|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 7
a ja kupuje w ciucholandach i przynajmniej wiem ze co 10-ta osoba mijana na ulicy nie bedzie miala podobnej bluzki
poza tym to mnie odstresowuje i mam mega radoche jak kupie cos fajnego za cene batonika ![]() mnie sie te ubrania z lidla czesto bardzo podobaja ale niestety jakbym nawet chciala cos kupic to z mlodziezowej lupilu mozeby mi cos pasowalo
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie lubie wędlin w kawalku bo potem nigdy tego nie umiem cienko pokroic
|
|
#4206 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba nie pozostaje nic innego jak samemu ruszyć tyłek i pooglądać na żywo
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 3 pary (2 pary bawełniane w ktorych głównie trenuje i 1 parę z zamszowymi wstawkami i wszystkie pary dobre)
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też przeważnie kupuję wędliny krojone w mięsnym, pokrojone cienko i równo bardziej mi smakują oraz szybciej się robi kanapki Ale zdarza się kupić w kawałku.Co do ubrań, to ostatnio najczęściej zwracałam uwagę na spodnie. Bluzki nie mają najlepszej jakości i rozmiary nie zawsze dobre, choć czasem trafi się coś wartego uwagi, np. te koszule ostatnio, na które się nie załapałam. Mam też kilka prostych koszulek, zwykłe i sportowe. Lubię jeszcze ich piżamy i skarpetki sportowe. Jak myślicie, szybkowar z Lidla nadawałby się do czegoś? Mama kiedyś się zastanawiała nad kupnem, to może warto. Macie go? Edytowane przez Blablubli Czas edycji: 2015-01-05 o 23:54 |
|
|
|
|
#4210 |
|
Konto usunięte
|
Szynki różnej wielkości, zazwyczaj ok.500-600g. Cena regularna chyba 29.90/kg, często są w promocji po 17,90/kg (najczęściej kupuję w promocji). Moim zdaniem to super cena jak na prawdziwą szynkę. Podobne sprzedają często w różnych stoiskach regionalnych po ok. 50zł/kg. Niestety większość tych plasterkowanych wędlin składa się z małego % mięsa, są strasznie nasączone wodą.
Poza tym w lidlu dostępny jest też mój ukochany ser wędzony jadel Ten po prawej: ![]() I kiełbasa z PIKOKa - niestety nie pamiętam nazwy, ale taka bardzo mocno wysuszona (pakowana po dwie pałki). Przepyszna. Słodycze też moim zdaniem w lidlu są zdecydowanie fajniejsze i większy wybór. Są dostępne pyszne czekolady schogetten (w biedronce tylko okazyjnie). Biedronkowe magnetic są dla mnie niezjadliwe, a lidlowe fin carre są super, zwłaszcza mleczna z pełnymi orzechami za jedyne 2,99. O taka: ![]() Poza tym w lidlu dość często jest ciekawy drób w dobrej cenie, np. kaczka, przepiórka, bażant, perliczka. W biedronce takich rzeczy nie uświadczysz. Uwielbiam też lody z deluxa, są pyszne (zazwyczaj około litrowe). ![]() Pojawiające się co jakiś czas płyny do płukania vernel - niebo, a ziemia w porównaniu do biedronkowych edenów. ![]() Pieczywo - w lidlu kupuję chleb drwalski (bez konserwantów), smaczny, chrupiący, zjadliwy nawet drugiego dnia. W biedronce czasami kupuję chleb słowiański - pierwszego dnia jest super, ale drugiego jak guma, nie da się jeść. No i przede wszystkim zgodnie z reklamą lidla - co tydzień coś nowego. To jest fajne. A nie non stop ten sam ubogi asortyment w biedronce, od święta coś nowego ze spożywki. Ciekawe akcje promocyjne jak np. ta ostatnia z nożami. W biedronce były tylko jakieś marne kupony-zdrapki, w których wygrać cokolwiek innego niż bon 10zł na zakupy graniczyło z cudem. PS. Przepraszam, że tak krytykuję biedronkę, ale w starciu lidl vs biedronka zdecydowanie wygrywa ten pierwszy. O przypomniało mi się. Znam też okropny produkt z lidla - mydło w płynie. Nie pamiętam nazwy, duże (chyba litrowe) opakowanie w plastikowej butelce (chyba zapas) zielone i białe? Google mi nie znajduje. Gorszego mydła w życiu nie miałam, dosłownie jak woda. W kwestii środków czystości jestem wierna mydłom isany, alterze i papierowi alouette. No cóż, moje ulubione produkty dostępne tylko w niemieckich sklepach (lidl i rossmann). Edytowane przez 201605061000 Czas edycji: 2015-01-06 o 00:44 |
|
|
|
#4211 |
|
Rozeznanie
|
Jak kiedyś będę potrzebowała więcej wędliny, to się skuszę na tę szynkę, dzięki za polecenie
Tak to nie kupuję jednorazowo jednego rodzaju 0,5 kg. Jadela kiedyś próbowałam i mimo, że lubię słone, to tam zamiast sera czułam samą sól |
|
|
|
#4212 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj niezłe wariactwo. O 17.10 nie zostało nic mięsa (lodówka z drobiem zupełnie pusta, w drugiej niedobitki) i moje plany na jutrzejszy obiad musiały się diametralnie zmienić
Parking pełen, ludzie z pełnymi wózkami z kolejce - a zwykle o tej godzinie nie było tłumów, bo to zadupiasty Lidl - pieczywa malutko, ziemniaków brak, pomarańcze wybrane :P
|
|
|
|
#4213 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja z kolei naturalnego i z przyprawami nie lubię. Kiedyś spróbowałam i nie posmakowały mi, już nawet nie pamiętam dlaczego. Ale wędzony jadel - uwielbiam. Dla mnie to taka namiastka oscypka. Mieszkam na drugim końcu Polski, więc do prawdziwych oscypków niestety dostępu nie mam (chociaż czasem w sezonie pojawiają się kramiki z oscypkami). Ale z solą możesz mieć rację - moja mama też mówi, że jest zdecydowanie zbyt słony, a dla mnie to pasuje idealnie. Lubię produkty wyraźne w smaku, nie mdłe. Edytowane przez 201605061000 Czas edycji: 2015-01-06 o 00:49 |
|
|
|
|
#4214 |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;49615370]Dzisiaj niezłe wariactwo. O 17.10 nie zostało nic mięsa (lodówka z drobiem zupełnie pusta, w drugiej niedobitki) i moje plany na jutrzejszy obiad musiały się diametralnie zmienić
Parking pełen, ludzie z pełnymi wózkami z kolejce - a zwykle o tej godzinie nie było tłumów, bo to zadupiasty Lidl - pieczywa malutko, ziemniaków brak, pomarańcze wybrane :P[/QUOTE]W końcu jutro sklepy pozamykane Ja zrobiłam zakupy takie bieżące (pieczywo, nabiał, owoce, warzywa) w Biedronce; wieczorem do Lidla szłam przede wszystkim po grilla (mam
|
|
|
|
#4215 |
|
Raczkowanie
|
a ja wybralam sie dzisiaj (wczoraj
) po parke po Waszych postach, niestety ma za krotkie rekawy musze dac mamie do przymierzenia.. ale za to kupilam jakas zwykla bluzke z rekawem 3/4 za 9.99zl i "puchowe" skarpety
|
|
|
|
#4216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2015-01-06 o 09:45 |
|
|
|
#4218 |
|
luckygirl
|
Ja wczoraj dorwalam wyciskarke do cytrusów, a zostało juz ich tylko 5. Co do mięsa mielonego to lodówki byly prawie puste. Udalo mi sie jedno złapać. natomiast warzywa i owoce byly kompletnie wymiecione :/
|
|
|
|
#4219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Normalna cena to 29.99zł ale dość często są na promocji i wtedy kosztują 19.99zł a;bp ok 18zł (przed Świętami w takiej były cenie) ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- W kawałku dłużej świeża
|
|
#4220 |
|
Moderator
|
Zgadzam się w 100%, a nawet w 150
![]() Co ciekawe, ta elyta tam chodząca robi właśnie taki syf Nie raz widziałam paru znajomych należących do grupy tych "ą ę" jak biegli z językiem na brodzie po coś w Lidlu Komedia
|
#4221 |
|
BAN stały
|
parki po 49.99-sprawdziłam celowo, jutro moge obfocic cenę..nie wiem czemu sa dwie ceny
kupiłam łososia na gorąca i jest pycha, polecam i w porównaniu do tego z B nie pływa w tłuszczu Edytowane przez annajustyna Czas edycji: 2015-01-06 o 11:36 |
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam za 39.99 wiec tez nie wiem czemu sa 2 ceny, u mnie cena byla przekreslona tzn 49.99 na 39.99 i napis 20 % taniej. Tez mysle o wyciskarce,ale dopiero 12 ide do Lidla wiec zapewne juz ani sztuki nie bedzie, no trudno. Moze do wakacji kupie gdzieś tam, albo dorwe tania sokowirowke.
|
#4223 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
#4224 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
po ile sa pomidory w puszce i jaka jest ich waga? orientuje sie ktos?
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
czy w lidlu przeceniają laski wanilii? od świąt sporo ich zostało i tak się zastanawiam...
|
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy u Was sa jeszcze te wagi ? co były przeliczajace.
Zarzekałam sie ze nie chce a przydałaby sie u mnie nie ma ;/ córka ma cukrzyce i jest na etapie uczenia sie przeliczania sobie wszystkiego sama. Chyba ze na all ktos wystawi, jest ich pełno ale ta z lidla miała jeden plus w opisie pisze ze można sobie samemu zdefiniowac 200 produktów ? tak jest czy źle to zrozumiałam , kupił ktoś ? |
|
|
|
#4228 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
#4229 |
|
Zadomowienie
|
u mnie było parę sztuk jak byłam zerknę jutro z rana czy jeszcze są ale jakby któraś napisała czy da sie jakos zaprogramować swoje jedzonko ?
czy te 200 produktów indywidulnych dotyczy czegoś innego np przypisania tylko numerków bo samego produktu nie da sie raczej wprowadzić nie ma przycisków z alfabetem
|
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
Ma któraś z Was stolnicę silikonową z L i piekła coś któraś na niej?
ja wczoraj piekłam 3 min i śmierdziała niemiłosiernie, jakbym gumowce paliła |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Ale zdarza się kupić w kawałku.

Komedia 
ja wczoraj piekłam 3 min i śmierdziała niemiłosiernie, jakbym gumowce paliła