|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
To ja może lepiej tymi pączkami najem się teraz..
W sumie ostatnio miałam ochotę na pączka z toffi ![]() Pomyłam naczynia, a teraz serio lecę się ogarniać bo za 2 godz to ja już w drodzę muszę być
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Hej ho hej ho....
Chata poweekendowo ogarnieta, z nadmiaru czasu wymyslam obiadek i stanelo na siatecznych pierogach z miesem i barszczem :P Torby mam juz prawie spakowane ale stoja te dwie walizy (jedna ogromna wakacyjna druga taka jak na bagaz podreczny) i mnie strasza rozmiarem - chyba zmienie taktyke i zrobie miekka torbe na porod, mala walizke dla mnie (poducha do karmienia osobno) a Roba spakuje w torbe wozkowa. Bo z ta wielka waliza to bedzie siara jednak.... U nas sprawdzone pieluszki to Pampersy - nawet sie nei za bardzo oplaca szukac tanszych alternatyw to tesco co pare tygodni ma regularne "2 w cenie 1". Husteczki Huggies Pure. Cytat:
Jesli chodzi jedzenie przy karmieniu - temat rzeka i bardzo delikatny zarazem. Ja jadlam wsio jak leci, wiadomo nie rzucalam sie specjalnie na fasole po porodzie ale raczej mysl "ojej to czy tamto zaszkodzi malej na brzuszek" nie nawiedziala mnie czesto.
|
|
|
|
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przed chwila kolejny wyciek jak to szybko zasycha :/ ja tez jestem zasapana a duzo nie zrobilam tzn przepakowalam torby ale duzo mi jeszcze w nich brakuje wiec dolozyc trzeba pare drobiazgow ![]() Cytat:
oto moje torbiszcza czarna - małżonka z pracy - porodowa ![]() a w niej: koszula do porodu, recznik w razie gdybym trafila do pokoju z wanna , crocsy, recznik papierowy, reczniki papierowe rossman do twarzy, woda termalna psik na twarz, maly reczniczek do twarzy, skarpetki 2x, komplet ciuszkow dla bejbika+pampers, pieluszka tetrowa, kocyk (chyba rozka nie biore, jeszcze nie wiem) , woda mineralna z dziubkiem x2 , komplet dokumentow ![]() pasiasta na pobyt- a w niej wszystko dla mnie i bejbi ale nie zmiesci sie szlafrok, doniesie mi maz w siatce i laktator chyba juz tez sie nie zmiesci nie wiem ![]() ![]()
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-05 o 13:39 |
||
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Aga, ale ci wspolczuje tych wyciekow... i to jeszcze przedporodem.... dla mnie to najgorszy aspekt karmienia piersia - ciagle z wkladkami, spanie w staniku, pobudki z mokra bluzka i przescieradlem bo cos sie obsunelo.... Buuu ja nie chce
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, o jaaaa...to ja już Cię rozumiem, że co chwila przepakowujesz te torby
![]() Ciekawe czy Lui wpuściliby z dwiema takimi torbami do szpitala
|
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga malutkie te torby, nie spodziewałam się tego po Tobie
Do tej pierwszej porodowej dopakuj wazielinę albo pomadkę do ust i jedzenie oczywiście
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
takze ten nooo jest dobrze, bo przed chwila mialam trzy ja wzielabym wieksza gdybym mogla,ale pani na SR blagala by nie brac torbiszczy staram sie spakowac z glowa :P ale wiecie, to wciaz nie jest efekt koncowy Asia tak tak- kosmetyczka porodowa oczywiscie tez bedzie ![]() a w niej deo w chusteczce, mokre chusteczki i wlasnie do ust pomadka ![]() A jedzenie u nas jest zabronione nawet lizaki bo w razie gdyby decyzja miala pasc o CC, no tak jest,wiec nie dyskutuje ale pewnie lizaka przemyce
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Alunia łyżwy podziwiam, ja już bym nie dała rady Paulina- niestety dolegliwości nie ustępują wręcz się nasilają, pipka to już mnie tak kluje i boli jakby młoda główką w połowie była, we wtorek mam podjechać na wizytę zobaczymy co i jak Skurcze mam, ale jeszcze nie regularne i wczoraj zaczął mi odchodzić czop, ale malutko jak na razie Ja do smarowania pupy na co dzień mam krem rosmanowski, do buzi zimowy mam z nivea, na odparzenia pupy mam linomag, sudocrem i ewentualnie bebanten Pieluszki na początek mam 1 bella happy, 2 mam jedną paczkę pampersów zielonych w promocji kupiłam w Lidlu duża paczka za 33 zł A później mam zamiar wypróbować te z biedronki zobaczymy, no i też myślałam juz od wiosny o tych pieluchach wielorazowych Chusteczki mam z nivea te z pudełkiem , kupione tlko dla pudełka, a tak kupiła te z netto A wracając do tych nieszczęsnych rąk, to wczoraj miałam pojedynek moje dłonie kontra garnek z gotująca wodą, zgadnijcie kto wygrał Niestety wrzątek i mam poparzona cała lewą nogę, po prostu bosko |
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju Ewek , poparzona noga, pieknie...... :/ Duzy obszar ??? wspolczuje strasznie
ja sie oparzylam w ciazy teraz zelazkiem na reku i mam blizne :/ ale znika na szczescie ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- W ogole to wiecie co...tęsknię za Duszoną.......
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Aga wczoraj to wyglądało kiepsko bo od kolana do kostki miałam wszystko czerwone, dzisiaj po maści okazało się że mam najmocniej poparzone kolano i kilka bąbli i na dole stopę mam mocno czerwoną ale już bez bąbli
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
ajjajjaja, niefajnie :/ najlepszy zawsze dla mnie pantenol na takie rzeczy byl....
|
|
#3223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna!:/ kurczę ale to musi bolec. Mam nadzieje ze zdąży się trochę wygoić do porodu |
|
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Marta o tym samym pomyślałam jak urodzę z taka noga
|
|
|
|
#3225 |
|
Konto usunięte
|
aga mała ta torba
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
mówisz ?
to dobrzeeee, nie będą na mnie krzyczeć , że za dużaJak ją ustawiam prosto, to ma szerokość komody MALM 80cm wydawala mi sie duzaaa, ale to dobrze, ze nie robi takiego wrazenia
|
|
#3227 |
|
Konto usunięte
|
ewa uważaj na siebie
może lekarzowi pokaż te bable? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, ajjj ale to musiało boleć..ból nie do opisania
. Mam nadzieję, ze te bąble szybko przejdą. Pewnie nieciekawie to wyglada ![]() Aga, Duszona kiedyś częściej się odzywała....może ma za dużo na głowie :/. |
|
|
|
#3229 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny u Was też taka kijowa pogoda???? u mnie niby śnieg pada ale jest brzydko i ciemno, nastraja mnie to fatalnie
ewek000- biedna jesteś z tą oparzoną nogą Ja też mam na początek jedną paczkę pampersów zabiorę je do szpitala, kupiłam też te osławione Dady. Zresztą na SR położna mówiła że trzeba próbować z różnymi markami pieluszek bo każdy Dzidziorek jest inny i inaczej reaguje. A tak z innej beczki tak sobie myślę jak czytam nasze forum jakie te nasze dzieciaczki zadbane będą wypielęgnowane ślicznie ubrane, mój mąż z racji zawodu ma dużą styczność z patologicznymi rodzinami i jak słucham jak tam dzieci są traktowane i zaniedbywane to się mi nóż w kieszeni otwiera
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
ale dziś się zdenerwowałam
jechaliśmy z mężem na zakupy i jakiś koleś zatrzymał się centralnie na łuku drogi i go mąż strąbił... i co? koleś z tamtego auta zaczął nam zajeżdzać drogę co chwila ;/ i pasażer wyskoczył z pięściami do nas parę skrzyżowań dalej. Idioci jacyś, zdążyliśmy odjechać, ale oczywiście nerwy mi puściły, bo ten koleś od mojej strony doskakiwał..już miałam tel na wierzchu i miałam po policję dzwonić..
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Agata, ja jak słucham takie historie to mi łzy do oczy same idą
![]() Maciejka, niektórzy ludzie to idioci! Dobrze, ze nic Wam sie nie stało.... Pierwsza tura ciuszków już się suszy Mąz mnie wyciąga na spacer, więc idę. On ma chyba robaki w tyłku, ciągle coś chce robić. jak wrócimy, zrobię placki ziemniaczane. |
|
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa bidulo
współczujęBoszeeeeee panozkcie u jednej stopy zrobione! Ufffff, ledwo żyję. Teraz pora na drugą, będzie ciężej... Jakoś lewą stope wygodniej mi sie robi... |
|
|
|
#3233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a byłaś z tym u jakiegos lekarza? może jakieś leki na przyspieszenie gojenia czy coś? Cytat:
to wiele wyjasnia bo na zdjęciach nie wyglądały te torby jakoś na duże, ale po wymiarach to chyba tak normalnie
|
||
|
|
|
#3234 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oprocz siatki Lui
|
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie zrobię tłusty czwartek jutro
Maciejka podziwiam za to że dla takiego malucha chcesz wielorazówek używać. Ja to chyba jestem za leniwa na to. Przy dwójce a właściwie trójce (Tż) dzieci to ja i tak już będę miała co robić Zielona podziel się ciachem Madzia ja też jestem ciekawa na kogo wypadnie numer jeden Jak by nie patrzeć to już bardzo blisko Ewa biedulko żeby szybko się zagoiło Współczuję tych dolegliwości, u mnie ustały, poród się oddala Maciejka współczuję debili nie brakuje.
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki..
Ewek, biedna... alez to musial byc bol.. smaruj czyms koniecznie...Aga, torby sa spoko... ja dzis bylam w szpitalu i jak widzialam z jakimi torbami laski wychodza, to az mi sie smiac chcialo... taaaaakie wielkieeeeeee... to mnie utwierdzilo w przekonaniu, ze tez sie spakuje w dwie torby podrozne... nie bedzie to obciachem... ![]() Ja dzis byla u gina w szpitalu na usg.. Mala juz w kanale rodnym siedzi glowa.. wazy 2900 juz.. wszystko jest ok, wiec czekamy na rozwoj akcji... a w piatek ide na ktg zobaczyc czy te moje bole to faktycznie skurcze, czy tak bym tego chciala... hahaha...
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
jejku Ewcia, niefajnie, przytulam
Maciejka ludzie czasem to powinni się leczyć naprawde... mój sąsiad też ma jazdy jakieś, zadzwonił Pan kurier która klatka u mnie, a że ja nigdy nie wiem, to mówię, ze zejdę do Pana na dół. No i wyszlam na dwór i proszę żeby wniósł to wszystko do góry, no bo w ciąży jestem, on, że ok, tylko żebym mu podpisała, bo juz wyjął to magiczne urządzenie. No i podpisuje i widze, ze ten pajac z dołu wybiega przed drzwi wejściowe i je na klucz zamyka i mówię, żeby nie zamykał, bo ja już wchodzę, wyszlam bez kluczy w samej bluzie, a ten, że po to są klucze, żeby drzwi zamykać a Pan kurier na to , że po to jest otwieranie na kod i domofon, zeby ludzie nie żyli jak w średniowieczu ![]() no i zaczął coś tam pyskować, ale już go nie sluchałam. Generalnie to stary alkoholik i jak pije jest spoko, gorzej jak mu pieniedzy brakuje i zaczyna trzeźwieć to mu się nudzi, wszystko go denerwuje i wymyśla wtedy nie wiadomo co. Wogóle nie ma prądu, ogrzewania... dobrze, że reszta sąsiadow normalna. A ja wymysliłam, że spakuje się w małą torbę sportową, na wierzch rzuce szlafrok a TZ weźmie dużą reklamówkę jeszcze, [ reklamówka na osobę nie ] a na bieżąco będzie dowoził jak coś. Tylko ja myślałam, żeby spakować się tak, że do torby ubrania, ręczniki, a podkłady, kosmetyki itd do reklamówki. No nic, zobacze co mi z tego wyjdzie.
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2900g niezle ![]() Ciekawe do ilu dobije I glowka w kanale ulalalala, robi się gorąco ![]() jeju dziewczyny dopiero poczatek stycznia , a my juz na szpilkach szok normalnieeeeeekurczaki kurczaki ![]() Mojej mamie dalam cynk bo ona jest czesto w tesco,ze 6pak Pampersow sensisive chusteczek jest po 26zł jakos wiec jak beda,to mi kupi bo mi ciagle tesco nie po drodze, a oni co chwile tam zakupy robia
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
jak tak czytam o tych pieluchach czy chusteczkach to ja nadal w czarnej... jestem ale wiecie ledwo się już w aucie mieszcze.kierownica mi już o brzuch obciera dzisiaj mierzyłam i "tylko" 108 cm a gdzie tu jeszcze dwa miesiące a przy karmieniu nr 1 zafundowałam sobie "glodówke" bo jak poczytałam co mi wolno to wychodziło że nic bo w sumie wszystko może dzidzi zaszkodzić. w rezultacie chodziłam wiecznie wściekła na dodatek obrzydziło mi to skutecznie karmienie przy drugim podejściu autentycznie po powrocie ze szpitala wsunęłam pół schabowego (po diecie kleikowo-biszkoptowej) na własne oczy przekonałam się że me dziecie od tego nie umarlo (jestem tą szczęściarą że moje Dziewczynki z tych bezproblemowych brzuszkowo tzn bezkolkowych) więc jadłam prawie wszystko co do tej pory z ominięciem potraw wzdymających ![]() ale tak jak Zia pisała sprawa bardzo indywidualna
|
#3240 |
|
Konto usunięte
|
meire gratulacje:p
niezła waga Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

ale raczej mysl "ojej to czy tamto zaszkodzi malej na brzuszek" nie nawiedziala mnie czesto.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Mam nadzieję, ze te bąble szybko przejdą. Pewnie nieciekawie to wyglada 

współczuję
a Pan kurier na to , że po to jest otwieranie na kod i domofon, zeby ludzie nie żyli jak w średniowieczu
a gdzie tu jeszcze dwa miesiące