Miłośniczki Mango - cz. IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 12:59   #2461
melissa89
Wtajemniczenie

Dot.: Miłośniczki Mango - cz. IV

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;49585988]

No proszę, jeszcze szybciej !
Czyżby wreszcie coś się zmieniło?

[/QUOTE]

na to wygląda sama jestem zaskoczona, musiałam jakoś przegapić tą kwotę na koncie, bo nawet się nie spodziewałam, że tak szybko będą
melissa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:38   #2462
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja oddalam 27.12 i ciagle nie mam kasy ale wlasnie placilam za pobraniem.. choc w okolicach listopada kasa wplynela w 3 dni...

Udostępniłaś dane bankowe? To Twój pierwszy zwrot przesyłki płatnej przy odbiorze czy kolejny?
Ja w październiku czy tam listopadzie na zwrot pieniędzy czekałam 2 dni (przesyłka płatna przy odbiorze). Ostatnio towar oddałam 8 grudnia, a pieniądze otrzymałam 31 Jeśli minie 12 dni roboczych (tyle wynosi max czas oczekiwania wg tego, co jest podane na stronie), to zadzwoń na infolinię. Mi powiedzieli, że przy każdym kolejnym zwrocie paczki z płatnością przy odbiorze może pojawić się informacja, że dane bankowe nie są udostępnione, tak u mnie było
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 16:28   #2463
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez melissa89 Pokaż wiadomość
na to wygląda sama jestem zaskoczona, musiałam jakoś przegapić tą kwotę na koncie, bo nawet się nie spodziewałam, że tak szybko będą
Miejmy nadzieję, że już tak pozostanie i zwroty pieniędzy za zakupy będą błyskawiczne
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 16:31   #2464
Morn
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;49590012]Miejmy nadzieję, że już tak pozostanie i zwroty pieniędzy za zakupy będą błyskawiczne [/QUOTE]

Ja dzisiaj zrobiłam zwrot, wiec zobaczymy ile czasu im to zajmie
Stary 2015-01-04, 16:42   #2465
starlit
catch me if I fall.

Dziewczyny, czy moge Was prosic o wypelnienie krotkiej ankiety dotyczacej energetyki odnawialnej? Zajmie Wam to nie wiecej niz 5 minut, a bedzie dla mnie nieoceniona pomocą
https://docs.google.com/forms/d/171v...?usp=send_form
wybaczcie offstop
Stary 2015-01-04, 17:11   #2466
LustForLife
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melissa89 Pokaż wiadomość
ah kurcze niedobrze.. hm... a na stronie jest takie info "Obecnie nie jest możliwe anulowanie ani zmiana zamówienia, ponieważ przygotowujemy zakupy od momentu potwierdzenia zamówienia na stronie internetowej"

ok spróbuję przez formularz, dziękuję
Hej! Udało Ci się anulować to zamówienie?

Miałam dziś dziwną sytuacje z płatnością. Po północy kliknęłam kilka rzeczy z opcją zapłata kartą i najpierw mi nie przyjęło karty, a później wszystko wydawało się ok, ale sprawdzałam dziś koło południa i dalej nie było tego zamówienia w zakładce 'Zamówienia', nie ściągnęło mi z konta ani nie dostałam maila. Stwierdziłam, że pewnie odrzucilo mi tamta płatnośc , a że było późno to pewnie nie ogarnęłam. Zapłaciłam raz jeszcze tym razem dotpayem i nagle dostałam 2 potwierdzenie i wyświetliły mi się 2 zamówienia na te same rzeczy, ale o innych numerach :/. Wiem na pewno, ze nie potrzebuje 2 razy tych samych rzeczy :P i nawet nie ma sensu, żeby mi wysyłali, więc megaaa mi zalezy na anulowaniu jednego. Opisałam już wszystko w formularzu, a jutro spróbuję zadzwonić. Kasy z konta póki co dalej mi nie zablokowali, obawiam się, że nastąpi to jutro, chociaż zawsze przy zakupach internetowych blokowali od razu...
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 18:20   #2467
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Udostępniłaś dane bankowe? To Twój pierwszy zwrot przesyłki płatnej przy odbiorze czy kolejny?
Ja w październiku czy tam listopadzie na zwrot pieniędzy czekałam 2 dni (przesyłka płatna przy odbiorze). Ostatnio towar oddałam 8 grudnia, a pieniądze otrzymałam 31 Jeśli minie 12 dni roboczych (tyle wynosi max czas oczekiwania wg tego, co jest podane na stronie), to zadzwoń na infolinię. Mi powiedzieli, że przy każdym kolejnym zwrocie paczki z płatnością przy odbiorze może pojawić się informacja, że dane bankowe nie są udostępnione, tak u mnie było
tak zarowno wczesniejsze jak i ta byly za pobraniem, dane bankowe rowniez mam udostepnione, w gruncie rzeczy liczac tylko dni robocze, minely dopiero 4 12 minie dopiero 15stego stycznia przez te wszystkie swieta... Ehhh no nic, pozostaje czekac szkoda, bo troche kasy mam przyblokowane, bo zakupy okazaly sie srednio udane i oddawalam prawie wszystko z 4rech paczek

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 19:09   #2468
melissa89
Wtajemniczenie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;49590012]Miejmy nadzieję, że już tak pozostanie i zwroty pieniędzy za zakupy będą błyskawiczne [/QUOTE]

oby, bo mam kilka rzeczy jeszcze do zwrotu

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Hej! Udało Ci się anulować to zamówienie?

Miałam dziś dziwną sytuacje z płatnością. Po północy kliknęłam kilka rzeczy z opcją zapłata kartą i najpierw mi nie przyjęło karty, a później wszystko wydawało się ok, ale sprawdzałam dziś koło południa i dalej nie było tego zamówienia w zakładce 'Zamówienia', nie ściągnęło mi z konta ani nie dostałam maila. Stwierdziłam, że pewnie odrzucilo mi tamta płatnośc , a że było późno to pewnie nie ogarnęłam. Zapłaciłam raz jeszcze tym razem dotpayem i nagle dostałam 2 potwierdzenie i wyświetliły mi się 2 zamówienia na te same rzeczy, ale o innych numerach :/. Wiem na pewno, ze nie potrzebuje 2 razy tych samych rzeczy :P i nawet nie ma sensu, żeby mi wysyłali, więc megaaa mi zalezy na anulowaniu jednego. Opisałam już wszystko w formularzu, a jutro spróbuję zadzwonić. Kasy z konta póki co dalej mi nie zablokowali, obawiam się, że nastąpi to jutro, chociaż zawsze przy zakupach internetowych blokowali od razu...
wysłałam im wiadomość przez ten formularz, ale nie mam jeszcze żadnej odpowiedzi...
melissa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 20:58   #2469
Kissulka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy moge Was prosic o wypelnienie krotkiej ankiety dotyczacej energetyki odnawialnej? Zajmie Wam to nie wiecej niz 5 minut, a bedzie dla mnie nieoceniona pomocą
https://docs.google.com/forms/d/171v...?usp=send_form
wybaczcie offstop
uzupełnione
Kissulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 21:46   #2470
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Napisane przez Kissulka Pokaż wiadomość
uzupełnione
dziekuje
Stary 2015-01-04, 21:48   #2471
natalina001
Raczkowanie

Morn, Gwiazdka93 - dzięki za odpowiedzi
natalina001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 22:15   #2472
Kiniaa92a
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuję szybkiej rady!
Chcę zamówić płaszcz z Mango, jednak nigdy nic tam nie kupowałam. Noszę typowe M i wg ich tabeli rozmiarów wydaje mi się, że także jestem M-ką. Jednak naczytałam się sporo o zaniżonych/zawyżonych rozmiarach. Jak to jest naprawdę z tymi rozmiarami?
Kiniaa92a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:07   #2473
martitkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiniaa92a Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję szybkiej rady!
Chcę zamówić płaszcz z Mango, jednak nigdy nic tam nie kupowałam. Noszę typowe M i wg ich tabeli rozmiarów wydaje mi się, że także jestem M-ką. Jednak naczytałam się sporo o zaniżonych/zawyżonych rozmiarach. Jak to jest naprawdę z tymi rozmiarami?
reguły nie ma ale wydaje mi się że najbezpieczniej jest brać swój rozmiar chyba że jest to fason oversize to lepiej brać rozmiar mniejszy bo one zazwyczaj spore są

jak napiszesz o który konkretnie płaszcz Ci chodzi to może ktoś mierzył albo ma ten płaszcz i coś doradzi bo czasami faktycznie różnie bywa
martitkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:10   #2474
Agnessa*
Zakorzenienie

