|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
Hotel Transylwania
i Gnijąca Panna Młoda
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio oglądałam: Bez smyczy - całkiem przyjemna komedia na leniwy wieczór. można się pośmiać. 7/10 I origins - fajny film, na pewno warto go obejrzeć. 7/10
|
|
|
#2943 |
|
Holy Crap!
|
Bardzo poszukiwany człowiek- na tyle nudny, że rozłożyłam go na 3 raty. Historia nie była jakaś odkrywcza, bo ile razy widzieliśmy już filmy sensacyjne z muzułmaninem i konfilktami narodowymi w tle? Gra aktorska podobała mi się, plus za występ R. McAdams, choć nie pokazała swojego całego talentu. Nie odniosę się do gry P. S. Hoffmana, ponieważ niewiele filmów oglądałam z nim, ale nie męczył, sądzę, że dobrze wykreował postać. Gdyby całość była jak właśnie gra to oceniłabym wyżej, historia mało odkrywcza i zbyt nudna. 4/10
|
|
#2944 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2945 |
|
Konto usunięte
|
"Kocham cię od tak dawna" Film na temat przez filmowców unikany: inteligentna, wykształcona kobieta wychodzi z więzienia po 15 latach, na które skazano ją za zabicie sześcioletniego synka. Bardzo przyzwoity dramat z rewelacyjną rolą Kristin Scott Thomas (naprawdę świetna kreacja). Zawiodła mnie tylko końcówka - pójście na łatwiznę zapachniało Pałlo Koelo niestety, przynajmniej w moim odczuciu. 6/10, choć chciałabym dać więcej, bo pierwsza godzina filmu zapowiadała obraz co najmniej bardzo dobry.
"Ewolucja planety małp" Bardzo, bardzo przyzwoita zapchajdziura Scenariusz z lekka banalny, ale to w końcu kino rozrywkowe. Za to efekty specjalne i zdjęcia naprawdę świetne, zero kiczu. Bardzo konsekwentnie zrealizowany film, trzyma w napięciu, nie nudziłam się na nim w ogóle. 7/10.
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Niewłaściwa Kobieta - bardzo dobry film. Polecam
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
Więzień labiryntu świetny film, coś dla fanów Igrzysk śmierci oraz Niezgodnej, podobny klimat. Dobrze zagrana główna rola. Wielki pozytyw Moja ocena: 8/10
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Whiplash (5/10) - wieeelkie rozczarowanie
miałam spore oczekiwania, trailer mnie bardzo zaciekawił, a tu klops. Kiepska fabuła, można by nawet się pokusić o stwierdzenie, że jej brak Początek niezły, potem równia pochyła. Jedynym plusem tego filmu jest postać Fletchera Pride (5/10) - obejrzałam z ciekawości licząc na zaskoczenie, które nie nadeszło. Film bez żadnego wow, całość w miare ratują przyjemni bohaterowie i obsada. Było też kilka zabawnych scen, ale ogólnie rzecz biorąc można sobie darować ![]() The Sublime And Beautiful (4/10) - sztuczny, po prostu. Nie było w nim nic nowego, jeśli chodzi o bohaterów i fabułę. Klimat "zmierzał" w dobrym kierunku, wiec na zachętę dorzucam punkty. |
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
skusiłam się na broken - niestety zawiodlam się. liczyłam na mocny, brutalny (?) dramat, a dostałam film obyczajowy z kilkoma mocniejszymi akcentami. na plus rola głównej aktorki, tym bardziej, że to początek jej kariery. całość oceniam na 6/10
|
|
|
|
#2950 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Whiplash - GE-NIAL-NE. Niesamowicie intensywny film, świetna historia, cudowni aktorzy, świetne, niejednoznaczne charaktery., ma w sobie wszystko, co powinien mieć dobry film. 9/10
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#2952 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie wróciłam z kina z Igrzysk Śmierci 3: Kosogłos cz. I (2014)- super. Dwójka mi się podobała nieco mniej od jedynki, natomiast trójką jest dla mnie na równi z częścią pierwszą. Świetny klimat, muzyka, zdjęcia, gra, elementy dramatyczne, ale i humorystyczne. Nie porównuję filmu do książki, bo nie czytałam (jeszcze). Polecam i cieszę się, że poszłam do kina, bo żałowałabym opuszczonej części.
Między świętami, a Nowym Rokiem zaliczyłam również ostatnią część Hobbita (2014) - mniej więcej tego się spodziewałam, więc nie zawiodłam się. Dobre kino rozrywkowe, po prostu. Albo się lubi, albo nie. Jak mówi moja siostra "wiadomo, że do Władcy Pierścieni się to nie umywa", ale stanowi ładny wstęp do tamtej słynnej trylogii. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-01-06 o 00:33 |
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
the judge(2014) - świetny dramat. mimo że trwał ponad 2 godziny, to nie dłużył się ani minuty. 8/10
|
|
|
|
#2954 |
|
Chimay
|
Dla mnie nawet bohaterowie go nie ratowali, bo w większości byli papierowi i nudni. Taki typowy film "wiele hałasu o nic"
|
|
#2955 |
|
Przyczajenie
|
Magia w blasku księżyca 4/10
Kolejny film Allena a jednak brakuje w nim jakiegoś takiego typowego humoru tego artysty. Sama intryga mało wciągająca a film dłuży się. Tak jak zastanawiałam się po seansie to nie ma w nim żadnej akcji jest skupiony na dialogach, które są albo przewidywalne albo też wyciągnięte do granic możliwości. No cóż nie polecam. Ale za to spotkałam się z ciekawą opinią o Woodym, że teraz tylko podpisuje się pod scenariuszami innych autorów, które mają być tworzone w "jego stylu". Dlatego ktoś spekulował, że po śmierci Allena powstanie jeszcze z 15 filmów na podstawie jego scenariuszy. A to wszystko dla kasy. hehe |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Siedem- bardzo fajny film, ciekawe zakończenie. Daję mu 7,5/10
|
|
|
|
#2957 |
|
Pani Mizantrop
|
Mam podobne zdanie. A szkoda, bo z taką obsadą mogło być lepiej.
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobali mi się ludzie z tego miasteczka---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2959 |
|
Pani Mizantrop
|
Też się tak czasem zastanawiam, jak czytam wątek
Ściągnęłam właśnie Laggies, zaraz będę oglądać
|
#2960 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Spoorloos (Zniknięcie) tyle się naczytałam o tym filmie, miałam nadzieję na dobry seans. Niestety, w moim odczuciu to porażka. Pod koniec (który na filmwebie był opisywany jako niezwykle wciągający
) przewijałam po kilka minut do przodu bo już byłam tak śmiertelnie znudzona i zniesmaczona. 2/10
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Wywiad ze słońcem narodu - 4/10 - słabizna, dawno nie oglądałam tak kiepskiego filmu. O ile pierwsza połowa nawet mnie zainteresowałam, to później był już regularny zjazd. Wiele hałasu o nic. Normalnie to ten film przeszedłby bez większego echa.
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łowca Androidów-Podobno klasyk na miarę gwiezdnych wojen,wyreżyserowany przez Ridleya Scotta, z Harrisonem Fordem w roli głównej. W sumie,jak dla mnie to takie ciężkie s-f,film jest na podstawie książki Philipa K. Dicka,więc jak ktos coś czytał tego autora lub oglądał inny film na podstawie jego książek(np. Przez ciemne zwierciadło,Pamięć absolutna albo Raport mniejszości),to wie,że lekko nie jest. Produkcja jest z 1982 roku,zero efektów komputerowych,a film wizualnie powala. Świetny klimat,świetna muzyka,ale fabuła ciężka do ogarnięcia,do połowy filmu w ogóle nie wiedzieliśmy z chłopakiem,co tam się tak do końca dzieje Świetny mroczny klimat i strona techniczna,ale fabuła mnie nie powaliła,pomimo,że koniec końców zakumałam o co chodzi. Chociaż w 1982 roku mógł to być rewolucjonizujący obraz. Za klimat 7/10
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Chimay
|
Cytat:
|
|
|
#2964 |
|
Holy Crap!
|
Droga bez powrotu 6-- cóż, jest ogromna przepaść pomiędzy częścią pierwszą a tą. Pierwsza jest fajna, lubię i na drugiej powinni poprzestać. W/w część jest beznadziejna, gra aktorska bardzo słaba, końcówka bez komentarza. Nawet motyw odziedziczenia starego pensojnatu i odkrywania jego tajemnic nie uratował tego filmu, choć to mogło być ciekawe. Z czystym sumieniem daję 1/10
|
|
#2965 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Sala samobójców - 1/10
Beznadziejny, okropny, bez sensu... ogólnie strata czasu jak dla mnie. Jedyne co w tym filmie było fajne to gra. Nic więcej... |
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się właśnie bardzo podobał ten film. Jeden z fajniejszych polskich dla mnie
|
|
|
|
#2967 |
|
Przyczajenie
|
Ja ostatnio oglądałam
The Dreamers 7/10. Film ogólnie dobry, notę zaniża w moim wypadku hmm francuskość? Lekki przerost formy nad treścią, lekka pompatyczność. Na plus zdecydowanie obsada i gra aktorska. Guardians of the Galaxy 8/10. Marvel jak zwykle w formie, Chrisem Prattem jak zwykle ćwiczę mięśnie brzucha. Fabuła dobra i spójna, ścieżka dźwiękowa w moich głośnikach do dziś dzień. |
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
To ja chyba jestem jakaś inna, jakoś mało który film polski mnie bawi lub się podoba...
Oglądałam tylko dlatego, że znajomy polecił i mówił, że świetny film... a, że jeszcze wczoraj w tv leciał no to akurat z braku laku go włączyłam :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

miałam spore oczekiwania, trailer mnie bardzo zaciekawił, a tu klops. Kiepska fabuła, można by nawet się pokusić o stwierdzenie, że jej brak
Początek niezły, potem równia pochyła. Jedynym plusem tego filmu jest postać Fletchera 

) przewijałam po kilka minut do przodu bo już byłam tak śmiertelnie znudzona i zniesmaczona. 2/10