|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
GOJKA,nie widzialam,one sa w stalej ofercie czy to jakis rzut?
Sporo tego stosujesz, a z czym masz problem? Bo widze, ze troszke przeciwko wypadaniu, a reszta...? Kuba jak widzi swinke/hipcia to czasem krzyknie "mama" :P Ewentualnie rybe, ale to TZ go nauczyl, bo tak na mnie mowia
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
Silver ale Daria się super bawi
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49593262]Meneq, a macie w JP jakieś sale zabaw?
a widziałaś, co kupiłam? http://siglo.pl/dla_dzieci/zabawki/p...uttle_bug.html w Realu je widziałam wiosną/latem w jakiejś szokującej cenie - 150? 180zł? pamiętam, że cena wywalała z butów no i teraz taniej, bo nie sezon.A macie klocki wafle? masa tego: http://allegro.pl/klocki-wafle-93198...%5D%5B40%5D=40 Ja jeszcze też szukam, bo ten jeździk od babci jest. A ja coś chcę, ale... nie wiem, czy czasem nie kupię sukienki http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p tak samo, jak na każdą inną - zabierać rękę i stanowcze NIE Wspólny czas - spacer, sala zabaw, rysowanie dla niej, Dorotka np. bardzo lubi gdy ja robię jedzenie a ona stoi na podeście i patrzy - albo dostaje tępy nóż i smaruje kromkę.---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Little, kciuki![/QUOTE] W mojej wiosce jedna w McDonaldzie w poblizu domu i druga na przeciwnym krancu miasta - jazda w jedna strone to 40 min, a co za tym idzie Yae bedzie spac w samochodzie a ja w ogole, no i nie podolam tak. Sa tez liczne zajecia w zlobkach, centrach kultury, bibliotekach, ale w godzinach 10-11, to nawet tz dobrze do domu nie wejdzie. |
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
rano czytałam Darii książeczkę jak jeszcze w łóżku leżałyśmy a potem to samo robiła bawiąc się lalkami
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
little kciuki trzymam!
|
|
|
|
#3007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kolejny kiepski dzień za nami dziś zaczęłam zastanawiać się nad odstawieniem Kuby źle mi z tym, bardzo
|
|||||
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
naprawdę ich już nie ma?Marsi napisałam Ci ostatnio wiadomość na pw i mi nie odpisalas ![]() Cytat:
A tak Pozatym pij np co godzinę szklankę wody najlepiej małymi łyczkami. No i tak 30 ml na każdy kg ciała-czyli oblicz ile powinnaś wypijać dziennie. Do tego przy wysiłku fizycznym dodatkowo ok 0,5 l. Stevia jak najbardziej jako zamiennik cukru. Ja na początek będę ćwiczyć mel b przez pierwszy tydzień + tiffany. Potem na zmianę skalpel i turbo wyzwanie. No i fajna jest też Natalia Gacką - np trening brzucha dla początkujących. A potem jeszcze inne ale to będziemy się informować na bieżąco.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-01-04 o 22:24 |
|||
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
neti wiem czytalam- z tel nie mialam jak odpisac, odpisze jutro bo troszke zmeczona jestem
nancy, co sie stalo?? |
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy co sie dzieje , my juz miesiac odstawieni
Dziewczynki napisalam pyt w k w watku Julkowym jakbyście mogly okiem rzucic
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji zdrowka dla Kuby i Piotrusia
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah marsi nie ogarniam swojego dziecka
![]() je sporo a "mili mili" chce CIĄGLE, nie 10 razy na dzień nawet , tylko może z 30, usypia tylko przy piersi, więc noce spędzam znów na siedząco (Kuba nie akceptuje karmienia na leżąco, tylko ja muszę siedzieć). Do tego np Kuba bawi się w pokoju z tż, układają coś, nagle Kuba przybiega do mnie i woła, że chce "mili mili", ciągnie mnie za rękę, ok, idę z nim do pokoju, siadam a on w najlepsze zaczyna układać układanki,nie zwracając nawet na mnie uwagi. Znów jest etap "mama", a u nas takie etapy są naprawdę ciężkie, bo z tż nie chce siedzieć, tylko do mnie rano po przebudzeniu zanim wstaniemy pierś jest jakieś 3-4 razy, dopiero potem możemy się ubrać. W ciągu dnia nie zje nic jak wcześniej nie napije się z piersi. Więc kp jest przed, po a najlepiej jakby jeszcze była w trakcie. Ostatnio mam wrażenie więcej wody pije, co nie zmienia faktu, że jeszcze więcej kp mamy. W nocy nie ma opcji, żebym go uśpiła głaskając,tuląc, czy nawet nosząc. Tylko pierś. Kompletnie nie widzę, żeby się sam odstawił. |
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama zreszta to stosowalam z podobnych wzgledow ![]() Tylko ostroznie, bo rumianek i cytryna lubia wysuszac. W takim razie dobre kroki podjelas - testuj, az w koncu znajdziesz cos, co bedzie Ci sluzylo ![]() Mi wlosy zaczely wypadac po ciazy :/ myslalam, ze po zakonczeniu kp wszystko sie unormuje, a tu o... problem pozostal. Wiec szukam ![]() ellmi, zadnej sensacji tu nie ma ![]() ![]() TZ mnie tak nazywa, kiedys chlapnął przy kolegach, oni podłapali i teraz tak wszyscy do mnie mowia
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uzywasz?
|
|
#3016 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale z tego co czytałam nt odstawiania to dobrze żebyś się jeszcze "przemęczyła" trochę bo odstawianie przy etapie mama może być mega ciężkie a też po odstawieniu niekoniecznie będzie poprawa bo będzie trudniej zaspokoić tą bliskość której się domaga. Podobno lepiej zaczekać aż ten etap trochę zelżeje i wtedy. Ale nie wiem czy tak jest, piszę tylko co czytałam. Julka też jeszcze niedawno miała taki etap więc wiem że zmęczenie zaczyna wtedy wygrywać z przyjemnością z kp ![]() U mnie na szczęście odkąd zaszłam w ciążę Julka sama mocno ograniczyła kp, służy tylko do zasypiania i trochę liczę na samoodstawienie w najbliższych tygodniach a nawet jeśli nie to mam wrażenie że odstawienie pójdzie w miarę gładko. Ale też staramy się już teraz żeby w nocy Julkę uspokajał mąż (śpi u nas w łóżku, mąż bierze ją wtedy na ręce) i dopiero jak to nie pomaga to idzie do mnie do piersi. Ale tak jak jeszcze niedawno nie było o tym mowy tak teraz całkiem często się udaje, udaje się też często że napije się wody z bidony zamiast kp jak mąż ją weźmie. Czasem się kończy to noszeniem Małej w nocy w Tuli przez męża przez pół godziny no ale to i tak już jakiś sukces Może też tak popróbujcie...Tak czy siak wspieram z całych sił
Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2015-01-04 o 23:09 |
|||
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro juz na poczatku drogi widzisz efekty, widzisz, ze warto to moze jednak zostaniesz przy intensywnej pielegnacji? ![]() Ja mam cos takiego: http://ph-progress.pl/images/shop/3253_1.jpg kiedys kupilam jak mialam faze na modelowanie i tak zostalo. Mam jeszcze "podrobke" TT, ale u mnie sie nie sprawdza... W ciagu dnia czesze drewnianym grzebieniem z TBS. nancy sciskam ![]() wyobrazam sobie jakie to meczace dla Ciebie... Ale licze, ze to taki nasilony etap i jak wszystko - wkrotce minie. U nas jest to samo, tyle ze bez kp. Przy wszystkim co Kuba robi musi byc mama. U nas nie ma czegos takiego, ze ja sobie dluzej pospie/porobie cos sama, a TZ zajmie sie Kuba. Nie ma szans, bo Kuba nie opuszcza mnie na krok, a jak udaje, ze spie to stoi przy mnie i ciagnie mnie za reke, potem zaczyna plakac...Dzis po przebudzeniu wpadl w histerie: krzyczal "mami", a podszedl TZ (ja bylam w toalecie)... TZ nie moze przebrac, nakarmic (Kuba buzi nie otworzy), ubrac czasem sie pozwoli, ale pyta przy tym: "a mama?" Jak wyjde z domu to co jakis czas tez o mnie pyta. Na szczescie po wyjasnieniu szybko sie uspokaja. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2015-01-04 o 23:22 |
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Majulmi właśnie z jednej strony wiem, że powinnam ten etap przeczekać ale z drugiej mam już tego dosyć
bo te etapy u nas prawie nie mijają ![]() nawijko u nas identyko :/ Do tego dochodzi kp w każdej stresującej dla Kuby sytuacji, np jest Wigilia, są goście, kolacja na dole a Kuba co 5-10 min ciągnie mnie na górę, bo twierdzi, że chce się napić, wchodzimy, a on ani śni o kp, albo pociągnie chwilę i puszcza. Przy jakichkolwiek gościach też kp często :/ ja rozumiem, że on się wstydzi, może nawet kogoś boi ale dla niego najlepiej byłoby, żebym siedziała z nim cały czas i żeby sobie mógł ssać do woli a ja już nie wiem,czy to normalne, czy nie
|
|
|
|
