Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 10:33   #1831
dorka607
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Dzień dobry
ja też już nie śpię, od 8:30 czyli jak zawsze. Mi też dobrze się spało, wstawałam tylko 2 razy co jak dla mnie to sukces. W końcu łapki dały mi pospać gardło boli już mniej, ale troszkę więcej kaszle z tym, że jest taki odrywający i czuję smak ropy jutro pójdę do rodzinnego bo w IP takie konowały u nas, że strach jechać

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Co do ciśnienia ja przed ciążą miałam książkowe albo niższe. Od 90/60 do 120/80. Od jakiegoś miesiąca mam sporo wyższe, od 125/85 do nawet 142/90 i muszę do kardiologa na konsultację iść. Tragedii nie ma ale jest trochę podwyższone. Także gdyby można, to bym Wam trochę oddała i byłoby ok dla obu stron
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 10:46   #1832
jagodowa07
Zadomowienie

A ja dopiero wstałam i najchętniej spałabym jeszcze trochę wczoraj też był dzień śpiocha, w ogóle ostatnio ciężko mi się funkcjonuje, i wydaje mi się to ciśnienie, aż jestem ciekawa jakie mam i tak Nadzieja napisałaś o tym 7 miesiącu, że ciśnienie wraca do normy i w pierwszej chwili pomyślałam, że o matko jak to długo. A przecież 6 miesiąc już leci!
Stary 2015-01-04, 10:49   #1833
ruskaa
Wtajemniczenie

Hej, ja nadaje z wyrka jeszcze, bo tu tak cieplusio i mlody kopnie od czasu do czasu uparciuszek

Mnie juz tak cholernie boli ten lewy bok, ze masakra :/ chyba bede za niedlugo spac jak nietoperz

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:25   #1834
capriola_87
Zakorzenienie

Heeej! Witam się w Nowym Roku!

Chciałam tylko powiedzieć, że powtórzyłam usg - córka potwierdzona na 100% no i póki co zostaje Ula waży już 415 g i w Święta w końcu zaczęła się ruszać więc jestem już dużo spokojniejsza a jutro mam wizytę

Dopiero wczoraj wróciliśmy, także lecę nadrobić trochę (chociaż pewnie znów mi to zajmie kilka dni przy Waszym tempie )

Miłej niedzieli!

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak macie możliwość wyjścia w sylwestra to skorzystajcie, bo za rok na pewno będziecie w domu siedzieć my młodą wysyłamy na sylwestra do babci i sami wychodzimy, bo dwójki dzieci to pewnie nikt za rok czy dwa nie weźmie pod opiekę
eeee niekoniecznie My mamy super ekipę znajomych i od jakiegoś czasu w sylwestra jest podział i są dwie imprezy - dla dzieciatych i dla bez w tym roku u dzieciatych była 4 maluchów w wieku od 1,5 miesiąca do 2,5 lat Można? Można! Także my też zmienimy miejscówkę za rok, nie wyobrażam sobie w sylwestra siedzieć we dwoje w domu

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Kończy mi się Palmers, więc zamówiłam.
http://maslokakaowe.com/balsam-przec...-ml-p-115.html

Nie pamiętam, która dała cynk o tak dużej pojemności w dobrej cenie. Dzięki.
To mogłam być ja bo też stamtąd zamawiam
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
A od jutra mgr.... znacie jakis dobry motywator??
NIE
ja pisałam mgr ponad 2 lata i dla mnie motywatorem jest jedynie bat, który miałam w postaci ultimatum od rektora i groźby finansowego wsparcia uczelni spiełam się i całość napisałam w 2 tygodnie także trzymam kciuki bo wiem jakie to upierdliwe zajęcie
Cytat:
Uwielbiam, ale drugi raz chyba nie będę oglądać.
Polecacie jakiś serial w tym klimacie albo w klimacie Sex and the city?
Devious Maids - to jest chyba nawet spin off Gotowych
Albo właśnie Mistresses - super są!

Cytat:
Dziewczyny wybaczcie, ale lekko dziwi mnie takie podejście: odejdę na chwilę z forum i zobaczę czy ktoś zauważy. A potem foch, że nikt nie rozpaczał, że któraś zniknęła na trochę. Już któryś raz zauważam to na forum i dziwi mnie to po prostu. Taka luźna obserwacja psychologiczno - społeczna.
Brawo! popieram w 100%

Tylko.....dlaczego nikt nie zauważył że mnie nie było 2 tygodnie???? dlaczegooooo noooo???? nikt mnie nie lubi, buuuuu ide sobie stad

zartuję oczywiście

nadrabiam dalej
Stary 2015-01-04, 12:39   #1835
Cztery Pory Roku
Raczkowanie

Hej,

Ale się wkurzyłam. Specjalnie dzisiaj wstałam wcześniej bo mieliśy mieć o 12 gości a musiałam ogarnać w mieszkaniu. Nawet firanke uprałam, wyprasowałam, żeby w miarę wyglądało. Brzuch mnie tylko rozbolał i tyle. A o 13.30 sms, że nie przyjdą jednak

W ogóle wczoraj byłam spotkać się z koleżanką, która urodziła 2 miesiące temu. I zdałam sobie sprawę, że za prawie 4 miesiące będe i ja miała w domu takie maleństwo i ogarnęła mnie dziwna panika Niby wiem, że jestem w ciąży, Mała kopie i ogólnie fajnie ale chyba nie dotarło do mnie, że lada moment ta dziecinka się pojawi w domu. Z resztą Tż często widząc moj spokój mówi, że nie zdaje sobie sprawy z tego, że będziemy mieć dziecko, to tylko się z tego śmiałam, ale faktycznie chyba miał racje .

I proszę Cie aniele stróżu mój, nie mrugaj bo wtedy sypie mi się życie
Cztery Pory Roku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:39   #1836
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cześć witam się z nad kawy...
Boże co ja mam ostatnio za nocki...kulam się bo zasnąć nie mogę, ale potem się budzę co chwila... Dziś dodatkowo budziłam się z bólem głowy..w jednej chwili miałam oczy jak 5 zł, a 10 sekund później podałam jak mucha i zasypialam... I bądź człowieku mądry i powiedz o co tu chodzi? teraz przy kawie ciśnienie w normie

Emilka, kochanego masz męża dba o swoje dziewczyny....mój też by mnie przez ostatnie dni mnie zaglaskał
Za to np jak mam zgagę to się cieszy, bo dziecku włosy rosną

TienShan, zazdroszczę tego spania

Dorka, a lekarze juz przyjmują?
Trochę Twojego ciśnienia by mi się przydało

Jagodowa kup ciśnieniomierz Ja też kupiłam na początku ciąży...
I pij dużo wody, podobno pomaga naniedociśnienie.

Ruskaa mnie też boli lewy bok... Na prawym i na plecach tez ciężko mi się śpi... przerąbane :/

Capriola, za usg i za wizytę

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-04 o 12:43
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:44   #1837
kasienka1985
Zakorzenienie

Dzień dobry!
W końcu przespana noc za mną , uff
Zjadłam dopiero śniadanie i popijam herbatkę.
Brzuch nadal trochę mnie boli, mam wrażenie że z prawej strony poniżej pępka jest trochę twardy... juz sama nie wiem czy mi się to wydaje czy tak jest rzeczywiście.

Cytat:
Super było, zwłaszcza że jesteśmy mocno zżyte. A z warszawskmi PMkami spotykamy się dość regularnie.
Ja co prawda jestem już rozwiedzioną PM, ale slub brałam w 2008 roku, na nasz wątek trafiłam co najmniej rok przed ślubem wiec pomyśl jakie zżyte będziecie po 7 latach Każda z nas jest zupełnie inna ale bardzo dużo dla siebie znaczymy! Wypłynęły z tego niezapomniane przyjaźnie i nie żałuję choćby przez to moich przezyć z ex-mężem.

Aaaa poduchy zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
my wróciliśmy od znajomych i dzisiaj coś mniej czuję Leośka ale w poniedziałek na szczęście połówkowe

Kasia i jak się sprawy potoczyły, co zamierzasz ?
ja wlasnie od kilku dni mniej czuję małą glizdunię i się zaczynam martwić, może po prostu skoro mama zdenerwowana to ona siedzi sobie spokojnie na tym sie opieram

Postaram się Wam napisać w klubie pare słów, dziekuje za troske kochana
Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Chciałam tylko powiedzieć, że powtórzyłam usg - córka potwierdzona na 100% no i póki co zostaje Ula waży już 415 g i w Święta w końcu zaczęła się ruszać więc jestem już dużo spokojniejsza a jutro mam wizytę
super info o Uleńce spora już jest
ja czekam jeszcze na potwierdzenie płci, nastawiona juz jestem na córcie wiec licze na to ze tak juz zostanie

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 12:56   #1838
majaa86
Zadomowienie

Witajcie

no i zostałam na 4 tyg znów sama..nie do końca bo z małym w brzuszku

W piątek byłam na wizycie, mały ma się dobrze, ma 522 g i mam nawet filmik z obrazem w 3 d..buzię nam pokazał

Cztery Pory Roku do mnie też nie dociera,że za 4 mce będzie mały na świecie a tu oprócz ciuszków nic nie ruszone..jeszcze drzwi musimy wstawić do pokoju i wymienić 2 kaloryfery..

Łóżeczko mnie zastanawia..tzn muszę zapytać znajomego stolarza, który mieszka kilka domów ode mnie czy na podany wzór mógłby mi wykonać takie łóżeczko z drewna..i może taniej wyjdzie,bo to co mi się podoba to dobry tysiak kosztuje

oki zmykam trochę nadrobić...

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:07   #1839
Emilia 25
404 Not Found

Byliśmy oglądać wózki.
Zakochałam się w Teutonii be you. Jedyne 4200.

Ech…..
No jeszcze tym się fajnie jeździło.
http://www.pippin.pl/pl_PL/p/BABY-DE...ceneo_spo=true
Stary 2015-01-04, 13:27   #1840
TienShan
Zakorzenienie

Emilia lupo jest nawet fajny myslałam o nim ale nie mogłam u mnie zobaczyć, więc olałam

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:29   #1841
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Byliśmy oglądać wózki.
Zakochałam się w Teutonii be you. Jedyne 4200.

Ech…..
No jeszcze tym się fajnie jeździło.
http://www.pippin.pl/pl_PL/p/BABY-DE...ceneo_spo=true
mojej mamie się strasznie ten baby design podoba tylko chyba husky (a moi rodzice chcą nam fundnąć wózek) więc zastanawiam się czy wybiorę to co mi się podoba haha

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 13:33   #1842
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cztery Pory Roku Pokaż wiadomość
I zdałam sobie sprawę, że za prawie 4 miesiące będe i ja miała w domu takie maleństwo i ogarnęła mnie dziwna panika Niby wiem, że jestem w ciąży, Mała kopie i ogólnie fajnie ale chyba nie dotarło do mnie, że lada moment ta dziecinka się pojawi w domu. Z resztą Tż często widząc moj spokój mówi, że nie zdaje sobie sprawy z tego, że będziemy mieć dziecko, to tylko się z tego śmiałam, ale faktycznie chyba miał racje .
mam dokładnie tak samo, nic do mnie nie dociera jeszcze
Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
super info o Uleńce spora już jest
ja czekam jeszcze na potwierdzenie płci, nastawiona juz jestem na córcie wiec licze na to ze tak juz zostanie
Dziękuję i trzymam kciuki za córę

Asiuk, bardzo mi przykro z powodu taty Ale nie trać nadziei i trzymaj się
Olimpia, gratuluję synka! i jestem za Alexem!
Cztery Pory Roku, gratuluję córki!
Myszonka, co do Twojej znajomej - ale jak to, po prostu powiedziała, że macie nie przychodzić bo jesteś w ciąży??? Co za s***! brak mi słów normalnie... ja bym chyba zerwała kontakty w takiej sytuacji...
Emilia25, ja też bardzo lubię te krótkie imiona, Ida jest super, jeszcze Ada mi się podoba, ale tż wszystko odrzuca, więc będzie Ula
EDIT: gratuluję dziewczynki!
Agnes188, witaj!
Kinga20, pisałaś że nie ma możliwości uduszenia/przygniecenia dziecka, jeśli rodzice są trzeźwi...ja się nie do końca zgadzam, bo mój tż tak strasznie się wierci, kręci i zmienia pozycje przez sen, że czasem mnie o mało co nie zrzuci z łóżka, a mamy dość spore bo 200x200 cm i często się budzę, bo on śpi w jakiejś dziwnej pozycji zajmując prawie całe łóżko i tego nie czuje Więc u nas nie ma opcji żeby dziecko z nami spało, nie będę ryzykować...

Kto jest mistrzem nadrabiania?

Stary 2015-01-04, 13:33   #1843
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
mojej mamie się strasznie ten baby design podoba tylko chyba husky (a moi rodzice chcą nam fundnąć wózek) więc zastanawiam się czy wybiorę to co mi się podoba haha
uu nie lubię takiego narzucania chce dać pieniądze, super ale Wy powinniście wybrać wózek, niech powiedzą ile chcą dać, najwyżej sobie dołożycie oczywiście wspólne zakupy jak najbardziej ale decyzja rodziców...
my dostaliśmy pieniądze od mojej babci, nie na całość ale 1000zł, nie wtrącała się co kupujemy, jak już przyszedł to wpadła zobaczyć

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:38
Stary 2015-01-04, 13:34   #1844
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Emilia lupo jest nawet fajny myslałam o nim ale nie mogłam u mnie zobaczyć, więc olałam
Praktycznie jednym palcem można nim jeździć.

Cytat:
Moi chyba też się dorzucą. No ja myślę.

EDIT: ten husky też niczego sobie. Zgłupieję.

capriola_87 dziękuję.

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:35
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:35   #1845
mimi_77
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam się ze wszystkimi i łączę się w bólu z niskociśnieniowcami - też cierpię na to, ciągle bym spała. W nocy spię jak suseł za to mój mąż nie może spać i zasypia o 3 w nocy a potem rano nie moge do dobudzić

Jutro wizyta czyli comiesięczne mierzenie ciśnienia, wazenie, słuchanie serduszka, czekanie godziny na poczekalni i 120 zł pójdzie Może zobaczymy jakieś łóżeczka. W ogole nie mam ochoty kupować a tu juz 6 miesiąc.... Dodam , że oprócz symbolicznej pary skarpetek dla maluszka nie mamy nic..

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:36   #1846
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga20, pisałaś że nie ma możliwości uduszenia/przygniecenia dziecka, jeśli rodzice są trzeźwi...ja się nie do końca zgadzam, bo mój tż tak strasznie się wierci, kręci i zmienia pozycje przez sen, że czasem mnie o mało co nie zrzuci z łóżka, a mamy dość spore bo 200x200 cm i często się budzę, bo on śpi w jakiejś dziwnej pozycji zajmując prawie całe łóżko i tego nie czuje Więc u nas nie ma opcji żeby dziecko z nami spało, nie będę ryzykować...

nie chciałabyś wiedzieć jakim ja wędrownikiem nocnym zawsze byłam a teraz z synkiem skopujemy tatę z łóżka

za nadrobienie

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:38
Stary 2015-01-04, 13:42   #1847
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
nie chciałabyś wiedzieć jakim ja wędrownikiem nocnym zawsze byłam a teraz z synkiem skopujemy tatę z łóżka

za nadrobienie
oj, wątpię żebyś przebiła mojego szanownego małża, on jeszcze się kręci jakby miał chorobę sierocą albo tańczy przez sen

Co do wózków, fotelików, itp. - w ogóle się nie znam i nie mam weny żeby wybierać, czytać, szukać no i przede wszystkim na co zwracać uwagę ale kilka koleżanek ma Jedo i mówią że super, 3-częściowe, wygodne i zgrabnie wyglądają więc w takich kwestiach chyba im zaufam zamiast szukać na własną rękę - jeden problem z głowy

Edytowane przez capriola_87
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:43
capriola_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:44   #1848
kasienka1985
Zakorzenienie

Kurczę czas się chyba ubrać, bo ja nadal w piżamie...

I mam to samo dziewczyny, nie dociera to do mnie jeszcze co mnie czeka...
To wszystko wydaje mi się czasem zupełnie abstrakcyjne i jestem tym przerażona...
Mam nadzieję, ze wszystko jakoś sobie poukładam i poradzę sobie sama.

Naskrobałam w klubie co u mnie.

Capriola- ja wlasnie Jedo moge pozyczyc od kuzynki, wiec ciagle mysle czy kazac tatusiowi kupowac wózek czy brac od niej... sama juz nie wiem
ona ma chyba taki tylko bordowy:

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!

Edytowane przez kasienka1985
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:50
Stary 2015-01-04, 13:54   #1849
capriola_87
Zakorzenienie

Kasieńka, nie martw się na zapas, na pewno sobie poradzisz! Będzie dobrze!

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:

Capriola- ja wlasnie Jedo moge pozyczyc od kuzynki, wiec ciagle mysle czy kazac tatusiowi kupowac wózek czy brac od niej... sama juz nie wiem
No i git! mi się bardzo podoba pozostaje tylko wybranie koloru, chciałabym zielony albo szary, ale muszę jeszcze zobaczyć na żywo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 13:58   #1850
Nadzieja87
Zakorzenienie

Jestem właśnie w ciężkim szoku... Zmarł synek znajomej ze szkoły (dziewczyny z równoległej klasy) miał mukowiscydoze... szpital był ich drugim domem, a mały nie doczekał nawet 10 urodzin...
Sorry, że wam tu się wcinam z takim info ale trochę to mną wstrząsnęło, mimo że nigdy się nie lubiłyśmy z tą dziewczyną....

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:59
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:00   #1851
olimpia2009
Zadomowienie

Witam...ostani weekend przed powrotem to pracy wiec relax...nawet o wizazu nie mysle.....
widze ze temat wozkow....ja mam po Olimpii peg perego zielony...wiec dla Alexa bedzie w sam raz...jedyne co to musze siedzonko kupic bo mi wywalila..ale kupie uzywane
Stary 2015-01-04, 14:00   #1852
capriola_87
Zakorzenienie

Nadzieja, przykre ale co zrobisz, takie życie niestety
Stary 2015-01-04, 14:04   #1853
kasienka1985
Zakorzenienie

Ja bym wolała właśnie gładki w np 2 kolorach, bez tych kółeczek, no i tez to bordo tak nie do końca do mnie przemawia-juz wolałabym czerwony. Ale myślę , że tak czy siak od niej pożyczę, a później najwyżej spacerówkę sobie kupię jaką bede potrzebowała i się rozeznam w temacie. Nie ma co świrować jak się nie ma z czym

Ale przyznam szczerze, że sama miałabym problem jakbym miała wybierac nowy , zakochałam się w Camarelo carmela- biało-granatowym <3 no ale cóż

Dziękuję Ci Capri staram się myśleć pozytywnie!

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Witam...ostani weekend przed powrotem to pracy wiec relax...nawet o wizazu nie mysle.....
widze ze temat wozkow....ja mam po Olimpii peg perego zielony...wiec dla Alexa bedzie w sam raz...jedyne co to musze siedzonko kupic bo mi wywalila..ale kupie uzywane
Ach Oli -Alex- piękne imię wybrałaś!

Blackie- no przykre to że takie straszne choroby przydarzają się tez dzieciom

Kuzynka do mnie jedzie wiec pędze sie ubrac w koncu!

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2015-01-04, 14:23   #1854
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wózków, fotelików, itp. - w ogóle się nie znam i nie mam weny żeby wybierać, czytać, szukać no i przede wszystkim na co zwracać uwagę ale kilka koleżanek ma Jedo i mówią że super, 3-częściowe, wygodne i zgrabnie wyglądają więc w takich kwestiach chyba im zaufam zamiast szukać na własną rękę - jeden problem z głowy
ja ze spacerówki jedo średnio zadowolona byłam
3 częściowe ok - jeśli fotelik nie jest z zestawu

Cytat:
Ja bym brała od kuzynki i tak jak napisałaś później - kupiła sobie jakąś spacerówkę fajną jak przyjdzie czas, nie kazałabym kupować tylko po to by dał kasę, bez sensu - niech kupi lepiej porządny fotelik

Nadzieja

Stary 2015-01-04, 14:27   #1855
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
ja ze spacerówki jedo średnio zadowolona byłam
3 częściowe ok - jeśli fotelik nie jest z zestawu
A czemu?
Stary 2015-01-04, 14:33   #1856
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym wolała właśnie gładki w np 2 kolorach, bez tych kółeczek, no i tez to bordo tak nie do końca do mnie przemawia-juz wolałabym czerwony. Ale myślę , że tak czy siak od niej pożyczę, a później najwyżej spacerówkę sobie kupię jaką bede potrzebowała i się rozeznam w temacie. Nie ma co świrować jak się nie ma z czym
Kasieńka, jak tylko masz możliwość, to bierz od kuzynki. Pojeździsz nim trochę i zobaczysz czy Ci pasuje, czy nie. Jeśli nie, to będziesz wiedziała jakiego wózka szukać, co Ci w tym przeszkadzało A jak się uda, to pojeździsz do końca gondolowania i zainwestujesz w lekką parasolkę.

My nie mieliśmy po kim odziedziczyć wózka, więc polowałam na upatrzony model na Allegro. Zapłaciliśmy za używany znacznie mniej niż za nowy. Wózek mam już w domu - jest w bardzo dobrym stanie, teraz tylko rozglądam się za jakimiś fajnymi akcesoriami do niego
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:59   #1857
scotasia
Wtajemniczenie

Hej
Ten okres świąteczny jest w tym roku stanowczo za długi Właśnie pojechali od nas goście, zmęczona jakoś jestem po tych dwóch tygodniach świętowania...

Agnes cieszę się, że pomogłam z tą grą
Asiuk gratuluję udanej wizyty, fajnie, że synek potwierdzony
Loluska cudne zakupy!
Crumble Historia z hydraulikami- masakra
Weron moja szyjka też 31mm, ale dopóki się nie skraca, to nie ma się czym martwić

Ja w Pepco kupiłam młodemu jeden dres i dwie bluzki kiedyś. Jakość mnie nie zachwyca

Irenka ja też się meczę.. Jak idę ze spacerówką z młodym do sklepu to łapią mnie kolki i muszę robić przystanki co chwila Co to będzie dalej..

Na temat wózków się nie wypowiadam, my mamy po synku. Nawet nie klikam na linki, bo się boję, że mi się coś za bardzo spodoba

Ola ja też czuję kopniaczki baardzo nisko,ale to chyba normalne.

Moniisia dobrze kombinujesz z wózkami Ja na początku myślałam, że kupimy 2w1 -porządną gondolę ze spacerówką, a potem się kupi jakąś parasolkę i tyle. A się okazuje, że te wszystkie parasolki w miarę tanie to taka tandeta, że szok. I wraz trzeba było trochę więcej zainwestować, żeby się na pierwszym dołku nie rozpadło

Santilia my mamy fotelik maxi cosi cabrio fix. W sumie mamy też maxi cosi opal (0-18kg), ale na początku na pewno wygodniej będzie jeździć z takim nosidełkiem.

Madeleine
fajne zakupy

Sylwia straszne przejścia mieliście z tymi szczepieniami

Fistaszek dobrze, że pojechałaś na IP, super, że wszystko w porzadku

Jagodowa a Ty masz już fotki ze ślubu??

Dorka widzę, że z Ciebie taki kierowca, jak i ze mnie

Emilia
wow, fajnie, że macie takie zloty wizażowe!

Capriola
za usg i potwierdzenie córki!

Cztery Pory Roku
takie obawy są normalne Ty masz łatwiej, bo spędzisz kilka dni z maleństwem w szpitalu, oswoisz się. Za to tatusiowie od razu na gorącą wodę są rzucani - przyjeżdżamy do domu z zawiniątkiem i już Mój mąż to się tak zestresował nową rolą, że przez kilka nocy nie mógł spać, bo miał jakieś nerwobóle w kręgosłupie.

Nadzieja ale akcje masz z tym ciśnieniem.. chyba i ja powinnam zainwestować w jakiś ciśnieniomierz Straszna ta historia z synkiem znajomej

Uff nadrobiłam, pospamowałam trochę i od razu mi lżej
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 15:19   #1858
olimpia2009
Zadomowienie

pochodzilam troche po stronachi znalazlam dzisia jade po fotelik do auta....duzo taniej niz ze sklepu...I znam to firme bo mam wozek z niej wiec wiem ze sie sprawdzi....uff...jedno z glowy....ubranka to kupie jak bedzie wiecej wiosennej-letniej kolekcji...narazie mam pare body z krotkim rekawkiem I dwie pary spodni.....
Stary 2015-01-04, 16:37   #1859
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mam dokładnie tak samo, nic do mnie nie dociera jeszcze

Dziękuję i trzymam kciuki za córę

Asiuk, bardzo mi przykro z powodu taty Ale nie trać nadziei i trzymaj się
Olimpia, gratuluję synka! i jestem za Alexem!
Cztery Pory Roku, gratuluję córki!
Myszonka, co do Twojej znajomej - ale jak to, po prostu powiedziała, że macie nie przychodzić bo jesteś w ciąży??? Co za s***! brak mi słów normalnie... ja bym chyba zerwała kontakty w takiej sytuacji...
Emilia25, ja też bardzo lubię te krótkie imiona, Ida jest super, jeszcze Ada mi się podoba, ale tż wszystko odrzuca, więc będzie Ula
EDIT: gratuluję dziewczynki!
Agnes188, witaj!

ja mam Ada tzn wersję dłuższą Adrianna, ale skrótowo wszyscy mówią Ada i powiem szczerze, że tylko 2 razy w życiu spotkałam się z tym imieniem

Cytat:
uu nie lubię takiego narzucania chce dać pieniądze, super ale Wy powinniście wybrać wózek, niech powiedzą ile chcą dać, najwyżej sobie dołożycie oczywiście wspólne zakupy jak najbardziej ale decyzja rodziców...
my dostaliśmy pieniądze od mojej babci, nie na całość ale 1000zł, nie wtrącała się co kupujemy, jak już przyszedł to wpadła zobaczyć
nie nie moja mama taka nie jest, że wybierze za nas ale chce pomóc i doradzić (tylko żartowałam z tym, że mi wybierze :P)i tak ja wybiorę co będę chciała bardziej chodziło mi o to, że ona chce żebyśmy wybrali coś dobrego a nie patrzyli na cenę bo chcą fundnąć , ogólnie chcieli kupić większość rzeczy (bo to pierwszy ich wnuk) ale ja się nie zgadzam, zdecydowaliśmy się na dziecko więc również na koszty z nim związane więc sami kupimy

Cytat:
Praktycznie jednym palcem można nim jeździć.

Moi chyba też się dorzucą. No ja myślę.

EDIT: ten husky też niczego sobie. Zgłupieję.

capriola_87 dziękuję.
no ten husky mojej mamie bardzo przypadł do gustu, bo miękko jeździ i dobrze się giba i jest ładny

nadrabiam dalej :P

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-04, 16:43   #1860
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam Ada tzn wersję dłuższą Adrianna, ale skrótowo wszyscy mówią Ada i powiem szczerze, że tylko 2 razy w życiu spotkałam się z tym imieniem
Mi się właśnie Ada podoba, bo występuje w 3 wersjach: Adrianna, Adriana i po prostu Ada

Tak samo strasznie podoba mi się Ula, ale nie Urszula muszę sprawdzić czy "zwykła" Ula przejdzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości