Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 16:21   #3931
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Byłam na krótkim spacerku sie przewietrzyc i w mc donaldzie wylądowałam.
Ide leżec na kanapie.
są nowe kupony do Mc, widziałaś?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 16:21   #3932
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
niunia super, że się udało zaliczyć IP i wszytsko jest w porządku, teraz odpoczywaj bez wyrzutów sumienia mała ładnie przybiera na wadze Moja wciaz ułożona główką do góry
mordka co zjadłaś?
no niestety musze odpoczywać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 16:25   #3933
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Luzna25 dziekuje za info o ty m kole. Zapytalam o nazwe bo myslalam ze jest jakies specjalne o specjalnej nazwie
nie ma za co

gratuluję dziewczyną udanych wizyt i dziewczyny, które wklejały zdjęcia- macie śliczne brzuszki

niunia_ona dobrze, że to sprawdziłaś i że z małą wszystko ok gratuluję wzrostu wagi malutkiej
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 16:25   #3934
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Więc muszę Wam coś oznajmić, wczoraj cały dzień brzuch mnie bolał.W końcu postanowiłam iść do szpitala na IP. przyjęli mnie miałam lekkie skurcze , zwiększyli mi dawkę brania nospy , muszę więcej odpoczywać .
Z małą wszystko ok , wymiary też ok , ktg zrobiono mi nie mieli zadnych uwag co do tego badania.Szyjka zamknięta gładką wszystko ok. Mała waży 1675 gr , lekarka mówiła ze jestem drobna takze duzej dziewczyny nie urodzę i nie mam się czym martwić.Czyli od 15 tego do 3 stycznia urosła z 1251 do 1675
także powinna do 3 kg dobić Ułożona główkowo
najważniejsze, że wszystko ok, dobrze, że pojechałaś i się uspokoiłaś mała ładnie urosła, mam nadzieję, że moja też się trochę podtuczyła, bo ostatnio ważyły podobnie
odpoczywaj dużo!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-04, 16:33   #3935
nouvelle2
Zakorzenienie

Tadaaaaam złożyliśmy kołyskę, tą co pożyczyłam od przyjaciółki

Stary 2015-01-04, 16:38   #3936
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
jakie niestety jak mus to mus
ale się dziś wymacalam wózków o mamuniu co się naszarpałam x landerów, mutsy i qunny to moje
Stary 2015-01-04, 16:38   #3937
Lila_17
Rozeznanie

Hej Mamusie
Ale dużo tematów na tym naszym wątku Pisałyście o ruchach, mój to się tak wierci, kręci, kopie, że szok, ale tak mnie to cieszy dziś mija równe 29t0d i nadal leży poprzecznie, bo tak czuje, i bardziej aktywny rączkami niż nóżkami, też tak macie? Abo nóżki ma gdzieś głębiej we mnie:P

Niunia bardzo dobrze zrobiłaś i jeszcze bardziej się cieszę, że wszystko dobrze
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:03   #3938
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
koniec łażenia po lumpkach-leżeć i pachnieć!
A te skurcze to takie bolesne były?

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

super kołyska
Moja babcia sie przymierzała by mi sprawić też ale nie mamy miejsca jeszcze na jeden mebel
Stary 2015-01-04, 17:04   #3939
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

bardzo ładna chociaż trochę nie w Twoim stylu

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Ale dużo tematów na tym naszym wątku Pisałyście o ruchach, mój to się tak wierci, kręci, kopie, że szok, ale tak mnie to cieszy dziś mija równe 29t0d i nadal leży poprzecznie, bo tak czuje, i bardziej aktywny rączkami niż nóżkami, też tak macie? Abo nóżki ma gdzieś głębiej we mnie:P

mi się też wydawało, że moja leży poprzecznie, a okazało się, że główką w dół :p
no i ja też czuję dalej kopniaki mocno, ale moja to drobina to jeszcze ma trochę miejsca

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2015-01-04, 17:04   #3940
nusiekowa
Wtajemniczenie

super kołyska
Moja babcia sie przymierzała by mi sprawić też ale nie mamy miejsca jeszcze na jeden mebel
Stary 2015-01-04, 17:11   #3941
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
bardzo ładna chociaż trochę nie w Twoim stylu

mi się też wydawało, że moja leży poprzecznie, a okazało się, że główką w dół :p
no i ja też czuję dalej kopniaki mocno, ale moja to drobina to jeszcze ma trochę miejsca

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
Hmmm a to ciekawe, 20.01 mam wizytę to się upewnię, czy dalej w tej samej pozycji, ale wydaje mi się, że tak, bo jak cały się rusza to dosłownie od biodra do biodra;P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:25   #3942
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
są nowe kupony do Mc, widziałaś?
Widziałam i skorzystałam.
Cytat:
niunia super, że się udało zaliczyć IP i wszytsko jest w porządku, teraz odpoczywaj bez wyrzutów sumienia mała ładnie przybiera na wadze Moja wciaz ułożona główką do góry
mordka co zjadłaś?
tylko big mac i duże frytki

Nouvelle- kołyska nie w moim guście ale jak pożyczona i ci się przyda to czemu nie?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:30   #3943
nouvelle2
Zakorzenienie

No właśnie ta kołyska jest totalnie nie w moim stylu i sama bym jej nie kupiła, ale nam bardzo się przyda na to piętro wspólne z rodzicami, gdzie jest kuchnia jak będę szła na dol od siebie, to mała będzie spala w kołysce. Ogarnęłam dzisiaj trochę gratów po siostrzencu, znalazłam wreszcie budkę i przykrycie od fotelika

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Big mac i duże frytki to najlepszy zestaw, jaki może być

Stary 2015-01-04, 17:31   #3944
smv
Zakorzenienie

Odp: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Niunia a ja o Tobie myślałam wczoraj gdzie się zapodzialas. Dobrze ze u was wszystko ok.

A mnie plecy bolą jak skur... ;( Wizaz szwankuje ja pisze a nic się nie dodaje do du...
Jeju wy już większość macie a ja kompletnie nic oprócz sterty ciuchów które po 9 stycznia mam w planie wyprać i prasować.

Lejdi laaadnie

Właśnie leze na piłce cyckami i rozciągam plecy nie mogę wytrzymać tego bólu chce mi się płakać ;(

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-04 o 17:33
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:31   #3945
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Więc muszę Wam coś oznajmić, wczoraj cały dzień brzuch mnie bolał.W końcu postanowiłam iść do szpitala na IP. przyjęli mnie miałam lekkie skurcze , zwiększyli mi dawkę brania nospy , muszę więcej odpoczywać .
Z małą wszystko ok , wymiary też ok , ktg zrobiono mi nie mieli zadnych uwag co do tego badania.Szyjka zamknięta gładką wszystko ok. Mała waży 1675 gr , lekarka mówiła ze jestem drobna takze duzej dziewczyny nie urodzę i nie mam się czym martwić.Czyli od 15 tego do 3 stycznia urosła z 1251 do 1675
także powinna do 3 kg dobić Ułożona główkowo
ojej,dobrze ze pojechalas sprawdzic co jest nie tak no to odpoczywaj ile sie da kochana
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:32   #3946
nouvelle2
Zakorzenienie

Niunia_ona a na te skurcze nie dali Ci czegoś innego niż nospa? Mi podawali rozkurczowo papaveryne w szpitalu, to chyba mocniejsze jest niż nospa

Stary 2015-01-04, 17:32   #3947
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Pożyczysz mi
Śliczna, z miłą checią bym też bym pożyczyła taką. Mam domek parterowy i super by mi było z takim czymś. Ale nie kupimy, niestety. Bo tyle wydatków przed Nami

Cytat:
jakie niestety jak mus to mus
ale się dziś wymacalam wózków o mamuniu co się naszarpałam x landerów, mutsy i qunny to moje
Racja niunia zero lumpków i latania po biedronkach ciepłe kapcie, gazeta, komputer
I za wizyte na IP . MUSIMY spr każdy niepokojący sygnał

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

U mnie kopie nogami Zosia w pecherz. A jej głowe jak wypnie typowo widać pod moimi cyckami i wtedy ją głaszcze cudownie
A raczkami nie czuje nic. Za duże mam sadło

Może jutro odwiedze lumpki
I puder mi sie skonczył i femibion
Znowu kasy trzeba a promocji w rossmanie nie ma
Stary 2015-01-04, 17:37   #3948
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Cześć, i ja się witam po dłuższym niepisaniu. Czytałam na bieżąco ale jakoś nie nadążałam się wbić w temat.

W międzyczasie zaliczyliśmy trzecie USG genetyczne. W 31 tyg. 4 dniu ważyliśmy 1766g i to jest u mojego lekarza prawie idealnie w środku siatki centylowej (w tych wymiarach z początku wątku trochę poniżej) ale moj synek za każdym razem był w tym zakresie, więc przyrasta idealnie A już się trochę bałam, bo jak zaczęłam dietę cukrzycową, to trochę zwolnił i bałam się, że go głodze.

Moja szyjka jest niestety jeszcze krótsza niż była, ale zupełnie zamknięta i lekarz kazał mi się nie przejmować. Oczywiście nadal leżę, a już miałam nadzieję, że jak się nie będzie skracać, to chociaż po domu więcej pochodzę, a tak tylko łazienka i posiłki :-/

Widziałam, że pisałyście, że ostatnio was wszystko wkurza :-D U mnie też niestety tak jest i obrywa się mojemu mężowi. Ale wynika to z tego, że ja jestem osobą, która lubi być wcześnie przygotowana do wszystkiego i gdybym mogła chodzić i się krzątać to mój dom byłby gotowy już na synka a tak wszystko spada na męża i mam wrażenie, że jesteśmy w lesie. Poza tym mam cały czas świadomość, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić przez tę szyjkę a mój mąż jest przekonany, że na 100% wytrzymamy do terminu porodu i ma jeszcze całe 2 miesiące i mu się nie spieszy. A ja bym się czuła bezpiecznie gdyby wszystko było już dopięte.

Widziałam, że wiele dziewczyn już odpisało, ale ja też dołącze. Mój synuś nie kopie już od dobrego miesiąca. Teraz się już tylko wypycha. Stanowczo nie ma miejsca, żeby wziąć zamach A ja mam wizytę z USG co 10-14 dni (bo szyjka i cukrzyca) i nic mu nie jest. Po prostu ciasno. Także to chyba dość normalne.

Ja też wybrałam kosmetyki Rossmanowsko-HiPPowe właśnie po przeczytaniu tej strony srokao.pl. Też zaczęłam się bać co można włożyć do zwykłego kremu jak sobie poczytałam. Ale kupiłam tylko płyn do mycia, krem na odparzenia, krem na buzie na mróz (choć osobiście niecierpię takich kremów, ale poczytałam i się złamałam na wszelki wypadek), Linomag do pupy i mam Octenisept, który miałam w domu już wcześniej. Kupię jeszcze (a właściwie zlecę mężowi) jakieś jałowe gaziki i sól fizjologiczną i zamierzam na tym zakończyć na razie.
za wizyte odpoczywaj duzo kochana
dziekuje dobrze wiedziec bo dzis znowu szukalam w internecie informacji czy napewno to normalne [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

nouvelle2

Ja chcialam drewniana kolyske na poczatek ale koszt jest nie maly u mnie wszystko nie poskladane na kupie, mebli nam brakuje, a to dopiero pod koniec lutego podejrzewam
Stary 2015-01-04, 17:44   #3949
Hottie07
Zakorzenienie

cześć kochane ale pędzicie - ledwo was nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

A ja mam pytanie do wszystkich mamuś. Która z Was ma planowane CC, i już wie, ze tak urodzi, pewnie wiaodmo teraz tylko z przyczyn medycznych??
z tego co doczytałam to Rona będzie miałą cc. która z WAS jeszcze?

bo tak podczytywałam mamusie styczniowe to tam tyle cesarek że ho ho ho a nie zapowiadało się na nie.

Moja Zosia z główkowego obróciła się miednicowo
i nie powiem, ale dobrze mi z tym hihi
ja będę mieć CC ze wskazania

Cytat:
No właśnie ta kołyska jest totalnie nie w moim stylu i sama bym jej nie kupiła, ale nam bardzo się przyda na to piętro wspólne z rodzicami, gdzie jest kuchnia jak będę szła na dol od siebie, to mała będzie spala w kołysce. Ogarnęłam dzisiaj trochę gratów po siostrzencu, znalazłam wreszcie budkę i przykrycie od fotelika

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Big mac i duże frytki to najlepszy zestaw, jaki może być
śliczna ta Twoja kołyska

to za zestaw , ja na diecie cukrzycowej od dwóch nocy mi się śni
Stary 2015-01-04, 17:46   #3950
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Niunia a ja o Tobie myślałam wczoraj gdzie się zapodzialas. Dobrze ze u was wszystko ok.

A mnie plecy bolą jak skur... ;( Wizaz szwankuje ja pisze a nic się nie dodaje do du...
Jeju wy już większość macie a ja kompletnie nic oprócz sterty ciuchów które po 9 stycznia mam w planie wyprać i prasować.

Lejdi laaadnie

Właśnie leze na piłce cyckami i rozciągam plecy nie mogę wytrzymać tego bólu chce mi się płakać ;(
Wspolczuje tego jak sie meczysz, ja nie wiem czym jest bol plecow, cala ciaze czuje sie dobrze, oprocz typowych dolegliwosci ciezkosci, zgagi, itd.
A nie planujesz sie wybrac do lekarza z tak silnym bolem plecow
Stary 2015-01-04, 17:50   #3951
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia_ona a na te skurcze nie dali Ci czegoś innego niż nospa? Mi podawali rozkurczowo papaveryne w szpitalu, to chyba mocniejsze jest niż nospa
nie nie podali , uznali jakby się coś działo mam przyjśc

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 17:52   #3952
nusiekowa
Wtajemniczenie

smv moze kapiel pomoze?
Stary 2015-01-04, 17:53   #3953
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:

Lejdi laaadnie

ja tez nie mam nic zrobione porzadku z malej rzeczami więc niejesteś sama po 6 tym będę ogarniać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 17:54   #3954
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

Lejdi laaadnie

współczuję Ci bardzo kochana
mam koleżankę w ciąży ,którą dopadła rwa kulszowa ona jest w 26 tc. dopiero rehabilitant ją doprowadził trochę do ładu - po domu się porusza bez bólu może spróbuj zasięgnąć porady.

mnie też bolą plecy i biodra bardzo - zwłaszcza wieczór i w nocy , ale jest to do przeżycia - narazie

Cytat:
ja tez nie mam nic zrobione porzadku z malej rzeczami więc niejesteś sama po 6 tym będę ogarniać
a ja się pochwalę - wczoraj pokompletowałam małej rzeczy - zrobiłam sobie takie zestawy : body+ półśpiochy, kaftanik + śpiochy i w przyszłym tygodniu biorę się za pranie i prasowanie

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2015-01-04 o 17:56
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 18:16   #3955
smv
Zakorzenienie

Kąpiel pomaga na czas kąpieli... W pt mam wizytę może coś mi lekarka doradzi - byle nie basen bo boję się infekcji..
Stary 2015-01-04, 18:29   #3956
crystal25
Zakorzenienie

masakra, a ja wlasnie zjadlam normalny obiad losos, szpinak, ziemniaki, znaczy sie polowe obiadu, bo czuje jak mi nie dobrze i co tu jesc, jak lobuz wybrzydza a czekoladki to mu smakuja no nie
Stary 2015-01-04, 18:31   #3957
asiulek8
Wtajemniczenie

smv – a te plastry co się nakleja, różowe albo niebieskie. Jak czekałam na wizytę w szpitalu wisiał plakat z kobietą w ciąży i oblepionymi plecami. Że niby bardzo odciąża kręgosłup. Już pamiętam – kinesiotaping.

Ech, wy tu o big macach i frytkach, a ja wpierdzielam wszystko na parze gotowane a i tak cukier wysoki…

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 18:31   #3958
nusiekowa
Wtajemniczenie

my mielismy ziemniaczki z mięskiem i sosikiem plus buraczki i teraaaaz mi tak dobrze młody się wyciąga więc mu też smakowało

TŻ zaraz wraca -dzwonił że wiezie mi czeską czekolade studencką! jak mi sie chce słodkiego....a w domu pustki!!!!!
Stary 2015-01-04, 18:37   #3959
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
my mielismy ziemniaczki z mięskiem i sosikiem plus buraczki i teraaaaz mi tak dobrze młody się wyciąga więc mu też smakowało

TŻ zaraz wraca -dzwonił że wiezie mi czeską czekolade studencką! jak mi sie chce słodkiego....a w domu pustki!!!!!
ja mam straszna ochote na warzywa i surowki, buraczki, szpinak itd. ale mlody sie buntuje na wszystko co jest normalnym zdrowym jedzeniem
czekoladki hihi
Stary 2015-01-04, 18:41   #3960
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
masakra, a ja wlasnie zjadlam normalny obiad losos, szpinak, ziemniaki, znaczy sie polowe obiadu, bo czuje jak mi nie dobrze i co tu jesc, jak lobuz wybrzydza a czekoladki to mu smakuja no nie
O jaaaaa
To ja poprosze drugą połowe smaka mi narobiłas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości