|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Mnie to chyba nic nie ruszy, cały czas mam katar i smarkam i smarkam i brzusio się napina i napina i nic mnie nie rusza
Zaczyna wierzyć że będę lutówką z krwi i kości ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ilona wyobrażasz sobie jeszcze 5 tygodni ciążowania?
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja cos nie moglam spac w nocy,ale ani razu nie wstalam na siku maciejka hmm ja o tych myjkach tez nie slyszalam,musze gdzies doczytac w takim razie Aga moze to czop? ![]() ja te chusteczki wczoraj w tesco widzialam,ale ostatecznie nie wzielismy,bo w sumie w podobnej cenie sa bardzo czesto w auchanie,6 paki za mniej niz 30 zl wiec stwierdzilam ze na razie nie biore jeszcze mala ojj wspolczuje sytuacji,mam nadzieje ze cora sie ogarnie troche,dzieci oprocz pomocy i radosci potrafia czasem szpile wbic,i to nie znaczy od razu ze zli z nas rodzice kochana ![]() ja monitoru chyba tez nie zakupuje |
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się brzuch spina dziś jak stoję.. Ładnie.. To przez te nerwy... Może bym też czekała na poród jakby moja ciąża mi doskwiera, miałabym jakieś nieprzyjemności.. A ja mam tylko brzuch... Ehhh
Śpiąca jestem,zjedliśmy śniadanie, maz przekręca gniazdka w pokoju Małego... Śmiać mi się chce,bo chciał już zamówić zabezpieczenia gniazdek haha Buu nie wiem co to było,i chyba z moim panikarstwem obecnie wole nie wiedzieć A chusteczki wzięłam bo jeszcze żadnych prócz rossmana w pudełku nie mam,a ja rzadko w dużych marketach jestem więc wszystkie promocje mnie zawsze omijają Grrrr Ja tez dziś bez siusiania w nocy
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-06 o 10:41 |
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
mamazuzi a moze jednak cos ruszy jeszcze?
przed lutym?ja sobie tak wczoraj myslalam,w nocy,ale mnie naszlo hehe ze kurde jak sie cos zacznie w nocy to lipa straszna,bo co ja z corka zrobie?nikogo tu nie mam,kto z nia zostanie?i albo taxi do szpitala,albo oni mnie razem zawioza i wroca do domu a ja zostane sama,no bo do kogo tu wnocy zadzwonic zeby przyszedl?rany
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie kazdy dzień to katorga Wiecie za czym najbardziej tęsknię? Żeby wyjść sobie na spacer.. A nie daję rady, zrobię kilka kroków i koniec, ostry ból podbrzusza czy tam spojenia łonowego i tyle Oby zima była lajtowa to jak tylko dojdę do siebie to będę ciągle na dworze z małym
|
|
|
#3426 |
|
Rozeznanie
|
[B]MaladT[B] Biednas, ze sobie nie odpoczniesz, ale czasem tak dzieci reaguja na nowego czlonka rodziny, moze chce byc z Toba, bo wyczuwa, ze za jakis czas bedziesz miala dla niej mniej czasu?
Chociaz te nie mile pyskowki to trzeba ukrocic, w koncu ona ma chyba 6 lat? Dostane dzisiaj moją paczkę!!! Ja sie wykąpałam, i chyba zabiore sie za prasowanie, bo chyba nigdy z tego nie wyjde... |
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
daj znać czy warte obejrzenia
MaladT ja mam też teraz trochę problemów z 6 letnią córką. Do spania każe mi czytac 6-7 bajek jak przeczytam 2 i mówię koniec (bo padam na pysk) to ona w płacz i tekst że jutro będzie spać u babci. Rano się pakuje i chce iść. Ja jej zabraniam i znowu płacz i tak w kółko. Wie że u babci może wszystko i tak mnie teraz szantażuje. ] buu a u sąsiadów nie możesz zostawić ?
|
|
#3428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Marta paczka dziś super!!!
Ilonka jej współczuję okropnie... Ja chodzę jak pingwin ale chodzę.. Rzadziej z domu wychodzę,to mnie boli, ale mąż zabrania samej bo się o mnie w te śliskie tereny boi puszczać i w ogóle Wiec ja pod tym względem czuje się uwiazana Jej. Mój brzuch dziś jak nie mój Co stanę to się spina. Byłam M zanieść ołówek to już musiałam wrócić się położyć.... Grr co dziś za dzień.. Kara za wczorajsze histerie
|
|
#3430 |
|
Rozeznanie
|
Ilona
za donoszoną ciąże ![]() mamazuzi nie znasz dnia, ani godziny, moze czeka na 22 stycznia, zeby sie urodzic w dzien dziadka i zrobic Twojemu tacie niespodzianke? :P |
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Buu a zapytaj jakąś bliską sąsiadkę albo znajomą? Nie sądzę, aby ktoś odmówił przypilnowania małej w takiej sytuacji
W każdym razie ja bym nie odmówiła
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu jak u mnie poród się zacznie jak tata będzie w delegacji sytuacja wygląda tak samo. Sama taxi musiała bym jechać.
Śmiałam sie do kolegi ze jak będzie miał służbę to mnie radiowozem na sygnale zawiezie.
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiecie co dziewczyny, jestem taka szczęśliwa, że to już, że wszystkie nasze dzieciaczki są już w miarę bezpiecznym czasie gdyby teraz się urodziły i często wspominam te strachy na początku i myślę sobie, że jesteśmy już tak blisko szczęśliwego zakończenia
|
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
Martula tatko by się ucieszył
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Ilonka ja też tak często myślę, tylko nasza Ally nie miała takiego szczęścia Ciekawe jak się trzyma
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
O niej też czasem myślę, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czuje ;/
|
|
#3437 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Ja dzisiaj na chwilkę bo na 13 jadę na obiad do rodziców, mój tata ma dzisiaj urodziny także świętujemy Tak sobie dzisiaj uświadomiłam że ja z 26 maja jestem także będę miała podwójne święto okrągła 30-stkę i pierwszy raz będę obchodzić dzień matki ![]() U mnie też spacery odpadają, niestety przez ciągłe parcie na pęcherz Miłego dnia
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
ja też o ally myślę
Ja zjadłam śniadanko i wykąpałam się. I co zauważyłam przy ubieraniu? że mam stopy olbrzymie..tak mi spuchły, nawet nie kostki same ale paluchy i reszta, że nigdy takich nie miałam. Normalnie zamiast palców mam serdelki.. ;/
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Hope, to sobie psina znalazła miejsce do wysiusiania sie...oby nie było afery z tego :/. Martula, ładne prezenty super, ze paczka dzisiaj dojdzie ![]() Ja na początku miałam w planach kupić monitor oddechu bo ja panicznie boję się bezdechu u dzieci. Tyle się o nich nasłuchałam .... ale nie kupuję, będę synka kładła na boczki. Często ja będę też do niego zaglądać, bo nie wytrzymam nie widzenia go przez jakieś pół godzinyMaciejka, zazdroszczę urządzania pokoiku ... na pewno sobie ze wszystkim poradzie Mala, ajj już pewnie się nastawiłaś, ze będziesz mieć chwilę tylko dla siebie, a tu klapa. Dzieci potrafią być strasznie buntownicze, mam nadzieję, ze jej przejdzie.... Ja własnie obawiam sie, jaki mój mały będzie. Czy poradzę sobie z nim, eh. Ilonka, to zmień numer telefonu, skoro nie chcesz kontaktu ze swoim tatą. To chyba będzie najodpowiedniejsze rozwiazanie....chyba, ze wie gdzie mieszkasz. Ja jeszcze muszę być 6 tygodni w ciąży a juz czuję, ze spacery już też nie dla mnie...Buu, ciężka sprawa. A własnie znajomi? Sąsiedzi? Albo w ostateczności niech jedzie z Tobą. Na pewno zostanie pod dobrą opieką ![]() Aga, Ty wczoraj bałaś się rodzić, a ja wczoraj panicznie się bałam, czy dostanę się do mojego szpitala, w którym chce rodzic....przewertowałam całą ich stronę internetową, opinie o tym szpitalu...chciałam zobaczyć czy można wcześniej zobaczyć oddział, ale nic nie było. Z tego co wyczytałam, jak sie zacznie akcja, trzeba dzwonić i się dowiadywać. |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
co do małej... ma 6 lat. pogadałam najlpierw ja z moja mama, potem ona i znowu ja. w miare sytuacja ogarnieta i chyba wiem co i jak. musze sie troche zmienic bo serio ostatnio albo leze albo cos w domu robie a jej czasu nie poswiecam. no i te moje nerwy działaja tak ze ona sie boi mi cos powiedziec bo krzycze, ale z drugiej strony normalnie niekrzyczac do niej nie dociera.
Do babci( mojej mamy) nie wiem czy pojedzie. Maż na razie kipi na sam pomysł wiec zobaczymy, a ja... ja sie popłakałam jak mama powiedziała mojemu dziadkowi co z rodzicami mieszka ze Wiki w weekend bedzie i on sie strasznie z tego powodu ucieszył. Kurcze nie chciałabym robic mu przykrosci nie wiem co wymyslec w zwiazku z tym... ogolnie gadajac z mama wyłam jak bóbrkurcze Buu ja to mam ugadane z sasiadka ze mała w kazdej chwili moge doprowadzic i zostawic a moi rodzice potem by po nia przyjechali, chociaz drże bo co to by było jakby ona akurat gdzies wyszła/wyjechała? Na meza moge liczyc tylko w tygodniu albo pod koniec stycznia wiec nie wiem jak to bedzie. ja dzis wstajac w nocy miałam taka ochote zeby te wody chlusnęły i zeby wreszcie zaczał sie ten cholerny porod... ja juz chce nie byc w ciazy... ile mozna. niby jeszcze niecałe 30dni ale dla mnie to o wiele za duzo
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2015-01-06 o 11:20 |
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Agata, miłej imprezy
|
|
|
|
#3442 |
|
Konto usunięte
|
mała 6 lat to niedużo. pewno dla niej to też stresujaca sytuacja że pojawi się nowe dziecko i musi odreagować
mam nadzieję że rozmowa coś zmieni na lepsze ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, właśnie, a mi się wydaje, ze ona chce byc ciągle z Tobą bo potrzebuję Twojej miłości i bliskości ( a wiem, ze się bardzo kochacie). I moze czuję, ze niedługo wszytsko sie zmieni. Zróbcie coś razem, pograjcie w coś, idzcie do kina, obejrzyjcie jakąś baję...
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Agata aż Ci zazdroszczę, na pewno najesz się różnych dobrych rzeczy
![]() Wieeem, ja tylko o jedzeniu gadam ![]() Maciejka moje paluchy u stóp też są jak takie parówki, a duży palec to już w ogóle ![]() Olcia też się boję bezdechu i jestem pewna, że co chwilę będę chodziła sprawdzić czy mały oddycha MaladT ja bym chyba powiedziała, że córka się rozchorowała i tyle Nie lubię kłamać, ale w tym wypadku tak chyba lepiej niż sprawić przykrość dziadkowi ;/ Ale uświadomiłabym córę, że dziadek tak się cieszył a ona nie chce tam jechać i że tak się nie robi
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Położna tak nam na sr gadala, ze nie problem urodzić..tylko później wychować... Jak to ogarnąć...?? Ja tez do najłatwiejszych dzieci nie nalezalam niestety, ale mama była zawsze bardzo stanowcza..i to mnie ustawiło.. Także Mała mi się wydaje ze jak malej nie zatrzymasz w domu i nie ukarzesz w ten sposób to będzie dalej Ci tak się stawiać... Ja dziś mam od 4 bol w krzyżu i podbrzuszu..identycznie jak na okres...goracy , piekący, ale taki nie narastający... Po prostu tak męczy... Mały się rusza więc nie panikuje...:/ |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj w nocy znowu pełnia była. Znowu księżyc zaglądał mi do łóżka
Pomyślałam sobie wtedy o naszej Paulinie, ale widzę, ze nic z tej pełni nie było... ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- uuu...Daria, to już prawie 8 godzin męczy Cię ten ból...jak nie przejdzie to leć na IP. Ale, oby przeszedł... albo weź nospę, magnez i spróbuj wziąć ciepłą kąpiel...moze przejdzie trochę po kąpieli... Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-01-06 o 11:43 |
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, ja też widziałam księżyc przez okno, aż jasno w pokoju było
Daria a od kiedy mała się nie rusza? Jadłaś coś? spróbuj może delikatnie ja poszturchać? Ale jak to nic nie da to bym się wybrała na IP, lepiej dmuchać na zimne
|
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
Ilonka rusza się.
A w ogóle dziś tak z ciekawości zrobilam cukier rano i miałam 110 na czczo.. Możliwe żeby mnie tak na sam koniec dopadlo? |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z cukrami to chyba lubia szalec pod koniec. Albo moze mialas za dluga przerwe pomiedzy kolacja a sniadaniem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała bo ja nie zrozumiałam, Wiki chce jechać do Twoich rodziców a M nie chce tak? Bo tu chodzi o 2 inne wyjazdy tak? Nie ten dzisiejszy M do teściów tylko kolejny w weekend do Twoich rodziców?
Ja u Zuzki też to zaobserwowałam że jak ja więcej na nią syczę to i ona bardziej pyskuje i fochy strzela. A dzieci jak się nudzą to właśnie w ten sposób zwracają na siebie uwagę. Jak ja mam chęć na zabawę, gotowanie, wspólne sprzątanie i cały dzień razem spędzamy aktywnie to Zuzka nawet nie ma kiedy pomyśleć o złym zachowaniu. Ciężko mi rozumiem co piszecie dzisiaj, jakaś nie przytomna jestem patrze Daria nie panikuje bo mały się rusza, zaraz czytam od kiedy mała się nie rusza aaa i tak wracam kilka razy i nie wiem czy źle widzę czy jak Olcia nie ściągnęła mnie pełnia na porodówkę, a była nadzieja była Może następna mnie weźmie
Zuzanna Magdalena Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2015-01-06 o 11:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dla mnie kazdy dzień to katorga

za donoszoną ciąże
Ciekawe jak się trzyma