Ostatnio obejrzane filmy cz. VI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 17:56   #2941
Iska00
Zadomowienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI

Hotel Transylwania
i
Gnijąca Panna Młoda

Iska00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 13:16   #2942
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PinkVanille Pokaż wiadomość
Zgadzam się, że Władca Pierścieni wypada lepiej od Hobbita, ale jednak w obu przypadkach reżyser nadał bardzo poważny i pompatyczny ton i może o ile do Władcy Pierścieni trochę bardziej to pasuje o tyle do Hobbita mniej. 1 część Hobbita była najsłabsza i rzeczywiście troszkę nudna, 2 i 3 część są pod tym względem o wiele lepsze.
Mimo to ja lubię i Trylogię i Hobbita, choć Trylogię troszkę bardziej.
ja też wolę Władcę, ale Hobbit też bardzo mi się podoba. coś czuję, że niedługo znowu się wezmę za reżyserskie wersje, uwielbiam.

a ostatnio oglądałam:
Bez smyczy - całkiem przyjemna komedia na leniwy wieczór. można się pośmiać. 7/10

I origins - fajny film, na pewno warto go obejrzeć. choć pod koniec już mi się trochę nudzić zaczęło. a ta dziewczynka na końcu miała świetne te oczy 7/10

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 13:54   #2943
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Bardzo poszukiwany człowiek- na tyle nudny, że rozłożyłam go na 3 raty. Historia nie była jakaś odkrywcza, bo ile razy widzieliśmy już filmy sensacyjne z muzułmaninem i konfilktami narodowymi w tle? Gra aktorska podobała mi się, plus za występ R. McAdams, choć nie pokazała swojego całego talentu. Nie odniosę się do gry P. S. Hoffmana, ponieważ niewiele filmów oglądałam z nim, ale nie męczył, sądzę, że dobrze wykreował postać. Gdyby całość była jak właśnie gra to oceniłabym wyżej, historia mało odkrywcza i zbyt nudna. 4/10
Stary 2015-01-05, 14:19   #2944
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Bardzo poszukiwany człowiek- na tyle nudny, że rozłożyłam go na 3 raty. Historia nie była jakaś odkrywcza, bo ile razy widzieliśmy już filmy sensacyjne z muzułmaninem i konfilktami narodowymi w tle? Gra aktorska podobała mi się, plus za występ R. McAdams, choć nie pokazała swojego całego talentu. Nie odniosę się do gry P. S. Hoffmana, ponieważ niewiele filmów oglądałam z nim, ale nie męczył, sądzę, że dobrze wykreował postać. Gdyby całość była jak właśnie gra to oceniłabym wyżej, historia mało odkrywcza i zbyt nudna. 4/10
Bardzo średni film z rewelacyjnym aktorstwem, nic więcej, niestety. Wielkie rozczarowanie.
Stary 2015-01-05, 14:41   #2945
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7
Konto usunięte

"Kocham cię od tak dawna" Film na temat przez filmowców unikany: inteligentna, wykształcona kobieta wychodzi z więzienia po 15 latach, na które skazano ją za zabicie sześcioletniego synka. Bardzo przyzwoity dramat z rewelacyjną rolą Kristin Scott Thomas (naprawdę świetna kreacja). Zawiodła mnie tylko końcówka - pójście na łatwiznę zapachniało Pałlo Koelo niestety, przynajmniej w moim odczuciu. 6/10, choć chciałabym dać więcej, bo pierwsza godzina filmu zapowiadała obraz co najmniej bardzo dobry.

"Ewolucja planety małp" Bardzo, bardzo przyzwoita zapchajdziura Scenariusz z lekka banalny, ale to w końcu kino rozrywkowe. Za to efekty specjalne i zdjęcia naprawdę świetne, zero kiczu. Bardzo konsekwentnie zrealizowany film, trzyma w napięciu, nie nudziłam się na nim w ogóle. 7/10.
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 14:47   #2946
Ervisha
Zakorzenienie

Niewłaściwa Kobieta - bardzo dobry film. Polecam

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 17:37   #2947
iwwwonaa
Rozeznanie

Więzień labiryntu świetny film, coś dla fanów Igrzysk śmierci oraz Niezgodnej, podobny klimat. Dobrze zagrana główna rola. Wielki pozytyw Moja ocena: 8/10

Phil Bosmans

JUŻ NIEDŁUGO BĘDĘ MAMUSIĄ!!!
iwwwonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 20:50   #2948
evvelinek
Zakorzenienie

Whiplash (5/10) - wieeelkie rozczarowanie miałam spore oczekiwania, trailer mnie bardzo zaciekawił, a tu klops. Kiepska fabuła, można by nawet się pokusić o stwierdzenie, że jej brak Początek niezły, potem równia pochyła. Jedynym plusem tego filmu jest postać Fletchera Na jego tle cała reszta to flaki z olejem. Bez tej postaci dałabym 2 pkt.

Pride (5/10) - obejrzałam z ciekawości licząc na zaskoczenie, które nie nadeszło. Film bez żadnego wow, całość w miare ratują przyjemni bohaterowie i obsada. Było też kilka zabawnych scen, ale ogólnie rzecz biorąc można sobie darować

The Sublime And Beautiful (4/10) - sztuczny, po prostu. Nie było w nim nic nowego, jeśli chodzi o bohaterów i fabułę. Klimat "zmierzał" w dobrym kierunku, wiec na zachętę dorzucam punkty.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 20:58   #2949
peach_passion
Zakorzenienie

skusiłam się na broken - niestety zawiodlam się. liczyłam na mocny, brutalny (?) dramat, a dostałam film obyczajowy z kilkoma mocniejszymi akcentami. na plus rola głównej aktorki, tym bardziej, że to początek jej kariery. całość oceniam na 6/10
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 22:41   #2950
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
I origins - fajny film, na pewno warto go obejrzeć. choć pod koniec już mi się trochę nudzić zaczęło. a ta dziewczynka na końcu miała świetne te oczy 7/10
Może w tym tygodniu uda się obejrzeć ten film. Wczoraj obejrzałam zwiastun i od razu ściągnęłam.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 00:13   #2951
Callitus
Zakorzenienie

Whiplash - GE-NIAL-NE. Niesamowicie intensywny film, świetna historia, cudowni aktorzy, świetne, niejednoznaczne charaktery., ma w sobie wszystko, co powinien mieć dobry film. 9/10
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 00:29   #2952
201803290936
Konto usunięte

Właśnie wróciłam z kina z Igrzysk Śmierci 3: Kosogłos cz. I (2014)- super. Dwójka mi się podobała nieco mniej od jedynki, natomiast trójką jest dla mnie na równi z częścią pierwszą. Świetny klimat, muzyka, zdjęcia, gra, elementy dramatyczne, ale i humorystyczne. Nie porównuję filmu do książki, bo nie czytałam (jeszcze). Polecam i cieszę się, że poszłam do kina, bo żałowałabym opuszczonej części.

Między świętami, a Nowym Rokiem zaliczyłam również ostatnią część Hobbita (2014) - mniej więcej tego się spodziewałam, więc nie zawiodłam się. Dobre kino rozrywkowe, po prostu. Albo się lubi, albo nie. Jak mówi moja siostra "wiadomo, że do Władcy Pierścieni się to nie umywa", ale stanowi ładny wstęp do tamtej słynnej trylogii.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-01-06 o 00:33
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 03:07   #2953
peach_passion
Zakorzenienie

the judge(2014) - świetny dramat. mimo że trwał ponad 2 godziny, to nie dłużył się ani minuty. 8/10
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 10:44   #2954
kosovitz
Chimay

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
Pride (5/10) - obejrzałam z ciekawości licząc na zaskoczenie, które nie nadeszło. Film bez żadnego wow, całość w miare ratują przyjemni bohaterowie i obsada. Było też kilka zabawnych scen, ale ogólnie rzecz biorąc można sobie darować
Dla mnie nawet bohaterowie go nie ratowali, bo w większości byli papierowi i nudni. Taki typowy film "wiele hałasu o nic"

Zagłosuj na Paczkomat
kosovitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:14   #2955
Domzdrowie
Przyczajenie

Magia w blasku księżyca 4/10

Kolejny film Allena a jednak brakuje w nim jakiegoś takiego typowego humoru tego artysty. Sama intryga mało wciągająca a film dłuży się. Tak jak zastanawiałam się po seansie to nie ma w nim żadnej akcji jest skupiony na dialogach, które są albo przewidywalne albo też wyciągnięte do granic możliwości. No cóż nie polecam.

Ale za to spotkałam się z ciekawą opinią o Woodym, że teraz tylko podpisuje się pod scenariuszami innych autorów, które mają być tworzone w "jego stylu". Dlatego ktoś spekulował, że po śmierci Allena powstanie jeszcze z 15 filmów na podstawie jego scenariuszy. A to wszystko dla kasy. hehe
Domzdrowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:51   #2956
pati0090
Zakorzenienie

Siedem- bardzo fajny film, ciekawe zakończenie. Daję mu 7,5/10

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:00   #2957
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez kosovitz Pokaż wiadomość
Dla mnie nawet bohaterowie go nie ratowali, bo w większości byli papierowi i nudni. Taki typowy film "wiele hałasu o nic"
Mam podobne zdanie. A szkoda, bo z taką obsadą mogło być lepiej.
Stary 2015-01-06, 12:16   #2958
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosovitz Pokaż wiadomość
ja myśle, że mogło być gorzej podobali mi się ludzie z tego miasteczka

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Whiplash - GE-NIAL-NE. Niesamowicie intensywny film, świetna historia, cudowni aktorzy, świetne, niejednoznaczne charaktery., ma w sobie wszystko, co powinien mieć dobry film. 9/10
czy ja oglądałam ten sam film
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:19   #2959
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Też się tak czasem zastanawiam, jak czytam wątek

Ściągnęłam właśnie Laggies, zaraz będę oglądać
Stary 2015-01-06, 12:31   #2960
zakonna
Naczelna Nastolatka

Spoorloos (Zniknięcie) tyle się naczytałam o tym filmie, miałam nadzieję na dobry seans. Niestety, w moim odczuciu to porażka. Pod koniec (który na filmwebie był opisywany jako niezwykle wciągający ) przewijałam po kilka minut do przodu bo już byłam tak śmiertelnie znudzona i zniesmaczona. 2/10
Stary 2015-01-06, 12:46   #2961
Marbella85
Zakorzenienie

Wywiad ze słońcem narodu - 4/10 - słabizna, dawno nie oglądałam tak kiepskiego filmu. O ile pierwsza połowa nawet mnie zainteresowałam, to później był już regularny zjazd. Wiele hałasu o nic. Normalnie to ten film przeszedłby bez większego echa.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:46   #2962
sweet sunday
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Może w tym tygodniu uda się obejrzeć ten film. Wczoraj obejrzałam zwiastun i od razu ściągnęłam.
Bardzo polecam ten film

Łowca Androidów
-Podobno klasyk na miarę gwiezdnych wojen,wyreżyserowany przez Ridleya Scotta, z Harrisonem Fordem w roli głównej. W sumie,jak dla mnie to takie ciężkie s-f,film jest na podstawie książki Philipa K. Dicka,więc jak ktos coś czytał tego autora lub oglądał inny film na podstawie jego książek(np. Przez ciemne zwierciadło,Pamięć absolutna albo Raport mniejszości),to wie,że lekko nie jest. Produkcja jest z 1982 roku,zero efektów komputerowych,a film wizualnie powala. Świetny klimat,świetna muzyka,ale fabuła ciężka do ogarnięcia,do połowy filmu w ogóle nie wiedzieliśmy z chłopakiem,co tam się tak do końca dzieje Świetny mroczny klimat i strona techniczna,ale fabuła mnie nie powaliła,pomimo,że koniec końców zakumałam o co chodzi. Chociaż w 1982 roku mógł to być rewolucjonizujący obraz. Za klimat 7/10
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:51   #2963
kosovitz
Chimay

Cytat:
ja myśle, że mogło być gorzej podobali mi się ludzie z tego miasteczka

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Oczywiście, że mogło. Mimo wszystko pały mu nie dałam

Zagłosuj na Paczkomat
kosovitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:45   #2964
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Droga bez powrotu 6-- cóż, jest ogromna przepaść pomiędzy częścią pierwszą a tą. Pierwsza jest fajna, lubię i na drugiej powinni poprzestać. W/w część jest beznadziejna, gra aktorska bardzo słaba, końcówka bez komentarza. Nawet motyw odziedziczenia starego pensojnatu i odkrywania jego tajemnic nie uratował tego filmu, choć to mogło być ciekawe. Z czystym sumieniem daję 1/10
Stary 2015-01-06, 13:58   #2965
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Sala samobójców - 1/10
Beznadziejny, okropny, bez sensu... ogólnie strata czasu jak dla mnie. Jedyne co w tym filmie było fajne to gra. Nic więcej...
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 15:47   #2966
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Sala samobójców - 1/10
Beznadziejny, okropny, bez sensu... ogólnie strata czasu jak dla mnie. Jedyne co w tym filmie było fajne to gra. Nic więcej...
a mi się właśnie bardzo podobał ten film. Jeden z fajniejszych polskich dla mnie

Stary 2015-01-06, 16:20   #2967
mismatchedsocks
Przyczajenie

Ja ostatnio oglądałam

The Dreamers 7/10. Film ogólnie dobry, notę zaniża w moim wypadku hmm francuskość? Lekki przerost formy nad treścią, lekka pompatyczność. Na plus zdecydowanie obsada i gra aktorska.

Guardians of the Galaxy 8/10. Marvel jak zwykle w formie, Chrisem Prattem jak zwykle ćwiczę mięśnie brzucha. Fabuła dobra i spójna, ścieżka dźwiękowa w moich głośnikach do dziś dzień.
mismatchedsocks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 18:10   #2968
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Sala samobójców - 1/10
jak dla mnie to jeden z lepszych polskich filmów

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 18:17   #2969
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
jak dla mnie to jeden z lepszych polskich filmów
zgadzam się

Stary 2015-01-06, 20:02   #2970
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

To ja chyba jestem jakaś inna, jakoś mało który film polski mnie bawi lub się podoba... Oglądałam tylko dlatego, że znajomy polecił i mówił, że świetny film... a, że jeszcze wczoraj w tv leciał no to akurat z braku laku go włączyłam :P
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości