Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 07:26   #4081
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Kostka u mnie identycznie ze spaniem. W nocy śpi to znaczy budzi się dość często na jedzenie ale potem zasypia przy cycu, odkładam to trochę pomarudzi, poręczy ale zasypia i 1-1,5 h śpi. Za to w dzień zasypia tak samo przy cycu albo przytulona i lulana, czasem nawet sama zaśnie leżąc ma macie ale budzi się po kilku minutach. Jedynie na spacerze albo w aucie śpi. No i na ręku dłużej pospi jak nie odkładam. Nie wiem co z tym zrobić bo spać wieczorem idzie późno, choć kapiemy o 20 i potem próbujemy przekonać do spania to zasypia dopiero ok północy. Zdecydowanie za mało śpi.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:13   #4082
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Kladzuecie maluszki jeszcze usilnie do snu na boku? Ja staramsie, ale ledwo mala odloze to juz sie obraca chyba nie ma sensu na sile jej ukladac...
Moja nie lubi na boku, nawet glowki, ale to chyba ja ją jakos zle ukladam, bo ostatnio jak babcia ją polozyla na boczku tak spala dlugo

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Czy masc majerankowa moge smarowac malej pod nosek. Bo na ulotce pisze ze lepiej od roku a gdzies czytalam ze mozna. Ja dzis kolejna noc w drugim pokoju bo na noc przezuebienie mi sie nasila. A tz z mala ktora steka i nie chce spac
tez mam ta masc i tez zobaczylam, ze jest od roczku, wiec schowalam, ale jak dziewczyny pisza ze mozna to chyba moooozna

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej

Byłam dzisiaj na szopingu, kupilam SE sukienkę w mohito na chrzciny, a dla D.sukienkę w cocodrillo na 74! Wogole to dziś skonczxyla 2 miesiące i nadal pępek nie odpadl

Kurcze malo mnie tu a teraz jeszcze fejs do ogarniecia
Jak wstawić fotke z tel .żeby tylko naszej grupie było?
ten pepek u Dominiki jest po prostu niemozliwy! Wow

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:25   #4083
Zanet84
Zakorzenienie

Narazie raczej nie bedzie czasu na dodatkowe hobby, ale moze kiedys spelni sie moje marzenie z lat dzieciecych o koniach
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:50   #4084
alekaz1
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny to bede smarowac ta mascia majerankowa bo widze jej katarek przeszkadza ale mialapobudke o 3 i potem o 7 rano wiec nie tak zle.

Glodomorek je roznie, przewaznie 120 ml ale zdaza sie se zje mniej. Dziennie wychodzi roznie przewaznie 700-800 ml choc ostatnio nie dociafamy do700 przez pare dni.
Stary 2015-01-05, 08:50   #4085
tiera
Raczkowanie

Kostka nie sadze by to od ciebie zależało, mój syn tez tak mało spal, do tego nie spal w nocy i ciągle byl glodny. Takie typy się czasem trafiają.

PAULINA
nie jesteś złą mamą, niepotrzebnie się stresujesz. Jak troszkę wyluzujesz i podejdziesz do tego spokojniej będzie inaczej i powoli ustalisz jakiś rytm dnia.

U nas woda musi być zimna a mleko ciepłe. Ciepłą wodą pluje.

Co do spania w łóżeczku to ja znowu mam taki problem że moje dziecko zasypia tylko w łóżeczku - niby super, bo nakarmie ją pobawimy się odkładam do łożeczka i ona zasypia, jest tylko jedno ale- ona nie chce spać gdzie indziej niż w swoim pokoju My dużo jeździmy i o ile jest jeszcze w samochodzie albo w wózku to śpi to jak już zbliża się pora kąpania mamy problem bo nie ma spania i jest wrzask, a o spaniu w ciągu dnia u kogoś albo nawet w innym pokoju na łóżku nie ma mowy w efekcie tego moja mam zawsze musi przyjeżdżać do mnie jak gdzieś jadę bo u kogoś jest grzeczna dopóki nie chce spać, nawet jak zaśnie to po 5 minutach jest pobudka i marudzenie. I jak tu jechać z dzieckiem na ferie przecież małej nie zostawimy w domu.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:03   #4086
GoniaaaS
Rozeznanie

Moze sie odzwyczai? Albo sprobuj z lozkiem turystycznym w jej pokoju i przekladaj do niego jej posciel ochraniacz itp. Potem pzenos ja z lozkiem i rzeczami gdzieś indziej.
Kurcze i tak zle i tak niedobrze. Moja sama w łóżeczku budzi sie z mega piskiem potem pol godziny uspokajam i wkoncu nad ranem spi juz ze mną
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:04   #4087
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Kostka nie sadze by to od ciebie zależało, mój syn tez tak mało spal, do tego nie spal w nocy i ciągle byl glodny. Takie typy się czasem trafiają.

PAULINA
nie jesteś złą mamą, niepotrzebnie się stresujesz. Jak troszkę wyluzujesz i podejdziesz do tego spokojniej będzie inaczej i powoli ustalisz jakiś rytm dnia.

Co do spania w łóżeczku to ja znowu mam taki problem że moje dziecko zasypia tylko w łóżeczku - niby super, bo nakarmie ją pobawimy się odkładam do łożeczka i ona zasypia, jest tylko jedno ale- ona nie chce spać gdzie indziej niż w swoim pokoju My dużo jeździmy i o ile jest jeszcze w samochodzie albo w wózku to śpi to jak już zbliża się pora kąpania mamy problem bo nie ma spania i jest wrzask, a o spaniu w ciągu dnia u kogoś albo nawet w innym pokoju na łóżku nie ma mowy w efekcie tego moja mam zawsze musi przyjeżdżać do mnie jak gdzieś jadę bo u kogoś jest grzeczna dopóki nie chce spać, nawet jak zaśnie to po 5 minutach jest pobudka i marudzenie. I jak tu jechać z dzieckiem na ferie przecież małej nie zostawimy w domu.

hehe no tak.... wszystko ma plusy i minusy
domatorka znaczy się Wam rośnie

no to w te ferie to gondolce niech śpi i już

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

moja wczoraj pospała w łóżeczku noooo tak z 10 minut to może
Stary 2015-01-05, 09:18   #4088
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Kostka, jeszcze w Mysłowicach na Wesołej też sporo koni chyba a to w miarę blisko do DG
to juz wydaje mi sie, ze katowice blizej chyba niz myslowice
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Kostka u mnie identycznie ze spaniem. W nocy śpi to znaczy budzi się dość często na jedzenie ale potem zasypia przy cycu, odkładam to trochę pomarudzi, poręczy ale zasypia i 1-1,5 h śpi. Za to w dzień zasypia tak samo przy cycu albo przytulona i lulana, czasem nawet sama zaśnie leżąc ma macie ale budzi się po kilku minutach. Jedynie na spacerze albo w aucie śpi. No i na ręku dłużej pospi jak nie odkładam. Nie wiem co z tym zrobić bo spać wieczorem idzie późno, choć kapiemy o 20 i potem próbujemy przekonać do spania to zasypia dopiero ok północy. Zdecydowanie za mało śpi.
No wlasnie....to moj tak samo tylko ma dluzsze przerwy z jedzeniem...
Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość

PAULINA

A w gondoli nie moze spac? My tez wiecznie w rozjazdach i ja biore gondole z wozka i tam spi, u rodzicow jak jestesmy to tez - nie chce mi sie lozeczka tur. rozkladac a pozatym ono jest takie niskie wiec klade gondole na dwoch zlaczonych fotelach i tak spi.

Nie bylismy wczoraj na spacerze bo sypalo a wieczorem byla burza sniezna i zle mi z tym, u nas jedynie spacer to obowiazkowy punkt programu ok. 11-13
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:19   #4089
aleska
Raczkowanie

Dziewczyny, jeszcze raz - jak zapisać się do grupy fejsbukowej?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:20   #4090
Kostka09
Zakorzenienie

Ja sie boje tylko, ze on spi w nocy bo jest ciemno...to co ja zrobiE w lecie
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:27   #4091
manieczka1
Zakorzenienie

Paulina u nastez wszystko zalezne od tego jak spi w nocy wiec my tez mamy rozpierdzielnik haha a z zabawa to u nas jedynie po karmieniu zeby mial z tego radosc, po jak sie obudzi to przewaznie glodny
Frau tak na brzuszek tez ukladam, bo lubi
Nasz tez ostatnio ma problemy ze spaniem w dzien. Tak jak piszecie jak polulam to spi, odloze to za 15 min sie budzi...w wozku i aucie spi po kapieli tez dlugo sie meczy zeby zasnac noc spi ladnie dziewczyny skoro tyle z nas tak ma to moze to normalne?

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Tez sie tego boje
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 09:35   #4092
aleska
Raczkowanie

U nas też najpierw karmienie później zabawa.

A dziś się boję że ładnie spał, bo niskie ciśnienie i spadł śnieg :P Na takie maluszki też pogoda może działać?

Wkurza mnie, że ja mam problemy ze snem. W dzień nie jestem w stanie się zdrzemnąć :/ a i w nocy nie mogę zasnąć.
Stary 2015-01-05, 09:40   #4093
manieczka1
Zakorzenienie

Aleska ja tezsie nad tym zastanawiam, ale mysle ze moze dzialac. Pamietacie jeden dzien, podczas ktorego wiekszosc naszych dzieci spala non stop?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:41   #4094
aleska
Raczkowanie

Mali meteopaci :P
Stary 2015-01-05, 09:45   #4095
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeszcze raz - jak zapisać się do grupy fejsbukowej?

Ja tez bym chciała

Kostka okna deskami będziemy zabijać coby ciemno było

Byliśmy u pediatry. Buła wazy prawie 5 kg i lekarz mówi, żeby uważać z dokarmianiem a ja się bałam, ze głodze dziecko. Cóż ciężki okres przed nami ale skoro dobrE przybiera to przerwy miedzy karmieniami będziemy siła wydłużać. No i kamień z serca bo krosty na buzi to potowki a bałam się, ze to alergia albo inna skaza. Teraz tak sobie myśle, ze może ona ciagle na cycku wisi bo w mieszkaniu gorąco i jej się chce pic?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:48   #4096
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
jak juz nie wiem co zrobic to sciagam mu majty i pieluche - on jest wtedy zachwycony i lezy z gola pupa jeszcze 10 minut
i nie sika Ci?? moj to by juz polowe pokoju zasikal... przyklad z wczoraj- zostawilam M. rozebranego na chwile przed kapiela. Tylko chcialam podac tz termometr. I juz fontanna poszla na pol pokoju dobrze,ze dywanow nie mamy. A przy zmianie pieluchy to czesciej sika niz nie.

Cytat:
a ile takie dziecko pwinno spac? zastanawiam sie czy moj w ciagu dnia nie spi za duzo.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Aleska, ale ja chyba dostalam od Ciebie zaproszenie na fb.... ??

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:50   #4097
aleska
Raczkowanie

Fiorella, do znajomych, a nie do grupy. Chyba ze kto inny wysłał.
Stary 2015-01-05, 09:51   #4098
fiorella22
Zadomowienie

ta grupa fb to cos innego niz fb? zglupialam juz.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:53   #4099
aleska
Raczkowanie

Dobra, nie wiem jakim cudem, ale jestem w fejsbukowej grupie

A już wiem. Dzięki za dodanie mnie do grupy

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2015-01-05 o 10:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 10:15   #4100
sloneczko_1201
Zadomowienie

Silesianna mój wcina ok 6-7 razy i połowę z cyca a połowę to butlą i wydaje mi się, że przybiera aż za dobrze. Leci nam już 3 miesiąc i wcina z butli 120 ml.
Ile Jerzy zjada tego pepti na raz?

Wie któraś może do kiedy dziecku podaje się probiotyki, bo strasznie drogi to interes i mało wydajne są?
Któraś też pisała,że daje taki zwykły dla dorosłych taniej to wychodzi?
Muszę coś zamówić a jak biorę espumisan, delicol i jeszcze probiotyk to mi taka suka zawsze wychodzi, że hej!

My mamy problem z zasypianiem wieczorem. O 19 jest kąpiel potem mleczko, światła pogaszone a maruda zasypia i się budzi. Dopiero po następnym karmieniu usypia koło 23-24.
Wczoraj zasnął o 23 a ja nie mogłam spać zasnęłam po 2 a o 3 już trzeba było karmić. Potem znowu się obudził o 5:30 i 7:30.

U nas dzisiaj śnie pada, ale jest w plusie, więc wyobraźcie sobie co za masakra na dworze.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:16   #4101
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Moje dziecko tez lapki do buzi pcha i sie slini
Tzzachcialo sie chleba cieplego, mam automat do chleba tylko gdzies mi wcielo fajne przepisy musze szukac nowych jakis.
Mam całą grubą książkę o wypieku chleba. Połowa o zwykłych a druga o wypiekaczu. Mkeszkając w Ire piekłam chleb co 2 dzień. Teraz sporadycznie, ale się zdarza.

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Kostka, jeszcze w Mysłowicach na Wesołej też sporo koni chyba a to w miarę blisko do DG
My tam na spaver chodzimy

Cytat:
to juz wydaje mi sie, ze katowice blizej chyba niz myslowice
Pracuję w DG i z 1000 miałam 26km w jedną stronę a teraz z M-c jakieś 23km. Generalnie to pół h drogi.

Już po chrzcinach. Fajnie było. Teściowa spisała się na medal. Prawie pół imprezy ogarnęła sama. Zdjęcia dam na fb.
Msza była na 16, więc bez obiadu. Na początek daliśmy tort i ciasta z kawką. Potem zmiana na zimną płytę (szynki, sery i deska serów, jaja faszerowane, tymbaliki, śledziki i koreczki, oliwki, pomidory i ogórasy, pasztet z jadłonomii ) zaraz potem sałatka jarzynowa i frankfuterki na ciepło. No i chlebek - 3 rodzaje, zwykły, razowy i mój z maszyny O 22 goście się rozeszli, tylko podjazd nam tak zasypało, że była obawa, że wszyscy na noc zostaną. A i prądu nie było chwilkę na całej wsi i siedzieliśmy przy świecach brama wjazdowa też na prąd , co poniektótrzy się zestresowali hihihi.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:18   #4102
karola19
Raczkowanie

Ja jak zostawiam małego bez pieluchy żeby się przewietrzył to kładę na niego tetre. Jak siknie to już nie ma fontanny a mokra tetre zabieram i albo zostawiam bez albo kładę kolejną.

No i stało się. Mąż mi nauczył dziecko noszenia na rękach i mały jak sięznudzi zabawa to drze ssię i uspokaja dopiero jak się go weźmie na ramię albo plecami do brzucha i chodzi po mieszkaniu tak ze on sobie wszystko ogląda. No to będzie ciekawie jak Michał wróci do pracy.... ^^)
28.07.2010 - Kisiel

Edytowane przez karola19
Czas edycji: 2015-01-05 o 10:23
karola19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:32   #4103
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Nadia tez spi w nocy, w dzien to rzadkosc a jesli juz to drzemki

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Ja tez bym chciała

Kostka okna deskami będziemy zabijać coby ciemno było

Byliśmy u pediatry. Buła wazy prawie 5 kg i lekarz mówi, żeby uważać z dokarmianiem a ja się bałam, ze głodze dziecko. Cóż ciężki okres przed nami ale skoro dobrE przybiera to przerwy miedzy karmieniami będziemy siła wydłużać. No i kamień z serca bo krosty na buzi to potowki a bałam się, ze to alergia albo inna skaza. Teraz tak sobie myśle, ze może ona ciagle na cycku wisi bo w mieszkaniu gorąco i jej się chce pic?
Ale jak tu te przerwy sila wydluzac jak sie drze chcialam teraz wydluzyc. O 9 jadla z pelnego po nocy cycka. Jadla do 9.30 i co ? Znowu je juz mi sie tak darla....
Stary 2015-01-05, 10:32   #4104
magdula87
Rozeznanie

Mój też jak się budzi to najpierw musi być butla a potem zabawa przecież po przebudzeniu jest taki wielki głód i histeria że inaczej się nie da.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:37   #4105
tiera
Raczkowanie

Trochę źle to opisałam ale u nas problem jest taki że nawet jak ją przenosiliśmy z łóżeczkiem do innego pokoju to był mega wrzask po 10 minutach. W gondoli czy w leżaczku to jest takie bardziej czuwanie u niej a nie spanie. Budzi się co chwile i zagląda czy ktoś obok jest a jak przychodzi jej godzina spania to ani gondola ręce ani cokolwiek nie daje rady.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:38   #4106
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
No to to samo co u mnie dlatego dzis postanowilam ze bedzie tylko butla albo z moim albo z mm ale bede widziec ile wypija..no i co i dupa pije sobie raz 60ml potem nie chce za pol h dorabiam i pije 20ml i tak w sumie caly dzien saczy... do tego nic nie spala i teraz dalej nie spi..
Kurde migrena caly dzien mnie trzymie, paracetamol nic nie daje..teraz wyszlam z sypialni bo juz leb mi peka i tz sie nia zajmuje doszedl do wniosku ze nie jest spiaca i ja zabawia, daje na brzuszek i rozbrykala sie juz na calego.
Mój też tak cały dzień saczy po trochę. Zazwyczaj wypija po 40ml. Może raz dziennie się zdarzy ze wypije 70 lub 90. Cyc daje w nocy ale też za długo nie ciągnie.

W ogóle skłaniam się ku mm. Poczekam do wizyty za 3dni. Teraz jeszcze chora jestem żadnych leków nie można ;/ a teraz jak jestem sama to nie będę miała czasu przyrządzić nic do jedzenia poza chlebem z pomidorem i paluszkami;( strasznie mnie to dobija ;(

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2015-01-05 o 10:42
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:38   #4107
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
i nie sika Ci?? moj to by juz polowe pokoju zasikal... przyklad z wczoraj- zostawilam M. rozebranego na chwile przed kapiela. Tylko chcialam podac tz termometr. I juz fontanna poszla na pol pokoju dobrze,ze dywanow nie mamy. A przy zmianie pieluchy to czesciej sika niz nie.

a ile takie dziecko pwinno spac? zastanawiam sie czy moj w ciagu dnia nie spi za duzo.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Aleska, ale ja chyba dostalam od Ciebie zaproszenie na fb.... ??
Ja ostatnio po kapieli jak wycieralam mala (zawsze w reczniku na przewijaku na ktorym jest frotowe przescieradelko) tak patrze na przescieradelko mokra plama, ale pomyslalam ze mokry recznik przesiakl...na drugi dzien to samo...na trzeci wycierajac mala odchylilam recznik na nozkach i.... Okazalo sieze mala tak rozluznia w kapieli ze po wyjeciu sika w recznik nie codziennie ale zdarza sie..
Stary 2015-01-05, 10:39   #4108
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć

I co?
Prasowanie czeka, odkurzanie czeka, a wszędzie igły z choinki, ja bez śniadania, deicko zaniedbane leży, ale na wizażu i fb siedzę.
Wiedziałam, ze tak będzie

Manieczka, mój syn jak był starszy, to w lato o 5 wstawał, to było straszne.

Alekandretta, fajnie, że buła rośnie.
Mam czasem wrażenie, ze zbyt mało wierzycie w siebie dziewczyny i podajecie mm przy kp bez wskazań.
Stary 2015-01-05, 10:42   #4109
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
silesianna mój wcina ok 6-7 razy i połowę z cyca a połowę to butlą i wydaje mi się, że przybiera aż za dobrze. Leci nam już 3 miesiąc i wcina z butli 120 ml.
Ile jerzy zjada tego pepti na raz?

Wie któraś może do kiedy dziecku podaje się probiotyki, bo strasznie drogi to interes i mało wydajne są?
Któraś też pisała,że daje taki zwykły dla dorosłych taniej to wychodzi?
Muszę coś zamówić a jak biorę espumisan, delicol i jeszcze probiotyk to mi taka suka zawsze wychodzi, że hej!

My mamy problem z zasypianiem wieczorem. O 19 jest kąpiel potem mleczko, światła pogaszone a maruda zasypia i się budzi. Dopiero po następnym karmieniu usypia koło 23-24.
Wczoraj zasnął o 23 a ja nie mogłam spać zasnęłam po 2 a o 3 już trzeba było karmić. Potem znowu się obudził o 5:30 i 7:30.

U nas dzisiaj śnie pada, ale jest w plusie, więc wyobraźcie sobie co za masakra na dworze.
:d

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Mam całą grubą książkę o wypieku chleba. Połowa o zwykłych a druga o wypiekaczu. Mkeszkając w Ire piekłam chleb co 2 dzień. Teraz sporadycznie, ale się zdarza.

My tam na spaver chodzimy

Pracuję w DG i z 1000 miałam 26km w jedną stronę a teraz z M-c jakieś 23km. Generalnie to pół h drogi.

Już po chrzcinach. Fajnie było. Teściowa spisała się na medal. Prawie pół imprezy ogarnęła sama. Zdjęcia dam na fb.
Msza była na 16, więc bez obiadu. Na początek daliśmy tort i ciasta z kawką. Potem zmiana na zimną płytę (szynki, sery i deska serów, jaja faszerowane, tymbaliki, śledziki i koreczki, oliwki, pomidory i ogórasy, pasztet z jadłonomii ) zaraz potem sałatka jarzynowa i frankfuterki na ciepło. No i chlebek - 3 rodzaje, zwykły, razowy i mój z maszyny O 22 goście się rozeszli, tylko podjazd nam tak zasypało, że była obawa, że wszyscy na noc zostaną. A i prądu nie było chwilkę na całej wsi i siedzieliśmy przy świecach brama wjazdowa też na prąd , co poniektótrzy się zestresowali hihihi.
Ooo a gdzie w dg pracujesz jesli mozna spytac . ? Gdzies wcentrum ?
Stary 2015-01-05, 10:46   #4110
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio po kapieli jak wycieralam mala (zawsze w reczniku na przewijaku na ktorym jest frotowe przescieradelko) tak patrze na przescieradelko mokra plama, ale pomyslalam ze mokry recznik przesiakl...na drugi dzien to samo...na trzeci wycierajac mala odchylilam recznik na nozkach i.... Okazalo sieze mala tak rozluznia w kapieli ze po wyjeciu sika w recznik nie codziennie ale zdarza sie..
U nas też tak jest, ostatnio siki aż mi po nogach poleciały, jak małą niosłam w ręczniku, kupa też się tak zdarzyła.

Słoneczko, Lila też późno zasypia, koło 24-1, nie umiem jej przestawić, wczoraj zasnęła o 23, to i tak przed pierwszą chciała jeść, a potem do 6.30 pospała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości