Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-06, 01:42   #2581
iwwwonaa
Rozeznanie

Dot.: Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!

Ja minimalistką jestem odkąd pamiętam. Od zawsze miałam uporządkowaną szafę, portfel czy torebkę. Moje mieszkanie dekrouję w minimalistycznym stylu, a w szafie robię generalne porządki co najmniej 2 razy w roku. Jednak jest jedna rzecz, której porządek się niestety nie trzyma :P, a mianowicie moja kosmetyczka. Kosmetyków mogłabym mieć mnóstwo, gdyby tylko finanse mi na to pozwalały :P kredki, tusze, pudry, brązery itp mogłyby mi leżeć i się kurzyć, a ja byłabym wniebowzięta :P nie wiem czemu tak jest, akurat w tej kwesti mogłabym mieć ich po prostu od groma. poradźcie jak sobie z tym poradzić, co rusz idę i jak już coś kupuję, to jest to właśnie kosmetyk.

Phil Bosmans

JUŻ NIEDŁUGO BĘDĘ MAMUSIĄ!!!
iwwwonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 02:07   #2582
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivee Pokaż wiadomość
Wpraszam się do Was bo bardzo mi się tu podoba.

Stwierdziłam, że liczba rzeczy, które posiada mnie przytłacza, mimo, że uważałam się za osobę... mało kupującą.

Mam za dużo ubrań, niektóre trzymam z sentymentu, na czas aż zrzucę kilka kilo, które przybrałam przez ostatnie dwa lata. Za to brakuje mi parę porządnych elementów garderoby, w które planuję zainwestować.

Ostatnio wywaliłam 7 worków niepotrzebnych rzeczy, więc coś w tym jest.

Styczeń będzie dla mnie miesiącem wybrania ubrań, w których naprawdę będę chodzić i które lubię- reszta pójdzie na allegro bądź dla potrzebujących.

Zapoznaje się także z ekologicznymi środkami czyszczącymi- za dużo mi się uzbierało płynów do wszystkiego i niczego ;/

Odnośnie minimalizmu żywnościowego- średnio mi idzie planowanie i za dużo wyrzucam z powodu czego mam straszliwe wyrzuty sumienia.
Hej z ekologicznych środków czystości ja lubię te z rossmanna i tesco

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Ojciec niereformowalny .
Podejrzewam, że porządki zrobi się dopiero wtedy, jak go zabraknie - wcześniej nie ma opcji .
Zresztą Tż coś tak starał się ogarniać, ale to porządkowanie polegało zazwyczaj na przenoszeniu tych samych rzeczy w inne miejsce, żeby zrobić lukę na nowe rzeczy .
Syzyfowa praca .

Ano w warsztatach wszystkiego pełno, ale każde narzędzie czy śrubka powinno mieć jedno, konkretne miejsce i tyle. Mam chrzestnego mechanika i pamiętam, że u niego mimo wszystko był jakiś ład i nikt się o nic nie potykał .
Tż to teraz nawet nie ma miejsca, żeby własne auto na kanał postawić .

I na szczęście tam wszyscy chodzą w koszulkach, nawet latem .
No ja tam też bym wszystkie śrubeczki ładnie poukładała i najlepiej podpisała ale zazwyczaj warsztat to warsztat a jak oni się jakoś tam odnajdują to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez iwwwonaa Pokaż wiadomość
Ja minimalistką jestem odkąd pamiętam. Od zawsze miałam uporządkowaną szafę, portfel czy torebkę. Moje mieszkanie dekrouję w minimalistycznym stylu, a w szafie robię generalne porządki co najmniej 2 razy w roku. Jednak jest jedna rzecz, której porządek się niestety nie trzyma :P, a mianowicie moja kosmetyczka. Kosmetyków mogłabym mieć mnóstwo, gdyby tylko finanse mi na to pozwalały :P kredki, tusze, pudry, brązery itp mogłyby mi leżeć i się kurzyć, a ja byłabym wniebowzięta :P nie wiem czemu tak jest, akurat w tej kwesti mogłabym mieć ich po prostu od groma. poradźcie jak sobie z tym poradzić, co rusz idę i jak już coś kupuję, to jest to właśnie kosmetyk.
Może naucz się znaczenia i analizy składów Mi to pomogło. Jak znam znaczenie jakiegoś syfu w podkładzie, kredce czy kremie to wiadomo, że nie chce tego nakładać na siebie i ostatecznie wybór się zawęża. To dobra metoda też by się odechciało wszystkich tych kosmetyków z sephory itp. No chyba, że komuś obojętne jakie skutki niesie to na przyszłość, wtedy już nie wiem jak pomóc

Edytowane przez 201604250949
Czas edycji: 2015-01-06 o 02:09
201604250949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 02:17   #2583
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Napisane przez _alison Pokaż wiadomość
Hej z ekologicznych środków czystości ja lubię te z rossmanna i tesco
Polecisz coś ?

Cytat:
No ja tam też bym wszystkie śrubeczki ładnie poukładała i najlepiej podpisała ale zazwyczaj warsztat to warsztat a jak oni się jakoś tam odnajdują to najważniejsze
Ja tak zrobiłam w piwnicy .

Cytat:
Napisane przez iwwwonaa
Alis dobrze mówi . U mnie prócz składów wyznacznikiem jest też to czy dany kosmetyk/produkt testuje na zwierzętach.
Wybór został dość drastycznie okrojony , ale dzięki temu, że bardziej przyglądam się temu, co nakładam na skórę używam mniej, lepiej, bardziej ekologicznie i w zgodzie z własnym sumieniem - polecam .
Stary 2015-01-06, 02:44   #2584
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Polecisz coś ?
Z rossa jak już biorę coś do domu to z "domol"
Z tesco nie pamiętam nazwy firmy ale któraś tu to chyba wymieniała, coś tam było z greener... jakoś tak
Plus płyn do mycia naczyń itp które kupuje stacjonarnie we Wrcoku
a no i soda oczywiście

Czas edycji: 2015-01-06 o 02:55
Stary 2015-01-06, 10:12   #2585
annakarenina123
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Szkoda, ze dopiero teraz odkrylam ten watek, musze sie przylaczyc bo to cos czego mi potrzeba

Wprowadzilam rewolucje w moim zyciu z 1,5 roku temu, zaczelo sie od poprawienia diety (dla zdrowia i samopoczucia), zdalam sobie sprawe ile pieniedzy wydaje na okropne 'jedzenie' niskiej jakosci, wiec powoli zmienilam swoje podejscie do tego, ale w miedzyczasie chomikowalam nadal ubrania, kosmetyki i inne niepotrzebne duperele. Dopiero po jakims roku od tego zdalam sobie sprawe, ze czas na kolejna rewolucje tym razem mojego otoczenia. Jeszcze dluga droga przede mna, ale jest lepiej, naprawde mam tak duzo kosmetykow, ubran, butow, ze nie wiem jak ja to zrobilam i ile pieniedzy na to wydalam!
Teraz od jakichs 6 miesiecy zapisuje kazdy wydatek w appie MoneyZoom, naprawde przydatny, zrobilam dodatkowe konto na oszczednosci gdzie przelalam i co miesiac przelewam dana sume i czasami cos tam z tego konta wybiore, ale zawsze z wyrzutami sumienia, wiec sa to naprawde rzadkie sytuacje .

Odgracilam juz troche moje szafy, mam absolutny ban na kupowanie kosmetykow, oprocz pielegnacji, ktora sie konczy i kontynuuje moja sage pozbywania sie ubran, powiem Wam, ze podchodzilam do tego juz kilka razy i za kazdym razem zdaje sobie sprawe, ze jest jeszcze co wyrzucac! Teraz przyjdzie jeszcze czas na porzadki w zyciu osobistym i zakonczenie lub ograniczenie kontaktow z kilkoma osobami.

Co do ksiazek, jeszcze nie czytalam niczego o minimalizmie, wszystko co robilam, robilam instynktownie, ale zaraz po egzaminach, kupie tez slynny ebook Sztuka Prostoty, mam nadzieje, ze zainspiruje mnie do kolejnych dzialan
annakarenina123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 10:48   #2586
istari
Paul's girl

Cytat:
A jak Wasi faceci reagują na Wasz minimalizm?
Z puszczaniem rzeczy w świat problemu nie ma, gorzej z kupowaniem

Cytat:
Na mnie działają rabaty pod warunkiem, że jest to coś, czego potrzebuję, ewentualnie czego w regularnej cenie nie kupiłabym właśnie ze względu na koszt .
Otóż to Ostatnio widziałam bardzo mocno przecenione słodycze świąteczne i przeszłam obok nich obojętnie. To mam samo z tegorocznymi wyprzedażami.

Cytat:
Nie wiedziałam, że domol jest ekologiczny Muszę się mu przyjrzeć. Ja testuję Frosch. Mam ich płyn do czyszczenia i jest rewelacyjny.

Witam nowe dziewczyny w wątku

Edytowane przez istari
Czas edycji: 2015-01-06 o 10:49
istari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:01   #2587
Charlotta11
Zadomowienie

Ciekawe, że najpierw kupujemy, zbieramy a potem mamy tego dosyc i chcemy się jak najszybciej pozbyc. Wniosek: gromadzenie szczęścia nie daje.

Ja wszystkie książki o minimaliźmie, które znam wypożyczyłam z biblioteki. Książkę Ajki "Minimalizm po polsku" przeczytałam w dwa wieczory w Empiku. Lektura miła, przyjemna, ciekawa ale nie znalazłam w niej nic odkrywczego.
Czaję się teraz na "Mniej" Marty Sapały ale takie kolejki po nią w mojej bibliotece, że nawet zarezerwowac jej nie mogę ("limit rezerwacji został wyczerpany"). Ale to dobrze, widac coraz większe zainteresowanie minimalizmem.
Stary 2015-01-06, 12:02   #2588
favianna
Zakorzenienie

brawo dziewczyny widze ze wszystkie dzielnie idziemy do przodu

mam pytanie odnosnie facebooka, mozecie polecic jakies fp na temat minimalizmu? Traktuje moja scianke typowo utylitarnie, mam fp, ktore lubie i dostarczaja mi one codziennie "prasowke" dokladnie dopasowana do moich potrzeb

zauwazylyscie, ze im mniej ma sie ubran, kosmetykow itd, tym wieksza przyjemnisc sprawia kozystanie z nich? Jak mam mniej to na serio bardziej mnie wszystko cieszy

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Potwierdzam ze "Mniej" jest swietna, nie oczywista i bardzo dobrze pokazuje rozne aspekty minimalizmu i antyknsumpcji, rowniez te nie do konca pozytywne.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:41   #2589
annakarenina123
Raczkowanie

O w takim razie, dopisuje 'Mniej' na liste moich ksiazek do przeczytania w tym roku
annakarenina123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:50   #2590
iwwwonaa
Rozeznanie

Cytat:
U mnie prócz składów wyznacznikiem jest też to czy dany kosmetyk/produkt testuje na zwierzętach.
Akurat czy kosmetyki są testowane na zwierzakach wytrwale sprawdzam i nie kupuję, jeśli tak! a co do składów, to bardzo dobry pomysł! Dziękuję wizażanki

Phil Bosmans

JUŻ NIEDŁUGO BĘDĘ MAMUSIĄ!!!
iwwwonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:07   #2591
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że domol jest ekologiczny Muszę się mu przyjrzeć. Ja testuję Frosch. Mam ich płyn do czyszczenia i jest rewelacyjny.
cały nie, ale ma tam wypuszczoną jakąś zieloną eko linie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
b
mam pytanie odnosnie facebooka, mozecie polecic jakies fp na temat minimalizmu? Traktuje moja scianke typowo utylitarnie, mam fp, ktore lubie i dostarczaja mi one codziennie "prasowke" dokladnie dopasowana do moich potrzeb

zauwazylyscie, ze im mniej ma sie ubran, kosmetykow itd, tym wieksza przyjemnisc sprawia kozystanie z nich? Jak mam mniej to na serio bardziej mnie wszystko cieszy
Też podłączam się do pytania. Na fb z mini to jedynie grupę znalazłam a tak to też brakuje mi jakiegoś fp
Racja, mnie też bardziej cieszą kosmetyki teraz jak jest ich mniej niż kiedyś

Czas edycji: 2015-01-06 o 13:09
Stary 2015-01-06, 14:07   #2592
Charlotta11
Zadomowienie

W takim razie muszę mieć "Mniej"

Pozbyłam się z domu nieużywanego stepera i hantli. Co za ulga. Za to nadal nie mam co zrobic z książkami, na Allegro nie poszły nawet za 1/20 ceny. Założyłam wątek na wymiankowym, jeśli nadal nic z tego, po pewnie się przejdę do mojej starej szkoły popytac czy nie chcą.

Od grudnia zapisuję swoje wpływy i wydatki. Bardzo pomocne. I w moim przypadku pomaga powstrzymac się od niepotrzebnych wydatków. Wiem, że później głupio by mi było przed samą sobą zapisując je w zeszycie.

Poza tym policzyłam swoje kosmetyki. Razem z zapasami mam 16 sztuk kolorówki i 12 pielęgnacji. I spokojnie mogę nic nie kupowac. Przydałby mi się tylko jakis nawilżacz do twarzy i może róż.
Stary 2015-01-06, 14:30   #2593
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta11 Pokaż wiadomość
W takim razie muszę mieć "Mniej"

Pozbyłam się z domu nieużywanego stepera i hantli. Co za ulga. Za to nadal nie mam co zrobic z książkami, na Allegro nie poszły nawet za 1/20 ceny. Założyłam wątek na wymiankowym, jeśli nadal nic z tego, po pewnie się przejdę do mojej starej szkoły popytac czy nie chcą.

Od grudnia zapisuję swoje wpływy i wydatki. Bardzo pomocne. I w moim przypadku pomaga powstrzymac się od niepotrzebnych wydatków. Wiem, że później głupio by mi było przed samą sobą zapisując je w zeszycie.

Poza tym policzyłam swoje kosmetyki. Razem z zapasami mam 16 sztuk kolorówki i 12 pielęgnacji. I spokojnie mogę nic nie kupowac. Przydałby mi się tylko jakis nawilżacz do twarzy i może róż.
to jest minimalizm

a ja myslalam ze z moimi 35 szt kolorowki i 32 szt pielegnacji (lakierow do paznokci nie wymieniam, bo to osobna kategoria i porazka) mam malo
Stary 2015-01-06, 14:52   #2594
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
to jest minimalizm

a ja myslalam ze z moimi 35 szt kolorowki i 32 szt pielegnacji (lakierow do paznokci nie wymieniam, bo to osobna kategoria i porazka) mam malo
U mnie lakierów 4, kolorówki 9 szt w tym jest już paletka z 4 cieniami więc chyba mało nie wiem tylko jeszcze ile pielęgnacji bo tego zdecydowanie więcej, jak wrócę do domu to policzę
I tak, nie potrzebuję nic więcej
Stary 2015-01-06, 14:57   #2595
pyska95
Raczkowanie

Rise ja wcale nie mam zamiaru niczego podpiac. Tylko jezeli pozbywamy sie rzeczy ktore nie sa na m potrzebne to dlaczego nie mamy rezygnowac z niektorych dzialan i zaczynac nowe. Dla mnie minimalizm to pozbywanie sie bzdetow ale i robienie tego co na prawde lubie.
Jezeli chodzi o wiadomosc na temat jedzenia to ja to odbieram ze pozbywam sie produktow ktore mnie "truja" na rzecz zdrowszych
Przepraszam jezeli kogos urazilam ale nie ma uniwersalnego minimalizmu dla wszystkich osob, jeden bedzie przy okazji probowal zmienic nawyki drugi juz nie

PYSKA95
pyska95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:59   #2596
201604250949
Konto usunięte

http://2.bp.blogspot. com/-8N8BkI-nRTE/VKBNTQwlH-I/AAAAAAAAPY0/G5aLGc5B1cU/s1600/IMG_20141228_151413.jpg
(spacja przed .com)
Ta to ma dużo nie Rozumiem, że blogerka itp ale jak to tylko na użytek własny to...

Czas edycji: 2015-01-06 o 15:01
Stary 2015-01-06, 15:35   #2597
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
http://2.bp.blogspot. com/-8N8BkI-nRTE/VKBNTQwlH-I/AAAAAAAAPY0/G5aLGc5B1cU/s1600/IMG_20141228_151413.jpg
(spacja przed .com)
Ta to ma dużo nie Rozumiem, że blogerka itp ale jak to tylko na użytek własny to...

Matko, ale dużo!!

Ja mam tylko podkład, puder, korektor, tusz, paletę cieni, dwie kredki i eyeliner. Uwielbiam się malować a to mi w zupełności wystarcza. Uwolniłam się od napchanej kosmetyczki i przynajmniej nie mam problemów z nadzorowaniem tego, czy coś się przeterminowało.

No i kupuję jedną rzecz dobrej jakości a nie kilka ,, bzdetów".
Vivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 15:56   #2598
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Polecisz coś ?

Alis dobrze mówi . U mnie prócz składów wyznacznikiem jest też to czy dany kosmetyk/produkt testuje na zwierzętach.
Wybór został dość drastycznie okrojony , ale dzięki temu, że bardziej przyglądam się temu, co nakładam na skórę używam mniej, lepiej, bardziej ekologicznie i w zgodzie z własnym sumieniem - polecam .
ja z froscha uzywam
- plyn do kabin prysznicowych, winogronowogo - zdecydowanie polecam
- mleczko lawendowe do czyszczenia wanny, umywalek
- zel do prania ubran kolorowych
- plyn do czyszczenia toalet - nie jest tak dobry jak domestos zero kamienia ale ekologiczny wiec uzywam i nadrabiam szczotka

jakies pielegnacyjnie i niestestowane kosmetyki masz do polecenia?

Cytat:
Ciekawe, że najpierw kupujemy, zbieramy a potem mamy tego dosyc i chcemy się jak najszybciej pozbyc. Wniosek: gromadzenie szczęścia nie daje.

Ja wszystkie książki o minimaliźmie, które znam wypożyczyłam z biblioteki. Książkę Ajki "Minimalizm po polsku" przeczytałam w dwa wieczory w Empiku. Lektura miła, przyjemna, ciekawa ale nie znalazłam w niej nic odkrywczego.
Czaję się teraz na "Mniej" Marty Sapały ale takie kolejki po nią w mojej bibliotece, że nawet zarezerwowac jej nie mogę ("limit rezerwacji został wyczerpany"). Ale to dobrze, widac coraz większe zainteresowanie minimalizmem.
'minimalizm po polsku' tez nie poszerzyl moich horyzontow, milo sie czytalo ale to wszystko
mysle o rekomendowanej 'mniej' marty sapaly

ocenie czytam/przeczytalam
- '52 zmiany' leo babauty - ksiazka na rok
- 'zen to done' leo babauty
- 'ksiazeczka minimalisty' leo babauty

w kolejce kilka pozycji tego autora, wspomniane mniej i mysle nad 'sztuka minimalizmu w codziennym zyciu' dominique loreau, moze ktos sie wypowie szerzej na jej temat?

mam wrazenie ze malo jest literatury dotykajacej tematu minimalizmu; jest sporo ksiazek wydanych w jezyku angielskich ale nie dostepnych w polsce...chyba ze sprzedaz internetowa/wysylkowa z US...

Cytat:
brawo dziewczyny widze ze wszystkie dzielnie idziemy do przodu

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Potwierdzam ze "Mniej" jest swietna, nie oczywista i bardzo dobrze pokazuje rozne aspekty minimalizmu i antykonsumpcji, rowniez te nie do konca pozytywne.
mialam profil na FB tez czysto informacyjny ale zrezygnowalam moge ci polecic FB Joshua Becker "Becoming Minimalist" a tutaj masz jego strone http://www.becomingminimalist.com/

tez zauwazylam, ze majac mniej rzeczy - bardziej cieszy ich uzytkowanie
niezastanawianie sie nad tym w co sie ubrac i dochodzenie ze nie mam nic - chociaz szafa peka w szwach...bezcenne

Cytat:
to jest minimalizm

ja mam 3 kolorowe o ile dobrze licze - puder transparentny, tusz do rzes (dwa, jeden nietrafiony ale musze skonczyc), jak go skoncze to bede miala 2 kolorowe
nie mam zadnych lakierow do paznokci, cieni nie uzywam etc.

Cytat:
Napisane przez pyska95 Pokaż wiadomość
Rise ja wcale nie mam zamiaru niczego podpiac. Tylko jezeli pozbywamy sie rzeczy ktore nie sa na m potrzebne to dlaczego nie mamy rezygnowac z niektorych dzialan i zaczynac nowe. Dla mnie minimalizm to pozbywanie sie bzdetow ale i robienie tego co na prawde lubie.
Jezeli chodzi o wiadomosc na temat jedzenia to ja to odbieram ze pozbywam sie produktow ktore mnie "truja" na rzecz zdrowszych
Przepraszam jezeli kogos urazilam ale nie ma uniwersalnego minimalizmu dla wszystkich osob, jeden bedzie przy okazji probowal zmienic nawyki drugi juz nie
pyska95 dla mnie tez minimalizm ma szersze znaczenie, ja wprowadzam zmiany w zyciu prywatnym i zawodowym - pisalam juz gdzies ze pracuje w duzej korporacji
- nie stresuje sie w pracy tak jak kiedys
- lepiej planuje swoj czas i zadania
- udalo mi sie wprowadzic wiele zmian w procesach, ktore zaowocowaly tym, ze pracuje mi sie lepiej, sprawniej i spokojniej
- nie mowie caly czas w domu o pracy i nie opowiadam TZ jakie beznadziejne jest moje zycie
- zmiane zauwazyly tez osoby z pracy - nie siedze 12h w pracy, wychodze o 17.00 i jak to w korporacji juz slyszalam od kolezanek z zespolu ze chyba mam malo pracy

- znacznie ograniczylam ogladanie telewizji, kiedys telewizor lecial w tle bez sensu; nawet jak czytalam ksiazke to mialam wlaczony tv bo chyba nie moglam siedziec w ciszy czy z radiem.... nie wiem; jak ogladam to na komputerze seriale jakie chce i lubie
- mam wiecej czasu dla TZ i wiecej rozmawiamy, czuje ze jestem bardziej skupiona i uwazna; nie mam takiego pedu mysli w glowie jak kiedys
- mam wiecej cierpliwosci dla ludzi - nie bede wchodzic w szczegoly ale w przeszlosci bylam bardziej nerwowa i denerwowalam sie byle czym
- gramy z TZ w gry planszowe co wczesniej robilismy sporadycznie
- w weeekndy wstaje o 7.00 rano
- zrezygnowalam z profilu na FB, mam newslettery z blogow jakie czytam
- czytam duuuuuuzo
- udalo mi sie w koncu obejrzec Killing i teraz koncze ostatni sezon 4

- na wiosne wracam do biegania, teraz mam przerwe bo powaznie chorowalam, bylo lepiej i niestety znowu cos sie dzieje
- chcemy tez z TZ od wiosny zaczac jezdzic konno
Stary 2015-01-06, 16:53   #2599
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
(spacja przed .com)
Jaka to blogerka?
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 16:55   #2600
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Z tesco nie pamiętam nazwy firmy ale któraś tu to chyba wymieniała, coś tam było z greener... jakoś tak
Plus płyn do mycia naczyń itp które kupuje stacjonarnie we Wrcoku
a no i soda oczywiście
Dzięki .
Ostatnio Ross wypuścił chyba też serię Neutral - mają prócz kosmetyków również proszki i płyny, typowo pod alergików.
Musze o tym poczytać .

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
Otóż to Ostatnio widziałam bardzo mocno przecenione słodycze świąteczne i przeszłam obok nich obojętnie. To mam samo z tegorocznymi wyprzedażami.
Mnie ostatnimi czasy mało co kusi .

Cytat:
Napisane przez iwwwonaa Pokaż wiadomość
Akurat czy kosmetyki są testowane na zwierzakach wytrwale sprawdzam i nie kupuję, jeśli tak! a co do składów, to bardzo dobry pomysł! Dziękuję wizażanki
No to super . Myślę, że z takimi wyznacznikami za jakiś czas minimalizm w kwestii kosmetycznej będziesz miała w małym palcu .

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
ja z froscha uzywam
- plyn do kabin prysznicowych, winogronowogo - zdecydowanie polecam
- mleczko lawendowe do czyszczenia wanny, umywalek
- zel do prania ubran kolorowych
- plyn do czyszczenia toalet - nie jest tak dobry jak domestos zero kamienia ale ekologiczny wiec uzywam i nadrabiam szczotka

jakies pielegnacyjnie i niestestowane kosmetyki masz do polecenia?
Frosha też używam , ale chciałam właśnie spróbować czegoś nowego .

Niestety lista moich poleceń będzie bardzo krótka, z uwagi chociażby na to ==> http://www.rynekchinski.pl/rynek-chi...tegory/farmona.
Bardzo dużo kosmetyków, które używałam zaczęło być czerwone;/.

Aktualnie posiłkuję się głównie Biochemią Urody, rossmanowskimi markami pt. Alterra, Isana etc.
Do włosów jeszcze L'Biotica, będę eksperymentować też z Green Pharmacy.
Będę też poszukiwać kremu do twarzy, skłaniam się ku Sylveco.
Z polskich marek możesz zerknąć na Apis i GoCranberry.

Z kolorówki : Catrice, Misslyn, Gosh, Wibo, Inglot, ELF.
Stary 2015-01-06, 17:16   #2601
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Jaka to blogerka?
RockGlamPrincess, nie lubię jej

Cytat:
Dzięki .
Ostatnio Ross wypuścił chyba też serię Neutral - mają prócz kosmetyków również proszki i płyny, typowo pod alergików.
Musze o tym poczytać .

(...) Będę też poszukiwać kremu do twarzy, skłaniam się ku Sylveco.
Z polskich marek możesz zerknąć na Apis i GoCranberry.
Z Neutral zaciekawił mnie proszek do prania ale też muszę się jeszcze bliżej przyjrzeć bo już ich żele i szampony dla mnie średnie.
Kremy do twarzy z Sylveco są fajne i tanie Gdyby nie ten różany co Ci wspominałam wcześniej pewnie dalej zostałabym przy Sylveco
Stary 2015-01-06, 18:55   #2602
Charlotta11
Zadomowienie

Ja tak mam, że z kosmetyków do twarzy mało co mi pasuje dlatego czasem mam kilka z jednej kategorii. A testowałam już chyba większośc drogeryjnych plus samorobione naturalne i firmy takie jak Dr Hauschka, Logona, Lavera, Aubrey Organics, Aterra, Dr Scheller. I tak żele/mydła do mycia mnie wysuszały a toniki/hydrolaty nie robiły nic albo dodatkowo jeszcze ściągały mi skórę. Kremy są dla mnie za tępe, nie wchłaniają się dobrze, zostawiają tłustą powłokę i nie nawilżają jakoś spektakularnie.
Ostatnio kupiłam żel i tonik z Organique i pierwsze wrażenia pozytywne. Zobaczymy co będzie dalej.

Edytowane przez Charlotta11
Czas edycji: 2015-01-06 o 18:57
Charlotta11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 19:23   #2603
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Ja tak mam, że z kosmetyków do twarzy mało co mi pasuje dlatego czasem mam kilka z jednej kategorii. A testowałam już chyba większośc drogeryjnych plus samorobione naturalne i firmy takie jak Dr Hauschka, Logona, Lavera, Aubrey Organics, Aterra, Dr Scheller. I tak żele/mydła do mycia mnie wysuszały a toniki/hydrolaty nie robiły nic albo dodatkowo jeszcze ściągały mi skórę. Kremy są dla mnie za tępe, nie wchłaniają się dobrze, zostawiają tłustą powłokę i nie nawilżają jakoś spektakularnie.
Ostatnio kupiłam żel i tonik z Organique i pierwsze wrażenia pozytywne. Zobaczymy co będzie dalej.
Żel i tonik z Organique są ok ale jak już mam za taką cenę coś kupować to osobiście wole produkty z Phenome
Stary 2015-01-06, 20:25   #2604
roiro
Raczkowanie

I ja chciałabym do Was dołączyć. Mogę? Pracuję w szkole i największym moim problemem są miliardy dokumentów, kserówek i kart pracy pt. może kiedyś się przyda. Co jakiś czas pozbywam się wielkich stosów, ale one i tak nocami się mnożą;-) Drugi problem to kuchnia. Marzą mi się całkiem puste blaty i naczynia z jednej parafii;-) Mam porządną zastawę, ale leży na boku z intencją "jak będą goście", a na co dzień korzystamy z wielkiej mieszaniny RÓŻNORODNYCH talerzy, miseczek, kubków. Trzecia sprawa to ubrania. Najchętniej większość bym wyrzuciła;-) Ale co zamiast nich? Problem jest w tym, że coś innego mi się podoba, a w czymś innym jest mi wygodnie. Podziwiam osoby, które chodzą w sukienkach, spódnicach, które mają czas/to coś co powoduje, że do każdego stroju mają dopasowaną biżuterię, dodatki. Aama mam problem z wyjściem ze spodni, najchętniej dżinsowych i ubrań, które się pierze i zakłada, bez długiego prasowania. Biżuterię wciąż noszę tę samą, choć mam jej wiele.
roiro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 20:34   #2605
Charlotta11
Zadomowienie

Cytat:
Żel i tonik z Organique są ok ale jak już mam za taką cenę coś kupować to osobiście wole produkty z Phenome
No ja ten żel i tonik kupiłam w zestawie za 36 zł z wysyłką na Allegro. Ktoś akurat sprzedawał używany (ubytek może 1/4) to kupiłam na przetestowanie, zwłaszcza że miałam te kosmetyki w chciej liście. Teraz jeszcze się czaję na peeling enzymatyczny. Czasami są promocje 20% z kuponami w gazetach także ja czekam do kwietnia ( myślę, że wtedy będą akcje rabatowe) i chyba się obkupię o ile nie znajdę czegoś lepszego. Mają też karty stałego klienta.

A co polecasz z Phenome? Bo ta firma też mnie interesuje. Zwłaszcza ta ich nowa seria jabłkowa.
Stary 2015-01-06, 20:48   #2606
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Też tak robiłam a mimo to nie nazwałabym mojej kuchni minimalistyczną z racji ilości szafek
Pan od szafek pukał się w głowę, że chcę osobną niską półkę na patelnie "bo nikt tak nie robi". Może i nie robi, ale to było moje kolejne mieszkanie, kolejna kuchnia i wiedziałam ze taki patent sprawdza się.
Zaintrygowalas mnie ta polka
W kuchni mam lad, a to dzieki temu, ze wprowadzilismy sie do pustego mieszkania. Mamy jednen komplet bialej zastawy. Biale kubki i filizanki. Na blacie tylko wyciskarka. Kuchnia jest troche za mala na nasze potrzeby, ale dajemy rade

Cytat:
to jest minimalizm

Ja nawet nie licze Do nimimalizmu jeszcze mi daleko...

Cytat:
No ja ten żel i tonik kupiłam w zestawie za 36 zł z wysyłką na Allegro. Ktoś akurat sprzedawał używany (ubytek może 1/4) to kupiłam na przetestowanie, zwłaszcza że miałam te kosmetyki w chciej liście. Teraz jeszcze się czaję na peeling enzymatyczny. Czasami są promocje 20% z kuponami w gazetach także ja czekam do kwietnia ( myślę, że wtedy będą akcje rabatowe) i chyba się obkupię o ile nie znajdę czegoś lepszego. Mają też karty stałego klienta.

A co polecasz z Phenome? Bo ta firma też mnie interesuje. Zwłaszcza ta ich nowa seria jabłkowa.
Lubie Phenome, ale ceny sa stanowczo za wysokie do jakosci. Mozna zamowic lepsze kosmetyki w tej cenie.

Judith
Stary 2015-01-06, 21:31   #2607
scarlett26
Zakorzenienie

Czy ktoraś ma tak, ze przeterminowuje się wam kosmetyk, a jest go nadal dużo? Czy są jakieś firmy, które mają bardzo male opakowania np. Podkładów? Dla mnie 30 ml na pol roku to dużo za dużo....

Charlotta co do priva to oddaje mamie, która ma do tego całkiem nie make-upowe zastosowanie.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 21:48   #2608
favianna
Zakorzenienie

Roiro witaj

Fajny artykuł dla anglojezycznych:
http://www.earth911.com/living-well-...8-365ed73ab222
I fajne zdanie:
Possessions aren’t treats, they’re responsibilities. - Dobytek, nasze rzeczy, nie są nagrodą, są odpowiedzialnością.
Stary 2015-01-06, 22:35   #2609
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:
Niestety lista moich poleceń będzie bardzo krótka, z uwagi chociażby na to ==> http://www.rynekchinski.pl/rynek-chi...tegory/farmona.
Bardzo dużo kosmetyków, które używałam zaczęło być czerwone;/.
Nie bardzo rozumiem - obraziłaś się na te marki dlatego, że sprzedają swoje produkty w Chinach?

Mój blog minimalistyczno - modowy
Bonjour_tristesse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 22:41   #2610
cotka
Zadomowienie

Wszystkie kosmetyki sprzedawane w Chinach musza byc testowane na zwierzętach

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości