|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Ja na pewno nie rodzę... póki nie spakuje torby do szpitala
![]() A stwierdziłam, że ja nawet ręczników do szpitala nie mam ![]() klapek chyba nie mam.. tzn mam jakieś stare ale pewnie stopy w nie nie wsadze jeśli będę miała stopy spuchnięte i ogólnie masakra
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
ja wstawiłam kolejne pranie Małej, wypełnienie, kocyk, kombinezon i znów cała pralka.
Zostaly mi jeszcze 3-4 pralki i wiecie co? musiałam sprawdzic o co chodzi z chrustem... ![]() u mnie na to faforki się mówi, nigdy o chruście nie słyszałam i przyjechało gemini, więc czas pakować moją reklamówkę |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, Meire, kciuki za wizyty
Kobietki, czyli pampersy białe górują na początek ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Lui, u mnie też faworki mówią
|
|
|
|
#3155 |
|
Konto usunięte
|
kciuki za wizyty
ja też mam białe na początek potem kupię jakieś inne Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała pączka zjeść
![]() Chrusty-faworki zawsze dla mnie suche były... a ja tam konkretnie lubię Ja kupiłam też białe pampersy do szpitala, zobaczymy jak będą się sprawowac i wtedy zobaczymy co dalej. I teściowa na później kupiła dady 2, mam nadzieję, że nie będę uczulać bo w sumie dużo osób mi je polecało, ale też słyszałam że uczulają. No ale wiadomo, to od dziecka zależy. Jak moja będzie miało skóre po mnie to będzie masakra bo moja skóra wrażliwa jak nie wiem :/ Dziękuje za kciuki, przydadzą się bardzo przy moich nerwach
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
lui u mnie sie mowilo i chrust i faworki
![]() emdzik ja tez nie mam klapek,myslalam o jakis najtanszych tylko gdzie teraz znajde,zeby tylko pod prysznic byly? ja mam na poczatek 1 zielone z pampersa,ale nie bylo innych w sklepie,chociaz te biale dla mnie szalu nie ma,tzn ja nie widzialam roznicy potem bym chciala na wielorazowe przejsc,tylko nadal przekonuje meza w sumie nie wiem czemu inni tak to krytykuja i mi odradzaja,przeciez to ja to bede prac i suszyc nie? a ja nie widze w tym zadnego problemu hehe chyba ze mi sie zmeini zdanieAga wlasnie,jakie masz sny martula maz mnie uswiadomil ze po poludniu ma padac deszcz to chyba musze z mala spacer zaliczyc niech sie tym sniegiem nacieszy,zreszta jest 0stopni i widze ze sie ciapa robi :/---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- emdziku ja dad uzywalam od 3 dopiero,i byly super dla mnie najwieksza porazka to pampersy pomaranczowe-te rumiankowe,to jest jakies nieporozumienie,tesciowa mi tego w pierwszej ciazy zrobila zapas,wszystko mi z nich wyciekalo,no masakra to byla,i ja jej mowilam zeby tego nie kupowala to foch ze oni mi kupuja pieluchy a ja wybrzudzam-bo one najczesciej w promocji byly w netto albo w realu no u nas sie nie sprawdzily dady super,rossmannowskie super a huggiesy jakies takie sztywne dla mnie byly |
|
|
|
#3158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
No i przysnęłam haha
U mnie dziś taka pogoda, że nic tylko spać. U mnie z OM tp 28.02 z usg tak samo a z zapłodnienia to już marzec bo późno zarodek miałam podany, przesuniętą owu lekami. I też ciężko powiedzieć jak dokładnie będzie.hmmm jak będzie tak będzie.. |
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
też wczoraj ogladalismy
Cytat:
Wstałam dziś i znowu chodzę zgieta i brzuch trzymam.skurcze dziwne jakieś. Zostało 30dni do pierwotnego terminu Mam nadzieje ze bedzie to szybciej bo ja juz mam dosc ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- jak weszło to i wyjść musi
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sporo osób chwali Dady, że jakościowo takie jak pampersy, ale jak się trafi na dobrą promocję pampków, to cenowo też wychodzą podobnie
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, przy przekręcaniu też dziwne bóle mam. Przekręcam się powoli i wstaję też powoli, juz jest coraz ciężej :/.
Buu, też słyszałam o pomarańczowych pampersach. Koleżanka mnie na nie uczulała, a szczególnie na chusteczki nawilżane z serii pomarańczowej...dla niej brzydko pachniały. Ja właśnie nie wiem dlaczego, ale Dadę prawie każdy chwali, ale nie wiem jak jest na początku z nimi....moze z Dadą później poekperymentuję. a co do chrustów, to pamiętam, kiedyś jadłam obalne z miodem i posypane makiem, ajjj jakie dobre były. |
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Buu to leć na spacer
![]() Aj dlatego mówie - każde dziecko inne, trzeba będzie eksperymentować ![]() Mam nadzieje tylko, że te dady mi się nie zmarnują ![]() A u nas 5,5 stopni na termometrze hehe Ale ciśnienie chyba dalej kiepskie bo naprawdę chce mi się dalej spać ![]() A ja muszę iść do wanny się ogarniać
|
#3164 |
|
Konto usunięte
|
bardzo się cieszę że na tłusty czwartek będę mogła zjeść chrust i paczka
mam nadzieję że małemu nie zaszkodzi Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiecie jak ja za tym tesknie jak urodze to mam nadzieje,ze uda mi sie wyrywac na pobiegane ![]() Noooo a sny od razu moja wina Cytat:
ja chce kupic czarne, ale maz mi mowi tak: wez swoje rozowe- tez zamaskuja rany wojenne w razie co, wez jeden granatowy z domu, a jakby co - polece ci dokupie, a jak te beda do wywalenia, to kupimy nowe do domku w sumie racjabo ja mam tylko te 3 w kolorze, reszte mamy biala, ja kocham biale reczniki ![]() A klapki biore crocsy na porod, japonki pod prysznic zwykle basenowy moje i mam jeszcze kapcie z ikei takie cieplejsze, wsune w torbe w boczna przegrodke na wszelki wielki wiec jak wyladujemy razem rodzic, to ci pozycze ok ? ![]() Cytat:
Cytat:
a chrusty to sa te chrupiaca wole te spęczniałe właśnie, kiedy jest tłusty czwartek ???????/ dobra , juz wiem 12.02 ![]() ja mam na razie jedna mala paczke premium 1 :P reszte musze dokupic kupie jeszcze jedne jedynki i potem juz dwojki raczej ![]() Moja Antkowa baaaaaaaardzo zachwala chusteczki mokre biale pampers dla bejbi ja kierujac sie srokao - kupie hippa, lub huggiesy lub te z netto ale ona jakby co bardzo poleca, mowi,ze przerobila rozne, a te ani nie uczulaja jej dupenki małej Antkowej , ze sa mokre i super
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-05 o 11:32 |
||||
|
|
|
#3166 |
|
Konto usunięte
|
19 lutego
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- tz albo teściowa będą musieli po paczki dla mnie iść ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
oo..Melbi, to w tłusty czwartek będę myślała o Tobie i będę Ci życzyć smacznego!
Aga, czyli te białe chusteczki pampersa też sa dobre. Właśnie też ktoś je u nas polecał...nie wiem czy Alunia, czy Kasiulka. |
|
|
|
#3168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupiłam jedne huggiesy, trójpak fitti czy jakoś tak z biedronki, bo Srokao polecała też, no i mam rossmannowe bo chciałam pudełko, kosztowały tylko 6,5 a podobno wszystko co rossmannowe to dobre - kupiłam też krem na mróz za 4 zł w promo
|
||
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam w domu rossmanowe z pudelkiem tylko a krem na mroz rossmana tez mam teraz- ale dla siebie ja sie nim smaruje jest fajny ![]() Ale bejbikowi chyba kupie hippa , nie wiem
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha Aga ale Ty nie chcesz rodzic w styczniu
Ja nie wiem.. właśnie ja bym chciała jakiś ciemny ręcznik a jak tak myśle to takich w domu nie mam co by się nadawał, tez chciałam własnie używany, żeby mozna było jak coś wywalić a właśnie do domu nowy kupić ![]() Albo bez kitu wezmę jakieś z domu, nawet białe i będę od razu do kosza wywalać haha. No a chusteczki mam na razie huggies i nettowe... ciekawe które będą lepsze :P to kiedy ten tłusty czwartek ? 12 czy 19?
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z Hippa będę chciała krem na odparzenia na pupę (Sudocrem jest strasznie mocny), więc kupno rossmanowego na dwór było czystą logistyką - żeby nie mylić tubek bo są podobne
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może będe na porodówce z pączkiem wtedy |
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnieee... ja nie mam kremu na mróz dla bejbika... co polecacie?
![]() A wózek nie wiem kiedy zamówimy bo przeczytałam, że będą jakieś nowe kolory 2015 i teraz czekamy czy jedo po urlopie doda od razu i czy coś fajnego będzie
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
wychodzi na to, że 12
http://www.kalendarzswiat.pl/tlusty_czwartek/2015
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Ok już się nie mogę doczekać tych pączków
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
12.02?
to myslicie ze jak wezme karton paczkow na porodowke spojrza na mnie polozne laskawszym okiem? |
|
|
|
#3177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja na pupe Linomag, ale jak nie podpasuje to bede probowala hippa, sudocrem bedzie ostateczna ostatecznosciajeszcze w zanadrzu bedzie bepanthen Cytat:
mowi sie, by krem na wiatr nie mial wody w skladzie na poczatku prawie wszystkie maja chcialam tez sprawdzic z pat&rub sklad co z woda ....
|
|
|
#3178 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
ja kupiłam rossmannowy
pewnie za dużo go nie zużyje, ale mieć trzeba - chocby na wyjscie ze szpitala i do lekarza ![]() kosztował 3,99 w promocji, Srokao poleca chyba wszystkie kosmetyki z rossmanna jako nie przekombinowane pod względem składu tutaj cała analiza porównawcza kremów na mróz (hipp też poleca): http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...na-pogode.html |
|
|
|
#3180 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Nawet nie wiecie jak ja za tym tesknie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo przeczytałam, że będą jakieś nowe kolory 2015 i teraz czekamy czy jedo po urlopie doda od razu i czy coś fajnego będzie