja jakąś feministką to nie jestem, ale akurat w tej dziedzinie jestem wyczulona na pomijanie/pomniejszanie sukcesów pań bo taki człowiek nie interesujący się tematem zbyt bardzo przeczyta książke i będzie przekonany że to tylko panowie, tylko "lodowi wojownicy".
Rozumiem, masz rację. W takim przypadku najlepszy byłby bezpośredni kontakt z autorem (swoją drogą, ciekawe czy odpisze), a jak nie znajdziesz namiarów, myślę że spokojnie możesz próbować przez wydawnictwo
Stary 2015-01-04, 13:38   #529
anjia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noisette25 Pokaż wiadomość
Rozumiem, masz rację. W takim przypadku najlepszy byłby bezpośredni kontakt z autorem (swoją drogą, ciekawe czy odpisze), a jak nie znajdziesz namiarów, myślę że spokojnie możesz próbować przez wydawnictwo
napiszę na pewno czy odpisali, ale zanim wystosuję maila to ochłonę bo może mnie teraz ponieść
Stary 2015-01-04, 13:43   #530
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
napiszę na pewno czy odpisali, ale zanim wystosuję maila to ochłonę bo może mnie teraz ponieść

A jakie to wydawnictwo?

Jak to nie jest książka predystynująca do bycia jakimś kompedium wiedzy czy przeglądem encyklopedycznym, to raczej się nie doczekasz odpowiedzi albo doczekasz takiej że jej kształt był zamysłem autora i wydawnictwo nie ma nic do tego.
Stary 2015-01-04, 13:44   #531
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak samo nigdy nie miałam syndromu xski (nie wrzucam nigdzie zdjęć, rozmiar ubrań omawiam ewentualnie z przyjaciółką), a w kółko słyszę jaką mam grubą dupę, wielkie uda, a moja talia jest karykaturalna. Najśmieszniejsze są komentarze dziewczyn nieszczupłych/z nadwagą, które mówią, że wolą swoje fałdki i brzuszek i wolą być kuleczkami niż mieć figurę jak ja [/COLOR]
Co... nie wierzę po prostu... w jakich sytuacjach tak Ci mówią? Kto? Bo ja sobie nie wyobrażam żeby ktokolwiek rzucał takie komentarze w moją stronę.

Cytat:
Napisane przez muchli Pokaż wiadomość
Ale na blogu pokazuje więcej produktów, to tylko na instagramowym zdjęciu prezentuje najważniejsze zużyte rzeczy.
Haha, faktycznie i tego MK miała 100 ml i dwie próbki, moim zdaniem fajnie że pokazała tę fiolkę.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:46   #532
anjia
Zadomowienie

Cytat:

A jakie to wydawnictwo?

Jak to nie jest książka predystynująca do bycia jakimś kompedium wiedzy czy przeglądem encyklopedycznym, to raczej się nie doczekasz odpowiedzi albo doczekasz takiej że jej kształt był zamysłem autora i wydawnictwo nie ma nic do tego.
mi nie chodzi o to żeby mi wydawnictwo odpowiedziało tylko raczej o to żeby przekazało maila autorowi (no właśnie nie wiem czy takie coś sie praktykuje dlatego pytam czy do wydawnictwa czy bezpośrednio do autora). a wydawnictwo poznańskie.
Stary 2015-01-04, 13:53   #533
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
mi nie chodzi o to żeby mi wydawnictwo odpowiedziało tylko raczej o to żeby przekazało maila autorowi (no właśnie nie wiem czy takie coś sie praktykuje dlatego pytam czy do wydawnictwa czy bezpośrednio do autora). a wydawnictwo poznańskie.

Praktykuje się, ale dużo zależy i od tego na kogo trafisz w wydawnictwie, i od samego autora, niektórzy nie życzą sobie przekazywania takich maili.

W sumie najlepiej i najłatwiej poszukać namiarów bezpośrednio na autora, zwykle nie jest to aż takie trudne, zwłaszcza jak to jest osoba, która prowadzi jakies spotkania, coś wykłada, bywa na targach książek, spotkaniach z czytelnikami itd.
Stary 2015-01-04, 13:55   #534
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak samo nigdy nie miałam syndromu xski (nie wrzucam nigdzie zdjęć, rozmiar ubrań omawiam ewentualnie z przyjaciółką), a w kółko słyszę jaką mam grubą dupę, wielkie uda, a moja talia jest karykaturalna. Najśmieszniejsze są komentarze dziewczyn nieszczupłych/z nadwagą, które mówią, że wolą swoje fałdki i brzuszek i wolą być kuleczkami niż mieć figurę jak ja
Co... nie wierzę po prostu... w jakich sytuacjach tak Ci mówią? Kto? Bo ja sobie nie wyobrażam żeby ktokolwiek rzucał takie komentarze w moją stronę.

Cytat:
Napisane przez muchli Pokaż wiadomość
Ale na blogu pokazuje więcej produktów, to tylko na instagramowym zdjęciu prezentuje najważniejsze zużyte rzeczy.
Haha, faktycznie i tego MK miała 100 ml i dwie próbki, moim zdaniem fajnie że pokazała tę fiolkę.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:00   #535
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
zazwyczaj jednak za plecami - autobus, uczelnia, impreza. Ale tak bezpośrednio zazwyczaj jest tak, że jedna osoba rzuca komplementem, a druga coś w stylu, że no tak fajnie, że schudłaś, ale współczuje Ci figury/budowy oczywiście takich rzeczy nie mówią dziewczyny z figurą modelki . uda mam naprawdę spore - w udzie mam w najszerszym miejscu 56cm, a w talii 58-59, w biodrach 96-7. Najbardziej żenujące są dziewczyny, które idą z facetem i mówią do niego "patrz jaki GRUBAS''

dodam, że jako otyła (40 kilo wc ześniej) nie słyszałam takich komentarzy.
Stary 2015-01-04, 14:15   #536
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
O każdym, kto pokazuje się w sieci z własnej woli, widzimy to, co te osoby chcą nam pokazać. Jedni pokazują wszystko, łącznie z włosami pod pachą, papierem toaletowym i kupą dziecka. Tak chcą, tak robią. Inni pokazują przefiltrowaną rzeczywistość, ale to nie znaczy, że ABSOLUTNIE nie mają włosów pod pachami i papieru toaletowego w łazience.
Ja akurat nie obrażam się na Nissiax, że nie wpuszcza nas do swojego życia na tyle, żebyśmy widzieli ją- za przeproszeniem- z biegunką, tylko po to, żeby udowodnić, że jest nieidealnym człowiekiem, jak każdy inny. YT oglądam po to, żeby się dowiedzieć czegoś co wpłynie pozytywnie na moje życie, a nie by żyć życiem juciuberek. Akurat z wizerunku Agi można czerpać motywację do wielu zmian na lepsze.
A jeśli czyjekolwiek pozytywne życie (perfekcyjna obtóbka filmów, ekologia i szanowanie zwierząt to żaden szatan) wywołuje w nas skrajnie negatywne emocje, może chodzi o to, że wiemy, że sami nie potrafilibyśmy dokonać zmian w sobie i bronimy się traktowaniem tego jako 'nienormalne?' Wszyscy jesteśmy dla siebie lustrami
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:17   #537
SouthEater
ciepłe kluchy

Cytat:
zazwyczaj jednak za plecami - autobus, uczelnia, impreza. Ale tak bezpośrednio zazwyczaj jest tak, że jedna osoba rzuca komplementem, a druga coś w stylu, że no tak fajnie, że schudłaś, ale współczuje Ci figury/budowy oczywiście takich rzeczy nie mówią dziewczyny z figurą modelki . uda mam naprawdę spore - w udzie mam w najszerszym miejscu 56cm, a w talii 58-59, w biodrach 96-7. Najbardziej żenujące są dziewczyny, które idą z facetem i mówią do niego "patrz jaki GRUBAS''

Teraz to ja eblam. Masywne uda i 56cm to oksymoron.
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:17   #538
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
O każdym, kto pokazuje się w sieci z własnej woli, widzimy to, co te osoby chcą nam pokazać. Jedni pokazują wszystko, łącznie z włosami pod pachą, papierem toaletowym i kupą dziecka. Tak chcą, tak robią. Inni pokazują przefiltrowaną rzeczywistość, ale to nie znaczy, że ABSOLUTNIE nie mają włosów pod pachami i papieru toaletowego w łazience.
Ja akurat nie obrażam się na Nissiax, że nie wpuszcza nas do swojego życia na tyle, żebyśmy widzieli ją- za przeproszeniem- z biegunką, tylko po to, żeby udowodnić, że jest nieidealnym człowiekiem, jak każdy inny. YT oglądam po to, żeby się dowiedzieć czegoś co wpłynie pozytywnie na moje życie, a nie by żyć życiem juciuberek. Akurat z wizerunku Agi można czerpać motywację do wielu zmian na lepsze.
A jeśli czyjekolwiek pozytywne życie (perfekcyjna obtóbka filmów, ekologia i szanowanie zwierząt to żaden szatan) wywołuje w nas skrajnie negatywne emocje, może chodzi o to, że wiemy, że sami nie potrafilibyśmy dokonać zmian w sobie i bronimy się traktowaniem tego jako 'nienormalne?' Wszyscy jesteśmy dla siebie lustrami
Mhm. No spoko, tylko to się nijak ma do tego co napisałam więc nie wiem czeu mnie cytujesz. Nie, nie chcę oglądać niczyjej biegunki. Niczyje "pozytywne życie" nie wywołuje we mnie negatywnych emocji.
Stary 2015-01-04, 14:18   #539
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Wiecie moze czy osoba z rozszerzonymi naczynkami może stosować tonik z kwasem migdałowym Norel?
Stary 2015-01-04, 14:18   #540
pamelka146
Raczkowanie

Cytat:

Mam tyle samo w obwodzie ud, szczupła ogólnie jestem i nie wygląda to bardzo źle. Pewnie jesteś niska,co? Nigdy nie słyszałam komentarzy od ludzi, jaka masakra

- Aldous Huxley

Insta-pierdoły
pamelka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości