|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Logoasia bardzo Ci poleciały? Ja tez mam gorsze ale gin powiedział że nie ma tragedii, pod koniec magą takie być.
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wolę sn niż cc
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wolę nic na chwilę obecną
Naprawdę wpadam w jakiegoś panikarsko-histerycznego-doła porodowego , moja przyjaciolka mi dzis przez telefon opowiadała o cudzie narodzin, o bolu, ktory nas przybliza do dziecka, to jej wycedzilam przez zęby, że jak bedzie przed porodem to jej poopowiadam o cudzie bólowym więc generalnie moje drogie- dajcie mi na łeb, mam nadzieję, że moje nastawienie się zmieni,bo urodzić muszę tak czy siak, a sieję niepokój
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasia to chyba zależy co masz obniżone i jak bardzo... wyniki teraz już mogą iść tylko w dół ale pewnie też zależy co...
Ja bym chciała sn spróbować bardzo... (choć strasznie się boję) ale mam wrażenie i przeczucie że przez to ciśnienie skończę cc jak nic...
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też dzisiaj odebrałam wyniki i dość sporo mam w dół, ale luz, teraz to już raczej norma.
Ja tam się nie przejmuję
|
|
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
Chyba lęk jest normalny... Mój TŻ dziś stwierdził, ze on widząc kobiety w bólach porodowych jest wściekły ze w żaden sposób nie można im pomóc... I ze przy mnie to ta bezsilność by go wykonczyla... Wiec może te CC i jemu wyjdzie na dobre
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie moj tez oddalby wszystko,zebym miala CC..... mowi,ze czulby sie o mnie bezpieczny i o dzidzi.....
jak mysle o porodzie to czuje sie tak zestresowana,ze szok jak male dziecko bezbronne sie czuję, ucieklabym od tego,gdybym mogła
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna kurteczka Martula
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Chyba wam jutro na spokojnie z kompa wrzucę bo coś te załączniki słabo działają ;(
|
|
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Asia myślę ze teraz te wyniki to juz maja prawo iść poniżej normy. Ja w środę idę zrobić o ile jutro nie zapomnę kupić pojemnika na mocz. W środę też odbieram gbs.ciekawe czy coś mi wy hodowali. A tak z mężem pogadalam i w przyszły poniedziałek idę sobie ktg zrobić. Skoro i tak mam za to płacić to czemu nie pójść i sprawdzić czy są skurcze i czy wszystko ok.
Super mój mądry maz dal psu trochę kaszanki która sobie robił i pies wszystko zwrócił i prawie mu na kapec narobil. Myślałam ze padne ze śmiechu. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Wladowalam się mężowi do wanny tak,e z 20minut musi poczekać.ale mi dobrze.kregoslup mniej boli.baaaajka
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
Melb, tak zrobie
Ale klapa... sunia zlala sie u tesciow na lozko ![]() Przez caly czas jak ja mamy nasiusiala tylko raz i to na samym poczatku, zawsze nam wytrzymuje. Ostatnio swiruje i np po dwoch godzinach od spaceru juz tak nam piszczy i placze ze chce wyjsc ze masakra. Uznalismy to za wymuszanie, bo bywalo tak ze wychodzilismy a ona nic nie robila turystka jedna, i chcielismy dzis ja przetrzymac o te pol h, i niefortunnie zlala sie... nosz kurde... ale tak musiala sie bac, bo skoro tam poszla i wlazla pod koldre to zrobic... ja nie wiem. Szkoda mi jej i nie krzyczelismy na nia ani nic, to nie jej wina i dwa ze widac jaka musiala byc zdesperowana ale mozecie sobie wyobrazic co na to tescie
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2015-01-05 o 22:39 |
|
|
|
#3375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze tesciom szybko przejdzie. |
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
O ja hope masakraaaaaaaaa pewnie z tesciami
a psina no kurde zdarza sie, pewnie dla psiny tez wielki stres to byl to jak z naszym psem,co tez myslelismy,ze wymusza i zrobil kupe w pokoju eh eh A moj maz mnie rozsmieszyl wszedl do sypialni ,bo wrocil z psem i pyta czy mam baby bluesa ,bo az sie boi podejsc to ja oczywiscie w ryk,ze nie urodze, nie chce, umre pewnie i generalnie jest ze mna zle a on na to: Uroodzimyyyyyyyyyyyy tego malego Tymianka spokojnie,damy rade a potem mowi: urodzic to pryszcz, gorzej wychowac a potem mowi: jak dalismy rade z psem, to damy tez z mlodym i to nie wiem co to bylo ,wiec zaczelam sie smiac powiedzialam tez,ze absolutnie zadnych dzieci , nigdy wiecej a malzonek kazal powtorzyc to jeszcze kilka razy do kamery
|
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
Aga będzie dobrze
Hope sytuacja patowa..ale tak na marginesie - ona pewnie czuła ze za nią nie przepadają i dlatego ich łóżko wybrała... |
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Zielona - kurcze, co za stres! Dobrze, że nic się nie stało ani Tobie ani dziecku. No M pewnie z tego stresu ledwie żywy.
Madzia - super, że wizyta OK! A te wymiary to chyba tak teraz latają trochę. MaladT - kochana, Ty to siedź teraz w domu. Gdzie tam będziesz w razie czego po szpitalach się szlajać. No i te ostatnie opowieści o kibelku... Nie, nie, nie - teraz to w domowych warunkach. A M musi jechać? Przecież niedawno byliście. Hope - też psina nie miała gdzie się załatwić... . Pech! Dziewczyny, mnie tak dziś spojenie rozbolało (przestało za to bolec biodro), że stanęłam w połowie drogi z pokoju do łazienki i nic: Ani kroku w jedną ani w drugą. Na szczęście już był M i mnie zawiózł nas fotelu od kompa. Straszne! Ja się sama poza dom już nigdzie nie ruszam! |
|
|
|
#3380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha, dobre ten Twoj maz ma teksty :P |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać. może uda mi się trochę odpocząć
|
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga ja to jestem ciekawa za kilka lat czy zdania nie zmienisz
Coś mi się wydaje że będziesz chciała ukryć to nagranie przez waszą córcią hahahHope oj musiało z teściami nie być ciekawe, że też akurat do nich musiała wejść Ale mnie brzuch bolał po tym kababie koszmar jakiś sama nie wiedziałam co się działo z moim brzucholem, po herbacie i leżeniu na szczęście przeszło. Mała tylko szaleje teraz A zawsze jest taka spokojniutka, ja wiem że będzie taka grzeczna jak Zuzanka. Mała jak sobie wyobraziłam Ciebie śmiejącego z M to sama rechotałam A spróbuj nie kupić pojemnika to nie wiem co Ci zrobię. Będzie awantura ja Ci to obiecuje
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jedzie z tej racji ze ja juz z nim nie wytrzymuje.wieczorem wraca ale tu chodzi o to ze od 2dni lasu i marudzi ze nudno mu.ze jakby miał dom to by zawsze gdzieś podłubać mógł itd. A tu to ciagle w 4scianach.wymyslalam mu zajęć chyba z 10. To 4 zrobił i potem lasu jak pies ze sraczka. To mu powiedziałam by samochód umył,odkurzyl to mówi ze jakby u rodziców bbyl to by mógł podłubać wiec mowie to się rano spakuj i jedz podziałać. Po 2 zapali znicze siostrze bo ostatnio nie bylismy
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Mamazuzi taa śmiechu było ale zgadnijcie kto to sprzatnal? Pewnie ze ja bo mój maz wrażliwy i od razu by pawia walnal.
A i hit dzis mi powiedział ze nie lubi płaczu niemowlaka.to mowie mu ze musi się przyzwyczaić. No i dzis osiągnęłam szczyt niepełnosprawności. Maz musiał mnie podnieść w wannie bo się odchylilam by się oprzeć a potem normalnie usiąść nie mogłam.co ciekawe wstać do wyjścia z tej pozycji dałam sama rade.
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
Aga to jak Ci sie zachce drugiego, to bedziecie musieli sie pozbyc tego nagrania
![]() maladT To dobrze, ze mial cie kto wyciagnac, ja to zazwyczaj sie kąpie jak jestem sama, wiec chyba bym musiala koty prosic o pomoc Dobrze, ze w wannie mam takie dwa uchwyty, to mi latwiej wstac. |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
my z mężem przygotowujemy ciągle pokój ... w takim tempie to akurat do 13 lutego zdążymy. Ja poprasowałam pierwsze pranie, a mąż przykręcił pierwszą półkę ( pół dnia dochodziliśmy do porozumienia gdzie mają wisieć i jeee pierwsza powieszona - została jeszcze jedna) A ile czasu zajmuje obmyślenie co gdzie położyć, aby było wygodnie ... co kładziecie koło przewijaka na wierzchu, co gdzieś głębiej schowane? Bo ja nie wiem gdzie wszystko pomieszczę.
A ile jeszcze prania mi zostało... drugie zrobiłam, także jutro je wyprasuję i wstawię kolejne. Także pod koniec tygodnia pewno wrzucę dopiero jakieś pierwsze fotki...ale podoba mi się Nasz pokoik jest bardziej kolorowy
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
Hope siara z sikami na łóżku teściów... Wiem że to nie wina psa ale ja bym się na ich miejscu wkurzyła ostro...
AGA.. Taaaa a po Tymku będziesz chciała małą Tymcię do parki ![]() A mi chyba wapnia brakuje bo codziennie piję litr mleka. Nigdy mi się go tak nie chciało. ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Incognito wiem że to głupie ale wyobraziłam sobie taki fotel jadący z pokoju na korytarz z napisem na oparciu 'transport medyczny' ;D MALADT ja po żadnym zwierzaku nie jestem w stanie sprzątać... Nawet jak idę w gorszych butach do sadu przez kurnik i w coś wdepne to potem zostawiam je mężowi do oczyszczenia przed domem Maciejko gratuluję pokoiku!
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Duszona dobrze ze sie odezwalas,tez myslalam o Tobie,co sie dzieje ze tak ostatnio malo Cie
![]() lacze sie w bolu niemocy,niech szybko mija zielona butelka jezu az mnie zmrozilo :/ zwlaszcza ze u nas slisko mega,ciapa,a na noc pewnie bedzie mroz,juz mowilam mezowi ze jak to zamarznie to ja nie wychodze z domu,dzis z mala bylam to ona sie co chwile wywalala a ja 3 razy poslizgnelam cos mi sie stalo od poludnia,bardzo boli mnie brzuch,ledwo chodze-teraz juz centralnie jak kaczka,nogi szeroko,moj maz tez walna tekst ze no wreszcie jak w ciazy mi tam wcale nie lepiej ze wy tez tak zle sie czujecie,ja bym chciala 3 dziecko jeszcze,ale jak ta ciaze tak zle znosze to sobie nie umiem tej 3 wyobrazic ![]() anielkaaa chyba ktos ma fotelik Kiddy?ale nie wiem kto Cytat:
Cytat:
hope biedna sunia,no trzeba ja moze wytresowac zeby wam nie wlazla na glowemoj stary piesek,jak juz cos nabroil to sie kladl za taka kotara w przedpokoju i udawal ze spi,i nic go nie ruszalo,i sie mowilo,krzyczalo ten nic-tylko jednym okiem patrzyl czy sie odchodzi od niego mowisz ze ogarniasz wszystko? ja czekam az mi sie wlaczy syndrom wicia gniazda-tylko sie boje ze sie nie doczekam emdzik to wizyta udana pamietaj o tej granicy bledu,moja miala wazyc 3kg a wazyla ostatecznie 4 wiec wiesz ![]() meire aa u Ciebie tez sie dzieje,moze to Ty pierwsza urodzisz? Aga juz sobie wyobrazilam mine Twojego meza jak czegos szuka w torbie a tam skarpetki brudne a teksty ma niezle nie lam sie kochana,bedzie dobrze,urodzimy,kichniesz i 3 razy poprzesz i po sprawie wroze Ci to martula ale ladna ta kurteczka,i bidziak dawaj wiecejmaciejka ja tesciom nawet nie mowie,bo tez sie naslucham ze w dobie pampersow mi sie zachciewa po prostu kiedys im oznajmie,zeby pampersow nie kupowali bo nie uzywamy i nie wiem co mialam komu pisac jeszcze aaa Ewa,biedaku,jezu ciagle tego przelewu nie zrobilam ![]() kochana smarowalas to czyms? mam nadzieje ze sie szybko to oparzenie zagoi |
||
|
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu a może boli CIĘ od tego że jak się poślizgnęłaś i próbowałaś łapać równowagę i jeszcze łapać córkę to mięśnie brzucha się za mocno i za często spinały?
---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Ja od półtora tygodnia mam swędzenie w pipce i myślałam że jakiś cholerny grzybek się zadomowil ale nic się nie pogorszyło poza tym ze jak raz wzięłam kąpiel po seksie to tak piekło i swędziało że przez dwie godziny siedzieć nie mogłam... No i dzisiaj przyszło oświecenie! Skończył mi się mój ulubiony płyn do intymnej z ziaji i miałam kupiony jakiś z Perfecty na promocji z aloesem i ten aloes mnie chyba uczula!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

lecę spać. może uda mi się trochę odpocząć