![]() |
#2131 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja myślę ze bede sie troche krępować... nigdy nie byłam w szpitalu, nie byłam nawet u ginekologa faceta no nic, czeka mnie fala pierwszych razów ![]() Loluska- ![]() Strasznie mnie w pachwinach boli i ciągnie, dżizas też tak macie???
![]() |
#2132 | |||
Zadomowienie
|
moniisia - gratuluję wizyty. U mnie dziewczynka na 80%, ale jakoś moje przeczucie mówi, że to chyba chłopak
![]() Nadzieja - ja od początku ciąży zjadłam chyba z 500 jajek już, bo przez pierwsze 3 miesiące rzygania żywiłam się jajecznicą na wodzie i surową żurawiną ![]() Madeleine05 - to fajnie, że nic nie wyrosło ![]() Co do "cioć dobra rada". Mam koleżankę, która późno urodziła synka i tak się przejęła swoją rolą i chęcią udzielania rad, że jak rok po niej urodziłam młodszą to mnie też zasypywała dobrymi radami. Ja słuchałam cierpliwie, bo chyba jej to było potrzebne, ale jak już zaczęła przeginać, tłumacząc mi jak debilowi jakieś oczywiste rzeczy, to jej powiedziałam, że w temacie rad, to ja jej mogę doradzić, bo mam już jedno starsze dziecko i nawet mogę jej udzielić wskazówek z przedziału wiekowego przedszkola i wczesnej podstawówki, jakby w przyszłości była w potrzebie. Ona tak była pochłonięta rolą matki, że zajmowało to jej całe życie na tyle, że przestała myśleć. Ja też mam wrażenie, że gdzieś czytałam, że chłopiec był już widziany na ekranie ![]() Cytat:
![]() Ja muszę kupić koszule do szpitala i do karmienia, bo na co dzień nie śpię w koszuli - albo piżama ze spodniami albo na golasa. A swoje poprzednie oddałam szwagierce. Ale stawiam raczej na taniochę niż na jakiś ekskluziw ![]() ![]() Cytat:
[QUOTE=Nadzieja87;49611773]ja ostatnio moje ulubione stringi porzuciłam na rzecz takich reform (bokserek damskich) łooo Tak mi się przypomniało, jak po każdym porodzie z zachwytem patrzyłam, że mogę już zobaczyć bobra ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My dziś balowaliśmy u znajomych. Była domowa pizza i gra w DIXIT. Nawet moja mała grała z nami, a przez to było chyba więcej śmiechu ![]() Edytowane przez sylwia01485 Czas edycji: 2015-01-05 o 21:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcesz to ja sie z toba terminami chetnie zamienie ![]() ![]()
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
Idę spać, dobranoc mamuśki
![]() ![]()
#2135 |
Zakorzenienie
|
Kasia, a tak wgl to łóżka nie pokazałaś nam jakie tam masz ostatecznie
![]() a mnie dziś po tej choince ciągneło coś w brzuchu z jednej strony i teraz czuje że Bożena wkurzona ciągnie ![]() Sylwia! ja tam swojego bobra juz nie pamiętam kiedy widziałam ![]() ![]() ![]() A takie ciocie, to nie ubliżając nikomu, ale mam wrażenie ze to takie mamuśki co to podatne na odpieluszkowe zapalenie mózgu ![]() ![]()
Op. 11.03.2019. ![]() Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc ![]() Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-01-05 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Wtajemniczenie
|
kutfa ja piertole nadrobiłam Was gadatliwe zdzisie
![]() ![]() ![]() Ja po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ok 16 cm ma i ponad 360g ![]() także jestem szczęśliwa i wszystko super ![]() haha niezłe pantalony ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też bym brała nawet w smółce, pierwsze tulenie ma być z mamą a nie pod wodą, brrrr ![]() No dobra to napiszę Wam, że podczas porodu w końcu przychodzi moment, pewnie nie u każdej, kiedy jest wszystko jedno w jakiej aktualnie pozycji się znajdujemy, czy widać tyłek czy nie, czy ktoś właśnie patrzy... dlatego obchody już po to pikuś... o ile oczywiście lekarze nie są palantami, nie obdzierają nas z godności ![]() ![]()
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Matko, już zapomniałam jaka tu produkcja postowa na Majówkach jest, nie mogę Was nadrobić
![]() Gratuluję wizyt i potwierdzonych płci ![]() ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | ||
Zakorzenienie
|
spokojnej nocy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też nigdy ginekologa sie nie wstydziłam czy krepowałam, a teraz uważam takie wizyty jako "zło konieczne" i jakoś z tym zyje ![]() ja to jestem taka ze jak mnie coś boli to jest mi wszystko jedno, róbta co chceta byleby mi pomogło ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- a jeszcze miałam wam pisać, a zapomniałam....odnośnie tej płci....faktycznie w 12/13tc był widoczny nub i wszyscy mi mówili, ze na chłopca .... a jaka ta płeć jest naprawdę to się dopiero okaże.
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Tu widać i przez ten właśnie wypustek mówili, że chłopak
![]()
#2141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() super kochana, pochwal sie myszkiem małym ![]() Cytat:
![]() domyślam się że w takiej chwili masz juz wszystko konkretnie w dupie ![]() Idę ze swoim zamulaczem pod prysznic i się położę chyba ... znów jakiś spadek formy mnie dopadł ![]() Śpijcie dobrze ![]()
![]() |
#2142 | ||||||
Wtajemniczenie
|
moja dzidzia dziś była główkowo i prawie w ogóle jej nie czuję
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 Edytowane przez moniisia90 Czas edycji: 2015-01-05 o 22:20 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
Czas spać, dobranoc
![]()
#2144 |
Wtajemniczenie
|
wysłałam na mejla zdjęcie młodego takie jakie mam, bo nie chciał się paparazzi pokazać
![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zadomowienie
|
Nadzieja, ale jest taka teoria z 70-procentową skutecznością, że jeśli jest w dół (czyli, że tu) to będzie dziewczynka... Chłopczyki mają zadarty w górę
![]() ale to skuteczność tylko nieco większa od przewidywań na podstawie: smaków, pierwszego tętna/minutę, horoskopu chińskiego czy jakiegoś tak oraz ochoty na pomarańcze i sok pomarańczowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Nadzieja przeczytam ze w de zamiast glukozy lroszku ktory sie rozp. W wodzie jest juz gotowy smakowy roztwor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | ||
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak pobudka na siku
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Koleżance smakowało malinkami ![]() Widzisz tu jest roztwór i podobno yyy normy są większe... W pl dopuszczalny chyba na czczo 90 a w De 10 więcej... I po posiłku tez więcej. A co cie na czytanie o glukozie w De wzięło? ![]()
Op. 11.03.2019. ![]() Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc ![]() Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-01-06 o 02:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nadrobiłam Was, ciężko było ![]() My wczoraj byliśmy u znajomych, TŻ za dużo wypił i spędził noc w łazience a potem na kanapie w salonie. Tak Was czytałam, to jestem przerażona, bo my pokoiku dla dziecka nie mamy ![]() Na razie będzie z nami w sypialni, szafy do garderoby mam już zamówione u stolarza. Łóżeczko mam po siostrze (to jeszcze nasze łóżeczko w którym spaliśmy jako dzieci, nasz tata je przerobił potem na kołyskę, jak się mu pierwsze wnuki na świecie pojawiły) ![]() Nie mam wózka i szukam kogoś doświadczonego co mi doradzi jakiś dobry, macie swoje typy? Nie mam przewijaka i innych rzeczy. Przerażona jestem szczepieniami, bo każdy gada co innego i nie wiem co wybrać, no i porodem. I wczoraj jak siedziałam tam taka zmulona u znajomych, zaczęłam sobie wkręcać, że ja się chyba na matkę nie nadaje, bo nic nie wiem, nic jeszcze nie mam i w ogóle jak na razie to tylko przerażenie rządzi moją głową. TŻ bierze wszystko na luz, a mnie coś takiego wkurza... :/ I chyba jutro pójdę do fryzjera... mam potrzebę ładnego wyglądu. o.O
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-01-06 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Wtajemniczenie
|
Baset, moj Tz tez wszystko bierze na luz.. wkurza mnie tym strasznie, ale co poradzic. W sobotę przyznal sie że jest przerażony tym wszystkim..
My zrobilismy sami szafę wnękową w sypialni ![]() za 6,99 wylicytowalam 6 szt. Ubranek ![]()
Edytowane przez Santilia Czas edycji: 2015-01-06 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje ![]() Zmartwiło mnie trochę, że lekarz powiedział, że mam za twardą macicę i kazał brać 3x dziennie magnez, a w przypadku bólu brzucha 3x po dwie tabletki. Mam nadzieję, że będzie ok i że "zmięknę" ![]() A powiedzcie, gdzie planujecie trzymać ubranka dla dziecka? To pytanie raczej do tych, które nie planują osobnego pokoju dziecięcego. Bo u nas już nie wciśniemy żadnej dodatkowej komody. W zasadzie oprócz łóżeczka nic więcej nie wejdzie. Przewijak pewnie dam do łazienki, ale zastanawiam się gdzie wygospodarować miejsce na ubranka? Myślałam nad poświęceniem mniejszej części szafy (mamy szafę 150cm podzieloną na dwie części - 100 i 50cm) i dokręceniem kilku koszy z ikei. Tylko czy to się sprawdzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W garderobie mam stare półki ze skrytki które przemalowałam, ale są strasznie mało ustawne, więc kolega który nam robił meble do kuchni i sypialni, zrobi nam też szafy, takie jakie chce. Bo te z IKEI nie pasują ![]() TŻ ma taki luz, ze ja się czasem zastanawiam, czy on mi wierzy, ze jestem w ciąży, czy może myśli, że ja tylko brzuch dostałam. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Gratuluje wszystkich wizyt. Mnie to po połówkowym przysłowiowy kamień z serca spadł, jak dowiedziałam sie że wszystko ok - człowiek ma takie głupie myśli. Tym bardziej że miałam tylko 2 usg w czasie ciązy i więcej mieć nie bedę. Mnie to nie przeszkadza bo nie jestem fanką częstego zagladania tam ale połówkowe było stresujące. Baset, Co do pokoiku dla dziecka docelowo będzie ale nie wyobrażam sobie latania w nocy do 2 pokoju więc na początku na pewno też będzie w naszej sypialni. Potem bez pokoiku ani rusz - newicy bym dostała jakby sie zabawki wszedzie pelętały. Wiem że i tak beda ale przynajmniej można je bedzie tam wrzucić na koniec dnia i zamknąć pokój ![]() Co do wyprawki , hmm...lista jest. Narazie mam z 5 sztuk ciuszków i kocyk. ![]() Jadę własnie dziś na zakupy może ja troche uzupełnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
404 Not Found
|
Dziewczyny, ja to nie radzę kombinować porzeczkowymi glukozami, ale nawet z wciskaniem cytryny (u mnie w laboratorium np. zabraniają nawet cytryny), bo wynik może wyjść zaburzony, albo w ogóle nie ważny. I trzeba będzie powtarzać. A po co to. Naprawdę da się wytrzymać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Rozeznanie
|
n
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba będe musiała sobie zrobić stolik w garderobie, do przewijania i do trzymania kosmetyków.
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam po mlodej organizer na komodb wkleje jak maz mnie pusai na komp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Wtajemniczenie
|
https://www.google.pl/search?q=organ...iw=602&bih=963
takie organizery oglądałam.. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.