|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Ja
Kornel też jak gdzieś zobaczy to woła, woła i wyciąga rączki. a ma tylko jednego, więc musze pilnować. O tak... TŻ tak chrapie, że ja co chwilę ląduje na narozniku w salonie, a oni sobie śpią. Kornel też chrapie czasem... i wtedy jada na dwa głosy, ja spać nie mogę.
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Rusalko ja czuje sie dobrze, chociaz coraz bardziej jak slonica
no i dzis sie dowiedzialam ze mam cukier podwyzszony...jutro ide po skierowanie do diabetologa...mam nadzieje ze tylko lekko kest ppdwyzszony bo test glukozy mialam robiony 18.12 i mieli dzwonic jeszcze przed swietami jakby cos bylo nie tak a zadzwonili dopiero dzis...wiec watpie ze daliby mi sie tak obzerac przez swieta jakby syt byla bardzo powazna...dzis jakby przeczuwajac syt zjadlam pol opakowania kasztankow i 2 porcje kisielu...kisiel byl dla Bartka ale moj syn jest dziwny jesli chodzi o jedzenie i pogardzil....Biedny Jasio
|
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tez was wywala z wizazu? Jeszcze cytaty ucielo
Remont skończony, mam juz morska zimę na ścianie Na weekend zaprosiłam rodzinke Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
U nas plus bo Miłosz bez dydusia i nie muszę odzwyczajać u Zuzi poszło gładko a pamiętam jak w nocy go ssała, że zawsze jak jej zabierałam (żeby całą noc z nim nie spała) to bałam się, że w końcu odgryzie końcówkę i jeszcze było słychać jak go zassysa
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
coraz bardziej jestem w szoku, jakie dzieciaki są giętkie i wytrzymałe... a co do smoczka moja bezsmoczkowa, a byla w niedziele kolezanka z roczną coreczka i Julka jej zabrala smoka i go pogryzła ![]() angelikada super ze 1 dzien w pracy minał dobrze, bedzie coraz lepiej Ja u nas podobnie.Julka jak sika mówi siii.... i jak ja ide do toalety tez mówi siii. Ale jak ją posadze na nocnik to mówi sii ale nie siusia dzis siedziala chyba z 5 min na nocniku i nic...wstala podeszla do mnie i sie zesikała na panele jaika za ząbki a co do mowienia to Jula tez gada jak najęta w swoim jezyku, bardzo duzo powtarza po nas, ogolnie ostatnio strasznie sie zmienila i wydaje sie ze ona wiekszosc rozumie co sie do niej mowi
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Człowiek się stara, wydaje kasę na zdrowe jedzenie a tu co? Najpierw te kaszki holle (całe szczęście szybko przeszłam na te sunbaby a za chwilę na te dorosłe), a teraz wiecie co znalazłam? Ćmę i pajęczynę w pestkach słonecznika z Enerbio z rosmana
(dodam, że paczka na bank nie była otwarta bo była jakby napompowana - pytanie jak ta ćma tam przeżyła? bo ona mi zwyczajnie z tej paczki wyleciała )O i takim miłym akcentem mówię Wam dobranoc Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2015-01-05 o 23:38 |
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Jaika my pieluchomajtki używamy z babydreamu. Polecam i teraz sa na promocji.
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę rozmowy o smokach, u nas od dawna nie ma i dobrze
|
|
#190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale nastukałyście
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie dzieci nie zauważyły jak wróciłam bo alke adi przed bajką w tv a sebek ut. na kolankach przedpiosenkami w komp ![]() dzisiaj święto a ja od 6 rano z kawką i ksiażkami już planuje sprawdziany i kartkówki ![]() sebek ma kiepska noc ..nie wiem ile razy sie budził
|
||
|
|
|
#191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a do polski nie bierzemy i nie wiem jak to będzie
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy znów dwie pieluchy bo pije jak szalony Teraz nie sezon na buty basenowe. Ja kupilam 2 tyg temu w decathlonie A jakby nie było to w planach miałam crocsy
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emilka też dużo pije i przez to dużo sika, w nocy zmieniam pieluszkę co ok 3h, w dzień też coś koło tego Cytat:
hehe chciała się "nassać" na zapas ![]() Cytat:
rzadko daję tą emotkę, ale teraz nic innego nie przychodzi do głowy. Napisz do producenta, może jakieś zadośćuczynienie dostanieszCytat:
a może od kogoś pożyczycie? Lepiej wcześniej załatwić na ten czas, żeby nie stresować dodatkowo Batrusia Nie wiem co się ostatnio dzieje, ale Emilka urządza sobie 2-godzinne posiedzenia w nocy Dziś to samo, od 3:30-5:30
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek
fuj! ![]() Lulka siostra chciała się na zapas naciumkać Ja-ika w nocy zmieniacie pieluszkę? Emi sama wstaje, czy ją budzisz? kupiliśmy roletę do pokoju Myszki i chyba przez to śpi nam do 9:00 więc chyba nie powinnam marudzić, że w dzień śpi tylko 30/40 minut ![]() Motyl obijasz się ostatnio- tęśknię
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
sama się budzi
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
dzień wolny, to u nas jak zawsze "coś"...
Tusia ma takie czerwone placki na dłoniach, potem do łokci ą już bardziej takie plamki, a przy łokciach malutkie plameczki. na buzi kilka plam, na nogach,kolanach i stopach plamy. Pewnie uczulenie, choć nie wiem skąd. Dałam jej wapno w syropie ale więcej boję się sama coś... no i dobry ma humor, nie drapie się ani nic... Najlepiej wezwać pediatrę prywatnie?czy są jakieś dyżury, tudzież dermatologiczne lub alergologiczne?wie ktoś? nigdy nie musiałam tak to nie wiem
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio przesypywalam ryż z foliowej paczki świeżo otwartej z eko sklepu!! Do pojemnika plastikowego a tam kilka wielkich najedzonych larw moli.. Prawie puściłam pawia Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale dobrze dzieci potrzebują dużo snu Cytat:
Dobrze chociaż ze humor ma i ze nie swędzi..
|
|
#200 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
,Natka siada na nocnik i mówi siii, albo jak ja lub M. idziemy do łazienki to też mói siii, ale sama jeszcze nie czi jak chce siku ![]() u nas też tylko do spania i mówi niuniu ![]() Natka mówi nyny i się pcha do łóżeczka lub podaje mi nosidło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja od kilku miesięcy kupuję już kaszki Nominal,ale też byłam oburzona z tymi kaszkami Holle... Cytat:
![]() my musimy kupić takie zaciemnające, bo póki co mamy kremowe i mało co dają. noooo dzięki, aż mi się miło zrobiło ![]() właśnie się nie obijam, mam intensywny czas. tym bardziej,że niebawem nie będę mieć jakiś czas netu- wypowiedzieliśmy playa i będziemy robić sobie radiowy z sąsiadami. Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
ja naprawdę nie wiem z czego to. używa któraś z Was dla dziecka szamponz Babydream taki niebieski?bo ja ostatnio kupiłam, użylam dwa razy i teraz ta alergia, nie wiem czy to z tego. a w sumie n a brzuchu i plecach nic nie ma...
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie sprawdzę w lutym te pampersy z baby dream bo rossman mam pod nosem
Ja wczoraj zrobiłam zupę koperkowa i to chyba teraz będzie obiadowy nr 1 Bartusia
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to zrobiłaś ? Bo pamiętam czerwiec i to jak nasze dzieciaki pierwsze co zrobiły to podkradły sobie smoki. Umrę przez zgagę.
|
|
#204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było ich dużo. Podałam jak zwykle wieczorem alertec i rano już nie było. Obstawiam syrop herbapect, bo tylko to z nowości miałaCytat:
![]() Cytat:
Szamponu ja używam, bo muszę delikatnego na zmianę ze Stieproxem. Dermatolog powiedziała, że on jest bardzo łagodny i to też czuję na głowie, bo np J&J mnie uczulał
|
|
#205 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Filip na nocniku nie usiądzie, za to jak powiem czy idziemy siku, to biegnie do toalety, siada na tej podkładce, ale siku nie zrobi.Cytat:
A Zuzia ile miała miesięcy, że gładko poszło z odstawieniem?Ja kiedyś nacięłam końcówkę smoczka, ale Filip zaczął płakać i dałam mu dobry ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Filipa sen bardzo przerywany (ciągłe pobudki) trwa ok 9h, max 10h. Cytat:
![]() Cytat:
A mój Filip w sumie to nic nie mówi ![]() Czasem powtórz jak robi wąż <ssss>, albo, że idzie spać <aaaa> Ale nie chce powtórzyć mama czy tata... |
|||||||
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
ja-ika, nam wczoraj pediatra przepisala jakis inny syrop zamiast herbapect bo stwierdzila ze lepiej cos delikatniejszego dla 14 mies dziecka. Chcesz to Ci pozniej napisze jak TZ wroci z pracy z karteczka na ktorej mam zapisane.
Cytat:
A jak sie nadmiernie martwisz to logoasia nasz watkowy spec w tej dziedzinie pewnie coś wiecej moze powiedziec.A co do smoka, to ja sie tym szczegolnie nie spinam. Pamietam jak moja 2letnia siostra łaziła ze smokiem jeszcze a chwile później sama z dnia na dzien zrezygnowala. Zeby ma proste, zgryz piekny, mówić też zaczela dość szybko. Takze ja póki co nie mam spiny - do spania i jak bardzo potrzebuje coś possac to jej daje. Wole to niż palec ![]() Zakochałam się w tej mapie: http://planetadziecka.pl/scienna-tab...a-swiata-janod Już nie moge sie doczekac az bede miec swoj dom i wreszcie urzadze wszystko po swojemu
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się ze skład ma dobry ale nigdy nie wiadomo co może uczulic..
|
|
#208 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no jak mam czas zeby do was zajrzeć to wizaz świruje właśniepochwal się ścianą poziomeczka, mój mały też dużo pije, my używamy dady i te wytrzymują Cytat:
kaśka- ale masz śpiocha 14 h, wow!!!!!!!!!!!!!!!!!! motyl- u nas też taką wysypkę ma mały i na razie wapno podaję ale pójdę z tym gdzieś bo słabo to wyglada powiem wam że mój klusek teraz tak uparł się na smoczek -strasznie, bez monia nie można go uśpić, a do pół roku mógł w ogóle nie ssać teraz tak mu się przestawiło ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- moje dziecię najadło się rosołu i lata jak opętane i już dwa razy glebę zaliczyło, bosz nie wiem jak go już pilnować zeby się nie rozbijał ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Cytat:
jak przeczytałam ten tytuł to Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() u nas ostatnie nocki są też "wspólne" ale nie mam mocy wstawac do małego 20 razy i jeszcze gnać rano na 7 do pracy, wiem że to żle że śpi ze mną ale jestem juz powoli zmęczona zarywaniem nocek |
|||||||
|
|
|
#209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też rzadko daję ale mało pawia na serio nie puściłam. Od razu mnie od jedzenia odrzuciło. I pewnie pestek prędko nie zjem ![]() O jacie ![]() Cytat:
![]() Wow ale dobrze śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zasnęła nie poprosiła już nigdy. Sama byłam zdziwiona bo bez przekonania go zabrałam. Trzymałam jeszcze jakiś czas w domu w razie "w". Nie martw się, Filip ma jeszcze czas, żeby zacząć mówić
|
|||||
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że tylko wpadam i wypadam stąd...
u Zuzy wszystko na NIE, jeść nie, spać NIEEEEEEEEEEEE, przewinąć NIEEE, przebrać też NIEEEEE. Niby dużo bawi się sama (kuchenka i garnki Aaaa i Zuzka też niesmoczkowa, ona chyba po 2-3 tygodniach go odrzuciła. I spokój Wystarcza jej cycuś na dobranoc i nad ranem. A słówek Zuza nie chce powtarzać po nas, nic a nic. Sama z siebie podłapała za to wierszyk "clap clap clap your hands" i sobie czasem mówi takie "klaaa klaaaa" i pięknie klaszcze wolno i szybko, jak w wierszyku. Pozdrawiam
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2015-01-06 o 13:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Kornel też jak gdzieś zobaczy to woła, woła i wyciąga rączki. a ma tylko jednego, więc musze pilnować. 

za ząbki
(dodam, że paczka na bank nie była otwarta bo była jakby napompowana - pytanie jak ta ćma tam przeżyła? bo ona mi zwyczajnie z tej paczki wyleciała
)

miała w miarę dobry humor aż poszła spać 

[/RIGHT]

było ich dużo. Podałam jak zwykle wieczorem alertec i rano już nie było. Obstawiam syrop herbapect, bo tylko to z nowości miała
no jak mam czas zeby do was zajrzeć to wizaz świruje właśnie