#3019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem dawało radę odwrócić uwagę, czasem nie. Czasem nawet wystarczało że dosłownie dała buziaka w pierś bo przyssanie się to to nie było ale tak jakby potrzebowała wiedzieć że jestem dla niej dostępna. Rozumiem więc ból ![]() Nie wiem co by było gdybym nie zaszła w ciążę, jakby się to dalej toczyło, bo ewidentnie po zajściu w ciążę się to pozmieniało, Julka nagle zaczęła dużo jeść, pić inne rzeczy niż kp (wcześniej śladowe ilości jedzenia i picia). Wtedy u nas by było ciężko więc możliwe że u Ciebie jest podobnie ale może próbuj jak najwięcej odwracać uwagę od kp a jak chce kp za dnia, zacznij go gilgotać, robić pierdziochy, całować całego żeby zaspokoić potrzebę ucieknięcia w Ciebie czym innym. A w nocy próbowaliście żeby to mąż uspokajał? Z tego co czytałam na fb na grupie rodzicielstwo bliskości to całkiem wielu dziewczynom udało się takie większe dziecko odstawić tylko w nocy, w sensie bez całkowitego odstawiania, może to by Wam pomogło żebyś mogła odpocząć? ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- EDIT: Dopisek dla Nancy ![]() Masz może książkę Searsów "Zasypianie bez płaczu"? Jeśli nie to jak chcesz mogę w najbliższych dniach zeskanować i przesłać Ci rozdział o odstawianiu od piersi, głównie od funkcji usypiacza. Ja jak myślałam o odstawieniu to wręcz bałam się trochę ich czytać bo myślałam że wzbudzą we mnie wyrzuty sumienia Ale wręcz przeciwnie, oni są zdecydowanie za tym, że to i mama i dziecko mają mieć z tego przyjemność, jeśli mamę to męczy to powinna odstawić, przynajmniej częściowo. Tylko piszą że warto zaczekać do 18mca, wtedy już dziecko wie o co chodzi, można wytłumaczyć. Ale piszą jak to robić delikatnie. Mnie w sumie ta literatura podbudowała tylko potem Julka trochę chorowała i zarzuciłam temat odstawiania, a potem po zajściu w ciążę sama ograniczyła kp więc nie przeszłam do działania. Ale może Tobie by pomogło?
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
wpadlam zyczyc wszystkiego najpiekniejszego naszym kochanym dwulatkom! Przepraszam, ze niektorym z opoznieniem ale ja nigdy na biezaco nie bede ![]() elllmi swietny tort! silver Daria jest cudowna Debrah dla mnie nr 1 i cudowne sa Little trzymam kciuki z calych sil! ![]() nancy wspolczuje, trzymaj sie ![]() marsi, super Lady zdrowka dla Pietraszka! nawijko dobrze, ze juz lepiej
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam Tt i jestem mega zadowolona... kiedys na sama mysl rozzesania wlosow to wyc mi sie chcialo zankazdym razem.
Nancy rozumiem cie i lacze sie z toba w bolu. jak w dziennmogebkontrolowac kp to noce mnie wykanczaja ostatnio.... :'(:'( no i amelka dala mi dzis czadu od 3 do prawie 6... Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi podlinkowac Tt.. jak wchodzę na all to tam jest ich całe mnóstwo. A taka toteż do rozczesania włosów. ...?
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Majulmi mam ta ksiazke,musze w takim razie przeczytac koniecznie
![]() Neti ja kupowalam w hebe tt,potwierdzam jest rewelacyjna
|
|
|
|
#3026 |
|
Lurker ;)
|
Nawijko i jak Kuba? Puscilas do zlobka?
|
#3027 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
Cytat:
ellmi-swietny tort! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas mlody dostal mate, puzle, traktorki (to wiadomo), nawlekanke |
|||||
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry pomysl, ale zlobek jest tylko dla matek pracujacych. Do przedszkola ida dzieci, ktore maja w dniu przyjecia ukonczone 3 lata |
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Wlasnie sie zorientowalam, ze mam plaszcz jak Kim K....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

no i teraz taniej, bo nie sezon.

jak tak sobie liczę sama, to sierpień/wrzesień

brawa dla t. !