Sprawdzone produkty z Lidla cz. 7 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 19:06   #4171
tapetka22
Zakorzenienie

Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 7

Cytat:
Napisane przez kasia2209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
marza mi sie lidlowe e zakupy...
Stary 2015-01-05, 19:14   #4172
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Cytat:
Napisane przez mucia18 Pokaż wiadomość
Ja swojego czasu kupowałam w biedronce dzem pomarańczowy ale w pewnym momencie przestali sprzedawać a tak mi posmakowal ze zrobiłam sobie dwie wersje swojego pomarańczowego i juz za kupne dziękuję. Sorki ze nie na szaro z tel pisze.
Wlasnie ja tez sobie obiecuje ze w tym roku sama zrobie sobie dzem pomaranczowy jak dorwe pomarancze w dobrej cenie Teraz jest podobno najlepszy czas na kupno i robienie dzemow.
Ale jak bedzie tydzien brytyjski to i tak nie pogardze

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona dziesiatka Pokaż wiadomość
Często porównujecie lidla do biedronki. Że w lidlu tak ludzie się rzucają, a w biedronce pusto. Moim skromnym zdaniem lidl jest jakościowo lepszy niż biedronka, zdecydowanie wolę robić zakupy w lidlu. Mimo, że mam pod nosem 3 biedronki wolę przejść 500 metrów dalej do lidla Większy wybór towarów, lepsza jakość, ciekawe tygodnie tematyczne.
Tez tak uwazam ale niestety Lidla mam nie po drodze i zachodze tylko wtedy jesli mi na czyms zalezy lub akurat mijam i mam czas

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:20   #4173
Artm
Rozeznanie

Też zauważyłem, że Lidl gromadzi wyjątkową hołotę zachowującą się jak bydło. Na początku myślałem, że bywam w specyficznych rejonach, ale okazało się że jak jest prawie we wszystkich sklepach.
Kiedyś bitwy były w momencie rozpoczęcia sprzedaży jakiś szczególnie atrakcyjnych towarów, teraz praktycznie każda oferta generuje chamskie zachowania. Mną wstrząsnęło ostatnio bicie się o filety z karpia.
Ale wina może leżeć też po stronie zarządzających siecią. Po prostu podaż jest zbyt mała w stosunku do popytu. Powinni zamawiać znacznie więcej towaru.
A dlaczego mniej takich zachowań jest w Biedronce?
Sklepów jest znacznie więcej, więc i chamscy klienci nie walą do jednego sklepu.
A druga sprawa: zamawiają więcej towarów, więc i tłum nie musi się o nie bić.
Artm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:32   #4174
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
mam nadzijeje ze nokogo nie uraze ale mam wrazenie że po prostu klienci Lidla maja sie za elitę a biedrę uwazaja za sklep...dla biednych...
Lidl jest przeciez niemiecki a co niemieckie to lepsze...

nie lubię chodzić do Lidla mimo ze lubie wiele ich produktow.. wlasnie ze wzgledu na ludzi...

Najlepsze jest to, że mają sie za lepszych a zachowują się własnie jak wygłodzone bydło..
W biedronce nikt mnie nigdy nie staranował i nigdy nie widzialam by ktoś cos komus z rak wyrywal..

musialam to napisac
oczywiscie -nie twierdze ze wszyscy kupujacy w lidlu to taka "klasa"[COLOR="Silver"]
Zgadzam się z tobą. Też odnoszę takie wrażenie. Sąsiadka z bloku regularnie wizytuje Lidla w poniedziałki, czwartki i soboty. Ciągle kupuje piżamy, pościel, ręczniki, sprzęt do domu. A z tego co wiem, to nie ma aż tak licznego grona znajomych i rodziny, żeby na prezenty kupować.
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:50   #4175
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Ja też wolę zakupy w L. W Biedronce to tylko suszone pomidory. Nabiał zdecydowanie z Lidla
W B bywam rzadko, ostatnio kupowałam masło do ciała i pomidory suszone. Zajeżdzam do Lidla i robie zakupy, nie ma produktu którego nie kupie w L a jest w B. Lubie lidlowe świeże warzywa i owoce. Fakt, że w B i L promo sa zblizone i sklepy konkurują.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
mam nadzijeje ze nokogo nie uraze ale mam wrazenie że po prostu klienci Lidla maja sie za elitę a biedrę uwazaja za sklep...dla biednych...
Lidl jest przeciez niemiecki a co niemieckie to lepsze...

nie lubię chodzić do Lidla mimo ze lubie wiele ich produktow.. wlasnie ze wzgledu na ludzi...

Najlepsze jest to, że mają sie za lepszych a zachowują się własnie jak wygłodzone bydło..
W biedronce nikt mnie nigdy nie staranował i nigdy nie widzialam by ktoś cos komus z rak wyrywal..

musialam to napisac
oczywiscie -nie twierdze ze wszyscy kupujacy w lidlu to taka "klasa"

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

marza mi sie lidlowe e zakupy...
wiesz, ja do Lidla wpadam juz po tłumach-lubie spokojne zakupy, nie rozumiem tłumowego zachowania tam ale w B nie ma takich dużych ilosci jednego towaru jaki przywożą do L, jest mało i stad pewnie nie ma tłumu.

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2015-01-05 o 19:51
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:51   #4176
gornek
Zakorzenienie

Ja blizej mam B, jednak jezeli chodzi o wyglad i świeżosc wole L. Jednak drazni mnie to, ze zawsze jest takie bydlo na promocjach, na prawdę rzadko kupuje cos co jest w promocji, ale np spodnice mi sie spodobaly ktore beda, ale znajac zycie, zeby je dostac musze tam byc o 7, w B czegos takiego nigdy nie zauważyłam. Chociaz jakosciowo dla mnie L wygrywa.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:54   #4177
kuki9
Zakorzenienie

Ktoś pytał o parki? W Warszawie na Pożaryskiego jest jeszcze kilka. Niestety nie wiem jakie rozmiary ale ostatnio jak widziałam najwięcej 38. Leży ich ok 4-5 sztuk, chyba same jasne.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:55   #4178
Madzia87
Zakorzenienie

GG do Madzia87

Co sądzicie o tej wadze analizującej wartości odżywcze ? Warto ją kupować ?
Jack Canfield i Mark Victor Hansen

Madzia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:56   #4179
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
W B bywam rzadko, ostatnio kupowałam masło do ciała i pomidory suszone. Zajeżdzam do Lidla i robie zakupy, nie ma produktu którego nie kupie w L a jest w B. Lubie lidlowe świeże warzywa i owoce. Fakt, że w B i L promo sa zblizone i sklepy konkurują.
dokladnie, lidl ma o wiele wiekszy wybor<czytalam ze ok 2000 produktow w stalej ofercie, a biedra ok1300>
Stary 2015-01-05, 19:58   #4180
annajustyna
BAN stały

Cytat:
dokladnie, lidl ma o wiele wiekszy wybor<czytalam ze ok 2000 produktow w stalej ofercie, a biedra ok1300>
nie pomyślałam o tym, ale mam wiele stałych rzeczy, które kupuje co miesiąc i nie bardzo chce mi sie latać po sklepach bo tu kupię to bo świetne a tam to bo super;
a dzis kupiłam po raz pierwszy chleb polski, w piekarni nie było, i okazał sie smaczny-był ciepły a zapach nieziemski takiego chleba

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2015-01-05 o 20:00
Stary 2015-01-05, 20:05   #4181
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja blizej mam B, jednak jezeli chodzi o wyglad i świeżosc wole L. Jednak drazni mnie to, ze zawsze jest takie bydlo na promocjach, na prawdę rzadko kupuje cos co jest w promocji, ale np spodnice mi sie spodobaly ktore beda, ale znajac zycie, zeby je dostac musze tam byc o 7, w B czegos takiego nigdy nie zauważyłam. Chociaz jakosciowo dla mnie L wygrywa.
to niestety kwestia obslugi..
niektore b. wygladaja jakby tajfun przeszedl a inne to az zal wyjsc, tak czysto i ladnie i owoce same swieze...
w lidlu tez sie spotksalam z plesnia na warzywach czy brudem...wiec akurat te 2 rzeczy to chyba kwestia ludzi..
<najgorzej jest z tym w t.przynajmniej u mnie...
warzywa i owoce tam to czesto wygladaja jak odpady>

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
nie pomyślałam o tym, ale mam wiele stałych rzeczy, które kupuje co miesiąc i nie bardzo chce mi sie latać po sklepach bo tu kupię to bo świetne a tam to bo super;
a dzis kupiłam po raz pierwszy chleb polski, w piekarni nie było, i okazał sie smaczny-był ciepły a zapach nieziemski takiego chleba
mnie za kazdym razem jak wchodze do lidla to ten zapach pieczywa omamia
Stary 2015-01-05, 20:08   #4182
Yoostii
Zadomowienie

były już kiedyś te legginsy w ofercie? nadadzą się na kogoś o wzroście 179cm? chce legginsy do kostek, a nie do połowy łydki
nie chodzę do L. i boję sie, że mnie staranują

Yoostii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 20:11   #4183
annajustyna
BAN stały

Cytat:
niektore b. wygladaja jakby tajfun przeszedl a inne to az zal wyjsc, tak czysto i ladnie i owoce same swieze...
w lidlu tez sie spotksalam z plesnia na warzywach czy brudem...wiec akurat te 2 rzeczy to chyba kwestia ludzi..

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

ja mam czystego Lidla, milutka obsługę , jest piekarnia i jest luźno; kupuje tam nałogowo owoce, warzywa; co do swieżości to w Lidlu nie spotkałam nieświeżych a jestem po rozkładzie towaru, więc jest posprzatane. U mnie w B nie zawsze jest dobry wobór warzyw i owoców. czasami wpadam do T i dział warzywny maja duży ale nie zawsze odpowiada mi jakość.
W intermarche to tragicznie w tym temacie

to tak u mnie

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Yoostii Pokaż wiadomość
były już kiedyś te legginsy w ofercie? nadadzą się na kogoś o wzroście 179cm? chce legginsy do kostek, a nie do połowy łydki
nie chodzę do L. i boję sie, że mnie staranują
w końcu ktoś wysoki
legginsy lezą i spokojnie kupisz ale na pewno będą za krótkie
Stary 2015-01-05, 20:45   #4184
Yoostii
Zadomowienie

No nie a czytałam gdzieś, że legginsy z L. nadają się dla w miarę wysokich

Yoostii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 20:50   #4185
annajustyna
BAN stały

Cytat:
ja własnie czytałam, ze wysokie narzekały ale mozesz kupić, w domu przymierzyć i ewentualnie oddasz w sklepie, tylko weź paragon
Stary 2015-01-05, 20:57   #4186
paint_it_black
Zadomowienie

Cytat:

Moja b jest idealna, czysto, towar poukładany, kocham ją

A z piekarnią masz rację zawsze wciągam 2 kapuśniaczki po zakupach
paint_it_black jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:02   #4187
nowherewarm
Raczkowanie

Czy są w waszych lidlach kiełbaskie wiedeńskie z serem z pikoka? Od jakichś dwóch miesięcy w ogóle u mnie ich nie ma, a to moje ulubione
nowherewarm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:17   #4188
blondee
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupiłam legginsy dla ciężarnych JoliNesse, mam 173 cm wzrostu, nosiłam je latem jak brzuszek był mały, wiec się nie naciągały bardzo i rozmiar M był dobry w każdym miejscu poza długością nogawek - były na 3/4. Obawiam się, że te legginsy też będą za krótkie a w rozmiarze L będą wisieć na tyłku (ważę 59 kg).
Czy te legginsy mają szew na tyłku?
blondee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:41   #4189
Blablubli
Rozeznanie

Ja wolę chodzić do Lidla, mam po prostu bliżej a jestem wygodnicka Na tłoki rzadko się łapię, bo nie mam jak chodzić rano, wtedy pracuję. Obsługa bardzo miła i wydaje mi się, że większy wybór fajnych produktów.

Biedronkę mam po drodze z pracy, niestety maleńką i nic w niej nie ma, nawet moich ulubionych ciastek z morelą i serem. Rzadko bywam w tych większych, choć są fajne i też mam "swoje" produkty, np. micel czy żele.

Macie rację, że ludziom Lidl wydaje się sklepem bardziej ekskluzywnym Widzę to po znajomych, którzy dobrze zarabiają i do zakupów w Lidlu nie wstydzą się przyznać, gorzej z Biedronką... Nawet nie zawsze chodzi o jakość, bo jakoś karpie w Biedronce i Lidlu były takie same a tylko w Lidlu chcieli się o nie pozabijać. Za to np. buty w Lidlu są lepsze wg mnie.

Jednak w kolejce po Lidlu najbardziej lubię Kauflanda, moim zdaniem największy wybór marek tam mają. I można chociaż kupić Muszynę
Blablubli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:43   #4190
Wenress
Zakorzenienie

Też wolę Lidla pod względem jakości ale wkurza mnie brak koszyków, układ sklepu (nie mogę nic znaleźć, słodycze i bakalie są w kilku miejscach ) i nie wiem dlaczego ale prawie zawsze mijam tam spoconych, śmierdzących starszych ludzi w Biedronkach też jest różny przekrój klientów, nie tylko młode i pachnące panie ale jak już ktoś śmierdzi to tylko tacy typowi menele, a w L notorycznie niedomyte babcie i dziadki... i przepychają się przy koszach , aż mi się odechciewa.
Kiedyś ktoś pytał o mieszankę sałat, raz miałam z Lidla i wg mnie była gorsza od biedronkowej, mniej krucha/soczysta ale ja ogólnie lubię te grube liście, chrupiące i białe

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:46   #4191
klara78
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o legginsy to ja mam 170 cm wzrostu i na mnie długość jest w sam raz. Dla kogoś wyższego będą za krótkie.
klara78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:52   #4192
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Też wolę Lidla pod względem jakości ale wkurza mnie brak koszyków, układ sklepu (nie mogę nic znaleźć, słodycze i bakalie są w kilku miejscach ) i nie wiem dlaczego ale prawie zawsze mijam tam spoconych, śmierdzących starszych ludzi w Biedronkach też jest różny przekrój klientów, nie tylko młode i pachnące panie ale jak już ktoś śmierdzi to tylko tacy typowi menele, a w L notorycznie niedomyte babcie i dziadki... i przepychają się przy koszach , aż mi się odechciewa.
Kiedyś ktoś pytał o mieszankę sałat, raz miałam z Lidla i wg mnie była gorsza od biedronkowej, mniej krucha/soczysta ale ja ogólnie lubię te grube liście, chrupiące i białe
Oj tak. W warszawie tylko chyba w 1 sa te koszyki do ciagniecia.

Ja tez takie lubie najbardziej. Polecam Ci salate rzymska (nie wiem czy jest w L) ona wlasnie jest taka gruba

Kiedys pamietam jak chyba Laisla mowila, ze w Lidlu sa takie ogorki w curry i ze sa bardzo dobre. Ja juz kilkakrotnie probowalam je znalezc i albo zle szukam albo ich nie ma. Czy wiecie moze gdzie one stoja? No chyba ze ja cos pokrecilam i one nie byly z lidla

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:53   #4193
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
kasia2209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:58   #4194
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blablubli Pokaż wiadomość
Ja wolę chodzić do Lidla, mam po prostu bliżej a jestem wygodnicka Na tłoki rzadko się łapię, bo nie mam jak chodzić rano, wtedy pracuję. Obsługa bardzo miła i wydaje mi się, że większy wybór fajnych produktów.

Biedronkę mam po drodze z pracy, niestety maleńką i nic w niej nie ma, nawet moich ulubionych ciastek z morelą i serem. Rzadko bywam w tych większych, choć są fajne i też mam "swoje" produkty, np. micel czy żele.

Macie rację, że ludziom Lidl wydaje się sklepem bardziej ekskluzywnym Widzę to po znajomych, którzy dobrze zarabiają i do zakupów w Lidlu nie wstydzą się przyznać, gorzej z Biedronką... Nawet nie zawsze chodzi o jakość, bo jakoś karpie w Biedronce i Lidlu były takie same a tylko w Lidlu chcieli się o nie pozabijać. Za to np. buty w Lidlu są lepsze wg mnie.

Jednak w kolejce po Lidlu najbardziej lubię Kauflanda, moim zdaniem największy wybór marek tam mają. I można chociaż kupić Muszynę
u mnie on number 1
iwieczorem zawsze jest przecena warzyw i pieczywa<staraja sie przynajmniej by jaknajmniej wyrzucic>

Cytat:
Treść usunięta
u mnie tez sa a tarki przecenione dzis widzialam na 19,90
Stary 2015-01-05, 21:59   #4195
mandragona
Marudziara

Cytat:
Napisane przez klara78 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o legginsy to ja mam 170 cm wzrostu i na mnie długość jest w sam raz. Dla kogoś wyższego będą za krótkie.
Ja mam 175cm i dla mnie legginsy są normalnej długości "do kostek" .

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 22:01   #4196
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez kasia2209
Czas edycji: 2015-01-05 o 22:05
Stary 2015-01-05, 22:06   #4197
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
ja akurat kofam lidla za salami- nigdzie nie ma tak taniego 2,19
ale ogolnie uwazam ze paczkowane wędliny sa drogie
zdecydowanie takie rzeczy kupuję na wagę

a z ciuchami tez nie ogarniam
u mnie ZAWSZE jak są jakies ciuchy to kosze wyglądają jak po inwazji bombowej;/

Edytowane przez tapetka22
Czas edycji: 2015-01-05 o 22:08
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 22:17   #4198
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2015-01-05, 22:20   #4199
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
a ja sie dziwie ze u mnie on jeszcze nie zbankrutowal...
na parkingu stoi maks 3 samochody a w srodku hula wiatr...
Stary 2015-01-05, 22:22   #4200
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości