Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-06, 00:00   #1951
MagicGirls
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu!

A ja jutro się lenie :P a przynajmniej planuje to robić :P
MagicGirls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 00:05   #1952
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A 3 kawałki miesa na osobę to przecież ogrom, tyle pewnie jedzenia się marnuje
Na przykład mielony jest jednym kawałkiem mięsa. Masz wujków, którzy najadają się 1 mielonym?

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

No i gdyby dużo jedzenia się marnowało, to restauracje i doświadczone kucharki nie proponowałyby 3 mięs na osobę
Stary 2015-01-06, 00:11   #1953
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Na przykład mielony jest jednym kawałkiem mięsa. Masz wujków, którzy najadają się 1 mielonym?

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

No i gdyby dużo jedzenia się marnowało, to restauracje i doświadczone kucharki nie proponowałyby 3 mięs na osobę
W rodzinie mojego Tz nic się nie zmarnuje :P Patrząc na menu Vivy na pewno znalazłby się wujcio co spróbował by kotleta z pieczarką i do tego inne mięsko
Stary 2015-01-06, 00:15   #1954
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
W rodzinie mojego Tz nic się nie zmarnuje :P Patrząc na menu Vivy na pewno znalazłby się wujcio co spróbował by kotleta z pieczarką i do tego inne mięsko
Ja sama na weselach przy obiedzie wcinam 2 mięsa
A na ostatnim, gdzie gotowała moja kucharka zjadłam 3, były takie pyszne
Stary 2015-01-06, 00:17   #1955
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:

Mielonym nie, ale zupą, drugim daniem z jednym mielonym i surowkam, a zaraz potem deserem już tak. Zresztą po to jest kilka tych posiłków co jakiś czas, zimna płyta, wiejski stół, żeby nikt nie był głodny.

Zresztą u mnie nie będzie mielonego, który to kotlet zwykle jest mały, tylko pewnie wielki kawal de voille. I tu naprawdę myślę, że może ze trzy osoby na weselu zjadłyby więcej niż jeden.

No nic, zaraz sie okaze, że na moim weselu ludzie głodować będą

EDIT: Viva, ale jak jesteś to możesz mi napisać jak rozdzielasz te posiłki? Co kiedy i z czym? Ciekawa jestem jak to będzie wyglądac

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2015-01-06 o 00:20
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 00:20   #1956
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sama na weselach przy obiedzie wcinam 2 mięsa
A na ostatnim, gdzie gotowała moja kucharka zjadłam 3, były takie pyszne
W rodzinie mojego Tz zawsze gotuja kucharki na imprezach.Nie dość ,ze robią to pysznie to nikt się nigdy jednym kawałkiem mięsa nie najada. Żal mnie ściska ,ze albo złapie stres ,albo nie będę miała czasu jeść na swoim weselu
Stary 2015-01-06, 00:21   #1957
asia1905
Zakorzenienie

Tak jak pisałam u mnie to norma że są dania do wyboru i jedzenia jest sporo. Nic się nie marnuje bo później mamy poprawiny a jak zostanie to podzielimy i pewnie zamrozimy jak będzie taka potrzeba.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 00:23   #1958
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Mielonym nie, ale zupą, drugim daniem z jednym mielonym i surowkam, a zaraz potem deserem już tak. Zresztą po to jest kilka tych posiłków co jakiś czas, zimna płyta, wiejski stół, żeby nikt nie był głodny.

Zresztą u mnie nie będzie mielonego, który to kotlet zwykle jest mały, tylko pewnie wielki kawal de voille. I tu naprawdę myślę, że może ze trzy osoby na weselu zjadłyby więcej niż jeden.

EDIT: Viva, ale jak jesteś to możesz mi napisać jak rozdzielasz te posiłki? Co kiedy i z czym? Ciekawa jestem jak to będzie wyglądac
No cóż, to u mnie ludzie dużo jedzą
Obiad jaki opisałaś rzadko kto je z jedną porcją mięsa, dzieci najczęściej
De voille'a podczas ostatniego obiadu na weselu zjadłam 2 sztuki
I potem wieczorem na zimno

W moim menu było już napisane co z czym, jedynie nie ma podane kiedy, bo to jeszcze nie zostało uzgodnione
Stary 2015-01-06, 00:26   #1959
asia1905
Zakorzenienie

Viva u mnie w rodzinie jest podobnie. Mam takich wujków że rosół i jeden de voille potraktowaliby jako przekąski. Ja sama dużo nie jem ale znam swoich gości. Mi to z dwa dania mięsne by wystarczyły:p
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 00:28   #1960
Anabele23
Zakorzenienie

dobrej nocy moje drogie
Stary 2015-01-06, 00:29   #1961
Kelpie
Zakorzenienie

Doczytałam to czego nie zdążyłam w pracy
Uciekam spać.
Jutro mam zamiar się polenić ale też być w stajni i porobić parę rzeczy.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 00:30   #1962
magda_mjt
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że często goście nawet "na próbę" biorą więcej mięsa, bo często to tak ładnie wygląda, że aż żal nie spróbować . Ja sama też raczej ze 2 kawałki biorę . Wg mnie takie 2-3 kawałki to optymalnie, 4 czy 5 no wydaje mi się, że może być już dużawo... no ale może się mylę .

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam wypowiedzią o grzaniu wody w garnkach na kąpiel? :P Nie miałam nic złego na myśli, poza faktem, że no ja całe życie mieszkałam w bloku, potem w domu, gdzie zawsze miałam dostęp do gorącej wody. Nie mieliśmy żadnego palenia w piecu, droższych taryf ani nic z tych rzeczy, więc nigdy nie doświadczyłam sytuacji braku gorącej wody z kranu. Z mojej perspektywy, sytuacja jest komiczna i niejako tragiczna. Biorąc pod uwagę, że najpewniej spec wpadnie dopiero w środę, co więcej mi pozostaje, jak tylko się śmiać (fazę mega pomidora na chwilę obecną mam już za sobą )? może to mnie lepiej rozgrzeje Ogólnie nasz właściciel niespecjalnie się przejął faktem, że od ponad tygodnia była tylko letnia woda, a przez półtorej dnia całkiem lodowata i brak ogrzewania. Teraz sytuacja się powtórzyła, ogrzewania brak, lodowata woda, a on wciąż nie uważa tego za kryzysową sytuację, wymagającą natychmiastowej reakcji. W gruncie rzeczy nawet nie powiedział "przepraszam" czy "postaram się zrobić wszystko, co możliwe, aby zostało to naprawione jak najszybciej". A żeby "dowalić do pieca" (ironio ) współlokatorka napisała do niego maila z pytaniem, jak mamy się kąpać, bo jak będzie trzeba grzać wodę w garnkach dla 7 osób, to nam dnia nie starczy
Stary 2015-01-06, 00:31   #1963
MagicGirls
Zakorzenienie

Kiedyś byłam na takim weselu gdzie było :zupa-flaki ,nie lubie ,jedno danie cieple porcja dziecięca deser.Po 24 barszcz i co ktoś tam dostał krokieta.O mamuniu ,ale byłam głodna bo wokół Mnie na stole były same galarety (ja nie Lubie).Na uczona tam tym weselem wole gości karmić na poprawinach, mrozic ,niż zęby mieli być głodni.
Stary 2015-01-06, 00:33   #1964
sloneczna457
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Witam się po dłuuuugiej przerwie i życzę najlepszości w Nowym Roku naspamowałyście zawodowo
U mnie od Świąt niezły kocioł w pracy i nie miałam kiedy nadrabiać Święta i Sylwestra spędziliśmy super, a teraz czas brać się do roboty i ogarniać weselne sprawy! To moje najważniejsze postanowienie noworoczne
A tymczasem dobranoc!
Stary 2015-01-06, 00:34   #1965
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
W moim menu było już napisane co z czym, jedynie nie ma podane kiedy, bo to jeszcze nie zostało uzgodnione
Yyy, to chyba glupia jestem , bo nie czaję albo naprawdę jest tak różne podawanie posiłków na weselach.

Twoje wybory bardzo mi się podobają. Tylko np jak piszesz o mięsach:
Cytat:
3 rodzaje schabu, rolada, pieczeń z karkówki, rumsztyk, mielony z pieczarką lub serkiem, białe mięso z potrawką
to te mięsa są podawane równocześnie do wyboru? Czy osobno w odstepach czasowych?

Jak piszesz o kolacji:
Cytat:
Szyszki drobiowe, polędwiczki w płatkach, pałka nadziewana, de volay, szaszłyk, frytki, pieczarki, sałatka grecka, flaczki, gulasz węgierski, bigos
to rozumiem, że to kilka różnych kolacji? czy jedna do wyboru? I jak się ma to do dan ciepłych?

Naprawdę zaczynam myśleć, ze u mnie bieda straszna

Stanisław Lem

Stary 2015-01-06, 00:36   #1966
aneta_91
Zakorzenienie

Ja się póki co nie wypowiadam nt. porcji, ilości dań, etc., bo zwyczajnie jeszcze nie mamy tego ustalonego i nie wiem na dzień dzisiejszy jak to będzie wyglądać

Jako że ostatnio dorwaliśmy katalog z obrączkami z A. to dzisiaj siedliśmy (osobno) i powybieraliśmy modele, które nam się podobają i o dziwo, w kilka tych samych trafiliśmy
Ale wiadomo, że to trzeba zmierzyć jak na łapie wygląda, no i przede wszystkim jaka szerokość pasuje.
I mam jeszcze pytanie: któraś z Was decyduje się na obrączki matowe ? Jak to jest z tą opinią, że niby się ten mat ściera po jakimś czasie?
Stary 2015-01-06, 00:38   #1967
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Twoje wybory bardzo mi się podobają. Tylko np jak piszesz o mięsach: to te mięsa są podawane równocześnie do wyboru? Czy osobno w odstepach czasowych?
Równocześnie do wyboru
Cytat:
Jak piszesz o kolacji: to rozumiem, że to kilka różnych kolacji? czy jedna do wyboru? I jak się ma to do dan ciepłych?
Kilka różnych kolacji podawanych o różnych porach ale też częściowo do wyboru, np. o 21:00 będą flaczki i gulasz i gość może wybrać, którego chce spróbować
Stary 2015-01-06, 00:39   #1968
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że często goście nawet "na próbę" biorą więcej mięsa, bo często to tak ładnie wygląda, że aż żal nie spróbować . Ja sama też raczej ze 2 kawałki biorę . Wg mnie takie 2-3 kawałki to optymalnie, 4 czy 5 no wydaje mi się, że może być już dużawo... no ale może się mylę .

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam wypowiedzią o grzaniu wody w garnkach na kąpiel? :P Nie miałam nic złego na myśli, poza faktem, że no ja całe życie mieszkałam w bloku, potem w domu, gdzie zawsze miałam dostęp do gorącej wody. Nie mieliśmy żadnego palenia w piecu, droższych taryf ani nic z tych rzeczy, więc nigdy nie doświadczyłam sytuacji braku gorącej wody z kranu. Z mojej perspektywy, sytuacja jest komiczna i niejako tragiczna. Biorąc pod uwagę, że najpewniej spec wpadnie dopiero w środę, co więcej mi pozostaje, jak tylko się śmiać (fazę mega pomidora na chwilę obecną mam już za sobą )? może to mnie lepiej rozgrzeje Ogólnie nasz właściciel niespecjalnie się przejął faktem, że od ponad tygodnia była tylko letnia woda, a przez półtorej dnia całkiem lodowata i brak ogrzewania. Teraz sytuacja się powtórzyła, ogrzewania brak, lodowata woda, a on wciąż nie uważa tego za kryzysową sytuację, wymagającą natychmiastowej reakcji. W gruncie rzeczy nawet nie powiedział "przepraszam" czy "postaram się zrobić wszystko, co możliwe, aby zostało to naprawione jak najszybciej". A żeby "dowalić do pieca" (ironio ) współlokatorka napisała do niego maila z pytaniem, jak mamy się kąpać, bo jak będzie trzeba grzać wodę w garnkach dla 7 osób, to nam dnia nie starczy
Ja tak robię .Jak widzę ,ze lubie i może być pycha to próbuje
A właściciel mieszkania to jakiś czeresniak.
Stary 2015-01-06, 00:41   #1969
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem czego chce i tu jest problem... znaczy wiem, chce broszki a nie widziałam połączenia z żywymi więc nawet tego nie brałam nawet pod uwagę
te były żywe o ile dobrze pamiętam i widzę
na takich drucikach te broszki wplatają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rose-red-brooch-bouquet.jpg (66,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg verity-red-rose-brooch-bride_3.jpg (55,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_340x270.457180590_fgqz.jpg (24,4 KB, 4 załadowań)
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 00:44   #1970
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Równocześnie do wyboru

Kilka różnych kolacji podawanych o różnych porach ale też częściowo do wyboru, np. o 21:00 będą flaczki i gulasz i gość może wybrać, którego chce spróbować
No to czaję I bardzo mi się taka opcja podoba, muszę przyznać. Bo ja jestem strasznym wybrzydzaczem, bardzo wielu dan nie lubię, z mięsa toleruję praktycznie tylko drób i zwykle na weselu któryś posiłek muszę omijać, bo zwyczajnie mi nie pasuje. Także taki wybór byłby super

U mnie niestety mamy wybrać tylko konkretne 6 gorących dań, kilkanaście zimnych, a poza tym tylko deser, tort, no i wiejski/slodki stół, owoce i ciasta. Cóż..

Stanisław Lem

Stary 2015-01-06, 00:44   #1971
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanie: któraś z Was decyduje się na obrączki matowe ? Jak to jest z tą opinią, że niby się ten mat ściera po jakimś czasie?
widziałam na własne oka, że się ścierają i to tak kitowo, nierówno
Stary 2015-01-06, 00:50   #1972
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
widziałam na własne oka, że się ścierają i to tak kitowo, nierówno
O nie A tak nam się podobają
A może to od firmy zależy?
Stary 2015-01-06, 00:50   #1973
viva91
na przekór do celu

Cytat:
U mnie niestety mamy wybrać tylko konkretne 6 gorących dań, kilkanaście zimnych, a poza tym tylko deser, tort, no i wiejski/slodki stół, owoce i ciasta. Cóż..
Skoro jest taka praktyka to na pewno nikt głodny nie będzie, tylko co najwyżej ktoś w pewnym momencie będzie patrzył jak inni jedzą, bo sam nie będzie miał na podane danie ochoty

W sumie u mnie też się tak może zdarzyć, ale prawdopodobieństwo jest mniejsze
Stary 2015-01-06, 00:54   #1974
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
O nie A tak nam się podobają
A może to od firmy zależy?
może
ale powiem Ci jedną rzecz jeszcze - oglądałam obrączki rodziców, klasyczne, półokrągłe, stan świetny
i mama mi mówi: "wiesz, że my mieliśmy tutaj taki nowoczesny wtedy rant? te obrączki były ścięte na bokach"
powiem Ci, że po 25 latach nic nie widać, tak się wytarły
i chyba złoto zawsze się wytrze, niezależnie od firmy
Stary 2015-01-06, 00:57   #1975
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
może
ale powiem Ci jedną rzecz jeszcze - oglądałam obrączki rodziców, klasyczne, półokrągłe, stan świetny
i mama mi mówi: "wiesz, że my mieliśmy tutaj taki nowoczesny wtedy rant? te obrączki były ścięte na bokach"
powiem Ci, że po 25 latach nic nie widać, tak się wytarły
i chyba złoto zawsze się wytrze, niezależnie od firmy
No to, że się wytrze prędzej czy później to ja wiem, ale lepiej żeby to było po 25 latach niż po roku, prawda ?

No zobaczymy, na razie robiliśmy baaaaaardzo ogólne rozeznanie
Stary 2015-01-06, 00:58   #1976
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
No to, że się wytrze prędzej czy później to ja wiem, ale lepiej żeby to było po 25 latach niż po roku, prawda ?

No zobaczymy, na razie robiliśmy baaaaaardzo ogólne rozeznanie
nie no, pewnie
też mamy dylematy, bo 25lat temu ta jakoś była jednak zupełnie inna niż teraz oferowana :/
Stary 2015-01-06, 01:05   #1977
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Moje menu, zaznaczam, że jestem tradycjonalistką jeśli chodzi o jedzenie na weselach

Ja lubię dania na półmiskach, bo lubię mieć wybór, co chcę jeść i ile, ale u nas niestety każdy będzie miał swoją porcję. Tak nam radziła zrobić właścicielka sali i nasi rodzice się z nią zgadzają. Również mam nadzieję, że nikt nie będzie głodował. Najbardziej się martwię o mojego Pana Młodego, przecież on non-stop chodzi głodny.

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Nadrabiam wątek ,patrzę i myślę , o mamuniu Taką Chcę ! Piękna !
Tak Wam sie podoba ta dekoracja, że chyba sama powinnam się nad podobną zastanowić na swój ślub. A planowałam tylko samo oświetlenie za nami.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 01:25   #1978
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
:
Tak Wam sie podoba ta dekoracja, że chyba sama powinnam się nad podobną zastanowić na swój ślub. A planowałam tylko samo oświetlenie za nami.
Ja na początku planowałam 2 serca z róż 3d . Później moja swiadkowa powiedziała, że ma dla Mnie kurtyne i miałam z nich zrezygnować :P. A teraz dzięki Tobie wiem, że mowy nie ma Ściagam!

Dobranoc
Stary 2015-01-06, 01:29   #1979
existence
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;49610783]ja dzisiaj złożyłam wniosek o dowód
[/QUOTE]
z tym "morderczym zdjęciem"?
Cytat:

spoko u mnie jest tak jak u Ciebie i ja tych rodzajów mięs nie ogarniam, nigdy się na żywo nie spotkałam z tym na weselu, nie umiem sobie jakoś tego wyobrazić ja bym i tak wzięła jedno mięsko bo więcej nie wcisnę, ale to że ja zostawiam zawsze część obiadku na weselu to normalka bo ja mało jadam ale dorosłe chłopy też nie dojadają do końca tak ogromne są te porcje więc głodowaniem bym się nie martwiła no widocznie z tym menu też panują różne zwyczaje
Stary 2015-01-06, 01:47   #1980
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dziwiłam się, co tu taki ruch o tej porze, a Wy przecież jutro święto macie.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości