|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
wlasnie duszona nie wiem sama,jeszcze pozniej bardzo szybko szlysmy na autobus,prawie biegiem,moze przesadzilam
mala kopie, ruchliwa, jest,ale brzuch boli i tez cos mnie piecze,za niedlugo wizyta ale kurna juz sama nie wiem wlasnie czy cos mi sie przyplatalo znow czy tez od plynu do higieny intymej,mam bialy jelen,dziewczyny tu pisaly ze on wysusza zreszta pisalyscie o opadanu brzucha,ja w drugiej ciazy i dalej nie wiem jak to ma byc ze on opadnie,w pierwszej mialam caly czas wysoko,no ale mala nie bardzo schodzila do kanalu rodnego a teraz tez caly czas mam bole pod samymy cycakami |
|
|
|
#3392 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się wydaje że się przeforsowałaś. Dawniej prawie każda z nas marudzila na stawiający się brzuch po głupim zamiataniu podłogi a teraz mamy już trochę inne dolegliwości...
Możliwe że to właśnie płyn. Ja długo miałam Ziaja jakiś łagodzący podrażnienia i otarcia z kwasem mlekowym czy jakoś tak. Chyba na niebiesko miał napisy i nawet po ostrzejszym seksie faktycznie łagodził podrażnienia - wtedy myłam się i zostawiałam go tam na minutę czy dwie i nie wysuszał. A i świetnie sprawdza się do mycia przesuszonej i swędzącej skóry głowy. ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Mi brzuch opada ale pomalutku i oprócz rozstępów pod pępkiem to nic więcej mi się z tego powodu nie dzieje. Dupkę mam większą ale i spojenie boli i strzela więc to chyba sprawka relaksyny. Poważnie od kilku dni zaczynają mnie uwierać majtki więc mam nadzieję że miednica się na tyle rozejdzie żeby szybko urodzić
|
#3393 |
|
Konto usunięte
|
cześć. ja już po 2 śniadaniu. codziennie mam coraz większą ochotę na słodycze. tz sobie podjadą hity
![]() poza tym u mnie z badaniami krwi jest inaczej niż u was. hemoglobina mi rośnie. to chyba dlatego że codziennie jem mięso. tylko płytki krwi mi spadają. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- paulina co u Ciebie? ilona to jutro ciążą donoszona:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Ja o dziwo w badaniach mam hemoglobine wysoko a prawie mięsa nie jem, bo nie lubię, nie licząc tego w cheeseburgerze czy sosie do spaghetti hehe Jej ale miałam noc... Masakra same smutne sny, że papugi nam zdechły to obudziłam się zaryczana, później znów poród walkowalam.. Mówię wam masakra, poszłam wypić soku teraz bo gardło suche... Najlepsze ze poszłam siusiu i zaczynam siusiac i usłyszałam " plum " nie wiem co to było bo zdążyłam się wytrzeć, ale oczywiście już męża powiadomiłam ze to mógł czop zrobić plum Przez sen tylko powiedział,że mam iść spać i nie wymyślać haha noooo Także wtorek się ładnie zaczął ;-)
|
|
#3395 |
|
Konto usunięte
|
aga oby nie czop:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no pewnie jakiś śluz to był hehe ja po nocy często tak ciekne, a już nie nurkowalam w poszukiwaniu czopa,bo by to była paranoja haha na wszelki wielki jednak dziś ogole nogi i Bożene,bo obiecałam sobie być systematyczna żeby wstydu na porodowce nie zrobić hehe
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Aga teraz będziesz ciekawa co to było :P trza było oblukać
Dzień dobry, Wstałam już i marzę o porannej 2. A tu dupcia ;/ znów mam problemy, muszę dziś wysłać męża po czopki glicerynowe... Bo inaczej ciężko to widzę. Na wadze oczywiście duuży plus.. A dziś kolejna porcja prania i prasowania ...
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Ale już papier poleciał w kibel to nie chcialam gmerac.. Nie nie to na pewno nie czop :-/
Właśnie doczytałam ze ruszyliscie z pokoikiem extra! Ja też dumac ciągle gdzie półki zawiesić jak kupimy... W końcu to dziura w ścianie hehe i cale niełatwa decyzja hihi
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny,
Aga dobrze, ze to tylko sny. maciejkato nie zazdroszcze problemow ;/ Ja juz po sniadaniu, ale noc była ciezka... , zgaga mnie męczyła z dwie godziny, w koncu poszlam zjesc migdaly i zasnelam na troche, ale kazda pozycja teraz to juz jest wyzwanie... dobrze, ze moge w dzien odespac, bo inaczej to bym byla zombi przez cały dzień.Wywiesilam kolejne pranko mojej małej, tez mnie czeka dzis prasowanie. A moja paczka jest juz w Uk, wiec jutro powinnam ją dostac |
|
|
|
#3400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciągle też nie wiem czy przywozić fotel od rodziców czy kupić worek sako? Kupiłabym worek, ale nie wiem jaki rozmiar..za duży wybór na necie, a ja bym chciała duży, ale nie za duży :P---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym przywiozła fotel,wydaje mi się wygodniejszy.. W worku mam wrażenie można się zapaść i ciężej będzie wstawać... Ja bym przynajmniej tak wybrała
Marta super z paczka to już Ci też mało zostanie co? Wszystko będzie---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Aaa i nie wiem czy wam pisałam,ale mama dostała dla mnie ten 6-pak chusteczek Pampers w Tesco. Się zdziwiłam ze one niby z 33zl przecenione na 26 zł Jak jedna paczka ostatnio w Lidlu 8,99 kosztowała wiec za 6 byłoby więcej W każdym razie mówiła ze jest tego dużo normalnie na półkach
|
|
#3402 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No juz jak paczka przyjdzie to zostana mi do kupienia w sumie ☠☠☠☠☠☠☠y typu folia na wozek, termometr, spiworek, no i lozeczko, ale z tym to jeszcze nie ma spiny bo mamy kosz mojzesza i do 3 miesiecy ze spokojem mala moze w nim spac. Zastanawiam sie nad kupnem monitora oddechu, macie, albo planujecie kupic? |
||
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym miała wcześniaka to bym pomyślała nad tym,ale tak to nie kupujemy. Ja będę jego monitorem
|
|
#3404 |
|
Konto usunięte
|
my też nie kupujemy bo mamy 1 pokój ale jakby mały spał w innym pomieszczeniu to pewno bym o tym myślała
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie kupuję monitora oddechu o ile nie urodzi się sporo wcześniej.
dziewczyny a jak się używa myjek wielorazowych, kupkę się też zmywa czy same siuśki? szczególnie pytanie do tych, co chcą wielorazówek używać... No i wyczytałam, że wtedy nie potrzeba chusteczek nawilżanych to co wtedy dzieciakowi pupy się nie myje??
|
#3406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja tez bede spala z mala w jednym pokoju, wiec chyba na razie nie kupie tego monitora, bo pewnie i tak bede ja miala prawie stale na oku. |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ciągle nie wiem jak to ze spaniem zrobić.myślałam, żeby wstawić wózek na jakiś czas do sypialni i żeby mała w nim spała...ale nie wiem czy to dobry pomysł. Nie wiem czy nam się łóżeczko zmieści do sypialni ... ahh jeszcze tyle waznych decyzji do podjęcia zostało
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- a po samym siusiu flanelką tylko ??
|
#3409 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce łóżeczko tak na pół roku mieć u nas w sypialni i nie wiem czy nie wywale swojego białego malma do pokoju Tyma na ten czas. Czy przesuwamy łóżko od strony M do samej ściany, będzie mu się gorzej wchodziło a łóżeczko stanie obok mojej części lozka... Tak bym chyba wolała, musimy poprzesuwac i zobaczymy gdzie
Mój mąż by chciał by młody był u siebie od początku ale dla mnie nie ma w ogóle takiej opcji, martwilabym się w konsekwencji śpiąc na stojąco przy łóżeczku. Zresztą to ja będę głównie wstawać do małego nie oszukujmy się
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja... Wkurzona jak mało kiedy,uryczana i ogólnie meeega zła bo moja córka sobie zastrajkowala i nie pojechała z mężem. Dupa z mojego spokoju w domu. Wkurzylam się i nawet przy mężu popłakałam ze ja nie mam prawa mieć wolnego od dziecka. Serio ostatnio mam jej strasznie dość choć to co Wam tu pisałam to same fajne rzeczy ale wcale tak nie jest. Ona się zachowuje ostatnio strasznie. Są fochy,chamskie odzywki. W zeszłym tygodniu ryczalam bo tak mi odpowiedziała ze nie umiałam sobie poradzić.
Najgorsze ze mężowi mega przykro się zrobiło. T pewnie też bedzie bo traktuje ja jak swoja wnuczke a ta takie cyrki robi. W weekend miala jechać do moich rodziców ale nie pojedzie bo skoro się zachować nie umie to nie bedzie jeździć.przecierpie to ze działam na swoja szkodę tym samym. Bo mogłabym mieć 2 dni wolności od niej.ale to chyba dla niej najgorsza kara wiec jakoś muszę ja ogarnąć. Serio dzis zwatpilam w siebie i ryczalam ze nie umiem nawet dziecka wychować i jestem zła matka.
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
MaladT... O kurcze nie za fajnie, ale spokojnie młoda może ma jakiś kryzys no trzeba jakoś zeby zagryzc ze została... Ja bym.. Pokazała jej,że źle zrobiła zostając delikatnie mówiąc
niech się dziś wynudzi... Ale na pewno nie obwiniaj się o zle wychowanie.. Ma jakiś kryzys i tyle... Szkoda tylko że twój dzień na pewno już nie będzie pełen relaksu i chillu choćby z powodu porannego stresu buu :-(
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic się nie dzieje
Dzień dobry Ale się wyspałam jaaa dawno nie miałam takiej nocy
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno złą matką nie jesteś.
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się dzisiaj moja Adusia śniła...
![]() Monitora nie kupuje jeśli z małą będzie wszystko ok. Oglądam fajną baśń 'zaklęta w widmo' ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Maladt współczuję sytuacji z córką. Ja już teraz przejmuje się tym czy poradzę sobie z wychowaniem... Ej a mi te białe chusteczki pampersa śmierdzą okropnie
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała a powiedz mi czy u Was to się tak działo zawsze czy teraz córka to nasila?
Nie jesteś złą mamą tylko ciężarną Też sobie to powtarzam a dzieci mają humorki jak ta lala. Wczoraj też się na Zuzke koleżance żaliłam że ona mnie przeskakuje jak chce ale dzieci nas sprawdzają na co mogą sobie pozwolić. Mała dostała kare nie mogła jechać z tatą tylko wytłumacz jej porządnie dlaczego tak się stało.
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja też się dzisiaj wyspałam jak nigdy W ogóle pogadałam sobie wczoraj w nocy z moim Tż i tak jakoś miło było, powspominaliśmy czas kiedy się poznaliśmy, tą magię i wszystko wróciło I byłoby cudownie gdybym rano nie zobaczyła na telefonie połączenie od mojego ojca MaladT Wiesz co, w sumie o wychowaniu dziecka wiem tyle co nic, ale wydaje mi się, że Twoja córka może przeżywa jakiś okres buntu? Ja bym absolutnie nie obwiniała siebie Niech zostanie, ale niech się nudzi, nie gotuj jej nic dobrego i w ogóle Niech pożałuje, że została ![]() Mlebidakin no, jutro już Szym jest donoszony, a jeśli chodzi o wymiary z usg to już dzisiaj Ale ani myśli wychodzić ;/ Aga co do paniki porodu, to ja póki co mam odwrotnie, nawet wczoraj mowiłam Tż, że jak czytam styczniówki i one tam kolejno rodzą to mnie to tak nastraja pozytywnie, że skoro one przeżyły to i ja przeżyję ![]() JAKOŚ to będzie ![]() Dlatego chciałabym rodzić już, bo boję się, że mi się odmieni ![]() Nie kupuję monitora, bo mieszkamy w kawalerce.
|
|
#3418 |
|
Konto usunięte
|
mała a ile cora ma lat bo nie pamiętam?
może to jakiś kryzys bo jest zazdrosna? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3419 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas by to w ogóle nie przeszło że Zuzka musiała by się nudzić. Podejrzewam że u 6 latki też nie. Dzieci są jeszcze bardziej proste od facetów. I już samą karą jest to że została w domu a reszta powinna być w normie.
Dzieci jak sie nudzą dopiero dają popalić.
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
MaladT współczuję sytuacji z córką... może czuje nadchodzące zagrożenie? !
Maciejka Ty chcesz sako do karmienia? Jeśli tak to odradzam. Nasza położona ze SR starała się nam zademonstrować takie karmienie i trochę lipa. Mission impossible! Strasznie nie wygodnie. Tak o do siedzenia ok mi też się podoba, ale do karmienia nie! Dzieńdoberek ![]() Znowu pospałam Ostatnie podrygi, bo 40 dni zostało!Idę na śniadanie. Miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ciągle też nie wiem czy przywozić fotel od rodziców czy kupić worek sako? Kupiłabym worek, ale nie wiem jaki rozmiar..za duży wybór na necie, a ja bym chciała duży, ale nie za duży :P