Gdy szampana otworzy luby w następnym roku będą nasze śluby! PM 2016 część 21 <3 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 22:57   #4201
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Dot.: Gdy szampana otworzy luby w następnym roku będą nasze śluby! PM 2016 część 21 <

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Mam podobne doświadczenia
Mi w filharmonii też się nie podobało (długo i nudno).
W operze byłam na Traviacie - było FANTASTYCZNE,
Jeśli chodzi o balet to widziałam Dziadka do orzechów, coś pięknego

Podziwiam dziewczyny, które po świątecznej przerwie wróciły do ćwiczeń... Ja też muszę, mieliśmy z TŻ zacząć dziś ale jakoś tak nie wyszło... A zimowe "zapasy" czekają na zrzucenie...
Na tym samym byłam jeszcze zaliczyłam Carmen i Jezioro Łabędzie.

Cytat:
Napisane przez Denaya Pokaż wiadomość
Ja jestem Ola, TŻ Kuba.
Jesteśmy zaręczeni od półtora roku, po naradach z rodzicami wstępnie postanowiliśmy zacząć planować Nasz dzień...
Jeszcze studenciaki z Nas. Ale brniemy razem przez życie od 3,5 roku
Wesele miało być w czerwcu 2017, ale z pewnych przyczyn chcemy je zrobić... A no właśnie, w grudniu 2016.
Grudzień to wg Nas piękny miesiąc, no chyba że będzie plucha nie śnieg :P
Zastanawiam się jednak co z Adwentem...

Przez chwilę był pomysł o weselu w Sylwestra, ale koszta chyba Nas przerosną....
Witam
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:04   #4202
delicja123
Raczkowanie

Dot.: Gdy szampana otworzy luby w następnym roku będą nasze śluby! PM 2016 część 21 <

Cytat:
Ta słyszałam, ale na pewno będę o to pytać. Może jednak trafi się okazja, a Wesele w Sylwestra brzmi świetnie
Zastanawiam się jeszcze nad rezerwacją DJ. Czy to już czy jeszcze czekać
Jak jakiś znany DJ to może być problem więc lepiej zadzwoń do niego
Stary 2015-01-05, 23:12   #4203
Denaya
Przyczajenie

haha, mail poszedł, zobaczymy chociaż jak cenowo stoi. Mam czas to mogę jeszcze przebierać w ofertach
Denaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:15   #4204
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ooo byś mi napisała na zaliczenie ćwiczeń z dydaktyki
Mysza jeśli chcesz, to napisz do mnie PW o co konkretnie chodzi z tymi konspektami. Konspektów Ci u mnie dostatek, może akurat tak się złoży, że będę mogła Ci pomóc!

Cytat:
Napisane przez sylwia9d Pokaż wiadomość
Adwent to radosny czas oczekiwania. Od pewnego czasu jest wzniesiony post na tzw."imprezy" można spokojnie balować w adwent chociaż starsi ludzie się raczej powstrzymują
Potwierdzam Z wiadomych przyczyn aktualnie czuję się trochę specjalistką od postu, dyspensy etc...
Stary 2015-01-05, 23:20   #4205
Arya90
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;49597280]Jestem za
Liczę na małą powtórkę za 10 dni - bukiet kwiatów i wiele słów o miłości.[/QUOTE]

to już będzie rok? Jak ten czas leci!

Nadrabiam was i tak patrzę, ile wy już macie załatwione! My nic. No, ale trudno się dziwić. Kurczę, co w jakiej kolejności załatwiałyście? Chyba najważniejszy catering w naszym przypadku i data w urzędzie....

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Agaa1004 Pokaż wiadomość
Tajlandia brzmi super jeszcze na podróż poślubna po prostu bomba. My raczej wybierzemy Europę ale to jeszcze zobaczymy
My lecimy do Tajlandii w podroż poślubną

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:26   #4206
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
to już będzie rok? Jak ten czas leci!

Nadrabiam was i tak patrzę, ile wy już macie załatwione! My nic. No, ale trudno się dziwić. Kurczę, co w jakiej kolejności załatwiałyście? Chyba najważniejszy catering w naszym przypadku i data w urzędzie....

