Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 16:28   #4141
JoaMro
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

(
Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
więcej razy jem niż 6 razy, bo nie daję
rady ciągle mi się jeść- na czczo i po śniadaniu cukry mam dobre , na czczo max 87 ale miewam 75 czy 79. śniadanie nie przekracza 120 nigdy. a później jest gorzej, najgorzej mam z kolacją. mimo częstych posiłków jestem głodna i miałam już nawet wysokie ketony.

zdam się na lekarza, a on mi powiedział, że lepiej wcześniej włączyć insulinę niż się męczyć....

popieram, lepiej sprawdzić na IP , końcówka już , to nie ma żartów....
To ja mam idealnie odwrotnie. Najgorzej na czczo i po pierwszym śniadaniu. Śmieję się, że moja trzustka jeszcze śpi i nie zauważa, że ja już wstałam. A potem to przekraczam jak próbuję jakiejś nowości i okazuje się, że jest nie dla mnie, albo zjem za dużo. Próbowałam troche potraw mącznych z mąką razową (pierogi, uszka, spód do pizzy) i raz zjadłam biały ryż, bo już nie mogę na ten ciemny patrzeć i te potrawy mi wywalały cukier, a tak to raczej jakoś idzie.
Stary 2015-01-05, 16:29   #4142
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
popieram, lepiej sprawdzić na IP , końcówka już , to nie ma żartów....
właśnie ! mi te bóle krzyża szczególnie utkwiły w pamięci bo mon takie z tego co pamiętam miała przed porodem
Stary 2015-01-05, 16:38   #4143
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
(

To ja mam idealnie odwrotnie. Najgorzej na czczo i po pierwszym śniadaniu. Śmieję się, że moja trzustka jeszcze śpi i nie zauważa, że ja już wstałam. A potem to przekraczam jak próbuję jakiejś nowości i okazuje się, że jest nie dla mnie, albo zjem za dużo. Próbowałam troche potraw mącznych z mąką razową (pierogi, uszka, spód do pizzy) i raz zjadłam biały ryż, bo już nie mogę na ten ciemny patrzeć i te potrawy mi wywalały cukier, a tak to raczej jakoś idzie.
ja zjadłam dziś ciemny ryż z jabłkami i takiego cukru to w życiu nie miałam ale za to nie czuję się głodna

w ogóle nic z tego nie rozumiem boję się testować , bo z marnym skutkiem to jest

trzustka to zdecydowanie dziwny organ...

no nic - mam jasno powiedziane 3 złe pomiary i insulina - zostały jeszcze dwa

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
właśnie ! mi te bóle krzyża szczególnie utkwiły w pamięci bo mon takie z tego co pamiętam miała przed porodem
dokładnie, mon takie miała - ale z tego co pamiętam narzekała tylko wtedy w ten jeden dzień - natomiast lepiej sprawdzić....
Stary 2015-01-05, 16:51   #4144
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
bardzo dobrze, że drugi raz lepiej dmuchać na zimne, a jak wszystko ok to taka glukza nic dzidzi ani tobie nie zaszkodzi. pozazdrościć lekarza, który nie "wylicza" badań
hehe no ja chodzę prywatnie i mam ubezpieczenie z pracy, więc większość badań mam w pakiecie on mi "nie wylicza" badań tylko je zleca i jak nie mam w pakiecie to muszę za nie płacić a on ma to gdzieś nie pyta się czy mnie stać np. już dwa razy robiłam badania na jakieś bakterie czy pasożyty i wydałam na to 340 zł więc są plusy i minusy takiego lekarza
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 17:27   #4145
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej. Czekam aż mój szanowny tż sie wyśpi i raczy mnie na zakupy spożywcze i do rossmana zawieźć.
Wczoraj poszłam spać po 2:00.
Przejęłam się bardzo bo mojej mamie spalił się zakład pracy i teraz nie wiadomo co z nia będzie. Dzisiaj już nie miała do czego wracać a 18 lat tam przepracowała. Szkoda mi jej.
współczuję mamie, ale chyba nie może zostać "na lodzie" co?

Cytat:
same kłamczchy, narzekają że brzydkie że grube, a co jedna to ładniejsza, same modeleczki, co to można do gazetki i reklamować ciuszki ciążowe,
crystal !! masz w dupe zakaz mówienia o sobie takich złych rzeczy, cuudowni zakochani na zdjęciu, milusio się patrzy, i olaboga gdzie ty te kg widzisz? bo ich nie maaa!

i powie wam, że u was takie normalne te brzyszki, a u mnie taki typowy ciąąążowy, taki że kurtka staje się ciasna musze dorwać jakiś aparat, to dopiero zobaczycie
a ja wczoraj popłakałam, pierwszy raz się wstydziłam przed mężem, a on specjalnie centymetr po centymetrze rozebraną mnie oglądał i smarował kremikiem, ale usłyszałam takie słowa że kolejny raz się w nim zakochałam i wiadomo jak to się skończyło i nagle przestałam się wstydzić
kochany TŻ ja to jakoś strasznie się nie przejmuję, wiem, że po porodzie spadnie, bo nigdy nie miałam z tym problemów tylko żeby lekarz na mnie nie krzyczał

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
hehe no ja chodzę prywatnie i mam ubezpieczenie z pracy, więc większość badań mam w pakiecie on mi "nie wylicza" badań tylko je zleca i jak nie mam w pakiecie to muszę za nie płacić a on ma to gdzieś nie pyta się czy mnie stać np. już dwa razy robiłam badania na jakieś bakterie czy pasożyty i wydałam na to 340 zł więc są plusy i minusy takiego lekarza
ja na szczęście jeszcze złotówki na badania nie wydałam, plusy pakietu z pracy jedyne co wydałam to na usg dodatkowe na lepszym sprzęcie, ale to sama chciałam

cukrzycowe dziewczyny współczuję Wam, ale to jeszcze tylko kilka tygodni i będzie po, a po porodzie na pewno wszystko wróci do normy trzymam za Was kciuki

i dziękuję dziewczynom, które dały znać, że można do sklepów wysyłać pytanie o cenę i rabat za wózki! dostaję takie odpowiedzi, że aż nie wierzę nie kupujcie w sklepach stacjonarnych
Stary 2015-01-05, 17:29   #4146
mkluke
Raczkowanie

Witam mamusie

Coś sie ostatnio jakoś nie mogę wbić w żaden temat... ciągle robi mi się tyle zaległości, że tylko nadrabiam, a nie mam kiedy się odzywać ...

Miłego wieczoru Wam życzę
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 17:42   #4147
mama_kasia88
Raczkowanie

Biedne te nasze cukrzycowe dziewczyny. Wytrwałości mamuśki! Jeszcze troszkę....

z takimi bólami krzyża i napinaniem brzucha leciałabym na IP.... Co Ci kochana szkodzi sprawdzić ?

Jestem "przerażona" jakoś nam się koncepcje imion nie pokrywają :P i tak oto w 7 mc nasza mała jest bezimienna...

Skończony 40 tc- czekamy córeczko

Edytowane przez mama_kasia88
Czas edycji: 2015-01-05 o 17:44
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 17:48   #4148
smv
Zakorzenienie

Jestem po masażu. Boli krzyżowych nie mam tylko typowo piersiowo i nic mnie kompletnie w brzuchu nie boli tylko złapie 5sekund i puszcza od razu. Od godz 12 chyba z 6 razy... Wzięłam nospe i poleże.. Na razie nic.

Odebrałam wyniki - są złe i chyba mam Anemię bo krwinki wszystkie poniżej normy ale przy granicach z minimalnymi. W piątek wizyta zobaczymy co wyjdzie a cukier Oki i mocz tez.
Idę leżeć

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-05 o 17:56
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 17:52   #4149
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

z takimi bólami krzyża i napinaniem brzucha leciałabym na IP.... Co Ci kochana szkodzi sprawdzić ?

Jestem "przerażona" jakoś nam się koncepcje imion nie pokrywają :P i tak oto w 7 mc nasza mała jest bezimienna...
U nas też w kwestii imienia nie możemy dojść do porozumienia i obawiam się, że tak zostanie do samego porodu :/
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 17:58   #4150
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Czekam aż mój szanowny tż sie wyśpi i raczy mnie na zakupy spożywcze i do rossmana zawieźć.
Wczoraj poszłam spać po 2:00.
Przejęłam się bardzo bo mojej mamie spalił się zakład pracy i teraz nie wiadomo co z nia będzie. Dzisiaj już nie miała do czego wracać a 18 lat tam przepracowała. Szkoda mi jej.
nie dobrze, oby cos sie znalazlo dla mamy innego

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Smv- może to skontroluj na IP. Czy te ten ból kręgosłupa to nie sa bóle krzyżowe? I do tego skurcze. To mi nie brzmi dobrze.
Tez bym to skonsultowala, dziewczyny maja racje albo przynajmniej zadzwon do swojego ginekologa, niech sie wypowie.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
same kłamczchy, narzekają że brzydkie że grube, a co jedna to ładniejsza, same modeleczki, co to można do gazetki i reklamować ciuszki ciążowe,
crystal !! masz w dupe zakaz mówienia o sobie takich złych rzeczy, cuudowni zakochani na zdjęciu, milusio się patrzy, i olaboga gdzie ty te kg widzisz? bo ich nie maaa!

i powie wam, że u was takie normalne te brzyszki, a u mnie taki typowy ciąąążowy, taki że kurtka staje się ciasna musze dorwać jakiś aparat, to dopiero zobaczycie
a ja wczoraj popłakałam, pierwszy raz się wstydziłam przed mężem, a on specjalnie centymetr po centymetrze rozebraną mnie oglądał i smarował kremikiem, ale usłyszałam takie słowa że kolejny raz się w nim zakochałam i wiadomo jak to się skończyło i nagle przestałam się wstydzić
wszedzie hi hi ale dziekuje
Moja jedna kurtka tez juz za ciasna , jeszcze cale szczescie jedna mam to ta wystarczy do marca napewno masz kochanego TZ

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

TZ moj mowi ze jak zaczne rodzic to najpierw pizze zamowimy i zjemy a pozniej do kliniki ostatnia chwila przyjemnosci przed koszmarem, ktory mnie czeka...... chyba mial na mysli
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 17:59   #4151
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
(

Za to moje pomiary to kosmos
To są średnie:
Na czczo - 94
Po śniadaniu - 143
Po obiedzie - 126
Po kolacji - 150

Boje się, że skończy się zabawą z insuliną

Za to dzisiaj zjadłam kurczaka (na parze najpierw zrobionego) ze szpinakiem (smażonym na maśle) z makaronem pełne ziarno i było baaaaardzo ładnie. A obawiałam się, że poleci do góry przez ten szpinak.

smv - a o te plastry pytałaś czy coś Ci mogą dać, albo ulżyć? Dobrze że cukier jest ok

Świętujemy urodziny TŻ, on kawałem tortu a ja... podwieczorkiem z dwóch kanapek i toną rzodkiewki

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-05 o 18:02
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:09   #4152
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

kochany TŻ ja to jakoś strasznie się nie przejmuję, wiem, że po porodzie spadnie, bo nigdy nie miałam z tym problemów tylko żeby lekarz na mnie nie krzyczał

ja na szczęście jeszcze złotówki na badania nie wydałam, plusy pakietu z pracy jedyne co wydałam to na usg dodatkowe na lepszym sprzęcie, ale to sama chciałam

cukrzycowe dziewczyny współczuję Wam, ale to jeszcze tylko kilka tygodni i będzie po, a po porodzie na pewno wszystko wróci do normy trzymam za Was kciuki

i dziękuję dziewczynom, które dały znać, że można do sklepów wysyłać pytanie o cenę i rabat za wózki! dostaję takie odpowiedzi, że aż nie wierzę nie kupujcie w sklepach stacjonarnych
daj znać ile ostatecznie utargowałaś

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Lejdi_aga- super wyglądasz sexi mamusiu

Nouvelle- świetna kołyska! Kolory wolałabym neutralne, ale darowanemu koniu... hehe

Buciki są boskie!!!

A ja dziś wygrałam aukcję na kosz mojżeszowy z bujanym stojakiem Muszę do niego dokupić materacyk i pościel i będzie git
genialny ten kosz

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w rossmanie i kosmetyki i artykuly dla dzieci firmy babydream są w promocji. Kupiłam oliwkę, żel do mycia, krem na odparzenia i na wyjścia na dwór, pieluchy jakiejś innej firmy i patyczki do uszu. Zostało jeszcze kilka rzeczy, ale to już drobiazgi. No i dla siebie musze kupić 3 koszule, kapcie, wkłady jeszcze jedną paczkę, podpaski i 2 biustonosze do karmienia i to będzie koniec a i pościel do kołyski, bo do łóżeczka wczoraj zamówiłam. Zastanawiam się czy kupować małej baldachim do łózeczka??

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

A co do wagi to przez 2 tyg schudłam 1kg... Mogę caly dzień przetrwać na zjedzonych rano musli z mlekiem i pijąc cały czas wodę, bo tak mnie suszy że szok.Nie mogę jeść, bo cały czas czuję, że mam brzuch pełny aż do granic. Dzisiaj u teściów ciężko mi było zjeść pół ziemniaka na obiad.
kurczę, tak mnie kusi żeby jeszcze skoczyć do rossmana, ale chyba nie dam rady już dziś

dziewczyny, z tym brzuchem to jest tak, że on mi rośnie w ciągu dnia i przez noc znowu maleje dzisiaj po big macu, dużych frytkach i mc chickenie to mnie nawet facet w kolejce w Castoramie przepuścił

My od rana zabiegani. Kupiliśmy z tż garnitur, płaszcz, koszulę, krawat, potem bylismy w leroy merlin po graty remontowe, później szybki mc donald's i castorama czuję się koszmarnie a zaraz muszę sprzątać rzeczy z jednego pokoju do drugiego, a potem latać po sąsiadach i rozdać zawiadomienia o ślubie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:12   #4153
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
a prawda moje kochane wizazanki jest taka ze przytylam nie malo, i codziennie marudze TZ jak nie nawidze swojego ciala i jak bardzo chce isc na diete
Kocham syneczka jest calym moim swiatem ale swojego wygladu nie lubie i chce z powrotem 60 kg
a wogole to byl sylwester przebierany wiec specjalnie przebierac sie nawet nie musialam hahahahahaha
Czepiasz się. Ślicznie razem wyglądacie Masz piękny brzuszek i zadnej nadwagi tu nie ma. I się nie stresuj będziesz mieć z powrotem swoje 60 kg jak się mały urodzi
Ja sobie obiecałam, że do swoich 60 kg sprzed ciąży wrócę nim nastaną moje urodziny, czyli do 21 sierpnia
Stary 2015-01-05, 18:18   #4154
smv
Zakorzenienie

Plastry powiedzieli mi ze musiałabym je nosić non stop do końca ciąży. Masażysta powiedział mi ze prawdopodobnie to skolioza i od lewej Strony wali mi na prawą i efekty są ;/ na razie będę chodziła na te masaże dziś mi było tak dobrze aż Dzidzius kopał hehe
Stary 2015-01-05, 18:23   #4155
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

to może nie o same kg chodzi, a chociażby o biust, te ciemne brodawki i jakieś takie większe otoczki niż wcześniej, już nie te same niewinne dziewczęce cycuszki i że tak by się chciało powyginać a tu bo brzusio niestety w figlach ogranicza ...

a co do badań to fakt, może i ja nie mam ich aż tak duużo (ale może dzięki temu lepiej śpię) ale za to finansowo na tym nie ucierpiałam ^^ coś za coś

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
dziewczyny, z tym brzuchem to jest tak, że on mi rośnie w ciągu dnia i przez noc znowu maleje dzisiaj po big macu, dużych frytkach i mc chickenie to mnie nawet facet w kolejce w Castoramie przepuścił

My od rana zabiegani. Kupiliśmy z tż garnitur, płaszcz, koszulę, krawat, potem bylismy w leroy merlin po graty remontowe, później szybki mc donald's i castorama czuję się koszmarnie a zaraz muszę sprzątać rzeczy z jednego pokoju do drugiego, a potem latać po sąsiadach i rozdać zawiadomienia o ślubie
u mnie brzuch duży czy to dzień czy to noc ale u ciebie w sumie to dobrze, przynajmniej jako tako na ślubie będziesz wyglądać, bo chyba coś się szykuje

i dostajesz pouczenie : zwooooolnij ! bo brzusio będzie booleć

a ja się wam muszę pożalić, jak już jakiś wózek wybrałam oczywiście w cudownie niskiej cenie, to co? to jakiś głupi babsztyl z olx chce pieniądze już teraz, że za pobraniem nie wchodzi w gre, wtf? jakaś oszustka jedna, a że niby konta na allegro nie ma, jakaś głuuuupia pindzia mnie zdenerwowała tylko, ale co tam znajde jeszcze ładniejszy i jeszcze tańszy, o tym zapominam

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-05 o 18:25
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:26   #4156
ewka5891
Zakorzenienie

Byłam na zakupach z młodym ale jakos nic nie wpadło mi w oko.
Obok mnie szła dziewczynka ok 10 lat z wózkiem dla lalek i dwa razy musiałam sie przyjrzeć czy naprawdę noworodka nie wozi tam, jej lalka była strasznie realistyczna

Cytat:
Przykro mi mam nadzieje, że wszystko do rze sie zakończy

Cytat:

Spokojnie, masz jeszcze czas na pewno dojdziecie do porozumienia
Moj synek dostał imię dzien po porodzie i musieliśmy w koncu cos wybrać, na szczescie stanęło na moim pomyśle

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:32   #4157
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję w imieniu naszego trio damy radę

tylko ja tu sucharka bez cukru jem a nouvelle2 o big macu pisze - łobuz jeden...

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
To są średnie:
Na czczo - 94
Po śniadaniu - 143
Po obiedzie - 126
Po kolacji - 150

Za to dzisiaj zjadłam kurczaka (na parze najpierw zrobionego) ze szpinakiem (smażonym na maśle) z makaronem pełne ziarno i było baaaaardzo ładnie. A obawiałam się, że poleci do góry przez ten szpinak.

smv - a o te plastry pytałaś czy coś Ci mogą dać, albo ulżyć? Dobrze że cukier jest ok

Świętujemy urodziny TŻ, on kawałem tortu a ja... podwieczorkiem z dwóch kanapek i toną rzodkiewki
o to moja trzustka pracuje zupełnie inaczej - ale też sobie nie radzi
ja coś czuję , że insulinka od czwartku, ale mam nadzieje, że pomoże a nie będę głodna chodzić.

A czemu Ty nie jesz torcika - ja ostatnio jadłam roladę czekoladową, połowę porcji wąski kawałeczek i miałam cukier po godzinie 98.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Jestem po masażu. Boli krzyżowych nie mam tylko typowo piersiowo i nic mnie kompletnie w brzuchu nie boli tylko złapie 5sekund i puszcza od razu. Od godz 12 chyba z 6 razy... Wzięłam nospe i poleże.. Na razie nic.

Odebrałam wyniki - są złe i chyba mam Anemię bo krwinki wszystkie poniżej normy ale przy granicach z minimalnymi. W piątek wizyta zobaczymy co wyjdzie a cukier Oki i mocz tez.
Idę leżeć
no to super, że lepiej

tylko krwinki masz poniżej czy hemoglobinę też?

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2015-01-05 o 18:35
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:39   #4158
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
to może nie o same kg chodzi, a chociażby o biust, te ciemne brodawki i jakieś takie większe otoczki niż wcześniej, już nie te same niewinne dziewczęce cycuszki i że tak by się chciało powyginać a tu bo brzusio niestety w figlach ogranicza ...

a co do badań to fakt, może i ja nie mam ich aż tak duużo (ale może dzięki temu lepiej śpię) ale za to finansowo na tym nie ucierpiałam ^^ coś za coś

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

u mnie brzuch duży czy to dzień czy to noc ale u ciebie w sumie to dobrze, przynajmniej jako tako na ślubie będziesz wyglądać, bo chyba coś się szykuje

a ja się wam muszę pożalić, jak już jakiś wózek wybrałam oczywiście w cudownie niskiej cenie, to co? to jakiś głupi babsztyl z olx chce pieniądze już teraz, że za pobraniem nie wchodzi w gre, wtf? jakaś oszustka jedna, a że niby konta na allegro nie ma, jakaś głuuuupia pindzia mnie zdenerwowała tylko, ale co tam znajde jeszcze ładniejszy i jeszcze tańszy, o tym zapominam
a co za wózek namierzyłaś?
używki bez oglądania raczej nie kupuj, bo na tych fotach to niewiele jesteś w stanie ocenić...

Stary 2015-01-05, 18:40   #4159
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

kochany TŻ ja to jakoś strasznie się nie przejmuję, wiem, że po porodzie spadnie, bo nigdy nie miałam z tym problemów tylko żeby lekarz na mnie nie krzyczał ::

Mam nadzieje, że jej cos znajda. Na rencie jest to nawet zasiłku by nie dostała gdyby ja teraz zwolnili.
Cytat:

Jestem "przerażona" jakoś nam się koncepcje imion nie pokrywają i tak oto w 7 mc nasza mała jest bezimienna...
Nie przejmuj sie. My dla synka też nie mamy imienia. Łudze sie, że jak go zobacze to mi do głowy jakieś wskoczy.
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

Idę leżeć
Gdyby ci w nocy bóle wróciły to nie bagatelizuj tego!

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
nie dobrze, oby cos sie znalazlo dla mamy innego rzytul:

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Tez bym to skonsultowala, dziewczyny maja racje albo przynajmniej zadzwon do swojego ginekologa, niech sie wypowie.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

wszedzie hi hi ale dziekuje
Moja jedna kurtka tez juz za ciasna , jeszcze cale szczescie jedna mam to ta wystarczy do marca napewno masz kochanego TZ

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

TZ moj mowi ze jak zaczne rodzic to najpierw pizze zamowimy i zjemy a pozniej do kliniki ostatnia chwila przyjemnosci przed koszmarem, ktory mnie czeka...... chyba mial na mysli
Też myślałam, że do marca w płaszczu pochodze a juz dzisiaj na zakupach guziki same sie odpinały na brzuchu.
Ja pizze robię jutro, ale już dzisiaj mam smaka

Cytat:
daj znać ile ostatecznie utargowałaś

genialny ten kosz

kurczę, tak mnie kusi żeby jeszcze skoczyć do rossmana, ale chyba nie dam rady już dziś

Byłam w rossmanie. Nie było za wiele rzeczy. kupiłam olejek babydream, szampon babydream, patyczki do uszu dla dzieci, wkładki laktacyjne, jakies podpaski na noc duże, chusteczki 100szt dla dzieci, ajax do podłogi, farbę Olia i antyperspirant nivea i alterra żel bezzapachowy hihihi

Poza tym w biedrze był calutki kosz koszul ciążowych i do karmienia po 10 zł.( przecena z 35) One sa gatunkowo 100x lepsze niż te z allegro po 18 zł. Polecam wam na szmaty porodowe a nawet troche szkoda bo naprawde fajne. Mam dwie.
Synek tp. 15.03.2015

Edytowane przez mordka_1985
Czas edycji: 2015-01-05 o 18:43
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:53   #4160
marta24171
Rozeznanie

Hej,ja dzisiaj cały dzień poza domem.Najpierw 2 godziny spędziliśmy w meblowym,bo poza komodami dla młodszej córci,kupiliśmy też nowe meble dla starszej.Potem pojechaliśmy kupić materacyk i wanienke i na końcu wylądowaliśmy w kfc,a tam tak pojadlam że mię mam teraz sił na nic.
Zmykam poczytać co tam u wam słuchacze.
Stary 2015-01-05, 18:57   #4161
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, że jej cos znajda. Na rencie jest to nawet zasiłku by nie dostała gdyby ja teraz zwolnili.

Nie przejmuj sie. My dla synka też nie mamy imienia. Łudze sie, że jak go zobacze to mi do głowy jakieś wskoczy.

Gdyby ci w nocy bóle wróciły to nie bagatelizuj tego!

Też myślałam, że do marca w płaszczu pochodze a juz dzisiaj na zakupach guziki same sie odpinały na brzuchu.
Ja pizze robię jutro, ale już dzisiaj mam smaka

Byłam w rossmanie. Nie było za wiele rzeczy. kupiłam olejek babydream, szampon babydream, patyczki do uszu dla dzieci, wkładki laktacyjne, jakies podpaski na noc duże, chusteczki 100szt dla dzieci, ajax do podłogi, farbę Olia i antyperspirant nivea i alterra żel bezzapachowy hihihi

Poza tym w biedrze był calutki kosz koszul ciążowych i do karmienia po 10 zł.( przecena z 35) One sa gatunkowo 100x lepsze niż te z allegro po 18 zł. Polecam wam na szmaty porodowe a nawet troche szkoda bo naprawde fajne. Mam dwie.
w której Biedrze?????????????????? ?????????????????
był rozmiar s/m?

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-01-05 o 18:59
Stary 2015-01-05, 19:10   #4162
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o kosmetykach dla dzieci, ja mam hippa tym razem. Johnson strasznie uczulał młodego i nie mam zamiaru do niego wracać. W sumie większość opinii na temat jj słyszałam negatywnych.
Moja córka.miała z kolei uczulenie od nivea i uzywalismy bubschen i chyba teraz też tak będzie
Stary 2015-01-05, 19:46   #4163
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
a co za wózek namierzyłaś?
używki bez oglądania raczej nie kupuj, bo na tych fotach to niewiele jesteś w stanie ocenić...
http://www.babyartikel.de/produkt/ko...n_rodeo_carbon a taki czudak wypatrzyłam, ale już mi się odpodobał przez tą pindzię co to za pobraniem nie chciała, u mnie w okolicy wózków ładnych nie ma z używek, istna tragedia te kolory w paseczki i łączenia kolorystyczne (kto to kupił) a tu mi się spodobał jednolity i do tego za jakieś 300 zł komplet więc jak by nie było i tak przez neta będę zamiawiać, a ślady użytkowania rzecz naturalna, ale nie stać nas na nówkę, ja liczę na coś do 400zł i to w komplecie całkowitym cudów nie wymagam, więc liczę że moje oczekiwania zostaną spełnione

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
ooo aż ciekawa jestem czy u mnie coś wyłożyli wczoraj nic takowego nie było, ale może dzisiaj rzucili te koszule, oby
ja to biedronkę tak polubiłam, że przeszukuje wszystkie kosze, a ochrona to już dosłownie z 20 cm ode mnie chodziła chyba wyglądam na taką co kradnie (i pewnie chowa w brzuch)
dzięki za info
Stary 2015-01-05, 19:52   #4164
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
w której Biedrze?????????????????? ?????????????????
był rozmiar s/m?
Był. Ja brałam M. Tu na rubinkowie na końcu przy lubickiej.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-01-05, 20:05   #4165
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Był. Ja brałam M. Tu na rubinkowie na końcu przy lubickiej.
To podjadę tam w środę z samego rana. Tez bym musiała mieć m, bo chyba mamy podobne rozmiary

Stary 2015-01-05, 20:07   #4166
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
To są średnie:
Na czczo - 94
Po śniadaniu - 143
Po obiedzie - 126
Po kolacji - 150

A szpinak akurat ma niski indeks glikemiczny, ja się go nie boje specjalnie, moja ulubiona potrawa to szpinak z serkiem topionym, makaron i kurczak. Codziennie mogłabym jeść. Ale ja akurat obiad to mogę zjeść mało dietetyczny. Dzisiaj miałam schabowego, z którego zdarłam panierkę, kaszę i buraczków trochę (buraczków gotowanych to ja się akurat boje) i, miałam 105. Trochę żałowałam tej zdartej panierki :p
Stary 2015-01-05, 20:13   #4167
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.babyartikel.de/produkt/ko...n_rodeo_carbon a taki czudak wypatrzyłam, ale już mi się odpodobał przez tą pindzię co to za pobraniem nie chciała, u mnie w okolicy wózków ładnych nie ma z używek, istna tragedia te kolory w paseczki i łączenia kolorystyczne (kto to kupił) a tu mi się spodobał jednolity i do tego za jakieś 300 zł komplet więc jak by nie było i tak przez neta będę zamiawiać, a ślady użytkowania rzecz naturalna, ale nie stać nas na nówkę, ja liczę na coś do 400zł i to w komplecie całkowitym cudów nie wymagam, więc liczę że moje oczekiwania zostaną spełnione

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

ooo aż ciekawa jestem czy u mnie coś wyłożyli wczoraj nic takowego nie było, ale może dzisiaj rzucili te koszule, oby
ja to biedronkę tak polubiłam, że przeszukuje wszystkie kosze, a ochrona to już dosłownie z 20 cm ode mnie chodziła chyba wyglądam na taką co kradnie (i pewnie chowa w brzuch)
dzięki za info
Fajny, taki zgrabny to trzymam kciuki żebyś cos jeszcze namierzyla sensownego

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
A szpinak akurat ma niski indeks glikemiczny, ja się go nie boje specjalnie, moja ulubiona potrawa to szpinak z serkiem topionym, makaron i kurczak. Codziennie mogłabym jeść. Ale ja akurat obiad to mogę zjeść mało dietetyczny. Dzisiaj miałam schabowego, z którego zdarłam panierkę, kaszę i buraczków trochę (buraczków gotowanych to ja się akurat boje) i, miałam 105. Trochę żałowałam tej zdartej panierki
Tez lubię takie danie ze szpinakiem

Stary 2015-01-05, 20:23   #4168
mama d
Raczkowanie

Heloł dziewczyny ale macie speeda... nie nadążam z czytaniem
Współczuje dziewczyną co szykują się do II glukozy dacie rade

Byłam dzisiaj na wizycie (30tydzień) mała waży 1400g, wstępne omówiliśmy ewentualność wywołania porodu w 38/39tc. Nie wiem czy dotrwam bo I dziecko przyszło na świat na początku 38tyg z wagą 4300g.
Jeśli będzie jak mówi to między 13 a 15 marca "widzimy się w szpitalu na porodze" Ale to dziwne wiedzieć kiedy przyjdzie na świat dziecko.
Z jednej strony można wszystko zaplanować a z drugiej trochę obawiam się ingerencji w naturę.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 20:30   #4169
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Nouvelle -for you

Tyllo ja w pasie toam chyba ze 100 już. Może to nad brzuchem trzeba zmierzyc. Ale raczej M dla ciebie bedzie ok. Sa jeszcze granatowe.
Synek tp. 15.03.2015

Edytowane przez mordka_1985
Czas edycji: 2015-01-05 o 20:34
Stary 2015-01-05, 20:32   #4170
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

na pewno trafisz na taki co będzie na Ciebie czekał

Cytat:
Tez lubię takie danie ze szpinakiem
Cytat:
A szpinak akurat ma niski indeks glikemiczny, ja się go nie boje specjalnie, moja ulubiona potrawa to szpinak z serkiem topionym, makaron i kurczak. Codziennie mogłabym jeść. Ale ja akurat obiad to mogę zjeść mało dietetyczny. Dzisiaj miałam schabowego, z którego zdarłam panierkę, kaszę i buraczków trochę (buraczków gotowanych to ja się akurat boje) i, miałam 105. Trochę żałowałam tej zdartej panierki :p
też lubię szpinak bardzo - muszę spróbować Twojego makaronu - już mi pachnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości