|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX
Cytat:
![]() jak dostanmiesz wyrownanie w styczniu to zaszalejesz za nas wszystkie Cytat:
wzielam ten nivea do pupy na odparzenia a normalnie linomag. nam zostalo : wanienka+mata tetra x10 podpaski dla mnie pampki mleko chusteczki przescieradlo x2 posciel x2 fotelik samochodowy termometr zblizeniowy koszule porodowe worki proznione proszki do prania podgrzewacz lezaczek bujaczek mini kosmetyki do szpitala i pewnie o czyms jeszcze nie pamietam a okaze sie jak sie maly urodzi. a jutro wysylamy rodzicom M link do wozka bo chca juz nam zamowic ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- ja chusteczki za namowa srokao kupie albo z lidla albo huggies natural care ![]() tylko one maja taki fajny sklad ![]() Nivea Baby, Krem na każdą pogodę Doskonale chroni skórę niemowląt przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, wiatrem i mroźnym powietrzem. Nie zawiera wody. Tworzy niewidoczną warstwę ochronną, która nie przepuszcza zimna, a jednocześnie pozwala skórze oddychać. Skład: Paraffinum Liquidum- olej mineralny, o właściwościach natłuszczających Cera microcristallina- wosk parafinowy, stabilizator emulsji Talc- wypełniacz, zwiększa przyczepność Zinc Oxide - tlenek cynku, ma działanie przeciwbakteryjne, łagodzi podrażnienia skóry i pomaga wyleczyć jej stany zapalne Cetearyl Octanoate - emolienty Hydrogenated Castor Oil - emolient, emulgator,środek powierzchniowo czynny Cyclomethicone - silikon, ndajae poślizg i wrażenie gładkości skłóry Octyldodecanol - emolient Paraffin - płynna parafina ma właściwości natłuszczające i ochronne Panthenol - działa łagodząco na podrażnioną i zaczerwienioną skórę Bisabolol- składnik olejku rumiankowego, działa łagodząco, przeciwzapalnie, kojąco Parfum Srocze wnioski Bardzo fajny skład krótki, konkretny, gdyby nie ten tlenek cynku w składzie byłby idealny, ale ja mam chyba jakąś obsesję na puncie tlenku cynku .---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- lapcie o chusteczkach nawilzanych: Huggies, Natural Care, Chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane Huggies Baby Wipes Natural Care - specjalne, nawilżane chusteczki pielęgnacyjne. Ich unikalna struktura sprawia, że są elastyczne i grube, a przy tym niezwykle mięciutkie i delikatne. Dzięki starannie i odpowiednio dobranym składnikom, idealnie nadają się do pielęgnacji wyjątkowo wrażliwej skóry Waszych pociech. Bezzapachowe. Chusteczki pielęgnacyjne Huggies Baby Wipes zawsze możecie mieć pod ręką, a specjalnie zaprojektowane opakowanie, w którym zastosowano unikalny system wielokrotnego otwierania, będzie stale utrzymywało je odpowiednio nawilżone. Skład: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract - sok z liści aloesu, właściwości silnie nawilżające, regenerujące i przeciwzapalne Tocopheryl Acetate - pochodna witaminy E, wzmacnia barierę naskórkową, substancja o działaniu antyoksydacyjnym Potassium Laureth Acetate - środek powierzchniowo-czynny Potassium Laureth Phosphatate - środek powierzchniowo-czynny Glycerin - substancja nawilżająca, Polysorbate 20 - emulgator Tetrasodium EDTA - konserwant Methylisothiazolinone - konserwant Methylparaben - konserwant Malic Acid - regulator pH Parfum Srocze wnioski Jestem zaskoczona, bo jest na prawdę fajnie. Nie nawalone konserwantów, cenne składniki na pierwszych miejscach. Pierwsze na prawdę godnie polecenia chusteczki !!!! TAMI Cotton natural Care TAMI NATURALCARE zapewniają skuteczną pielęgnację i oczyszczanie wrażliwej skóry dzieci i niemowląt. Innowacyjna chusteczka wykonana ze 100% czystej bawełny pozwala na łagodną pielęgnację delikatnej skóry dziecka i w znacznym stopniu minimalizuje ryzyko wystąpienia podrażnień i alergii. Delikatny balsam nawilżający, wzbogacony ekstraktem z aloesu, nie zawiera substancji z grupy PEG, parabenów, alkoholu, mydła, sztucznych olejów i silikonów. Chusteczki posiadają miły i delikatny zapach. Skład: AQUA, Aloe Vera Extract - ekstrakt z aloesu, właściwości silnie nawilżające, regenerujące i przeciwzapalne Olus Oil - olej pochodzenia roślinnego, emolient Glycerin - substancja nawilżająca, Allantoin - działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia Lauryl Glucoside - emulgator Polyglyceryl-4-caprate - emolient Polyglyceryl-2-Dipolyhydroxystearate - emulgator Glyceryl Oleate - emolient Dicaprylyl Carbonate - emolient Sodium Benzoate - konserwant (dopuszczalne stężenie 0,5%) Potassium Sorbate, - konserwant (dopuszczalne stężenie 0,5%) Tetrasodium Glutamate Diacetate - składnik chelatujący PARFUM, Citric Acid - regulator pH Srocze wnioski Oooo to to ja bym nawet chciała. Czyli co można? No można i nie musi być jak wyżej. A jedna firma to robi.Jak spotkacie to kupujcie, ja nie widziałam - szkoda ![]() Tibelly baby sensitive (netto) Chusteczki TIBELLY BABY to delikatne, praktyczne w użyciu, nawilżane chusteczki do pielęgnacji dzieci i niemowląt. Zastosowanie alantoiny i rumianku (chusteczki Natural) lub alantoiny i aloesu (chusteczki Sensitive) gwarantuje że przy codziennym stosowaniu skóra dziecka zachowuje naturalne właściwości, dając jednocześnie poczucie świeżości i komfortu. Bez alkoholu, testowane dermatologicznie. Skład: Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil - olej z nasion słonecznika jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Linum Usitatissimum Oil - olej z lnu, cudowny emolient Cocamidopropyl Betaine - substancja myjąca Xanthan Gum - zagęstnik Allantoin - działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia Sodium Benzoate - konserwant (dopuszczalne stężenie 0,5%) Olus Oil - olej pochodzenia roślinnego, emolient Glycerin - substancja nawilżająca, Lauryl Glucoside - emulgator Polyglyceryl-2-Dipolyhydroxystearate - emulgator Glyceryl Oleate - emolient Dicaprylyl Carbonate - emolient Citric Acid - regulator pH Srocze wnioski Ludzie gdzie jest Netto, jak tylko się dowiem, choćbym miała godzinę na wyprawę stracić to pójdę i kupię!!! Jeżeli nikt składu nie pomylił, to skład jest genialny (jak na chusteczki oczywiście). Kupię chyba całą paletę. Pewnie są tanie skoro pod marką dyskontu. Chce!!! Toujours Baby Wipes Sensitive Toujours chusteczki dla niemowląt - delikatna i bezpieczna pielęgnacja niemowlęcej skóry. Łagodne mleczko z aloesem pielęgnuje dziecięcą skórę i chroni ją pred wysuszeniem. szczególnie miękkie, chłonne i mocne; higieniczne i praktyczne wyjmowanie; przebadane dermaologicznie; ph neutralne dla skóry; bez alkoholu i barwników; regularna i niezależna kontrola przez Courtray Consulting Skład: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract - sok z liści aloesu, właściwości silnie nawilżające, regenerujące i przeciwzapalne Phenoxyethanol - konserwant (dopuszczalne stężenie 1%) Etylhexyl Palmitate - emolient parfum, Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylates Crosspolymer - zagętnik Sodium Lauriminodipropionate - substancja powierzchniowo-czynna Dehydroacetic Acid - konserwant Benzoic Acid - konserwant Srocze wnioski No i kolejny produkt dyskontowy bardzo fajny. Muszę nabyć do testów. |
||
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
a przewijak?
smoczki tantum rosa ręczniki? przescieradlo do wózka.. To co mi na myśl przyszło A ciacho pycha!!!! Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2015-01-05 o 19:34 |
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia - ja tez kupie te lidlowskie. Mam je teraz w domku i są fajne. Cena też fajna 5 zł za 80szt
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
smoczkow to ja mam
![]() przewijak dostane od mamy i ojczyma z lozeczkiem ![]() tantum rosa tez juz mam ![]() reczniczek jeden mam, w razie co dokupie jak bedzie promka jakas ![]() przescieradlo do wozka bedzie z wozkiem w zestawie - jesli wybierzemy ten wozek od tego sprzedawcy co wczesniej pokazywalam ![]() Cytat:
![]() ja teraz tez je stosuje
Edytowane przez soniuska Czas edycji: 2015-01-05 o 19:36 |
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Sonia fajne zakupy
Dziewczyny, jakie dobrze wchłanialne zelazo polecicie? Będę wdzięczna Bo kupiłam sobie witaminy, i teraz patrzę, że bez żelaza są, a ja mam hemoglobinę poniżej normy nieco. |
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lidlowskich nigdy nie sprawdzałam. Jak wykończe moje zapasy to kupie i sprawdze. |
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ale bedzie dobrze chyba ![]() nie przesadzam z ilosciami choc linomag zielony wzielam 3 tubki ;D bo pupke czesto bede odwiedzac ![]() mam nadzieje ze nasze dziecko nie bedzie uczulone, bo my oboje raczej mamy skory bez sklonnosci do jakichkolwiek alergii i podraznien w sumie. |
||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja żelazo to biorę Tardyferon Fol, niby dobre, ale u mnie chyba słabo sie wchłania
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
zrobie jutro zdj na tle pokoju to zobaczycie jak to wizualnie wyglada
baardzo mi sie podoba
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
kochana to byla licytacja, wiec ja nie dalam duzo a zlapalam okazje
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... tak pisze teraz z koleżanką, która niedawno urodziła i rozmawiałyśmy o wadze dziecka... jak jej napisałam ile mały wazył w 24 tygodniu to ona się pyta co tak mało
a ja myslałam ze dobrze... jej córka w 28 tygodniu 1600 ważyła i lekarz powiedział że waży mało kurde to już nie wiem
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
u tego sprzedawcy. na licytacjach sa widze te kocyki ktore ja mam, wiec sporbujcie jak ktoras chce
![]() http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27594004 ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- popieram.
|
#1334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny super zakupy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- aaaa Sonia za zamówienie
|
|||
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie... ile czasu może "siedzieć" zamówenie w koszyku z gemini ? wrzuciłabym sobie już do koszyka rzeczy i czekaly by spokojnie aż będzie jakiś większy przyływ gotówki i wtedy bym złożyła zamówienie... teraz mam akurat czas a później nie wiem czy by mi się chciało siedzieć nad tym i kompletować
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze burza minela.. i mnie tu nie bylo. bo wszystkie by sie obrazily i uciekly, zeby ochlonac :P bo ucieczka to nie rozwiazanie sprawy. no kurde. szanujcie sie troche nawzajem. i traktujcie tak jak chcielibyscie byc traktowani.
wiadomo ze zdania beda odmienne, wiec i klotnie sie zdarza. trzeba troche oko przymknac. kazdy bedzie mial swoja racje.. a nie chodzi tu o to, zebysmy sobie dogryzaly :/ wezcie duza poprawke... i spojrzcie troche z boku.
|
#1338 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- no wlasnie mi tesciowa tez te kupila, bo nie wiedziala z ejuz je mam, bo pomyslal ze mi sie "chlebak" przyda. a ja te promocyujne chcialam, ale dobra, trudno, te tez sie oplaca, bo ich 284 w op a tamtych chyba 275.
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() mam 8 dady i 8 pampers bialych zapas ![]()
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie to b.duża waga Sylwia - co kupiłaś w Tesco? Zaszalałaś?
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
jak ione sie dokladnie nazywaja?![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- hah ja mam w koszyku 4 ![]()
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
LEKKA samo zelazo to chyba na recepte tylko.
Ale zem sie ukompala nawet sie ogolilam gdzie trzeba a teraz ide zalegac
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- 6pack chusteczek sensitive, pampersy 2 sensitive koncentrat, makaron, chleb i papier do tylka ![]()
|
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe jaki zapas ![]() Ja niestety za duzo sie skladow naczytalam i nie kupie takich ![]() Ale wolalabym zyc w niewiedzy ![]() Cytat:
![]() Lidlowskie toujours |
||
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie. jedno wielkie G bylo.. :/ nawet 1 pampkow nie bylo :/
|
#1350 |
|
BAN stały
|
Nie zanm sie, ale mi dzisiaj hemoglobina slabo wyszla i musze brac zelazo, moze dlatego nie moge siewyspac w 9-10 godzin
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

ciesze sie ze moglam pomoc 
hlip

Ślubujemy: 21.10.2017