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

My lecimy do Tajlandii w podroż poślubną
Leci strasznie szybko
Podejrzewam, że na datę w urzędzie jeszcze za wcześnie.
U nas pierwszy był fotograf, potem sala i od tej pory długo nic... obecnie szukamy zespołu.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:32   #4207
Torrence
Wtajemniczenie

U nas narazie jest sala i DJ ale to akurat była krótka piłka bo już dawno wiedzieliśmy, że to ma być TA sala i TEN DJ. Obecnie poważnie rozglądam się za foto i video ale jeszcze potrzebuje chwilę czasu, żeby otrząsnąć się z szoku, że to takie duże koszta...
Stary 2015-01-05, 23:36   #4208
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniaaaaaaa86 Pokaż wiadomość
a jak nazywaja sie operatorzy z Lodzi? Jaki mialas zespol?
To Kameralowe. Nie mialam zespolu, tylko Dja Pracuje razem z wodzirejem. Sa z Wawy.

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2015-01-05 o 23:39
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:59   #4209
Cherry_Muffin
nibyżona

juz po seansie. najfajniejsze pierwsze 10minut bo smok i nie wiem po co ten film mial ponad 2h

witam nowe Pmkowe twarze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 01:32   #4210
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Mnie tak samo, chociaż myślę, że zacznę poszukiwania w lutym, teraz podrasuję CV Myślę, że na ostatnim semestrze bez problemu pogodzę naukę z pracą
Jak chcesz to podrzucę Ci link do stronki gdzie sama robiłam CV zgodnie ze wskazówkami "znawców" plus w ich kreatorze. Zapłaciłam co prawda 10zł ale pierwsze wysłane CV i właśnie czekam na odpowiedź czy mam pracę. Naprawdę wiele darmowych, świetnych porad i wskazówek a CV jest świetne i się wyróżnia. Średnio w to wierzyłam ale jednak coś w tym może być.

Cytat:
20zł za bilet do kina? U mnie cały kosztuje 16, a na promocji co poniedziałek 13zł, a studencki zawsze 13zł
My chodzimy do Multikina i teraz w piątek jak byliśmy na Hobbicie płaciliśmy 21,90zł za jeden bilet normlany, 2d. Tam jest w ogóle drogo. Coca-cola za 0,5l kosztuje 8,90zł (na stacji benzynowej obok 5zł), nachosy największe (kończą się na reklamach jeszcze) kosztują 25zł. Wybranie się do kina to luksów. My chodzimy jak nas coś mocno interesuje (TŻta zwłaszcza). Maksymalnie 6 razy w roku.

Cytat:
Ja mam na razie zarezerwowaną orkiestrę, fotografa i salę. Teraz w styczniu trzeba zapłacić zaliczkę wodzirejowi, który wstępnie jest zarezerwowany. W lutym do księdza zaklepać termin. We wakacje pewnie pójdą z dwa zaproszenia jak ciotka przyjdzie z Irlandii i do Stanów wysłać zaproszenie. A potem w grudniu gościom zagranicznym. Potem koniec roku i wtedy to już będzie mega stres i masę rzeczy do zrobienia.
A nie wolisz zrobić save the date? Dodatkowy koszt ale np. można zrobić zdjęcie i w takiej formie wysłać. Wywołanie jednego zdjęcia to grosze a sesja by zrobić jedno zdjęcie wymaga lepszego aparatu i pomysłu oraz jakiegoś lepszego amatora tak naprawdę.
Ja mam rodzinę w USA i UK i chyba właśnie przez to, że muszą planować wcześniej takie wyjazdy, zrobimy save the date.
Wtedy zaproszenie rozdajesz 3-4 miesiące przed, bez dzielenia i ewentualnych głosów, że "tamtych zaprosili jako pierwszych, my jesteśmy mniej ważni". Słyszałam takie głosy. Ale jak jest pewność, że rodzina rozumna to w sumie można od razu zaproszenia

Siedzę z maseczką na twarzy, jak zawsze za długo:P Liczę, że efekty będą jeszcze lepsze:P
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 06:21   #4211
Arya90
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;49614396]Leci strasznie szybko
Podejrzewam, że na datę w urzędzie jeszcze za wcześnie.
U nas pierwszy był fotograf, potem sala i od tej pory długo nic... obecnie szukamy zespołu.[/QUOTE]

normalnie też bym tak myślała, ale my ten urząd chcemy przenieść z urzędu w plener. To wchodzi od tego roku niby, więc chcemy się dowiedzieć jak to wygląda i ile plenerów dziennie będą robić, kiedy trzeba właśnie rezerwować Kto pyta nie błądzi

Dzień dobry!

Pędzę do pracy i wpadłam przelotem

6cs
Stary 2015-01-06, 06:34   #4212
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Dzien dobry ja wyruszam do pracy
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 06:57   #4213
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
155zł/os ale fakt, 7zł za pokrowiec jeszcze
Bo to nie jest ta sala, jaką widziałam w moich wyobrażeniach (co jest moim stale popełnianym błędem - wszystko sobie wyobrażam) Ona jest ładna, ma fajną ofertę i w ogóle ale wyjdzie z tego normalne wesela, w zwykłej sali, nic szczególnego. Ani okolica fajna, ani jak zaaranżować coś pod siebie. Ale z drugiej strony to nadal jedna z lepszych sal jakie można znaleźć.
Najpierw chce każdą opcję rozpatrzeć i jak nie, to idę tam ale bez przekonania. Piątku nam chyba nikt tak od razu nie zajmie. Na dniach wyjdzie. Napisałam do jeszcze jednej sali, zobaczymy.
Też tak mam, że sobie wszystko wyobrażam, a później tzw. lipa już się przekonałam, że nie ma się co nastawiać i jak ma coś wyjść to wyjdzie a jak nie to trudno.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
pracownik biurowy w kancelarii komorniczej
Gratulację

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
a ja przekopuje net w poszukiwaniu fajnych podziekowan dla gosci
Mogę się pochwalić wstępnie wybranymi przez nas
http://czekoladowywarsztat.redcart.pl/c/2/zestawy.html
Jestem za podkową, albo śrubką z nakrętką podkowo dodatkowo symbolizuje szczęście, ale śrubka jest fajna, bo się da nakrętkę zakręcić

Jeszcze nie wiem, czy to na pewno będzie to, ale widzę że wszystko u mnie zmierza w kierunku moich klimatów zawodowych

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Będziecie mieć zaproszenia już w wakacje? Ja w sumie nawet nie wiem, kiedy kupimy Myślałam, że na początku 2016, ale może to trochę za późno
My będziemy rozdawać w okolicach Bożego Narodzenia. U nas jest kwestia tego, że jest możliwość zarezerwowania dłuższego pobytu. Na przeddzień i dzień po ślubie goście mają taką samą zniżkę jak w dniu ślubu. Jako, że są to Wadowice / okolice Krakowa to moja rodzina z centralnej może się skusić a musi mieć czas, żeby zrobić rezerwacje.

Cytat:
Może nie trafiłaś jeszcze na jakąś fajną sztukę. Ja jak byłam w szkole to ciągali nas po jakich głupich spektaklach, dopiero później trafiłam całkiem przypadkiem na coś fajnego i wtedy mi się spodobało ale rzadko bywam bo to droga zabawa.
Szalone nożyczki i mayday to moje typy

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Nie, ja w teatrze nigdy nie byłam, nie interesuje mnie to, wolę film Teatr to nuda

Superanckie, tyle że "mózg się lasuje" od tego

U nas w gimnazjum, ludzie z filharmonii przyjeżdzali, nuda
Ciężko mówić o czymś, że jest be i nuda jak się nigdy tego nie widziało. To tak jakby ktoś wyrobił sobie zdanie na mój temat nigdy się ze mną nie widząc nawet. Dla mnie dziwne.

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Najwyższa pora wrócić do ćwiczeń. Nie lubię świąt bo rozwalają mi cykl treningowy, gdyż jest tyle roboty, że nie mam gdzie wciśnąć ćwiczeń
Taaaak ja też się w końcu muszę zebrać

Cytat:
Ja jestem Ola, TŻ Kuba.
Jesteśmy zaręczeni od półtora roku, po naradach z rodzicami wstępnie postanowiliśmy zacząć planować Nasz dzień...
Jeszcze studenciaki z Nas. Ale brniemy razem przez życie od 3,5 roku
Wesele miało być w czerwcu 2017, ale z pewnych przyczyn chcemy je zrobić... A no właśnie, w grudniu 2016.
Grudzień to wg Nas piękny miesiąc, no chyba że będzie plucha nie śnieg :P
Zastanawiam się jednak co z Adwentem...

Przez chwilę był pomysł o weselu w Sylwestra, ale koszta chyba Nas przerosną....
powodzenia w organizacji.

U nas dzisiaj ze spraw organizacyjnych:
- jedziemy pooglądać kościoły w pobliżu sali. Nie mam już siły dyskutować z teściami na temat wzięcia kościelnego. Brakuje mi sił jak słyszę: "w coś trzeba wierzyć" (w bycie dobrym człowiekiem, albo w matkę naturę nie można?), "zostaliście wychowani na katolików" (tak jasne), "co ludzie powiedzą", "ślub cywilny to nie ślub" (a co przedstawienie???) i pierdylion argumentów, które aż wieją hipokryzją.

- mamy spotkanie z foto, mam nadzieję, że tym razem zaskoczy.

Jedziemy też odebrać nowe opony do samochodu. Tata tż się uparł, że nam kupi, bo te co mamy są za wąskie i kiepskie do jeżdżenia w terenie. Na początku się broniłam, bo to mnóstwo pieniędzy, mówiłam że jak coś to sami kupimy. Jednak z drugiej strony i po trzecim telefonie oraz gadaniu o tym jak te opony są nam niezbędne stwierdziłam, że jak chłop chce to proszę bardzo. Zaoszczędzona w ten sposób kasa będzie na wesele.

Jeżeli chodzi o adopcję zwierzaka to jest różnie. Czasami te wizyty przed i poadopcyjne są, ale to w większych miastach i schroniskach, które mają dość ludzi i wolontariuszy, którzy mogą się tym zająć.

Co do psa na łańcuchu to też się nie będę wypowiadać, bo mam na ten temat bardzo skrajne zdanie, jak niektóre dziewczyny tutaj. Mój pies to członek rodziny.

Są psy do adopcji, które nie mogą przebywać w domach / mieszkaniach. Moi rodzice adoptowali ze schroniska takiego właśnie psa, dorosłego już mieszańca owczarka. Z tym, że pies nie widział nigdy łańcucha, ma kojec z budą, ale jest on cały czas otwarty. Zamykamy go tylko jak przychodzą goście, chociaż teraz też już nie bo jest starym psem i czasami ciężko mu jest się nawet podnieść.

Edytowane przez Iskra14
Czas edycji: 2015-01-06 o 07:18
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 08:43   #4214
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość

Mogę się pochwalić wstępnie wybranymi przez nas
http://czekoladowywarsztat.redcart.pl/c/2/zestawy.html
Jestem za podkową, albo śrubką z nakrętką podkowo dodatkowo symbolizuje szczęście, ale śrubka jest fajna, bo się da nakrętkę zakręcić

Jeszcze nie wiem, czy to na pewno będzie to, ale widzę że wszystko u mnie zmierza w kierunku moich klimatów zawodowych

- jedziemy pooglądać kościoły w pobliżu sali. Nie mam już siły dyskutować z teściami na temat wzięcia kościelnego. Brakuje mi sił jak słyszę: "w coś trzeba wierzyć" (w bycie dobrym człowiekiem, albo w matkę naturę nie można?), "zostaliście wychowani na katolików" (tak jasne), "co ludzie powiedzą", "ślub cywilny to nie ślub" (a co przedstawienie???) i pierdylion argumentów, które aż wieją hipokryzją.
Podziekowania jak dla mnie za drogie

A skoro tak cie odrzuca na ten kosciol to czemu nie wezmiecie cywilnego?

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
normalnie też bym tak myślała, ale my ten urząd chcemy przenieść z urzędu w plener. To wchodzi od tego roku niby, więc chcemy się dowiedzieć jak to wygląda i ile plenerów dziennie będą robić, kiedy trzeba właśnie rezerwować Kto pyta nie błądzi

Dzień dobry!

Pędzę do pracy i wpadłam przelotem
ja tez plener u mnie w urzedzie mozna najwczesniej zamowic date 6 miesiecy przed, no ale kto pyta nie bladzi, moze gdzies nagna przepisy dla ciebie
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 09:13   #4215
Arya90
Zakorzenienie

Zambeza dzięki za info. To nawet nie chodzi o naginanie przepisów dla nas tylko żeby się wlasnie dowiedzieć jak jest u nas i jaki koszt tego ma być itp. O takie techniczne kwestie jak to czy robią jeden plener dziennie czy więcej. Lepiej spytać wcześniej niż za późno i mieć potem kłopot z organizacja

6cs
Stary 2015-01-06, 09:22   #4216
Denaya
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam... Dla mnie cywilny to nic strasznego.
Ja nawet nie mam bierzmowania, jest któraś z Was w takiej sytuacji?
Moi rodzice na spokojnie podejście do cywilnego, natomiast teściowie... A raczej teściowa.... Sama nie wiem, kiedy miała ostatnio cokolwiek wspólnego z kościołem, tu proszę.... A kłócić się coś nie mam ochoty. Bo to i tak jak grochem o ścianę.

Tematy adopcji zwierzaków... Ja wiem tylko jak to wygląda u fretek. Sama mam dwa takie smrody w domu
Stary 2015-01-06, 09:25   #4217
Arya90
Zakorzenienie

My bierzemy tylko cywilny. Jako osoby nie praktykujace nie bardzo chcemy się zmuszać i trochę nie rozumiem czemu niektórzy uważają że to gorszy ślub. Ech.

6cs
Stary 2015-01-06, 09:27   #4218
Konto usunięte

Cytat:
Skąd ja to znam... Dla mnie cywilny to nic strasznego.
Ja nawet nie mam bierzmowania, jest któraś z Was w takiej sytuacji?
Moi rodzice na spokojnie podejście do cywilnego, natomiast teściowie... A raczej teściowa.... Sama nie wiem, kiedy miała ostatnio cokolwiek wspólnego z kościołem, tu proszę.... A kłócić się coś nie mam ochoty. Bo to i tak jak grochem o ścianę.

Tematy adopcji zwierzaków... Ja wiem tylko jak to wygląda u fretek. Sama mam dwa takie smrody w domu

Ja mam bierzmowanie ale Tż nie ma - chodzi na nauki i do Wielkanocy powinien juz miec wg naszego księdza tutaj. No ale on sam chciał, gdyby nie chciał slub by był jednostronny.
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 09:29   #4219
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
My bierzemy tylko cywilny. Jako osoby nie praktykujace nie bardzo chcemy się zmuszać i trochę nie rozumiem czemu niektórzy uważają że to gorszy ślub. Ech.
mam dokladnie to samo

A co do slubu cywilnego w plenerze, to chyba teraz weszlo, ze trzeba za niego placic ok. 1000zl. Wiec mysle, ze urzednicy nie popuszcza takiego zarobku i beda robic pare dziennie. Zawsze lepszy wyjazdowy tysiac niz 84(?) zl na miejscu
Stary 2015-01-06, 09:37   #4220
Denaya
Przyczajenie

Cytat:
My nie raz o tym dyskutujemy, ale odpuściliśmy sprawę. A chociaż odpadłoby mi to bierzmowanie.....

Cytat:
Napisane przez Cuddly
Ja mam bierzmowanie ale Tż nie ma - chodzi na nauki i do Wielkanocy powinien juz miec wg naszego księdza tutaj. No ale on sam chciał, gdyby nie chciał slub by był jednostronny.
To kupa czasu. U Nas podobno jest możliwość zapłacenia i prawie od ręki. Ale i8le w tym prawdy, to też nie mam pojęcia. A chyba czas zacząć się tym interesować:P
Stary 2015-01-06, 09:41   #4221
Cherry_Muffin
nibyżona

kolezanka juz pytala u siebie w urzedzie (ale male miasto 30tys mieszkancow), od marca wchodzi ta ustawa, 1000zl, ale pani byla bardzo anty dala do zrozumienia, ze jej sie nie podoba "takie wydziwianie".
wiecie przykre to. mam wrazenie, ze urzednicy zapominaja, ze to jest czyjs slub, a nie cos typu zarejestrowania samochodu
mam nadzieje ze nasza urzedniczka bedzie wporzadku.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 10:00   #4222
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
kolezanka juz pytala u siebie w urzedzie (ale male miasto 30tys mieszkancow), od marca wchodzi ta ustawa, 1000zl, ale pani byla bardzo anty dala do zrozumienia, ze jej sie nie podoba "takie wydziwianie".
wiecie przykre to. mam wrazenie, ze urzednicy zapominaja, ze to jest czyjs slub, a nie cos typu zarejestrowania samochodu
mam nadzieje ze nasza urzedniczka bedzie wporzadku.
mysle, ze w malych miasteczkach jest inaczej. Trzeba tez pamietac, ze nie musimy brac USC z naszego miasta - mozna wziac nawet z okolicznych. GDZIES sie musza zgodzic

Edytowane przez zambeza
Czas edycji: 2015-01-06 o 10:07
Stary 2015-01-06, 10:14   #4223
Agaa1004
Przyczajenie

Dziewczyny a macie już jakieś konkretne pomysły gdzie w plenerze chcecie wziąć ślub?
Agaa1004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 10:14   #4224
Konto usunięte

Cytat:
My nie raz o tym dyskutujemy, ale odpuściliśmy sprawę. A chociaż odpadłoby mi to bierzmowanie.....

To kupa czasu. U Nas podobno jest możliwość zapłacenia i prawie od ręki. Ale i8le w tym prawdy, to też nie mam pojęcia. A chyba czas zacząć się tym interesować:P

No ale co za sens bierzmowania za kasę dla papierka jak nic sie z tego nie wynosi? Jak juz robic to jednynie bo sie w to wierzy w mniejszym lub większym stopniu.

Stary 2015-01-06, 10:20   #4225
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez Agaa1004 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie już jakieś konkretne pomysły gdzie w plenerze chcecie wziąć ślub?
ja wzielam po prostu sale z ogrodem. W ogrodzie slub a potem pare krokow na sale na impreze
Stary 2015-01-06, 10:22   #4226
Denaya
Przyczajenie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49616929]No ale co za sens bierzmowania za kasę dla papierka jak nic sie z tego nie wynosi? Jak juz robic to jednynie bo sie w to wierzy w mniejszym lub większym stopniu.

[/QUOTE]

W takim razie powinnam i pewnie się uprzeć tylko na cywilny, bo ja nic z tego nie wyniosę. I nie potrzebuję nic z tego wynosić.
Dobrze, że można jeszcze to przemyśleć.
Stary 2015-01-06, 10:55   #4227
zambeza
polaczek cebulaczek

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49616929]No ale co za sens bierzmowania za kasę dla papierka jak nic sie z tego nie wynosi? Jak juz robic to jednynie bo sie w to wierzy w mniejszym lub większym stopniu.

[/QUOTE]

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

co tu tak cichutko dzis?
Stary 2015-01-06, 11:02   #4228
Agaa1004
Przyczajenie

Nie wiem jak wy ale ja sie dzisiaj nie wyspałam :P
Agaa1004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:05   #4229
Lilly Greace
Dostojna peema.

Witam się!
Stary 2015-01-06, 11:05   #4230
zambeza
polaczek cebulaczek

Dla mojego TZ snil sie dzis slub
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości