|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: katar u dziecka
U nas ostatnio świetnie się sprawdził oxalin w żelu. Nawet całą noc działa i dziecko wtedy może spokojnie spać.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
powiem tak, w naszym przypadku oxalin sprawdził się super. Mała miała oczyszczany nosek solą a później dawałam oxalin. Przesypiała spokojnie noc.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba porządnie wyczyścić nosek p. fridą i patyczkiem do uszu, a następnie psiknąć Disnemarem. Działa rewelacyjnie!
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
No ja przed aplikacją oxalinu dodatkowo też psikam wodą morską, żeby jeszcze lepsze działanie było.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
1,5 tygodniowy katar u rocznego dziecka
witam, mam duży problem, otóż mój synek był przeziebiony kaszel i katar, kaszel minął po paru dniach, a katar wodnisty utrzymuje się już 1,5 tygodnia! ile to może trwać?? czy może powinnam iść z nim do lekarza? pierwszy raz ma tak długo katar.. przez 3 dni kropilam nasivin soft, teraz kropie wodą morską aby nie podraznic sluzowki, nosek czyszcze co chwilę, ale katar jak był tak jest do tej pory, poradzicie coś? już nie wiem co robić...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: 1,5 tygodniowy katar u rocznego dziecka
Nic?
![]() Może coś uczula, jeśli to woda leci to wielce prawdopodobne. |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
ale co go może uczulac ? tak nagle? do tej pory nie chorował w ogóle tylko ma skaze, z alergologiem jesteśmy w kontakcie, a katar to sama woda
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Idz z nim do lekarza najlepiej.
Moj syn mial pol roku taki wodnisty katar, tez sie zaczelo od przeziebienia z tym ze po chorobie poszedl do zlobka i chodzil tam przez pol roku i ciagle mial katar. Jak wypisalismy, to jak reka odjal. Zadnego kataru.
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Co może uczulać? wszystko. Długo było ciepło, przyroda oszalała (u mnie forsycje kwitły w grudniu - a norma to przełom marca i kwietnia!) więc i alergenów ciągle pełno być może.
Do tego kurz, jakieś zwierzaki, grzyby, pleśnie... |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
pójdę z nim do lekarza na dużur bo normalnie to powiedzą że miejsc nie ma, jak zawsze za tydzień idę też na kontrolę na Alergologa może czegoś więcej się dowiem... moj do żłobka nie chodzi, ale często jeździmy autobusami chodzimy do marketów, tam też mógł coś złapać, zobaczymy co powie lekarz
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Katarek u niemowlaków
Witam, mam dwie 8 miesięczne dziewczynki i gdy pierwszy raz dostały katarek trwał on miesiąc. Nie było życia a szczególnie w nocy, strasznie je męczył i gdy dawałam smoczka dusiły się. A bez smoczka ani rusz. I teraz też mają, trwa już tydzień i ani nie widać żeby ustępował. Daje kropelki, wyciągam im tym sprzętem do odkurzacza, po 5 minutach dalej to samo. Czy wy też tak macie ze swoimi pociechami ?
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Katarek u niemowlaków
u tak małych dzieci trzeba uważać z aspiratorami do nosa, bo z jednej strony pomagają wyciągnąć wydzielinę z nosa ale z drugiej jego nadmierne użycie uszkadza śluzówkę nosa i podobno produkuje się więcej tego kataru ( tak mówi mój pediatra). Dobrze oczyszczać nos wodą morską i kłaść dzieci na brzuszku. Jeśli katar sie utrzymuje warto skonsultować się z lekarzem, żeby nie doszło do zapalenia oskrzeli
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Katarek u niemowlaków
Moja mama zawsze na katar polecała mi robić sobie inhalacje, to naprawdę pomaga,a dla dziecka są idelane bo nic chemicznego w niej nie ma
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Używałam jedynie go rano i przed spaniem i często robiłam inhalacje na szczęście pomogło.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Też się ostatnio męczyliśmy, znalazłam fajny, szczegółowy artykuł na http://wylecz.to/pl/dziecko/choroby-...u-dziecka.html Warto sobie poczytać i o objawach, ich znaczeniu i sposobach leczenia
Edytowane przez Mani_anka Czas edycji: 2015-10-26 o 21:43 |
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Dopiero jakiś czas temu znalazłam produkt, który naprawdę pomaga mojemu dziecku przy katarku pelavo nos i zatoki. Syrop z naturalnym składem.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Ja na katar jak dotąd stosowałam tylko inhalacje i wyciąganie glutków jak była potrzeba
|
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
Dużo zależy od wieku dziecka u małych dzieci to dużego wyboru nie ma sól morska itp, wyciąganie, ja też daję pyramidonek w syropie i widzę, że małemu ten katar po tym przechodzi szybciej. Inhalacje też robimy często.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie dla malucha tak do 6 mc mało co można podać dodatkowo, a tak na prawdę to do roku. Dla tego inhalacje na początku jeżeli widzę, że to początek. Czasem pomaga i syn wychodzi z przeziębienia.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
U nas przeziębienia to temat rzeka.. niestety. Zaczyna się zwykle od kataru, potem przechodzi w kaszel, a na końcu zostaje sam kaszel i zaczynają się uszy. Tadam. Na katar zwykle nie bierzemy nic, bo ja wiadomo katar leczony trwa tydzień, a nieleczony 7 dni - ale czyścimy nosek irygatorem i smarujemy maścią na bazie miodu pod noskiem, żeby skóra się nie podrażniała. Na kaszel standardzik - Flavamed + PlantagoPharm Plus. Ten pierwszy na odkrztuszanie zalegającej wydzieliny, ten drugi zaś na spokojne przespanie nocy bez kaszlu. Oba mają bardzo dobre smaki, więc Bogom dzięki - nie muszę kombinować z podawaniem. Jak już mija 3 dzień kaszlu to zbieramy się w sobie i jedziemy do lekarza, który przepisuje nam te same syropy i robi wymaz z gardła
Uszy to już zupełnie inna historia...
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Można spróbować podać dziecku syrop na drogi oddechowe, żeby się oczyszczały https://www.znamlek.pl/sinulan-forte-junior-4346.html, a oprócz tego obok łożka można postawić gorącą wodę z wyciśniętym czosnkiem, na noc, działa jak inhalacja
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Fakt, nawilżanie powietrza jest ważne. Czosnek mnie jednak nie przekonuje ;p
Nie wiem, czy ktoś tu wspominał o Katarku? Albo w ogóle o aspiratorze do odsysania wydzieliny? Moim zdaniem rzecz niezbędna przy dziecięcym katarze, bo gruszka to już przezytek. |
|
|
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
Aspirator na pewno się przydaje, ja też dużo bardziej wolę to niż zabawę z gruszką, fajny jest tez nozitix jeśli chodzi o spraye do nosa i też u nawet mniejszych dzieci można stosować, to chyba jedyny spray który toleruje mój syn, pewnie przez ten słodki posmak
na katar dobre jest też częste wietrzenie mieszkania i utrzymywanie nie za wysokiej temperatury powietrza.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Basia_KasiaWiki
|
A jaki syrop dostaliscie i co do noska?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-07-30 o 13:08 Powód: reklama w cytacie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

na katar dobre jest też częste wietrzenie mieszkania i utrzymywanie nie za wysokiej temperatury powietrza.