Wrrr, wiedziałam, że kiedyś to nastąpi... Właśnie dostałam brudną bluzkę z Mango Outlet
Do tej pory nie narzekałam na Mango, wszystko było super...

Dziewczyny, miałyście podobny przypadek? Ja zwroty z Mango Outlet zawsze odsyłałam do Warszawy, ale to były rzeczy bez wad, a teraz nie wiem - czy odesłać bluzkę bezpośrednio do Hiszpanii?

Z góry dziękuję za info!
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 11:54   #2475
mmariczkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Wrrr, wiedziałam, że kiedyś to nastąpi... Właśnie dostałam brudną bluzkę z Mango Outlet

Dziewczyny, miałyście podobny przypadek? Ja zwroty z Mango Outlet zawsze odsyłałam do Warszawy, ale to były rzeczy bez wad, a teraz nie wiem - czy odesłać bluzkę bezpośrednio do Hiszpanii?

Z góry dziękuję za info!

Ja na Twoim miejscu odeslalabym do Warszawy i zaznaczyła, ze bluzka ma wadę. Kiedyś zamówiłam mamie kaszmirowy sweter tez z mangooutlet i na metce papierowej było napisane L, a na wszystej do swetra S - noi rzeczywiście była to S-ka. Odesłałam do Warszawy i na tej kartce co dołączają do zamawiania napisałam moje spostrzeżenia po polsku i angielsku Heheheh, pewnie niezłe sie zdziwili ale nie miałam problemu ze zwrotem kaski.
Stary 2015-01-05, 13:09   #2476
martitkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Z góry dziękuję za info!
nie miałam takiego przypadku ale odesłałabym do Warszawy, do Hiszpanii będą pewnie spore koszty wysyłki

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Dziewczyny a w jaki sposób odsyłacie do warszawy bo szczerze mówić pierwszy raz muszę wysłać bo kolekcji z których zamówiłam nie ma w Krakowie
W sensie czy paczką czy listem poleconym i czy rzeczy z dwóch zamówień można odesłać jedną przesyłką ? Do paczek w sumie dołączają takie czarne siatki Mango- w nich trzeba odsyłać ?
Stary 2015-01-05, 14:00   #2477
aga3304
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martitkaa Pokaż wiadomość
nie miałam takiego przypadku ale odesłałabym do Warszawy, do Hiszpanii będą pewnie spore koszty wysyłki

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Dziewczyny a w jaki sposób odsyłacie do warszawy bo szczerze mówić pierwszy raz muszę wysłać bo kolekcji z których zamówiłam nie ma w Krakowie
W sensie czy paczką czy listem poleconym i czy rzeczy z dwóch zamówień można odesłać jedną przesyłką ? Do paczek w sumie dołączają takie czarne siatki Mango- w nich trzeba odsyłać ?

Zapakuj w czym chcesz, byle dołączyć formularz zwrotu.

Można odsyłać jedną przesyłką - kiedyś nawet wysłałam łącznie zwroty z Outletu i normalnego mango i wszystko było ok

aga3304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 14:01   #2478
karolina2121
siedzę i myślę

Kurde myślałam, że w Mango tak samo jak w Zarze kurier odbiera zwroty.... oczywiście nie zwracają kosztu za przesyłkę?
Stary 2015-01-05, 14:06   #2479
Morn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kurde myślałam, że w Mango tak samo jak w Zarze kurier odbiera zwroty.... oczywiście nie zwracają kosztu za przesyłkę?
Nie zwracają
Stary 2015-01-05, 14:16   #2480
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Morn Pokaż wiadomość
Nie zwracają
to już wolę w sklepie zwrócić

A kurierem można wysłać? Nie wiem kiedy udałoby mi się teraz wyrwac do CH, podobnie zresztą na pocztę :/

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2015-01-05 o 14:35
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 14:57   #2481
martitkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga3304 Pokaż wiadomość
Zapakuj w czym chcesz, byle dołączyć formularz zwrotu.

Można odsyłać jedną przesyłką - kiedyś nawet wysłałam łącznie zwroty z Outletu i normalnego mango i wszystko było ok
Dzięki
Stary 2015-01-05, 15:23   #2482
kamilove
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Ma może któraś z Was tą koszulkę? http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1420466196395 i może wypowiedzieć się co do rozmiarówki? Ogólnie noszę Ski raczej ale chciałabym aby była luźniejsza na brzuchu, może jest tu ktoś kto akurat ma Mkę i podzielił by się wymiarami?
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 15:32   #2483
starlit
catch me if I fall.

Cytat:

a nie mozesz zwrocic w mango outlet w factory?
Stary 2015-01-05, 15:37   #2484
fablous
Zakorzenienie

Przewidujecie w najbliższym czasie jakąś zniżkę na Outlecie?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 15:41   #2485
martitkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość
a nie mozesz zwrocic w mango outlet w factory?
Ale to nie z outletu tylko normalnego mango
Bluzki z kolekcji Yoga, już nic więcej z tych kolekcji nie kupię
Stary 2015-01-05, 15:56   #2486
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Ale to nie z outletu tylko normalnego mango
Bluzki z kolekcji Yoga, już nic więcej z tych kolekcji nie kupię
aaa rozumiem, to nie wiedzialam, ze w zwyklym mango tak jest
bez sensu
Stary 2015-01-05, 20:05   #2487
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmariczkaa Pokaż wiadomość
Ja na Twoim miejscu odeslalabym do Warszawy i zaznaczyła, ze bluzka ma wadę. Kiedyś zamówiłam mamie kaszmirowy sweter tez z mangooutlet i na metce papierowej było napisane L, a na wszystej do swetra S - noi rzeczywiście była to S-ka. Odesłałam do Warszawy i na tej kartce co dołączają do zamawiania napisałam moje spostrzeżenia po polsku i angielsku Heheheh, pewnie niezłe sie zdziwili ale nie miałam problemu ze zwrotem kaski.
Dzięki! Tak właśnie zrobię

Bałam się, że może do Warszawy nie można odsyłać rzeczy, które są wadliwe i trzeba bezpośrednio do Hiszpanii, ale jeśli nie ma problemu, to dobrze

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:

Dziękuję Odeślę do Wawy

Możesz odesłać rzeczy z dwóch zamówień razem Paczką, czy listem poleconym - to już zależy od Ciebie Najważniejsze, aby w przesyłce umieścić tą kartkę dołączoną do zamówienia
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 20:08   #2488
kuroikaze
Wtajemniczenie

hej dziewczyny troche tak wpadam z nienacka, ale jakby któraś polowała na
http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1420476375274
to będę odsyłać XS

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:43   #2489
KujawiankA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Oni coś kombinują z tymi zwrotami. Podczas rozmowy telefonicznej miła Pani powiedziała mi, że system nie ma mojego nr. konta. Ja jej tłumaczę, że nr uzupełniłam, ona na to, że tak, że widzi, że jest uzupełniony
I przepraszała i dziękowała za telefon. Pieniądze były po dwóch tygodniach. Od telefonu. Po 6 tygodniach od zwrotu

Edytowane przez KujawiankA
Czas edycji: 2015-01-05 o 21:44
KujawiankA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:58   #2490
martitkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki! Tak właśnie zrobię

Bałam się, że może do Warszawy nie można odsyłać rzeczy, które są wadliwe i trzeba bezpośrednio do Hiszpanii, ale jeśli nie ma problemu, to dobrze

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Dziękuję Odeślę do Wawy

Możesz odesłać rzeczy z dwóch zamówień razem Paczką, czy listem poleconym - to już zależy od Ciebie Najważniejsze, aby w przesyłce umieścić tą kartkę dołączoną do zamówienia
Dziękuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości