W nowym roku nareszcie ujrzymy dwie kreski na teście Staraczki 2015 cz. I - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Są tu mamusie, są i staraczki bo wszystkie jesteśmy ze zgranej paczki cz. II 1 4,17%
W tym roku nareszcie ujrzymy dwie kreski na teście Staraczki i Mamusie 2015 cz. II 13 54,17%
wchodzisz = zachodzisz - Staraczki i Mamusie 2015 cz. II 3 12,50%
Wiosna za pasem, słonko już parzy a nam się bobasek różowy marzy Staraczki i Mamusie 2015 cz. II 1 4,17%
Idzie wiosna, za nią lato - będę Mama, co Wy na to?! Staraczki i Mamusie 2015 cz. II 6 25,00%
Mamusie juz maja, a staraczki niecierpliwie na II kreseczki czekaja cz. II 0 0%
Głosujący: 24. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 23:29   #901
patryska0804
Zadomowienie

Dot.: W nowym roku nareszcie ujrzymy dwie kreski na teście Staraczki 2015 cz. I

czesc dziewczyny! ale dajecie z postami Witam nowe staraczki! fajnie ze nas coraz wicej!

ja bylam dzisiaj na pogrzebie ze strony mojego tz i była jego chrzestna i idiotka nawet sie nie przyznala do mojego tz tylko glowe odwrocila do mojej teściowej zresztą tez...u nas na slubie nie była wyslala tylko kwiaty i kartke z wierszykiem... glupia baba... i to ma być chrzestna...

wogole dzwonila kolezanka z bylej pracy i ma dla mnie jakies wiadomości o mojej szefowej... zrozumiałam ze chce mi zrobić na zlosc(szefowa)... ale ma do mnie wpaść bo te nie na tel...

ja mam mieć poniedziałek @... nic się nie zapowiada... jajniki tylko mnie kluja przez chwile i puszczają inaczej niż na @...
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:35   #902
MilkaJestem
Zakorzenienie

Oo Velika witaj

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Patryska trzymam kciuki by @ nie przyszła... U nas juz wiadomo ze cykl był bezowocny.... Juz trzeci, ale mija czas... Czyli teraz bedzie 1cs

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

MaDziK ja wiem ze z tym problem będę miała... Mam strasznie delikatne sutki i pewnie bedą całe poranione o ile doczekam potomstwa :p

BBG: R1 Week 2

MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:44   #903
patryska0804
Zadomowienie

Milka ja tez mam strasznie delikatne sutki i czasami jak mój mnie zlapie a nie daj boze ugryzie to ma taka jade czasami ze az mi go szkoda.. ale co zrobić... :bezradny:
czekam do wtorku na @.. jak nie będzie to testuje...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
Stary 2015-01-04, 01:41   #904
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Milka ja tez mam strasznie delikatne sutki i czasami jak mój mnie zlapie a nie daj boze ugryzie to ma taka jade czasami ze az mi go szkoda.. ale co zrobić... :bezradny:
czekam do wtorku na @.. jak nie będzie to testuje...
Mi sie juz na dobre rozkrecila...no nic, no to zaczynamy 4cs )

Stary 2015-01-04, 09:34   #905
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Hmm... nie jest nam źle jeśli chodzi o forse, wiadomo jakbym nie miała swojego dochodu i tylko jeden od tż to byśmy się nie decydowali na kolejnego dzidziusia.
Nie no my też z dwóch stron mamy dochód aczkolwiek myślę że nie na takim poziome zeby nas było stać na 3 dzieci
Cytat:
Viki to będzie Twój pierwszy dzidziuś?
Pierwszy Nie wiem jak Ty się wyrobiłaś z 3
Cytat:
Ja się trochę bałam chustowania, bałam się, że mi dzidziuś wypadnie, ale moi chłopcy byli dość mali - 3250g i 2990g i długo musiałam czekać zanim tego mniejszego zaczęłam nosić w Tuli z wkładką oczywiście.

A wózek też za pierwszym razem kupiłam używany ...i tak żałowałam, że nie masz pojęcia. Wszystko w nim latało i trzeszczało. Musiałam trafić na kiepski egzemplarz jako mało doświadczona.
Osobiście radzę przed zakupem dokładnie obejrzeć wózek. Ja kupiłam w ciemno i bardzo żałowałam.
Dlatego właśnie zerknęłam czy u mnie w mieście są oferty - własnie żeby obmacać przed zakupem No jak będzie kiszka to trudno już odżałuje tą kasę, bo jednak kupowanie jakiegoś tańszego wózka tez jest chyba bez sensu
Cytat:
Ja po pierwszym dziecku stwierdziłam, że nie chce mieć długo drugiego. Po 4 miesiącach stwierdziłam, czemu nie?
Uważam, że dzieci rok po roku to super sprawa, dlatego chcę jeszcze jedno i na razie zakończyć reprodukcję
Tez tak uważam, najlepsza różnica wieku , no może tak do 2 lat, między mną a moją siostrą jest 5 lat różnicy i na prawdę dłuuuugo sie nie mogłyśmy dogadać....
Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość
Tez to zauwazylam z tymi umowami...
a jak ja bylam na rozmowie o prace w przedszkolu (gdzie pracowalam rok) to jedno z pytan brzmialo czy planuje ciaze bo jak pozniej sie dowiedzialam z 15 nauczycielek chyba z 6 bylo na l4 albo macierzynskim
Ja pracuje w budżetówce, 2-3 osoby "na stanie" w ciąży/na macierzyńskim to standard
Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witaj
Ahhh latałam po SH i nic na młodego nie dostałam bo ciuszki były albo za małe albo na 3 latka i tylko zmokłam młody na szczęście był u babci Ostatecznie kupiłam mu 3 bluzki i piżamkę w pepco kilka rzeczy w tesco (F&F ma super jakość) a resztę łaszków dokupię jutro na allero bo nie mam ochoty już moknąć
Dzieci tak szybko wyrastają z ubrań że szok!
Zgadzam sie , ja ostatnio sobie tam dla siebie kupiłam sweterek i jestem zadowolona, teraz są przeceny to w ogóle można fajne ciuchy niedrogo dostać
Cytat:
A co do umowy i ciąży to sama też mam obawy jak to szefowa przyjmie bo teraz w styczniu zostanie mi przedłużona teoretycznie pół roku po przedłużeniu będę w ciąży i nie chcę żeby sobie pomyślała że właśnie wykorzystuję to że mam umowę bo bardzo ją lubię (szefową) ale z drugiej strony kiedy powiększać rodzinę przed 40 stką? Z 10 letnim stażem pracy żeby szefowa krzywo nie patrzyła?
Zgadzam się z Tobą , w dzisiejszych czasach w zasadzie nie ma dobrego momentu na dziecko No chyba ze ktoś marzy o macierzyństwie właśnie w okolicach 40

Cytat:
A to wredna jedna noooo
Stary 2015-01-04, 09:35   #906
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:

MaDziK ja wiem ze z tym problem będę miała... Mam strasznie delikatne sutki i pewnie bedą całe poranione o ile doczekam potomstwa :p
Taż mam delikatne i to nie stanowiło dla mnie problemu ale problemem było brak współpracy u małego i moja jakaś taka blokada

Witam tak w ogóle
A mi od wczoraj tak niedobrze gorąco mi, brzuch mnie pobolewa ale do @ jeszcze tydzień niecały może wcześniej przyjdzie, choć nigdy tak nie miałam
Milka przylazła wredota? ale pomyśl że w następnym cyklu będziecie się już tak na prawdę starać
Nie mogę się wiosny doczekać !!! aaale sobie działeczkę obsadzę frezjami uwielbiam ich zapach
20.08.2016

Edytowane przez Madzik 89
Czas edycji: 2015-01-04 o 10:45
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 11:01   #907
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie ja dzisiaj postanowilam testowac, bo minely mi dwa tyg. po stosunku, ale niestety negatyw i czuje juz bol brzucha na @ stwierdzilam ze kupie chyba zestaw testów na owulke i bede siebie monitorowac na razie domowym sposobem
Kochane o jakiej porze najlepiej robic test na owulkę, tez rano jak ciążowy?

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 11:13   #908
Madzik 89
Zadomowienie

Dziewczyny widziałam gdzieś na innym forum i przepadłam
http://allegro.pl/piekny-wozek-dziec...956350142.html
Ten w serduszka

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie ja dzisiaj postanowilam testowac, bo minely mi dwa tyg. po stosunku, ale niestety negatyw i czuje juz bol brzucha na @ stwierdzilam ze kupie chyba zestaw testów na owulke i bede siebie monitorowac na razie domowym sposobem
Kochane o jakiej porze najlepiej robic test na owulkę, tez rano jak ciążowy?
Póki @ nie ma to jest szansa
Ostatnio czytałam że koło południa najlepiej bo wtedy jest największe stężenie, rano i wieczorem jest niby za niskie
20.08.2016
Stary 2015-01-04, 11:37   #909
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ten w serduszka [COLOR="Silver"]
Suuper zapisałam sobie w zakładkach
Stary 2015-01-04, 11:50   #910
MilkaJestem
Zakorzenienie

Madzik dzieki za slowa otuchy...

A testy owulacyjne najlepiej miedzy 10-22, bo rano z pierwszego sikania wlasnie za duze stezenie moze byc i moze wyjsc test falszywie pozytywny i jak sie robi kilka dni pod rząd to najlepiej o tej samej godzinie

Stary 2015-01-04, 12:38   #911
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Madzik dzieki za slowa otuchy...

A testy owulacyjne najlepiej miedzy 10-22, bo rano z pierwszego sikania wlasnie za duze stezenie moze byc i moze wyjsc test falszywie pozytywny i jak sie robi kilka dni pod rząd to najlepiej o tej samej godzinie
O a na owufrend pisali w tych poradach żeby w południe robić
20.08.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 12:59   #912
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
O a na owufrend pisali w tych poradach żeby w południe robić
no w poludnie wychodzi tak optymalnie

Stary 2015-01-04, 12:59   #913
SzA10
Zadomowienie

Cytat:
Oo Velika witaj

doczekasz doczekasz szybciej niż myślisz !

Cytat:
A co do umowy i ciąży to sama też mam obawy jak to szefowa przyjmie bo teraz w styczniu zostanie mi przedłużona teoretycznie pół roku po przedłużeniu będę w ciąży i nie chcę żeby sobie pomyślała że właśnie wykorzystuję to że mam umowę bo bardzo ją lubię (szefową) ale z drugiej strony kiedy powiększać rodzinę przed 40 stką? Z 10 letnim stażem pracy żeby szefowa krzywo nie patrzyła?
Trochę chaotycznie ale ja tak mam [COLOR="Silver"]
Mam ten sam problem, tylko ja pracuje dopiero od października, zmieniłam pracę bo miałam dość poprzedniej i chciałam się wyrwać, myślałam że o dziecku będę myśleć gdzieś za 1,5 roku 2 lata...ale po cholere czekać?? teraz przedłużam do lata tylko dlatego żeby być chociaż trochę fair w stosunku do szefa, w sumie mogłabym już zajść i mieć w d...ale nie potrafię tak ! planuję jakoś wypośrodkować , dziewczyna którą zastępuję wraca w styczniu 2016 ona pracowała do 7 miesiąca ciąży, może jak też bym popracowała do jej powrotu... chociaż nie wiem czy mi się będzie chciało ..... i czy samopoczucie pozwoli. Z drugiej strony umowę mam na 1,5 roku i nie wiadomo co dalej będzie z firmą więc.... cięzki temat, ale tak jak mówisz w końcu trzeba się na to dziecko zdecydować!

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
sza własnie dlatego napisalam , ze maly jezdzil w gondoli tylko 3,5 miesiaca. takze potem tylko i wylczanie do 2roku zycia stosowalismy spacerowke. stoke jest super, tez bylam oczarowana. ale funkcjolnalnosc bugaboo wygrala. moj tż zreszta uparl sie na niego i nie bylo odwrotu. no niski jest to fakt, ale to tylko chwila[COLOR="Silver"]
serio tylko 3,5 miesiaca ? ja nie wiem jak to wygląda technicznie myślałam że dzieci dłużej w gondolach są <ale ja amator i to tylko moje wyobrażenia > generalnie bugaboo też mi się mega podobały w sumie to był 1 wózek który mi się spodobał ale właśnie przez wysokość go skreśliłam, przy moich 175cm to dośc uciążliwe , wentualnie myślałam czy nie kupić spacerówki osobno z bugaboo a głeboki jakiś tańszy na chwilę.... ale będę się martwić kiedyśtam ....mam nadzieję że pod koniec roku
SzA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:16   #914
mysza007
Zakorzenienie

Dziękuję Wam kochane za info.
U mnie starć z mężem ciąg dalszy, jesteśmy na naprawde solidnej stopie wojennej. Nie wiem czy starania o dziecko nie pójdą w zapomnienie.

Stary 2015-01-04, 13:46   #915
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzA10 Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem, tylko ja pracuje dopiero od października, zmieniłam pracę bo miałam dość poprzedniej i chciałam się wyrwać, myślałam że o dziecku będę myśleć gdzieś za 1,5 roku 2 lata...ale po cholere czekać?? teraz przedłużam do lata tylko dlatego żeby być chociaż trochę fair w stosunku do szefa, w sumie mogłabym już zajść i mieć w d...ale nie potrafię tak ! planuję jakoś wypośrodkować , dziewczyna którą zastępuję wraca w styczniu 2016 ona pracowała do 7 miesiąca ciąży, może jak też bym popracowała do jej powrotu... chociaż nie wiem czy mi się będzie chciało ..... i czy samopoczucie pozwoli. Z drugiej strony umowę mam na 1,5 roku i nie wiadomo co dalej będzie z firmą więc.... cięzki temat, ale tak jak mówisz w końcu trzeba się na to dziecko zdecydować!
Now iesz z drugiej strony wcale nie powiedziane że się zajdzie od razu na początku starań, wiec ja tam bym rozważyła wcześniejsze starania na Twoim miejscu
Cytat:
serio tylko 3,5 miesiaca ? ja nie wiem jak to wygląda technicznie myślałam że dzieci dłużej w gondolach są <ale ja amator i to tylko moje wyobrażenia > generalnie bugaboo też mi się mega podobały w sumie to był 1 wózek który mi się spodobał ale właśnie przez wysokość go skreśliłam, przy moich 175cm to dośc uciążliwe , wentualnie myślałam czy nie kupić spacerówki osobno z bugaboo a głeboki jakiś tańszy na chwilę.... ale będę się martwić kiedyśtam ....mam nadzieję że pod koniec roku
Cena tych bugaboo mnie powaliła a w sumie ten design jakiś szałowy nie jest
Cytat:
U mnie starć z mężem ciąg dalszy, jesteśmy na naprawde solidnej stopie wojennej. Nie wiem czy starania o dziecko nie pójdą w zapomnienie.
Ojjj
Stary 2015-01-04, 13:56   #916
SzA10
Zadomowienie

Cytat:
ojoj w zeszły roku miałam podobne przejścia było już na serio ostro, na szczęście po wielu rozmowach i czasie udalo nam sie wyjść na prostą...chociaż uraz i strach pozostaje, no ale trzeba mieć nadzieję ... porozmawiaj z mężem na spokojnie czego On w życiu chce : imprezy koledzy czy stabilizajca rodzina i miłość... koledzy są i zaraz ich nie ma, faceci często o tym zapominają...
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Now iesz z drugiej strony wcale nie powiedziane że się zajdzie od razu na początku starań, wiec ja tam bym rozważyła wcześniejsze starania na Twoim miejscu

Cena tych bugaboo mnie powaliła a w sumie ten design jakiś szałowy nie jest

fakt często też i o tym myślę, że ja sobie planuje to tamto siamto a tu może się okazać że nie będzie tak łatwo zajść, czasami się panicznie tego boję czasami o tym zapominam.....no cóż dopóki nie zacznę się starać to się nie dowiem... planuje od maja.. zobaczymy

co do bugaboo są drogie, ale patrzyłam na używki a bugaboo ponoć nie do zajechania.... z drugiej strony teściowa powiedziała ze ona mi kupi wózek jaki tylko mi się zamarzy bylebym tylko już w tej ciąży była co do designu wiadomo rzecz indywidualna, ja bardzo lubię prostotę innym moim typem jest mutsy igo ale to trzeba przestestwoać na żywo i wtedy wybierać
Stary 2015-01-04, 13:58   #917
mysza007
Zakorzenienie

Dziewczyny jeszcze teraz doszła teściowa

Stary 2015-01-04, 14:51   #918
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
fakt często też i o tym myślę, że ja sobie planuje to tamto siamto a tu może się okazać że nie będzie tak łatwo zajść, czasami się panicznie tego boję czasami o tym zapominam.....no cóż dopóki nie zacznę się starać to się nie dowiem... planuje od maja.. zobaczymy
Mi takie same myśli chodziły po głowie zanim zaczęliśmy starania, także rozumiem w 100%
Cytat:
co do bugaboo są drogie, ale patrzyłam na używki a bugaboo ponoć nie do zajechania.... z drugiej strony teściowa powiedziała ze ona mi kupi wózek jaki tylko mi się zamarzy bylebym tylko już w tej ciąży była co do designu wiadomo rzecz indywidualna, ja bardzo lubię prostotę innym moim typem jest mutsy igo ale to trzeba przestestwoać na żywo i wtedy wybierać
Ten mutsy już aż tak nie powala na łopatki Pamiętam że moja mama miała wózek w którym woziła mni i moją siostre, a wcześniej jej siostra woziła swojego syna i córkę i faktycznie był nie do zajechania, mało tego miała taką amortyzację że mimo że moja siostra urodziła się w latach 90 gdzie już coś tam w sklepach było to mama nie mogła znaleźć wygodniejszego wózka i tez tego używała mimo ze to była zwykła gondola , oczywiście nie mam pojęcia jaka firma wyprodukowała ten wózek ale wytrzymałaość na prawdę była rewelacyjna
Stary 2015-01-04, 15:02   #919
SzA10
Zadomowienie

Cytat:
ojej a ona co chce? broni synka ??? nienawidzę wciągać w takie akcje osoby 3..... a mój tż swego czasu od razu do mojej i swojej mamusi się żalił....ale obrócilo sie to na jego niekorzyść i się nauczył rozwiązywać sytuacje jak należy. Kurcze postaraj się uspokoić i pogadać z tż tak normalnie bez nerów i krzyków, żalu i wyrzutów.... wiem że to trudne, ale daje rezultaty. 3mam kciuki!!!! i głowa do góry, kryzysy zawsze są i będą, ale są do przejścia !

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Viki no takich wózków to nie bedą teraz produkować, nikt sobie tak w stopę nie strzeli a le generalnie o bugaboo i mutsy słyszałam że są bardzo solidne. Stokke nie wiem... podoba mi się , ale cena..no i nie jestem pewna bo wygląda dość delikatnie

a się pewnie okaże że kupie taki jakiego w życiu pod uwagę nie brałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 17:23   #920
tralalina
Rozeznanie

Jak idzie do Mamy, to znaczy, że już nie wie co zrobić. Ogólnie marny krok Ale to prawda,najważniejsza jest rozmowa, a może i terapia. Wina zawsze leży po obu stronach.
U mnie 3cs, dzień 2, planowana @ 03.02. Z TŻ harmonia, zdrowie szwankuje, psycha zmęczona. Chyba sobie kupię jakąś książkę o seksie, żebym myślała o przyjemności, a nie i dziecku... Nie mówmy o gadżetach, bo się same nakręcamy (a przynajmniej ja :P). Tym, którym @ ma przyjść życzę samozaparcia, żeby testować po terminie @ i żeby ta wredna małpa nie przyszła. Reszcie - owocnego cyklu
tralalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:27   #921
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tralalina Pokaż wiadomość
Jak idzie do Mamy, to znaczy, że już nie wie co zrobić. Ogólnie marny krok Ale to prawda,najważniejsza jest rozmowa, a może i terapia. Wina zawsze leży po obu stronach.
U mnie 3cs, dzień 2, planowana @ 03.02. Z TŻ harmonia, zdrowie szwankuje, psycha zmęczona. Chyba sobie kupię jakąś książkę o seksie, żebym myślała o przyjemności, a nie i dziecku... Nie mówmy o gadżetach, bo się same nakręcamy (a przynajmniej ja :P). Tym, którym @ ma przyjść życzę samozaparcia, żeby testować po terminie @ i żeby ta wredna małpa nie przyszła. Reszcie - owocnego cyklu
tralalinko ja nawet nie zdążyłam zatestowac a taka chcialam byc cierpliwa i to zrobic jutro

Stary 2015-01-04, 17:29   #922
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie znow, sytuacja jest odwrotna. To mamusia poleciala do synka sie poskarżyc bo ją przeprosilam i powiedzialam ze teraz nie moge jej czasu poswiecic, a bylam zajęta dokumentami do pracy. Ja oszaleję chyba.

Stary 2015-01-04, 17:56   #923
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Ten w serduszka [COLOR="Silver"]
swietne sa te wozki! Mnie sie tez ten w kratke podoba a tak w ogole to nie wiem, jak to z tym wozkiem bedzie.. Podobaja mi sie jasne, ale z drugiej strony szybko sie pobrudza.. Ciemny znowu w mocnym sloncu wyblaknie

Cytat:
doczekasz doczekasz szybciej niż myślisz !

Mam ten sam problem, tylko ja pracuje dopiero od października, zmieniłam pracę bo miałam dość poprzedniej i chciałam się wyrwać, myślałam że o dziecku będę myśleć gdzieś za 1,5 roku 2 lata...ale po cholere czekać?? teraz przedłużam do lata tylko dlatego żeby być chociaż trochę fair w stosunku do szefa, w sumie mogłabym już zajść i mieć w d...ale nie potrafię tak ! planuję jakoś wypośrodkować , dziewczyna którą zastępuję wraca w styczniu 2016 ona pracowała do 7 miesiąca ciąży, może jak też bym popracowała do jej powrotu... chociaż nie wiem czy mi się będzie chciało ..... i czy samopoczucie pozwoli. Z drugiej strony umowę mam na 1,5 roku i nie wiadomo co dalej będzie z firmą więc.... cięzki temat, ale tak jak mówisz w końcu trzeba się na to dziecko zdecydowac.
Ja tez nie potrafie tak perfidnie postepowac pewnie za ta moja dobroc i empatie nie raz dostane po d*pie, bo inni by sie ze mna tak nie piescili.. Ale juz taka jestem.. Od innych dziewczyn sie slyszy, ide szukac pracy, bo chce zajsc w ciaze wiem, ze czasy sa trudne, ale do cholery w innej sytuacji nie pragniemy pracowac? Dla wlasnej realizacji? Zeby nie stac sie ta przyslowiowa kura domowa? Ja moze nie mam pracy marzen.. Bo jestem tylko kasjerka w markecie.. Ale w trudnej sytuacji lapalam sie czegokolwiek. Moze nie realizuje sie tak, jakbym chciala, ale mam prace i dzieki temu zamieszkalam z tzem, zbieramy na swoj slub.. Nie stanelismy w miejscu, tylko brniemy do przodu! Malymi kroczkami, ale naszymi.. Wszystko zawdzieczamy sobie prawda jest tez, ze mamy prawo do zakladania rodziny.. Moze pracodawca inaczej na mnie spojrzy.. Moze przedluzy mi umowe.. Eh bede miala wyrzuty sumienia, ze ledwo mi przedluza, a ja za pol roku pojde na zwolnienie.. Ale z drugiej strony pracuje juz ponad 2 lata.. Naturalna rzecza jest planowanie dziecka.. Kiedys musialabym zostac mama!

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

A co do zwolnien z powodu ciazy.. Tez myslalam, ze do tych 3, 4 mcy dam rade pracowac.. Ale hmm.. Czy odwaze sie zaryzykowac ciaze? Przy endometriozie? Czy lepiej dogodzic pracodawcy, zeby zmniejszyc jego 'niepotrzebne' wydatki? On raczej sie mna tak nie przejmuje.. Tak w ogole nie bede miala na to warunkow.. Raz - jestem kasjerka... Dwa - w czerwcu zaczniemy sie starac.. To bedzie okres wakacyjny.. Co za tym idzie upaly i brak powietrza w miejscu pracy! Pracodawca ma to gdzies, ze leje sie z nas pot, ze idzie zemdlec.. Nie ma klimatyzacji i nie bedzie wiec, jak przedluza mi umowe.. Zajde w ciaze.. Bede zmuszona isc odrazu na zwolnienie.. Przez brak dogodnych warunkow w miejscu pracy..

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 18:25   #924
croppka23
Raczkowanie

Witam się, jestem zmęczona po pracy.. nie mogę się skupić na pisaniu bo Mała nadaje odkąd wróciłam do domu nie mogę się doczekać ciąży ale najpierw musimy się uporać z wykończeniem domu, żeby mnie przemęczać się w ciąży przy przeprowadzce, a wtedy zaczniemy staranka.. mam nadzieję, że stokke po nowym roku trochę stanieje a może dopiero w 2016 go kupię
croppka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 20:32   #925
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Nie martw się, dołączę do Ciebie w najbliższych dniach
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Nie no my też z dwóch stron mamy dochód aczkolwiek myślę że nie na takim poziome zeby nas było stać na 3 dzieci
Pierwszy Nie wiem jak Ty się wyrobiłaś z 3
Jeszcze się nie wyrobiłam
Mam strasznego świra na punkcie późnych ciąż, tzn po 30. Boję się bardzo, bo zwiększa się prawdopodobieństwo chorób itd. Dlatego chcę się jak najszybciej wyrobić z trójeczką.
A co do forsy na utrzymanie trójki dzieciaków.. no cóż, dolejesz chochlę wody do zupy i trzecie też poje
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witajcie znow, sytuacja jest odwrotna. To mamusia poleciala do synka sie poskarżyc bo ją przeprosilam i powiedzialam ze teraz nie moge jej czasu poswiecic, a bylam zajęta dokumentami do pracy. Ja oszaleję chyba.
Mysza współczuje, najgorsze jest chyba to, że teściówka się wtrąca
Trzymam kciuki za zgodę i żeby tż zrozumiał co ma zrozumieć!

My właśnie wróciliśmy do domu, bo dwa tygodnie byliśmy całą rodzinką u mojej mamy na wsi.
Chłopaki śpią, mamy chwilę dla siebie

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

A co do zwolnien z powodu ciazy.. Tez myslalam, ze do tych 3, 4 mcy dam rade pracowac.. Ale hmm.. Czy odwaze sie zaryzykowac ciaze? Przy endometriozie? Czy lepiej dogodzic pracodawcy, zeby zmniejszyc jego 'niepotrzebne' wydatki? On raczej sie mna tak nie przejmuje.. Tak w ogole nie bede miala na to warunkow.. Raz - jestem kasjerka... Dwa - w czerwcu zaczniemy sie starac.. To bedzie okres wakacyjny.. Co za tym idzie upaly i brak powietrza w miejscu pracy! Pracodawca ma to gdzies, ze leje sie z nas pot, ze idzie zemdlec.. Nie ma klimatyzacji i nie bedzie wiec, jak przedluza mi umowe.. Zajde w ciaze.. Bede zmuszona isc odrazu na zwolnienie.. Przez brak dogodnych warunkow w miejscu pracy..
Co do zwolnienia to ja nie mam wyboru, bo mam dwoje małych dzieci, a jeszcze żadne do przedszkola się nie nadaje, także nie będę miała wyrzutów sumienia

Afrodita uważam, że nie powinnaś mieć żadnych wyżutów sumienia, że pójdziesz na l4 od razu. Twoja praca jest pracą ciężką i nie powinnaś pracować w takich warunkach. Twój dzidziuś musi się dobrze zagnieździć i zadomowić w łonie, a jak będziesz ciężko pracować, to mu to utrudnisz.
Stary 2015-01-04, 21:07   #926
diatoma
Zadomowienie

Viki w wozkach nie chodZi o to ze ma byc ladny tylko lekki skretny i praktyczny. Dla przykladu xlandery waza po 18 kg a dodaj dziecko i jakies graty. Mi na osiedlu duzo dziewczyn zazdroscilo wozka bo moglam jedna reka prowadzic a nie silowac sie

Afrodita mi jak sie tylko uda zajsc to od razu ide bo w przychodni pracuje

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Sza no jiestety znam duzo dzieci ktore lezaly w gondoli ledwo do 4 miesiaca

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 21:17   #927
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Ja tez nie potrafie tak perfidnie postepowac pewnie za ta moja dobroc i empatie nie raz dostane po d*pie, bo inni by sie ze mna tak nie piescili.. Ale juz taka jestem.. Od innych dziewczyn sie slyszy, ide szukac pracy, bo chce zajsc w ciaze wiem, ze czasy sa trudne, ale do cholery w innej sytuacji nie pragniemy pracowac? Dla wlasnej realizacji? Zeby nie stac sie ta przyslowiowa kura domowa? Ja moze nie mam pracy marzen.. Bo jestem tylko kasjerka w markecie.. Ale w trudnej sytuacji lapalam sie czegokolwiek. Moze nie realizuje sie tak, jakbym chciala, ale mam prace i dzieki temu zamieszkalam z tzem, zbieramy na swoj slub.. Nie stanelismy w miejscu, tylko brniemy do przodu! Malymi kroczkami, ale naszymi.. Wszystko zawdzieczamy sobie prawda jest tez, ze mamy prawo do zakladania rodziny.. Moze pracodawca inaczej na mnie spojrzy.. Moze przedluzy mi umowe.. Eh bede miala wyrzuty sumienia, ze ledwo mi przedluza, a ja za pol roku pojde na zwolnienie.. Ale z drugiej strony pracuje juz ponad 2 lata.. Naturalna rzecza jest planowanie dziecka.. Kiedys musialabym zostac mama!

Ja myślę że nie ma sie co szczypać skoro już 2 lata pracujesz, ja z retszą też jestem w takiej sytuacji tj. dostałam stała umowę po 2 latach pracy...
Cytat:
Jeszcze się nie wyrobiłam
Ale jesteś na dobrej drodze do tego
Cytat:
Mam strasznego świra na punkcie późnych ciąż, tzn po 30. Boję się bardzo, bo zwiększa się prawdopodobieństwo chorób itd. Dlatego chcę się jak najszybciej wyrobić z trójeczką.
ja ostatnio gdzieś czytałam ze to raczej w okolicach 35-40 się zwiększa więc tez tak nie przesadzajmy, jednak 30 latka to nadal młoda kobieta
Cytat:
A co do forsy na utrzymanie trójki dzieciaków.. no cóż, dolejesz chochlę wody do zupy i trzecie też poje
Hahaha dobre podejście, chociaż tez nie można przesadzić i się wpędzać w totalną biedę , aczkolwiek tez uważam że obecnie za bardzo sie panikuje w kwestii "łobosze dziecko tyyyle kosztuje", fakt wyprawka kosztuje sporo ale jednak koszt wyprawki dla każdego kolejnego dziecka drastycznie maleje -"większe" rzeczy zostają po poprzednim dziecku ew. trzeba trochę ubranek dokupić ... A przyjemniej tak mi się wydaje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 21:19   #928
patryska0804
Zadomowienie

przez Was i ja zaczelam ogladac wozki;p

a ja tez się zastanawiam jak to będzie jak teraz zajde w ciaze.. otwieram( w smie mam ja od 22.12.2014) swoja dzialalnosc i jak nie będę mogla jak najdłużej pracować to leze... a musze utrzymać ja rok bo to z dotacji wiec nie mogę jej zawiesić czy cos... będę siedzieć w domu i za lokal placic...? to tak średnio... ale jak będzie ciaza to nie mam innego wyboru... mam nadzieje ze tam z góry dadza mi jak najdłużej popracować...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Edytowane przez patryska0804
Czas edycji: 2015-01-04 o 21:24
Stary 2015-01-04, 21:22   #929
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Viki w wozkach nie chodZi o to ze ma byc ladny tylko lekki skretny i praktyczny. Dla przykladu xlandery waza po 18 kg a dodaj dziecko i jakies graty. Mi na osiedlu duzo dziewczyn zazdroscilo wozka bo moglam jedna reka prowadzic a nie silowac sie
Ofc ze wiem, tylko że zarówno ciężki wózek ma swoje zalety (np.większa stabilność) jak i lżejszy, ja i tak prawdopodobnie pójdę sobie pomacać w jakimś sklepie najpierw wózki i dopiero potem zdecyduje co dalej, chociaż ten pierwszy to i tak chyba taka trochę loteria

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
przez Was i ja zaczelam ogladac wozki;p
Stary 2015-01-04, 21:39   #930
patryska0804
Zadomowienie

Viki ja tez tak mam. pierwsze pojde pomacac pojezdzic podzwigac a dopiero później mogę zobaczyć na necie czy tanszy znajde;p

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości