|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
Dzień dobry
ja też już nie śpię, od 8:30 czyli jak zawsze. Mi też dobrze się spało, wstawałam tylko 2 razy co jak dla mnie to sukces. W końcu łapki dały mi pospać gardło boli już mniej, ale troszkę więcej kaszle z tym, że jest taki odrywający i czuję smak ropy jutro pójdę do rodzinnego bo w IP takie konowały u nas, że strach jechać![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Co do ciśnienia ja przed ciążą miałam książkowe albo niższe. Od 90/60 do 120/80. Od jakiegoś miesiąca mam sporo wyższe, od 125/85 do nawet 142/90 i muszę do kardiologa na konsultację iść. Tragedii nie ma ale jest trochę podwyższone. Także gdyby można, to bym Wam trochę oddała i byłoby ok dla obu stron
|
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
A ja dopiero wstałam i najchętniej spałabym jeszcze trochę
wczoraj też był dzień śpiocha, w ogóle ostatnio ciężko mi się funkcjonuje, i wydaje mi się to ciśnienie, aż jestem ciekawa jakie mam i tak Nadzieja napisałaś o tym 7 miesiącu, że ciśnienie wraca do normy i w pierwszej chwili pomyślałam, że o matko jak to długo. A przecież 6 miesiąc już leci!
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja nadaje z wyrka jeszcze, bo tu tak cieplusio i mlody kopnie od czasu do czasu uparciuszek
![]() Mnie juz tak cholernie boli ten lewy bok, ze masakra :/ chyba bede za niedlugo spac jak nietoperz
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#1834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej!
Witam się w Nowym Roku! ![]() Chciałam tylko powiedzieć, że powtórzyłam usg - córka potwierdzona na 100% waży już 415 g i w Święta w końcu zaczęła się ruszać a jutro mam wizytę ![]() Dopiero wczoraj wróciliśmy, także lecę nadrobić trochę (chociaż pewnie znów mi to zajmie kilka dni przy Waszym tempie ) Miłej niedzieli! ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
My mamy super ekipę znajomych i od jakiegoś czasu w sylwestra jest podział i są dwie imprezy - dla dzieciatych i dla bez w tym roku u dzieciatych była 4 maluchów w wieku od 1,5 miesiąca do 2,5 lat Można? Można! Także my też zmienimy miejscówkę za rok, nie wyobrażam sobie w sylwestra siedzieć we dwoje w domu Cytat:
![]() ![]() NIE ![]() ja pisałam mgr ponad 2 lata i dla mnie motywatorem jest jedynie bat, który miałam w postaci ultimatum od rektora i groźby finansowego wsparcia uczelni spiełam się i całość napisałam w 2 tygodnie także trzymam kciuki bo wiem jakie to upierdliwe zajęcie ![]() Cytat:
Albo właśnie Mistresses - super są! Cytat:
popieram w 100% ![]() Tylko.....dlaczego nikt nie zauważył że mnie nie było 2 tygodnie???? dlaczegooooo noooo???? ![]() ![]() nikt mnie nie lubi, buuuuu ide sobie stad zartuję oczywiście nadrabiam dalej
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Ale się wkurzyłam. Specjalnie dzisiaj wstałam wcześniej bo mieliśy mieć o 12 gości a musiałam ogarnać w mieszkaniu. Nawet firanke uprałam, wyprasowałam, żeby w miarę wyglądało. Brzuch mnie tylko rozbolał i tyle. A o 13.30 sms, że nie przyjdą jednak W ogóle wczoraj byłam spotkać się z koleżanką, która urodziła 2 miesiące temu. I zdałam sobie sprawę, że za prawie 4 miesiące będe i ja miała w domu takie maleństwo i ogarnęła mnie dziwna panika Niby wiem, że jestem w ciąży, Mała kopie i ogólnie fajnie ale chyba nie dotarło do mnie, że lada moment ta dziecinka się pojawi w domu. Z resztą Tż często widząc moj spokój mówi, że nie zdaje sobie sprawy z tego, że będziemy mieć dziecko, to tylko się z tego śmiałam, ale faktycznie chyba miał racje .
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć witam się z nad kawy...
Boże co ja mam ostatnio za nocki...kulam się bo zasnąć nie mogę, ale potem się budzę co chwila... Dziś dodatkowo budziłam się z bólem głowy..w jednej chwili miałam oczy jak 5 zł, a 10 sekund później podałam jak mucha i zasypialam... I bądź człowieku mądry i powiedz o co tu chodzi? teraz przy kawie ciśnienie w normie ![]() Emilka, kochanego masz męża dba o swoje dziewczyny....mój też by mnie przez ostatnie dni mnie zaglaskał ![]() Za to np jak mam zgagę to się cieszy, bo dziecku włosy rosną TienShan, zazdroszczę tego spania ![]() Dorka, a lekarze juz przyjmują? Trochę Twojego ciśnienia by mi się przydało ![]() Jagodowa kup ciśnieniomierz I pij dużo wody, podobno pomaga naniedociśnienie. Ruskaa mnie też boli lewy bok... Na prawym i na plecach tez ciężko mi się śpi... przerąbane :/Capriola, za usg i za wizytę
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-01-04 o 13:43 |
|
|
|
#1837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
W końcu przespana noc za mną , uff ![]() Zjadłam dopiero śniadanie i popijam herbatkę. Brzuch nadal trochę mnie boli, mam wrażenie że z prawej strony poniżej pępka jest trochę twardy... juz sama nie wiem czy mi się to wydaje czy tak jest rzeczywiście. ![]() Cytat:
Każda z nas jest zupełnie inna ale bardzo dużo dla siebie znaczymy! Wypłynęły z tego niezapomniane przyjaźnie i nie żałuję choćby przez to moich przezyć z ex-mężem. Aaaa poduchy zazdroszczę ![]() Cytat:
na tym sie opieramPostaram się Wam napisać w klubie pare słów, dziekuje za troske kochana Cytat:
ja czekam jeszcze na potwierdzenie płci, nastawiona juz jestem na córcie wiec licze na to ze tak juz zostanie
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
no i zostałam na 4 tyg znów sama..nie do końca bo z małym w brzuszku ![]() W piątek byłam na wizycie, mały ma się dobrze, ma 522 g i mam nawet filmik z obrazem w 3 d..buzię nam pokazał Cztery Pory Roku do mnie też nie dociera,że za 4 mce będzie mały na świecie a tu oprócz ciuszków nic nie ruszone..jeszcze drzwi musimy wstawić do pokoju i wymienić 2 kaloryfery.. Łóżeczko mnie zastanawia..tzn muszę zapytać znajomego stolarza, który mieszka kilka domów ode mnie czy na podany wzór mógłby mi wykonać takie łóżeczko z drewna..i może taniej wyjdzie,bo to co mi się podoba to dobry tysiak kosztuje ![]() oki zmykam trochę nadrobić...
|
#1839 |
|
404 Not Found
|
Byliśmy oglądać wózki.
![]() Zakochałam się w Teutonii be you. Jedyne 4200. Ech….. No jeszcze tym się fajnie jeździło. http://www.pippin.pl/pl_PL/p/BABY-DE...ceneo_spo=true |
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia lupo jest nawet fajny
|
#1841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(a moi rodzice chcą nam fundnąć wózek) więc zastanawiam się czy wybiorę to co mi się podoba haha
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Asiuk, bardzo mi przykro z powodu taty Ale nie trać nadziei i trzymaj się Olimpia, gratuluję synka! i jestem za Alexem! ![]() Cztery Pory Roku, gratuluję córki! ![]() Myszonka, co do Twojej znajomej - ale jak to, po prostu powiedziała, że macie nie przychodzić bo jesteś w ciąży??? Co za s***! Emilia25, ja też bardzo lubię te krótkie imiona, Ida jest super, jeszcze Ada mi się podoba, ale tż wszystko odrzuca, więc będzie Ula ![]() EDIT: gratuluję dziewczynki! Agnes188, witaj! Kinga20, pisałaś że nie ma możliwości uduszenia/przygniecenia dziecka, jeśli rodzice są trzeźwi...ja się nie do końca zgadzam, bo mój tż tak strasznie się wierci, kręci i zmienia pozycje przez sen, że czasem mnie o mało co nie zrzuci z łóżka, a mamy dość spore bo 200x200 cm i często się budzę, bo on śpi w jakiejś dziwnej pozycji zajmując prawie całe łóżko i tego nie czuje Więc u nas nie ma opcji żeby dziecko z nami spało, nie będę ryzykować...Kto jest mistrzem nadrabiania?
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce dać pieniądze, super ale Wy powinniście wybrać wózek, niech powiedzą ile chcą dać, najwyżej sobie dołożycie my dostaliśmy pieniądze od mojej babci, nie na całość ale 1000zł, nie wtrącała się co kupujemy, jak już przyszedł to wpadła zobaczyć
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-01-04 o 14:38 |
|
|
|
|
#1844 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]() EDIT: ten husky też niczego sobie. Zgłupieję. ![]() capriola_87 dziękuję. Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2015-01-04 o 14:35 |
||
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się ze wszystkimi i łączę się w bólu z niskociśnieniowcami - też cierpię na to, ciągle bym spała. W nocy spię jak suseł za to mój mąż nie może spać i zasypia o 3 w nocy a potem rano nie moge do dobudzić Jutro wizyta czyli comiesięczne mierzenie ciśnienia, wazenie, słuchanie serduszka, czekanie godziny na poczekalni i 120 zł pójdzie Może zobaczymy jakieś łóżeczka. W ogole nie mam ochoty kupować a tu juz 6 miesiąc.... Dodam , że oprócz symbolicznej pary skarpetek dla maluszka nie mamy nic..
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nadrobienie
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-01-04 o 14:38 |
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wózków, fotelików, itp. - w ogóle się nie znam i nie mam weny żeby wybierać, czytać, szukać no i przede wszystkim na co zwracać uwagę ale kilka koleżanek ma Jedo i mówią że super, 3-częściowe, wygodne i zgrabnie wyglądają więc w takich kwestiach chyba im zaufam zamiast szukać na własną rękę - jeden problem z głowy
Edytowane przez capriola_87 Czas edycji: 2015-01-04 o 14:43 |
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę czas się chyba ubrać, bo ja nadal w piżamie...
I mam to samo dziewczyny, nie dociera to do mnie jeszcze co mnie czeka... To wszystko wydaje mi się czasem zupełnie abstrakcyjne i jestem tym przerażona... Mam nadzieję, ze wszystko jakoś sobie poukładam i poradzę sobie sama. Naskrobałam w klubie co u mnie. Capriola- ja wlasnie Jedo moge pozyczyc od kuzynki, wiec ciagle mysle czy kazac tatusiowi kupowac wózek czy brac od niej... sama juz nie wiem ona ma chyba taki tylko bordowy:
20.05.2015 punkt południe 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! Edytowane przez kasienka1985 Czas edycji: 2015-01-04 o 14:50 |
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasieńka, nie martw się na zapas, na pewno sobie poradzisz! Będzie dobrze!
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
pozostaje tylko wybranie koloru, chciałabym zielony albo szary, ale muszę jeszcze zobaczyć na żywo
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem właśnie w ciężkim szoku... Zmarł synek znajomej ze szkoły (dziewczyny z równoległej klasy) miał mukowiscydoze...
szpital był ich drugim domem, a mały nie doczekał nawet 10 urodzin... Sorry, że wam tu się wcinam z takim info ale trochę to mną wstrząsnęło, mimo że nigdy się nie lubiłyśmy z tą dziewczyną....
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-01-04 o 14:59 |
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Witam...ostani weekend przed powrotem to pracy wiec relax...nawet o wizazu nie mysle.....
widze ze temat wozkow....ja mam po Olimpii peg perego zielony...wiec dla Alexa bedzie w sam raz...jedyne co to musze siedzonko kupic bo mi wywalila..ale kupie uzywane
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzieja, przykre
ale co zrobisz, takie życie niestety
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała właśnie gładki w np 2 kolorach, bez tych kółeczek, no i tez to bordo tak nie do końca do mnie przemawia-juz wolałabym czerwony. Ale myślę , że tak czy siak od niej pożyczę, a później najwyżej spacerówkę sobie kupię jaką bede potrzebowała i się rozeznam w temacie. Nie ma co świrować jak się nie ma z czym
![]() Ale przyznam szczerze, że sama miałabym problem jakbym miała wybierac nowy , zakochałam się w Camarelo carmela- biało-granatowym <3 no ale cóż ![]() Dziękuję Ci Capri staram się myśleć pozytywnie!---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Blackie- no przykre to że takie straszne choroby przydarzają się tez dzieciom Kuzynka do mnie jedzie wiec pędze sie ubrac w koncu!
|
|
#1854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 częściowe ok - jeśli fotelik nie jest z zestawu Cytat:
Nadzieja
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu?
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak się uda, to pojeździsz do końca gondolowania i zainwestujesz w lekką parasolkę.My nie mieliśmy po kim odziedziczyć wózka, więc polowałam na upatrzony model na Allegro. Zapłaciliśmy za używany znacznie mniej niż za nowy. Wózek mam już w domu - jest w bardzo dobrym stanie, teraz tylko rozglądam się za jakimiś fajnymi akcesoriami do niego
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ten okres świąteczny jest w tym roku stanowczo za długi Właśnie pojechali od nas goście, zmęczona jakoś jestem po tych dwóch tygodniach świętowania...Agnes cieszę się, że pomogłam z tą grą ![]() Asiuk gratuluję udanej wizyty, fajnie, że synek potwierdzony ![]() Loluska cudne zakupy! Crumble Weron moja szyjka też 31mm, ale dopóki się nie skraca, to nie ma się czym martwić ![]() Ja w Pepco kupiłam młodemu jeden dres i dwie bluzki kiedyś. Jakość mnie nie zachwyca Irenka ja też się meczę.. Jak idę ze spacerówką z młodym do sklepu to łapią mnie kolki i muszę robić przystanki co chwila Co to będzie dalej..Na temat wózków się nie wypowiadam, my mamy po synku. Nawet nie klikam na linki, bo się boję, że mi się coś za bardzo spodoba Ola ja też czuję kopniaczki baardzo nisko,ale to chyba normalne. Moniisia dobrze kombinujesz z wózkami Ja na początku myślałam, że kupimy 2w1 -porządną gondolę ze spacerówką, a potem się kupi jakąś parasolkę i tyle. A się okazuje, że te wszystkie parasolki w miarę tanie to taka tandeta, że szok. I wraz trzeba było trochę więcej zainwestować, żeby się na pierwszym dołku nie rozpadło![]() Santilia my mamy fotelik maxi cosi cabrio fix. W sumie mamy też maxi cosi opal (0-18kg), ale na początku na pewno wygodniej będzie jeździć z takim nosidełkiem. Madeleine fajne zakupy ![]() Sylwia straszne przejścia mieliście z tymi szczepieniami ![]() Fistaszek dobrze, że pojechałaś na IP, super, że wszystko w porzadku Jagodowa a Ty masz już fotki ze ślubu?? ![]() ![]() Dorka widzę, że z Ciebie taki kierowca, jak i ze mnie ![]() ![]() Emilia wow, fajnie, że macie takie zloty wizażowe! Capriola za usg i potwierdzenie córki!Cztery Pory Roku takie obawy są normalne Ty masz łatwiej, bo spędzisz kilka dni z maleństwem w szpitalu, oswoisz się. Za to tatusiowie od razu na gorącą wodę są rzucani - przyjeżdżamy do domu z zawiniątkiem i już Mój mąż to się tak zestresował nową rolą, że przez kilka nocy nie mógł spać, bo miał jakieś nerwobóle w kręgosłupie.![]() Nadzieja ale akcje masz z tym ciśnieniem.. chyba i ja powinnam zainwestować w jakiś ciśnieniomierz Straszna ta historia z synkiem znajomej![]() Uff nadrobiłam, pospamowałam trochę i od razu mi lżej
|
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
pochodzilam troche po stronachi znalazlam dzisia jade po fotelik do auta....duzo taniej niz ze sklepu...I znam to firme bo mam wozek z niej wiec wiem ze sie sprawdzi....uff...jedno z glowy....ubranka to kupie jak bedzie wiecej wiosennej-letniej kolekcji...narazie mam pare body z krotkim rekawkiem I dwie pary spodni.....
|
#1859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i powiem szczerze, że tylko 2 razy w życiu spotkałam się z tym imieniem ![]() Cytat:
bardziej chodziło mi o to, że ona chce żebyśmy wybrali coś dobrego a nie patrzyli na cenę bo chcą fundnąć , ogólnie chcieli kupić większość rzeczy (bo to pierwszy ich wnuk) ale ja się nie zgadzam, zdecydowaliśmy się na dziecko więc również na koszty z nim związane więc sami kupimy ![]() Cytat:
![]() nadrabiam dalej :P
|||
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo strasznie podoba mi się Ula, ale nie Urszula muszę sprawdzić czy "zwykła" Ula przejdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

gardło boli już mniej, ale troszkę więcej kaszle z tym, że jest taki odrywający i czuję smak ropy
jutro pójdę do rodzinnego bo w IP takie konowały u nas, że strach jechać

wczoraj też był dzień śpiocha, w ogóle ostatnio ciężko mi się funkcjonuje, i wydaje mi się to ciśnienie, aż jestem ciekawa jakie mam
i tak Nadzieja napisałaś o tym 7 miesiącu, że ciśnienie wraca do normy i w pierwszej chwili pomyślałam, że o matko jak to długo. A przecież 6 miesiąc już leci!
) 

popieram w 100%

Niby wiem, że jestem w ciąży, Mała kopie i ogólnie fajnie ale chyba nie dotarło do mnie, że lada moment ta dziecinka się pojawi w domu. Z resztą Tż często widząc moj spokój mówi, że nie zdaje sobie sprawy z tego, że będziemy mieć dziecko, to tylko się z tego śmiałam, ale faktycznie chyba miał racje
za wizytę
?