nowe ciało ODCHUDZANIE 2015 r - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-31, 12:43   #1
malinowaROZPUSTA
Raczkowanie

nowe ciało ODCHUDZANIE 2015 r

Hej,
czy jest ktoś kto zechciałby przyłączyć się do wspólnego odchudzanie? Zawsze to w grupie raźniej.
malinowaROZPUSTA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-31, 16:30   #2
201606270916
Konto usunięte

Dot.: nowe ciało ODCHUDZANIE 2015 r

Chodź tutaj
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-02, 22:20   #3
agnieszkarm
Przyczajenie

Witam
Chętnie Mam do zrzucenia 8-10kg . Czekam na więcej info
agnieszkarm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-03, 13:53   #4
Karmelka8585
Przyczajenie

Witam. I ja pragné 8-10 kg sie pozbyc wiec jestem!
Karmelka8585 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-03, 14:31   #5
annyoing
Przyczajenie

Ja również, 8-10 kg. Witam
annyoing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 22:36   #6
Neciulek
Przyczajenie

Ja mam do zrzucenie 12kg. Jacie macie plany na walkę z nadwagą?
Neciulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 03:51   #7
Niki14
Przyczajenie

I ja też chcę dołączyć się do was!
Przede wszystkim chce ograniczyć cukier ale jeść tak jak zazwyczaj byleby zdrowiej.
Do tego ćwiczenia z panią Ewą Chodakowską, Mel B...
Zamiast słodkich napojów woda, ewentualnie czerwona i zielona herbata.
Problem jest u mnie taki że szybko się poddaje. Liczę na wsparcie i współprace!!
Niki14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 12:49   #8
akswonillam
Raczkowanie

Dołączam! Zrzucone 7kg, jeszcze 9 przede mną Dieta Mż + Wr (mniej żreć + więcej ruchu )
akswonillam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 14:40   #9
xPaulaa
Przyczajenie

Witam, przyłącze sie chce schudnąć z jakieś 15kg. Zaczełąm od 02.01 pozdrawiam
xPaulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-06, 10:40   #10
Olala87
Raczkowanie

Witajcie! I ja chcę dołączyć do grupy Razem raźniej Zaczynam dziś z wagą 62kg. Zaczynam zdrowo jeść i ruszać się. Na śniadanko owsianka z gruszką i migdałami, zaraz drugie śniadanko i wybieramy się rodzinnie na spacerek, wieczorem ćwiczenia z Chodakowską zobaczymy czy rzeczywiście jest taka dobra Chciałabym wrócić do wagi sprzed ciąży 55kg No to zaczynamy A Wy już zważone i pomierzone? Miłego dzionka
Olala87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-06, 11:42   #11
kicia069
Zadomowienie

Witajcie

Mogę się przyłączyć?

Mam 24 lata i ważę 73 kg przy wzroście 160
Nawet nie wiem kiedy się tak zapuściłam.
Moją zgubą są słodycze i słone przekąski. Nie ważne ile razy się odchudzam wystarczy mi odpuścić jeden dzień , potem kolejny ... aż budzę się z wagą większą od początkowej...

Na sam początek jako czekoladocholiczka z bólem serca rezygnuje ze słodyczy. Planuje też wyeliminować chleb ( znajoma schudła na braku chleba + jedzeniu mniej 26 kg w ciągu 8 miesięcy!!)

Poniżej moje BMI jestem zła na siebie!!!!!!!!!!!
28.52( nadwaga)

Dziewczyny jeśli macie jakieś pomysły na zdrowe fit jedzenie to dawajcie zdjęcia!!

Edytowane przez kicia069
Czas edycji: 2015-01-06 o 11:46
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-06, 11:51   #12
Olala87
Raczkowanie

Witaj kicia069 w naszej grupie ja juz po drugim śniadanku kromka chleba razowego z pastą z awokado a na obiad mam gulasz warzywny (marchew, pietruszka, seler, por, kapusta) z kaszą gryczaną (4 łyżki), później zupa pomidorowa (z samych pomidorów z bazylią a na koniec sałatka z łososiem no i oczywiście ćwiczymy, ćwiczymy, ćwiczymy
Stary 2015-01-06, 11:59   #13
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olala87 Pokaż wiadomość
Witaj kicia069 w naszej grupie ja juz po drugim śniadanku kromka chleba razowego z pastą z awokado a na obiad mam gulasz warzywny (marchew, pietruszka, seler, por, kapusta) z kaszą gryczaną (4 łyżki), później zupa pomidorowa (z samych pomidorów z bazylią a na koniec sałatka z łososiem no i oczywiście ćwiczymy, ćwiczymy, ćwiczymy
Masz fajne pomysły na posiłki!
Napisz co ćwiczysz.

Stary 2015-01-06, 12:16   #14
Olala87
Raczkowanie

Zaczęłam chodzić dwa tygodnie temu na fitness ale niestety się rozchorowałam. Teraz boję się tam iść , spocić i wyjść strach, że znów zachoruję ,dlatego ćwiczę w domu turbo spalanie z Ewą Chodakowską. Też można dostać niezły wycisk A co do menu to nie moje pomysły tylko skradzione właśnie z fanpage Ewy Chodakowskiej mogę tu wrzucać przepisy na smaczne i zdrowe jedzonka
Stary 2015-01-06, 12:18   #15
88agnik
Rozeznanie

[QUOTE=kicia069;49618233]Witajcie

Mogę się przyłączyć?

Mam 24 lata i ważę 73 kg przy wzroście 160
Nawet nie wiem kiedy się tak zapuściłam.
Moją zgubą są słodycze i słone przekąski. Nie ważne ile razy się odchudzam wystarczy mi odpuścić jeden dzień , potem kolejny ... aż budzę się z wagą większą od początkowej...

Na sam początek jako czekoladocholiczka z bólem serca rezygnuje ze słodyczy. Planuje też wyeliminować chleb ( znajoma schudła na braku chleba + jedzeniu mniej 26 kg w ciągu 8 miesięcy!!)

Poniżej moje BMI jestem zła na siebie!!!!!!!!!!!
28.52( nadwaga)

Dziewczyny jeśli macie jakieś pomysły na zdrowe fit jedzenie to dawajcie zdjęcia!![/QUOTE]

Przejrzyj sobie wątek nasze codzienne jadłospisy
Stary 2015-01-06, 13:52   #16
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olala87 Pokaż wiadomość
Zaczęłam chodzić dwa tygodnie temu na fitness ale niestety się rozchorowałam. Teraz boję się tam iść , spocić i wyjść strach, że znów zachoruję ,dlatego ćwiczę w domu turbo spalanie z Ewą Chodakowską. Też można dostać niezły wycisk A co do menu to nie moje pomysły tylko skradzione właśnie z fanpage Ewy Chodakowskiej mogę tu wrzucać przepisy na smaczne i zdrowe jedzonka
Nie przejmuj się ja jeździłam na basen a teraz skończyłam z takim zapaleniem pęcherza że płakać mi sie chce.

Tak, tak, tak...!!! Wrzucaj przepisychętnie się zainspiruje!!

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

[/QUOTE]

Przejrzyj sobie wątek nasze codzienne jadłospisy[/QUOTE]

Już szukam - dzięki

Stary 2015-01-06, 16:47   #17
kolorki887
Przyczajenie

Hej !

Przyłączam się do Was
-10kg + utrzymanie potem wagi to mój cel , czyli wyglądać zgrabnie i "normalnie" , żadne chudnięcie na "patyczka" mi nie w głowie :P

Od 01.01.2015 mam 100 dni bez słodyczy i słonych przekąsek ( mam nadzieje że uda mi się potem całkiem je wyeliminować )

Wiadomo , fajnie było by nie jesć w ogóle tych rzeczy ale no nie da sie w moim przypadku więc założyłam sobie ze bede jadła tylko ( w tych 100 dniach i dalej ) TYLKO domowe wypieki, a ze słonych to ewentualnie popcorn ale prażony w garnku na drobnej ilosci tłuszczu. Uważam że jak zjem jakąś z tych rzeczy raz na 2-3 tyg CZYLI MAŁY KAWAŁEK CIASTKA LUB MAŁO POPCORNU to nic mi sie nie stanie

Lepiej tak niż potem gdy będę po "odchudzaniu" rzucić się na słodkie :p a tak się przyzwyczaje na jedzenie ich od czasu do czasu

Nie robię sobie diet bo to też nie dla mnie po prostu mniejsze porcje więcej warzyw owoców , nie podjadanie miedzy posiłkami i zero napojów gazowanych .

Co o tym myślicie ??
kolorki887 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-06, 18:46   #18
Olala87
Raczkowanie

STYCZEŃ!!!! TYDZIEŃ PIERWSZY
DZIEŃ 1
Owsianka z gruszką i migdałami
1 szklanka mleka 2% tł.
4 łyżki płatków owsianych
1/2 średniej gruszki
1 łyżka płatków migdałowych
½ łyżeczki miodu naturalnego
Płatki gotujemy na mleku do miękkości. Dodajemy gruszkę startą lub pokrojoną w kostkę, płatki migdałowe i miód.
Pasta z awokado i serem feta
½ średniego awokado
1 cienki plasterek sera feta
½ ząbka czosnku
1 łyżeczka posiekanej kolendry
1 łyżeczka posiekanej pietruszki
3 czarne oliwki
1 łyżeczka cytryny
Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
4 pomidorki koktajlowe
1 kromka chleba razowego
Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnym kierunku. Następnie wyjmij pestkę, obierz i pokrój. Oliwki pokrój w plastry. Owoc zmiksuj razem z serem feta, łyżeczką kolendry i pietruszki. Następnie dodaj wyciśnięty czosnek, cytrynę, oliwki. Dopraw pieprzem i solą. Smaruj pastą pumpernikiel i podawaj z pomidorkami koktajlowymi.
Gulasz warzywny z kaszą gryczaną
½ średniej marchewki
½ średniej pietruszki
½ średniego selera
½ średniego pora
¼ małej główki kapusty
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżka oliwy z oliwek
liść laurowy, gałka muszkatołowa, majeranek, papryka słodka
sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
3 łyżki kaszy gryczanej
Wszystkie warzywa, umyte i oczyszczone pokroić w drobne słupki. Kapustę poszatkować. Rozdrobnione warzywa krótko podsmażyć na tłuszczu, dodać ok. 1 szklanki wody i poszatkowaną kapustę, przykryć i dusić ok. 25 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy. Gotowy gulasz podawać z kaszą gryczaną.
Krem z pomidorów ze świeżą bazylią
2 duże dojrzałe pomidory
2 łyżki jogurtu naturalnego
½ małej cebuli
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
Kilka listków bazylii
Pomidory, cebulę i czosnek drobno posiekać. Na oliwie poddusić cebulę i czosnek przez ok. 2-3 minuty. Wymieszać. Dodać pomidory i jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i gotować do miękkości. Całość zmiksować. Gotową zupę udekorować listkami świeżej bazylii.
Sałatka z wędzonym łososiem i sosem miodowo-cytrynowym
2 garście mieszanki sałat
6 pomidorków koktajlowych
50g wędzonego łososia
1 łyżka soku cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu naturalnego
½ łyżeczki musztardy Dijon
Sól morska, Pieprz czarny świeżo mielony
Łososia kroimy w podłużne paski. Sałatę przekładamy do miski, dodajemy przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojonego łososia. Do miseczki wlewamy sok z cytryn, dodajemy sól i mieszamy, aby się rozpuściła. Cały czas mieszając stopniowo wlewamy oliwę by powstała gładka emulsja. Nadal mieszając, dodajemy miód i musztardę, doprawiamy do smaku pieprzem. Powstałym sosem polewamy sałatę, mieszamy i podajemy.
DZIEŃ 2
Twarożek z estragonem i pomidorkami koktajlowymi
2 plastry sera twarogowego półtłustego (80g)
Mały kawałek pora (5cm)
2 łyżki posiekanego estragonu
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 pomidorki koktajlowe
Sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz
2 kromki chleba razowego (80g)
Twarożek rozdrobnij widelcem na grubo i wymieszaj z jogurtem naturalnym. Dodaj sól i pieprz do smaku. Pora pokrój w krążki. Estragon grubo posiekaj. Następnie wymieszaj twaróg z porem i estragonem. Podawaj z chlebem razowym i pomidorkami koktajlowymi.
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
1 małe jabłko
2 mandarynki
1 kiwi
1 łyżeczka rodzynek
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
Owoce obrać. Jabłko pokroić w kostkę. Mandarynki rozdzielić na cząstki, a kiwi pokroić w półplasterki. Na dnie pucharka ułożyć pokrojone owoce, zalać gęstym jogurtem. Sałatkę posypać rodzynkami.
Sałatka z kurczakiem i kuskusem
150g piersi z kurczaka
1 średni pomidor
1 mała cebula
3 łyżki kaszy kuskus
1 duża łyżka kremowego serka naturalnego
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz czarny świeżo mielony, papryka ostra czerwona, chilli, oregano
Pierś kroimy na małe kawałki i obsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy i razem z posiekaną cebulą dusimy na patelni aż do momentu gdy pomidor zmięknie, podlewając w międzyczasie wodą. Dodajemy łyżeczkę koncentratu i dusimy do zgęstnienia. Przyprawiamy. Po chwili mieszamy sos z serkiem. Kaszę zalewamy wodą na 5 min. Po tym czasie dodajemy ją do sosu i całość łączymy z kurczakiem.
Koktajl buraczany ze szpinakiem
2 duże buraki czerwone
1 garść liści szpinaku
Pieprz biały
Buraki umyć, obrać i przepuścić przez sokowirówkę (Ew. zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć sok). Szpinak zblanszować, posiekać i dodać do soku. Koktajl doprawić białym pieprzem.
Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika i rzodkiewki
2 jajka
1 garść kiełków słonecznika
1 garść kiełków rzodkiewki
Sos:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1/4 pęczka szczypiorku
½ łyżeczki ostrej musztardy
Jajka ugotuj na twardo. W tym czasie przygotuj sos: oliwę i ocet połącz z musztardą i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Całość dopraw solą i pieprzem. Przekrój jajka na ćwiartki. Na talerzu ułóż kiełki rzodkiewki i słonecznika. Poukładaj na nich ciepłe jajka i polej przygotowanym sosem.
DZIEŃ 3
Omlet z musem śliwkowym
2 jajka
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
5 łyżek mleka 2% tł.
1 łyżeczka oliwy z oliwek
150 g śliwek mrożonych
1,5 łyżeczki miodu naturalnego
Sól morska, cynamon
Śliwki rozmrozić, podgrzać w rondlu z dodatkiem cynamonu i miodu, gotować około 20 minut i zmiksować na mus. Jaja lekko ubić mikserem z dodatkiem małej szczypty soli, dodać mąkę i mleko i dokładnie wymieszać. Patelnię wysmarować oliwą i rozgrzać, wylać jaja, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem aż omlet zetnie się z wierzchu. Złożyć omlet na pół, ułożyć na talerzu i polać musem śliwkowym.
Żytnie tosty z pastą pomidorową
1 średni pomidor
5 listków świeżej bazylii
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 kromka chleba żytniego
Pomidora sparz we wrzątku. Z obranego ze skórki pomidora wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kosteczkę, dodaj posiekaną bazylię i dopraw solą i pieprzem. Następnie warzywa skrop oliwą i dokładnie utrzyj lub zmiksuj na gładką pastę. Pasta nałóż na tost z chleba żytniego.
Kasza jęczmienna z zieloną soczewicą, pomidorami i oliwkami
4 łyżki kaszy jęczmiennej perłowej (60g)
1/3 szklanki zielonej soczewicy
1 średni pomidor
½ ząbka czosnku
2 łyżki zielonych oliwek
1 łyżka oliwy z oliwek
kilka listków świeżej bazylii
sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
Kaszę jęczmienną i soczewicę ugotować. Pomidory pokroić w kostkę, dusić razem z rozgniecionym czosnkiem, pokrojonymi oliwkami, posiekaną bazylią, oliwą z oliwek i przyprawami, aż odparuje większość wody. Dodać kaszę i soczewicę, dokładnie wymieszać. Gotowe danie udekorować świeżą bazylią.
Koktajl selerowy z imbirem
2 łodygi selera naciowego
Kawałek imbiru (długości 2-3cm)
3-4 szklanki wody mineralnej niegazowanej
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Pieprz czarny świeżo mielony
Warzywa umyć i osuszyć. Selera obrać, pokroić i przełożyć do blendera. Obrany i pokrojony w plastry imbir dorzucić do selera. Dodać wodę mineralną i całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy koktajl doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Sałatka z indykiem, rukolą i oliwkami
½ średniego fileta z indyka
5 oliwek zielonych
2 garście rukoli
1 średni pomidor
Sos:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony, papryka słodka
Fileta z indyka umyj, oczyść z błon i pokrój w kostkę. Rozgrzej oliwę na patelni i wrzuć indyka. Następnie posól go, popieprz i oprósz papryką. Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoto przez ok. 15min. Rukolę umyj i osusz. Oliwki i pomidora posiekaj w plasterki. Wszystkie składniki ułóż na talerzu dodaj ciepłe kawałki mięsa. Oliwę i ocet wymieszaj ze sobą, dodaj sól i pieprz. Polej sosem sałatkę.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

A czy WY już po treningu??? Właśnie idę kąpać dziecko, ułożyć je do snu i zabieram się za ćwiczenia Do jutra dziewuszki
Stary 2015-01-06, 21:19   #19
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolorki887 Pokaż wiadomość
Hej !

Przyłączam się do Was
-10kg + utrzymanie potem wagi to mój cel , czyli wyglądać zgrabnie i "normalnie" , żadne chudnięcie na "patyczka" mi nie w głowie :P

Od 01.01.2015 mam 100 dni bez słodyczy i słonych przekąsek ( mam nadzieje że uda mi się potem całkiem je wyeliminować )

Wiadomo , fajnie było by nie jesć w ogóle tych rzeczy ale no nie da sie w moim przypadku więc założyłam sobie ze bede jadła tylko ( w tych 100 dniach i dalej ) TYLKO domowe wypieki, a ze słonych to ewentualnie popcorn ale prażony w garnku na drobnej ilosci tłuszczu. Uważam że jak zjem jakąś z tych rzeczy raz na 2-3 tyg CZYLI MAŁY KAWAŁEK CIASTKA LUB MAŁO POPCORNU to nic mi sie nie stanie

Lepiej tak niż potem gdy będę po "odchudzaniu" rzucić się na słodkie :p a tak się przyzwyczaje na jedzenie ich od czasu do czasu

Nie robię sobie diet bo to też nie dla mnie po prostu mniejsze porcje więcej warzyw owoców , nie podjadanie miedzy posiłkami i zero napojów gazowanych .

Co o tym myślicie ??
Witamy

Myślę że zjedzenie czegoś dobrego raz na jakiś czas jest dobre bo inaczej można popaść w paranoje ( chyba że masz tak że jak posmakujesz to nie możesz przestać --> ja tak mam

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Olala87 no no no Cóż za finezja w kuchni!!!

Stary 2015-01-07, 11:18   #20
akswonillam
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Ja już jestem po treningu (dzisiaj siłówka). A na sniadanko muesli z jogurtem naturalnym. Może wieczorkiem jeszcze jakiś trening wpadnie. Dzisiaj waga pokazała -0,4 kg
akswonillam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 11:48   #21
kosmyrka
Przyczajenie

Witam jestem nowa , chciała bym dołączyć do grupy .U mnie odchudzanie po raz kolejny zaczęło się z nowym rokiem ,moja waga 73 z wahaniem do 74 wzrost 165 lat 30 chciała bym zrzucić do 65 a może i więcej zobaczymy jak mi pójdzie. Mam nadzieje że z waszym wsparciem dam radę . Dziś 7 dzień mniejszego obżerania się pierwsze 3 dni koszmar , teraz już o wiele lepiej nie ssie mnie już jak na początku jem wszystko tylko mniej , wieczory lekki posiłek tzn marchewka lub owoce . Po 5 dniach waga wskazywała 1 kg mniej , ale ją schowałam bo ważyła bym się codziennie a wyczytałam że najlepiej wagę schować i po 14 dniach się zważyć wiec tak zrobiłam, a wy jak tam dajecie rade .

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

OLALA ale napisałaś wypracowanie dzięki bo widzę same dobre rzeczy , właśnie o to chodzi dzielmy się przepisami a razem damy radę
kosmyrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 12:16   #22
kolorki887
Przyczajenie

wiecej takich fajnych przepisów jest na facebooku Ewy Chodakowskiej bo to z tego jest brane co widze
kolorki887 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 12:33   #23
Olala87
Raczkowanie

Dokładnie, wszystkie przepisy są od Ewy Chodakowskiej. Podjęłam wyzwanie, codziennie ćwiczę i jem według jej menu, a dziś idę na fitness. Jestem ciekawa efektów po miesiącu
Stary 2015-01-08, 09:22   #24
Olala87
Raczkowanie

I jak tam się trzymacie? Ja wczoraj rano poćwiczyłam turbo spalanie z Ewą a wieczorkiem fitness i dziś ledwo żyję, ale przynajmniej wiem ,że mam mięśnie dostałam dietę od instruktorki fitness na schudnięcie, co roku robi program dla chcących zgubić zbędne kilogramy, zapisałam się zmotywowała mnie dziewczyna ,która rok temu ważyła 124kg a teraz 67 Miłego dnia
Stary 2015-01-08, 15:10   #25
Olala87
Raczkowanie

Jak Wam dzionek mija? Ja dziś pierwszy dzień na nowej diecie i jest ok na śniadanko pół kostki półtłustego twarogu ze szczypiorkiem polanego połową małego kefiru, pieprz i sól ziołowa, później surówka (nie ograniczona ilość) z sałaty lub kapusty z marchewką i papryką skropioną sokiem z cytryny i łyżką oliwy z oliwek na obiad leczo z papryki, pomidora, cebuli, cukini, pietruszki, marchewki, szpinaku, czosnku. pieprz i sól ziołowa, koncentrat pomidorowy, następnie znów surówka jak wyżej a na kolację duży jogurt naturalny.
Stary 2015-01-08, 16:37   #26
Czarna3333
Przyczajenie

Cześć Laseczki ;P
Jestem nowa i chętnie się do Was dołącze :P ja jakoś szczególnie dużo do pozbycia się kg nie mam xd waże 53kg i mam 165cm wzrostu xd ale bardzo mi zależy na pozbyciu się oponki więc biorę się za treningi :P powiedzcie mi czy te ćwiczenia z Ewą są skuteczne? i jakie przeważnie wykonujecie skalpel czy turbo czy coś jeszcze innego? czy może Mel B jest lepsza na wyrzeźbienie brzuszka? :P

A co do diety to jakoś nie mam żadnej poprostu nie pijam gazowanych rzeczy tylko woda niegazowana + zielona herbata + jakieś wspomagające zioła na trawienie ) jem zdrową żywność i nic tłustego ani słodkiego chyba że mam zachcianke to czasem się coś zgrzeszy :P

P.S. a takie pytanko może jest któraś z Was z okolic Myślenic czy Wieliczki? ;P zawsze z kimś potrenować raźniej :P
Czarna3333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 16:43   #27
malinowaROZPUSTA
Raczkowanie

Dziewczyny, zapraszam na prężnie działająące forum które ruszyło na początku roku, bo widzę, że tutaj wątek umiera. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=794348&page=47

Start
02.01.2015
waga: 87 kg
Cel I: 80kg
Cel II: 75 kg
Cel III: 66 kg
Cel IV: 59 kg

malinowaROZPUSTA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 17:38   #28
krystyna77
Rozeznanie

tam jest zdecydowanie większy ruch.
krystyna77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 23:18   #29
justyna8404
Przyczajenie

Witam dziewczyny tez sie przyłączam do was mój sposób na odchudzanie od 4 stycznia jest taki : ćwiczę co dzień na orbitreku po minimum 30 minut zero słodyczy , zero napoi gazowanych , 3 posiłki dziennie o stałej porze ostatni o 18. do tego stosuję błonnik witalny kupiony w zielarskim po nim nie chce sie jesć . waga 66 mam nadzieję ze wytrwam , pozdrawiam
justyna8404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 00:19   #30
piegusek235
Raczkowanie

Hejka dziewczyny, też bym chciała się przyłączyć, drugi raz juz w sumie na Wizazu, ale co tam może tym razem się uda. A do zrzucenia to mam dużo, oj bardzo dużo. Przy wzroście 167 , ważę 83kg. Na początek 70kg - byłoby fajnie. Planuję od niedzieli zacząć. Bo wiecie, w sobotę imprezka się szykuje. I w ogóle to muszę troszkę poszukać jakiegoś fajnego jedzonka, co by mi do gustu przypadło i jakieś ćwiczenia na początek. Bo z moją kondycją to jest masakra. Parę podskoków na skakance i mam dość, nie mogę powietrza złapać. No dobra to na razie na tyle. Odezwę się w niedzielę. powodzenia

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości